On the road


Nu rullar vi mot Munka och 4 dagars tävling! Ska bli så nice :)

Var nära på att glömma både pass och stövlar, hehe, men nu är allt med! Datorn är med, men inte kameran så denna helgen får ni nöja er med mobilbilder. ;)

Kram!


Time for Tävling

Tänke visa er lite snabbt vad jag kommer ha på mig under veckan! Är det något jag älskar så är det ridkläder, speciellt tälvingskläder. Kan inte få nog! 
 
 
Har tre uppsättningar med tävlingskläder, helt sjukt egentligen, men men. Tänkte ni skulle få se lite kassa mobilbilder på dem iallafall, älskar allihopa! ;)
 
Tävlingspikéer
Chriwen (svart med strass), Kingsland (rosa fluff) och Pikeur (rosa). (Har även en långärmad från KL) 
 
Tävlingsridbyxor
Kingsland med blå detaljer (ej de jag säljer), Animo med glitter och sånt, Animo med mindre detaljer 
 
 
 
 
 

Världen bästa Kyra!

 
Alltså, om ni inte har läst reportaget med Kyra på kentaurmagasin.se så har ni bannemig missat något enastående. Går inte att beskriva, mer än att Kyra är bäst! Finns få människor som kan förklara och förmedla så mycket kunskap så enkelt som hon gör det. 
 
Ni kan läsa reportaget HÄR
 
Bildkälla: kyrak.se
 

Vilken film tycker ni är bäst?

 
Har nördat lite hästfilmer här det senaste på kvällarna när jag ändå inte haft något speciellt för mig... 
 
Min fråga till er är: Vilken av dessa filmer nedan tycker ni är bäst? Ni får gärna ranka om ni vill! :)
 
1. Seabiscuit
 
2. Flicka - Den bruna mustangen
 
3. Hidalgo
 
4. Running Free 
 
5. Sherdil
 
6. The Horse Whisperer 
 
 

Packpackapacka

 
Smygstartar packningen idag! Hade kunnat packa ner allting på Onsdag, eftersom vi åker först på eftermiddagen. Men jag är som ni vet lite utav ett kontrollfreak och gillar att ha koll på allting. Så ja, en dag innan är lite utav en vana för mig. 
 
Ska inte putsa så mycket mer än mitt Dyonträns, ska ju rida imorgon med. På tal om det, är det någon mer än jag som är nojig att putsa när tränset har vita sömmar? Vill inte att sömmarna ska bli smutsiga utav putsen liksom, kanske någon som har ett bra tips för att undvika det? Men det är lite att göra trots det. Spån och hö ska hämtas, allting ska checkas av, schabrak ska ner, skydd ska bli rena osv osv osv. 
 
Jag har en del att klara av idag, och så ska ju Lillen ridas med! Jobb vid 16 dessutom, så det är full rulle as usual. ;) 
 
Vi hörs lite senare! :) 
 
Ljungby med Pompe 2013
 

Always a winner...

... for me! 
 
Änglahoppet -12
 
Varbergshoppet -12
 
Ljungby -13
 
 
 
 
 
 

Monday!

 
Idag känns det som att det är en Lördag. Inte så konstigt med tanke på att jag jobbade 5 dagar i sträck, och sedan var ledig. Blir ju en aningen förflyttad helg, typ. 
 
Idag var jag och Linn ute och skrittade hästarna. Blev väl ett eller två inslag med trav, men mestadels skritt i ganska exakt 1 timma. VARMT som satan, men hästarna trampade på bra och vi passade på att klättra lite också. Red Lillen på hacket, och idag var han lite jobbigt på det faktiskt. Använder ett ponnyhack på honom, alltså korta skänklar. Spänner dessutom det ganska hårt, därav är inverkan på honom inte lika stor som om jag släppt lite på nosremmen (hävstången blir inte densamma), så att han är lite stark ibland på detta är inte så konstigt. I slutet var han dock bra! 
 
Startlistorna för veckan/helgen har kommit ut med! Är så galet taggad! Så jag hoppas att jag taggar ner lite och fokuserar lite på en sak i taget, inte så bra att vara övertaggad. Kul ska det bli iallafall, tror Lillen kommer tycka att det ska bli ganska mysigt att komma iväg med kompisarna. Vädret ser ut att bli jättebra, så ska passa på att få lite färg tänkte jag, haha! Har en snygg tischabränna, handskebränna och kritvita ben. Hästmänniska? Ja... 
 
 
 
 

Vinnaren av bloggtävlingen är...

... Agnes
 
Jag har kontaktat dig via mail, så håll utkik där! Grattis! :D 
 
Rätt svar i utslagsfrågan var: 120 rosetter. Agnes gissade på 110, och var närmast utav alla de som gissade. Ingen gissade alltså helt rätt, men en del var nära! 
 
 
Tack alla ni som deltagit, och jag hoppas att ni håller utkik efter fler bloggtävlingar! Och tack så mycket Ladbrokes som gjorde det möjligt att ha denna bloggtävling. 
 
 

Vecka 31

Såhär kommer min och Lillens vecka se ut!

Måndag: Skrittur 1h
Tisdag: Trimma + uteritt
Onsdag: Trimma (åker till Munka)
Torsdag: Tävling, 105cm och 110cm
Fredag: Tävling, 110cm
Lördag: Tävling, 115cm
Söndag: Tävling, 110cm eller 120cm


Bästa Lilleman!

 
Åh så fin han var idag, grymmehästen! 
 
Var uppe på klubben med Elin, Linn och Maya för att hoppa lite. Blev lite changed plans med andra ord, men det kändes lagom med att skutta lite innan Munka, med tanke på hur det gick senast!
 
Sagt och gjort! Vi hoppade en enkel bana med grundläggande svängar. Körde mycket mycket basic och det var helt rätt tänkt idag. Varför göra det komplicerat? Galopperade fram ordentligt, bara öste på läng långsidan så han verkligen fick komma igång med sina bakben. Jobbade inte med det vanliga idag, utan direkt efter jag galopperat fram, så hoppade jag små hinder. Blev en hel del språng på 50cm hindrena, minst 20. Men det är ungefär det som krävs när man hoppar fram, många språng lågt och sedan kan man höja ganska så snabbt. Hoppade banan lågt en gång med, men då hade jag honom alldeles för lång, och fick några goa längdhopp. 
 
Höjde sedan till allt mellan 1m och 1,10m, alltså ingen höjdhoppning idag utan målet var att hitta flyt och att han skulle slappna av lite i nacken. Med att slappna av i nacken menar jag inte att han ska gå med mulen i backen, utan det jag eftersträvar är en eftergift i nacken, spelar egentligen inte så jättestor roll vart han har huvudet så länge han är avslappnad. Det gick riktigt bra! Han var som vanligt väldigt "sur" när jag gjorde förhållningar, men jag har dämpat mig i handen och det har gett resultat, han var mycket mer avlappnad än vad han brukar. 
 
Avslutade passet med att hoppa oxern på längre anridning, vår (min?) akilleshäl. Det var i den situationen det blev kaos i Tisdags på hoppträningen, lång distans till oxer just. Oxern låg kanske på 110, så det var ju inte helt och hållet som i Tisdags, men nästan. Det är lustigt, varje gång jag ska komma på längre distanser, så spänner han underhalsen, drar upp huvudet, släpper bettet, släpper ryggen, bakbenen är inte där de borde och ja, tappar hela galoppen med andra ord. Det är därför vi kommer i botten på hindrena ibland, han går inte fram och försöker komma undan genom att göra det som jag nämnde ovan. Men eftersom mitt nyckelord idag var: Varför konstra till det? Så sket jag i det och testade att komma i en kortare anridning. Då behöll han sin runda galopp, var avslappnad trots att huvudet åkte upp i vädret och vi fick ett kanonsprång. 
 
Självförtroendet är tillbaka och det kändes jättefint idag, skönt att få ett bra sista språng och bara släppa det där med långa anridningar ett litet tag. Jag vet att de dyker upp på tävlingar, och de är oftast svårare än vad man tror, men vi tar det som det kommer. Den pusselbiten faller snart på plats ändå! 
 
Film på när jag hoppar banan, och på det fina språnget på oxern! 
 
 

Naptime

Laddar upp med ny energi innan det är dags för ännu ett jobbpass, denna gången på Lillens rygg. Markarbete och kanske något litet högre språng om allt känns OK.

Vi hörs efter det, sorry för kort och tråkigt mobilinlägg hehe.


Lördag!

 
Hejhej! 
Kom hem från jobbet för en liten stund sedan. Jobbade från 08:30 till 14:30 idag, de var en hel del att göra dessutom. Kom hur mycket folk som helst! Kul, men lite stressigt. Gick bra tillslut iallafall! 
 
Idag har jag inte riktigt bestäm vad jag och Lillen ska hitta på. Blir antagligen en sväng ut, är väldigt seg i huvudet nu och då ska jag inte sätta mig och trimma på ridbanan. Han tycker nog att det kan vara skönt att komma ut lite senare dessutom, är inte riktigt lika varmt idag. 
 
Ska påbörja lite önskerubriksinlägg med! Fick lite roliga idéer därifrån med, så tack allihop föra att ni bidrog!
 
Bloggtävlingen avslutades igår, vinnaren utses om några dagar!
 

 

1 år och 3 månader

 
Så länge höll mina Bocaj stövlar innan dragkedjan var kaputt! Helt okej ändå, med tanke på att jag inte varit jättejätte rädd om dem alltid. Men såklart lite surt, nu har jag bara mina nya stövlar. Har väl ioförsig mina Dyon chaps att varva med, och det kommer jag att göra för jag vill ha ett par till tävling och till träning, men då behöver jag inhandla nya ridskor. Att rida med stålhätta är inte riktigt min grej... 
 
Kan ju laga min Bocaj med, men de har sjunkt ihop så himla mycket det senaste att de lite tappat sin funktion. Kör hellre med mina chaps, de är grymma! 
 

.

 
Fy vad trött jag är! Om möjligt tröttare än igår! 
 
Red Lillen idag vid 12 ungefär, solen stod mitt på himlen, inga moln och den stekte så in i. Har lite medvetet passat på att rida mitt på dagarna nu som en liten förberedelse inför nästa vecka när vi ska iväg och hoppa meeting. Vet inte hur mycket det hjälper, men något kanske det gör!
 
Hur som så red jag i deras sommarhage idag. Den är helt uppbetad nu och ganska så platt, dessutom låg det lite stockar ute som man kunde galoppera över så det passade perfekt. Höll på ganska så intensivt i 30 minuter (plus ca 20 min fram och avskritt). Började som vanligt med att galoppera fram ordentligt med bra tryck, för att sedan flytta bakbenen under honom, öppna på volten, tagen bakdel och lite sådant i alla gångarter. Han var fin, men lite ofokuserad. Klandrar honom inte, kompisarna gick ju i hagen brevid. ;)
 
Sedan jobbade jag supermycket med övergångar. 8 galoppsprång och skritt. 4 skrittsteg och galopp. Varken mer eller mindre skulle det vara, helst inga travsteg. Gick jättebra tillslut när han förstod! Och vad som var viktigast var att han inte fick smyggaloppera, de gör ju lätt det när de vet om att de ska sakta av efter en stund ändå, men icke! I slutet räckte det att jag spände magen så saktade han av, han var i allmänhet väldigt lyhörd idag vilket var superroligt! 
 
Som avslutning galopperade jag över de två stockarna som låg på varsin sida av 4-kanten. Sökte en galopp med bra tryck i, där han fortfarande var rund. Siktade på att inte komme i botten på bommarna, och när jag snurrat upp honom blev det riktigt bra! Hittar jag den galoppen på banan och framhoppningen så blir det suvve! Efter det så red jag en sväng i skogen på 15 minuter och skrittade av en väldigt svettig kille. ;) 
 
Jobb 08:30 imorgon, jag ska sova nu med andra ord, haha. Natti! ;) 
 
 

Det där med tränare

 
Jag har tänkt på en grej! Det där med tränare, och åsikter om tränare och träningar. Vem ska man träna för? Är den mest meriterade tränaren alltid den bästa? Är den dyraste tränaren alltid den bästa? 
 
Jag kan känna att det där med tränare, och då tänker jag främst hopptränare eftersom det är inom det området jag har mest erfarenhet, så går tränarna i trender. Det är "inne" att träna för henne/honom, och därför gör många det. Och jag motsäger inte mig själv, för jag har gjort likadant. Det är klart man tränar för samma tränare som kompisarna? Iallafall när man är runt tolv år. 
 
Tillbaka till frågeställningen! Jag har tränat för massa tränare genom åren. Johanna Näshammar, Victoria Carlebäck, Lena Berggren, Eamon Hickey, Maria Gretzer, Anna Hassö, Anna Wemlerth, Lotta Wallin, Annika Kroon och självklart Ulf Liljedorff mm. Olika många gånger för alla, men man kan säga att de tränare jag tränat mest för är Lena, Annika och Uffe. ALLA de tränare jag tränat för har bidragit med sitt, alla är bra på sina grejer men det är bara ett par få som jag känner att jag verkligen litar på, och som inger mig kunskap och självförtroende. Ulf, Annika och Lotta är tre stycken tränare som jag värderar högt. Inte för att de är bättre/sämre än någon annan, utan för att de passar mig. Och med detta menar jag inte att det som passar mig är det som jag finner bekvämt, snarare tvärt om. 
 
Den mest meriterade i tävlingssammanang som jag ridit för är nog Maria, men vi klickade inte och jag tror för att få ut så mycket som möjligt av hennes kunskap, så behövs mer än två pass. Mycket mer än två pass. Så för min del är meritlistan inte det viktigaste, även om det har en betydelsefull del. För jag har större förtroende för en tränare som själv tävlat 150, än för en tränare som hoppat samma klasser som mig själv. Behöver inte betyda så mycket egentligen, men jag tycker att det är viktigt. 
 
Och om vi ska jämföra kunskap med pris, nja, det håller inte i mina ögon. Ulf är den tränare som jag har störst förtroende för, och tro mig, där går det inte att värdera kunskapen efter priset. Och det är även därför mitt förtroende är så stort för Ulf, han är verkligen ute efter att lära oss något, inte bara tjäna storkovan på att leva i resultat som man hade för 10 år sedan. Det är mycket, mycket mer än så! Alla har olika åsikter, och jag förstår att alla inte gillar samma tränare. Men jag ser ingen som passar mig så bra som Uffe! 
 
 

Önskerubrik!

 
Tänkte testa en rolig grej som många bloggare har hållt på med ett tag, nämligen att ni får önska en rubrik till ett inlägg! Det medför ju också såklart att man bestämmer över vad inlägget ska handla om. Så ös på med lite rubriker så kommer det defenetivt att komma upp inlägg under dagen och framöver :D 
 
ÖNSKA! 
 
 

Friday

 
Alltså, det känns som att mitt liv är påväg utför när jag tycker att det är jobbigt att gå upp klockan 10... Har haft en helt ok sommarrutin nu ett tag nämligen. Upp vid elva, rida jobba, film, sova. Och nu har jag brutit den genom att gå upp 1 timmar tidigare, haha. 
 
Idag börjar jag en timma tidigare, och jobbar en timma längre. Ska inte stå i disken idag, utan ska vara i köket. Ska bli roligt! Innan jobbet ska jag dock rida Lillen! Och idag är det ett dressyrpass som ska klaras av. Har inte riktigt följt min planering denna veckan, men så länge jag gör det som jag ska göra så spelar det inte så jättestor roll på vilken dag jag gör det. Så idag ska det trimmas! Får se om jag rider upp till klubben eller om jag rider i någon hage hemma, beror lite på klockan... 
 
Igår blev det inte så bra med updaten, men idag har jag slängt in lite tidsinställda så att även om jag har fullt upp så ska det komma upp lite schyssta inlägg. Bland annat ett åsiktsinlägg om tränare! 
 
Vi hörs senare ;)
 
 
 

Trött

 
Hello! 
 
Idag fick Lillen springa av sig kan man lugnt säga! Jag och två andra red bort till en travbana som ligger ca 20min i från oss. Travbanan är lite igenvuxen eftersom den inte är använd på ett tag, men underlaget är bra och det är ett perfekt tillfälle att intrevallträna där! Speciellt när grusvägarna är hårda som asfalt typ... 
 
Hur som helst! Eftersom det var första gången vi var där tog vi det ganska lugnt, eller ja, de blev ju genomsvettiga, men vi tog inte ut dem så mycket. Lillen tyckte hur som helst att det var superkul och fick springa på ordentligt. Efter att ha släppt honom tog vi ett varv i lugn galopp där han fick runda till sig och komma ner i form lite, och wow vilken galopp han fick! Luftig, bra bakbensaktivitet, rund. Allt bara satt! Men det är ju som Ulf pratade om i Tisdags - bästa sättet att lösgöra bakbenen är att galoppera i ett högt tempo. Och idag förstod jag, haha. 
 
Sedan jobbade jag (därav updaten). Började 16 och skulle slutat 19:30 men fick jobba över 1,5 timma. Konstigt med tanke på att det var ganska lugnt idag. Menmen! Trött som satan just nu, men värt det iallfall. Hade tänkt att ta ett kvällsdopp, men eftersom Becky är så jäkla seg hem så skiter jag nog i det. Vi får se lite ;) 
 
Hörs mer imorgon! 
 
 

Varmt!

Nu ska vi ut och galoppera lite! Kommer bli svettigt ;)


Orkar inte med mig själv

 
HAHA, vet ni vad jag gör när jag har tråkigt? När jag har läst alla de bloggar jag brukar läsa, kollat hippson/ridsport/aftonbladet och uppdaterat facebook x-antal gånger? Jag läser min egen blogg. 
 
Rät kul och bra på ett sätt, man får liksom en helt ny syn på saker man skriver när man läser de några dagar senare. Så jag tycker att det är ganska roligt faktiskt... störd? 
 
 

I've been thinking

 
Vad är egentligen mitt mål med Lillen? 
 
Jag har faktiskt inte satt upp något än, med tanke på att jag helt enkelt inte visste vart jag hade honom. Eller ja, småmål som bättra kondition, bygga muskler och sådant har jag ju haft, men inget mer "personligt", om ni förstår vart jag vill komma. 
 
Mitt absolut viktigaste mål just nu är att jag vill kunna rida honom i en kort galopp med bra tryck. Avfallningen igår hängde på att jag kom i en galopp med för dåligt tryck och därför kom in i botten på hindret. För att få det tryck och den bakbensaktivitet som vi behöver ha så var jag tvungen att galoppera på rejält. Och mitt mål är att kunna hitta samma tryck i en kortare galopp. När det väl sitter, kommer vi kunna hoppa hur högt som helst. Det går lite hand i hand med att kunna rida i ett 450m tempo balanserat. 
 
Hur det ska kännas är svårt att säga, men jag vill ha en häst där jag hela tiden har ett stöd i handen, som söker sig fram till bettet och som inte gör som Lillen gör just nu, kör upp huvudet och släpper stödet och försöker komma undan. Men det är som Ulf sa, med Lillens härstammning är lat bara förnamnet, men får man dem att komma till arbete hoppar de hus. Igår fick jag tillslut den känslan, och det var en viktig etapp i vår utbildning tillsammans. 
 
Ska vi tänka resultat och klassmässiga mål så är de väl att starta 120 så fort jag känner mig redo för det. Och med redo menar jag att 110 ska vara lekande lätt utan några slarvfel som det är just nu. Sedan ska vi ha massa kul innan vi tar det till en högre nivå! Tex måste det som jag skrivit ovan stämma lite bättre... Men att nolla 120 under hösten känns som ett rimligt mål. Och att starta en dressyrklass med godkänt resultat. LB:1 tex! 
 
 
 

Pink KL

Jag som är så himla piké beroende har kärat ner mig i en t-shirt... Vad händer?


Feeling good

 
Hello! 
Som tur är så känns min arm MYCKET bättre idag! Igår efter träningen kunde jag knappt röra den utan att det gjorde ont, så det var nära att vi åkte in för att röntga den. Skönt att vi avvaktade lite, idag känns det nästan som vanligt, kommer nog få ett gött blåmärke dock. ;) 
 
Idag ska jag och Lillen ut i skogen och lalla. Jag känner mig inte sugen på något mer seriöst än så. Blir nog vår standard runda på 45 minuter i alla gångarter. Supermysig är den, klart min favoritrunda! 
 
Mamma filmade lite i går, för ovanlighetens skull, och lyckades fånga både avsittningen och banan jag hoppade efteråt. Min såkallade röjarrunda var inte så röjig från sidan förutom vid ett tillfälle då han fick en bom mellan bakbenen typ. Men det var en liten incident där han ville dra på och jag sa nej, så låse det sig i nacken för honom och han kom inte upp ordentligt. Shit happens, inget hände och en av mina styrkor är att blicka framåt. Så jag avslutade banan på ett bra sätt iallafall. ;) 
 
 

Första avramlingen på Lillen!

 
Hoppträningen idag gick både bra och dåligt, sammanfattningsvis en väldigt nödvändig hoppträning för mig och Lillen. Men som det står i rubriken så fick jag smaka lite sand idag... 
 
Vi hoppade fram genom att hoppa ett kryss på diagonalen samt en serie på långsidan. Det var räcke-räcke-oxer med ca 14m i mellan. Vi skulle rida på 4 språng både med och utan stigbyglar. Gick bra för mig och Lillen! Tillslut riktigt bra! Sedan hoppade vi en låg bana på 10 språng, och detta för att de skulle få många låga språng i kroppen. 
 
Efter det skulle vi hoppa fram lite högre på en oxer och ett räcke. Oxern höjdes upp till kanske 125-130, aja, högre iallafall än de andra hindrena och det var här vi hade lite problem, minst sagt. Lillen drar som ni vet upp huvudet när jag vänder upp mot hindrena och liksom släpper stöd och framåtbjudnig helt, endast för att komma undan. I och med detta så hamnar vi i botten på hindrena, om inte jag gör något åt saken. Innan har det löst sig, idag gjorde det inte det. Fick först ett kråksprång, kom i botten och ja, ni fattar. Men då satt jag kvar! Försökte sätta en bättre galopp, misslyckades och samma sak hände, förutom att jag tappade balansen och flög av. 
 
Slog mig litegranna, och blev faktiskt lite rädd. Jag kan säga att jag ALDRIG blivit rädd när jag flugit av nu på senare år, men nu blev jag det, och då blev jag rädd för mig själv med tanke på att jag aldrig blir rädd. Jag är glad att jag är en sådan person som inte ger sig och som gillar utmaningar. För jag hoppade upp och hoppade den där jävla oxern tills jag kände att rädslan släppte. Känns lite dumt att kalla det rädsla, för rädd är och var jag inte, men man blir liksom lite eftertänksam. Ni vet "tänk om" tänket och instinkten tar över en stund. Och JÄVLAR vad Lillen hoppade efter det, jag red ju på 1000 gånger bättre med även om det kändes bajs, men somsagt, han tog i. 
 
Sedan hoppade vi en bana på 110+ haha, vet inte riktigt vad det låg på men någonstans runt där. Käns alltid lite högre inomhus (vi hoppade inne idag pga underlaget ute). Då var han duktig, jag red för kung och fosterland men det kändes bra att få en riktig grisrunda, haha, även om det kanske inte såg ut så (hope not). Men jag red som om det vore OS eller något, men skitsamma, it felt good.
 
Nu har jag svinont i min arm, trodde nästan den hade fått en spricka eller något ,men jag kan ju skriva på datorn så det är nog lugnt. Sedan fick svanskotan en smäll med, lite öm. :) Men det känns bra iallafall, Lillen skötte sig SUPER och det ska bli SÅ kul att åka till Munka. Bra att få en "skitträning" innan med, så man tas ned på jorden lite igen. ;) 
 
 

Tisdag

 
Denna veckan är tisdag min favoritdag, hehe, det är hoppträning idag istället för imorgon. ;) 
 
Ska ut och övningsköra lite med pappa, kanske lägga mig på stranden i någon timma och sedan tränar jag vid halv sju. Jag hoppas att det blir lite banhoppningsträning med allt vad det kan innebära. Trekombis, trippel osv. Vill ju vara well prepared inför Munka nästa vecka. 
 
SOM jag längtat, och nu är vi snart där. Känns som det var igår jag satt och planerade inte mitt enda meeting denna sommaren, i augusti, och det kändes så himla långt ifrån. Men som sagt, nu åker vi om en vecka och en dag. Ska bli sjukt roligt! 
 
Här har ni denna veckans planering!
Måndag: Markarbete
Tisdag: Hoppträning
Onsdag: Uteritt 
Torsdag: Markarbete/Dressyr
Fredag: Galoppträning i sandgropen 
Lördag: Uteritt
Söndag: Uteritt/Vila/Tömkör (Ej bestämt) 
 
 

Den stora frågan...

 
Ska jag låta pannbandet på Dyontränset vara kvar, eller ska jag sätta dit mitt Swarovskipannband? 
 
 
Eller... (dock inte dyontränset på bilden) 
 
 
Vad tycker ni? 

Hothothot!

 
Shit, idag blev vi riktigt grillade! Så himlahimla varmt! Så skönt på ett sätt, men som idag , när jag inte kan vara på stranden, så är det väl sisådär. ;) 
 
Var i ridhuset och red idag för att komma undan solen lite, det var dock sjukt varmt där inne så det blev ett lätt pass. Lillen skötte sig bra så vi red hem när de började kännas utmattade, vill inte köra slut honom en dag som denna... ;) 
 
Just det! Lillen har fått tillskott i sin hage, en 2 årig valack som heter Leo har flyttat hit. Det tyckte Lillen var himla kul och han läxar upp ömsom leker med Leo. Gulligt! Nu är de 5 valacker i hagen, 3 äldre och så Lillen och Leo. Blir nog bra! 
 
Nu ska jag ut och övningsköra med pappa, vi hörs senare! :) 
 
 

Monday morning

 
Alltså ååh vad det är mysigt att gå upp på morgonen, sätta sig på balkongen och käka frukost i solen för att sedan gå in och lägga sig en stund till. Önskar satt sommarlovet ALDRIG tog slut men på samma gång vill jag ju att trean ska komma igång så jag kan få ta studenten... 
 
Idag ska jag och Linn upp till ridklubben och rida lite. Linn vill hoppa så jag kanske hakar på! Hittade en kul markarbetesövning som jag vill testa, den skall tydligen vara väldigt lösgörande så att kombinera den med ett litet dressyrpass är inte helt fel. Vi får se va jag hittar på! 
 
Nu ska jag byta om, och sedan ta mig till stallet! Vi hörs senare :) 
 
 

5 saker jag inte förstår

 
* När man säljer saker på nätet (hästar, begagnade grejer, u name it) och folk visar intresse. Man mailar några gånger och sedan out of nowhere så slutar personen att svara! SÅ sjukt jobbigt, speciellt när de säger att de är intresserade! Vad är problemet med att skriva att man ångrat sig? 
 
* Hur man kan tro att en häst i hårdträning inte behöver någon som helst preparering för att hålla, utan bara huxflux slänger ut dem i hagen helt genomsvettiga efter krävande pass. DET är helt ofattbart, jag vet ju själv hur ont jag har, eller hur stel jag blir efter fotbollsmatcher tillexempel. 
 
* Hur man inte kan ta åt sig vad en tränare säger till en. Varför betala för något man ändå inte har nytta av? Och varför ta så sjukt oseriöst på en annan persons yrke? Inte fan står tränaren där för att du ska kunna rida runt och  göra det som du tror är rätt. Ofattbart. 
 
* Varför folk hetsar med att ha så ohanterbara eller "vilda" hästar hela tiden? Jag ser mer prestige i en harmonisk och välriden häst, än en häst som "brallar" för att ryttaren tycker det är coolt. Inget "coolt" med det alls, bara pinsamt med tanke på att det i 8/10 fall är ryttaren som framkallar, eller orsakar, att hästen står på 2 ben/taktar/etc. 
 
* Hur lätt folk ger upp så fort de möter en motgång. Jag hatar veka människor, som inte kämpar utan hela tiden ska vika ner sig och ge upp. Uäk, kan till och med bli förbannad på sådant folk, haha. Som de flesta vet, så finns det INGEN som bara får framgång, utan bakgrunden till framgång är en miljon motgångar. 
 
Sessan i sin livs form, sommaren 2012 var hon riktigt fin! 
 
 

5 dagar kvar!

 
Om 5 dagar avslutas bloggtävlingen! För att vara med och tävla om ett presentkort värde 1000:-, klicka på bilden eller HÄR!
 
 

Söndag

 
Hej! 
 
Tänker inte gå in på närmre varför bloggandet varit som det varit. Det är bara så ibland helt enkelt!
 
Igår fick Lillen vila en välförtjänt vila. Red ut honom på hacket i fredags och lät honom trava av sig lite trötthet och träningsverk. Idag ska jag ge mig ut i skogen först, och sedan avsluta lite på ridbanan tänkte jag. Så att han får jobba ordentligt i några minuter iallafall. Vissa saker är svåra att utföra på grusvägarna, så det är nog en bra mix att ta en sväng i paddocken med. Ska försöka inviga mina nya stövlar med, så jag hinner rida in mig i dem innan Munka Ljungby som vi åker till om exakt 10 dagar! 
 
I eftermiddag jobbar jag mellan 16 och 19:30, och ikväll är det ju kvartsfinal i EM fotboll för damer. Är hur sugen som helst på att köpa en B&J och bara ha det hur gött som helst. Lockande... Men vi får se, har en del att beta av innan dess. ;) 
 
Vi hörs sedan! 
 
Ska utvärdera Veredus bootsen med, och tränset! Allt ser ni på bild här. :) 

Film från rundorna i Alingsås!

 
Här har ni filmer från gårdagens rundor! Glömde säga att jag fick väldigt fint beröm av en meriterad fälttävlansryttare som var där med sina unghästar. Rikigt roligt att få höra! :D 
 

Resultat CR Alingsås 18/7-13

 
| 1m | Bed A Clearround| 0 fel| 
Åh vad han var duktig Lilleman! Blev en lååång framskrittning på startfältet hela tiden fylldes på och sedan tog det lång tid för varje start. Framridning+framhoppning tajmade jag bra, så det gjorde inte så mycket. Som vanligt hade vi lite problem på framhoppningen, som sedan släppte på banan. Kom lite i botten in på de flesta hindrena, men det gjorde inte så mycket. Han tyckte att det var superkul att hoppa pulvermangrav och fick världens energikick efter den, toker! Banken var rätt pluttig, men hoppade den iallfall och det gick ju bra. Men det kändes lite mesigt ;) Vattenhindret var bara ett räcke med en lite bredare vattenmatta under, så den brydde han sig inte om. Hade varit roligare att få hoppa en riktig grav! 
 
Nolla och en bra runda, kändes bra och han drog inte upp huvudet överdrivet mycket, pigg och glad med! :D 
 
| 1,10m | Bed A Clearround | 4 fel | 
Idag kändes det verkligen superminipluttigt att hoppa 110, hade nog kunnat hoppa 120 istället, men höll mig till min plan. I denna rundan gick Lillen komplett bananas efter pulvermangraven, jäklar vilken fart han fick! Fick inte riktigt tillbaka honom, så det kändes lite flängigt, men vafan, vi hade kul! Väljer att hoppa alternativ hindret till banken, ett väldigt rättuppstående räcke med vita plank i (vissa räcken känns mer lättrivna än andra haha) så tänkte att det var lika bra att testa, det gick bra! River dock 7an, kom lite i obalans och ja, skitridning = skitpet. Men jag är nöjd ändå, det känns att det hela tiden blir bättre! 
 
Enda "problemet"  som jag hade i båda klasserna var distansen mellan 2an och 3an, de hade inget riktigt avstånd där, så det blev antingen 6 korta eller 5 jävligt långa språng. I 1m gick jag på 6 korta, men ville få ett bättre språng så tänkte länga ut lite i 110en. Lillen har inga problem att spara in galoppsprång så jag var inte så orolig. Men det gick verkligen inte! Men det är ofta det är såhär på clearround, väldigt slarvigt. I övrigt var banan väldigt bra! Visst, den lutar åt alla håll och kanter, men Lillen är inte hästen som bryr sig något om det, så då gör inte jag det heller. 
 
 
 
 
 

Snabba ryck!

 
Idag är det tajt om tid för att blogga! Ska först rida nu på morgonen, sedan jobba fram till fyra. Så vi hörs någonstans runt där, haha. Kanske hinner fixa med lite bilder och film + resultat från igår.
 
Men vi hörs sedan, haha! ;) 
 
 

Gomorron

 
Halloj! 
 
ÄNNU en superfin dag! Detta måste vara en av de finaste sommrarna på länge alltså... Too bad att jag inte kan ligga och sola utan att få allergianfall typ, jag har varit extremt känslig iår, och speciellt nu när jag fortfarande är lite förkyld... Helt värdelöst! Kan bara vara vid havet typ, där det inte är massa gräs, haha. Så ja, jag är vit som ett spöke... 
 
Idag ska jag inte jobba! Ska åka upp till mormor och käka lunch! Hon och morfar bor vid en jättefin sjö så kanske försöker mig på att bada, har ju inte gjort det i år än... riktigt dåligt! Ikväll är det ju clirre i Alingsås, på gräs med lite terräng hinder som pullvermangrav, bank, vatten etc. Ska bli kul att se vad Lillen tycker om det, är nog inga konstigheter. Har lyckats få med mig TVÅ grymma fotografer (Linn och Becky), så det blir nog en del kul bilder och filmer. 
 
Är lite inne på att ta mitt gröna set idag även fast det bara är clearround, måste ju se hur han ser ut i det. Värt att fundera på... ;) 
 
Så himla synd att inte schabraket har en röd snurra... :/ 

Dagens hoppträning!

 
Det känns SÅ himla skönt att det bara går framåt! Idag kändes det att vi hittat det ännu lite mer, vi har blivit mer samspelta liksom. Och Lillen va JÄTTEfin idag, stundtals riktigt bra! 
 
Hoppade mycket basic idag, inte så mycket dressyr som vi brukar utan tränade mer på blick/position osv. Fick väldigt fint beröm av Ulf för det, vilket var riktigt kul eftersom jag haft det lite småkämpigt i övergången till storhäst. Men allt slit och alla timmar utan stigyglar har lönat sig! 
 
Hoppade en kort bana i slutet, underlaget i paddocken var väldigt dåligt så vi hoppade inte högre än 110 idag, men det gjorde inte så mycket. Hade en bred oxer som sista hinder, och jag såg ganska tidigt avståndet och ville bara att Lillen skulle länga galoppen lite. Då flög han iväg som skjuten ur en kanon och det kändes som att det gick i 120 km/h. Haha, söte! Det är mycket som har lossat för honom och jag behöver inte använda lika stora hjälper längre, obviously! 
 
Amanda var där och kollade så jag tvingade henne att filma, hehe. Här har ni lite bilder, lägger upp filmer imorgon ;) 
 
Kram! 
 
 
 
 
 

Never to forget

 
Världens finaste Pompe! Inte jätteplanerat inlägg, men detta är våra år ihop lite sammanfattat i text, bilder och film. Ar
 
2010
 
Detta var året då jag för första gången satt på Pompe. 14 April 2010 var dagen då vi bestämde oss att ge det en chans. Då åkte jag 3 gånger i veckan 40 minuter på moppen för att komma till Härryda och rida grisen. Mamma körde också en del, men han stod ganska långt bort. Detta året startade vi vår första tävling (Avd B, pompe var 6 år) och det gick bra. 85cm och 90cm var de klasserna vi hoppade. 
 
vcxv
 
klj
 
gg
 
ggdfgf
 
2011
 
Vintern 2010/2011 flyttade vi Pompe till Bollebygd. Att ha honom 7 dagar i veckan gjorde susen! Och från att inte ha startat LB till att starta LA våren 2011 var ett STORT steg. Grisen var fortfarande ung, och med pappret i hand kanske vi hade lite bråttom trots att vi skyndade långsamt. Men med tanke på den rutin vi hade tillsammans var det ett vågspel. Men det gick vägen! Debuten i La slutade på 4 fel. Detta året skördade vi många rosetter upp till Lb, ett riktigt bra år. Det var en rosett vid varje tävling, minst. Vi var även nere på AW på träningsläger och tränade för bla. Anna Hassö och Maria Gretszer... Började även träna för Ulf! Shit vad mycket som hände detta året! Startade DM och kom sjua och satte även min första nolla i LA, helt galet med tanke på allt. Tävlade även lite dressyr och kammade in en del placeringar och vinster där med. Sist men inte minst, så startade vi vårt första meeting. Grevagården Christmasshow. En placering på 4 dagar, ingen jättelyckad helg. Minns att jag blev snuvad vinsten i en LB av sista ryttaren, fina minnen! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2012 
 
Detta året var vi än mer stadgade i LA och vi tränade mer regelbundet för Ulf. Jag startade mer LA och placerade mig på de större tävlingarna. Minns speciellt när vi tävlade i Kungsbacka under eliten och placerade oss och satte andra nollan, grät typ av lycka haha. Vann KM och klasserna runt om där, men det var väl de bästa placeringara det året. Gick upp ett snäpp i svårighetsgrad och tävlade mycket nationellt. Det genererade i mindre placeringar, men vi lärde oss väldigt mycket. Kom till A-final i varbergshoppet och gjorde OK ifrån oss, Pompe var grym! DM gick inte lika bra detta året som föregående dock... Pompe var även efter två månader utav vårsäsongen, så vi var lite efter hela 2012. Vi hade vissa ljusglimtar, som Änglahoppet där vi debuterade LA+ med 4 fel. Efter det var det ganska trögt, 4 fel i nästan varenda start. Det kom dock i kapp oss lagom till Grevagården x-masshow där jag nollade 2/3 LA och satte alltså sista nollan. Blev även placerad i två nationella LAer där, 10a och 3a. Det var något som lossade helt enkelt. Grym avslutning på ett rätt kasst år i övrigt ;) Just det! Vi hoppade 140cm också :D 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2013
 
Tja, det blev inte så mycket med detta året. Det känns sjukt med tanke på alla förhoppningar jag hade, men det kände rätt kört i botten och jag ville ta steget upp. Hade LÄTT haft kvar grisen om vi bara haft möjlighet. Men både ekonomi och andra "käppar" i hjulet satte stopp för det. Kul hur personer gör allt för att det inte ska få gå bra för någon annan... Men vi hann ha riktigt roligt! Inledde året bra med två väl godkända rundor i Alingsås, nollade Lan. Hade en drömrunda i Grevagården tidigt på året! Startade nationellt meeting i Ljungby, ingen jättelyckad helg, hade högre förhoppningar. Men det var mitt i Pompes jobbiga säsong, inte mycket att göra! Debuterade iaf MSV, och det gick bra trots resultatet. Jag var jättenöjd. Jag tror att detta året blivit riktigt roligt om vår resa hade fått fortsätta.
 
 
 
 
(115 cm) 
 
110cm
 
110 cm 
 
Världens bästa prins, snacka om att vi tog oss från botten till toppen. Att få trampa samma sand som SM och EM ekipage var något jag aldrig trott att vi skulle ha gjort, men vi stadgade oss, vi tog motgångar och skördade framgångar, hade kul, hade tråkigt, grät, skrattade och vi gav aldrig upp. Nu hoppas jag två saker. 
 
1. Att Pompe bestämer sig för att vara med i matchen, och ge ALLT. 
2. Att någon kan ta honom vidare. 
 
Världens bästa ponny, vi hade något speciellt du och jag. 
 
 
 
 

Så himla nöjd!

Om det är något jag aldrig kommer ångra, så är det min tandställnig. 
 
I början vägrade jag, sedan såg jag det som en utmaning (tävlingsmänniska ni vet) och tillsist började jag verkligen att gilla den. Jag ler mycket mer med tänderna nu, trots tandställningen. Tycker verkligen inte att den är jobbig eller ful, snarare lite gullig. Och vet ni? Inte en enda person har sagt något "elakt" om den. Helt enkelt eftersom jag inte tycker att den är något att skämmas över, och skiter fullständigt i vad folk tycker.
 
Inte riktigt vad jag väntat mig när jag fick höra att jag skulle få en, haha. Och det är så typiskt mig att utmana mig själv genom att sätta in en tandställning, haha. Om några veckor ska jag få en i underkäken också, can't wait! 
 
Precis när jag fått den: 
 
Nu: 
 
 

1 maj VS 15 Juli

1 maj 
 
15 juli 
 
Någon skillnad? ;) 

Time for some work

 
Godmorgon! 
 
Verkar som att det ska bli en fin dag idag? Klagar verkligen inte, men hoppas att det inte är allt för varmt i eftermiddag iallafall. Det bli hoppträning för Ulf idag, den var först inställd men så blev det en iallafall. Så gött! Behöver verkligen lite vägledning och inspiration just nu, och det är just vad Ulf ALLTID erbjuder. Lätt bästa tränaren! 
 
Ska som rubriken säger avklara ett jobbpass innan jag hittar på något annat. 12-16 jobbar jag idag, så det är ganska skönt. Den tiden är oftast roligast att jobba eftersom det är som mest att göra då, så det ska bli lite skoj.
 
Sedan är det rätt så tajt med tid, eller ja, försöker nog vara i stallet vid 17:00 tiden någon gång. Ska fixa lite med broddhålen och så inför imorgon, hatar att stå samma dag med det även fast jag har rätt gott om tid. Men jag gillar att ta in och pyssla och ha mig, speciellt med Lillen! Pompe gjorde jag ofta klar på typ 15 minuter, men Lillen tar minst 30, om jag har gott om tid då. Men jag är så pedantisk och nogrann, så det tar sin tid, speciellt med tanke på att han är skimmel... 
 
Har gjort lite tidsinställda som kommer upp under dagen, och så hörs vi när jag slutat jobba. Hej så länge :) 
 
 

Bästa!

 
Har fått superfina bilder utav bästa Matilda Sjöberg, tack! :D Dessa är tagna under tävlingen på hemmaplan den 2 juni, enjoy! 
 
 

Första passet avklarat

 
Lillen var så himla rolig att sitta på idag, riktigt knäpp. Verkar som att han plötsligt bestämt sig för att vara med i leken och han körde verkligen all in. Söte! 
 
Red först en runda på ca 30 min i alla gångarter, därefter red jag bort till galoppbacken där vi vanligtvis rider 2 och 2 för att hästarna ska vara lite motiverade att hålla farten hela vägen upp. Det är en lååång backe med olika lutningar och inte allt för stum grusväg. Senast jag galopperade med Lillen där var för kanske 1,5 månad sedan. Då tyckte han att det inte var roligt alls, och jag fick kämpa som en galning för att få han hela vägen upp, idag var det annat, minst sagt. Som han sprang! Tanken var ju intervaller, att sätta tillbaka, rida fram osv, och det gick bra! Kunde samla ihop honom och sedan låta han gå på rätt så bra, och han var så jäkla positiv. Hade grym bjudning och han hade kunnat fortsätta i evigheter kändes det som. 
 
Efteråt var han lite svettig, men flåsade ingenting vilket brukat vara ganska vanligt att hästarna gör när man galopperat där. Han har riktigt bra kondis! 
 
Nu ska jag käka lite, kolla ett avsnitt med Pretty Little Liars och sedan bege mig mot stallet igen. Tänkte trimma igenom honom i någon utav hagarna. Blir inget superlångt eller krävande pass, mer än avstämning att han är där jag vill ha honom. Ikväll är det fotboll - gött! 
 
 

Vecka 29

 
Här kommer resten av veckans planering! 
 
Måndag: Uteritt
Tisdag: Uteritt + markarb (2 pass) 
Onsdag: Hoppträning 
Torsdag: Träningshoppning i Alingsås
Fredag: Uteritt 
Lördag: Markarbete
Söndag:  Uteritt + markarb (två pass) 
 
Ganska tuff vecka, men det är så vi får köra ett litet tag just nu. :) 
 
 
 

Tjo!

 
Idag ska Lillen få gå två gånger! Skulle egentligen gått upp nio och varit i stallet tio, gick sådär. Ingen disciplin på mig själv när det gäller att gå upp, bara på viktiga saker som tävling/skola osv. Fast jag tycker ju att detta är viktigt...
 
Anyway! Spelar inte så stor roll egentligen, utan jag får bara flytta passen några timmar framåt. Blir ett nu vid ett är tanken, och så ett ikväll vid sju någon gång. Nu på förmiddagen ska jag ut i skogen. Blir nog lite intervall träning, perfekt väder för det iallafall, inte för varmt! 20 minuter skrittväg bort från oss ligger en travbana som en travgubbe tidigare tränat sina hästar på. Nu gör han inte det längre och en ny person har tagit över stället, så vi ska kolla om inte vi kan få träna våra hästar där med! Helt perfekt att kunna galoppera långa sträckor på bra underlag, hästarna tycker ju att det är skitkul också. Hoppas det löser sig! 
 
I eftermiddag rider jag nog upp till holmen och trimmar igenom inför hoppningträningen imorgon. Först skulle det inte bli någon träning (olycklig) men sedan blev det de iallafall! :D 
 
Nä, nu måste jag dra mig, hörs sen! ;) 
 

Lillemaaaaan

Världens finaste kille! Står och väntar på Hovis som ska verka hans framhovar. De växer som ogräs, så vi verkar dem en gång mellan skoningarna.

Senare ska jag och Linn rida ut en sväng, eller ja, en lång sväng. Kl 16:00 ska jag jobba, får se hur mycket uppdatering jag hinner med. ;)


Bildminne - Juli 2012

 
Varbegshoppet med Sessan! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Åååååh

 
Ibland blir jag så sjukt trött på mig själv... 
 
Håller ju på att övningsköra och såsmåningom ska jag väl ha ett körkort också. Var helt inställd på att gå en intensivkurs nu under sommaren, och verkligen ge ALLT för att få det där kortet. Men nu inser jag att halva sommaren har gått, och att jag ska jobba det som är kvar. Så intensivkurs, det är tveksamt om det blir någon sådan. För jobbet går först, no job no money. Men men, man kan inte spola tillbaka tiden direkt. 
 
Idag kommer Emma ut och ska tömköra Lillen. Blir super att han får ett pass på marken med henne idag! Hade tänkt åka dit på morgonen och ta en sväng ut, men kände att det kan vänta tills imorgon det där med dubbla pass, en sista sovmorgon unnade jag mig. ;) 
 
Annars är det lugnt, fortfarande ganska förkyld så jag får sitta inne och kolla ut på det fina vädret. Kul! 
 
Hörs sen ;) 
 
 

Tävlingsset!

 
Eftersom jag tidigare inte kunnat ha tävlingsset (dvs huva+schabrak), så har jag heller inte haft så roliga grejer att visa upp. Nu har jag däremot lyckats samla på mig lite roliga set, så tänkte låta er rösta om vilket ni tycker är finast! 
 
1. 
Svart Herve Godignon med lackad kant. 
 
2. 
Anna Scarpati huva + Italia schabrak, grönt. 
 
3. 
Marinblått Annascarpati med rosa och vit kant. 
 
4. 
Marinblått och rosa HV Polo schabrak med Anna Scarpati huva ELLER helblå Eskadron huva. 
 
Jag älskar alla! Men man har ju sina favoriter såklart... Enda färgen som jag faktiskt saknar är brunt och beigt. Har två bruna huvor som jag inte har ett enda schabrak till... Måste lösa detta problemet... 
 
Vilket tycker ni var finast? :) 

Bestis hestis

 
Finns det något bättre än när man lämnar ridbanan med ett leénde? Don't think so. 
 
Lillen och jag hade riktigt roligt idag! Jag travhoppade som sagt idag och det tyckte han var väldigt roligt och tog i för kung och fosterland. Hade framme en serie med 6 travbommar och en kombination som vi alltså travhoppade in i. Låg även en bom inne i kombinationen. Värmde upp som vanligt (behöver nog inte dra det igen) och han var superfin! 
 
Har testat att rida på ett Novabett nu i några dagar, och det gillar han verkligen! Han suger tag i det riktigt fint och kan vi bara behålla det suget även i hoppningen så vore det kanon! Känns som att det kan vara ett bra bidrag till lösningen faktiskt. 
 
Denna övningen gillade vi båda iallafall väldigt mycket, och han hoppade fint och luftigt. Det som också var roligt var att han hade sådant gött sug fram till hindret, han ville så gärna fram till hindret att han ibland blev lite väl hetsig över travbommarna. Känns som att denna träningen gav mycket resultat, han tog verkligen i och detta kommer jag göra fler gånger till. Man kan utveckla den väldigt mycket också, så det känns som något kul att hålla på med framöver. :) 
 
Hittade som sagt dagens övning HÄR, så vill ni läsa lite mer detaljerat så kan ni kika in där. :) 
 

Tillbaka på ruta ett

 
Var nästan helt frisk igår, men så vaknade jag idag och kände mig not so good anymore. Men men, Lillen står borta i stallet och ska bli riden och det är fint väder, så varför klaga? ;) 
 
Idag ska jag testa den där övningen som jag snackade om häromdagen. Passar nog idag när jag ändå inte planerat något speciellt. Ser fram emot det! 
 
Ska även försöka göra något jag planerat ett tag, det får ni isåfall se senare ikväll. :) 
 
Vi hörs lite senare! 
 
 
 

Sommar!

 
Åååh vad jag inte vill att sommaren ska ta slut, hur fan ska man orka med vintern sedan? 
 
Jag och Becky tog iallafall Lillen och Bollen på en go runda i solen. Stekhett och massa insekter, men väldigt mysigt och roligt ändå. Testade att rida på Nova bettet, och Lillen gillade det! Ska rida upp till holmen och testa det lite på hinder med, kul att testa olika. :) 
 
Har även bestämt mig för att rida två gånger om dagen i en period nu. Han har blivit liiiiite för rund och jag vill verkligen inte ställa av honom från betet, bättre att lägga in ett extra pass istället! Så från och med på Söndag kommer jag rida två gånger om dagen. Antagligen en gång ut, och en gång på ridbanan! Ska bli roligt faktiskt, har inte gjort såhär innan eftersom det inte behövts, men nu känner jag att jag vill utnyttja all tid på sommaren, för när skolan drar igång kommer jag ändå bara kunna rida en gång om dagen. 
 
Vi hörs mera sedan, har en liten idé jag tänkte förverkliga antingen senare eller imorgon. We´ll see. 
 
Varför hoppa lågt när man kan hoppa högt? ;) 

Gårdagens + film

 
Halloj! Igår blev hoppasset inte helt som planerat. Hade tänkt att travhoppa och lägga fokus på lite styrketräning, men det blev banhoppning istället. Dels pga av att klockan var nio när jag kom upp till ridhuset, och ja, det blev helt enkelt inte som jag planerat. :) 
 
Hade framme lite studs och lite olika linjer som dyker upp ute på tävlingsbanonrna. Anledningen till att vi var i ridhuset var för att underlaget i paddocken var kass, det var som en hård skorpa. Därför var vi inne på fibersanden istället. Gjorde min vanliga typ av uppvärmning som handlar om att se till att hästen trampar på med bakbenen exakt bakom frambenen. Gör detta genom att flytta in inre bak under hästen på volten, även det yttre såklart och i båda varv. Sedan jobbar jag med öppna på volten och tagen bakdel så att jag känner att jag har koll på varenda mm av Lillen (typ...hehe). I alla gångarter! 
 
Igår gick detta bra ganska fort, kan ibland få hålla på rätt länge (som igår tex), men när det väl släpper så släpper det ordentligt. Så när han kändes bra där så gjorde jag lite bakdelsvändningar och satte sedan igång med att hoppa studsen. Jag kände mig själv lite ofokuserad, men det gick bra. Hade ganska låga studs, och bara tre stycken, men det var mer för att få in en bra galopp som jag hade framme dem igår. 
 
Hoppade en bana på 110, kändes dock som 120 och jag var inte alls nöjd. Eller jo, lite såklart, men det känns som att de misstagen vi gjorde igår inte borde komma på så låg höjd... Men ridhuset är trångare än utebanorna och jag märker av STOR skillnad på Lillen när vi kommer ut. Här blir han liksom irriterad på mig, jag är väl antagligen överdriven i hjälperna då och då, speciellt efter hindrena. Skärpning där... 
 
 
Grundproblemet är att jag rider i en för struttig galopp och inte riktigt hittar ett bra tryck i galoppen. Om ni kollar noga på filmen så ser ni hur han släpper stödet i munnen och höjder huvudet precis innan hindret, syns extra tydligt mellan räcket och oxern. Det måste jag reda ut, och det problemet sitter i munnen, utan i bakbenen. Och hittar jag en rundare galopp så kommer det att landa rätt naturligt det där innan hindrena.
 
Dessutom ser det ut som att han får ta i rätt mycket på så låga höjder, och det ska han inte behöva. Så det måste jag tänka på! Linjen räcke-räcke med 18m i mellan red jag på 4 större galoppsprång (4 galoppsprång är vanligtvis 17,10-17,50m). Gjorde medvetet så eftersom det skulle bli en liten påminnelse för mig om att jag inte kan sitta och rida i en skitgalopp. Och BAM blev språnget bättre... Den linjen red jag faktiskt riktigt bra! 

Smartaste

 
Vad gör vanliga människor när de är sjuka? Svar: Tar det lugnt. Vad gör Fanny när hon är sjuk? Svar: Drar och lirar lite boll. Haha, någon förvånad? Dock var jag smart nog att avstå bad efteråt... 
 
Nä, kanske inte det smartaste draget men det var så grymt fint väder att jag inte bara kunde med att ligga inne. Två timmar på gräset gjorde mig inte bättre, men mycket nöjdare. :) Har inte varit i stallet ännu, så sjukt varmt så jag och Becky bestämde oss för att åka bort lite senare när den värsta värmen är över. Skönare för båda oss och hästarna! Winwin ni vet? ;) 
 
Och inte är det bättre att jag ser hur alla är nere i FHS, vill ner igen, men men. Har fått min dos för i år, och helt ärligt hade jag inte haft råd att vara där en enda minut till om jag känner mig själv rätt... 
 
Nu ska jag snart dra mig, väntar på att Becky ska höra av sig bara. Hennes killes bill var tydligen sönder, jobbigt ;) 
 
 

Great day!

 
Halloj! Asgött vädet och om någon timma ska jag och några kompisar + min syrra upp och spela lite fotboll. Perfekt väder för det, skiter i att jag är sjuk. Inte tränat på typ 2 veckor nu så ABSTINENS. 
 
Ikväll ska jag och Becky upp och hoppa har jag bestämt, inte hoppat Lillen på 1,5 vecka så ett litet styrkepass blir perfekt ikväll. Ska travhoppa en del och fokusera mycket på rumpan, tror jag vet någon som kommer ha lite träningsvärk imorgon. ;) Hittade en superkul övning på Hippson, som jag tror kan vara riktigt bra, ska be Becky filma så förklarar jag mer sedan. 
 
Alla grejer passade Lillen (LYCKA). Dyontränset var verkligen på gränsen till litet, får ha längst ut på alla spännen typ, men det passade iallafall och det är huvudsaken. Så jäkla svårt med träns, speciellt när hästen ligger mitt i mellan två storlekar... Borde finnas Cob+ eller Full-. Lillen uppskattade nog sitt nya hästgodis mest, haha, men jag är skitnöjd med alla köpa iallafall. :) 
 
Vi hörs väl mer sedan! Inläggen som jag tänkt ha som tidsinställda publicerades direkt (?) så det är lite kört på den fronten höhö. 
 
 

Bloppis!

 
En uppdaterad bloppislista några saker ligger kvar, några saker är nya medans några har blivit sålda. 
 

 
Svarta supersnygga Veredus Olympic framskydd säljes. Stl S. Använda, alltså har de lite skrapmärken på insidan, annars i gott skick
 
Nypris: 929:- | Mitt pris: 400:- (eller bud)
 
(egen bild kan ordnas vid intresse!)
 

 
Säkerhetsstigbyglar från Mountain Horse (Quick Release). Oanvända, kvar i sin förpackning. Damstl. 
Nypris: 1300:- | Mitt pris: 700 :- (eller bud)
 
(Egen bild kan ordnas vid intresse)
 

 
Guldigt ÄKTA böjt Swarovskipannband med stora stenar och brunt läder. Stl Full. Alla stenar sitter kvar, mycket snyggt och stilrent! OBS: Det guldiga på bilden
 
Nypris: 998:- | Mitt pris: 600:- (eller bud)
 
(Egen bild kan ordnas vid intresse) 
 

 
SUPERSNYGGA Kingsland ridbyxor (Karen Ladies Breeches). Använda på en tävling, så i nyskick. Köptes på Göteborg Horse Show, men är tyvärr för stora för mig. Stl 36, men är kanske lite större. Jag vill gärna ha mina ridbyxor väldigt tajta, så det är därför de säljes. 
 
Nypris: ca 2500:- Mitt pris: 1300:- 
 
(Egen bild kan ordnas vid intresse) 

 
Kontakta mig på mail (fanny.kargede@hotmail.se) eller i kommentarsfältet vid intresse! Kan även tänka mig byte i vissa fall. 
 

Don't you forget!

 
Bloggtävlingen! In och var med och tävla om ett presentkort värde 1000kr! (Klicka på bilden) 
 
 

Diss!

 
Minns ni när jag var helt insnöad på den rosa Kingsland kavajen? 
 
I efterhand är jag SÅHÄR glad att jag inte köpte den, utan att jag valde den mer stilrena marinblåa varianten. För även om det är kul att sticka ut, så vill man inte sticka ut genom att se ut som en clown. För nä, den rosa KL kavajen är så galet ful att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen, hua! Tycker att man ser ut som en sådandär bimbotant... INTE snyggt. 
 
De snyggaste färgerna att ha på kavajer enligt mig är: svart, marinblå och brunt. Låter trist, men jag spexar hellre till det med schabrak och huvor än med min kavaj. Punkt slut. ;) 
 
 
 

Bästa köpet på FHS?

 
Jag kan faktiskt inte riktigt avgöra det, inte helt och hållet iallafall! Oftast brukar jag känna exakt vilken pryl som verkligen var mest klockren, men inte i år. 
 
På GHS 2012 var det min hjälmväska, FHS 2012 var det mitt GG träns, GHS 2013 var det nog Anna Scarpati setet och nu igår så vet jag som sagt inte. 
 
Det står mellan mina Veredus boots, Dyontränset och KL regntäcket. Hm... 
 
 

Bästbästbäst

På G hem från ridhuset. Lillen var superfin i slutet, ville inte sluta rida!


Bildminne - Juli 2012

 
Varbergshoppet med Pompay! 
 
 
 
 
 
 
 

Morsning!

 
Hello! Efter 12 timmars sömn och x-antal liter te så är jag i någon typ av form. Inte 100% men typ 60% iallafall. Igår kände jag mig som typ 10%... 
 
Har nu på morgonen tagit det ganska lugnt, käkat frulle och ni vet, det vanliga. Har även fotat några av de nya grejerna jag köpte på FHS igår, ska även fota en del i stallet. Ska bli så kul att testa allt nytt på Lillen idag, typ det näst roligaste. Det roligaste är ju såklart att köpa allting. ;) 
 
Lillen ska upp till holmen och trimmas idag. Blir ett rent dressyrpass, finns en del jag måste lägga tid på efter drygt en veckas vila. Ikväll ska vi förhoppningsvis på EM matchen, har inte biljetter än, hehe, men det löser sig. ;) 
 
Ni får några bilder nu, och så tar jag resten i stallet sedan :) 
 
Stövel från Alex Boots! Ersätter mina borttappade Cavallo stövlar. 
 
Dyonträns, stl Cob. Hoppas det passar, stl Full såg så jäkla stort ut... 
 
Mörkgråa lindor från HV Polo, kan bli superfint på Lillen med sina mörka ben! 
 
Anna Scarpati huva, skall användas ihop med mitt gröna Italia Schabrak. Blir nog jättebra! 
 
HV Polo Schabrak, haha, kör all in med rosa just för tillfället... 
 

Helt slut

Sorry bloggen! Sjuk + en hel dag på FHS slutar inget vidare. Däckar i min säng nu, några kronor fattigare men 10 gånger så lycklig. (visar imon)

Nighty!


Here it is!

 
Här kommer den, årets inköpslista inför Falsterbo HS 2013 ;) 
 
- Ridstövlar (PRIO 1 efter att mina försvann...) 
- Nya lindor + paddar
- Back on track nattpaddar/skydd
- Träns
- Tävlingsspö 
- Nya piké tröjor
- Grimma med ludd 
- Regntäcke för tävling
- Ridtäcke
- Vardagsskydd
- Veredus bakstrykkappor
- Sadelgjord
- Nya silikonsnoddar
- Tunna ridbyxor (tex Animo) 
- Uppsittningspall
- Skimmelschampoo (K9 eller något) 
 
+ massa saker som jag säkert kommer på allt eftersom. ;) 
 
 

Måndag

 
Hello! Tillbringat hela dagen vid havet tillsammans med Becky och Pappi, sååå gött. Och jaaaaa, jag har Sveriges sämsta pigment och är typ sönderbränd. Speciellt rumpan och baksida lår, gjorde rätt ont att rida sedan, haha...
 
Red två horsies idag, längesedan senast men jag hade lätt kunnat ha 5 till, utan problem. Anyhow, red först ut Lillen med Becky och Bollen. Han fick klättra idag, och verkade inte ha något emot det. Red med Hackamoret och det gick alldeles utmärkt, dock väldigt kravlös runda. Efter det red jag Curre, Linns c-ponny! Kändes väldigt litet, helt sjukt att jag för ett år sedan tävlade runt på en c-ponny. Curre har vilat i en vecka så väntade mig en rätt taggad ponny, men det var inte så farligt! Red ut i 40 minuter, och han skötte sig finemang. :) 
 
Nu är jag helt slut, har ont i huvudet och i halsen. Hoppas verkligen INTE att jag håller på att bli sjuk även om jag är rätt övertygad att det är just det som är på G. Pallar inte vara sjuk på sommaren! Förra året var jag sjuk när vi var på Rhodos, inte okej. :( 
 
IMORGON ÄR DET FALSTERBOOO! Så gött! Ska slänga upp en liten inköpslista sedan, weho! 
 
 
Tre utav för många inköp på GHS (Tröjan fr KL, ridbyxor från KL och mobilskalet :D ) 
 

Jag lever, typ

 
Hallå! Ni kan se min frånvaro härifrån som ett tecken på att jag behövde pausa rätt rejält själv. Känt mig så långt ifrån levande man kan känna i stort sett hela dagen. 
 
Men nu ska vi inte tjöta mer om det! Har varit überfint väder i Bollebygd hela dagn, varmt med! Jag har hållt mig inne av lite olika anledningar, sov bort eftermiddagen tillexempel. Utnyttjade dock kvällen på bästa sätt med en go ridtur med Becky och efter det lite käk och mys med Becky och Ewe. Lillen skötte sig väldigt bra idag, brallade sådär lagom och lyssnade superfint i slutet. Nu är det slut på semestern och kommande vecka är det dags att leta sig upp till ridbanan igen och trimma. Så kul! :D 
 
Här har ni Lillens kommande vecka: 
 
Måndag: Uteritt 
Tisdag: Vila 
Onsdag: Dressyr
Torsdag: Markarbete/hopp (ingen Ulfträning denna veckan) 
Fredag: Tömkör 
Lördag: Uteritt
Söndag: Ej planerad än 
 
Natti! 
 

Önskeinlägg

Jag tror de flesta vet vad detta innebär, är det något speciellt ni vill att jag skriver om - Kommentera! 
 
 
 

Inte som planerat

 
Glömde ta mina allergitabletter i morse, plus att de slår massa hö nu överallt och ja, den ekvationen var inget vidare. 
 
För att undvika total allergichock så tog jag en kortare runda, däremot mycket klättring så nytta gav den. Men en långrunda i solen som jag planerat gick inte att genomföra med rinnande ögon och näsa. ;) 
 
Nu ska jag försöka ladda om inför kvällen, blir att hålla sig inne och bara ta det lugnt så brukat det värsta lägga sig. Nu hann det heller inte bli så jättefarligt, så det borde hinna bli okej tills ikväll! ;) 
 
Älskar vädret nu btw, SOMMAR 
 
 

Bildminne - Juli 212

 
Varbergshoppet! Här med Hampus :) 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fullt upp!

 
Minns ni att jag skrev att sommarlovet var så himla segt, att jag inte hade något att göra? Haha, det är myt nu, just den här helgen är det fullsmockat, och jag klagar inte! 
 
Igår tog jag min krogen-oskuld, eller ja, egentligen inte min första, men min första riktiga (går inte in närmre på det höhö). Hade kul! Träffade Issa där med, vilket var lite kul då det var hennes första med, typ. ;) Lyckad kväll iallafall! 
 
Idag ska Lillen ridas, inte riktigt bestämt vart ännu, men vädret är fint så jag är sugen på någon längre runda och verkligen passa på när vädret är gött. Lillen lär ju iallafall vara lika pigg som igår, så jag rider nog själv iallafall, haha. 
 
Ikväll ska jag ut igen, och sedan på söndag ska jag vara med i en filminspelning! Vet inte så mycket om filmen mer än att det är en långfilm. Spännande! :D 
 
Vi hörs sedan ;) 
 
Grisen! 

Bildminne - Juli 212

 
När Julia fotade mig och hästarna i hagen
 
~Pompay~
 
 
 
 
 

Bästa Lillen!

 
Hej och hå vilken glad häst jag satt på idag, helknäpp! 
 
Bestämde mig för att rida ut en sväng nu när vädret är så fint, och det visade sig vara en uppskattad idé. Jag hade i åtanke att han skulle kunna vara rätt mycket piggare nu efter Biolight behandlingarna som har släppt många spänningar lite överallt i kroppen på honom, men att han skulle vara så pigg som han var idag, det hade jag inte räknat med. ;) 
 
Red en runda som vi vanligtvis galopperar en del på, men jag hade tänkt ta det ganska lugnt idag eftersom han inte direkt ansträngt sig denna veckan. Lättare sagt än gjort! Det var som att sitta på en studsande kanonkula som när som helst skulle explodera. Lyckades hålla hono hyfsat lugn större delen av rundan, men sedan fick han där det var som bäst underlag galoppera på, det tyckte han var skitkul och öronen var spetsae rakt fram hela rundan. Rolig runda, blir så glad när hästen är glad! 
 
Nu ska jag chilla en stund och ikväll är det utgång med lite kompisar, vi hörs imorgon! :) 
 
 

Nästa stegets märkesdebatt

 
Jag är, som de flesta vet, rätt så obsessed med märkesutrustning. Helt enkelt för att jag anser att det är de grejerna som är snyggast. Jag älskar att vara fin inte bara på tävlingarna, utan även till vardags. Det har blivit lite utav en hobby kan man säga. 
 
Att folk stör sig på märkesnördar är någor jag faktiskt förstår, för precis lika mycket som de stör sig på mig, lika mycket stör jag mig på märkesnördar som endast är ute efter att skryta och på något sätt använda sina grejer för att skapa status. Och det handlar inte om att jag stör mig på personen, utan mer på själva handlingen. Är ni med? 
 
Att när man gjort det där perfekta köpet, som man är upp över öronen glad över, då ser jag inte det som något konstigt med det. Eller när man i bloggen lägger upp vad man hittat under tex Falsterbo, det är något jag tycker är intressant att läsa om. Men när man varje gång köper/får något nytt lägger ut det på Instagram eller Facebook och bara gör det för att visa hur fina grejer man har, då stör det mig. När någon liksom 24/7 ska upplysa alla andra om att det bannemig har råd med fina grejer, då stör det mig. 
 
Märkesutrustning för mig är något jag köper för att behaga mig själv och i vissa fall min häst, inte någon annan. Därför lägger jag sällan ut bilder på mina nya inköp. För jag handlar lite hela tiden, men det är inget jag springer runt och kacklar om. Dels för att jag vet hur mycket det stör mig med folk som hela tiden ska tjöta om alla fina grejer de har, och dels för att själv inte har behovet. Jag vet ju själv vad jag har och vad jag går för, och behöver inte snacka om det med 150 andra personer. 
 
Och visst är det kul att komma på tävling och folk blir förvånade över ens nya fina stövlar/schabrak/träns, än att de går och ger en sura blickar för att man en vecka tidigare talade om för hela Facebook att de har en ny fin svindyr kavaj? (Bygger på egna upplevelser...) 
 
 
 

Bildminne - Juli 212

 
När Julia fotade mig och hästarna i hagen 
 
~Sessan~
 
 
 
 
 
 

Blö

 
Tjänna 
 
Dagen blev nästan som jag skrev i morses, och som jag förutspådde så var min update idag rätt kass... Hann inte göra några tidsinställda igår, och så har jag varit hemma typ 20 minuter sammanlagt idag (känns det som...). 
 
Lillen gick bra idag. Han var på riktigt snehumör i morses och var nästan lite bångstyrig när jag skulle tömköra. Han var riktigt lurig idag, ignorerade mina "hjälper" (eller vad man nu ska kalla det) i ena sekunden, och nästa sekund blev han sååååå upprörd eftersom jag var såååååå hårdhänt, suck. Tillslut blev vi rätt nöjda båda två, även fast jag nästan kokade över en stund där, haha. Men han är så söt, för han inser när man börjar bli riktigt förbannad, och då helt plötsligt är det som att någon stoppar in en gloria över huvudet på honom och han är hur duktig, söt och snäll som helst. Då kan man inte bli arg på honom... haha. 
 
Hade även en go eftermiddag med mina småkusiner, riktigt mysigt! :) Imorgon LOVAR jag bättre och roligare update. Ska skriva ett litet åsiktsinlägg som legat på lut ett tag. 
 
Kram! 
 
*Bildbrist*
 
 

Torsdag 4/7

 
Hejsan! 
 
Lillens vilovecka fortsätter även idag, och man kan väl säga att jag snart dör av tristess. Träningsnarkoman var det ja... 
 
Igår var som sagt den sista behandlingen, så nu kan jag rida som jag vill igen. Det kunde jag iofs gjort även under behandlingsdagarna, men behandlingen ger bättre resultat om de inte går på max. Dessutom passade det bra in i min planering :) Men nu så kör jag igång lite lagom med ett tömkörningspass. Jag börjar på in tekniken mer och mer och jobbar mest med mycket övergångar när jag tömkör, Lillen är riktigt, riktigt duktig, så det är väldigt roligt. 
 
Idag ska jag åka upp till mormor och morfar med, mina småkusiner är där så det blir full rulle. Kanske dock inte lika full rulle här. ;) 
 
Hörs sen! 
 
 

Right now

 
Me, myself & Pretty little liars. ;) 
 
 
 
Ses imon, natti! :) 

Visste ni att..

 
- ... Jag under två månader förbrukat 4 headset, och har precis köpt mitt 5 par?
 
- ... Jag sålt av ungefär hälften av alla mina schabrak detta året, dvs ca 20 stycken?
 
- ... Jag fyllde 18 år i April, men har fortfarande inte varit ute på krogen?
 
- ... Att jag ler oftare och mer nu när jag har tandställning jämfört med innan?
 
- ... Att jag är tävlingsmänniska från topp till tå och tar allting på väldigt stort allvar?
 
- ... Att Lillens fårskinnsluddsboots är olika fluffiga, haha. (Upptäckte det senast...) 
 
 
Så jäkla konstigt med bootsen, att de är köpta i par men ändå så olika! 

Extremt lugn dag

 
Tjo!
 
Idag var jag i stallet vid 11, Pierre behandlade Lillen en sista gång och sedan red vi en runda i skritt på typ 20 minuter. Fysiskt sett helt onödigt, mentalt: ganska trevligt för honom att komma ut och se sig om. Han har ju en lugnare vecka så. 
 
Sedan åkte jag hem och sov (!?!) en stund, var trött! Och efter det har jag städat, hängt tvätten och nu lagar jag mat. Vad händer egentligen? Ikväll ska jag på personalmöte och sedan är det lugnt. Tänkte åka till stranden förut, var så himla fint i morses när jag red, men sedan kom det massa moln och ja, då sket jag i det. Så min dag är väldigt tråkig och lugn idag. Så är det ;) 
 
Grisen! 
 

GRYM låt


Syndar med lite fotboll

 
Hej på er! Bara för att jag ligger helt sysslolös klockan 00:52 med massa fotbollsabstinens så tänkte jag bara dela med mig av lite fotbollsgrejeeeeeer. Höhö, väldigt random inlägg men som sagt, jag kände för det. :) 
 
Neymar, finner inga oooord.
 
Så, det var min dos med fotboll för denna månaden, alltså i bloggen... 
 
 
 
 

SNYGGT från HV Polo

 
Satt och kikade runt lite på Charlies, och så fastnade jag helt och hållet för HV Polos galet snygga Equipo schabrak. Skulle vilja ha alla! Men för att variera lite bland färgerna på tävlingsschabraken så är väl det bruna eller det beiga det jag skulle vilja ha. Mm, snyggt! 
 
EQUIPO SCHABRAK HV POLOEQUIPO SCHABRAK HV POLO
EQUIPO SCHABRAK HV POLOEQUIPO SCHABRAK HV POLO
Yammi! Som sagt, det bruna och det beiga skulle jag vilja ha. Är inte så mycket för himmelsblått, skär sig med min kavaj tror jag dessutom... 795kr går ett sådant här schabrak på! 
 
Nä, ska bannemig sikta in mig på ett sådant här på Falsterbo, ett beigt (L) 
 
 
 
 

Ni har väl inte glömt?!

 
Bloggtävlingen pågår för fullt! Klicka på bilden för att komma till tävlingsinlägget! 
 
Bilden är länkad

Ask me something!

 
Efter och sådär som jag är, så skaffade jag Ask.fm igår när jag hade tråkigt, hehe. 
 
Ni får jättegärna ställa lite frågor, om det är något ni undrar över. Hästrelaterade frågor kan komma att tas upp på bloggen om det är något jag vill nå ut med till fler. So you know :) 
 
Kör på ba! ---> LÄNK till min ask ;) 
 
 

Om Astaire

 
(Uppdaterar informationen i sidobilderna) 
 
Astaire SWB (BLUP)
*2006
Akribori - Roderik 
Valack
164 cm i mnkh. 
Skimmel 
Äg: Emma Åslund
 
Lillen, som han kallas, är en nätt och fin häst i bra sporthästmodell. Perfekt till mig som YR/Junior. Han är inte helt utan åsikter, utan har sitt och säga i ridningen när man överraskar eller går på honom "för mycket". en väldigt balanserad och välriden kille som inte säger nej till arbete även om han som alla hästar försöker undvika att jobba allt för mycket. Han är väldigt mjuk och man får en väldigt rolig ridupplevelse. I hoppningen säger han aldrig nej. Han har inte stoppat en enda gång med mig (pepparpeppar) utan antingen räddar han upp situationen eller river. Väldigt modig och klok häst i hoppningen, och jag känner mig trygg med honom under mig. 
 
Lillen har jag på foder skulle man kunna säga. Där tanken är att vi ska ut och tävla och ha roligt. Tidigare i sitt liv har Lillen tävlat avd B 1m och 1,10m klasser med olika resultat. Hittils har vi startat tre tävlingar och kommit hem med placering från två utav dem. Målet med Lillen är att i höst starta 120, och sedan får vi se helt enkelt. Jag har ingen aning om vart hans begränsningar ligger, och det är det som är så himla roligt. På träning hoppar vi 120 banor, och har även varit uppe och nosat på riktiga höjder på enstaka hinder. Och att han knappt lyfter ögonbrynet för 140 oxrar gör att jag tror att vi kan bli riktigt bra med lite träning.
 
Målet är att även starta lite dressyr, mest för skojskull, men även för att ha lite mål och ambitioner även där. Emma tycker även att vi ska testa på fälttävlan, och det tycker jag är roligt! 
 
I stallet är Lillen världen gosigaste lilla häst. Han är väldigt personlig och fortfarande lite "bebis". Han är lugn och väldigt trygg i sig själv och jag har inga som hels problem att hantera honom trots att han har hästar med åsikter i sin stam. 
 
Vi får väl se hur var det här slutar, oavsett tror jag att det kommer bli väldigt bra! 
 
 
 
 
 

Tisdag

 
Hello! 
 
Idag var jag som vanligt uppe vid 10, och har postat lite olika paket och brev. Även mottagit ett, hade beställt ett nytt headset som kom idag. Trodde jag hade beställt ett rosa, så visade det sig vara ett rött... Gjorde inte så mycket då det röda också är väldigt fint. Dessutom går det väl sönder om en månad eller två så då kan jag beställa ett rosa igen ;) 
 
Fick även ett jätteroligt samtal av mamma i morse! Försäkringsbolaget betalar ut en del av summan som stövlarna var värda, så nu kan jag köpa ett par nya utan att dra in på massa annat. Så skönt! Även om jag fortfarande är jätteledsen över stövlarna så får jag påminna mig själv om att det bara är materiellt, och att det går att köpa nytt även om jag älskade just de stövlarna. Life goes on ;) 
 
Idag ska Lillen ridas, och sedan ska jag upp och kolla på hoppträningen. Eftersom han behandlas så ska han ta det ganska lugnt, så då hoppar vi träningen idag. Vill så gärna vara med ändå, skulle haft två hästar. Ingen som vill ha sin häst hopptränad? Haha... 
 
Kram! 
 
 

Bilder från 110

 
Även här är Linda fotograf :) 
 
 

Veckan!

 
Som ni säkert såg så var vi ute och promenerade med Lillen idag! Inlägget kom upp lite sent (jäkla mobil), så jag är alltså hemma nu. :)
 
Han fick först behandlingen, och sedan tog jag, Lillen och min syster en promenad på en dryg timma. Lillen tyckte nog att det var ganska trevligt att slippa sadeln och ändå få ett bra skrittpass. Det blir ju som en vilodag för honom, jag ställer sällan av hästarna helt och hållet under veckorna, utan deras vila brukar vara skritt i ca 1h. Jag lägger hellre in ordentliga vilor, och då rör jag knappt hästarna på kanske 2-3 dagar så att de inte bara får vila fysiskt utan även mentalt. 
 
Denna veckan kommer att bli väldigt lugn, en go vecka för Lillen nu när han har skött sig så bra. Här har ni denna veckans veckoschema: 
 
Måndag: Skritt 1h 
Tisdag: Barbacka, lugnt 
Onsdag: Skritt 1h 
Torsdag: Vila helt 
Fredag: Tömköra
Lördag: Uteritt 
Söndag: Uteritt 
 
Jag försöker ge honom så många dagar som jag kan ge där han ska slippa sadeln. Istället ska jag hitta på lite annat kul. Sedan sätter jag igång som vanligt typ till helgen igen :) 
 

Ute och vandrar

Typ ;)

https://cdn3.cdnme.se/2004562/6-3/pic_51d179cdddf2b34bf56c0f55.jpg" class="image">


Bilder från 1m

 
Tack för bilderna Linda, jättefina! 
 
 

Morsning!

 
Hello! Idag har jag haft en lugn och skön morgon! Vaknade vid 10, käkade frukost, och nu ligger jag i sängen igen. Helt okej allså ;) 
 
Jag kan faktiskt medge att jag 100 gånger hellre haft en eller två hästar till att rida, så att jag kommit iväg till stallet tidigt! Men i eftermiddag ska Lillen behandlas med Biolighten igen, så det är ingen vits att åka till stallet nu. Lillen fick sin första behandling igår. Han behandlas på båda sidorna vid korset ungefär. De bakre ryggkotorna var lite ömma så det ska lösas upp och behandlas. Sedan är han så fruktansvärt stel i vänstersidan fortfarande, så för att jag ska kunna jobba bort det och rida honom korrekt så behöver vi även där lösa upp litegrann. Han tyckte att det vat jätteskönt och stod och tuggade genom hela behandlingen. ;)
 
Biolight är något jag verkligen kan rekommendera! Vi använde det på Pompay med väldigt stor framgång. Grisen vilade/promenadreds ca två månader förra våren då han var någon grad halt i ena fram. Eftersom skador ofta lägger sig diagonalt hade ryggen fått ta en del stryk. Men efter vilan och biolight var han fräschare än någonsin! Och sedan gick han som tåget  :) 
 
Hoppas det har samma effekt på Lillen, vilket det säkert har. :) 
 
Bildkälla

RSS 2.0