Världens lyckligaste

 
Det är löjligt hur lycklig man kan vara efter 2,5h hos en häst. Helt seriöst, ni som inte testat - gör det. :) 
 
Jag har bestämt att Lillen skall få några dagar att bara ha det gött, innebär nödvändigtvis inte endast vila, men lite goa uteritter utan krav och massamassa kul! Det älskar han, det är då man märker att han är liten och bebis trots att han är sju. Hihi ;)
 
Red ut idag, en standard runda som både jag och Lillen tycker är rolig. Brukar kunna påverka hur intensivt jag vill att det ska bli när jag rider denna rundan, idag var det mestadels bus. Lillen ville inte ens trava i början, han kände på sig att det var något kul på G. Efter några försök till en schysst trav fick han som han ville, fullt ös medvetslös! ;) Lycklig polle = lycklig ryttare. Kom dock på att jag hade hacket på efter att jag satte fart på honom, men det gick bra att få stopp ändå ;) 
 
Imorgon får han vila, då kollar jag endast att han står på alla 4 ben i stort sett. Ibland tror jag hästarna tycker det är skönt att slippa oss helt och hållet. Om inte, så tycker de att det är desto roligare att se oss dagen efter (eller tvärtom, haha). Så imorgon får Lillen vara häst och bara chilla i hagen med kompisarna hela dagen. Drar veckans för er, blir ingen träning på onsdag, han var så jäkla bra i helgen att han förtjänar lite ledigt från paddocken även om han älskar att hoppträna! 
 
Mån: Uteritt
Tis: Vila
Ons: Uteritt
Tors: Uteritt + lite ridbana (måste ju få trimma litegranna) 
Fre: Uteritt 
Lör: Uteritt´+ridbana
Sön: Pay&Jump
 
Angående söndag! Kolla BORKS hemsida (Bollebygds RK) för propp. Uffepuffe bygger och det är ett riktigt bra upplägg. Alla som är medlem i klubb ansluten till förbundet är välkomna! Ridhus med fibersand och fina tävlingshinder, dessutom ett bra genrep om ni ska till oss och tävla helgen därpå... ;) 

HV Polo schabrak säljes!

 
Marinblått HV Polo schabrak med rosa och vita detaljer säljes. Superfint schabrak, men som tyvärr inte kommer till användning. Endast använt en gång, då på tävling, därför som i nyskick! Stl Full. 
 
Nypris: 549:- Mitt pris: 400 kr ELLER bud. 
 
Ser litet ut på bilden, men är inte det, haha :) 
 
 

Behind the scenes - Ale Jennylund

 
Mamma var som vanligt kvick med mobilkameran även i Ale Jennylund, haha ;) 
 
 
 

Resultat Borås 28/9-13

 
| 110cm | A:0/A:0 | 4 fel fas 1 | 
 
Kan börja med att säga att Borås förtjänar mycket cred för en väl genomförd tävling. Jag trodde vi skulle bli kvar hela dagen, men de var riktigt effektiva! Av den anledningen fick jag lite kortare framridning än tänkt. ;) 
 
Helt okej på framhoppningen, är ju ganska trångt på deras framhoppning men Lillen tacklade det bättre än vad jag trodde. Lite seg, men jag hoppades att det skulle släppa på banan. Det gjorde det inte, haha, men vi gjorde en helt okej runda. Han var inte ritkigt framme till bettet och det blev två missförstånd där det ena relaterade i ett pet. Surt, men men! 
 
| 120cm | A:0/A:0 | 4 fel fas 1 | 
 
Red fram lite längre till denna klassen trots att han redan gått en klass. Kände att han behövde galoppera längre och komma in i andra andningen. Det gick rätt fort för honom att göra det, och efter det var det som en annan häst. Fick flytta fram mitt startnummer från 65 till 3 i 120 så att mamma skulle hinna stanna, och det gör ju alltid att framhoppningen blir så himla knepig. Men jag hoppade fram på lilla och räcket innan jag gick banan, och hoppade sedan oxern några gånger. Han fick rätt många språng i kroppen, men jag tror det var bra faktiskt! 
 
Banan var okomplicerad, men med några snabbare svängar och lite vinklar och sådant. Jag hittade en riktigt bra galopp till ettan, och höll den galoppen genom hela banan. Jag river trean, som jag kom nära på, faktiskt det enda hinder jag backade på, resten av alla hinder kom vi riktigt bra på. Framförallt red jag fram till avstånden och satt inte och mesade. Lillen är så himla fantastiskt, bad han gå av ganska stort på 6an, en oxer, och han bara klipper av. Jag kom i ett läge där jag var tvungen och välja, och jag bestämde mig redan i svängen för att rida på och inte ta i honom, det visade sig vara ett klokt val. Visst, det blev inte den bästa vägen till kombinationen, hann inte riktigt få ihop honom, men det klarade han utan problem så det var skönt. 
 
Fick en riktigt go känsla i denna rundan, han hade ett så fint sug i bettet att jag när jag såg avstånden bara kunde lätta lite i handen så följde han bettet framåt. Så himla roligt! :D Dessutom blev han så himla taggad, världens bästa lilla häst <3 
 
 

Filmer från senaste tävling (debut 120)

 
För att läsa min utvärdering av rundorna, klicka HÄR 
 
110 cm
 
120 cm (Debut) 

Fredag!

 
Idag är jag ledig, så jäkla gött! Skulle egentligen åkt till Ullared idag, men de blev inställt, kanske lika bra ;) 
 
Så istället har jag gått upp och bänkat mig framför TVn, kollar nästan aldrig på TV så idag passar jag på. Inledde med Pirates of the Caribbean, efter det kollade jag en Barca match och nu är det Nationscup hoppning live, kan det bli mycket bättre? Nja. 
 
Lite senare ska jag bort till stallet, skall först rida ut en sväng och sedan avsluta lite kort och okomplicerat i paddocken. Sedan ska allting fixas inför imorgon. Duschar inte Lillen idag, utan han är så pass ren och fin efter klippningen så det är bara svansen som ska få sig en omgång. Eventuellt manen med, den är lite skiten, men den ska jag ju ändå knoppa så då syns det inte lika tydligt. Mamma skulle svänga förbi Hööks och köpa ett gosigt stalltäcke med helhals också, tror Lillen kan tycka att det är skönt att ha på sig i transporten nu när han är klippt. Vill ju definitivt inte att han ska stå och bli kall mellan klasserna, det är verkligen tabu. 
 
Vet att jag lovat att filmer från terrängen och Ale skulle kommit ut här igår, men de gjorde de inte. Det är nämligen så att mamma har allting på sin mobil, och vi är sällan hemma samtidigt, så ja. Ska se om jag kan fixa det ikväll ;) 
 
 Detta blir han nog fin i ;) 
 
 
 

Luddigt värre




Säger det igen - Lillen är bäst!

 
Åh, finner inga ord för hur mycket jag imponeras av Lillen efter varje hoppträning. Världens finaste! 
 
Idag gjorde vi väldigt basic övningar, men som innehöll desto viktigare saker. Började (efter uppvärmning) med att böja halsarna på hästarna, inte ställa, utan verkligen böja. Detta för att stretcha dem och få dem avslappnade. Gjorde detta i trav och galopp. Sedan hoppade vi fram över en kryssoxer till ett räcke på 6 g-språng. Vi gjorde detta några gånger, och gick sedan in på att hålla samma takt även i tighta svängar. Kom från långsidan och vände upp på ett räcke, skulle hålla samma takt och jag fick tänka på att inte fastna i handen. Höjde räcket successivt, vet inte vad det låg på i slutet men kanske 115-120. Gick bra till slut iallafall, inte tränat korta svängar på Lillen innan, så det var roligt! 
 
Efter det hoppade vi en bana med olika distanser på diagonalerna samt en böjd linje. Det gick riktigt bra, Lillen var superfin och riktigt pigg och glad. Han hoppade hur bra som helst, och han lossade så himla fint. Skönt att känna efter passen tidigare i veckan... Nä, jag sitter på världens bästa häst, han är fan helt fantastisk! 
 
Nu taggar vi inför Lördag! :D 
 
 

Dör så snyggaaa

 
Åh, kanske dags att börja spara igen? Mina animo jag har nu börjar ju trots allt bli liiiite slitna, hehe. 
 
Bildkälla
 

Underskatta inte mörkret...

 
...för det gjorde jag idag, och fick avbryta mitt pass mycket tidigare än vad som var tänkt. :( 
 
Hjälpte Madde och gick och såsade i stallet. Är ju van att kunna ta det väldigt lugnt, gör ju inget om jag rider 18 eller 20 liksom, men nu funkar det inte att tänka så längre, det blir mörkt så satans snabbt! Det jag hann göra blev det ingen kvalité på, så är inte så nöjd idag. Lillen kändes seg och omotiverad, vilket han även gjorde igår. Hade ändå framme sådant som han tycker är kul, upphöjda travbommar och liknande. Men det passade inte herrn idag. 
 
Backar bandet och låter ridbanan vara i några dagar! En vilodag imorgon blir trots allt väldigt passande. ;) 
 
 

Monday

 
Hejsan! 
Lillen stod som ett litet ljus igår när Pierre klippte honom, så himla duktig! Vi höll ändå på en bra stund och var så nogranna som möjligt, klippte allting förutom huvudet. Men som sagt, Lillen bara stod där och tyckte nog att det var skönt att slippa regnet! 
 
Red sedan en stund i paddocken. Hoppade lite studs sam travhoppade. Gick väl helt okej, han blir som han blir när det regnar, haha. Men han fick lite go styrketräning iallafall! 
 
Idag är tanken att det blir lite paddock igen. Dock inte lika länge som igår (höll på i 50 minuter igår haha). Så jag trimmar nog med lite travbommar på volt en stund, och rider ut en kort sväng därefter. :) Ska försöka ordna fram en bild på snygginglillen med, superfint blev han igår1 
 
Här är veckans planering! 
 
Måndag: Markarb + uteritt 
Tisdag: Vila
Onsdag: Hoppträning 
Torsdag: Uteritt
Fredag: Trimma 
Lördag: Tävling, 110&120cm 
Söndag: Uteritt 
 
Det är sjukt hur knäpp min vecka blir när jag tävlar på lördagar, haha! Vill att han har en vilodag i veckan ungefär, och den blir så otajmad på tisdag då jag egentligen gillar att rida dressyr dagen innan hoppträning. Idag behöver han gå med tanke på det tuffare passet igår, och han kan inte vila på torsdag efter hoppträningen, och inte heller dagen innan tävling. Haha... Jaja, det blir nog bra detta ;) 
 
 Söt haha

Vid transport

 
När vi transporterar Lillen, så brukar jag vara väldigt noggrann med vad han har på sig och vilken transport vi använder oss utav - allt för att han skall få en bra upplevelse. 
 
Pompe var helt självklar vid lastning, och där behövde vi aldrig oroa oss för att han skulle tycka att det var obehagligt då han var såpass trygg i sig själv. Lillen har lite mer nerv, och även om han är väldigt trygg och modig, så kan han ibland plocka fram sin mesiga sida. Tillexempel är det sällan han går rakt in i transporten på första försöket. Han brukar vilja ställa sig på rampen, kika in lite, backa ut och sedan gå på. Jag lastar honom alltid med kedja och dressyrspö, och utan godis. Vissa dagar sätter han sin sura sida till och ska bannemig inte gå på överhuvudtaget. Då brukar jag ge honom till mamma, så kan jag parera honom vid sidan istället. Han har nog mer respekt för mig än för mamma, så det funkar alltid! ;) Väl på står han som ett ljus, och missförstå mig inte, det tar max 5min att lasta, det är bara det att han inte lastar sig själv som Pompay gör. ;) 
 
Med tanke på detta så vill jag såklart inte ge Lillen några anledningar att inte vilja stiga på transporten, utan mitt mål är att ge honom en så trevlig upplevelse som möjligt. Framförallt vill jag använda mig utav bra transporter. Ljusa och luftiga, boogiemodell och så mycket ventilation som det bara går. Det skall vara ett fräscht och fint släp, högt i tak är ett stort plus då det ger ett mer inbjudande intryck. 
 
Jag lindar alltid Lillens ben när vi åker transport, med hans BoT paddar. Delvis för att skydda och ge stöd, men också för att kunna utnyttja hans BoT till max. Eftersom vi inte sköter in/utsläpp så kan han inte ha det över nätterna om inte jag själv fixar in/utsläpp, så då har jag på dem vid transport. Bak har jag väldigt långa paddar, så där behöver jag inga boots. Paddarna jag har fram är dock kortare, så då har jag på boots med. Täcke har jag på efter behov, men det är sällan det behövs under vår/sommar då transporterna blir såpass varma. Jag har ALLTID på lädergrimma när jag åker. Har varit med om incidenter där jag är så innerligt glad att jag haft lädergrimma, så att det är grimman som går sönder och inte hästen! 
 
Vid korta transporter (upp till klubben typ) så kan jag sätta på skydd istället för att linda. (Boots runt om + senskydd runt om). I vissa fall, händer dock väldigt sällan, så sadlar jag också. Men tycker inte att man sparar så mycket tid egentligen på det, eftersom man ändå nästan alltid måste sadla om när man lastat ur. Risken för skador på häst och sadel ökar dessutom, så det är inget jag brukar göra. Något jag absolut ALDRIG skulle transportera med är träns, och att sedan fästa en grimma över. Totalt livsfarligt, speciellt vid längre sträckor... 
 
 

Levnadstecken

 
Tjo! 
Dagarna går jäkligt fort, och det är så himla mycket jag måste göra att jag inte hunnit med hälften. Returnera ett par skor, lämna in moppen på lagning, gå till bilskolan, skaffa mastercard, plugga, rida, spela fotboll osv. Listan kan göras lång! Det känns bra att kunna bocka av några saker iallafall! 
 
Hoppträningen i onsdags gick sååå bra! Han var som en liten gummiboll och jag fick en bra känsla! I torsdags red jag ut och klättrade lite, och i fredags så vilade han. Igår red jag ut tillsammans med Madde, ca 50 minuter i alla gångarter. Han känns väldigt positiv just nu, så det är härligt! 
 
Idag ska jag trimma lite i paddocken tänkte jag, Lillen skall även klippas! Han tycker nog att det kan bli skönt att bli av med lite päls. ;) Framförallt kanske det bidrar till lite mer energi, och det är ju sällan fel. ;) 
 
Annars är det inte mycket nytt! Har tillsatt lite gräslucern nu i foderstaten under en period. Han tappade lite hull nu i slutet på sommaren, i samband med pälssättning och sämre bete. Men det är på G igen nu när han får komma in på kvällarna och käka hö och foder. Har ännu inte kunnat räkna ut någon foderstat då vi inte fått vårt hösilage ännu. De får just nu vanligt löspressat hö, och det ska de bara ha under en kort period, så det känns lite onödigt att kräva analys på det. Gräslucern är ju ett väldigt "okomplicerat" foder att tillsätta då det är ett grovfoder. Vanligtvis får han bara havre och mineraler och ev extra salt. Men har somsagt tillsatt lite gräslucern, så få vi se hur det artar sig!
 
110cm, Munka-Ljungby 2013

Invigning!

Idag inviger vi "äntligen" regnridtäcket från Kingsland! Och nej, jag har inte fattat hur remmen vid öronen ska sitta! Haha... Någon som vet? ;)




v38

 
Här är veckans planer! Lite sent kanske, haha, men bättre sent än aldrig ;) 
 
Måndag: Uteritt+lite paddock
Tisdag: Trimma
Onsdag: Hoppträning
Torsdag: Uteritt
Fredag: Vila
Lördag: Uteritt
Söndag: Paddock 
 

Onsdagar <3

 
Ledig idag, som jag alltid är på onsdagar. Dessutom hoppträning ikväll, kan det bli bättre? ;) 
 
Har inte gjort så mycket idag hittills, pluggat lite och smågrejat med lite allt möjligt. Har spenderat mest tid i soffan med både skoldatorn och den vanliga datorn igång, haha! ;) 
 
Kikade lite på Tyras samarbete med HM We Love Horses, ett samarbete där Tyra varje vecka ska visa och förklara hur/varför man gör en viss övning. Kul idé i grund och botten, men som jag inte tycker är så pålitligt. Absolut inget personligt emot Tyra som jag tycker är en väldigt inspirerande person, men jag håller inte med om det hon säger i sin första inspelning, mycket går rätt emot vad jag har fått lära mig. Lite riskfyllt att göra en instruktionsvideo där man själv inte alltid är hundra på vad man snackar om. Nä, bra idé, men mindre bra utfört ut träningssynpunkt. Tyra är annars supergo att lyssna på! 
 

Knäpp häst

 
Tjo! 
Red på morgonen idag, som jag gör varje tisdag numera. Föredrar att rida på morgonen, det är så skönt att vara själv i stallet ibland och sedan är det alltid något speciellt med att vara i stallet på morgonen. Någon som håller med? :) 
 
Joggade honom lite igår. Red ut en sväng först, och kollade sedan lite gas och broms i paddocken. Han kändes jättefin! Så idag såg jag fram emot att trimma ordentligt med lite bommar och bockar. HA! Om det vore så bra ;) Lillen var rena motsatsen mot igår, fast inte negativt egentligen haha. Igår var han väldigt mjuk och fin, idag var han mest irriterad på mig. Han tyckte att uppvärmning utan bommar var helt befängt och var det inte att han flöt ut med bogen så gick han och kärvade med bettet. Det var som att han hela tiden hittade på något jävelskap bara för att! 
 
Jag gav faktiskt upp lite med honom i uppvärmningen och tänkte att han skulle få avreagera sig med lite bockar (gäller att välja sina strider). Hade ställt upp 3 st i en relaterad linje. Först en rak linje med 13 m imellan, och sedan en böjd med 16m. Alltså 3 respektive 4 språng i mellan. Senast jag gjorde en liknande övning hade jag vanliga markbommar, men utvecklade övningen litegrann. Det tyckte Lillen var lajbans, och tyckte mest att jag var jobbig som inte lät honom göra som han ville. Detta genom att dra upp huvudet, och sparka ner bockarna så fort jag försökte ta lite i honom. Vadå 3 och 4 galoppsprång, vem fan bryr sig liksom? Haha, jaja, så länge han tycker det är roligt ;) 
 
I slutet gick det bra! Jag lät honom gå på 2 och 3 språng, och efter det var han rätt nöjd med sig själv haha, så då lyssnade han bra sedan! Höll sammanlagt på i 1h inkl fram/avskrittning, men hade lätt behövt 20 minuter till, fast då hade jag inte hunnit till skolan haha. Rider ju vanligtvis 45 min när jag har mina trimdagar, så räknade inte riktigt med detta idag. ;) 
 
Nöjd till slut iallafall ;) 
 
 

Bästa Lillen!




Idefix <3

 
Detta inlägget hittad jag i utkast, glömde publicera :( 
 
Men den 25 Augusti så var det 4 år sedan som vi tog bort min fina c-ponny Idefix. Min första tävlingsponny, världens bästa läromästare. Vila i Frid fina ponny <3 
 
<p><span style="font-size: medium;"><a href="http://www.youtube.com/watch?v=pTxJ3JFCyV4" class="userExternalLink" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=pTxJ3JFCyV4</a></span><br />
<br />
Kommer alltid älska dej&lt;3</p>
 
<p><span>&nbsp;</span></p>
<p>&nbsp;</p>
<p><span style="font-size: small;"><span style="font-size: small;"><span style="font-size: small;"><span style="font-size: small;"><span style="font-size: medium;">En häst...</span><br /></span></span></span></span></p>
<p><strong>som du älskar<br />
som du saknar<br />
som du <span style="color: #000000;">aldrig vill lämna<br />
som du ramlat av<br />
<span style="text-decoration: underline;">som du tävlat m</span></span><span style="text-decoration: underline;">ed<br /></span>som du blivit arg på<br />
som du vill ha<br />
som du gråtit när du lämnat<br />
som du hoppat barbacka med</strong><span style="text-decoration: line-through;"><br /></span><strong>som du ridit/suttit på med grimma och grimskaft<br />
Som du kört<br />
som du tränat med utöver ridning<br />
som du hoppat 1 m på</strong></p>
 
<p><span>&nbsp;</span></p>
<p>&nbsp;</p>
<p><span style="font-size: small;"><span style="font-size: small;"><span style="font-size: small;"><span style="font-size: small;"><span style="font-size: medium;">En häst...</span><br /></span></span></span></span></p>
<p><strong>som du älskar<br />
som du saknar<br />
som du <span style="color: #000000;">aldrig vill lämna<br />
som du ramlat av<br />
som du tävlat m</span>ed<br />
som du blivit arg på<br />
som du vill ha<br />
som du gråtit när du lämnat<br />
<span style="text-decoration: underline;">som du hoppat barbacka med</span></strong><span style="text-decoration: line-through;"><br /></span><strong>som du ridit/suttit på med grimma och grimskaft<br />
Som du kört<br />
som du tränat med utöver ridning<br />
som du hoppat 1 m på</strong></p>
<p><em>9 veckor, tiden går oerhört fort, saknar dej älskling&lt;3</em></p>
 
<p><span style="font-family: impact,chicago;"><span style="font-size: medium;"><span style="text-decoration: line-through;">DIV II, Mark, Iddepiddefixen&lt;3<br />
<br /></span> :''''''''''''''''(</span></span></p>
 
<p><span style="font-size: medium;">4 månader :'(</span></p>
<p><span style="font-size: large;">18 ;'(</span></p>
 
<p><span style="font-size: large;">25 ;'(</span><br />
<br /></p>
 
Bilden: Sista timmarna med dej<3
 
<p style="text-align: center;"><em><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;">Bild: Sista timmarna med dej&lt;3</span></em></p>
Sista timmarna <3 

Resultat Ale-Jennylund 14/9-13

 
| 110cm | A:0/A:0 | 4 fel fas 1 | 
 
Kände mig lite smått ringrostig faktiskt, haha. Skitlöjligt med tanke på att det bara var 4 veckor sedan jag tävlade sist. Han kändes fin på framridningen, smidig och lätt! Hoppade bra på framhoppningen, han har fått en helt annan språngkurva som är så himla härlig. Grymma hästen! Helt okomplicerad på banan, positiv och precis lagom taggad. DOCK snubblar han till lite i svängen mot kombinationen, var en ganska skarp kurva, och han tappade nog lite grepp bara. Tappar lite flyt och får ett riktigt pissigt avstånd till kombin, klarar A hindret, men går på 1,5 galoppsprång till B och hoppar rakt igenom det. Pissigt, men resten av banan var så äckligt bra så jag lade den tabben bakom mig ganska så snabbt. ;) Huvudsaken var att han hoppade luftigt och fint, och det gjorde han. :) 
 
| 120cm (DEBUT) | A:0 | 12 fel | 
 
Jag har tidigare i mitt liv debuterat med två ponnyer i helt nya klasser, som de aldrig gått alltså. Med Sessan var jag aldrig orolig, inte med Pompe heller eftersom jag visste hur de var. Lillen däremot hade jag ingen aning om, det var som ett blankt papper. Visst, vi har hoppat 120, men det är fortfarande alltid lite jobbigt att inte veta hur de beter sig när de aldrig startat en klass. 
 
Superfin på framhoppningen, kändes lite tröttare kanske, eller mindre taggad är väl snarare rätt beskrivning. Väl på banan, hinder 1-3 super, kommer lite nära in på A-hindret i kombin, petar det, men räddar snyggt ut på B. Sedan kommer den svårare delen av banan, där krävdes det att man red väldigt noggrannt. Jag var lite orolig att vi skulle hamna i fight med varandra i svängen till 5an som var en "tillbakasväng", men den gör vi så himla bra - att jag istället rider som en kratta mot 6an som verkligen krävde en bra och rak anridining. Istället kommer vi så att han ligger lite på högerbogen, och inte riktigt kommer framåt. Fattar inte att han hoppar, knäppa häst, vilken häst som helst hade stannat så illa som vi kom - men inte Lillen, han hoppar, och vi landar mitt i. Förstår ni hur dåligt samvete jag har efter det eller? Men men, han känns inte konstig så jag rider an på nästa hinder som var ett relaterat från oxern till räcke på 6 språng. Hoppar räcket fint och fortsätter på nästa oxer, bra där med! Sedan kommer en oxer ganska snabbt ur sväng, som vi får till ett så himla gött språng på. Sedan är jag lite väl offensiv i ridningen till nummer 10 som är ett räcke, kommer på rätt antal galoppsprång men liiiiiite fort, så vi får med oss den bommen. :) 
 
(Bilder + film kommer) 
 
En bra debut, nu vet jag att detta inte är några konstigheter alls om jag bara sköter mitt jobb. Är så lyckligt lottad som får ha Lillen, den inställningen som han har, den är sällsynt. Att efter att ha landat mitt i en oxer, forstätta som om inget alls hade inträffat och hoppa utan minsta tveksamhet på resterande maxade oxrar - det är något jag måste ta vara på. Han är grym! <3 Dessutom börjar han hoppa på denna höjden, ni ska känna hur go han är! 
 
Nästa tävling är inomhus i Borås, då är vi anmälda 110&120 igen. Efter det är planen att gå ner och hoppa lågt några gånger till så att det inte bara tar ut från kontot - utan även sätter in! 
 

Dressyr vs Hoppning?

 
Jag tycker det är så himla roligt när personer som inte själva testat på någonting, har en massa massa åsikter. Jag tar själv ställning till olika tillvägagångsätt, men jag dömmer aldrig ut något innan jag vet om det fungerar eller ej. :)
 
Som dressyrryttare kontra hoppryttare, när ska den diskussionen ta slut? Ur en dressymänniskas ögon är hoppryttare flängiga, offensiva, ej kunniga osv osv. Framförallt så anser de nästan alltid att hoppryttare borde rida mer dressyr än att flänga runt på sina ouppfostrade hästar som de absolut inte har någon som helst kontakt med. Jag säger inte emot helt och hållet, vissa skulle behöva det, men i VÄLDIGT många fall så är hopphästarna lydigare än dressyrhästarna. Just a fact based on Uffepuffe - som man absolut inte behöver hålla med om, men som jag av egna erfarenheter kan lita på. 
 
Just därför tycker jag det är så sjukt kul när dressyrryttare ska komma och tala om det för en, att man behöver mer dressyr! Framförallt tycker jag det är roligt när man kallar sig dressyr/hoppryttare. Kan man verkligen avgöra det nu? Jag kallar mig främst för tävlingsryttare, rätt och slätt, för vem vet - om 10 år kanske jag bara tävlar dressyr? Att inrikta sig för tidigt på en gren är i mina ögon inget att föredra. Det ena ger det andra. 
 
Och btw, bara för att vi blandar in mycket bommar i våra träningpass, så betyder det inte att vi inte tränar dressyr. Det är alltid lika kul när en dressyrhäst är med på hoppträningarna, det är sällan de är vana vid så mycket dressyr som vi utövar. För det handlar inte alltid om samling och eftergivenhet i nacken, som många tror, snarare om de steg som kommer lååååångt innan det. Och om det nu är någon bitter dressyrryttare som sitter och skakar på huvudet åt min text, jag utmanar dig att komma och testa. Så får vi se hur lydig din dressyrhäst är ;)
 
(Denna texten slutade inte riktigt som jag tänkte, haha, den gled iväg på ett ämne där jag kanske är lite väl dömmande, men vafan, ta det med en nypa salt... ;) ) 
 
 
 

Inför imorgon...

 
I 110 blir det: 
 
Och i 120 detta: 
 
Har startnummer 15 i 110, och 54 i 120. Wish me luck! ;) Ni kan följa mina starter HÄR imorgon :) 
 
<3
 
 

Inspiration!

 
Att jobba med bommar på detta sättet, det kan man göra varje dag om man vill.
 
Det är oerhört viktigt att träna distanser på bommar, eftersom det är det som banhoppning går ut på i det stora hela. Man brukar säga att du skall kunna komma rätt på en bom 10/10 gånger, och då är du redo att starta en 1m klass... 
 

Fredag

 
Heeej ;) Behöver inte dra en ursäkt, tänker inte göra det heller. 
 
Fredagen den 13e idag alltså? Vet inte om jag kan säga att den började med otur, men jag gick ovetandes om att jag var ledig upp klockan 07:00. Hur gött? Skall ändå ta vara på morgonen och åka bort och rida Lillen. Älskar att rida på morgonen, då får man för det mesta vara lite i fred vilket är skönt som omväxling. 
 
Veckan då? Jodå, i Tisdags red jag ut och klättrade lite försiktigt, joggade även bort ev. mjölksyra från gårdagen. Onsdags skulle jag hopptränat, men lägligt nog så var hoppträningen inställd... Valde istället att hoppa i vår nya fina paddock borta i stallet! Inget avancerat, mer för att få några bra språng i kroppen. Hoppade en enkel bana, på 120 och det gick superbra! Men kom fram till att jag behöver rida med sporrar nu igen, det går upp och ner det där... Han var iallafall grymt full i fan, och bockade en hel del. Inte gjort på länge! Igår red jag ut en sväng, och sedan red jag en liten stund i PD igen, mest för attt tajma in hovis som kom vid 17. 
 
Idag ska jag rida ut en sväng först, och sedan trimma honom i paddocken en stund. Ska sätta på mig sporrarna och han ska bannemig få ett riktigt dressyrpass. Det behöver han! Inget långt pass, men ett intensivt. Slänger nog fram lite bommar på marken så att han inte blir allt för deppig. ;) Sedan skrittar jag nog av honom utanför paddocken. Tävling imorgon innebär ju packapackapacka, och putsa. ;) Fixar allting nu på förmiddagen, men duschar honom ikväll. :) 
 
Vi hörs mer sedan ;) 
 
 

Duktig hästis!

 
Hello! 
Var som ni vet i Tranemo med skolan idag och hoppade terräng! Lillen skötte sig utomordenligt och var superduktig! 
 
Vi värmde upp lite i paddock, och sedan hoppade vi fram över lite olika stockar ute på fältet. Lillen skötte sig så bra, även om jag tabbade mig ordentligt en gång! Hoppade ett par röda saker, vet inte vad det heter, men de låg väl på runt 90cm. Först fattade han inte att det var ett hinder, så då stannade han, mer för att kolla vad det var för underligt föremål. Sedan fattade han, och hoppade superfint! Hoppade två sådana där "saker" på en båge. 
 
Vi hoppade lite allt möjligt så som diken, banker, trappor, stockar, osv. Han var så söt när vi skulle hoppa diket! Fattade inte vad det var, så han stannade för att kolla vad det var där med, söte! Men sedan tog han det stillastående, knashäst! Vattnet var väl det jag sett fram mest emot. Vi började med att bara skritta igenom det, då hade vi två hästar framför oss så det gick bra. Han gick med väääldigt höga benlyft. ;) Sedan så skulle vi trava igenom, och galoppera tillbaka. Han var så jäkla go, hoppade ner i vattnet och hoppade liksom fram i galopp. MEN han gjorde det, så himlahimla duktig! Sedan skulle galoppera genom vattnet, vända och galoppera igen och sedan tre galoppsprång fram till en stock. Gick bra! Efter det fick vi testa att hoppa en trappa upp ur vattnet, Lillen gjorde det galant! 
 
Så himla gött att han litar såpass mycket på mig som han gör, och att han tycker det är så himla roligt. Blev något litet bocksprång ;) Tror detta var en bra egoboost för oss ihop som ekipage, stärker självförtoendet enormt mycket. Filmer och lite bilder kommer ;) 
 
Schöööning 

Slutkörd

 
Någon timmas funktionärstjänst på elitdressyren, standard stalljobb och en fotbollsmatch senare så är jag näst intill död. 
 
Efter att ha varit protokollöpare i någon timma så åkte jag bort till Lillen! Han var lite svullen runt omkring såret, så tog det lugnt och tömkörde lite idag istället för att rida. Var ett tag sedan jag gjorde det, så det passade bra! Han var riktigt jobbig i början, gick och grinade så fort jag krävde något utav honom. I slutet var han superfin i traven, hittade ett bra stöd som jag jobbade med i några minuter, och lät honom sträcka ut ordentligt. Han såg riktigt fräsch ut, roligt! Såret går åt rätt håll, en skorpa har bildats och det ser fint ut. Går upp lite när han anstränger sig, så ska smörja det lite försiktigt nu så att det är lite mjukare. Var som sagt lite svullet runt om, och sedan så var han som vanligt ganska gallig bak. Lät honom gå med lindade bakben nu över natten, så får vi se om det gått ner till imorgon! 
 
Imorgon ska vi ut på lite äventyr! Vi ska till Tranemo med skolan och hoppa terräng i år igen, och denna gången ska Lillen få följa med. Senast hade jag med mig Sessan och Pompe, och det var riktigt, riktigt roligt! Hoppas det blir lika bra denna gången ;) Tror iallafall att Lillen kommer tycka att det är lajbans ;) 
 
Matchen idag gick bra den med! Spelade för ovanlighetens skull mitttmitt. Min ordinarie position är mittback 90 minuter varje match, men vi hade tunnt med folk idag så då fick jag stödja på mitten istället. Gick bra! Vann med 6-2 så det var riktigt nice. Dock drog jag på mig mitt tredje gula denna säsongen, och blir alltså avstängd nästa match. Surt! Men jag spelar på gränsen, då blir det såhär ibland... ;) 
 
Nu ska jag nana, blir tidigt imorgon! 
 
 
 
 

Hejsan hoppsan!

 
Jesus vad varmt det är! Helt sick! För någon vecka sedan var det liksom 10+ MAX och nu så är det sommarvärme igen. Men okej, jag klagar INTE. 
 
Red upp till ridhuset tillsammans med Elin och Linn. Planen var att ge honom ett riktigt arbetarpass med lite bommar och något enstaka hinder för att låta honom få lite fler språng i kroppen inför måndag (Skriver om det sen). Hade framme 4 upphöjda travbommar på volten, jag kan hålla på i evigheter med den där övningen, så himla rolig! Den avslöjar verkligen om man har hästen i balans och inom ramen. Det är inte helt lätt at hålla samma linje genom hela bomserien om hästarna inte är lydiga.
 
Red fram genom att racea runt i ridhuset lite i galopp, han fick bannemig springa, är det någonstans jag kan släppa honom med gott samvete så är det i stora ridhuset där underlaget är bra. Fick jaga på honom lite, men sedan släppte spärren lite och han kändes riktigt fräsh! Jobbade med massa övergångar i traven, till både skritt och halt och på både 4kanten och på serpentinbågar. Även här bra, fast han är smart nog att fatta att det inte alltid är så jättelånga intervaller, och då tycker han att det är sjukt onödigt att börja trava när han ändå ska skritta igen efter en liten stund. ;) 
 
Jobbade med travbommarna, och där var han fin! Varierade med att rida i ytter och innerkant, och han var verkligen kanonbra! Försökte väl komma undan jobbet med inner bak någon, men det är just därför denna övningen är så bra, han avslöjar ju sig direkt om han inte trampar på ordentligt genom att flyta inåt. Enkelt att korrigera! Lillen är så go i denna övningen, han blir riktigt riktigt rund och fin över ryggen och får ett gött tryck bakifrån. Sedan tycker han nog att det är väldigt roligt också ;) 
 
Avslutade med att hoppa ett räcke på långsidan, tränade på att komma med lång anridning som jag alltid tycker är så jäkla svårt! Haha! Men det gick bra, och avslutade med att hoppa några språng på 120. Han var fin, men jag var inte helt nöjd ändå. Så vi sänkte räcket några hål, 110 typ, och då fick jag till ett superfint språng! Hittade ett jättebra framåtläge och han hoppade som en gummiboll - hur lätt som helst. Härligt att avsluta på det viset! 
 
Sista språnget påminde lite om detta, fast bättre då ;) 

Mammas mobilbilder

 
När jag rider fram, eller pillar med något annat, så är mamma alltid snabb med att dokumentera olika saker. Hon tar en hel del bilder där jag inte har en aning om att hon gör det, vilket är riktigt roligt :D Det är ingen direkt tajming eller finess i bilderna, men det är halva grejen tycker jag! Bästa mammi <3
 
Här är några från Munka, som jag inte tror att jag visat. Helt oredigerade, så får ni lite "känsla" i det, haha. 
 
Söööt bild på en morgontrött och nyknoppad häs,t i sin sketsnygga HV Polo grimma ;) 
 
Oerhört snyggt 
 
Skritt från/till banan (Reklambild för Veredus?) 
 
På banan!
 
 
På framridningen 
 
Lite grillkväll anordnad för Kung-Uffes elever och Munkas funktionärer! 
 
Ban-span 
 
Framhoppning till helgens sista klass :( 
 
Haha, ser ni mig? ;) 
 
Taktiksnack! 
 
Så himla mysiga bilder, eller hur? 
 
 
 
 
 
 
 

Klantig häst

 
Hej på er! Sitter just nu och laddar inför lite fotboll, Irland-Sverige. Viktig match... 
 
Red Lillen i morses! Han stod längst bort i hagen och ignorerade mig totalt, haha. Sedan insåg han att jag hade godis, då blev jag plötsligt mycket mer intressant. ;) Han har lyckats skada sig självp på något vänster, han har fått ett sår på på karleden, på vänster bak.
 
Det var till störst del ytligt, men i mitten var det lite djupare, som ett snitt ungefär. Hela såret var ca 5cm långt och 1,5cm brett. Skulle tippa att det är något i hagen som han skadat sig på, då även Nazir hade fått ett liknande sår på ungefär samma ställe. Så imorgon får vi gå igenom hagen noggrannt. Såret såg iallfall fint ut, inte irriterat eller liknande. Sköljde det med vattenslangen, och han reagerade varken på det eller när jag tryckte lite på det, så det verkar inte vara så farligt. Åkte bort efter skolan och spolade igen, ville se hur pass irriterat det var efter en dag med sol och flugor. Var ingen större skillnad, så jag känner mig ganska lugn. Red även i förmiddags, men tog det lite lugnare än tänkt, han brydde sig dock ingenting och gick på precis som vanligt. 
 
Imorgon är det ridhuset som gäller, rider upp tillsammans med Linn. Då ska jag använda mig av lite bommar, då blir Lillen lycklig ;) 
 
Så jäkla snygg i det gröna setet, namnam! 

Snabbis

 
Hello!
Aaah, redan torsdag - underbart! Imorgon är det fredag :D Idag har jag fullt upp, schemat är fullsmockat rent ut sagt. Inte bara med tanke på att jag har min längsta skoldag idag, utan jag ska rida Lillen, spela match och plugga inför ett matteprov som vi har imorgon. Jag tror ni är helt med på vad jag menar ;) Vi hörs imorgon, Lillen kanske slänger in en hälsning sedan ;) 
 
 
 

Lycklig häst!

 
Som rubriken lyder, det var en väldigt glad Lillen som äntrade hoppbanan efter 2 veckor utan en bom i sikte. Blir så himla glad att sitta på en häst som bara sprudlar, fysatan vad go han var idag. 
 
Även om vi träningsmässigt inte gjorde vår bästa träning, så var det en träning som gav oss självförtroende och massa motivation. Det kändes väldigt enkelt och okomplicerat, och det blir en schysst insättning på pluskontot. Vi tog liksom inte ut oss, eller hoppade höga och krävande banor, utan det var en träning till för att Lillen skulle få känna att "I´m awesome!" (vilket han gjorde...) 
 
Vi inledde träningen med att hoppa lite låga räcken, fast med tyglara i endast innerhanden. Detta för att sätta höfterna på rätt plats i sadeln. Det gick bra! Lillen kändes avslappnad! Så fort jag fattade tyglarna normalt, så spände han sig, så där måste jag slappna av lite. Sedan hoppade vi en liten S-linje, låga hinder. Allting gick bra, inga konstigheter! Vi avslutade med att hoppa först en enkel Lb bana, och sedan en bana som hade svårigheter från högre klasser än msv. Inte höjdmässigt, utan bara i svängar etc. Hoppade max 1m idag, tror jag, men det var lika väl eftersom vi inte hoppat på ett tag. 
 
Lillen var som sagt överlycklig och drog på rätt ordentligt mellan varven. När vi stod och väntade på vår tur så kunde han inte stå still. Han backade, flyttade rumpan och stod och grejade med bettet HELA tiden. Söte! I slutet ville han iväg så himla mycket att han stod och gjorde små lufthopp på stället. Så himla underbart med hästar som är så himla taggade och glada på livet - för han var supertaggad! 
 
Därav var han också lite bångstyrig i munnen, gick och släppte bettet med jämna mellanrum och sprang mest. Eftersom det var så lågt så gjorde det inte så mycket, utan lät honom hålla på. Förhoppningsvis har han avreagerat sig till nästa gång, då höjer vi kraven igen. :) 
 
 

Planerade tävlingar

 
Eftersom jag missade min start i Varberg, eller ja, inte kunde åka eftersom Lillen inte var helt hundra, så blev det ingen 120 debut där. Jag hoppas att jag hittar tillbaka till det flyt jag hade i Kba, för isåfall så debuterar jag 120 i Ale. Jaja, här har ni planeringen, men klasserna kan alltid ändras, beror helt på hur han känns. 
 
14/9 - Ale Jennylunds RK, regionalt, 110&120cm. 
28/9 - Borås FK, regionalt, 110cm&120cm (första inomhus) 
13/10 - Bollebygds RK 1m&110cm ELLER Nordhalland 110&120cm. 
 
Det som avgör om det blir start i Bollebygd eller Nordhalland är hur bra/dåligt det går inomhus i Borås. Känns han inte bra där, så går jag ner och hoppar en lägre start inomhus i Bollebygd. Vill inte hoppa högre än 110cm i vårt ridhus än ändå. Speciellt inte innan jag vet hur han går 120cm i stora ridhus. Borås ridbana är 24x80, och Nordhallands är 26x78. De där extra metrarna gör en hel del jämfört med vårt ridhus som är 22x60. Lillen trivdes så himla bra på de stora utebanorna i somras, att jag försöker hålla mig till stora ridhus ett tag till tills jag vet hur han fungerar inomhus. :) 
 
 
 
 

Det är något speciellt...

... Med att rida på morgonen!

Gick upp strax innan sju och åkte bort till Lillen. Det var riktigt kallt ute, hade på mig både fleece och min vinter KL jacka och frös ändå. Lade till och med på ett fleece ridtäcke på Lillen...

Var uppe i ridhuset och red lite dressyr. Han kändes fin i slutet, var lite jobbig att engagera i galoppen idag. Det berodde nog på att han tyckte att jag har varit så tråkig nu det senaste, har ju inte sett en bom på två veckor ;)

Nu har jag en kemilektion och två mattelektioner framför mig, hörs sen :)


Snuffe!

Hann bara med att ta in och borsta samt mata Lillen. Nu ska jag iväg på utbildning på jobbet, ska lära mig att köra latte och sånt där. Nice!

Vi hörs nog inte mer idag, matteprov imorgon...


v36

 
Drar veckan för er, så har ni lite koll! ;) 
 
Måndag: Vila/mamma rider ev. (Ska på utb på jobbet på kvällen) 
Tisdag: Ridhuset, dressyr/markarb
Onsdag: Hoppträning 
Torsdag: Ut
Fredag: Ridhuset, dressyr/markarb 
Lördag: Valfri dag, ut eller ridhus. 
Söndag: Ut 
 
 

Svacka

 
Skit också! 
 
Hatar att behöva gå in på bloggen och läsa inlägg efter inlägg som inleds med "Hej på er, ledsen för min kassa update!". Det är exakt så jag INTE vill att det ska vara, men det är tyvärr så det är på väg att bli just nu. I min rädsla för att skriva femtielva inlägg med den inledningen, så har jag lite undvikt att blogga. Sad but true! 
 
Jag tror att jag är på g in iden årliga höstsvackan som jag ALLTID haft, typ. Hade en exakt vid denna tiden förra året, knäppt det där, men tror att det har att göra med att skolan börjar och jag måste lära mig hur jag ska prioritera min tid. När den där inlärningstiden är över så är det back to normal igen. 
 
Så för tillfället bloggar jag när jag har lust och tid över - ingen idé annars. Är lite inne på att kanske börja blogga med någon här, vet inte, bara en tanke för att bloggen inte ska bli tråkig. Vi får se hur det blir med det! 
 
Lillen har iallafall gått super de senaste dagarna! Pigg och fräsch, riktigt arbetsvillig och sådär lagom jäklig. Har jobbat hela helgen, och var så trött idag att mamma fick rida. Hon red honom senast i typ juni? Och då hade hon svårt att hitta honom, han var stel och seg. Men idag var hon helt över öronen lycklig för att han varit så mjuk och fin. Hon gav mig väldigt mycket cred för det, vilket är så himla roligt att höra. Fina lilla Lillen! 
 
 

RSS 2.0