Det går i vågor!

Det här med bloggning är något som går väldigt mycket upp och ner ;) Just nu är jag inte jättesugen på att blogga, haha, men det kommer väl snart tillbaka. :) 
 
Läget med hästarna är bra! José är superpigg och jag vet att han kommer explodera så fort han får komma ut ur sjukhagen. Det är faktiskt bara 18 dagar kvar till vi ska in till kliniken, idag är det ganska exakt 3 veckor sedan vi var där senast. Benet ser fint ut! Lymfangiten gör sig påmind ibland men till 80% är benet jättefint och "rent". Det går knappt att leda honom längre, han sliter sig gång på gång så nu är det promenader i paddocken som gäller med ett kedjegrimskaft. Jäkla buse! Men jag förstår honom samtidigt. :) 
 
Lambo funkar bättre och bättre! Har bytt bett på honom nu till ett mindre skarpt. Har tidigare ridit på ett Gagbett, men det behöver han inte längre. Nu kör jag på ett rakt babypelham, och det fungerat hittills kanonbra! Tävlade honom i helgen i 1m och 1,10m, hade ett nedslag i båda klasserna och lite tidsfel. En helt okej tävling, nyttig att ha på kontot. :) Tränade även för Svante för första gången med Lambo i måndags, och det gick kanonbra! Svante som aldrig sett Lambo innan förstod inte varför jag red på ett såpass skarpt bett, det säger en hel del om hur bra Lambo gick. Efter det testade jag Babypelhamet på honom, och det fungerar som sagt bra. Det går i perioder det där med bett, och det känns skönt att Gaget gjort sitt och att jag nu kan betsla ner honom lite. :) 
 
Till helgen ska Lambo ut och tävla igen, eller ja, träna. Tävlingarna ser jag mer som träningar nu, träna att tävla liksom. Det blir förmodligen 2 stycken 1m rundor, hade velat hoppa 110 men jag behöver komma hem innan klockan 12 på söndag, så då får det bli två tidiga klasser. För Lambo kvittar det, vi ska bara dit och träna att rida på tävlingsbana helt enkelt. Jag ska speciellt tänka på att låta honom sköta jobbet själv, vi får se hur det går. :) 
 
Annars känns allting bra just nu, jag fyllde 20 i tisdags och jag har kommit till insikt med många grejer som jag gått och funderat ett tag på. Det är riktigt skönt! 
 
Ska försöka bli lite bättre på att blogga, jag tycker ju att det är kul :) 
 
 
 
 
 

Gårdagen

Hejsan! En kort vecka denna veckan sitter helt klart perfekt. Jag är SÅ trött! 
 
Det är ganska jobbigt att gå upp en timma tidigare varje dag för att åka och ta hand om José, men det är förhoppningsvis bara 3 veckor till så får väl bita ihop. :) Igår var han helt knäpp, och slet sig tre gånger... Som tur var så var jag i ridhuset och promenerade. Helt plötsligt så pepe han bara till och ryckte åt sig grimskaftet och drog iväg längs ena långsidan i vilda bocksprång. Han stannade ganska fort och kollade förvånat på mig, han fattade nog inte ens själv. Tog tag i honom och sedan hände samma sak två gånger till, fick gå in med honom sedan för vågade inte riskera att han skulle dra iväg mer. Som tur var så stannade han efter en långsida, så jag tror inte att det påverkade frakturen allt för mycket. Knäppgök... 
 
Lambo hopptränade jag igår för Uffe, och det gick bra. Ett nyttigt pass! Lambo är en väldigt känslig häst, men vi vill att han ska bli ännu känsligare för skänklarna än vad han är nu. Han är ju inte riden så jättelänge så det har inte gått att jobba med det försen nu. Det gick bra och jag kunde jobba honom i en längre och lägre form med stora steg. Stundtals slappnade han verkligen av. Däremot har han bytt sida igen, vänstersidan har varit den knöggliga i några veckor, men nu har han bytt tillbaka till höger. ;) Vi jobbade mycket med markarbetet igår, och det märks vilka framsteg vi har gjort i Lambos utbildning. Nu är grovjobbet gjort, och finlirat kan starta. Roligt :D! 
 
Vi hoppade över två räcken på diagonalerna. Både med kort och lång anridning. Det låg på 130cm det sista och det skuttade han enkelt över. Efter att ha satt de korta anridningarna kanonbra i båda varv så skulle jag komma med längre anridning. Uffe bad mig att bara sitta stilla och inte göra någonting, en häst måste klara av att hoppa själv på dessa "småhöjderna" (Uffe har ju tänkt att vi ska hoppa högre än 130, höhö) så det skulle vi testa nu. Då tog det stopp! Lambo fattade ingenting, haha. Red an igen och då hände samma sak. Sa till honom med spöet, efter två stopp går gränsen. Sedan red vi an igen och då klämde jag åt pyttelite med skänklarna precis innan avsprånget och då var det inga problem. Skönt att det krävs så lite! Att hoppa själv får vi nöta på, det ska han göra på dem höjderna. Förmodligen blev han bara förvånad att jag inte satt och höll ihop galoppen ;) 
 
Vi hörs sen! 
 
 

April april!

Hej på er! ÄNTLIGEN april. Mars har ju varit i stort sett en skitmånad... 
 
Det började med att jag låg supersjuk i influensan första veckan i mars, och missade första veckan på min nya anställning. Lagom kul! Hästarna gick bra på årsdebuten i mark, men dagen efter stod José svullen och halt. Efter ett klinikbesök konstaterades en fraktur i griffelbenet. Dagen efter var Lambo halt, han hade fått en spark och jag tog ut distrikveterinären direkt. Efter en vecka så besöktes kliniken igen och då fick jag klartecken på att Lambo var okej, José däremot hade en månad framför sig i sjukhage. 
 
En dyr månad helt klart... 
 
Nu är det skönt att det är över, ny månad och nya möjligheter, klyshigt nog. ;) 
 
Har jag lyckats lura någon hittills idag? Jajamän. Mammsen! Smsade henne att vi fått ett bud på Lambo av Uffes son och att de vill göra klart allting idag ifall vi godtar budet. Mamma köpte det helt och hållet och hennes säljarinstinkter tog vid. Som tur är tyckte hon inte att vi skulle sälja, haha! Det spelade ingen roll hur många hintar jag gav om att det var första april, hon fattade inte att det var ett skämt och det slutade med att jag fick ringa och berätta det för henne. ;) 
 
Nu ska jag hålla i min sista lektion för idag, och sedan ska jag direkt till stallet för att träna för Uffe :) 
 
 

RSS 2.0