Mer bilder från gårdagen!

Älskar sommar! 
 

Nästan utan anmärkning

 
Hej på er! Det har hänt en del idag, börjar från början :)
 
09:00 idag så var veterinären ute hos oss i Bollebygd. Inte för att Lillen skadat sig, nej nej, utan det var dags att veterinärbesiktiga. Trots att vi "bara" ska låna honom, så vill både vi och Emma vara säkra på att han är okej, och att vi gör allt för att undvika konflikter i framtiden. Ni vet, utifall att det skulle uppstå, har svårt att tro det men bättre att vara på den säkra sidan! :) 
 
Det hela gick bra! Lillen skötte sig exemplariskt och fick en liten kommentar om gott uppförande i protokollet ;) Ingen anmärkning på något (inte ens på böjprovet som är min stora skräck...) FÖRUTOM på punkt 4 & 10. Detta var skönt nog det vi redan visste om - galla och mugg. Muggen var enl. vet. inget att oroa sig för, det var inget inflammerat och det var mer skorv än mugg. Så det var skönt! Gallan va mjuk runt om utom på h.fram, vilket han inte heller trodde var någon fara, men som han såklart ska anmärka på. Han var dock säker på att det inte påverkade hästen, så det var ju skönt! 
 
Kollade även tänderna, och det behövde raspas litegrann. Det gjorde vi direkt, Lillen behövde inte ens lugnande utan stod helt lugnt medans hans tänder blev raspade. Jag är impad! Veterinären tyckte att han hade väldigt bra modell, och att han var nätt och fin. 
 
Sedan var jag i skolan på en lektion, och efter det åkte jag bort till stallet igen. Nu var det nämligen dags att släppa ihop Lillen med de andra valackerna! Allt gick väldigt lugnt till. Vi släppte först ihop honom med hästen med högst rang, och han satte Lillen på plats direkt och så var det klart med det. Sedan satte vi ihop alla 4 i sommarhagen de går i nu, och det hände inte så mycket, väldigt skönt och kul för Lillen att gå i en stor härlig hage med massa kompisar! Så nu går han där ikväll, han och en till häst blev kompisar direkt och inspekterade hela hagen, söta! ;) 
 
Försökte fota förut, men det gick sådär! Ni får några av dem nu, så lägger jag ut resten sedan. Härliga bilder trots att jag inte riktigt fick till det med inställningarna idag ;)
 
 

Hello!

 
Hade en go dag i skolan, en lektion, slutade vid 11.30! Käkade lunch med mammi, och har haft en lugn eftermiddag. Väldigt skönt ;) 
 
Ska bege mig mot stallet, hoppträning på g! Haha, brukar alltid säga att mamma kommer att filma, inte blivit så mycket utav det nu det senaste, men ska försöka påminna henne idag, promise! ;P 
 
Skönt nu när hästarna går ute på natten, så slipper man mocka! Dock kommer jag ta in honom fre och lör kväll så att han hinner vila ordentligt innan han skall tävla. ;) 
 
Vi hörs eventuellt ikväll! Ha det bra sålänge :) 
 

Diss!

 
Tänkte dra till med en diss, det var ett tag sedan. :) 
 
Något jag tycker är fruktansvärt fult, det är smårutiga schabrak. Jag vet egentligen inte vad det är som gör att jag tycker det. Kanske kan det bero på att det ser så plottrigt ut? När jag tänker efter så kan det även bero på att jag får för mig att passformen är sämre. De smårutiga schabrak jag har ägt, har iallafall varit kassa! 
 
Visst ser de billiga ut? Jag tycker att det är mycket snyggare med ett schabrak med större mönster, verkligen diss på smårutigt. ;)

Lugn tisdag

 
Blev inte rikigt enligt schemat idag, men så är det, viktigt att kunna anpassa ridpassen efter omständigheter. :) 
 
Lillen blir lätt gallig bak när han fått jobba på ordentligt, exempelvis vid hoppning eller pass där han får trycka på mycket med bakbenen. Jag brukar efter dessa pass linda honom över natten, och så brukar det vara okej dagen efter. Efter passet igår var han däremot mer gallig än vanligt, och trots lindning hade det inte gått ner idag. Kan vara en kombination med att han går ute på natten nu och får i sig mer gräs, för såååå tufft var inte passet igår. Eller så är det att han ansträngt sig "för mycket" nu under en period, det är ju också lätt hänt. Det har ju varit foderbyten, han har haft lite taskiga hovar och vi har inte direkt legat på latsidan, lätt att det samlas lite vätska här och var då ;) 
 
Oavsett så valde jag att ta det säkra för det osäkra och gav mig inte ut och intervall tränade, haha. Red en lugn och mysig skrittrunda med Madde och Vannie, några inslag av trav blev det. Sammanlagt 45 minuter skulle jag tro :) Gallan hade gått ner lite efter passet, så det var ju ett gott tecken! Förhoppningsvis är den okej imorgon, han rör ju sig mer på natten nu med när han går ute, så den går säkert ner. :)
 
Nu ska jag kolla på film, sedan sova! Sovmorgon imorgon föresten, helt okej! ;) 
 
 
Saknar min prins litegrann faktiskt <3

Plans for the week!

 
Nu ska ni få ta del utav hur mina veckor med Lillen ser ut! Det är ett ganska späckat schema, och ibland vill man egentligen ha en extra dag i veckan. :) 
 
Måndag: Lösgalopp, cavalettis och lösgörande i ridhuset 
 
Tisdag: Ut i skogen, ca 1h. Intervaller i galopp. 
 
Onsdag: Hoppträning
 
Torsdag: Klättring/skrittrunda ca 40min 
 
Fredag: Ut i skogen, jämn galopp i längre sträckor. 
 
Lördag: Lösgörande i ridhuset 
 
Söndag: Tävling 100cm&110cm
 
Tänkte förklara mina upplägg lite mer detaljerat så småningom. :) 
 

Bra helg!

 
Har haft en riktigt mysig helg, gjort lagom mycket! Bäst av allt har nog varit att inte behöva oroa sig över något plugg, första helgen på länge, väldigt skönt! 
 
Idag var jag i stallet väldigt sent! Gick upp sent idag och spenderade sedan hela dagen tillsammans med mina småkusiner. Mysigt! :) Red iallafall ut Astaire i 40 minuter på kvällen. Klättrade först, och avslutade med att låta honom galoppera på en bra stund längs en grusväg. Han var pigg och fräsch! Funkar väldigt bra att rida honom på hackamoret, skönt att ha något att variera med! 
 
Det känns att han bara blir bättre och bättre just nu, och man kan börja urskilja lite mer muskler på sidan utav bakdelen. Det märks även att han orkar mycket mer nu, han kommer snabbare upp i tempo och är faktiskt piggare än tidigare. Senare när han satt mer muskler funderar jag på att införa ett kraftfoder med lite mer energi i än det jag har nu, för att toppa lite extra. Men just nu när vi bygger muskler och lär känna varandra, så känns det bra att köra på ltie mer basics, han är ju verkligen inte seg! Är han trög så är det i början på passen då han inte är helt värmd, detta pga ryggstelheten. Vi får se :) 
 
Nu ska jag iallafall sova, vi hörs imorgon! :) 
 
Fina killen! 
 
 

Resultat 25/5-13 Astaire

 
Första tävlingen tillsammans startade vi idag, endast för att se hur han beter sig på tävlingsbanan och hur han är att handskas med på tävling helt enkelt. Startade alltså en klass, 1m. 
 
 
| Lokal | 100 cm | A:0/A:0 | 0+4 fel|
 
Framridningen var i ett rätt kvavt ridhus, och Lillen kändes lite off. Mamma hjälpte mig från marken och stöttade väldigt bra trots att jag då och då helst velat rida rakt över henne. ;) Efter att ha galopperat fram så körde jag lite lätt sidvärtes, tempoväxlingar och sedan lade jag mycket tid på galoppen och med att få honom att komma under sig ytterligare. Ökade minskade volten samt galoppen, och han blev bättre och bättre! 
 
Framhoppningen var i en overkligt smal paddock, haha. Kändes som att man landade i alla medryttare och det var allmänt kaos! Tog några språng på räcket, och några på oxer och så fick det räcka. 
 
Banan var rätt kul! Lite roliga linjer och man fick vara ganska snabbtänkt i många situationer, kul att det dyker upp tidigt i klasserna, då är man bättre förberedd när det blir högre! 1,2,3 bra, distansen mellan 2 och 3 var 24m, vilket är ca 6 galoppsprång. Blev ganska tajt för mig och Lillen, men det löste sig bra ändå. Snäv uppvändning på 4, böjd och kort linje till 5 (dök upp ganska snabbt), 6,7an var ett väldigt läskigt hinder enligt flertalet hästar, 8ab. Allt detta gick suveränt! Nolla i grunden! River 9an, skulle stämt av litegrann trots att jag såg avståndet tidigt. Han blev därför lite nonchalant (hallå, är ju bara 1m!) och river ganska rejält. ;) Resten av omhoppningen bra! Tar inga supersvängar, inte heller meningen. Snävar av kurvan mot kombinatinoen, det var det enda. :) 
 
Det som jag gillar med Astaire är att han inte bryr sig så mycket om han kommer tokigt, han löser det ändå. Kolla tex på 12ab! Han var lite tittig och jag fick som tur var en lång stund inne på banan innan jag startade, så hann visa hela ridbanan inklusive det oerhört läskiga hörn som alla hästar kikade på. Trots att han var lite småtittig så hoppade han allting. Kommer med rutinen det där tror jag, så vi kommer att åka ut och hoppa en del låga klasser i framtiden så att han får vänja sig utan att känna press på höjden. Något han ändå inte gör, men ändå :) 
 
*haha, kolla bakbenen på hinder 2! <3 
 
 

Tränstränsträns

 
Som ni vet, har jag fortfarande problem med de där jäkla tränsen. OM vi har kvar Lillen, ska jag införskaffa ett nytt. Men velar fram och tillbaka, som vanligt... 
 
Det pendlar mellan Dyonträns eller hööksträns. Faktiskt är jag mer inställd på ett träns från Hööks. Det är väldigt fina, prisvärda  och vad jag vet helt okej i kvalité? Ska ju ha ett tävlingsträns som jag tänkte försöka hålla fint, haha. Har andra träns att varva med. :) 
 
Här är några träns jag är lite småsugen på, men tänkte kolla med er vad ni tycker. Så lämna gärna en kommentar med vilket träns ni tycker är snyggast. Bortse från färgen och se till modellen, ska köpa ett svart träns. 
 
1. 
 
2.
 
3.
 
4. 
 
 

Operation: Få en skimmel ren

 
FREEEEEEEEEDAG! Så skönt, helt och hållet behövligt, men snart är det slut. Bara en yttepytte vecka kvar sen än hela tvåan klar, ofattbart... 
 
Vad står på schemat idag då? Jo, ska ju iväg och hoppa en klass i Östadkulle imorgon med Lillen. Från början skulle jag hoppat två, sedan skulle jag inte hoppat alls, men nu blir det en klass trots allt. Ulf ville att jag skulle se hur han betedde sig på banan helt enkelt. Blir en 1m klass, hade kunnat starta 1,10m utan problem, men han överhoppade sig en del i onsdags, så vi tar det lugnt. Han är nog rätt grön trots allt, iallafall på tävlingshinder. 
 
Så idag är det puts, pack och det vanliga som sker inför tävling. Skillnaden nu från de andra gångerna jag tävlat är att helt plöstligt är det en skimmel jag ska handskas med, haha, kul! Har googlat runt lite på bra sätt att tvätta en skimmel på, så gör väl ett försök. För ren ska han bannemig vara! 
 
Någon av er som har några bra tips på hur man får en skimmel ren?
 
Ska även upp och rida igenom honom ordentligt i ridhuset, så att han är mjuk och fin i morgon. Gäller att öka sina förutsättningar till bra prestationer, och det gör man inte genom att rida slarvigt dagen innan tävling. Hua! 
 
Hörs sen! :) 
 

Fina killen!


Han skötte sig super igår, och när jag gör som jag ska så blir det riktigt bra!


Hoppträning! :D

 
Wiho, onsdag, behöver jag ens säga mer? ;) 
 
Ska försöka tvinga med Jullan så hon kan fota lite. Har till och med fixat en muta åt henne, ett paket Marabou kakor, vem kan säga nej då liksom? ;) Ska även be mamma fima lite, alltid kul att ha! 
 
Nu måste jag dra mig mot stallet, hoppas på att horsie är någorlunda ren iallafall...
 
Snyggingen igår! 

Filmklipp - Astaire hoppning

 
Här bjuder jag på ett klipp från vår första hoppträning tillsammans! Som ni ser hoppar han lite mer på fart nu än på styrka, men vi ger det lite tid, det går ganska fort det där. :) 
 
*Bocksprånget i slutet är så typiskt Lillen. Antingen av glädje, eller för att jag kom lite ur balans. Tror på en blandning utav "Tjoho!" och "Skärp dig piloten!". ;) 
 
 

Minns ni?

 
Det var inte igår jag tävlade Hampus nere i Skara! Tror det var vår första tävling ihop, och jag hade ett stopp i den första klassen och sedan flög jag av på sista hindret i andra, höhö. Minns även att jag glömde min kavaj hemma, och att jag fick tävla i min sviiiiiinvarma KL fleece... 
 
Sanna fotade härliga bilder iaf, här har ni dem! 
 

Jaja

 
Tjo! Vaknade och var skiiiitglad idag, sedan somnade jag om 5 minuter och vaknade astrött. Vad hände där? 
 
Idag har Astaire vilodag, vilket innebär en skrittrunda på hacket i ca 30-40 minuter. Har även fotbollsträning i eftermiddag, och så måste jag plugga som en tok med, nationellt i matte på torsdag i några timmar. Lagom trevligt... 
 
Har ett filmklipp när jag hoppar Astaire på en Ulfträning, något ni kanske skulle finna intresse i? ;) 
 
Hörs sen!
 
En liten Astaire ;) 

Hola amigos

 
Har redan sagt hej i rubriken så hoppar över det i första stycket, okaaaaj? 
 
Hur som haver! Idag har varit en seg dag, jag har en sorts hatkärlek till måndagar, faktiskt! Hat eftersom det är början på en lång skolvecka, kärlek för att jag utan stress lätt kan lägga 4,5 timmar i stallet. Nice va? 
 
Måndagar är nog den enda icke helgdagen som jag faktiskt kan ta det lugnt i stallet, mest eftersom jag inte har något speciellt inbokat. Hann till och med ta en fika med Becky INNAN stallet, de är inte ofta ska ni veta! Mysigt var det iallafall, massa att prata om, as usual. Var hemma 22:00 idag, haha, hur ofta är det så? Men det var värt det, varenda sekund! 
 
Red upp till ridhuset idag, standard måndagspass liksom. Red upp senare än vad jag brukar BARA för att försäkra mig om att lilla ridhuset var ledigt. Vårt nya ridhus (aka stora), är superfint och stort. Men lilla ridhuset är så lagom att trimma i, man har alla speglar och det är liksom ett schysst mått. Speciellt när jag lösgalopperar honom, så slipper jag springa så mycket själv, hehe. Idag lade jag in lite upphöjda bommar i passet. Har de senaste veckorna hållt mig väldigt mycket inom samma ram, men nu när han börjar lossa lite och har legat på en jämn nivå ett tag, så lägger jag på lite mer lösgörande och lite mer ryggaktiverande övningar.
 
Värmde upp med 5 min lösgalopp, han är superduktig på det nu! Kör alla kommandon och han lyder så bra så, lite lat ibland men då räcker det att jag rör lite på pisken så är det fart på honom igen. Efter det började med att låta honom trava fram i serpentiner och åttvolter (uppsuttet), låg-framåt form och lät honom hitta sin egna balans litegrann. Efter en stund kortade jag upp honom aningens och minskade serpentinerna, så lade 4 st istället för 3. Jobbade sedan med tempoväxlingar, halter och övergångar längs 4-kanten, ca 0,5m innanför spåret. Likadant i galoppen, 8 steg normal galopp, 8 steg lite mer samlat osv. I slutet red jag över 4 sicksack bommar, lade in lite öppnor, slutor och skänkelvikningar i mellanåt så att han fick stretcha ut korset ordentligt. Liiiite seg i skänkelvikningarna, öppnorna och slutorna blev helt okej i slutet, speciellt slutorna. Avslutade på samma sätt som jag började. :) 
 
Skriver aldrig om fram/avskrittningen, men det görs 15 min innan och efter passet. Lägger även in pauser så ofta jag kommer på mig själv. Han pallar inte riktigt för intensiva pass ännu, bättre att slänga in lite fler pauser, men då är de inte så långa, max 1,5 min, fast ofta. :) Har däremot ökat längden på ridpassen i ridhuset nu, från 20-30 intensiva till ca 45 min hyffsat intensiva. Mycket galoppjobb inräknat ;) 
 

Don't do drugs

 
Bara säger det alltså! Måndags humor/horror ;) 
 

Astaire!

 

Nämen hallå!

 
Helt sanslöst illa av mig, men ni borde väl vara vana vid det här laget ;) 
 
Tänkte kompensera med lite bilder jag klickade igår! Riktigt längesedan jag fotade, men måste medge att det kliade lite i fingrarna när vädret var så fint. Blev lite bilder på Filippas nya, supersöta ponny, och några på Astaire - såklart! Fast de på Astaire kommer i ett eget inlägg :) 
 
Here u gooo, Hazel! 
 
 
 

Gosig kille!

Mys i solen!


Gårdagens outfit

Tjo! Lite busy just nu, ni får leva med lite halvdan update ;)


Tadah!

Jag är SÅ nöjd ;)


Lite gladare idag

 
Hejsan! Haft ännu en tung dag i skolan med två nationella prov på morgonen, och ett äckligt grammatik prov på eftermiddagen. Dock SÅ skönt att ha detta avklarat, nu är det bara några få inlämningar kvar! :D 
 
Idag skulle jag egentligen tränat fotboll, men eftersom min fot är lite som den är så är de bäst att vila den lite. Har försökt plugga lite nu, men har fastnat vid massa annat. Har även käkat glass, gott gott. 
 
NU ska jag försöka läsa ut min bok, sedan ta moppen bort till stallet och sedan får vi se vad jag hittar på :) 
 
Ska skicka bilder till er med kavajen och hjälmen med! :D 
 
 

Skitdag

 
Skitväder, skitdag, skit skit skit skit... usch! 
 
Tänkte rida upp till ridhuset idag, som planerat liksom. Dels på grund av skitvädret, för att jag sällan får igenom ett bra ridpass i pissregn, och dels för att måndagar är en dag där jag kan lägga lite extra tid på ridningen. Tisdagar har jag ju fotboll, onsdagar hoppträning, torsdagar slutar jag sent och fredag är ju alltid fredag. Så ja, måndagar är perfekta för svettiga dressyr eller markarbetespass. 
 
Trots skitväder, så tar jag mig upp till klubben, iklädd i regnkläder från topp till tå, riktigt sugen på att få skala av mig och bara trimma till honom och rida lite på gårdagens känsla. För visst är det mysigt att rida i ridhuset när det spöregnar ute? Tycker jag iallafall! 
 
Kan ju säga såhär, att mitt rätt så glada och taggade humör var som bortblåst när jag kommer upp till klubben och inser att båda ridhusen är upptagna. Jag som för en gångsskull till och med varit inne på hemsidan för att checka av att lilla ridhuset var ledigt, men icke. Då är det någon jäkla gymkhana träning! Den brukar vara på måndagar, så det är inget nytt, men eftersom den inte fanns inplanerad i kalendern där det står om ridhuset är bokat eller inte, så tog jag för givet att det inte var. För att vara EXTRA säker på att få rida inomhus, så var jag till och med upp vid ridhuset vid den tid som det vanligtvis blir ledigt även om det är gymkhana.
 
Väntade i ca 15min utanför, försökte få någon typ av kontakt med läktarfolket, dock utan framgång. Gav upp och pallrade mig ner till paddocken för att försöka få ut något utav ridningen. Gick redan från början åt skogen, regnet öste ner och Astaire hade behövts lösgalopperats, han var inte så glad på mig i uppvärmningen nämligen... Red sedan hem. 
 
MEN, inte nog med det! Tro inte att min otur var över där, nejnej. Det finns två olika stigar ner till stallet när man kommer ut ur skogen från holmenstigen och ska svänga ner mot stallet. Den kortaste stigen tar typ 5min att rida ner, och den andra 15 kanske.  Självklart står det en jäkla älg MITT på den korta vägen. Bara att ta den långa vägen hem. 
 
Tyck synd om mig, okej? 
 
Random bild.......... 

Gissa vad som kom idag?!

 
Wiie, är SÅ glad! Idag kom äntligen ****** och ******* :D Lovar att ta bild seda ;) 
 
Idag har varit en ganska tuff dag, måndagar är fan inte roliga alltså, haha. Började med 2,5h samhäll, och avslutade med muntliga nationella i matte - som ändå gick bra! 
 
Nu ska jag bort till lillen, som säkert är blöt och vill in! Ska upp till ridhuset och göra de vanliga, men med lite mer influens från gårdagens pass. Imorgon blir det ut och leka i skogen, och på onsdag hoppträning. Anmält till en tävling med honom också, i östadkulle den 25e. Mest för att testa honom, vill se hur han beter sig på tävling helt enkelt. Egentligen är han ju lite omusklad för att kunna prestera max, men vi gör ett försök. :) 
 
Men som sagt, dags för mig att trotsa regnet och ta moppen bort till stallet. Vi hörs sen! :) 
 
 

Go dag!

 
Hello, sorry för noll uppdatering idag, men har haft fullt upp hela dagen! :) 
 
Astaires ägare Emma var här idag och kollade läget. Hon tyckte att såg ut att trivas bra och att han blivit bättre i ridningen sedan senast hon satt på honom. Han är ju stel, men vi jobbar som ni vet på det ;) 
 
Så hon var här hela dagen och det var riktigt trevligt! Skrev ett mer ordentligt hyreskontrakt än det vi skrev när vi hämtade honom för någon vecka sedan, känns tryggt och bra. Oftast är en öppen dialog bättre än alla kontrakt i världen, men det är alltid superbra att ha OM något skulle hända. :) Emma var även med när jag red (som ni kanske förstod), och jag fick några bra tips samtidigt som hon tyckte att jag red honom på helt rätt sätt. Så vi ska fortsätta som vi gör, bara lägga in lite mer sidvärtes. 
 
Lillen (Astaire) hade mugg nu från det ställe han var på innan mig, men den är nästan helt borta! Har varje dag varit väldigt noggrann med att tvätta alla benen med grönsåpa, torka och sedan smörja med mjukgörande salva. Jag använde mig av Barnängens babysalva, helt suverän! På frambenen är allt helt borta, på bak är det näääästan helt borta, men det är lite mer där så det tar väl lite längre tid. Han har även lite röta på bakhovarna, men den tror jag vi fått bort snart med, bara man är konsekvent med behandlingen. 
 
Lindade även hans bakben, skall göra detta efter hårdare pass eftersom han har lite galla där bak. Emma hade inte skickat med de långa paddarna, så vi fick improvisera med vanliga ridpaddar, men det funkade för tillfället. Jag ska även inhandla lite längre och tjockare lindor. :) 
 
Vi hörs imorgon, nu måste jag sova, helt slut! :P 
 
Sommar @ AW <3 

Hot or not?

 
Sitter och funderar på om jag ska inhandla ett träns till A, om vi nu bestämer oss för att ha kvar honom såklart! Jag är som många redan vet lite utav en träns-maniac och jag ääälskar att köpa nya fina träns (L) Just därför har jag redan börjat kika runt lite, höhö. 
 
Jag har ännu inte testat att rida honom på mitt fina GG remontträns, men det ska jag göra inom snar framtid. Har för tillfället ridit på det jag provred honom på, ett hederligt aachen. Tanken är väl att jag ska ha en rullians på aachen, remont och hack, för att avlasta och variera. Behöver iallafall ett nytt aachen, för det jag har nu är aningens litet på sina ställen, är nog cob på det till och med...  MEEEEN för att komma till saken: 
 
Vad är snyggast - En bred eller en smal nosgrimma? 

Detta är ett seriöst dilemma för tillfället och jag kan verkligen inte bestäma mig, men är för tillfället faktiskt mer inne på en bredare nosgrimma trots att det ofta faller in som "dressyrträns". Astönting eftersom jag tycker det är lika fint i hoppningen, om man nu ser det ur den vinkeln. Dessutom tycker jag att det ser mer skonsamt ut med en bredare. Det blir en bredare anläggningsyta, och det ser inte ut att bli samma typ av tryck, om ni förstår vad jag menar. Men sedan avgudar jag ju de fina smala nosgrimmorna med vita sömmar, matcha det med en likadan förbygel. Nam!
 
Funktionsmässigt så vet jag faktiskt inte hur pass mycket hästen egentligen reagerar på det, men det finns väl de som trivs med breda och de som trivs med smala, precis som med allt annat beror det nog på häst till häst. Så det är upp till er, vad tycker ni är snyggast?
 
Bilderna nedan är från hööks, bara för att de har grymt snygga produktbilder! (Och träns!) 
Bred eller... 
 
... smal nosgrimma med vita sömmar! Det är frågan alltså... 
 
 

Myskille!

Hur söt?


Du & Jag

 
Åh, saknar min lilla grisponny! 
 
Även fast jag vet att han har det alldeles för bra hemma hos sig så blir man så himla nostalgisk när man kikar tillbaka lite i arkivet. Varbergshoppet, vinsten i MHPC kvalet, 120 debuten, alla KM vinster och framförallt att bara få mysa med honom. Ja det är en del vi gått igenom han och jag. 
 
Från att vara en något osäker 6 åring, med lite halvtaskig koll på sina ben så har han utvecklats så himla fint genom åren. Nu är han inte bara mer rutinerad, han har gått från valpig ungponny till man. Typ ;) Han hade skött  sig bra på hoppträningen med tjejen som håller igång honom med, blir varm i hela hjärtat, fina Pompe! :') <3 
 
 
 
 

De hatar mig bara för att jag är en reflektion av något de aldrig kommer att bli

 
Det är några få saker jag inte greppar med folk, som jag överhuvutaget inte kan förstå. 
 
1. Hur man medvetet VILL skapa konflikter 
2. Hur svårt vissa har att bara hålla käften. 
3. Och hur svårt det är för vissa att glädjas med andra. 
 
Jag kan väl inleda med att jag på något sätt inte är perfekt, så slipper vi den diskussionen, men jag kan trots det påstå att jag är en person som hatar konflikter. Jag försöker hålla god min, vill inte hamna i trubbel eller skapa mig ovänner. Om någon gör något mot mig, så tar jag däremot inte skiten, men det är sällan jag som får hjulet i rullning. En annan egenskap jag besitter är att jag respekterar de som kan respektera andra, som inte sätter sig själv på höga hästar eller som mår bra utav att trycka ner andra. Och framförallt - jag blir uppriktigt glad när det går bra för andra. 
 
Det finns alltid folk som inte är som mig (höhö). Man kan väl säga att jag dagligen stöter på folk som hela tiden springer runt och stör sig på andra, snackar skit och som mot all förmodan INTE kan vara glada åt andras framgångar. Och det är så fruktansvärt patetiskt! Varför ska man hela tiden leta fel på folk? Varför kan man bara inte glädjas med andra? Varför ska man sätta käppar i andras framgångshjul?  Helt ärligt - jag förstår inte vad problemet är. 
 
Som tur är har jag en stark självkänsla, lite skinn på näsan och låter inte någon sätta sig på mig. Varken vuxna eller unga. Med detta menar jag inte att jag är en käftig snorunge, snarare tar jag diskussion om jag inte håller med om något, och då har jag alltid genomtänkta argument. Jag väljer mina strider helt enkelt. Hade jag inte fått lära mig att stå på mig, att skilja mellan rätt och fel, och att visa respekt så hade jag inte haft en chans i livet, för så många rötägg har jag stött på. Living among them så att säga... 
 
Och jag ler bara åt skitsnack, för de flesta vet ju varför de snackar... ;) 
 
 

Hejsaan

 
Tjobre! 
 
Inget regn idag så jag är lycklig! Lyckades till och med tajma regnskurarna igår. Var tillräckligt smart för att kolla väderleksrapporten på morgonen, och insåg då att det var bättre att åka till stallet på eftermiddagen. För en gångsskull hade vädret rätt - inget regn på eftermiddagen. Hajvfajv. 
 
Red upp till ridhuset och började med att lösgaloppera honom i 5 minuter. Han bockade och körde på de första två minutrarna, sedan blev han lite trött, så då fick jag jaga på honom lite. Handlar inte bara om att han ska få komma loss lite själv, utan det är superbra uppvärmning och konditionsträning också. Jag hade egentligen kunnat sitta och galoppera igång honom i 5 minuter själv, men det är dels väldigt tråkigt (haha) och sedan kan han lika gärna få göra det själv. ;) 
 
Efter det blev det lite lösgörande arbete med massa massa övergångar. Red för dagen mest på 4kanten, eller ja, en halvmeter innanför och lät honom göra något nytt vid varje bokstav. Det är lätt att fastna på volten, och att fastna i moment, jag tycker om att använda mig av spåret och bokstäverna som omväxling! Avslutade passet med att låta honom komma ner i en låg-framåt form där han fick trava omkring och bara slappna av och hitta sin egen balans. Han blev faktiskt riktigt mjuk och jag tyckte mig känna att det faktiskt släppte lite extra i ryggen detta passet. Framsteg! 
 
Just det! Var på jobbintervju idag med, riktigt kul! De skulle höra av sig på måndag igen, och då skulle vi eventuellt planera in två provjobbstillfällen. Hur nice som helst! Passade även på att skicka iväg min Animo kavaj till dess nya ägare. Lite sorgligt var det allt, men snart är ju min nya älskling här så jag lipar inte! 
 
Vi hörs ikväll igen, pluggar som ett as för tillfället. Älskar matte, älskar nationella, wie! 
 
 

Utkast: May. 09, 2013


Till salu!

 
Kingsland tävlingsskjorta! Eftertraktad då den inte längre säljs i butik. I väldigt fint skick. Stl small, normal i storlek. Säljer den eftersom jag knappt använt den och den mest ligger och tar plats. :) 
 
Pris: 300 kr eller bud + ev frakt 
 

Ledig!

 
Så himla skönt! Tog mig en sovmorgon, en ordentlig frulle i lugn och ro och nu ska jag innan jag beger mig till stallet avklara lite plugg. Sedan ska jag tillägna flera timmar där borta i lugn och ro, underbart! 
 
Idag är planen att rida upp till holmen, lösgaloppera litegranna och sedan jobba lite lösgörande en stund. Diskuterade lite mer med Ulf ang upplägg och hur jag ska rida, och hans enda kommentar var egentligen att jag skulle hålla mig till systemet. Bara för att han någon dag känns lite extra stel eller ringrostig så ska jag inte rida längre för det, utan jag ska hålla mig till samma upplägg. 
 
Drar mina tankar om upplägg osv i ett annat inlägg tänkte jag! 
 
Hoppträningen i tisdags gick helt okej! Astaire skötte sig, as usual, och den enda gången en bom trillade så var det jag som lade honom i ett pissläge där jag är fascinerad att han överhuvudtaget hoppade, så jag är defenetivt nöjd. Vi började med lite gummibandsträning, där vi hade två låga kryss på långsidan med 18m mellanrum. Vi började med att trava in och sedan rida på 5 galoppsprång. Det föll sig normalt eftersom vi travade in. Efter det skulle vi komma på 4 normala, då skulle vi komma in i galopp. Föll sig även här väldigt normalt. Sedan skulle vi gasa till lite ordentligt och gå på 3 språng. Astaire tyckte att det var superkul och kunde efter det inte stå stilla. Sedan red vi lite olika linjer med olika antal galoppsprång. Inte så mycket höjd däremot, hade väl ett räcke på 120 som max. Men det var en nyttig träning och jag blev helt slut ;) 
 
Igår red jag ut tillsammans med Linn och Curre. De där två funkar väldigt bra ihop, går sida vid sida helcoola, så det är kul! Curre hade något damp och stack iväg två gånger med Linn. Astaire visade verkligen prov på lydnad och trygghet när han lyssnade helt och fullt på mig och bara trampade lite på stället istället för att skena efter Curre. Curre blev nog rätt besviken att Astaire inte hängde på honom ;) 
 
Lite bilder från i Tisdags - Becky som fotat! <3 
 
 
 
 
 

Hoppträning på G

 
Wii! Idag ska vi dessutom vara ute i paddocken, superhärligt! Speciellt när vädret är så fint, helt underbart!
 
Kom ca 40 minuter sent till min enda lektion idag, haha, lyckat... Var och fixade lite nödvändiga saker som ett par bakstrykkappor då de jag fick med honom är kassa, haha. Blev ett par veredus inspirerade, rätt snygga trots att de var kopior. Hoppas att de är funktionsdugliga med... Köpte även en flaska grönsåpa som jag ska rengöra hans bakhovar med. Han hade lite röta där nämligen! Så det blir att tvätta med grönsåpan, låta det torka och sedan blåspraya. :) 
 
Skoningen gick bra tycker jag allt! Han spände sig lite, men skötte sig och stod stilla. Han har gått naken nu hela dagen, får väl se hur skiten han är nu när jag kommer bort haha. ;) Hörs sen! 
 
 

Nya färger!

 
Från och med nästa vecka kommer jag att klä mig i marinblått på tävlingar! Både hjälm och kavaj är på G mot Bollebygd. NAAAAAJS! 
 
Har köpt en galet snygg Animo Quksory kavaj, med suuuperfina detaljer. Till det blev det en Ayr8 leatherlook hjälm, blå såklart! Var ju sugen på att köpa en rosa KL kavaj, men ångrade mig, är ju trots allt storhäst ryttare nu ;) Kommer bli riktigt festligt det här! Kommer att köra på med min fula säkerhetsväst som jag haft i typ 5 år nu, haha, men det är trots allt bara 7 månader kvar som jag måste ha säkerhetsväst. Känns lite onödigt att köpa en helt ny då. Fast om någon har en relativt billig Racesafe väst, svart eller blå, till salu - HOJTA!
 
(Julia Lundgren på bilden, men det är den kavajen jag köpt! Bildkälla)
 
Och denna! (Bildkälla)
 
 

Sovmorgon!

 
Tjo! Hur skönt är det inte med sovmorgon? Väldigt skönt ;) 
 
Idag har jag en lektion i skolan, den börjar 12:20. Hovis kommer och skor Astaire kl 09:30, så jag ska strax bege mig mot stallet. Jag hoppas att han beter sig lika bra som han hittils gjort. Hade varit skönt att få bocka av "skoning" som något han gör utan att krångla. :) 
 
Har inte så mycket att skriva just för tillfället. Förhoppningsvis kommer Beckhy upp och fota lite på hoppträningen ikväll, ska oavsett be mamma filma lite! :) 
 
Hörs sen! :D 
 
(Foto: Becky Buijs

Gulligaste!

 
Åååh, asså Astaire var så jäkla gullig idag! Jag är inte personen som bäbifierar hästar, men med honom kan jag fan inte låta bli. 
 
Det började med att han gnäggade i idag när jag hämtade honom i hagen, hämtar inte med godis eller så, utan han gnäggade och kom fram helt självmant. Mysis! Sedan skötte han sig såååå bra på uteritten med Linn och Curre. Släppte dem i en lång uppförsbacke, och han stack inte ifrån Curre utan låg kvar i hans tempo. Gulle! Släppte ut honom nakenfis en stund innan jag skulle åka hem, så att han kunde rulla sig och så. Sedan när jag skulle in och ta på honom täcket igen, så stod han längst bort i hagen. Ropade på honom, och tror ni inte han kommer travandes mot mig då. Bäbis! 
 
Haha, usch, låter som en lite fjortis men han är så jäkla go. Skött sig alldeles utmärkt än så länge! 
 
Nu ska jag käka lite wook, kolla hockey och sedan nana. Hörs imon - då är det inte bara TVÅ inställda förmiddagslektioner utan även hoppträning på eftermiddagen. Taggilation då!
 
(Foto: Becky Buijs)

Todays

 
Tjo! Lite ovant att blogga igen faktiskt, haha, tönt jag är. 
 
Hur som helst! Idag är den fjärde dagen Astaire varit här, och 5 gången jag red honom. Känns som att det är mer, men det är det inte. Tänkte rida ut för första gången på honom själv. Var ute en kort promenad i blåsten igår, men då var ju Becky med till fots. Idag var jag helt själv! 
 
Red en lång väg till ridhuset, bra väg faktiskt! Grusväg hela vägen, börjar med en rejäl uppförsbacke och sedan är det raka vägen nästan till ridhuset. Tar 20-30 min typ. Han skötte sig jättefint, skyggade för lite presenning som blåste upp precis när vi red förbi, men det var allt. Mötte både bilar och en motorcykel, inga problem! 
 
I ridhuset började jag med att lösgaloppera honom i 5 minuter på inrådan av Ulf. Ska jag rida på ridbanan så är det väldigt bra att låta honom "lösgöra sig själv" lite först. Får dessutom en uppvärmd häst, och en förhoppningsvis mindre stel rygg att jobba med. Efter det lösgjorde jag honom på samma sätt som på träningen i fredags, samt lite som Lotta lärt mig att göra nere i Skåne. Mycket halvhalter, konsekventa hjälper och sedan lade jag in lite egna påhitt som fungerade bra. Jobbade på samma sätt i både trav och galopp, red även hela passet utan stigbyglar så jag var väl rätt trött jag med efter ett tag ;) 
 
A är i början på ett pass ganska slö och trampar inte riktigt på. Detta beror inte på att han på något sätt inte vill jobba egentligen, för jag har uppfattat honom som väldigt arbetsvillig. Däremot har han en väldigt stel rygg som gör att han helt enkelt blir begränsad i början på passen, men det är just det som vi håller på att jobba bort! Därför börjar jag med lösgaloppen, sedan jobbar jag i stort sett bara med det lösgörande markarbetet. 
 
Han skötte sig iallafall, så jag är mer än nöjd :) 
 
 

Let me introduce you to...

... Astaire! En valack född 2006, Akribori - Roderik, 164cm i mankhöjd. 
 
(Foto: Becky Buijs)
 
Det är väldigt mycket som har hänt de dagar jag inte bloggat, ni anar inte! Pompay är hemma i Härryda för tillfället och hålls förhoppningsvis igång hyfsat bra. Vi tävlade i Nordhalland i onsdags med hyfsat resultat, Lan var bra, Lbn inte så bra. :) 
 
Hur som helst, för att förklara läget närmre. Pompe är som sagt hemma, och Astaire har tagit hans boxplats. A är här på prov en månad, för att OM det fungerar stanna längre. I så fall inte för köp, utan det är för lån kan man säga. :) Han har skött sig super än så länge, tränade honom för Ulf i fredags och det gick super, ska träna igen på tisdag. Becky fotade oss lite igår, lägger ut bilderna här nere :)
 
 
 
 
 
 
 
Vad tycker ni om honom, fin va? :D 
 
 

RSS 2.0