Helveteeeeeeeee

 
Alltså det är ju helt sjukt hur påverkad man blir av en dålig träning. Snackar inte om ridningen (även om man såklart blir påverkad där med ibland!), utan idag är det fotbollen som gått käpprätt åt skogen. 
 
Spelade som en jävla femåring, vad hände där? Bajs gick det och nu är jag deprimerad. Vill slå någon, eller något. Haha! Ibland blir jag faktiskt mer depp över fotbollen än hästarna. Jag menar, om Pompe har en dålig dag så har jag överseende med det på ett annat sätt. Men när jag presterar pissdåligt i fotbollen så beror det endast på mig och min inställning, även om det såklart ska stämma i laget med. Men man kan alltid göra en individuell prestation, på ett annat sätt än i ridningen. 
 
Jaja, enough of that, nu ska vi vara positiva! Imorgon rullar jag och Nico mot Skåneland för att inta Flyinge på lördag. Ska på "pröva på hippolog" dag där nere, eftersom jag funderar på att plugga där efter gymnasiet. Ska både få rida, köra och gå på föreläsning, grymt roligt! :D Vi åker som sagt ner imorgon, så slipper vi åka så tidigt på lördag morgon. Skönt för Nico som tog körkort förra veckan att få slippa stressa ner till Skåne. ;) Gött att sova på hotell med! :D 
 
Nä, ska blir riktigt, riktigt roligt, inte bara Flyinge utan att även mini roadtripen. Vuxet or what?! :D 
 
 
 

Film på LAn från i Söndags

 
Mamma filmade helkonstigt i LB, så ni får bara LA filmen. Han ser rätt seg ut, men det är något han ofta gör. Däremot var känslan annorlunda, och det var det som kändes så gött! 
 
Jaja, ni får väl se själva! 
 

Tips!

 
Hittade ett väldigt läsvärt inlägg utav Pether Markne på Ridsports hemsida. Här han ni länk till den! 
 

"Det är respektlöst mot hästen"

 

Hopptränat!

 
Idag har vi allt fått jobba för födan, Ulf var verkligen på G! 
 
Var mest markarbete, väldigt nyttigt! Det låg 4 bommar utlagda med samma avstånd längs 4-kanten. 21 m, och vi skulle rida i 300 meterstempo, alltså 6 galoppsprång för D-ponny, och 7 för C. Vi skulle rida varv, på varv och hela tiden ligga på jämna språng. Hampus var faktiskt riktigt duktig, och var den enda i gruppen som kunde ligga på 7 hela tiden, duktig ponny! Pompe skötte sig med, men insåg rätt fort att det gick att gena på kortsidan, och då utnyttjade han det såklart... ;) 
 
Hade även två hinder på båda diagonalerna. En oxer, och ett räcke. Vi satte ihop små minibanor där vi skulle rida över två bommar, hoppa ett hinder, bom, hinder osv osv. Jättebra träning, då man var tvungen att hålla samma jämna tempo hela vägen runt. Båda hästarna skötte detta super, så det säger en del om att jag antagligen gjorde mitt jobb ;). Pompe var väl rätt seg, men efter lite individuellt tufft dressyrarbete med Ulf så gick han som en klocka och hoppade som en Casall, typ. ;) 
 
Jag ska hela tiden arbeta med att öka frekvensen i stegen. Inte öka steglängden, eller låta det gå fortfare, bara se till att han trampar på bättre och "snabbare" med bakbenen. Nu fick jag reda på hur det ska kännas, så då är det enklare att jobba efter det också. :) 
 
Två superbra pass idag och nu ska jag nana. Imorgon är det ännu en tuff dag, med först en lång skoldag, Pompe ska ridas och så ska jag avsluta med fotboll. Gött äre! :D 
 
 

Drunknar snart

 
Nu har jag pluggat så jäkla mycket, att jag inte orkar göra mer även om jag egentligen borde. Höhö. 
 
Idag red jag ut i skogen, hittade helt orörda grusvägar som hade ett bra lager snö på sig. Perfekt med lite galopp och intervallträning. Ska egentligen inte köra på så hårt nu när tävlingarna dragit igång, bara underhålla det arbete jag gjort under vintern. Får inte bli för mycket för griskillen vettni, han behöver motivation! 
 
Nästa tävling är förövrigt i Grevagården nästa helg, är anmäld LA och LA+ och det känns bra. Pompe trivs ju på Greva så det bli superbra det här. :) 
 
Annars händer väl inte så mycket! Hoppträning med Hampus och Pompe imorgon, annars lugnt. Är fortfarande rätt depp att det inte blev något med den där storhästen, men jag letar vidare och kan ju under tiden njuta fullt ut med Pompay. Fick ju en grym start i söndags! 
 

Ute i skogen

Kondisträning är det som gäller, eller ja, upprätthållande av den grymma kondis vi byggt upp under vintersäsongen!


Bilder från Alingsås?

 
Har ännu inte fått bilderna av Becky, men hon har publicerat en hel del på hennes blogg. Kolla där så länge! :D 
 
-------> Beckys blogg <------- :D 
 
 

Bilder från Alingsås?

 
Har ännu inte fått bilderna av Becky, men hon har publicerat en hel del på hennes blogg. Kolla där så länge! :D 
 
-------> Beckys blogg <------- :D 
 
 

Gossegris

Sitter och myser med grisen i hans box i väntar på mammi. Just nu käkar han sitt hö på mitt huvud, dreglar vatten gör han också. Fräscht!

Tog en gorunda på 40 min idag. Bara skritt, underlaget suger just nu... Han kändes pigg och fin! Har massa kemiplugg framför mig, så detta blir väl bloggningen för idag. :/

Ska käka wook sen med, fan va gatt! ;)


Gissa åldern på täcket

Den som gissar rätt, eller närmast vinner ;)


Resultat Alingsås RK 24/2

 
| LB | 100cm | A:0/A:0 | 0+8 fel |
 
Grisen kändes faktiskt ganska taggad på tävling, tror han tyckte att det var roligt att komma iväg igen, faktiskt! Lite småseg på framridningen, sprang på gjorde han, men utan bjudning. Lät honom vara, vet att i 1m är det rätt onödigt att gå på honom för mycket, bästa var att få en jämn runda. Helt ok på framhopp med, liksom bättre än dåligt men inte det bästa, typ. ;) 
 
Väl på banan fin! Lät hindrena komma till oss och grejade inte för mycket, red på bara. Lite tvek på kombinationen, som dessutom kändes ganska lång idag? Annars inga problem i grunden. River första hindret i omhopp, ingen aning varför. Kommer från 8an, en oxer på diagonalen och har en böjd linje på 20m (5 språng) till ett räcke på långsidan. Får trycka på lite då vi kommer kort på oxern, men kommer bra! Bakbensfel iallafall, så det var han som hade för sig något fuffens, ponnyjäkel! ;) Travhoppar nästa hinder, håller mig till min plan, men han blir helt istadig i galoppen, haha, så travar genom svängen och fattar galopp innan hindret. Så ett galoppsprång och hopp, snyggt och otroligt rutinerat! ;) River dock inte det räcket, utan river istället oxern som kommer på en lång distans. Kom i korsgalopp, dock inget med avståndet, men han går ner på bakbommen iallafall. Resten bra, men sket i att rida mot klockan med så mycket fel i baken, bättre att få ett shysst avslut. :) 
 
| LA | 110cm | A:0/A:0 | 4 fel fas 1 |
 
Satte mer tryck i framridningen och framhoppningen, han kändes riktigt bra och hade fina, luftiga språng på framhoppningen, något han inte hade i första klassen. Han behöver en "komma igång klass". 
 
Gör en jättebra runda! Lagom svår bana med en eller två roliga svårigheter. Tex en böjd linje från plank till trippel! Han hoppade sååå fint, inte i en bom! Får ett stopp på kombinationen som var hinder nr 4. Den står på diagonalen, och man kom från ett räcke och skulle rida på en böjd linje mot kombin. Många hade hamnat i  innerkant och kommit lite snett på A-hindret och med innerbogen lite framför ytter. Därav många stopp. Så jag tänkte helt enkelt komma lite rakare, och tog ett extra galoppsprång innan jag svängde. Det hade säkert gått suveränt, om det inte var så att jag visade hindret för sent, och han börjat bjuda på ett annat. Helt klart en ryttarmiss, gillar att Grisen letar hinder, så inga sura miner! Resten super, satte alla avstånd och hade goa språng. 
 
Grym start på 2013 :D Har både bilder och filmer, men det kommer upp någon gång under veckan! 
 
 

Följ mina starter idag!

 
(Klicka på bilden!) 

Årsmöte och grejer

 
Ojoj, min dag går i 120! Känns som att jag vaknade för 20 minuter sedan? 
 
På förmiddagen var jag och Sofia uppe i ridhuset. Jag trimmade igenom Pompay och småskuttade lite, väldigt hårt underlag så det blev inte så mycket utav hinder dock :/.  Hjälpte även Sofia med lite markarbete, och det gick superfint, jätteduktiga! Jobbade lite på en volt med 4 volter i sig, typ. Svårt att förklara, lägger upp en bild någon dag. Använde mig även utav de 4 bommar Ulf hade med på hoppträningen för två veckor sedan. Pompay kändes riktigt fräsch, han var skitjobbig i början men släppte i slutet. 
 
Efter det var det hem, slänga i mig lite makaroner och köttbullar för att sedan halvspringa till Årsmötet. Var som vanligt, lite gnabb, men det är väldigt lärorikt att sitta med och lyssna, i framtiden kanske man själv sitter där? Fast nä ;p. Blev även tilldelad lite priser! Fick äntligen KM täckena från hoppKM, fick även min andrapris rosett från KM dressyren, en liten pokal, 4a rosor, diplom och en liten nyckelgrej. Vann holmentoppen i år, ett pris man får om man presterat bra på hemmatävlingarna. Vann det med Pompe, men Hampus var bara några poäng efter. 
 
Nu ska jag ladda om batteriena för att bege mig mot ridhuset för att hjälpa Nadja och Sessan med lite trim inför morgondagen. Hon ska också till Alingsås, hon hoppar en LB, men tyckte det var bra att hon får känna på lite LB reg. om hon ska starta GPponnyn. Deras första riktiga start ihop, blir kul! Tror de tycker de känns bra att jag finns med lite vid sidan och coachar, kan ju den där hästen inifrån och ut. ;) 
 
Pompe ska jag också försöka putsa till lite, hans man är så jäkla skitig just nu, haha, får försöka borsta så gott det går. Ska även laga min stövlar som Susanne var så snäll och fixade snören till (Tack igen!!). Snörningen på ena stöveln gick sönder under X-masshow, så har varit utan stövlarna ett tag nu :'( 
 
Ikväll väntar tacomys med bästa Becky, som sedan hänger med till Alingsås imorgon och fotar. Hon fick låna sin skolas bästa objektiv så jag tror vi kan förvänta oss grymma bilder, är ju Becky som fotar ;) 
 
Här har ni en bild på alla fina grejer! KM täckena är supersnygga, ingen fodring, men slänger på två täcken så får han inviga det imorgon ändå :D Perfekt att de är tunna, för då kan jag ju ha dem när det blir lite varmare också. Kommer blir svårt att välja mellan det eller JW täcket, ilandsproblem it is. 
 
 
 

Hallå allihopa!

 
Har som ni märkt legat ganska lågt denna veckan. Massa plugg och massa att tänka på har helt enkelt gjort att jag inte känt för att blogga överhuvudtaget... 
 
Nu är det iallafall helg, så då ska jag skärpa mig lite ;) Har varit allmänt depp idag, tröstätit en halv blåbärspaj med vaniljsås (inte på en gång då) höhö. Nä men allt har känts bajs idag, drömde så jäkla knäppt, och vaknade upp och var helt säker på att drömmen var på riktigt, superläskigt! :s Speciellt med tanke på vad jag drömde om... :/
 
Kan väl halvt avslöja vad jag hittade på förra lördagen. Var i Skåne och provred en så himla fin häst. Kändes riktigt, riktigt bra. Var egentligen bara Ulf som skulle tycka till om det hela, skulle hoppträna hästen för honom imorgo. Men nä, blir inget med det och antagligen inte med något överhuvudtaget. Så jävla typiskt när man hittar en häst som man bara känner hur mycket som finns att plocka fram och ha kul med, och så kommer det alltid något i vägen. Pallar inte! :'( 
 
MEN har massa kul att se fram emot med såklart! Imorgon ska jag rida min grymma gris, hjälpa Sofia, hjälpa Nadja, gå på årsmöte och på kvällen ska jag ÄNTLIGEN få ställa mig och putsa och fixa inför tävling. Alltid extra kul såhär i början på säsongen. Knoppa gör jag nog med, han har ju lika mycket tjock man på var sida av halsen nu, blir väl sammanlagt 40 knoppar, så det är inget jag vill stå med på morgonen ;) På årsmötet ska jag ÄNTLIGEN få KM täckena med, eller ja, det ena är ju Hampus ;) Kanske kan inviga det på Söndag, med ett extra täcke under om det är för tunnt :D 
 
Vi hörst imorgon ;) 
 
 
 
 

Outfiten 2013

 
Om man vill vara fin, får plånboken lida pin ;) 
 
Så - jävla - snyggt! 

Behöver jag ens säga något?

 
Iiiiih, GALET SNYGGT! Min outfit inför 2013 kommer ut inom kort, hehe 
 
Bildkälla: Charlies Häst & Hund 

Fina Grisen

 
Hello! Pausar lite i pluggandet och slänger in ett inlägg här. Kräks snart över alla jäkla powerpoints och uppsatser, uäk! 
 
Idag red jag Curre och Pompay på isgatorna. Galet halt ute! Pompe gled lite ibland trots att han har 4 brodd per hov... Skrittade iallafall en sväng, och småtravade lite där det var mjukt och snö. Han var superpigg! :o Curre som aldrig ridits ut själv i mörker skötte sig oväntat bra. Lite spänd var han, men det gjorde ju inte så mycket. Han gick fram överallt, och hoppade bara till en gång när det lät inne i skogen. 
 
Igår när det pissregna som de gjorde, så drog Madde och jag upp hästarna till ridhuset. För gött! Tog fram 4 skritt/travbommar, gjorde denna jätteroliga övning senast på hoppträningen, så jag fortsatte jobba lite med den. Man ska skritta över de två första bommarna, sedan trava över de två sista. Hästarna skall gå kvar i form. Efter att jag ridit över bommarna gjorde jag en galoppfattning, antingen vanlig eller förvänd. Till slut fattade Pompay av sig själv, han var riktigt lyhörd och arbetsvillig igår, skitkul! Känns bra att han är inne i en bra period just nu :) 
 

När vi ändå är inne på "old film" temat...

 
... Hittade lite fler roliga klipp :D 
 
Lite höjdhoppning från 1964, säkerheten är väl inte på topp direkt ;) 
 
 
 
Denna är från 1963, Nelson Pessoa står som vinnare. Alltså, killen som hoppar med en hand - tror jag dör! Hahahhaa
 
 

Paul Schockemöhle - Los Angeles 1984

 
Hittade en rolig film på Paul Shockemöhle himself, från OS i LA. TUR att ridningen förbättrats genom tiderna, är väl bara Bosty som rider lite haffsigt nu mera när man kollar mästerskapshoppningar. ;)
 
Kul att se hur hindermaterialet förändrats med, kolla bara in trekombin.... :S
 

:)

 
Hej på er! 
 
Idag har jag och mamma vart på lite äventyr längre ner i landet. Ända nere i Malmö faktiskt! Vad vi gjorde där håller jag lite på faktiskt, men satan vad jag är förhoppningsfull. Ska dit på lördag igen ;) 
 
Pompay reds inte idag, jag och mamma kom hem vid 18:30 så det var liksom ingen mening. Dessutom var vilan planerad! ;) Har inte så mycket mer att säga faktiskt, riktigt tråkig är jag idag. Måste plugga, och sedan sovaaaaa. 
 
Vi hörs imorgon, hinner dock inte göra någta tidsinställda ikväll. 
 
 

1 vecka till årets första start

 
och jag är inte det minsta taggad? Vad hände där? 
 
Var superduper taggad på tävling förra veckan, och nu är det liksom, jaha - detta är vardag. Känns typ som det brukar göra mitt i en säsong, knäppt. Oavsett ska det bli förjäkla kul, och vi är inne i ett bra flow just nu. 
 
Sista veckan såhär innan tävling gör jag inga drastiska grejer, låter mina planer vara ungefär desamma. Enda ändringen är väl att jag är i stallet sent på lördagskvällen, haha. ;) Skulle egentligen rakat Pompe, men efter lite eftertänksamhet insåg jag att det är bättre att låta honom vara. Pälsen är inte jättelång, och han ser fortfarande fin ut. Så nej, så blir det icke! ;) 
 
Laddar upp med lite bra starter från 2012! 
 
 
(Seriöst, pausar ALLTID filmen innan sista hindret i omhopp på denna rundan, så dåligt av mig att glömma vägen....) 
 
 
 

Mitt träns - Glen Gordon Ariel + JW tyglar

 
Kändes som att det är läge att utvärdera lite utrustning nu. Har ju ändå haft grejerna ett tag nu, så why not!? :D 
 
Börjar med mitt grymma träns, som kommer från Glen Gordon! Köpte det under FHS i somras, och det rider jag med i stort sett varje dag. Har ett tränsschema som jag följer (nörd), så att jag varierar nosgrimmor, bett osv. Men som sagt, detta använder jag allra mest. Slänger in en bild innan jag fortsätter utvärdera! 
 
 
Jag kunde ha valt en produktbild, men tycker att denna bilden visar tränsets funktioner vädligt tydligt. Som ni vet kan remonten lätt ligga och trycka på luftvägarna en aning, om man spänner hårt eller placerar den felaktigt. Däremot togs det fram en speciell modell, som är utformad på så vis att den har en liten böj vid nosryggen, detta för att undvika just att luftvägarna störs. Trycket hamnar även lite längre upp! Dessutom blir det väldigt effektfullt när pannbandet är böjt nedåt, och nosgrimman uppåt - ansiktet ser inte alls lika långt ut. (Dessutom grymt snyggt pannband med snygga pärlor) 
 
Lädret är suuupermjukt, och nosgrimman är verkligen behaglig. Även om jag inte är superduktig på att putsa, så har det hållt sig jättefint. Visst, det blir lite skitigt - men lädret känns jättefint. Måste dock bli bättre på putsen... Pompay har inte haft ett enda skav, och han verkar också trivas bra med det. Jag har det i stl Full, och det passar Pompay jättebra. Perfekt att jag kommer kunna ha kvar tränset i framtiden med, för det är verkligen en klar favorit! 
 
Det är av lite olika anledningar jag använder remont, dels för att den inte ligger emot det ställe i munnen där Pompay har sina foderfickor, samt att det ger så tydliga signaler. Endast lätta hjälper krävs! Dessutom får dom inte upp käften i svängar eller när det är jobbigt etc. Kombinerar det med ett tredelat eggbett.  Jag betalade ca 1000kr för tränset, och det var det verkligen värt! 
 

 
Mina tyglar kommer från John Whitaker, och det är bannemej mina drömtyglar! Jag tycker tyglar är otroligt viktigt, det är där kontakten med hästens mun är, och det är såklart oerhört viktigt att man har tyglar där man lätt hittar rätt längd utan att glida omkring. 
 
Gummityglar "växer" lätt i handen och kan bli feta och otympliga, men dessa är både smala åt alla håll och otroligt mjuka. Jag får igenom väldigt bra kram och blir sällan för hård i handen. Dessutom är de täta stoppen ren dröm, för det spelar ingen roll att tyglarna blir hala vid regn, jag hittar alltid ett bra läge! De är däremot snuskdyra, men fyfan vad de är värda det! Den enda nackdelen är att de kan bli ganska gråa av smuts, men det räcker med en fuktad trasa så blir de som nya. :)
 
Förutom att de är funktionella, så är de riktigt snygga! Inåtvända spännen och diskreta detaljer (syns ej på bilden), är supernöjd över köpet, och det är väl tur det för hela 700:- betalade jag för dessa under FHS 2012. 
 
 

Lördag

 
Denna veckan har gått sjukt fort, nackdelen med lov alltså! Fast jag ska inte deppa, bara 7 veckor kvar till påsklov, och sedan är det en vecka lov + 2 veckor praktik för mig. För skönt! Och ja, efter det är det faktiskt bara 7-8 veckor till sommarlov, det absolut bästa med vårterminen är väl att den går ganska fort. Hösten är förjävlig....
 
Idag ska Pompay longeras och Hampus ridas. Har ändrat om ytterligare i schemat eftersom jag insåg att jag inte kommer ha så mycket tid till ridning på Söndag, blir borta i stort sett hela dagen. Så han får lite halvvila med longering. Hampus ska jag försöka komma ut på, men han krånglar så jävla mycket just nu - och den ponnyn är bannemej den envisaste jag suttit på. Helt seriöst... Så får jag inte med mig någon annan så rider jag i hagen eller något. Behöver egentligen ta tag i det där problemet, men ska väl försöka hålla mig på kompis nivån med Hampus ett tag till, så vi presterar där vi ska istället för att leta upp problem som egentligen inte stör den uppgift jag har. 
 
Och jaaaaaa, jag längtar till imorgon, lite nervöst såklart, fast så är det ju nästan alltid. Och jag vet att jag inte sagt vad jag ska hitta på imorgon, men ni får väl reda på det om det är något att berätta. 
 
Ha en gööööör goooo dag ;) 
 
Foto: Matilda Sjöberg (Han är för vacker! :')) 

Bilder!

 
Linns pappa fotade oss lite i snön häromdagen! Blev lite bilder, men eftersom det snöa blev det väl inte superbra! Längesedan jag blev fotad, måste kolla med min syrra eller Becky snart alltså... 
 

Galet snyggt!

 
Shit, Spooks levererar! 
 

Hello

 
Var på begravning igår, därav ingen update. Ni förstår. 
 
Red iallafall Pompay och Curre igår! Linn behövde hjälp eftersom hon inte var hemma, och det är klart man hjälper till, han är ju så fin! Pompay red jag ut i ca 40 minuter, jobbade BARA med skritt och trav övergångar (Tack för inspiration Sara ;)  ) och han var riktigt fin. Gjorde det även upp för den branta backen vi har i närheten, och då kändes som att han kom under sig med haserna ordentligt några gånger. Kul! 
 
Curre skrittade jag en runda på, tänkte att han och jag ska bli lite mer kompisar innan vi gör så mycket mer, vill att han ska få lite bättre förtroende. Vi var nog ute i 30 minuter! Han fick gå i en väldigt låg form hela tiden, eftersom han trivs att gå i en lite högre. Jobbade även lite lätt med skänkelvikningar, och efter en stund mjuknade han och flyttade vid tryck, i början var det nästan så jag fick banka till för att få reaktion. :) 
 
Idag då? Först ska jag käka våfflor med pappa, jullan, farmor och farfar. Ska försöka plugga i några minuter innan det med. Efter det stallet, och Pompay har egentligen vila, men flyttar den till imorgon istället och följer med Linn upp till ridhuset. Tanken är att jag skulle haft lite hoppning för henne, men det beror på hur frisk hon är. :) Sedan ska även Sofia hoppa! Och Pompe ska jag göra lite mjukgörande med, samt jobba i den förvända galoppen som blir stabilare för varje pass. :) 
 
Vi hörs sen, har gjort ett litet tidsinställt, men det är inget vidare me updaten försen ikväll Hadet! :D 
 
 (GRYM cover) 

AW Jumpcamp A 2011 - Saknar!

 
Ååååh, vilken sommarabstinens man får när man kollar på alla dessa bilderna. Hade en superrolig vecka på den grymt fina anläggningen i Skyrup. Lätt sommarens bästa vecka! Träffade gött folk och hade helt enkelt grymt roligt. Givande träningar också, såklart! 
 
Fick träna för bland annat Anna Hassö och Maria Gretzer, kan även nämna att jag trimmade runt i samma paddock som Alexander Zetterman, höhö. 
 
 
Det var allt från vattenkrig, till ruttna-äpple krig i feta trädkojor! Jag och Nico var otroligt coola och vägrade vara med på lekar, därför gömde vi oss bakom en traktor (HAHA), bad med hästarna, cp-ryck på ridbanan, förjävlig tisha och ridhandske-bränna (inte nog med att solen kom uppifrån, den reflekterades i underlaget...), ett helt badhus för oss själva och päronkrig på nätterna. Grym vecka, jag saknar. 

Grymma!

 
Herregud vilken dag! Fick stressryck på mamma som kom på att hon plötsligt vill klippa sig sisådär 30 minuter innan hon skulle skjutsa mig till stallet. Grymt när man dessutom har en svårlastad häst som ska tränas. Fast det gick bra, och jag älskar min mamma ändå ;) 
 
Hoppade Hampus i första gruppen idag (han sprang i princip på transporten både på dit och hemväg). Har ju inte hoppat han sedan någon liten tävling i höstas typ, inte ordentligt iallafall, så det skulle bli spännande och se hur han skötte sig, och hur jag skötte mig då. Men det gick super, lite stopp, men inga nitar som det kunde vara innan. Stoppen berodde mer på min ridning, och det var skönt! Avslutade med att hoppa en kortare bana på mellan 80-95 cm, och han kändes fräsch! Kul :D 
 
Foto: Matilda Sjöberg
 
Pompay var bannemej ÄNNU bättre. Han har tatt sig rejält och var superfräsch idag. Började passet med travbommar. Vi skulle skritta över de två första, och sedan trava över de två andra utan att hästarna slog sig fria ur form. Gällde även att inte bli för plötslig med sin skänkel, utan hela tiden hålla om, och sedan ge en lagom hjälp. Riktigt roligt, och bra gick det också (med båda). Sedan skulle vi efter att ha skrittat och travat över cavalettisarna travhoppa ett plank lite längre bort. Även här gick det jättebra med båda hästarna. Hoppade sedan en bana på 5 språng med lite relaterat och andra svårigheter som hinder in i hörn eller snabbt ur sväng. Hoppade banan åt båda hållen, och sedan fick vi tala om vilken vi tyckte kändes enklast. Berodde helt på vilken häst man satt på, men jag tyckte samma med båda hästarna. 
 
Hoppade även en bana med låååånga anridningar, något som lätt blir svårt. Satte dock allting till 75% med båda två kan man säga, men är supernöjd. Pompe hade inte ett pet eller ett stopp, superfin! :D På Pompays rundor låg max höjden på två utav räckena på kanske 125-130 (?), resten på max 110. 
 
Kul och givande träning,  båda två kändes super! :D 
 
Foto: Matilda Sjöberg 
 

Rosa <3

 
Shit, jag har blivit helt såld i rosa utrustning, seriöst! Nu menar jag inte sådan där ljus puttinuttig rosa, utan mer cerise. Så snyggt! :D 
 
Här har ni lite inspo! 
 
 
Man behöver såklart inte använda allt detta samtidigt, höhö, men det är grymt snyggt att matcha med marinblått, vitt och svart. Jag är rätt tjejig trots allt ;) 
 

Hoppträning på G

 
Hörs sen, måste skynda mig! :D 
 

Hoppträning på G

 
Hörs sen, måste skynda mig! :D 
 

Specialiserar sig för tidigt

 
För ett tag sedan när jag kollade på en informationsvideo om Hippologprogrammet, så nämnde dem att de inte delar in ryttare efter diciplin, utan alla ska hoppa och alla ska rida dressyr. Anledning på det? Ryttare specialiserar sig för tidigt
 
Ulf har också nämnt det ett antal gånger, inte bara när det gäller ryttare, utan även hästar. Han tycker att en häst åtminstone ska gå LA i dressyr och hoppning, innan man riktar in sig på en utav grenarna. Dels för att markarbete är superviktigt i hoppningen, men även att det efter de klasserna krävs en annan typ av träning om man satsar på högre klasser. 
 
Jag tycker man ska pröva på så många grenar man kan, i år ska jag till exempel starta fälttävlan! Där ingår både dressyr och hoppning. Jag har ännu inte startat LA dressyr, men ska nog få tummen ur och göra det i år på någon hemmatävling. Handlar ju inte om att jag inte kan, mer om att jag ska planera in det. 
 
Hemma rider jag dressyr i allt jag gör, när jag rider ut eller jobbar med bommar. Dressyr är en omskrivning för lydnad, och för att träna lydnad krävs inte rena dressyrpass. Varken jag eller Pompay är dessutom speciellt motiverade till det, det passar oss perfekt att jobba med bommar för vi får ändå med dressyrdelen. Ser mer bommarna som ett hjälpmedel! 
 
Det är lite farligt att säga att man är dressyrryttare för att man inte rider över bommar, eller hoppryttare för att man inte sitter i en dressyrsadel. Utan det är viktigt att få med båda delarna! Man får inte vara rädd för att väva in mer bomjobb och hoppning i sitt markarbete, det är väldigt stärkande och på ett bra underlag inte speciellt slitsamt (så länge det inte ligger på 1m+). Att hoppa småhinder ofta är som jag tidigare sagt, väldigt stärkande. Och tvärt om, man ska inte vara rädd för att lägga 40 minuter på dressyr innan man kör igång med det bomjobb man planerat. 
 
Något som också är värt att komma ihåg är att de problem som uppstår i hoppningen, kan till 99,9% lösas med markarbetet. Det är ofta där som något saknas eller brister. :) 
 
 

Bästa ridbyxorna

 
Längesedan jag skrev om utrustning, så känns som det är dags! :) 
 
De absolut bästa ridbyxorna jag ridit i, är grymt sköna och dessutom jävligt snygga. Snackar såklart om mina Animo! Har tre par, två par vita och ett par blåa. Älskar blinget och detaljerna, och materialet är outstanding. Skönaste jag någonsin haft på mig! 
 
Grip-systemet fungerar, får skänkeln att bli lite mer stilla. Däremot kan det bli lite halkigt vid rumpan, haha, men det är inte något som jag reflekterar över. Det är så himla synd att de kostar så som de gör, annars hade jag lätt haft 10 par. Planen är att köpa ett eller två par till under GHS, och ja, jag sparar pengar och lever i fattigdom de månader som är kvar. Perfekt att jag hinner fylla år innan med... 
 
Här är en himla fin bild på de marina byxorna, haha... Rena osv. ;) 
 
Hade velat ha ett par gröna, svarta, beiga eller lila. Får se vad som finns under HS. ;) 
 
 

Läsarfråga!

 
När ni skall provrida eller rida en ny häst, vad brukar ni titta på? 
 
Då menar jag både i hantering och på hästryggen. Vad är det ni kollar av i ridningen till exempel när ni rider fram? Vad tycker ni är viktiga aspekter att ta hänsyn till? 
 
Bomba med svar :D 
 
 

Fruller

 
Hallooooj, här sitter jag och chillar lite änna. 
 
Lugn dag idag! Blir upphämtad av Linn vid två, fram tills dess är det plugg som gäller, och lite chilltime då. Ska upp till ridhuset sedan och trimma lite, Pompay va jättefräsch igår så det blir nog roligt. 
 
Vet inte riktigt vad jag ska skriva om, så har ni något bra tips dra er inte för att kommentera! Pussssss
 
Karate häst...... 

Vecka 7

 
Insåg att jag glömde förra veckans planering, dåligt av mig ;) 
 
Ut i skogen, 45-60 min, gångarter efter underlag. 
Hoppa Hampus 
 
Dressyrpass på passande ställe, helst en hage eller någonstans med mycket yta. Pompe får bättre energi då ;) 
 
Hoppträning med både Hampus och Pompay. 
 
Pompay ut, 45 min och gångarter efter underlag. 
 
Vila 
 
Markarbete/bomarbete i ridhuset 
 
Markarbete/bomarbete i ridhuset 
 
Utöver detta så ska jag även försöka få grisen rakad med, måste vara fin inför årsdebuten ;) 

Undebart

 
Hur gött ät det inte att sova till halv tio en Måndag? Älskar lov ;) 
 
Idag har jag inte planerat speciellt mycket mer än att rida, och sedan plugga :/. Ska nu först på morgonen ta en promenad in till byn och ha ett litet möte med Pierre. Vet inte om vad exakt, men vi får se. :) Efter det ska jag hoppa Hampus, och rida Pompay. Sedan är det som sagt väldigt lugnt. 
 
Just det! Tänkte påminna er om att läsa de nya TR ändringarna, hippson har gjort en sammanfattning som ni kan läsa HÄR.
 
Hörs sen! :) 
 
 
 
 

Trött på Sverige

 
Fyfaaaaaaaan vad jag är trött på folket här i Sverige, mellanmjölks Sverige, jantelagen ni vet? Ett otroligt omtalat ämne, ni kan inte ha missat det! 
 
De där oskrivna reglerna där ingen får vara bättre än någon annan, och om någon tycker om sig själv lite för mycket är det såklart inte okej. Att säga att man är grym, det är helt förbjudet om man vill vara omtyckt. 
 
För några månader sedan bestämde jag mig för att nej, jag vill inte vara en sådan person. En person som dömmer andra för att de har en grym självinsikt utan att klanka ner på sig själva. Nej, jag vill säga vad jag tycker och göra saker som inte kanske är helt okej enligt samhället. Ändrade min attityd till mycket, och började bli tuffare i mina åsikter. Om jag höjde mig själv mycket? Självklart. Och så många personer som jag gjorde riktigt pissed, ni skulle blivit förvånade. 
 
Folk är så sjukt tröttsamma. "Säger hon så för att hon vill tävla med mig?", "Hon vill bara vara mycket bättre än oss!". Saker jag fått sagda bakom min rygg, det är jag säker på, för det är så jag uppfattats. Och då har jag inte sprungit runt och sagt att jag är såååå mycket bättre än er, utan det är saker som folk hittat på själva för att jag bara betett mig på ett annat sätt. Ett tag var jag till och med riktigt ledsen, det är konstigt att man måste tänka på exakt ALLT man säger för att inte trampa någon på tårna. Jag får väl skylla på att jag är lite klumpig då, för jag skiter faktiskt i det mesta just nu. Det är bara personer som är lika kaxiga i ämnet som jag som jag fortfarande kan lita på. Intressant det där... 
 
Däremot är jag fortfarande ödmjuk, jag är inte ute efter att vara taskig mot någon. Jag bara berömmer mig själv lite mer! Till exempel skrattar jag mycket mer när jag gör något rätt, istället för att vara likgiltig och sedan bli sur när jag gör något fel. Allt är psykologiskt och det har bara gått bättre sen jag började berömma mig själv mycket mer. 
 
Tidigare när någon sa: "Du är så himla duktig", så kunde jag svara: Pompay är så himla fin! Nu svara jag: Tack, det var kul att höra! Sådana enkla saker som att ta åt sig och VÅGA suga i sig beröm, är också något förbjudet. Nästa steg är väl att svara: "Tack, jag känner mig jävligt duktig!". Kan ni hitta något som egentligen är fel i att svara så? 
 
Och jag vet att 90% av alla som läste mitt inlägg tidigare idag blev riktigt irriterade på att jag lade ett låååångt inlägg om hur bra jag är på de saker jag gör. Yes, mellanmjölks tänk gott folk! Istället för att tänka "Gud vad hon skryter!", tänk om. Tänk att "Gud vad kul för henne att hon är nöjd med sig själv!". Så försöker jag tänka, och oj vad mycket roligare och mindre bekymmersamt liv jag har. Haha ;) 
 
Sorry för flummigt inlägg, skrev det igår kl 01:00. Pusshej! 
 

Allt eller inget

 
När jag gör saker, spelar ingen roll, så går jag in med inställningen att göra mitt bästa. Och då gör jag också det. Det är antagligen därför jag kan hålla så många bollar i luften och samtidigt göra allting bra. Det är en egenskap få har, faktiskt. 
 
Ridningen
Jag har Pompay, som jag håller i topptrimm både när det gäller ridning och skötsel. Skulle aldrig få för mig att bara slänga ut honom i hagen, eller ställa in honom i boxen efter ett hårt träningspass eller tävling bara för att det tar extra tid att ge honom den extra vård han behöver. Efter exempelvis hoppträning så linimentar jag honom alltid på de svaga punkter jag vet att han har. Det är också därför jag fick så fint beröm av Pierre när jag lyckats hålla honom så fräsch trots att han kanske egentligen borde ha varit lite mer "sliten" vid vinterkollen. Svampar alltid av där jag vet att han kan få onödiga skav, eller där han svettats extra mycket. Det spelar ingen roll hur mycket klockan är, detta ingår i min planering och det är något som jag gjort till rutin. Eftervård och prepp är minst lika viktigt som själva träningspassen, har du inte en häst som håller spelar det ingen roll hur mycket du tränar. Det säger ju sig självt! 
 
När det kommer till ridningen, så är jag noggrann. Jag vill hela tiden bli bättre, och vet jag att det är något jag måste fila på så gör jag det, och ger mig inte försen det blivit bättre. Jag ger inte upp, och skyller inte saker och ting på annat än mig själv. Det är också en otroligt viktig egenskap. Sedan har jag min vinnarskalle, vilket bidrar till att jag jobbar stenhårt för att nå mina mål. 
 
Hand i hand med detta går min kunskap. Att jag faktiskt lär mig väldigt mycket bra i skolan som jag aldrig tänkt på om jag inte haft mina teorilärare, eller kunnigt folk runt omkring mig. Jag är långt i från fullärd, och vill lära mig så mycket som möjligt. Därför lyssnar jag på allt, och suger in allt som kunniga personer säger - vilket man ska göra oavsett. Jag leker inte att jag kan mest och vet bäst, men jag drar mig inte för att tycka till om saker som jag har en grundlig kunskap om, och jag skulle aldrig gå emot min kunskap. Teori och praktik går hand i hand, viktigt att komma ihåg.
 
 
Skolan
Skolan är också något som jag satt hög ribba på. Jag är smart, vet hur jag ska plugga och har inte så himla svårt för mig. Det blir alltid vad man gör det till, och jag är beredd att få det lite jobbigt. För hur jobbigt jag än har det i skolan ibland, och hur ofta jag helst velat hoppa av och göra något annat, så är det bannemej det sista jag skulle kunna göra. Det vore en förlust, och återigen är det något som min vinnarskalle inte tillåter. Dessutom är en utbildning så oerhört viktig, man är inget utan den, om man inte redan är miljardär eller en superduper talang. Fast egentligen spelar det ingen roll, försvinner pengarna eller talangen rinner ut i sanden så är man återigen ingen. Jag tror att även i ridsporten kommer en ordentlig utbildning vara A och O i framtiden, och de som inte har det och svartjobbar, förstör bara sporten. Tänk att ha ett betyg som riktigt, riktigt duktiga ridlärare och tränare, samt experter satt på hur duktig man är på att rida, och hur bra kunskaper man har. Vem vill inte anställa eller anlita en sådan person? Jag har däremot börjat släppa lite på den press jag satt på mig själv, mådde riktigt piss ett tag, men nu känns det bättre igen! 
 
Fotbollen
Jag tänkte först inte ta med fotbollen i detta inlägget, men jag måste ändå lufta lite även här. Har inte hävdat mig så mycket innan, visst, jag är duktig, men har inte riktigt utnyttjat det om man säger så. Däremot vet jag att 2013 är mitt år när det kommer till fotbollen. Jag är jävligt bra när jag tränar regelbundet, och det ska jag utnyttja! Kommer bli ett grymt bra år, och jag tar mycket mer plats än vad jag tidigare gjort. 
 
Jag älskar känslan av att göra något bra, jag vill vara bra, jag vill bli bäst. Och det är det som gör att jag lyckas med mycket av det gör, det handlar inte bara om någon talang jag har, det är hårt jobb och nogrannhet som gjort mig till den jag är. Och det roligaste är att det är långt i från färdig, jag har så sjukt mycket kvar att lära och uppleva. Jag lägger inte av för att det är lite jobbigt, eller för att jag har motgångar. Jag vet att efter motgång kommer framgång, och att hårt slit lägger grund inför framtida framgångar. Jag ger inte upp, inte om jag har bestämt mig för något. 
 
 
 
 

Sunday

 
Tjo!
Är det någon som vill ha en liten, fluffig, söt men otroligt jobbig katt så är det bara att hojta. Kattfan rev på min dörr heeeela natten i stort sett, vet inte hur många timmar jag låg och förbannade mig över henne. Grejen är den att det inte heller hjälper att släppa in henne, då är hon mysig en stund och sen bryter helvetet löst. River ner grejer, leker med sladdar osv. 
 
Idag ska jag rida tre hästar faktiskt, var ett tag sedan jag hade det tempot. Var nog senast i somras när jag höll både Pompe, Sessan och Hampus i tävlingskondis i åtminstone 4-5 månader. Hehe. Idag ska jag rida Pompe, hoppa Curre och rida Hampus. Ska även hoppa hampus på måndag och sedan ha med honom på träningen på onsdag. Då i första gruppen, så har jag Pompe i andra. Hampus rids för försäljning, ska ha ett litet möte med Pierre imorgon där vi ska diskutera lite olika saker. Roligt, roligt! 
 
Är ju även fotbollsträning idag, så det är fullrulle! Fast det gillar jag, hatar känslan av att inte ha något att göra. ;)
 

Bäst

 
Hej allihopa! 
 
Jag har varit riktigt kass på att uppdatera de senaste dagarna, senast jag skrev var nog i onsdags, och sedan har det bara vart tidsinställda. Jaja, så är det oftast för mig i slutet på veckan, och speciellt på fredagar och ibland helgen...
 
Pompay har någon knäpp just nu och är superjobbig. Fast jag tycker det är kul, oftast är han ju rätt chill och gör inte mer än vad han måste. Men häromdagen var han helknäpp när jag Linn och Elin red ut. Stegrade och slängde med huvudet och gick och böjde sig och tuggade på bettet när jag satt på helt lång tygel. Knäpp ;). I fredags vilade han!
 
Idag red jag upp till holmen med Elin! Jobbade lite med den förvända galoppen, och hoppade även ett hinder i förvänd. Han var lite ofokuserad, annars fin. Gjorde sedan lite repetition på en övning vi gjorde för några veckor sedan med Ulf. Låg en bom 12 m framför ett räcke och en oxer som stod på varsin diagonal. 3 språng i mellan vill säga. Sedan kan man leka lite med höjd och bredd på hindrena, för att se ur kvicka och flexibla hästarna är. Roligt! Hoppade utan stigbyglar med, borde göra det oftare, det är sjukt roligt! :D Hoppade räcket på 120+ utan stigbyglar och det kändes jättebra, haha! Han är svinfräsch just nu, hoppas det bara fortsätter såhär. 
 
Hjälpte även Nadja, och hon fick verkligen känna på hur svår Sessan kan vara i vissa lägen. Gjorde samma övning och lät Nadja hoppa lite högre än vanligt för att hon ska få känna på vilket hopp det är från Lb till La. Speciellt i Sessans språngkurva, och hur man som ryttare måste hjälpa henne i vissa lägen, speciellt på räcken. Och som många vet är Sessan en ponny som hoppar i alla lägen, så länge ryttaren är med. Så fort man blir tveksam, så gör hon inte det, och även det fick Nadja känna på idag. Nyttig lektion för dem båda! :D 
 
Nu ska jag få upp värmen, få i mig lite mat och sedan ha en myskväll med min älskade mamma och syster. Sjukt mysigt, är ju aldrig hemma på Lördagar annars. ;) Vi hörs imorgon! 
 
 

Ovisade bilder - Ale Jennylund 2012

 
Hittade lite bilder på equipe, är lite sugen på att beställa hem en eller två! 
 
 
 
 
 
 
 
 
Älskar denna bilden <3 
 
 
 
Saknar man inte sommaren när man ser dessa bilder eller? Hästarna var så himla fina att se på, kolla färgerna på dom liksom! Fast nu är jag tagg på att tävlingarna ska dra igång överhuvudtaget, men är även galet tagga inför sommaren... 

Detta var inte igår!

 
Jag och Brownie som jag fick låna av Elin under en omgång av Div II 2009. (Det gick dock inget vidare, haha)

Visste ni att..

 
... Hästens energibehov ökar med det dubbla om man rider i uppförsbacke (10% lutning) jämfört med arbete på samma sträcka fast på plan mark. 
 
Det beskriver ju på ett sätt också effektiviteten att rida i kuperad terräng! Värt att tänka på när man gör träningsupplägg och foderstater. Hur ofta rider man i backig terräng? ;) 
 
 

Så jäkla fin!

 
Grisen skötte sig såååååå jäkla bra idag! 
 
Han har varit lite seg det sista, sådär Pompay seg. I slutet på 2012 var han superfin, sedan har han varit lite hingstlat och för övrigt ovanligt lat i överal. Haha! Verkar däremot som det börjar släppa - peppar peppar! Idag hade han mycket mer framåtbjudning än vad han haft innan i år, skönt! 
 
Jobbade med repetioner utav Ulfs markarbetesövningar. Skänkelvikningar och öppnor, samt fatta förvänd galopp på volten. Så att man fattar fel galopp liksom! Vi hade jättesvårt för det förra onsdagen, så jag har lagt ner mycket tid på att fila på det, och nu sitter det som en smäck! Red på volten i höger varv, fattade vänster galopp, saktade av efter några steg, fattade höger, saktade av, fattade vänster osv. Gjorde likadant i båda varven och det gick så bra! :D 
 
Väntar för övrigt på det där samtalet fortfarande, peuh! Hoppas att det inte blir framskjutet ytterligare, vill verkligen prata med denna tjejen. Kommer inte kunna sova i natt annars, haha! 
 
 
Vi hörs imorgon :) 
 
 

Går omkring på nålar

 
Halloj! Shit, var även idag riktigt trött trots att jag sov helt okej i natt. Somnade till även på första lektionen, handlade inte om att lektionen var tråkig - utann jag bara somnade in helt plötsligt. Jag var väl dock inte den enda ;) 
 
Idag ska Pompe jobbas, rider nog ut faktiskt! Vägarna kanske är skit, men känner inte för att trimma i paddocken idag så det får helt enkelt lösa sig. :) Huvusaken är att han får röra sig i alla gångarter och checka av lite lydnad, hoppträning imorgon vettni ;) 
 
Och ja, angående rubriken så går jag och väntar på ett spännande samtal, hoppas att det går som jag hoppas. ;) 
 

Vill ha

 
Om jag börjar ladda inför GHS? Behöver jag ens svara på den frågan? ;) 
 
Jag älskar att köpa grejer på mässorna. Att få gå och känna, klämma och se utrustningen irl är så mycket roligare än att köpa på internet. 
 
Har redan börjat rada upp vad jag är sugen på, då är det inte så mycket "nödvändigt" utan mer grejer jag mest vill ha bara för att. Ni känner nog igen er! 
 
Ett HG Schabrak, det med svart kant. Blev som sagt helt kär när jag fick låna Amandas. :) 
 
Den rosa KL kavajen. Jag får inte ha rosa på Pompe, men ingen kan hindra mig från att ha det själv. A must have! :D 
 
Vi får väl se när listan fylls på, gör det lite allt eftersom ;) 

Ny vecka

 
Yes, here we go! Sista veckan innan februarilov, gött äre! Rätt okej vecka dessutom, ska åka skidor med hela skolan i Isaberg på onsdag, så det är bara tre riktiga skoldagar kvar tills lov. :D 
 
Gick super för alla tjejerna igår, skitkul. Sedan skuttade jag lite med Curre, som även han skötte sig. Börjat hitta lite knappar, så om någon månad ska han nog ha lugnat ner sig lite i hoppningen. Ska hjälpa Linn att hoppa honom någon gång i veckan eftersom han är så pass outbildad i just hoppningen, och det är svårt för Linn att få det på rätt köl direkt. Jättekul tycker jag, så himla fin ponny det där! 
 
Idag ska mamma och jag hjälpas åt att fixa stallet - Pompay vilar. Har massa plugg att ta tag i så då blir det som det blir. Två inlämningar ska vara inlämnade på onsdag, och så har jag matteprov på torsdag. Går nog bra :) 
 

Filmsnutt från igår

 
Linn skickade ett litet filmklipp från igår när jag hoppade Curre. Berättar mer om detta sen, måste dra till äckelskolan. Hade! :D 
  

Pompe har det rätt bra

Han har till och med privat hästskötare, gött skare va! ;)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2004562/images/2013/pic_510e63889606ee09af9fdde5.jpg" class="image">


Svart

 
Alltså, jag har bestämt mig för en sak. Jag har tidigare varit lite av en färgklick på tävlingar, visst det var ett tag sen nu och det sista har jag kört mer stilrent. Nu är det svart som gäller, completly clean. 
 
Fick låna Amandas svarta HG schabrak under x-masshow i sista klassen, och det var så jäkla snyggt att ha svart på honom. et schabraket har ju dessutom lite lackade detaljer - vilket gjorde att det inte blev för trist. Nä, vi såg ut som riktiga badasses i helsvart och Pompe så lite farlig ut, haha! 
 
Här är en bild där ni ser lite hur vi såg ut! 
 

Söndag as usual

 
Idag är ännu en dag full med saker att göra, shit, söndagar borde ha två-tre timmar extra på dygnet... 
 
Ska nu på morgonen rida Pompe, hålle lektion för Nadja och Sofia samt kanske hoppa Curre. Full rulle som vanligt, tur att det är roligt! :D Rider nog upp Pompe samtidigt som tjejerna så får han komma upp med de andra hästarna plus att jag tjänar in lite tid på det. 
 
Ska vara hemma senast 13:30, för en timma senare är det fotbollsträning. Supertagg på det, ska testa min nya skor! :D Efter träningen är det också ett möte, och sedan ska jag på kalas till mormor. Hade behövt plugga, men det blir inget med det. Himla tråkigt... ;) 
 
Sorry för att jag varit så off denna helgen, men ni om några bör ju veta att jag har fullspäckade helger. Brukar ju försöka träffa lite kompisar och sånt utöver det vanliga, så då blir det inte mycket tid till att sätta sig och blogga. :/
 
Pussssss! 
 
 

Jag vill se!

 
Den 13 mars kommer filmen om den legendariske hopphästen Jappeloup. Någon mer än jag som vill se den eller? :D 
  

Gossegris

Grisen var riktigt fin idag, speciellt i slutet. Prinsen <3


Tjo

 
Blev ingen bloggning igår, hade egentligen inget att skriva om då Pompe vilade, och jag själv somnade i soffan klockan fem, haha. Sedan hade jag lite annat för mig :)
 
Idag ska jag upp till ridhuset med Pompay. Vi får sällskap av Sofia och Elin med! Tänkte fortsätta med att jobba på galoppen med galoppfattningar och reglering. The same old! Använder mig med största sannolikhet utav tre bommar på volten, min favoövning typ. ;) 
 
Jag slänger upp lite tidsinställt under dagen, så kanske vi hörs sen när jag kommer hem. :) 
 

RSS 2.0