Sådärja!

 
Nu har jag äntligen satt mig framför datorn, första gången på säkert två dagar! 
 
Har haft mycket för mig. Igår var jag inne och julhandlade i Göteborg tillsammans med pappa, fick blandannat bestäma vad jag skulle få i julklapp. Valde en sjukt snygg sak! :D Pompe fick en skritt och travrunda, ingen vidare aktivering men är det isgata ute så är det. :( 
 
Idag var jag tvungen att åka in till Borås och byta lite grejer som jag köpt fel, så himla irriterande. Fick bytt det jag skulle, gick även runt och kikade lite på nyårsklänningar. Är sent ute som vanligt, när jag väl hittar en jag tycker är snygg så finns den inte i storlek. Gah! Var även förbi borta på Madkullen (Pompays stuteri) och hälsade på samt lämnade en liten julklapp. Så himla mysigt att vara där, och att få träffa världens goaste Catharina. 
 
Catharina fick denna grymt fina bilden på Pompay, i en jättefin ram! 
 
Efter det åkte jag bort till stallet, skulle upp till ridhuset och rida Hampus! Som tur var åkte vi upp, blåste så himla kallt och ja, det var gött att slippa rida ute i det. Väl i sadeln började jag med att rida lite mjukgörande, såg till att han lyssnade för gas och broms samt red lite ser
pentiner. Han var faktiskt mjuk, väldigt lätt i munnen (för att vara Hampus!) och kom direkt ner i en fin form, utan att kämpa emot med underhalsen. Gött! Hoppade lite gymnastiserande övningar, studs på olika höjder och avstånd och jobbade mycket med att hitta en bra och jämn rytm i galoppen. Fungerade riktigt bra, och han skötte sig superfint! Avslutade med att rulla över ett sockerbitshinder för att hitta även ett bra flow där, och det gick bra det med. :) 
 
 
Därefter gick Pierre igenom Pompay ordentligt. Böjde och kollade allting från topp till tå. Han var superfin i bakknäna som han tidigare haft problem med, och hade endast två yttepyttesmå anmärkningar. Det ena var på korset, där han var litelite öm. Inget konstigt eftersom han hoppat en del under hösten, och det är korset som tar en stor smäll speciellt i landningen. Sedan var det en liten reaktion i högerfram, där han även var lite "fylligare", även där var han ordentligt halt för ett halvår sedan. Pierre var väldigt nöjd med detta, för det är väldigt små grejer egentligen, och kanske borde det ha varit lite mer påfrestat än vad det är. Han berömde mig för att jag varit så noga med eftervård och prepareringen innan och efter hårda ridpass och tävling. Det lönar sig verkligen! Det som kommer att hända nu är att efter Ulfs träningsläger (nästa vecka) så kommer Pierre att Biolighta fyra punkter runt korset. (Två på var sida ryggraden). Jag skall även använda raditalen på hans höger fram i några dagar, och sedan skall benet vara fint igen. Som jag sa var han fräsch på alla andra ställen, bogbladen, bakknäna, ryggkotorna, halsen och halskotorna. Inga spänningar eller knutor. :D 
 
 
Hörs imorgon folks! 
 

Shit bananaaaas

Haha, nice rubrik, men jävlar vad grejer man har att göra nu innan jul.

Har knappt öppnat datorn, och hatar att blogga från iphonen (som jag gör nu, fylld av hat) men det funkar som levnadstecken iallafall! :D

Vi hörs imorgon! Då ska jag sammanfatta de dagar jag inte skrivit (hänt lite kul saker), och förhoppningsvis visa upp lite fina snöbilder för jäklar vad det snöar! :D

Hejrå! :)


Sändningar från Olympia

 
Sitter just nu och kikar på lite höjdhoppning från Olympia, roligt roligt! (Eurosport) 
 
Här är resten av sändningstiderna från Olympia! 
 

Lördag 22 december 15:35 SVT1/SVT Play: Världscuphoppning från London, Storbritannien, direktsändning

Söndag 23 december 17:00 SVT1: Julshow: Höjpunkter från årets Stockholm International Horse Show

Söndag 23 december 18:30 Eurosport: Internationell hoppning från London, Olympia

Söndag 23 december 19:30 Eurosport: Olympia Grand Prix, internationell hoppning LIVE från London, Olympia

 


Det slutade som det brukar

 
Halloj! Sorry för utebliven update, men jag var så sjukt trött efter skolavlsutningen igår så när jag kom hem somnade jag typ direkt. 
 
Firade in lovet med tjejerna! Drog långt åt helvete på lokalfest som slutade i kaos, typ. Några idioter sprutade massa tårgas eller pepparspray eller något inne i lokalen, och min kompis fick i hela ansiktet och ögonen. Jag fick bara i halsen, så började hosta som tusan, och riktigt ont gjorde det också. Värre var det för min kompis, tyckte så synd om henne! I vilket fall var poliser på plats, så det blev en anmälan gjord. Så kvällen slutade ganska tidigt.
 
Sov i Borås iallafall, och åkte hem med Madde förut idag. Vi red ut en sväng, och Pompe som gått på halvfart med mestadels skrittrundor i två veckor var superpigg. Taktade och höll på och när vi skulle trava och sedan stack han iväg i full galopp. Men det var skönt att känna att han var pigg och fräsch, nu ska jag bara plocka ner han på jorden igen. :) 
 
Ska sätta mig och se över höanalysen samt räkna lite på foderstaten. Hans hull är fint, men vill att allting ska vara bra, med vitaminer och mineraler och sådant. 
 
Hörs senare! 
 

Lätt allt blev

 
Känns som 1 miljon kg lättade från mina axlar bara sådär. Att klicka "skicka" och lämna in den sista feta inlämningen för 2012 kändes förjävla bra! 
 
Var borta i stallet förut och red Vannie samt gossade lite med Pompe. Båda levde och verkade nöjda! Har inte så mycket att skriva om idag, haha, så tänkte helt enkelt avsluta här. 
 
Kommer nog inte upp något försen imorgon, ska njuta lite av min "ledighet". ;) 
 
 

Tisdag!

 
Tjo! 
Tisdag idag, vilket innebar Sessandag! Var såklart i skolan först, genomled ett matteprov där jag lär få komplettera litegranna för att uppnå mitt vanliga betyg. Fick A i sexualkunskapsprovet vi hade, de ni! ;) 
 
Som sagt så red jag Sessan idag! Mamma tog ut Pompay på en skrittrunda medan jag hamnade i hagen (!) och trimmade lite basics med S. Paddocken var superknagglig och isig, därför var det bättre att rida i gräshagarna som dessutom hade ett litet lager snö kvar. (Den mesta snön är borta...). Jobbade först med lite halter. Princess har en tendens att dra upp huvudet i varenda halt och spänna sin underhals till bristningsgräns. Målet för idag var alltså att få henne att slappna av och söka sig neråt även i halterna. 
 
Började först med skritt-halt-skritt. I början drog hon upp huvudet, men jag lät henne stå så tills hon slutligen sänkte sig en aning. Fortsatte med det en stund, och i slutet kunde jag göra halt och hon stod kvar i form. Himla lättlärd och arbetsvillig ponny det där! Efter det kom jag igång i traven, hon hade ett gött sug på bettet idag och jag hittade ett fint stöd i munnen. Lät henne rulla på en stund i båda varv i en låg form och i en lugn takt. Fungerade superbra! Lade sedan in lite tempoväxlingar, och slutligen även avsaktningar till skritt. Hon gick lugnt kvar i formen, kortade möjligtvis upp sig lite, men slappnade av så fort övergången var klar. Framsteg! Gick ytterligare ett steg och gjorde halt från trav, även där kvar i form. Efter det jobbade jag lite på en åttvolt ett tag, ökade och minskade storlek på volterna och hade lite annat småpill för mig.
 
Tog även lite galopp på volterna. Hon blir ofta mer stressad och spänd efter galopperna, därför gjorde jag en specialare idag. Lät henne galoppera några varv, lade in lite tempoväxlingar. Hon är inte lika stark i galoppen som i traven, så formen blir något högre och hon sänker ryggen lite, dock fortfarande i en relativt låg form. Direkt efter att jag galopperat, saktade jag av och i vanlig ordning blev det slängtrav med huvudet bland molnen. Då saktade jag av till skritt, gjorde sedan halt och klappade om och lugnade henne lite. Efter det började jag om att jobba i skritt, sedan i trav och slutligen i galopp. Funkade bra! Blev inte samma kvalité i traven som det var innan galoppen, men betydligt bättre än hur det kan vara efter galopperna. Dessutom undkom vi det stressmoment och bråk som lätt uppstår efter galoppen. Gjorde så två gånger i varje varv, sedan nöjde jag mig och skrittade av henne i låg form istället för på helt lös tygel (Inte bra för hennes rygg). Hoppade sedan av och gick 5 minuter med henne vid hand. 
 
 
 

Se där!

Kolla vad som trillade in på mailen förut! :DPessoa skydd till salu!

 
Snygga läderskydd med fårull från Pessoa. Endast använda en gång! 
Bud eller 500 kr. (Nypris 1200:-) 
 
 

Fail pics!

I Januari detta året lade jag upp ett inlägg med de bästa failbilderna jag har. Det är två serier kan man säga, oavsett så var inlägget oerhört populärt. Bjuder på det igen! :D 
 
1.
2. 
3. 
4. 
5. 
6.
 
1. 
2.
3.
4. 
 
 

Tävlings highlights med Pompe!

 
Tycker rubriken säger exakt vad inlägget ska handla om, nice va? Nä, men lägger ut de filmer på de rundor som jag är mest nöjd med. Låter rundorna beskriva sig själva. :) 
 
 
 
 
 

Doomsday!

 
Shit vad jag inte är taggad för skola idag, haha! 
 
Med tanke på att jag missade en vecka förra veckan, så lär jag ha en del att jobba i kapp. Har inte bara prov i matte idag, utan även i naturkunskapen. Feeeeta prov och jag känner mig inte förberedd... I matten har jag dessutom 8 sidor att jobba i kapp för att bli klar med kapitlet, så får väl göra en del av provet idag och resten efter lovet.
 
Gaaah, plugg över lovet är så inte min grej! Har aldrig hänt innan, men vad ska man göra? Blir antagligen matte och kemi heeeeela lovet, kanske lite biologi med? Vad vet jag, vet ju inte vad jag missat! :( 
 
Ska sluta lipa nu! Har även lite annat kul för mig, precis som jag nämnde för några veckor sedan så står jag med en del julklapps inköp framför mig såhär sista veckan. Inte köpt ett enda paket! Lika stabilt som vanligt... Däremot har jag lite planer, så det går nog rätt fort när jag väl sätter igång. 
 
Time to go anyhow, så vi hörs väl ikväll då jag förhoppningsvis är lite lugnare när det gäller både plugg och julklappar! 
 
Bra låt btw! 
 

Skitväder!

 
Ska det redan börja töa? Hoppas jag verkligen inte! Har ju lagt upp värsta träninsplaneringen för Pompay, och den är grym, så länge det är SNÖ ute. Har byggt upp nästan all träning kring det... Aja... 
 
Som sagt har ju Pompe lite chillerill vecka just nu, eller ja, en återstår. Förra veckan föll det sig naturligt med tanke på min influensa, och mamma red lite lagom sådär. I helgen har jag longerat honom (han var såååå duktig!), vilket han verkade tycka var roligt. I och med att jag är frisk, och han ska gå lugnt en vecka till, så ska jag rida Vannie och Hampus. Kan ju inte bli ledig på torsdag och inte ha någon häst att rida? Pompay ska longeras och skrittas. 
 
Pierre ska köra en check på honom innan jag drar igång med fysträningen inför 2013, han ska vara i topptrim! Däremot är det ingen idé att hårdköra om han inte är fräsch i kroppen. Han har superfint hull, så där oroar jag mig inte. Är lite orolig över hans rygg/länd/kors däremot. Jag har underhållt det med liniment och massage tre dagar efter hoppträning/tävling och under meeting, inte för att det är en skada, men för att förebygga då hoppningen sliter på ryggen. Men som Pierre sade, man kan underhålla det under en lång tid, men inte hur lång tid som helst. Så en ny biolight behandlingen står eventuellt på schemat innan jag börjar träna igen.
 
Jag tycker att alla tävlingshästar bör kollas regelbundet, för även om det sett bra ut innan, så räcker det med en liten hälta i hagen etc (som vi inte ens märker av) som i ett senare skede kan ge ryggsmärta eller liknande problem (Felbelastning). Och det är vanligare än vad man tror. Hellre att upptäcka det i ett tidigt stadie, så att behandlingen inte blir lika lång och intensiv. En sådan liten grej var ju nära på att förstöra halva mitt tävlingsår med Pompay i våras, han blev som tur var bara borta två månader (april-maj). För mig är det däremot två månader för mycket, därför chansar jag inte längre på att det kanske är bra. 
 
Så, det var väl dagens luddiga lektion om det, haha! Nu ska jag fira lite tredje advent med min fina syster och mamma, lite julmat blir det nog. Gött :D 
 

Naaaaw!

 
Hittade denna filmen från början av 2012, så himla mysig! :D 
 

Nostalgi

 
Tänkte köra en liten flashback i bilder för detta året. Lägger ut lite olika delar, men olika hästar/händelser/tankar osv. En rolig form av sammanfattning! :D 
 
Tänkte börja med att visa upp ett par jättefina bilder på Sessan, som betyder väldigt mycket för mig. Så fort jag ser dem kommer jag ihåg exakt den känslan jag hade då. Stolthet framförallt, att "min" lilla galna fux skulle bli så jäkla bra, och sköta sig så himla fint inne på banorna värmde verkligen. Minns hur jag tampades med henne de första ridpassen, haha, det tog ett tag innan vi båda kunde mötas på mitten och jobba ihop, istället för mot varandra. Vi fick ett väldigt starkt band till varandra, trots den korta tiden jag faktiskt hade henne. 
 
Så, here you go!:D
 
Här kommer lite mer bilder därifrån, tror mitt léende säger det mesta ;)
 
 
 
Här kommer bilder från en tävling i Nääs, sessans andra tävling någonsin, och ja, ni ser ju själva resultatet... 
 
 
 
Antagligen en av Sveriges fräckaste ponnyer, så himla grym attityd och utstrålning! 
 
 
Nä, satan vilken resa vi har gjort jag och Sessan! Väljer att avslutningsvis slänga in de mest betydelsefulla bilderna jag har, så himla fina. :') 
 

 

Söndagar

Japp! Ni fattar, mer update sedan såklaaaart. :)


Vinterland

 
Jäklar vad snö det kommit i natt. Satt uppe sent och glodde på Gladiator (nörd som jag är hehe) och hörde hur det blåste rätt rejält, men såg aldrig att det kom någon snö. Jaja, fint att se på iallafall! 
 
Idag ska jag rida Vannie faktiskt! Pompay har lite vila och går bara lugna skrittrundor och lite longering, men inga hårda trimmpass i ridhuset. Kör på det upplägget fram till Jul ungefär, om jag kan hålla mig tills dess. Han förtjänar lite vila, gått stenhårt sedan Juni utan någon ordentlig vila. Sedan kommer han få en vilovecka i både Januari och Februari med. 
 
Däremot blev jag sugen att följa med Elin upp till ridhuset när hon frågade mig häromdagen, så som tur var kunde jag låna Vannie. Nu måste jag ta på mig lite kläder och dra bort, hejrå! :D 
 
Fina Vannie och jag i somras! :)

Men

 
Jag läste ett bra citat häromdagen. "Allt man säger innan ett "men", räknas inte.". (Dr. Phil)
 
Och jag kan inte mer än hålla med! Ibland är många (inklusive jag) alldeles för fega och trevande i sina åsikter. Det kan vara "Jag tycker att alla som rider utan väst är dumma i huvudet, men jag kan på ett sätt förstå att de gör det". Ett resonemang av den typen hör hemma i en uppsats där man blivit ombedd att skapa argument sett ur olika synvinklar. En sådan mening hör inte hemma i ett åsikts eller debattinlägg. 
 
Det är som om man är rädd för att de som rider utan väst ska bli arga och svara med samma mynt. Har man en åsikt ska man inte vara rädd att framföra utan att smöra på samma gång. Så länge man har bra argument och motargument som är välgrundade och välformulerade så ska man framföra exakt vad man tycker. Sedan att alla inte tycker samma sak, är något vi får acceptera. 
 
Jag vet själv att jag inte vill såra andra med mina åsikter, jag försöker alltid att tänka på att formulera mig så att ingen känner sig allt för träffad. Nu i efterhand har jag kommit på att det handlar inte om det, jag skriver inte mina åsikter för att jag vill sätta dit någon, utan för att föra fram vad jag tycker och kanske ändra synen på vissa saker. Det är inga personangrepp, bara generellt och allmänt. Därför tänker jag inte att tänka på att vara "snäll" i framtiden. Tycker jag att reflexjackor är skitfula, så tycker jag det och då ska jag inte försöka linda in det hela i: "Men jag förstår att de som använder det tycker att det är jättepraktiskt". Åsikterna blir så mycket klenare och inläggen blir megatråkiga. 
 
Håller ni inte med? 
 
 

Hard Work!

 
Hej på er! 
Prövade lite skola igår, slutade med en hemgång och en förkyldning på det jag redan har. Smart drag! 
 
Mitt immunförsvar har väl fullt upp, så en förskyldning kunde lätt smyga sig på. Attans! Annars då? Jo, jag mår bättre idag, kan äta i stort sett det mesta igen. Sinnessjukt stressad över allt jag missat i skolan, men vad ska man göra? Igår var jag alldeles för trött för att ens orka öppna datorn, än mindre skriva en sammanhängande text. 
 
Idag skall jag alltså påbörja en sista engelska uppsats, skriva en idrottskomplettering om livräddning, plugga sexualkunskap (haha) samt försöka sätta mig med lite matte. Peuh! 
 
 

Störningsmoment!

 
Åh, en grej jag kan bli riktigt störd på, som är så löjlig och detaljrik att det knappt är värt att lägga märke till, är hur man knäpper grimmor och täcken. 
 
Jag fullkomligt HATAR när folk knäpper grimmorna med knäppet inåt, så att stålpluppen som sitter på sticker rakt in i hästens ansikte. Likadant med täcken, även om grimmor är absolut värst.
 
Jag har en gång fått lära mig att man sätter knäppet inåt om hästen går med andra hästar, för att de andra hästarna inte skall kunna "skada" sig om pluppen sticker ut. Men ärligt, vad är oddsen att du hittar hästar i hagen som fastnat eller rivit upp sig utav den anledningen? Skall man vara så petig kan man lika gärna vaddera hästen med alla typer av bubbelplast och isolera den i ett rum med kuddväggar. 
 
Nä, det är något jag tycker är oerhört störande, och som jag alltid rättar till när jag ser det. Pompe går alltid med alla pluppar utåt iallafall ;) 
 
 <---------Sådär ska det se ut! :) 
Bildkälla

Åh, jag vill också!

 
Hur inspirerad blir man inte av Linn och Tyras egendesignade tävlingsset? Jag har länge velat göra något liknande, men har inte riktigt vetat hur eller vad jag ska göra. 
 
Tycker iallafall att de lyckats bra, men det är fortfarande något jag saknar, så är det väl alltid! Hade varit kul att få pröva på att designa något eget, även om jag egentligen inte är någon höjdare på det. Mer en rolig grej att pröva på, och se om det funkar. Jaja! Lätt att sitta här och önska en massa, svårare att utföra... 
 
All creed till Linn och Tyra iallafall! 
 
Bildkälla

Blö

 
Halloj!
Sov 24 timmar i sträck i natt, himla skönt! Och behövligt... Har tillbringat all tid i soffan idag, igår var jag verkligen sämre än sämst, och idag är jag väl bättre. Hoppas iallafall på att kunna gå till skolan imorgon, det är avslutning i ridningen och jag vill vara med! Skulle ha någon gymhkana grej, och ni som vet hur tävlingsinriktad jag är vet att jag inte missar något sådant... Hehe ;) 
 
Ska försöka käka lite ris sedan, har även blåbärssoppa hemma så det ska jag nog värma på och se om jag får i mig också. Har även idag kollat Mastechef, och de gjorde desserter. Seriöst, självplågeri här hemma! 
 
Ska till Pompay ikväll, får se om mamma kanske kan ta en tur på honom, hon är helt frisk nu. :) 
 

Död

 
Man ska inte ropa hej försen man är över bäcken? Eller hur säger man? 
 
Vart ju helt hundra på att idag, idag är jag frisk! Käkade nog lite för mycket för snabbt så magen har ju kaosat igen, var med andra ord inte helt bra... Försökte mig på ett trimmpass med Sessan förut, men det gick inget vidare. Var tvungen att sitta lite dubbelvikt för att inte ramla av på grund av magsmärtor, så kunde inte trava jättemycket. 
 
Kom hem för några minuter sedan och är helt död, orkar knappt trycka på tangenterna. Så himlahimla jobbigt! 
 
 

Bilder från Msv A Grevagården

 
Fotade inte jättemycket då det var så jäkla kallt, men de som kom med på bild är antingen kompisar eller kompisarskompisar osv. Haha ;) 
 
 
 

Söndagens resultat

 
Sista dagen för denna gången! Startade nästsista klassen på hela dagen, vilket innebar att vi lämnade tävlingen sist. 
 
Eftersom jag skulle starta så sent på eftermiddagen, sov jag till 10 och sedan började vi att städa undan i stallet och tömma boxarna på spån. Tog även en skrittrunda på 30 minuter så hästarna fick komma ut och röra på sig. Sedan bänkade vi oss och kollade på MsvA klassen fram tills det var dags att fixa iordning ponnysarna en sista gång. 
 
LA | Nationell | A:0/A:0 | 0+0 fel & 3a
Banan var som den varit alla dagar, rolig och bra. Lagom svår, och inte supermaxat. Däremot var den lång, 14 hinder och 16 språng. Pompay var superfin på framhoppningen, och jag var avslappnad och lugn. Lite farligt, med tanke på att det är lätt att slappna av för mycket då. Hindrena kändes löjligt låga på framhoppningen, och mamma fick kontrollmäta oxern säkert 3 gånger för att försäkra mig om att den faktiskt låg på 110 och inte 1m. 
 
Inne på banan försöker jag tagga till lite, vet hur det kan bli när jag är för lugn. Pompay är iallafall superfin hela banan! Behöver inte sitta och banka i honom för att han ska gå fram, utan han har ett yttepyttelitet eget driv för en gångs skull. Hoppar grunden felfritt, och tar exakt de svängar jag planerat. Såg i efterhand på filmen att jag kunnat ta ännu mindre svängar om jag velat, men det var nog första gången jag verkligen hoppade omhoppningn på en LA. Sedan att Pompe inte direkt kan lägga upp något supertempo är något jag får acceptera, får försöka tjäna tid på snäva svängar helt enkelt eftersom han hoppar bra även om vi kommer nära in på. Lägger mig etta efter att halva startfältet gått, och sedan blir jag nerputtad till 3a och det är där jag slutar. Helt otroligt nöjd med min fina gris! 
 
Förra året på Christmasshow hoppade vi två LB och två LA. Var tvåa i en LB, hade 4 fel i den andra och var ute i båda LAerna. Detta året startade jag 1 LB och 3 LA, 4 fel i LBn (sista omhoppshindret), 4 fel i en LA och sedan nolla och placerad i de två sista LAerna. Var nog dessutom inte så många som trodde på att jag och Pompe skulle kvala Msv, men det har vi gjort, och som det kändes i Söndags så är inte debuten allt för långt borta. 
 
 
 
 
 

Tisdag morgon it is

 
Hello! 
Hemma idag igen, känner mig bra, men vill vara på den säkra sidan. Istället är jag duktig och pluggar, har två feta prov kvar innan lovet, lärarna diggar att plåga oss in i det sista. -.- 
 
Igår orkade både jag och mamma ta oss till stallet. Lagom timing att båda ligger sjuka, så då kan ingen av oss rida. Som tur var så kunde Elin ta honom några varv i paddocken, så att han fick röra på sig. Inte bra att stå direkt efter meeting... :/ 
 
Idag ska jag fortsätta plugga, sedan ska jag åka till stallet. Hovis kommer vid 15:00 så ska försöka vara där lite innan så jag kan ta pompe en sväng ut, superfint väder! :D Ska även rida Sessan :) 
 
Och juste! Idag får jag käka mer än ris, underbart! Fatta vilket plågeri det var att sitta och kolla på "Halv åtta hos mig" och "Masterchef" när det enda man kan käka är ris och lite saft. Så nu ska jag väl ta lite yoghurt eller något och se om det får stanna kvar. ;) 
 

Bilder från Greva

 
Fotade Nico och hennes häst Dr Tornow i fredags, here you go! :P 
 
 
 
Och lite bilder från stallet med ;) 
 
 

Lördagens resultat

 
Skulle alltså starta en LA denna dagen, och det innebar lite sovmorgon. Trots det sov jag jättedåligt och var riktigt trött. 
 
Kan ju dra framridningen lite mer detaljrikt innan vi kör på med resultaten i sig. På Grevagården finns det tre ridhus, tävlingsridhuset (fibersand), framhoppningen (fibersand) och framridningen. Tävlingsarenan är stor, framhoppningen är också riktigt stor medan framridningen är ganska liten. Det var bara tillåtet att rida i vänster varv samt att man inte fick galoppera. Det kunder vara runt 10-15 ekipage där inne som skulle trängas, men tack vare reglerna så skedde inga olyckor. Däremot blev man väldig begränsad i sin framridning, jag brukar vilja galoppera innan jag går in på framhoppningen, det kunde jag inte. Istället jobbade jag mycket med tempoväxlingar i traven, sam övergångar mellan halt, skritt och trav. Gjorde även lite fram och bakdelsvändningar, öppnor etc. 
 
LA | Nationell | A:0 | 4 fel 
Var väldigt irriterad och stressad på framhoppningen, hade blivit inropad för sent och hade 5 ekipage på mig att hoppa och galoppera fram. Ulf var som tur var där och lugnade ner mig och fick mig att fokusera på rätt sak. Jag låser mig lätt i handen när jag blir sådär irriterad, men det märkte Ulf direkt så tillslut fick vi fina och avslappnade språng. Väl inne på banan börjar vi bra, hade planerat snäva svängar, och den planen höll jag fram tills hinder nummer 4 som vi av någon okänd anledning river. Efter det sket jag i allt och red de längre vägarna, han hoppad allt jättefint och hade ingen tendens att stanna. Visst, han var seg, men inte lika seg som gårdagen. 
 
Efteråt var jag inte så jättenöjd, dels för att jag inte höll min plan, utan ändrade den pga rivningen. Hade lika gärna kunnat fortsätta i träningssyfte. Pompe var däremot fin, så det var en kortvarig missnöjdhet. 
 
 
 

Sjuk

Tjo!
Jag hade hoppats på en superbra uppdatering under helgen, men eftersom jag efter första dagen upptäckte att jag glömt laddarsladden, så blev det inte så mycket utav det. Sedan har blogg.se appen inte varit min kompis, den har typ stängt av sig själv så fort jag trycker upp den. Irriterande! 
 
Vi kom hem igår vid halv tio, trötta och döende typ. Mamma har fått något influensaliknande och jag har nog också fått en släng av något, dock inte lika mycket som mamma, men tillräckligt för att jag knappt orkar upp ur sängen. Magen är inte riktigt som den ska... Tur att det först visade sig efter sista starten igår, och att det inte blommade upp tidigare. 
 
Tänkte dra resultat med filmer och bilder dag för dag, lägger alltså upp dem som tidsinställda inlägg. Har även bilder på lite olika ekipage från MsvAn igår, och lite från stallet osv. Lägger upp de med! Orkar inte med att göra så mycket annat just nu ändå. :P 
 
 
 

Resultat 7/12 Christmasshow

 
Okej, har ju redan avslöjat en del, men tänkte ge en liten grundligare genomgång på dagens rundor. :) 
 
LB | Regional | A:0/A:0 | 0+4 fel 
Han kändes bättre än i onsdags, way much better! Ändå inte så som jag brukar ha honom, men med tanke på den period han är i just nu så var det bra. Ulf kom lagom till framhoppningen och ja, det var inga konstigheter. Väl inne på banan hinner jag inte kolla runt speciellt mycket (var lite sen till banan), så får startsignal och drar igång efter att ha travat ett varv. Han står emot lite på hinder 1-5, sedan säger jag till honom och efter det hoppar han mycket bättre och med lite egen framåtbjudning. Skönt! Lite seg i reaktionerna och får inte igång galoppen i omhoppningen, men tar de alternativa svängarna. Tappar galoppen i sista svängen, och får med bakbommen på allra sista hindret. Surt! Hade annars en okej tid! 
 
 
LA | Nationell | A:0 | 0 fel och 10a 
Han var såååå jäklig på framhoppningen. Stannade nästan i svängarna när jag skulle vända upp mot framhoppningshindrena. När han är på det humöret, funkar det inte att sätta sporrarna i sidorna eller sätta till med spöet, då tjurar han bara ännu mer och går emot dubbelt så mycket. Var bara att hålla god min och försöka hitta ett flow. Han hoppade lite spänt i början men slappnade av mot slutet. Vart ju en A:0 (tidshoppning) så hade planerat lite korta vägar, riktigt rolig bana! Trots hans seghet så ändrar jag inte min plan, och han lyssnar helt okej inne på banan även om jag får sitta och banka på. Är i 4an riktigt ordentligt, då han än en gång tappar massa fart i svängen, som tur var ligger bommen kvar. Trodde verkligen att det var kört där ett tag! Resten av banan bra, han hoppar kombinationen superfint! Lite segt i sista svängen mot sista hindret, en röd oxer som gärna ger ett maffigt intryck. Går i mål felfritt! Den känslan är obeskrivlig, så himlahimla underbart. 
 
 
Hade föreställt mig "sista nollan rundan" lite mer stilrent och snyggt, haha, men vafan, vi tog oss över. Vilket är rätt fantastiskt med tanke på att han är inne i en extremt jobbigt hingstlathet period just nu. Förra året vägrade vi ut oss i LAerna på x-masshow, nu är vi placerade. Även här är ett tydligt exempel på att utvecklingen bara gått framåt och att jag har världens bästa tränare. :D 

Där satt den!

 
Satan vad skööönt! Att för en gångs skull kunna gå in i en LA och slappna av och inte känna pressen av att "nolla". 
Nu är jag kvalad MSV, fyfan vad gött det är att kunna skriva det! Nu får jag starta det hur mycket jag vill, och när jag vill. Underbaart :D 
 
Rundan var i sig inget att hurra över, han var seg som f*n och jag fick rida som en galning. Haha! Jaja, runt kom vi, och tog snävare svängar och fegade inte runt på de längre alternativen. Ulf missade min LA, men såg LBn iallafall! Ringde honom och han var nöjd. Även om vi snackat om att starta MSV imorgon så gör vi inte det. Han var inte så fräsch som jag velat idag, så därför hoppar jag LA imorgon också. Känns han bra då så kanske vi går in i MSV på Söndag. We´ll see! 
 
Filmer kommer ikväll, utvärderar rundorna bättre då med! Adios! :D 
 
 
 

Godmorgon

Rider fram till första starten, en LB :)


Äntligen häääär

 
Resan upp var minst sagt odramatisk. Stannade till för lite käk och sådant, men Pompay stod stilla och väglaget var inga problem. :) 
 
Pompay står längst in i stallet, och vi har vattenkranen precis brevid boxen. Lyx! Pompay är lycklig som Torsten jämte sig, trots att det är en valack så är det nog den häst han är som mest kär i. De står och gnäggar och piper 24/7... Jag och Amanda var ute och skrittade horsies förut, mycket snö här faktiskt, så det var mysigt. Ska ut och trimma igenom honom ordentligt sedan, så han är tiptopp imorgon. Måste knoppa med... ;) 
 
Just nu sitter vi och chillar i husbilen, druckit lite varmchoklad med grädde och minimarsmellows. Så gott! Slänger upp lite Iphone bilder, har systemkameran med mig så imorgon slänger jag upp lite snyggare bilder. ;) 
 
Just det, Manda hälsar! 
 

Vi rullar...

... Mot X-masshow 2012!


Snabbis update

 
Hello! 
 
Hoppträningen idag gick bajsdåligt. Kan nog vara en av de sämsta träningarna någonsin, helt seriöst. Pompay var förjävlig, han var inte på något roligt humör överhuvudtaget. Sket i alla typer av hjälper, sprang med bakbenen flera mil åt helvete och var bara sjukt svår. Han är ioförsig alltid svår, men idag var han 10 gånger så svår. 
 
Blir så himla irriterad också, på folk som tror att han är lätt. Så fan heller! Ingen häst är lätt, men Pompay är en klass för sig. Ulf tyckte det var bra att det gick dåligt, "Du blir så taggad då!", och det är väl sant. Jag blir så "arg" så Pompay inte vågar annat än att sköta sig inne på banan. Vi få väl se hur han känns imorgon när jag trimmar honom nere på Greva, antingen är han skit eller så har han skärpt sig. Återstår att se som sagt.
 
Annars är allt bra! Tänderna gör faktiskt inte så ont längre, eller så har jag vant mig vid smärtan. Har nästan packat allting, bara lite smågrejer som ska ner och sen är vi redo att åka! Planerat att rulla 12:00 från Bollebygd imorgon, så att vi har några timmar i ljus att köra upp. Vägarna är ju som de är, men vi har garderat oss väl detta året! 
 

Klar!

Bara mina grejer kvar :)


Fattar inte

 
Man kan lugnt säga att jag har en del för mig i mitt liv. Hästarna är en stor del, men såklart tar även plugget och fotbollen en hel del tid. Sedan får jag inte glömma att nämna att jag också har kompisar som jag hinner umgås med. 
 
Att vissa saker kommer i kläm, som planerade utlandsresor och annat, för att jag skall kunna hålla på med hästarna är något man får acceptera. Speciellt när det även börjar bli mer åt yrkeshållet och inte längre en hobby. Hästarna tar tid! Trots det hinner jag mer att träna fotboll 2 gånger i veckan + match (i högsäsong), och jag gör det bra. Inget halvdant här inte utan varje träning ger jag 100%. (Typ). Likadant i skolan, jag har höga prestationskrav på mig själv och vill ha så bra betyg som möjligt. Det är väl mer det sista som det gått lite trögare, men ni ska veta att jag försöker helhjärtat innan jag ger upp.
 
Jag vill alltid ha det bästa betyget, få mest beröm och vara på prispallen. Att detta inte sker varje gång är nog tur, men det händer ofta. Eftersom jag har detta "kravet" och denna viljan så brukar jag uppnå de flesta mål och krav jag sätter. Jag gillar att ha mycket omkring mig, och jag vill vara bland de bästa i allt jag gör.
 
Och eftersom jag lägger ner blod, svett och tårar (för att inte glömma tid) på allt det, så blir jag så jäkla trött på folk som ska klaga på att vi har för mycket i skolan, och att de inte har tid att göra klart uppgifter i tid etc. Om jag hinner, vad är det då som gör att andra inte gör det? Jag förstår verkligen inte vad de gör om dagarna som tar så mycket tid att de inte hinner sätta sig en timma med en uppsats. Jag menar, allt handlar om planering och prioritering, så himla svårt är det inte...
 
Som bäst detta året, har jag hållt 3 ponnyer i tävlingskondition, tränat och spelat med ett damlag i division 3 OCH hållt mina betyg på sämst B. 
 
 
 
 

Packlista

 
Vore detta en vanlig tävling, hade jag packat ihop lite kvällen innan, putsat allt läder och sedan packat det sista samma morgon som tävling. När det däremot är meeting jag skall på, så gör jag ALLTID en packlista, superenkelt att bara checka av allt man packat med. Risken att glömma något minskar säkert tusen gånger! :) 
 
För att göra det enkelt, så delar jag upp allt i 3 kategorier. Mig själv, Pompay och Stall.
 
Pompay
 • Sadel
 • Träns
 • Extra träns
 • Magplatta
 • Framskydd & bakskydd
 • Ländtäcke
 • Fleecetäcke
 • Stalltäcke
 • Schabrak
 • Broddar (Om tävlingsplatsen är hal)
 • Lädergrimma
 • Grimskaft
Stall och övriga hästgrejer
 • Boxgardin
 • Schabrakhängare
 • Krokar
 • Foderhinkar
 • Vattenhink
 • Mathink
 • Kapsylhakar
 • Kedja att hänga upp saker i
 • ca 60 kg hö (packat i 10 påsar)
 • Krafft
 • Kornkross
 • Mineraler
 • Vitaminer
 • Grep
 • Ryktväskan (orkar inte rada upp allt innehåll)
 • Liniment
 • Nummerlappar
 
Det är nog detta, i stora drag då. Brukar komma på en hel del andra grejer allt eftersom. Min egen rubrik tar jag inte upp, förutom tävlingsgrejerna så är det såklart massa annat "vanligt" som packas ner. Ni vet, vanliga kläder, hygienartiklar osv. Det är en del att packa ner, och att det är -10 ute gör det inte enklare... Tänkte påbörja packningen imorgon innan hoppträningen, sedan får jag ta resten innan vi åker på Torsdag. :D
 
Shit, äckligt taggad är jag just nu!
 
 
 
 

Hvudet sprängs

 
Hallå  gossingaar!
 
Kan meddela att min tandvärk är EXTREM och min huvudvärk slår alla rekord trots att jag känner mig som en knarkare, stoppar i mig massa olika piller. Haha! Nä, men kan inte tugga överhuvudtaget, tänderna ömmar fruktansvärt mycket. Idag har jag tillexempel levt på risifrutti...
 
Ska på teater med skolan sedan, en obligatorisk grej. Helt okej för mig, tycker att det ska bli roligt. Den låg egentligen imorgon, men jag lyckades ordna så att jag kunde gå själv idag istället. Allt för hoppträningen! Hur som så tar mamma Pompay idag. Jag fixade alla höpåsar igår så hon ska bara mocka, göra kraften och fylla på vatten. Sa till henne att hon inte behövde rida om hon verkligen inte ville, så får se hur hon gör, annars får han vila. :)
 
Nu har jag några timmar att ta ihjäl, för åker inte hem imellan. Hade i princip fått vända i dörren när jag kommit hem, så det känns lite onödigt. Får sitta kvar i skolan och rulla tummarna i två timmar istället. Om jag inte haft sådan jäkla huvudvärk hade jag lagt tiden på plugg, men ska lägga den på lite planering inför Greva istället! Slänger upp en packlista sedan! :)
 
 

Ännu en toppendag!

 
Hemma efter ännu en tripp till Tidaholm! Stackars Madde fick köra upp i snökaoset ännu en gång, men det var iallafall värt det! :D 
 
Det vi har gjort där uppe är en intressant grej för framtiden, som jag tidigare nämnt. Eftersom vi inte diskuterat klart allting än, och det inte är helt grönt (typ gult ljus), så vill jag inte säga för mycket. Ulf var iallafall där och hjälpte oss idag, vilket var guld värt, som vanligt när han är med. Det var det skönt att mina åsikter stämde överrens med hans, och att vi var på det klara vilka hästar det är som gäller. Är ni inte lite nyfikna nu eller? :D 
 
Just det, tandställningen är inne nu med! Trodde det skulel göra ondare, men det känns okej. Fick en jäkla huvudvärk efter någon timma, men en Ipren rådde bot på det. Sedan ömmar såklart tänderna, och det gör ont att tugga för hårda saker, men det är tack och lov ingen ständig smärta! Ska nog inte bli några problem under Grevagården trots allt. 
 
På tal om Greva, det är ju somsagt "lite" snökaos just nu och vägarna är riktigt luriga. Vet inte hur många olycker som skett runt om Bollebygd idag faktiskt. Jag och mamma har fått byta både bil och släp för att kunna ta oss upp till Skövde på torsdag, det är en jäkla tur att man har vänner som ställer upp, hade inte fungerat annars! (Tack <3) 
 
All update för idag, vi hörs som vanligt imorgon! :) 
 

Snöigt


Trodde seriöst mina fingrar skulle få livslånga köldskador efter att jag broddar klart. Tur att de är fin pudersnö som faller, annars hade vi halkat runt på styltor! Nu gick det att rida i alla gångarter utan problem! :D

Söt gris va? :)


Plans for the week!

 
Måndag:
Pompay: Ut
Sessan: Klättra/trimma
 
Tisdag: 
Pompay; Mammi rider! (Är på någon onödig teater...) 
 
Onsdag: 
Pompay: Hoppträning
Jag: PACKA tills jag dör 
 
Torsdag: 
Åker till x-masshooooooow
Pompay: Trimmas på tävlingsplatsen 
 
Fredag:
Pompay: LB & LA 
 
Lördag: 
Pompay: LA
 
Söndag:
Pompay: LA 
 
Rätt ful.... 
 
 
 

Lipar fortfarande

 
Detta är nog en runda där jag aldrig kommer förlåta mig själv. Pompay är SÅ fin, bjuder till i varenda situation och räddar mig rejält på en oxer, något han aldrig gör. Hade jag inte tabbat mig och RIDIT FEL på SISTA hindret i OMHOPPNINGEN hade jag varit kvalad MSV för längesedan. Någon, döda mig? 
 

Liten dagstripp

 
Som ni säkert förstog så vart jag på äventyr tillsammans med Madde idag, haha! Vi tog oss lite längre upp i landet, där det inte bara var sjuuuukt mycket snö, utan lite intressanta hästar också... ;) 
 
Tänker inte gå in närmre på vad vi gjorde där, men om det blir som jag hoppas så kommer ni såklart att få reda på det då! Mitt arbete för framtiden har precis börjat ta form och det är bara lite detaljer som ska tillkomma och sedan är det bara att tuta och köra. Gaah, så kul! :D 
 
Imorgon är det dagen med stort D, ska sätta in min tandställning! Haha, usch vad jag är rädd att det skall göra ont. Förhoppningsvis överlever jag, men man vet ju aldrig! Iallafall måste jag vara bra tills på fredag, det är då första starten i Greva är, shit, är astaggad! 
 
Tränar faktiskt på onsdag trots att vi åker på torsdag, Pompe går bäst när han är "i gång" och ett uppmjukningspass blir perfekt! Ulf kommer föresten vara med varje dag på meetinget, hur underbart? Så himla grym är han, ovärdeligt att ha sin tränare på plats. Det dyker alltid upp lite småproblem som man ibland behöver någon på marken för att kunna lösa. Lite kul att han dessutom tyckte att OM vi sätter sista nollan i LA så ska jag göra klassbyte och starta MSV. Haha, lätt! :D Men då gäller det att vi sätter en klockren LA runda, och för det krävs det att jag är i topp form och inte slappnar av en sekund... 
 
Jaja, lite halvrörigt inlägg, men vafan, det är Söndag kväll ;) 
 

Bilder från Alingsås, Oktober.

Elinhade även fotat Pompe! Here you goooo :D
 
 
 

Sista tävlingen med Sessan - Bilder!

 
Hade helt glömt av de fina bilder som Elin klickade under den sista tävlingen med Sessan, en regional LA och LA+5 som slutade med en 5e placering i La+5. Inte bara den första placeringen i LA+5, utan även debuten i LA+5.
 
 

Roadtrip

Mot Tidaholm för lite roligheter ;)


Duktig liten damphäst

 
Eftersom det blivit så himla hårt i backen, så är det enda alternativet till riktig ridning att pallra sig upp till ridhuset. Så det det var just vad jag gjorde! 
 
Tog den oerhört teddyliknande Nice upp till manegen och hade ett litet dressyrpass. Hon blir bara bättre och bättre, börjar lugna ner sig och inte få panik så fort man gör en förhållning. Sedan att hon istället går emot litegrann och ibland drar upp huvudet är en annan femma. 
 
Jobbade mycket med övergångar idag, trav-skritt, skritt-halt eller trav-halt osv. Gjorde detta på serpentiner och voltspår, mycket att tänka på för den lilla damen men hon skötte sig suveränt. Hon brukar ofta spåra ut med bakdelen i framförallt höger varv (tror jag?), men vi fick ordning på det idag. Hon spårade inte alls mycket, och hoppade heller inte iväg så fort jag lade till ytterskänkeln för att rama in lite extra. 
 
Lät henne jobba väldigt lågt i skritten i mellan åt, släppte fram mulen lite och lät henne gå på i en ganska frisk skritt. Sedan kunde jag genom ett litet kram samla upp henne igen och så var hon redo att fortsätta jobba. Blev mest fokus på skritten och traven idag, tog något varv på volten i galopp, där var hon bra. Skenar inte iväg längre eller leker rodeoponny, utan hon var hyffsat lugn. Lekte lite med min sits och varierade 2-3 punkts. Lät henne gå på lite snabbare på långsidorna några gånger också. Som sagt skötte hon sig super, så det var roligt! :D 
 
Pompay blev inte riden idag, men jag klippte honom vilket han kanske inte var helt nöjd med. Det är ju ändå ca 7 minusgrader ute nu. Jaja, täckade på honom ordentligt iallafall, så han lär inte lida. Känns som jag är hårig ända in i näsan, haha! Får nog ta en lite mer detaljerad omgång imorgon, blev lite hipp som happ idag eftersom jag hade en tid att passa. Värt att notera är att jag trots det blev rätt sen, haha
 
Gammal bild på en gossig Pompay ;) 

Bilder från Änglahoppet!

 
Helt glömt av de bilder Jullan klickade på mig under Änglahoppet, inte så många och inte helbra (hon var inte nöjd själv), men verkligen bättre än ingenting! Fotografen från Equipe kunde knappt få någon bra bild på Pompay heller, han är svår att fota inomhus. 
 
 

Vinter

Hejsan!
Första dagen jag inte kört moppe till stallet, förjävligt!

Var så himla trött igår, somnade liksom klocka åtta när jag låg och smsade i sängen. Vaknade klockan 03:00 med alla kläder på och en mosad mobil.

Sitter just nu på Nice på väg upp mot ridhuset. Vi hörs senare ;)


RSS 2.0