Ni kan ALDRIG gissa vart jag är nu! :D

 
Tja! Sitter just nu på Landvetter flygplats, i ett kontor och dricker varm choklad. Och vet ni? Jag ska alldeles strax få uppleva hur det går till när hästar lastas på flyg! Hur ball!?
 
Ska få se stallarna, hästarna och massa annat. Sedan vet jag inte om vi följer med ut på plattan när de lyfts in i planet, men ska iallafall få se hur de står uppstallade i flyget. Det är galoppörer som skall skickas till Dubai. Så häftigt! :D Det är tack vare världens bästa moster som jag får chansen att uppleva detta. Jag vet att jag kommer få massa nya intryck och det ska bli så intressant.
 
Hästarna ska lastas på kl 21:00. Och jag kommer självklart dokumentera allt som går att dokumentera, både med film och bilder. Delat såklart med mig utav detta imorgon.
 
Hej så länge!
 

Inte farligt mycket starter!

 
Alltså, visst. Förra året i Greva så var det mycket starter. Låååånga dagar från 08:00 på morgonen till 22:00 på kvällen. Sjukt mycket ponnier och hästar. I år har de dragit ner på antalet ekipage med minst 70 st. Eftersom man måste ha box för att starta, och de bara har 180 boxar, så spårar det inte ut som det gjorde förra året. Då var det 250 boxar PLUS folk utefrån. 
 
Däremot kan jag inte minnas att det var så mycket D-ponny starter som det är i år. 72 stycken! Aldrig ens startat en klass med så många D-ponny ekipage. Max antalet har kanske legat på ett par 60st. Men ja, det ska blir roligt! Stort startfält = många placerade (ca 18 st) = stor konkurrans. Det gäller att hävda sig och inte fega! :D 
 
Taggaråååå! 
 
 
 
 
 
 

Gårdagens träning!

 
ÅH! Gjorde världen roligaste övningar igår! Det gick bra för mig, tills jag började klanta mig då. I det stora hela var det bra, men som sagt, blir så arg på mig själv ibland.
 
Vi började med att värma upp ordentligt självständigt i alla gångarter. Efter det skulle vi göra galpoppiruetter, eller ja, något liknande iallafall, haha! Tanken var att få hästarna mer på haserna, och att de skulle komma under sig och jobba ordentligt. Sedan ville Ulf kolla av oss ryttare också, om vi "drog" runt hästarna eller om vi vände med sits och yttersida. Det låg en bom, ca 4m från hörnet (se skiss). Vi skulle fatta galopp i jämnhöjd med bommen, så att fattningen liksom blev i vändningen. Pompay var jätteduktig, och Ulf tyckte att det var överraskande bra.
 
Det grå sträcket symboliserar skritt, det gröna galopp och det lila strecket är en bom.
 
Vi byggde på övningen genom att lägga till en linje längs långsidan, vi skulle ha samma galopp och tryck som i vändningen, och inte släppa yttersidan.
 
Vi gjorde detta i båda varv.
 
Efter det skulle vi hoppa ett kryss. Inte den sortens kryss som ni kanske föreställer er, utan ett kryss sett uppifrån. (Se skiss). Vi skulle fatta galopp i hörnet, och låta sargen bromsa upp galoppen lite, ha samma tryck och sedan vända upp längs medellinjen och skutta över. Hästarna fick riktigt goa språng och de var superroligt! Ulf höjde successivt upp krysset så att det kanske låg på 1m-1.10m som max. Pompay var superfin!
 
Det blå krysset i mitten, var alltså ett hinder med fyra stöd i varje ände.
 
Vi hoppade sedan lite böjda linjer med ett okänt antal galoppsprång, även det gick bra! Blev ett missförstånd en gång, då vi kom så himla fel som man bara kan. Ni vet, när man inte riktigt vet om man ska komma stort eller nära, och det istället blir att hästen tvekar. Det hände på en av linjerna, hoppade om och  sedan var det inga konstigheter. Vi hoppade sedan samma grej, fast tvärtom. Började på räcket på långsidan, till räcket på diagonalen, oxern och sedan avslutade på det andra räcket på diagonalen.
 
 
Till sist hoppade vi en slinga där krysset var med. Det var svårare nu, dels eftersom hästen var lite trött, och sedan svängde vi upp lite kortare på räcket. Värt att nämna är att vi var i det lilla ridhuset på 20x40m. Det skulle vara 5 galoppsprång mellan oxern och räcket på långsidan men det var inga bestämda avstånd. Jag vet däremot inte riktigt vad jag höll på med. Red inte fram tillräckligt, även om han inte lyssnade så bra igår så kunde jag ha gjort något åt det. Tror jag fick stopp på oxern 3-4 gånger av samma jäkla anledning! Tillslut blev jag lite arg, mest på mig själv, och fick fram honom ordentligt, då hoppade han fint. :) Först hoppade vi ut vänster varv, svängde höger efter krysset och hoppade sedan räcke-oxer. Vi hoppade även slingen i höger varv, hoppade då krysset från samma sväng fast från höger varv. Svängde vänster på oxern och red sedan mot räcket. Blev lite längre avstånd här. Sista gångerna på krysset hade jag också lite problem, men det berodde mer på min ridning, kunde satt lite mer tryck i honom...
 
 

3 av 4

 
Shit! Känns som det var igår jag var på väg mot Tandis för att dra min första tand, fast det var för två veckor sedan!
 
Idag drog jag ut den tredje tanden, båda tänderna på den övre käken är borta, men skall även dra på underkäken. Det gick ganska bra, tog lite längre tid denna gången däremot. Jag tycker det är himla fascinerande att dra tänder, faktiskt! Det som är jobbigast är bedövningen, den kan göra lite ont, speciellt om man tar den i "gommen" och den kommer åt lite nervsystem. Annars är det som ett vanligt stick, kanske värt att nämna att jag inte är det minsta spruträdd.
 
Däremot spänner man sig omedvetet, även om min hjärna chillar så går kroppen lite bananas, så man blir lite shaky. När tanden sedan ska dras ut så känner man ingenting, jag hör bara hur det knakar och det är det som jag tycker är så himla kul. Att det egentligen borde göra så j*vla ont, men det känns inte överhuvudtaget. Tandis får liksom tala om för mig att nu, nu fick jag ut den! Märker det inte ens. Känner mig väldigt cool med som går dit helt själv och bara "Tja, ska vi dra igång?". Litar på att tandis sköter sitt jobb, så jag är inte nojig. Sedan ligger jag bara där helt lugn,är nog deras enklaste patient. Om man jämför med många andra! :P
 
Det enda som är jobbigt är nu efter, man blir lite konstig i huvudet av bedövningen (även om den sätts i tandköttet) och jag kan bli lite febrig och kallsvettas. Därför ska jag stanna hemma och vila upp mig lite inför ikväll. Har ägnat någon timma åt plugg, får panik när jag  missar massa lektioner... Och om ni inte förstått än, så ska jag alltså få tandställning. Både uppe och nere. Den övre sätts in på måndag, lagom inför greva och allt. :( Kommer leva på soppa hela helgen, och missa julbordet :'(
 
Ska berätta en rolig sak sedan med, inte många som får uppleva det jag ska få vara med om idag, de ni! :D 
 
 

Hoppträning!

 
Onsdagar är på något sätt både min hatdag, och en av mina favoritdagar. Delvis för att det är en sorts markering att det gått mer än halva veckan, och att det är närmre helg än måndag morgon. (Fredag eftermiddag = helg).
 
Mest är det nog för att det är dagen då vi har våra träningar för Ulf, så jäkla roligt och lärorikt. Det kan vara ganska lättsamma lektioner ibland, men man kommer ändå hem med en liten tankeställare. Jag är iallafall alltid glad efter träningarna, ibland lite konfundersam beroende på resultat, men alltid glad och nöjd på något vis. 
 
Idag tränar jag bara Pompe! Nice ska jag ta ut på en sväng nu innan, så hon får ut och röra på sig. Nä, nu måste jag dra mig, vi hörs ikväll! :D 
 

Abstinens

 
Seriöööööst! Vet ni vad jag upptäckte när jag var ute och red igår? Satt som vanligt och tänkte igenom allt och ingenting när det plötsligt slog mig att jag inte köpt en hästpryl sen Falsterbo. Inte en enda grej! 
 
Jag som annars är ganska inne på att köpa begagnat, byta till mig grejer osv, brukar göra det rätt ofta. Nu i höst har det inte varit en enda grej, möjligtvis något liniment eller så, men inga "onödiga" prylar. Har mest sålt av massa saker. 
 
Känner däremot nu innan Grevagården att det varit himla nice med något nytt och fräscht schabrak! Så om det är någon som är intresserad av byte eller har någon bloppis eller så, KOMMENTERA! 
 
Mina favoriter, i vått och torrt <3
 

Äntligen vet jag vad JAG vill

 
Det där med framtid, vad man ska jobba med och vad man skall utbilda sig till. Är inte det så jäkla svårt? 
 
Känns som att alla förväntar sig redan nu att man skall veta EXAKT var man vill bli. Jag menar, redan i 9an skulle man börja välja inriktning, allt baserat på vad man vill göra i framtiden. Jag har inte haft en aning, fram tills nu.
 
Innan var jag inne på att ha ett jobb där jag tjänade så pass bra att jag kunde ha hästarna som hobby. Jag har däremot insett att jag inte bara vill ha hästarna som hobby, utan som arbete. Det är en jäkla tuff bransch som det är svårt att hävda sig i, men med talang och viljestyrka så vet jag att det går. Jag vill helst ha ett in/tillridinings stall samt försäljningsstall. Det är det som jag vill jobba med, känner ingen som helst dragningskraft åt något annat håll. 
 
Har en bra idé på G, och som jag sa så vet jag att det inte är omöjligt, inte någonstans. Vill man något tillräckligt mycket så är det ingenting som hindrar en för att göra det man vill. 
 
Har ni några framtida drömjobb eller planer på vad ni vill göra i framtiden? :) 
 

Stilhoppning med Sessan (film)

 
Första rundan (ej stil) kan nog vara en av de bästa rundorna vi gjort. Här ser man så himla tydligt den förändringen som skedde under en så kort tid. Från att vara en ganka lång ponny med korta ben, till att bli ett kompakt muskelpaket med fjädrar i hovarna. Så himla lugn och sansad var hon den gången, man märkte att hon börjat mogna på tävlingsbanan. 
 

Yes!

 
Hello! 
Äntligen börjar skolan växa i mina ögon, förvånansvärt faktiskt. Hur som helst, tog ett snack med vår nya rektor förut, någon jag först inte hade så höga tankar om. Knepigt hur första intryck kan sätta galler i huvudet på en. 
 
Jag vill lägga till en kurs i mitt fullspäckade schema, nämligen specialidrotten. En specialisering där man antingen kan välja Hoppning eller Dressyr inom hästinriktningen iallafall. Ett extra ridpass i veckan blir det i vilket fall. Det enda kruxet med detta är att det helt enkelt inte finns någon som helst tid att lägga in detta pass på, då det tar en förmiddag. Däremot hade jag en baktanke med det hela, och det vara att lägga Specialidrotten på hemmaplan. 
 
Alltså att jag använder mina egna tränare, på min egen fritid och ändå tjänar mer poäng inför högskolan. Det blir isåfall Ulf som tillsammans med vår rektor (Carina) betygsätter mig. Nice va?! :D Trodde med tanke på hur allt annat krånglar att detta skulle bli helt omöjligt, det enda som är kvar att göra innan kursen drar igång är att snacka mer med Ulf om det. 
 
Nu ska jag iväg på en liten grej, vi hörs ikväll! 
 
 

Yes!

 

Film från Stilbedömning MHPC Pompay

 
Här kommer en utav ett flertal utlovade och ovisade filmer. Denna är från i slutet på sommaren, hoppade en stilbedömning och den sista omgången av MHPC. Slutade med en vinst, och meetingpris för bästa stilpoäng den dagen. 
 
Riktigt fin runda! 
 

Dagens resultat!

 
Vart ju klubbhoppning idag på klubben! Andra delen av silverhästen (stilhoppningen) gick i LC, och sedan startade jag även en 110. 
 
Stilhoppning | 90cm | 4 fel | 50p 
Helt okej runda, inte den bästa rundan, men ja, okej. Kom lite nära en oxer, som han rev. Riktigt onödigt och kändes som att både han och jag är alldeles för naiva på småhöjderna. Men jaja! Stilpoängen är jag inte nöjd med, fick bara en 6a på min sits som jag ALLTID haft en 8a på i år. Lite konstigt, men det hänger väl mycket på domarna... Sedan är 50 poäng lite snålt med tanke på rundan tycker jag även om den bara KÄNDES okej. (Såg fint ut från sidan). Jaja, jag lever fortfarande på stilhoppningen som Lena Berggren dömde, DÄR stämde poängen överrens med rundorna på samtliga ekipage. 
 
Clearround | 110cm | felfri 
Satte lite mer tryck i honom till denna rundan, såklart! Han kändes lätt och fin på framhoppningen och sedan lät jag honom vara lite inne på banan. Plockade inte så mycket utan prövade det som Ulf tyckte att jag skulle göra. Det kändes bra även om jag inte fick till alla avstånd till 100% som jag annars vill göra. Kom lite nära en oxer, men det räckte att jag rätade upp mig lite extra så skuttade vi över lätt som en plätt. Gött att få en nolla i kroppen även om det inte var en riktig LA bana. Inga kombinationer etc. Var ju dock två linjer, varav en böjd och sedan oxrar på diagonalen som vi haft lite problem med. Kändes iallafall lekande lätt! 
 
Blev btw sammanlagt trea i Silverhästen, halvnnöjd med det kanske, men vi kör igen nästa år! :D 
 
Har filmer på båda rundorna, så de kommer ut så fort jag fått dem. :) 
 
 

MHPC Pompay del 2


MHPC Pompay del 1

Både lite "finbilder" och "fulbilder", även om vi båda är supervackra så har vi tyvärr lite sämre sidor. Hehe ;) 
 
 

MHPC Sessan

 

Bilder på världens finaste ponnyer!

 
Skulle kolla lite bilder som Jullan tog under Änglahoppet, hittade utöver det en massa bilder från en tävling jag nästan glömt.
 
Bilder från en MHPC omgång i slutet på sommaren, där jag faktiskt vann omgången och meetingpriset (bäst stilpoäng på dagen) med Pompay. Startade även Sessan, och var 4a eller något i förklassen, och en HALV poäng utanför placering i stilehoppningen! Fantastiskt bra för att vara Sessan :) Har även filmer, på SUPERFINA rundor, som jag ska slänga upp så fort jag fixat dem. Nice va!? :D 
 
Delar med bilder kommer upp under helgen, här har ni två smakprov! 
 
 
 
 

Finaste!

 
<3
 

Det börjar dra ihop sig!

 
Sista tävlingen för i år, sista starterna för 2012 som varit ett år med både fram och motgångar. As usual!
 
Snackar såklart om X-mas show 2012! Förra året var blandade resultat, men hade i utbyte en fantastiskt rolig helg. Var tvåa i en LB, en liten pluttig hundradel från vinst. Var dock utesluten i båda LAerna... Christmasshow är lätt ett av årets roligaste meeting, enda nackdelen är vädret och årstiden, men whateveeer. 
 
I år startar jag två klasser på fredagen (LB&LA), en klass på lördagen (LA) och en klass på Söndagen (LA). Allt är nationellt förutom LBn då. Efter Ängla känns det RIKTIGT bra, ska behålla känslan och ridningen från starterna där. 
 
Vi ska bo i husbilen tillsammans med the Sjönnerhems, överkul! Slänger ut lite bilder från förra året ;) 
 
 
 
 
 
 
 
 

Filmer på Nice

 
Madde filmade lite på hoppträningen i onsdags, dock bara på Nice! 
 
Slänger ut en film från när vi hoppade enbart kombin, och sedan från hela banan. Som sagt låg bana, men höjden är inte speciellt viktigt i detta läget, utan det är mer att vi ska börja komma mer överrens i mellan hindrena. Det kanske ser lite okontrollerat och "ryckigt" ut, men det är väldigt mycket bättre än vad det var i början, galenpanna! 
 
Hon var dock riktigt fin i kombin, och ni ser ju hur spänstig hon är på sista hindret i banan. Värt att ta ett kik, första filmerna ja publicererat på henne! 
 
 

Inspiration!

 
Eftersom klubben varje år har en julavslutning med lite shownummer och uppvisningar så har jag redan börjat funder på om man kanske kunnat hitta på något roligt. Förra året var det maskeradhoppning som kommenterades utav Svante Johansson. Svante invigde även vår hinderpark med Pompay ;) 
 
Och ja, jag hoppade iklädd i den lådan! 
 
Svante och Pompe :) 
 
I år vill jag hitta på något annorlunda. Stafetthoppning kanske? Eller ett sådant här shownummer som jag hittade på youtube, vi är ju ändå 7 stycken som minst kan vara med från vårt stall. Vad tror ni, dags att börja träna? :) 
 

Torsdag!

 
Morning! Ännu en go sovmorgon, kunde lätt ha sovit två timmar till. Hur som helst skall jag strax dra mig mot stallet, ska ta en sväng ut tillsammans med Madde. Sedan ska jag upp till Nice också, även hon ska ridas ut. 
 
Klockan 16:00 ska jag befinna mig hos tandläkaren, ska dra ut ytterligare en tand. Ni vet ju hur jag var förra veckan, blev rätt yr och febrig efteråt, så vi får se hur det blir på bloggfronten. Jag har däremot gjort ett tidsinställt som jag hoppas dyker upp. 
 
Vi hörs förhoppningsvis sedan! :) 
 

Två lyckade hoppträningar!

 
Shit, vilka grymma ponnyer! Hade två riktigt roliga och lärorika hoppträningar idag, båda skötte sig superbra! 
 
Om vi börjar med Nice då! Idag var det banhoppning på schemat, inga höjder men lite kluriga linjer och sedan lite omhoppningsvängar. Vi började med att trava över lite travbommar, Nice hoppade studs istället, mycket roligare liksom! Tillslut lugnade hon ner sig, efter antalet upprepningar och tillrättavisningar. Men tillslut blev det bra, och då lade vi av. Efter det byggdes det sakta upp en tvåkombination, hon hoppade utan problem. Allt som allt låg väl det på 70cm kanske, men det är bra att hon inte tränas högre, hon har inte riktigt styrka och ork riktigt än. 
 
I vilket fall hoppade vi en bana med 8 hinder och 9 språng, böjd väng till oxer från kombination, en rak linje och ännu en böjd, men lite kortare linje. Allt flöt på bra för att vara Nice, hon lyssnade fint och hoppade inte av sådär stort som hon annars brukar. Det kändes mycket mer kontrollerat idag, och hon väntar mer på mina signaler nu än innan. Så det går åt helt rätt håll! Efter att ha hoppat banan två gånger, så skulle vi hoppa en omhoppning. Det var samma bana, minus ett hinder. Har hoppat omhoppning med Nice en gång, och det var på tävling. Och dessa svängarna var mycket snävare än det lilla vi hoppat, då rev hon dessutom. Så det var defentivt spännande! Hon skötte sig super och tjaffsade inte emot så jättemycket. Rev väl ett hinder, på en supersnäv sväng, men när vi sedan hoppade om det hela så gick det suveränt. 
 
 
Pompay gjorde inte riktigt samma grej. Vi fick efter lite galopparbete hoppa fram dem genom att hoppa en låg bana direkt, låg väl på 80cm. Lite relaterade avstånd och annat. Hade lite problem med distanserna, men det var bara jag som krånglade till det lite. Sedan hoppade vi den böjda linjen från oxer till kombi och tvärtom. Längden på galoppsprången varierade ganska mycket beroende på vilket hinder man hoppade först. Ulf höjde upp lite med, men det låg väl max på 110. Det handlade mest om att vi skulle ligga kvar i samma tempo och bara rulla över. Sedan var det många tekniska delar med, men jag orkar inte förklara det. :P Efter det hoppade vi en längre bana, samma som vi hoppade med Nice. Dock låg hinderhöjden på ca 110, vilket såklart försvårade litegrann. Det gick i överlag bra, fick nog ett pet båda gånger jag hoppade, men det var inga jättekatrastrofala missar.
 
Fick hoppa om 3 hinder, den korta böjda linjen från ett räcke till ett räcke. 5 framåt galoppsprång, och sedan bara flyta på genom kortsidan och vända upp mot en oxer på diagonalen utan att ens pilla i munnen på dem. (Ett av felen berodde på det). Tänkte att "yeah right, det kommer Pompay utnyttja" men han skötte sig bra. Kom inte klockrent, men han hoppade superfint över. Var inte helt övertygad om det skulle funka på högre höjder, men Ulf bara skrattade och höjde oxern 4 hål. Meningen var alltså att vi inte skulle störa dem genom svängen utan bara flyta på. Gjorde samma sak igen, och visst, spelade ingen roll att det låg på 130, han bara gled över, igen. Ibland måste man pröva, för det är klart att jag kan rida lite "som jag vill" på lägre höjder, men det är ingen mening om jag inte kan rida på samma sätt på en högre höjd. Jag är iallafall jättenöjd, och jag tror nog Ulf var rätt nöjd han med. ;) 
 
 
Nu ska jag nana, sov gott! 
 
 

Ge mig! :(

 
Hade det inte varit för att jag behöver nya fotbollsdojjer, hade jag inte bangat på något utav dessa schabrak. Båda schabraken kommer från http://tophorse.se. 
 
 
Det gröna är ju så äckligt snyggt :O 

Ledig!

 
Vet ni hur skönt det var att va uppe riktigt sent igår och kolla lite goa filmer, och sedan ligga och dra sig till 11:30 på morgonen? Riktigt gött :D
 
Har förutom att käka frukost hunnit ta en 1 timmas powerwalk på några kilometer tillsammans med Ewe, riktigt skönt och mysigt. Grått som fan, men så länge det inte regnar så klagar jag inte. Dessutom perfekt väder för träning, mycket syre i luften sådana här dagar... 
 
Ska snart ta mig bort till grisponnyn, ska mocka och fixa allting innan träningen. Gör iordning honom och ställer in honom i boxen också. Sedan ska jag till Nice, göra iordning henne och ta mig upp till holmen. Ska hoppträna henne klockan 17:45 och Pompe 20:00. Senast vi körde dubbelträning med dem så hade jag ingen tid i mellan, då var det bara två grupper nämligen. Blev så himla stressigt, men träningarna gick skitbra. Nu hinner jag rida tillbaka Nice, åka bort till Pompay och hjälpa mamma att lasta honom och ändå komma upp i tid. Så skönt! 
 

Pompay som 6åring

 
Hittade några gulliga filmer från mina och Pompays första tävlingar tillsammans. Han var "bara" 6 år gammal, och jag hade ridit honom i ca 3 månader. 
 
Hoppar den skräckinjagande höjden 85cm, och ja, inte trodde man att samma ekipage skulle gå nationella 115cm hoppningar två år senare med 4 fel som resultat. Vilken resa vi har gjort hittils! Nä, vi har båda utvecklats till det klart bättre. :) 
 
Har lite mer sådana här gamla filmer! Från de första hoppträningarna osv. Vill ni se? 
 
 
 

Tankar som dödar

 
Ibland undrar jag hur långt vi hade kunnat komma, om vi bara fått ett år till tillsammans. Men det är något man aldrig kommer få reda på, och det är bara att leva med det. 
 

Det är kaos

 
Alltså, jag känner att idag är ett sådant bra tillfälle att bara bryta det där hästiga temat på bloggen och bara köra ett litet deepshit inlägg. Ibland går det inte att snacka sig av med saker, det är rätt gött att kunna skriva av sig med. :) 
 
Egentligen har jag ingen aning om i vilken ände jag ska börja, allt är så jäkla trassligt just nu. Dras åt alla möjliga håll och kanter och min hjärna verkar inte riktigt kunna bestäma sig hur den ska ha det. På ett sätt vill jag vara den "starka" personen som jag brukar, stänga in och slänga bort allt som blir för känsligt. Det är ytterst få som sett mig gråta på riktigt, och då menar jag inte tårögd, utan störtlipa. Antagligen är det för att det aldrig händer. På samma gång hade det varit så skönt att bara få avreagera sig och bara uttrycka alla jäkla känslor, men nä, där har jag någon spärr. 
 
Det är så mycket blandade känslor, men mest är jag nog arg, på mig själv. Arg för att jag gång på gång gör samma misstag. Tar saker för givet, blundar för verkligheten och föreställer mig hur jag vill ha det utan att leva upp till det. Och sedan när jag gör något som är lite utanför min vägbana, som bryter lite mot mina regler, så ska verkligheten ge mig en fet jäkla smäll i nyllet för att jag för en gångs skull vågat hoppas på något. Och jag vet inte riktigt varför det blir så, kanske otur eller bara oerfarenhet. 
 
Det var så skönt att få sitta på begravningen i fredags, samtidigt som det var så jäkla tungt. Att bara få sitta bland sina vänner och gråta ut tillsammans. Det var så många känslor som gav utlopp samtidigt, och för några timmar så var mitt liv ganska okomplicerat. Men som sagt, det höll väl en dag. Man svävar väl på moln för att få känna hur jäkla ont det gör att falla. Shit vad negativt allting känns, men det är liksom lite så jag känner också. Det är inte meningen att man ska få vara lycklig.
 
I sådana här lägen är jag så himla glad att jag har hästarna, det är det enda som inte påminner om alla problem. Att bara få vara i en annan värld i några timmar varje dag gör att jag pallar fortsätta i det tempot jag har utan att bryta ihop helt och hållet.
 
 
 

Veckoschema!

 
Kör vi ännu en vecka då! :) 
 
Måndag:
-Pompay vilar
-Nice reds av Maria. 
 
Tisdag: 
-Pompay ut 
-Sessan trimmas 
-Nice longeras 
 
Onsdag: (Jag är ledig)
- Pompay hoppträning
- Nice hoppträning 
 
Torsdag: (Jag är ledig)
Pompay rids ut 
- Nice rids ut 
 
Fredag: 
- Pompay rids ut (trimmas)
 
Lördag:
- Pompay, Silverhästen stilhoppning (90cm och 110cm?) 
 
Söndag: 
- Pompay rids ut
- Nice trimmas 
 
 

Monday!

 
Shit vad glad jag är, trots att det är måndag! Fick sådan jääävla levnadspower bara och det känns som jag kan köra över vem som helst, så taggad på livet är jag! Gött äre ;) 
 
Idag har jag haft en relativt lugn dag, en mattelektion på timma och en kvart som jag inte gjorde ett piss på, REBELL! Sedan håller vi på med en film om preventivmedel i Naturkunskapen, gick himla seriöst till. Speciellt när vi får sätta ihop våra egna grupper, ha-ha. Sedan hade jag kemiprov som gick skit! :D Var och snackade med en sådan där terapeut med, kom fram till att jag verkligen inte behöver det. Tror jag snackar mer än henne, och hon fick liksom tysta ner mig? Har inga problem med att snacka känslor, kommer ofta fram till mina egna svar med dessutom. 
 
Grisen fick ännu en vilodag, jag och mamma åkte bort och gossa lite i en timma kanske. Passade på att knoppa HELA hans man med, och vet ni, det gick! Han har ju ca 2cm stubb på 2/3 av manen som inte gått att knoppa försen nu, har ju innan gjort 5 knoppar på den man som finns kvar... Så idag delade jag även upp manen på båda sidor, eftersom den vanligtvis ligger på båda sidorna då. Lyckades göra 10 knoppar på den sidan som inte haft man innan, inga stora knoppar, och inte superheta, men mycket bättre än stubben. På den sida där han har mest man gjorde jag väl 10 med, men då knoppade jag bara det kortaste, ca 3cm långt. Nu vet jag med säkerhet att han kommer vara riktigt stilig inför X-mas show, ska bara ta en till rakning på honom så är allting tipp topp! 
 
Slänger upp veckans schema sedan också! 
 
Adios! 
 
Bjuder en instabild! Följ mig kompisar: fannykargede

Hej!

 
Hallå allihopa! Sorry för den icke existerande updaten, men det har sina anledningar... 
 
Har fruktansvärt mycket plugg denna helgen, plus att jag drog ut en tand i torsdags och så var jag på begravning igår. Så har inte riktigt haft tid/lust att blogga. I torsdags somnade jag sju, var så himla himla trött. Och igår så, ja. 
 
Iallafall, Pompay var med i skolan i torsdags. Vart väligt spänd, men annars helt okej. Sedan fick jag pröva Maddes nya häst, Najje. Go kille! Sedan drogs ju tanden då, gick helt själv till tandis, vuxenpoäng så det skriker om det! 
 
I fredags vilade grisen. Idag red jag ut en sväng, red även Nice! 
 
Vill inte utlova någon bloggning mer denna helgen, imorgon är det två hästar som ska ridas plus fotbollsträning. Därefter blir det plugg hela kvällen eftersom jag har Kemi prov på Måndag. Nu vet ni! :) 
 

Taggilation

 
Ikväll är det Breaking Dawn premiär som gäller! Därför får bloggen lida lite, men jag antar att ni förstår :)

Igår red jag både Pompe och Sessan. Pompay red jag ut i ca 45 minuter tillsammans med Madde och Camilla, bara skritt och trav. Sessan tog jag i paddocken, hon var riktigt trevlig! Jobbade mycket med att ha henne lågt i skritt och trav, och hålla en låååångsam takt. Det gick suveränt! Hon ville pinna iväg i vissa lägen, men hon höll sig relativt lugn största delen av passet.
 
Hon har fortfarande problem med att ställa igenom vänstersidan, men det har hon ju alltid haft och vi får fortsätta nöta tills det börjar släppa där med. I galoppen gick hon kvar i formen både i fattningarna och på volten, visst, det gick aningens fort, men det gjorde inte speciellt mycket. Hon lugnade ner sig efter något varv. Upptäckte däremot att hon fått ritkigt ont i ryggen, antagligen för att hon inte blivit riden lågt i formen på ett tag, det är inte så lätt för Nadja att komma åt henne eftersom hon inte är så stor, men det är ju samtidigt därför jag är där för att hjälpa till och stötta lite. Riktigt nöjd med Princess!
 
Vi hörs imorgon igen :D
 

Min syn på saken

 
Hej på er! Jag vet att den där "klappdebatten" håller på att dö ut, och jag tycker att den är minst sagt löjlig och uttjatad. Men den fick mig att komma ihåg några vettiga ord som Ulf nämnde vid någon träning för ett tag sedan. Och tänkte därför dela med mig dels utav dem, samt lite utav mina egna åsikter och handlingar, vilket till störst del är grundade på hans meningar. :) 
 
Det som allt detta tjat i grund och botten handlar om, är hur folk väljer att berömma sina hästar. Att klatcha dem på halsen, eller smeka dem - det är den feta frågan! :) Om man säger såhär, för mig är klappar och smekningar något jag gör när jag myser med mina hästar, i mina ögon är varken det ena eller det andra inget beröm även om man ibland utav ren reflex klappar dem på halsen, eller smeker, när man kommer ut från banan och de har gjort ett bra jobb. Problemet är bara det att hästen uppfattar inget utav det som beröm. Om vi ska snacka om hur hästarna visar att de tycker om varandra i naturlig miljö, så är det detta "gos" som gäller, därför är det något som jag använder när jag bara myser med Pompe, tillexempel. 
 
Vid ridning så är beröm uppmuntrande ljud eller en enkel lättning i tygeln. Att vara eftergiven i handen när hästen gör rätt är det tydligaste berömmet du kan ge som uppfattas som beröm utav hästen. Något få tänker på! Men om ni tänker på hur ni själva gör när hästen gör en rörelse rätt, visst lättar man i handen för en millisekund eller två? Det är iallafall så jag grundar min ridning, att när hästen gör rätt, så får den en lättning i handen som gäller. Givetvis görs det inte bara utav den anledningen, utan det handlar ju även om självbärighet och att man som ryttare inte låser sig.
 
Och rösten då, varför använda den? Jag tror de flesta kan svara på det själva. Hästarna känner av vår sinnestämning. När vi låter bestämda, skärper de sig (oftast) och när vi mjuknar på rösten så förstår de att läget är lugnt igen. Väldigt användbart på alla typer av hästar! På Pompay får jag ibland morra till innan hindrena, eftersom han alltid står emot lite mot dem, och den där sista övertygningen behövs. Det smittar även av sig på min ridning. Låter fult i andras öron, men är användbart för mig och Pompay. På Sessan är det oerhört användbart med rösten, att hela tiden prata lugnt med henne på banan får henne att lugna ner sig några snäpp. Och för att hon inte ska stressa upp sig på framhoppning etc. så är rösten A och O. Eftersom det ger sådan påverkan så måste det även funka i berömmande syfte, om man gör det i rätt läge. 
 
Allt för mig, och det är såhär jag gör. Sedan är det klart att dem där jäkla klappningarna sitter djupt ner i benmärgen och att man själv ibland klappar hästarna när de gjort ett bra jobb. Även om det faktiskt inte behövs ;) Har ni deltagit något i denna debatten, och hur resonerar ni? 
 

På bussen

Hello!
Haft en himla go dag, lugna lektioner och det har gått riktigt fort! Just nu sitter jag på bussen hem, hann med den "tidiga" så kaaaaanske hinner rida en stund i ljuset! :D

Ska iallafall ta en sväng ut med Madde och Mango. Blir antagligen ganska mycket galopp idag, bra som omväxling. Sedan ska jag även ta ett trimpass på Sessan, ska bli kul att känna på henne igen. :)


Två ponnyer ridna!

 
Längesedan jag red två ponnyer på samma dag, har låtit Pompe vilat näör jag haft Sessan och ja, det har varit himla lugnt. Idag fick jag lite nytändning så nu ska jag köra på!
 
Först var jag hos Nice! Tog en lugn tur ut på ca 30 minuter. Endast skritt och trav i så lugn takt som möjligt. Hon kändes fräsch och fin, himla go att sitta på. Andra gången jag red ut på henne, och första gången jag red henne själv i mörkret och hon skötte sig fint. Så lite spöken ibland, men annars helt lugn. :) 
 
Enligt schema skulle ju Pompe ha vilat idag, men eftersom jag glömt av att jag ska på Breaking Dawn premiären på onsdag så missar jag ju hoppträningen. :( Mamma skulle eventuellt rida, men annars får han vila. Så jag passade på att lägga in ett trimpass i paddocken idag istället. Jobbade på volten i trav och växlade tempo och ställning. Red volter i volten utåtställd varannan gång, och inåtställd varannan. I skritten tränade jag lite halva bakdelsvändningar, sedan hela. Han skötte sig super och trampade på helt okej, så det var kul! :) Höll på i ca 30 minuter där med.
 
Det var allt för mig! Har ett åsiktsinlägg på G, men det får ni läsa först imorgon :)
 
Nice!
 

Hur många rosetter?

Sitter och ordnar med mina rosetter, de har legat i en flyttlåda i ca två månader eftersom jag inte hunnit/orkat sätta upp dem efter flytten.

Fick den briljanta iden att göra en liten minibloggtävling av det hela. Vinnaren får ett hemligt pris!

Så, hur många rosetter finns det i högen?


Skönaste!

 
Haha! Är tvungen att visa er ett klipp från Änglahoppets ryttarmiddag. Missade tyvärr det hela, eftersom jag direkt när jag kom hem lade mig och sov, och när jag sedan vaknade var jag inte jättepepp på att åka in till Borås igen. 
 
På detta klippet då, så är det min hästkunskapslärare Dennis som kör något improviserat spex. Det roligaste är att nästan allt stämmer in på skitstaden Borås, värt att kolla med andra ord! Kan ju säga att våra lektioner aldrig är tråkiga, så skön! 
 
 

Såhär i efterhand...

 
... när jag avreagerat mig och tänkt igenom saker och ting så tänkte jag bara klargöra ett och annat. 
 
Angående mitt rage inlägg om skolan, så vill jag bara nämna att det finns 4 lärare på skolan som är helt underbara och som är den en av anledningarna till att jag inte funderat på att byta skola.
 
Jag vet att det var folk som undrade varför jag inte bytt skola tidigare om skolan är så dålig, och om jag inte ska göra det nu. I början var inte skolan såhär dålig, den var inte fläckfri, men vilken skola är det? Och nu när jag gått halva min gymnasietid tänker jag inte gå om ett onödigt år. Ni som går i tvåan vet varför, och ni andra lär ju få känna hur det känns att gå i tvåan om några år.
 
Som många uttrycker det, i ettan är det fullt med nya intryck och det mesta är roligt. De kurser man läser är inte jättekomplicerade och i tvåan ser man inte riktigt ljuset i tunneln, det är ett sådant där tungt år med massa kurser och annat som man ska ta sig igenom. Många ämnen läser man klart i tvåan, idrott och engelska är två exempel. Jäkla synd att skolan inte erbjuder mer Engelska, har lätt för det och tycker att det är kul. Men så är det några extra timmar som försvinner och man får ett rätt gött schema i trean. Dessutom är känslan av 1 år kvar till frihet rätt okej! 
 
 

Veckan

 
Blir lite mer hästar än vad det varit på någon månad nu, roligt! Vet inte riktigt om jag ska ta Vannie någon dag, ska kolla det med Madde. Men annars har jag Pompe, Sessan (en dag) och Nice. Sessan kommer jag ha på tisdagar varje vecka, då är det trimmning i paddocken eller ute som gäller. 
 
Måndag: 
Pompay: Vilar 
Nice: Rids ut antagligen, beror på vädret. 
 
Tisdag: 
Sessan: Trimma i paddock 
Pompay: Ut 
 
Onsdag: 
Pompay: Hoppträning 
(Vannie?)
 
Torsdag: 
Pompay: Ut
 
Fredag: 
Pompe: Vila
(Vannie?') 
 
Lördag
Pompe: Trimma 
Nice: Rihus 
 
Söndag: 
Pompe: Ut
Nice: Ut 
 
 
 

Godmorgon!

 
Hej allesammans ;) 
 
Finns det någon tråkigare känsla än att dra upp rullgardinen på morgonen och mötas utav ett grått, regnigt och allmänt vidrigt väder? Nja, det är få saker som slår det. Härdad som jag är skall jag ändå ge mig ut på en tur med min dressyrponny (haha), blir väl någon runda med lite skritt och trav, för att mjuka upp lite. Ska sätta mig ner och planera veckan lite också, ska få ihop det med skola och 3-4 hästar. Nu är semestern över skulle man väl kunna säga. 
 
Skall även träna fotboll UTE idag, tack och lov att det inte är jättekallt, det hade varit förjävligt. Hoppas dock det håller upp lite, för regn är inget mysigt det heller... 
 
Nä, nu ska jag ta tag i mitt liv och lämna sängen för lite frulle, ska lägga in något tidsinställt, och sedan får vi se hur  det blir med update idag, har en del plugg att göra. :) 
 

Någon mer som saknar sommaren?

 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

Resultat dressyr KM 2012

 
Hejsan! Hann verkligen inte sätta mig och blogga igår... Hade lite "kalas" (haha) för en kompis hemma hos mig så det var full rulle. Kändes halvbra att slänga in ett dåligt formulerat mobilinlägg med, så lät det vara. 
 
NU till något roligare :D 
 
Idag var det Dressyr KM på klubben, samt dressyr omgången av Silverhästen. (En kombinationstävling med dressyr och stilhoppning). Eftersom det var några riktigt fina ekipage med så hade jag inga höga förhoppningar, men gick in med inställningen att höja mina % från senaste gången. 
 
Har en ny metod nu på dressyrtävlingar. Han blir seg och jäklig inne på banan, och brukar vara superfin på framridningen. Därför har jag prövat en ny grej de senaste, jag rider inte fram med sporrarna utan sätter på dem precis innan jag skall in på banan. Det har funkat superbra och han har börjat hitta lite mer bjudning även innanför dressyrstaketen! :) Dock är han lite jobbig på framridningen, han vill inte riktigt ställa sig och ignorerar skänkeln, så där får vi träna. 
 
På banan var han fin, jag gjorde bra vägar, kunde varit noggrannare med hörnpasseringarna, men han var som sagt inte riktigt mjuk i sidan idag och spjärnade emot litegrann. Missade på övergången mellangalopp-arbetsgalopp-arbetstrav i vänstergaloppen, där har han strulat det senaste. När jag skulle minska galoppen från mellan till arbetsgalopp saktade han av till trav istället, ingen katastrofgrej men ett störningsmoment för mig eftersom jag vet att vi kan det. I högergaloppen var det nära att göra likadant, men förstärkte med sporren så då gick det bättre. :)
 
Fick 6or,7or,8or och inte en enda 5, inte mitt bästa resultat men absolut bra! :D Slutade med 198 poäng och 68,28%.  Detta ledde till en andra placering i KM, de ni! :D 
 
Själva KM prisutdelningen kommer ske på Årsmötet eftersom rosetter och pokaler inte var beställt, men fick en liten blå rosett iallafall. Min duktiga gris <3 
 
Tänka sig, att nu har jag vinst i KM för kategori C,B och D i hoppning, tvåa i storhäst i hoppning och tvåa i dressyr för D-ponny. Gött år! 
 
 

Före och efter bilder på Sessan :)

 
Är bara tvungen att slänga upp ett par före och efter bilder på Sessan, filmer finns ju uppe men inga bilder. 
 
Såhär såg hon ut när hon kom, fast hon var inte rakad, så ni kan ju tänka er vilket troll vi släpade hem ;) 
 
 
 
 
 
 
Och slutligen bilder 4 månader senare
 
 
 
 
 

Fly medan ni kan...

 
Helt seriöst! blir riktigt pissed på min jäkla skitskola... 
 
För första gången (typ), så tänkte jag skriva ut exakt varför man inte ska välja realgymnasiet i Borås när man väljer gymnasie, speciellt om man vill gå hästinriktningen. Jag är inte mycket för att hänga ut, men det är så mycket skit som sker, och som ingen bryr sig om, att jag känner att vadå? De får skylla sig själva... 
 
- Rörigt, det som utlovas hålls inte
Det är ingen koll på någonting. Oftast får man reda på saker och ting dagen innan, eller varför inte samma dag? Rektorn som gör schemaändringar baserat på TVÅ personers önskemål när vi är över 26 pers i klassen, och inte informerar oss, utan vi får själva ta reda på varför vår mattelärare kommer istället för vår svenska lärare. Vi missade en månads fysiklektioner, det blir ca ~16 timmar fysik som vi på något sätt ska hinna jobba ikapp. De håller inte vad de lovar, ALDRIG. Så om ni blir lovad massa roliga saker av denna skolan, lita inte på det... 
 
- Outbildade lärare
Eftersom det inte är en kommunal skola, utan en friskola, så finns det ina regler och krav på att lärarna ska ha gått en lärarutbildning. Ja tror det är 2-3 lärare som har utbildning. Och jag nämnde fysikproblemet vi har? Tror ni inte de hittar någon akut lösning i form av en fysikdoktor med NOLL pedagogik. Så funderar ni på att välja NV inriktningen i tvåan som jag gjort, välj en kommunal skola och börja med NV direkt. Det finns inga andra genvägar, som jag tyvärr trodde. 
 
- Borås ridhus
Första året fick vi utföra vår APL som vi hade varje måndag på Borås ridhus. Innan hade de lovat att man skulle få välja plats själv, men som jag sa så håller de sällan vad de lovar. Det var rent utnyttjande och APLen är som ni kanske känner till för att vi ska lära oss. Tror ni vi lärde oss något förutom mockning, klippa manar, sopa, göra hö? Precis allt det som man ALLTID gör hemma. Inget annat än det, och även om mockningen hör till så finns det alltid något annat man kan göra efteråt. Vi fick knappt röra hästarna. Träningarna vi har är värdelösa, och det hänger inte på tränarna, utan det är hästarna och hätskötseln på stället som jag tycker påverkar det hela negativt. Vi sitter och ska lära oss om hur man ska utfodra hästarna, hur de fungerar och att man ska vara noggrann med deras välfärd medan ridskolehästarna som vi sedan ska rida mår riktigt dåligt. De har ont, sadlar som ligger katastrof, felanpassade bett, störningar och andra psykiska problem. Vissa hästar har RIKTIGT ont, och har sadlar som ligger så illa att det blir fula skav på båda sidorna utav manken. När man då nämner detta, så skyller de ansvariga på att man "sadlat för långt bak", som om vi skulle vara helt invalida. Nä, vissa hästar mår rent skit, jag menar, en 13 årig häst ska inte se ut som en 25 åring i kroppen... 
 
- Efterblivna idioter 
Tänker inte hänga ut någon personligen, men jag tror de flesta på skolan kommer veta exakt vem jag skriver om ändå. En såkallad coach, som ska "hjälpa" elever. Denna person lyssnar inte, det går in genom ena örat och ut genom andra. GÖR INGET för att underlätta för oss elever. Ser helt tom ut, som att det inte är någon hemma. Smörar jävel framför föräldrar, andra lärare och är riktigt idiotisk mot oss elever. Håller verkligen, verkligen INGET som lovas ut. Ljuger hela tiden, om allt och alla. Nekar saker, och är rent utav falsk. Lovar ut APL pengar för maten, kommer sällan några pengar. 
 
Allt detta bara blommade upp idag, diskuterade med lite kompisar och kände att nä, nu är det dags att göra något åt kaoset. Har utvecklingssamtal imorgon och då ska de allt få höra, jag är inte den som är rädd för att hålla inne sådant som kan vara jobbigt att ta upp. Värst av allt har varit nu när vi haft öppet hus på skolan. Det har varit nior på skolan, och idag även på ridhuset när vi var där. De ville att vi skulle lägga några goda ord för skolan, inte för att de frågat oss utan det är mer sådant som man kan utläsa mellan raderna. Kan ju säga att jag gick därifrån utan att säga ett ord. Ville skrika åt stackarna att fly medan ni kan, haha, drama! Jobbigt att det faktiskt är sant... :) 

Jag har ingen aning om hur det är på andra Realgymnasie skolor, men i Borås har vi det jävligt kaos. 
 
 
 

Duktiga grisen

Han var superfin igår! Himla seg för skänkeln dock, och ville inte riktigt gå undan för min skänkel.

Började med att rida igenom LB1an för Annika, så att vi resten av passet skulle kunna putsa på det som inte var bra. Pompe kändes lite kantig och ville inte riktigt gå ut i hörnen ordentligt, men i övrigt var det bra.

Det vi skulle träna lite på var att vända lite mer igenom hörnen, få aningens rundare galopp, lite noggrannare serpentiner samt att han inte skulle vara så hastig i mellantraven. Mellantraven har vi alltid haft problem med, den blir springig istället för att han tar större steg. Fick till det ganska bra i slutet, och hörnpasseringarna löste sig direkt, där hängde det mest på mig. :)

Resten tyckte Annika var bra, så vi får väl se hur det går på Lördag då vi startar dressyr KM. :)


https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2004562/images/2012/pic_509b583cddf2b319fc000db3.jpg" class="image">


Film från Änglahoppet

 
Nice va? Kollar man riktigt noga under bangången ser man mig och Manda. Haha ;) 
 

Dressyrträning på G

 
Hello!
Onsdagar betyder vanligtvis hoppträning, men inte idag! Ulf är på tränarutbildning så då ska jag träna dressyr istället! Passande med tanke på att vi ska delta i dressyr KM på Söndag. :) 
 
Ska träna för Annika Kroon, som jag tränat lite från och till för i ca 4 år. Har inte ridit ett enda dressyrpass för tränare i år, så det lär ju bli kämpigt, men det gillar vi! Ska fråga om jag inte kan få rida igenom LB:1an för henne också, kan vara nyttigt att få lite tips till på Söndag. Skönt att slippa rida utomhus i mörkret också... -.- 
 
Annars är allt bra, lite halvt panik med skolan bara. Det är jäkligt tufft att hänga med, och ska till och med antagligen hoppa av en kurs som inte kommer ge mig full behörighet i Naturvetenskapen. Faktum är att det känns som en lättnad, kommer bli så skönt att få slippa det. Har inte svårt för skolan egentligen, men förstår mig verkligen inte på detta ämnet och så adderar vi en skitdålig "lärare" på det. Ja, ni fattar ju! Min prestationsångest har gjort att jag mått riktigt dålig ett tag, och när läraren även beter sig som en jäkla 5 åring så sätter jag stopp. Får hellre höga betyg i de andra ämnena och mår bra än att lägga ner mycket tid och energi på ett ämne jag knappt har G i. Och neeej, det handlar inte om något kärnämne, så det är ingen katastrof någonstans. ;) 
 
Nä, ska ta och byta om nu och packa fotbollsgrejerna med dessutom, åker på fotbollsträning direkt efter dressyrträningen. Ha det! :D 
 
 
 

Trött på livet haha

Seriöst! Klockan är halv fem när det blir mörkt ute... Hinner inte ens komma till stallet! Ge mig sommar, körkort och student. Haha :)


Hampus och Pompe

 
Matilda hade även bilder på Pompe och Hampus, slänger ut dem också ;)
 
 
 

Den ponnyn alltså :o

 
Matilda Sjöberg fotade under tävlingarna i Bollebygd förra helgen, och vilka bilder det blev. Speciellt på Nice! 
 
Inte nämnt speciellt mycket om henne eftersom jag red henne mest under den period då bloggen låg nere, så såg ingen idé med att ta upp det nu. Men eftersom jag nu ska fortsätta tävla och träna henne tills hon lånas ut så är jag  såklart tvungen att berätta en snabbis. :) 
 
Fullständiga namnet är Nässlehults Nice Design, en svensk ridponny,c-ponny sto född 2005. Hon har gått med föl och är därför lite efter i utbildningen. Har ett jäkla klipp och är helt orädd, påminner mycket om Sessan när det gäller hur hon tänker i hoppningen, ser bara översta bommen. :) Nice är känslig, pigg och väldigt rolig att rida, tror att med lite träning så kommer hon bli himla fin. Vi ska bara hitta varandra lite till :) 
 
Startade henne i LC och LC+5 i Bollebygd då för några veckor sedan, då hade jag ridit henne i ca två veckor. Hon är inte jättemycket tävlad, startad lokalt två gånger och utöver det lite clearrounder. Hade med henne på en träning för Ulf och han blev nog lite förtjust i henne. :) I LCn vi startade fick vi ett pet, och i LC+5 hade vi två pet i omhoppningen. (En bed. A1:A) men hon var riktigt fin och det gick över förväntan!
 
Här har ni två bilder på henne iallafall, vad tycker ni? :) 
 
 
 

Noll motivation


Sitter på bussen på G mot skolan. Redan börjat räkna ner dagarna till vinterlovet, ca 29 dagar. Då har jag räknat bort helger, studiedagar och dagar då jag vet att jag ska vara ledig. 29 rena skoldagar ska jag väl klara mig igenom :)

Tappat så himla mycket motivation i skolan. Det är TUFFT och jag son egentligen har väldigt lätt för skolan får kämpa mer än vanligt. Fast det var ju ganska väntat, dock levererar skolan en riktigt pissdålig lärare i ett av de viktigare ämnena inom naturvetenskaps spåret, så kan säga att jag är rätt körd där...

Jaja, 29 dagar to go!


Smartast

Glömde länka till bildtävlingen, haha! Här har ni en jobbig copy-paste länk men orkar inte starta datorn så det får duga så länge :)

RÖSTA (skriv: bild 2, pompay typ)

SKREV FEL: BILD TVÅ ÄR DET!


http://elisabethagren.se/?p=12630#comments


Inomhussäsongen 2011-2012

 
Okej! Tänkte köra en liten jämförelse här! Inomussäsongen för mig och Pompay började ... helt okej. Några uteslutningar, framförallt då i LAerna och ja, jag har alltid fått för mig att han inte trivs lika bra inne. 
 
Men faktum är att i år har han visat en helt annan glöd, och även om jag i många lägen är riktigt trött på honom när han inte bjuder till så är jag fruktansvärt nöjd med hur denna inomhussäsongen börjat. Jag har hittils startat 6 stycken LA klasser (en LA+). Och i endast EN utav dem är jag utesluten, för mig och Pompe är det rätt fantastiskt ;) Vi har dessutom 3 rundor med retliga 4 fel, och två rundor med 8 fel. Helt okej med tanke på hur det var förra året... 
 
2011 var rundorna visserligen inte med såååå många uteslutningarn, men det var inte roligt att hoppa. Ingenting stämde, han var seg och jag gjorde inte så mycket åt det antagligen. 2011 startade jag 3 stycken LA inomhus. Varav jag var utesluten i två, och i den tredje hade jag åtta fel. Har inga filmer från dessa rundor, men har en från tidigt i år som speglar även hur de ritterna på hösten var. 
 
April, 2012 
 
November, 2012 
 

Röstaaaa ;)

 
Såg att Lisa valt ut min bild bland de 10 finalisterna i tävlingen på hennes blogg! :) 
 
Tycker ni kan gå in och rösta! (a) 
 
Denna bilden som Becky fotat är det som är med! :) Bidrag nummer 2!
 
 

Jag vet inte riktigt ;)

 
Himla konstigt, hade gjort tidsinställda till igår, men de verkar inte ha kommit upp? 
 
Hur som helst så hade jag en ganska lugn dag igår. Vaknade sent, åkte upp till ridhuset och hjälpte Elin att hoppa, red ut Grisen med Nadja och Linn och sedan var det maskeradfest på kvällen. Jag som egentligen inte är så mycket för att klä ut mig tyckte nog ändå att det var helt okej. :) 
 
Idag ska jag nog ta ut honom på ytterligare en sväng, skulle egentligen åkt in och kollat på SM finalen, men mamma vill inte köra mig och orkar inte ta bussen så det blir nog inget med det, tråkigt nog... Istället ska jag bort till stallet som sagt och spana in Maddes nya häst som hon släpat med sig från Stockholm. Spännande ;) 
 
Här får ni en bild från igår, även om det inte riktigt håller sig till det hästiga spåret, haha! ;) Kan ni se vad jag var utklädd till? (haha...) Och förresten, vem har inte värsta ångesten för att det är skola imorgon? Jag har... 
 

Änglahoppet dag 3

 
Vilken skillnad det vara att vakna i morse, underbart! Taggade dock till rejält eftersom jag insett att jag måste vara lite agressiv när jag hoppar de större banorna. Inte elak, bara jävligt ettrig och "arg" på honom. Då sköter han sig minsann :) 
 
| LA, 110cm | Bed: A:0 | nationell | 8 fel |
 
Även idag levererar Lennart Lindelöw en superbra och rolig bana. Lagom svår och teknisk utan att vara taskig, precis som de andra dagarna. Hittade en bra galopp och idag var nog den dag där han kändes fräschast. Ettan inga konstigheter, längre väg till tvåan som ligger på ett relaterat avstånd fram till en större oxer. Gick innan B-ponny startade så har ingen aning om meterlängden, men jag gick på 5 ganska jämna språng. Sedan kom två kombin ganska snabbt ur sväng, tappar yttersidan lite i svängen och kommer lite nära A som han får med sig, men viktigast av allt - han hoppade även om vi inte kom 100%. Fortsätter på en alternativ sväng till räcket som man hoppar lite på volt, innanför lite hinder igen och på en oxer där vi kommer perfekt. Riktigt go känsla! Hoppar ett smalräcke som står längs läktaren och en böjd linje till en oxer på 7 galoppsprång (inte heller mätt) och får ett superfint flyt. 9an står skarpt ur hörnet men kommer även där perfekt och har sedan en lååååång böjd distans till sista oxern. Rider på lite väl fram utan att hålla upp honom lite, så han är lite väl på bogen när vi väl hoppar av och han får med frambommen. Med resultatet är jag halvnöjd, men nu vart det inga stopp, och rivningarna var mer ryttarfel. :D 
 
Idag tackar jag Linn superduper mycket som hängde med och filma, och även min lillasyster som fotade även om bilderna inte blev superbra ;) Och till mammi då som orkar dras med mig varje gång... haha!
  
<3 

Svar på två frågor :)

* Hur högt var inte det på bilden då?! 1.40? xD
 
Svar: 1,15 ska det iallafall vara :) Sedan om det är det exakt på centimetern vet jag inte, men 1,40 är det defentivt inte iallafall. 
 
* Vilken strl har du på dina veredus skydd? Och hur sitter dom på Pompay? :)
 
Svar: Jag har small. Tyckte att M såg alldeles för långa ut, så körde på S. Tycker de sitter bra, de rör sig inte och blir inte genom blöta. Har de på de yttersta knäppena och det sitter lagom hårt. Dessutom är det riktigt snygga! :) 
 

Bildminne

 
Kollade igenom min externa hårddisk häromdagen och hittade massa fina bilder från i vintras som jag inte publicerat på ett tag. Så, här har ni dem! 
 
 
 

Filmer från idag!

 
Supersnälla Nadja var med idag och dokumenterade det hela med film. Gött! Mamma och jag har lagt ner filmandet nu det senaste, det har varit skönt att kunna fokusera på annat... Men nu är jag glad att Nadja filmade :D 
 
Film från framhoppningen (Kul :D ) 
 
 
Film från rundan:  
 
Po
Kung! 

Änglahoppet dag 2

 
Vaknade i morse och hade världens konstigaste känsla. Trodde inte på mig själv, inte på Pompay och ville knappt åka till Borås och starta idag. Efter gårdagen kändes en debut i LA+5 nationellt förjävligt, och när jag såg banskissen på equipe bidrog inte det direkt till någon positivare känsla. Idag var det betydligt svårare. 
 
På något vis släpade jag mig till stallet med en helt annan inställning. Var riktigt arg, haha! Från att sitta och lipa vid frukosten med en morsa som inte riktigt visste hur hon skulle reagera till att bara bestämma sig är väl en egenskap jag besitter, haha. 
 
Idag var vi där i god tid, hann se 20 c-ponnyer och banan var inte lika skräckinjagande irl, utan den såg riktigt trevlig ut! Medan jag går banan så kommer Ulf, och jag hinner diskutera den med honom samt se två ekipage. skönt att han var där, fyfan vilken lättnad det var. 
 
| La+5 (115cm) | bed A:0 | nationell | 4 fel |
 
Framhoppning
Somsagt så vart jag riktigt revanschsugen trots allt och var nästan lite irriterad och arg på Pompe. Omvandlade det till en förbaskat bra framridning, där jag hittade lite nya sätt att få honom fokuserad. På framhoppningen hade jag Ulf i mitten, vilket var väldigt sönt. Fine, mamma funkar, men hon ser långt ifrån allt som Ulf ser. Det enda han ville var att jag skulle ta tag lite tuffare i högertygeln eftersom han bet sig fast lite där, och när han väl släppte hoppade han avslappnat och superduper lätt. Hoppade räcket på maxhöjd, och oxern lite bred men inte maxad. Flöt himla bra! Men det gjorde det även igår... 
 
På banan 
Ulfs ord om banan var att kommer du igång bra på ettan och tvåan, så är resten inga problem. Och visst, så var det! Hindrena kom snabbt ur sväng, på serpentin, första kombin var normalstor (6,30) och andra rätt stor (6,50). Trippelbarr var med, en lååång distans till ett räcke med 15 m till samma oxer som han stoppade på igår. Med andra ord en riktigt maffig bana, bland de mest tekniska jag hoppat skulle jag tro. Tar alla svängar jag planerat, var ju ändå en A:0 och jag är inte feg, svängde upp hyffsat snabbt på trippeln, givetvis biter han fast lite i bettet som han gjorde på framhoppningen, hinner inte lossa honom och han tappar höjd, längd och bakben och vi får med oss bakbommen. Men resten helt felfritt! :D Underbart att komma ut från banan med en BRA känsla, en nöjd Ulf och en 115 debut med en enda onödig rivning och inte ett stopp! För resten var så bra som vi två kan få till det! 
 
Här har ni banskissen!
 
Alltså, från 5 AB red jag innanför 7an och 9B till 6an.
 
Underbar känsla att det gick att vända allt det negativa från igår och i morse. När jag gick banan funderade jag på om jag ens skulle komma till hinder nummer fem, haha! 
 
 
 
 

RSS 2.0