:/

 
Åh, 3 av 4 rundor idag var bra, okej. Men LAn med Pompay var total katastroooof. Han var GRYM på framhoppning, jag kaosade på banan. Orkar inte gå in på mer detaljer just nu, är så himla trött. Var i Ale 08:30 i morse, och kom hem nu.... 12 timmar på tävling typ... (hästarna var iallafall grymma!) 
 
Ni får la kanska resultat och sådant imorgon, har ju faktiskt två starter på Hampus kvar denna helgen så får ladda om och köra järnet imorgon helt enkelt! 
 
Ha det! 
 
Still my herooo 
 

Ovisade bilder från Sessan LA debut

 
Snälla Elin lyckades agera banpersonal och fotograf samtidigt i LAn förförra helgen, så här kommer ytterligare några bilder. 1000 tack! :D 
 

Och regnet bara öser neeeer

 
Fast det gör inte så mycket, att de regnar alltså, för jag hann rida alla tre, packa och putsa innan det började vräka ner. Åskar gör det också... 
 
Hampus red jag en 45 minutrare med, lät han galoppera på lite i uppförsbackarna och han låg på ganska bra! Imorgon får han en hyffsat lugn runda ute på grusvägarna tror jag. :) Sessan red jag en skritt på, kollade av läget med henne och hon verkade lugn och harmonisk. Precis som jag vill ha henne! Pompay red jag ut i 40 minuter och kombinerade uteritten med dressyr. Han var mjuk och följsam, lyssnade fint och kändes riktigt fräsch. Lät honom sträcka ut lite i galoppen utan att för den delen släppa honom. 
 
Nu står Pompay inne, och Sessan ute. Finns en ledig box inne OM jag hade velat stoppa in henne, men hon är så van att gå ute att det spelar ingen roll. Dessutom är det bra, för då är hon inte riktigt lika explosiv på banan som när hon har stått inne, när hon stått inne är hon som en tickande bomb! Enda negativa är väl att jag får lägga extra tid på henne på morgonen, men det är det såklart värt! 
 
Nu ska jag fixa en toast och chilla framför TV och dator en stund, hörs imorgon! :) 
 

Säljes - John Whitaker, Pessoa, Schockemöhle

John Whitaker Velvet schabrak, rött och storlek full. Använt, men ser inte slitet eller urtvättat ut. Väldigt klarröd färg! Endast lite utslitet under remmarna, men det syns såklart inte när man använder det. :) 
 
Nypris: 600 kr 
Mitt pris: 300 kr, bud eller byte mot annat märkesscabrak. 
 
(skuggorna gör att färgen på schabraket skiftar) 
 

 
Pessoa framskydd med fårull på insidan. Använda EN gång. Stl Small, passar C-ponny med längre ben och D-ponny. Superfina skydd!

Nypris: 1200 
Mitt pris: 500 kr eller bud. 
 
 


Schockemöhle schabrak. Inköpt på GHS 2012. Använt en gång på tävling, men är tyvärr för litet. Stl Ponny. 
 
Nypris: ca 500 kr 
Mitt pris: 200kr eller bud. 
 
 
 
 
 
 

Förebild

 
Jag har aldrig sett mig själv som någons förebild. Jag har ioförsig alltid tänkt på hur jag visar mig utåt, att jag föregår med gott exempel liksom, men aldrig sett mig själv som någon förebild. 
 
Häromdagen när jag som vanligt kollade in lite bloggar blev jag riktigt överraskad! Elin, en utav de yngre tjejerna i stallet hade skrivet ett så himla fint inlägg ( <-- klicka och läs) som verkligen fick mig tårögd. Och det säger jag inte bara för att säga det, utan jag blev rörd på riktigt, och den enda som brukar lyckas med det är typ Pompay. ;) 
 
En utav anledningarna till att jag blev så rörd är känslan av att jag faktiskt fått någon att bli glad, känna sig lite mer självsäker eller helt enkelt att någon ens tänkt tanken att de vill bli som mig när de blir äldre. DET är en skithäftig känsla faktiskt! En annan anledning är att det finns så himla mycket duktigt folk runt omkring mig, som lätt hade kunnat vara någons förebild, men att det i slutändan faktiskt är jag som är det. 
 
Jag försöker bara vara mig själv. Jag vill hjälpa tjejerna för jag VET hur jobbigt det kan vara när man håller på att lära sig en massa, komma ut och tävla och träna. Det är tufft i början, och vi alla har säkert gått igenom något liknande någon gång. Nervositet, press och prestationsångest är bara en del utav det hela. Och ja, något rätt måste jag ha sagt för uppenbarligen uppskattas det och det är så himla roligt och betydelsefullt att få höra. 
 
Det är så häftigt, för jag kan verkligen se mig själv i de här tjejerna, och jag vill så himla gärna tala om sådant som jag önskar att någon talat om för mig när jag var yngre. Nu är min mamma väldigt kunnig, men även hon missade saker som jag förmedlar till tjejerna för att de inte ska behöva ta samma omväg som mig. :') 
 
Påtal om förebilder, min största förebild har alltid varit min mamma (kliché) och när jag var yngre såg jag också väldigt mycket upp till min kusin Frida. ^^ Självklart har jag också förebilder som Roffe osv, men jag ser också en förebild i de flesta. Jag har väldigt lätt att inspireras utav andra, det kan tillexempel vara någon på en tävling, i min träningsgrupp eller liknande, och det är det som jag tror gör att jag hela tiden förbättras både som människa och ryttare. 
 
Har ni någon förebild? 
 
 

Happy

 
Ponnyerna måste ha vilat sig i form, för satan vad fina dom var idag! 
 
Började med Pompay, och precis som igår var han lite "sömnig". Började därför direkt med massa, massa tempoväxlingar. Det gick inte 20 sekunder utan att jag gjorde en övergång eller tempoväxlingar. Ett exempel var att jag red runt på spåret i trav. Vid varje bokstav gjorde jag halt eller saktade av till skritt. Målet var att göra så små signaler som möjligt, skulle helst bara sitta till i halten och i igångsättningen endast tänka trav. I slutet gick det ruskigt bra och han lyssnade superfint. 
 
La även in volter, öppnor samt lite backningar i halterna. Allt för att han skulle vara uppmärksam och hela tiden och erbjudas en ny uppgift. Det roligaste var att han faktiskt tog tag i uppgifterna och jobbade på som aldrig förr. Hur som helst, hoppade sedan ett sockerbitshinder på volt, och sedan ett relaterat avstånd med 4 normala galoppsprång. Varierade steglängden och red ibland på 5 och ibland på 3 språng. Höjde upp ett av hindrena i slutet bara för att ta ett skutt på lite högre, och han kändes kanonfin! :D 
 
Sessan fick göra samma sak, hon har verkligen lugnat ner sig nu det senaste. Hittade en bra form på henne i skritt och trav, de går åt rätt håll! Hoppade på volten, hon var pigg MEN kontrollerbar och tog mina förhållningar även om jag red på Eggbettet. Hoppade linjen men sket i steglängden och koncentrerade mig på att komma rätt utan att ens ha en tendens att trycka av henne. Målet var att kunna hålla samma tempo hela tiden, gick okej! Höjde även för henne upp ett av hindrena i slutet och tog några språng på det. Hon hoppade nog 20cm över, jäklar vad hon tog i! 
 
 
 
 

Länktime

 
Mest engagerad på frågestunden var Nadja! Dock tycker jag att alla ställde sjukt bra frågor, hade riktigt svårt att svara på vissa... ;) 
 
Bild på Nadja och hennes ponny Mango :) 

Rubrik

 
Hello! 
 
Var lite effektiv igår och skrev av mig lite, två mastiga åsiktsinlägg kom till liv och ett kommer faktiskt upp redan idag. Det andra får chilla en stund i utkast ;) 
 
Idag är det storbad på G! Både S och P behöver en rejäl omgång med slangen, grönsåpan och svampen nu när de gått ute dygnet runt ett tag och blivit riktigt skitiga. VET att det tar bort skyddande insektsgrejer blablabla men jag lovar er, det är nödvändigt... Dessutom är grönsåpa bra emot fästingar har jag hört! :) 
 
Förutom det så ska mina fina få ett litet markarbetes/ lätt hoppass i paddocken också. Det är ju igång även om de vilat 5 dagar, men en liten wakeup innan Lördag får det bli. Lite markbommar och något hinder som jag höjer upp litet det sista. Avslutar som vanligt med en liten skogsslinga. ;) 
 
Och just det, ska även länka den om ställde mest frågor i frågestunden. Det inlägget kommer upp i eftermiddag. :) 
 
Ciao! 
 
Älskar denna bilden! :') 

Äntligen hemma

 
Har precis bäddat ner mig i min egna säng. Finns nästan inget bättre än det när man varit borta ett tag, eller hur? 
 
Har åkt flygplan i stort sett hela dagen, eller ja, mellanlandat och hållt på. I februari när biljetterna bokades gick inga direktflygplan till Nice, hur kasst? Jaja, 4 timmars mellandlandning i Frankfurt och två flygresor senare landade vi iallafall i Sverige 19:00. Var direkt hem, byta om och sedan raka vägen till stallet. 
 
Red ut Pompay tillsammans med Madde, han var riktigt lat. Har antagligen inte sovit så mycket i den nya hagen, som jag tidigare nämnt har ett hörn med hyffsad utsikt till stona, och det var rejält upptrampat längs staketen. Han har helt enkelt hållt igång sig själv medans jag varit borta - på gott och ont ;) Masserade honom iallafall och gosade lite, och sedan fick han gå in och sova i boxen. Han verkade rätt nöjd med det faktiskt! Han får sova inne nu fram tills Lördag, samt gå i sin vanliga hage som är lite mer för sig själv. Så kanske han kan lägga energi på "rätt" saker ;) 
 
Sessan kom faktiskt springande mot mig i hagen idag när jag ropade på henne! Brukar i vanliga fall få gå in och hämta prinsessan, och ibland när det inte passar henne så struttar hon retsamt iväg så fort jag kommer i närheten. Idag passade det sig tydligen och hon kom i full karriär ;) Tog in och gjorde samma sak med henne, plockade lite fästingar, gosade, masserade och hade mig en stund. Tror jag la mer tid på pysslet innan än själva ridningen idag, vilket tyvärr är ovanligt. Anyhow, satt upp på henne barbacka, hon är ganska tjock nu så jag satt väldigt bekvämt faktiskt! Vi var ute i ca 45min och hon var väldigt mjuk och harmonisk. Sessan är rolig att rida barbacka, finns inte många hästar som är så goa att rida barabacka på, möjligen Hampus då.
 
Passade även på att tjingsa på honom, Hampus alltså, som såg himla nöjd ut med en "ny" tjej i hagen brevid. Gnäggade gjorde han också! :) Lämnade stallet strax efter 23:00 och ja, längesedan man var i stallet så sent! 
 
Är antagligen helt arbetsskadad också, för jag har längtat hem något fruktansvärt till ponnyerna, och har till 90% tänkt ut hur jag ska lägga upp helgen och dagarna fram tills dess medans jag legat och stekt på rivieran. Jaja, dags att sova! :D 
 
Fina Hampus! Som jag förövrigt fick reda på har hoppat 140cm på enkelhinder, inte dåligt de inte ;) 

Gramanen

 
Det finns så mycket förtal och skitsnack om inspänningar och hjälptyglar av alla dess sorter. Innan var jag en av dem som ansåg att inspänningar etc var kass. Men nu har jag ändrat min åsikt litegrann! 
 
Kan börja med att dra min korta erfarenhet av gramantygeln som används ganska flitigt utav många - både rutinerade och orutinerade. Jag prövade på att använda den på Sessan, då hon oftast går med huvudet högt bland måsarna, spänner sin hjorthals och gör vad som förutom att slappna av. Det brukar oftast gå bra i skritten, då kan man få henne att sänka sig, slappna av och bara traska på. I traven var det "tjong" upp med huvudet och börja trippa. Spelar inte så jättestor roll vad jag gör, hon blir av någon anledning stressad. (När jag rider med vanligt eggbett, med pelhamet är hon okej) Det jobbade såklart emot mig, eftersom ju mer hon spände underhalsen - desto större blev den och ju mer kunde hon säga emot.
 
I vilket fall red jag med gramanen i slutet av ett ridpass i paddocken idag. Som vanligt var hon spänd, ville hålla koll på allt, spjärnade imot och ville inte slappna av. Då satte jag för första gången på gramanen. Lät den vara lång i större del av passet, det är fördelen med gramanen, man kan bestäma hurvida mycket man vill ta i den, eller i tygeln. I vilket fall, hon var som vanligt bra i skritten, och till min stora förvåning, superfin i traven. Hon insåg att det inte var någon idé att slå emot, och slappnade av och började för första gången sänka sig och trampa på under sig med höjd rygg, istället för att sänka ryggen, spänna underhalsen och trippa omkring. 
 
Den har även hjälpt mig väldigt mycket vid uteritter, nu kan jag kontrollera henne, och till och med ute få henne att vara lugn och avslappnad i traven utanför ridbanan, allt detta tack vare att jag använt gramanen 1-2 gånger. Såklart ska hon snart kunna gå bra utan den, men det är en knuff i rätt riktning, och det har redan gett bra resultat. 
 
Jag är TUSEN gånger om emot att yngre tjejer rider med inspänning. Jag hade ett syfte med gramanen, ett mål att jobba efter och där med en finishline där jag vet när det är dags att sluta använde den. Mindre rutinerade ryttare tänker inte på samma vis. Att gå i form, är för dem när hästen böjer på nacken, och där igenom är inspänningar och sådant en genväg för att hästen ska gå "fint". 
 
Enda gången jag använt mig av den typen av hjälptygel som graman i ridning är på Sessan. Annars brukar jag ta hjälp av en Gogh i longeringen, skulle inte kunna tänka mig att longera utan hjälptygel. Helt meningslöst om inte hästen av eget maskineri eller hjälptygel sänker nacken och jobbar med ryggen. 
 
Rätt luddigt inlägg, blir så när man har mycket man vill ta upp - detta är nog inte ens hälften. Vad har ni för erfarenheter av hjälptyglar? :) 
 
Foto lånat från Reitsport

Svar på frågestunden del 4

 
 
1. Vart ska du tävla nästa gång?

Ale Jennylunds RK 30 Juni
 
2. Ska du vara med i Klara och Flisan cup. Om ja, i vilka klasser ska du starta hästarna?
 
Är bara anmäld med Hampus för tillfället, LC - LA tror jag :) 
 
3. Vilket datum fyller du år?
 
14 april
 
4. Vilka bloggar läser du dagligen?
 
Redan svarat på denna frågan i Del 1. 
 
5. Hur gammal är Pompay
 
Åtta 
 
6. Hur gammal är Sessan?

Åtta
 
7. Hur gammal är Hampus?
 
Tolv
 
8. Vad är det högsta du har hoppat och på vilken häst?

140cm med Pompay 
 
9. Vad är det högsta Pompay har hoppat och med villken ryttare (Om du vet med vilken ryttare?

140 cm med mig
 
10. Vad är det högsta Hampus har hoppat och med villken ryttare (Om du vet med vilken ryttare?
 
125 kanske, med Isabel isåfall :) 
 
11. Vad är det högsta Sessan har hoppat och med villken ryttare (Om du vet med vilken ryttare?
 
115 cm, med mig :) 
 
12. Hur många rosetter har du?
 
Har ca 80 eller mer placeringar, inte räknat med clearroundrosetter då. 
 
13. Har du ridit på ridskola? Om ja, hur länge?
 

Red hos Kajsela i kanske två år när jag var ca 6 år. Sedan red jag på Bork i tre år kanske, tills jag var 11 år. 
 
14. Hur många medaljer har du (Om du har några)?
 
Ha väldigt många medaljer, någon från ridningen men en hel drös från fotbollen. 
 
 
15. Har du flyttat någon gång? Om ja, hur många gånger?
 
4-5 gånger kanske :) 
 
16. Hur länge har du bott på bork (Där du bor nu)?

3 år ungefär
 
17. Kommer du att orka svara på alla frågor? Haha
 
Just did ;) 

Film + mer bilder på Vannie från KM


Japp, här har ni min storhästdebut! Var riktigt roligt, och hade lätt kunnat tävla storhäst fler gånger just nu. 

Bilderna är tagna utav Matilda Sjöberg och Emelie Carlsson! 
Svar på frågestunden del 3

 
 
Vem av sessan , pompay och Hampus gillar du mest och tror kommer gå längst ?
 

Hoppas såklart att alla går långt, men Sessan vet jag har "det". Dock gillar jag alla på olika sätt, så det är svårt att säga vem jag tycker bäst om ;) 
 
Vad har du för sadel/sadlar på dom? Asså vilket märke? Xd

Hampus har jag ingen aning, haha! Men Pompe har en Robert Whitaker sadel, ett samarbete med Hööks och Thorowgood. En Passier dressyrsadel har han med. Sessan har en likadan hoppsadel som Pompay. 
 
 
Skulle du kunna nämna Max två ponnysar från varje kategori du tycker är lite extra fina och har koll på , även någon storhäst?
 
Kat. B: Har ingen som helst koll på B-ponnyer... 
Kat. C: Tycker ju Little Finnigan är fin, kommer dock inte ihåg vem jag tycker är finast. 
Kat. D: Wild at heart T 
Storhäst: Cornet Obolensky 
 
 
Hur är en perfekt häst/ponny för dig?
 
Känslig, lite attityd, lite egen motor (utan att bli het), ärlig och med grym hoppförmåga.
 
 
Är du nöjd över ditt liv?
 
För det mesta är jag nog det ja! 
 
Någon häst/ ponny du hade gjort ALLT för att få?
 
Helt ärligt, vet jag inte. Har nog inte sett den hästen riktigt än... 
 
Vad har du haft för ponnysar innan dom du har nu?
 
Min shettis Regina, min c-ponny Idefix, D-ponny Abel, ungefär dom. Sedan har mamma haft storhäst länge med ;) 
 
 
Hur är sessan att rida? Tycker hon verkar sjukt mysig! ;)
 

Vill alltid göra rätt! Gör hon fel blir hon väldigt upprörd. Tuff och hård i pshyket, hon tror att hon är bäst och klarar av allting själv. Hon är väldigt trevlig när man hittat lite knappar. Roligast är hon utan tvekan i hoppningen! 
 
Är du någongång rädd när du rider?
 
Rädd, nej! Aldrig ballat ur för att jag tyckt att något är läskigt. :) 
 
 
Vad tycker du om pessoa bett?

Ingen aning, vet att det inte är bra osv, men om en häst inte funkar på något bett utom det så är det väl bra för den hästen. Kör mest på "det är handen som gör bettet" typ ;) Inte så jätteinsatt i det där, skulle nog inte använda det själv däremot. 
 
 
Vad rider du med för bett? Grymt bra blogg har du Fanny! Kram
 
Sessan går på Pelham på tävling och hoppträning, annars på eggbett eller novabett. Pompay går alltid numera på eggbett, då och då novabett. Hampus rids på eggbett och ibland hack. :) Tack Emmy! Kram 

Hahaha!


Lyckad kan man lugnt säga att förra helgen va eller vad säger ni? Saknas dock en pokal, en plakett och två rosetter. :) 


Svar på frågestunden del 2

 
 
Bästa tipset för att lyckas få en såndär snygg pannlugg som pompe har? ;d

Det där med pannlugg är ju väldigt individuellt, och hingstar har ju i regel mer hårväxt en valacker och ston. Och hans pannlugg har alltid varit så, och jag gör verkligen inget speciellt förutom att klippa den då och då. Man kan ju ge B-vitamin, lägga fram så mycket man det går, och låta grimman göra ett nytt "skav".  
 
Bästa klubben du varit och tävlat på?

Finns många fina klubbar, men Grevagården är superfin. Allt ligger så kompakt och nära, bra underlag på framhoppning och på banan. Har iofs bara tävlat inomhus där, men vet att deras grus och gräs är bra med. 
 
 
Vad brukar du packa med på meeting och hur du brukar lägga upp allting?
 
Jag är en sådan där som gärna tar med för mycket än för lite, så det brukar bli en del! Ska göra en lista nu innan Varbergshoppet i ett enskilt inlägg om det vore intressant? Men i stora drag kan jag ta det. Utgår från vad jag brukar ha med på en vanlig tävling, och plusar bara på lite schabrak, mat, hinkar och sådant. Sedan åker vi oftast dagen innan tävlingen börjar, så man har en chans att stadga sig i lugn och ro. Till greva fick vi stressa som tusan och jag missade nästan min första start, så det gör vi inte om! Sedan står ju hästarna inne i stort sett hela tiden, så vi brukar promenera lite och handbeta dem, kanske någon liten trimridning på kvällarna. Dock får man enligt TR inte rida barbacka längre... tråkigt! 
 
Vilka bloggar läser du dagligen?

Beror helt på hur tråkigt jag har här hemma! Men jag kollar oftast på Saras, Elisabeths och ponnysanning typ. Sedan kikar jag med jämna mellanrum in på de bloggar där jag känner bloggaren/bloggarna. :) 
 
 
Vad är det högsta du hoppat med Sessan?
 

115 kanske? Har inte pressat henne på höjderna, det behövs inte :) 
 
 
Hur länge till ska du träna/tävla Hampus?
 
När han har sålts, efter DM någon gång kanske... 
 
Hur skulle din nästa hästa vara? Det var allt jag kunde komma på:)
 
Som Sessan fast ca 165 :) 
 
Vad är ditt mål med dina ponnysar som du har just nu?
 
Pompay: Få min sista nolla och gå upp på MSV B. 
Sessan: Få mer rutin i LA, bra rundor utan större missar. Nollor vill vi ha med ;) 
Hampus: Lära känna varandra ytterligare och nolla några LA. 
 
Hahah, samma mål på alla, men de känns väldigt rimliga på allihopa! 
 
Vill du jobba med hästar sen eller har du bara tänkt att ha det som ett intresse?

Ja, på ett eller annat sätt vill jag det. Kan jag inte bli nästa RGB vill jag ha ett eget företag med fokus på tillridning och tävling. :) Men det ändras typ hela tiden :P 
 
 
Va är din dröm?
 
Att aldrig bli över 18 år... 
 
 
 

Sessans utveckling på 3 månader


Hon är helt fantastisk, vilken ponny! Ställer upp i ALLA lägen och gör alltid sitt bästa och har alltid gjort. Dock är jag så förundrad över hennes kapacitet, hon hoppar som en liten kanonkula. ;) 

Här har ni iallafall en film på hennes första clearround, detta var den 10 mars och vi hoppade 80cm två gånger. Drygt tre månader senare har Sessan varit ute på lite riktiga tävlingar, placerat sig upp till LB regionalt, musklat sig och lugnat ner sig litegrann. Här har ni den senaste starten - la debuten! 
Bra filmkamera!

 
Något jag tycker är EXTREMT viktigt när man lägger ut tävlingsfilmer på bloggen är att: 
 
1: Det INTE är mobilfilmat
2: Det är relativt inzoomat.
3: Bra kvalité så att man ser något. 
 
Jag fyller själv inte upp alla dessa kriterier, men det ska jag börja göra! Julias systemkamera filmar i HD, men cpfuckadhatardetprogrammet moviemaker pallar inte det formatet. Det betyder att jag måste omformatera filmerna, som inte bara tar extra tid utan som förstör kvalitén VÄLDIGT mycket... Julia kan heller inte alltid vara med och filma, så då brukar min värdelösa rosa digitalkamera få hoppa in... Världens sämsta kvalité på filmerna plus dålig zoom. Whoppa! 
 
Vill inte punga ut med allt för mycket pengar på en ny kamera, men en hyffsad filmkamera borde man väl kunna få tag på för lagom mycket pengar? Kan ju alltid ladda ner ett nytt filmhanteringsprogram med... 
 
Några tips på kamera eller ersättare för moviemaker? 
 
 
 
 

Bilder - Hampus


Har lite sköna bilder på Hampus, Matilda Sjöberg som fotat! 

Svar på frågestunden del 1

 
1- du lånar du både pompay & sessan från samma ägare. har hon/han oxå storhästar som du kan "få" och ha på foder som du då kommer/kan få tävla?:D
 
Ja, de har en jättefin unghäst med hoppblod som heter Carmenzita, (e. Carland). Tanken är att jag ska ha henne sedan. 
 
2- hur gammal är sessan?
 
Hon är åtta. 
 
 
3- hur långt tror du sessan kommer komma? (om du räknar HELA hennes liv)
 
Oj, med den kapaciteten och självsäkerheten tror jag hon kan komma väldigt långt med rätt ryttare såklart! SM defenitivt, om hon hamnar i rätt händer. 
 
 
4- Står pompay, sessan & hampus i samma stall? ink. storhästen?:)
 
Ja, det gör de. (Vilket är väldigt skönt!)
 
 
5- har ni ridhus där dom står?
 
Nej, men vi har 15 minuter skritt upp till ridklubben. Och där finns tillgång till två ridhus och en stor paddock. (Fibersandsridhus dessutom)
 
6- helst film eller bild när du tävlar? måste välja bara ETT alternativ;) förresten, love din blogg!!:D
 
Film, då kan man analysera rundan efteråt bättre. Tack :D 
 
Vad är dina mål med ridningen? Satsar du på något som typ SM elr ngn stor tillställning?

Att bli så duktig som möjligt är såklart mitt mål, sedan vill jag ju tävla på MSV nivå innan min ponnytid är slut. SM har jag nog inte material nog att ta mig till för tillfället, men det är såklart en liten dröm som ligger där och trycker. ;) 
 
Hur länge ska du rida sessan?
 
Tills hon säljs. 
 
 
Vad hände med den hästen som du och Madde hämtade hem i januari sammtidigt som ni hämtade sessan första gången? Är den fortfarande hemma hos er?

Carmenzita åkte hem i mars-april tror jag, Madde kände nog att det inte funkade riktigt. Dessutom hade hon två egna att tänka på :) 
 
 
Tränar du ngt själv?
 
Ja, eller, just nu gör jag inte det men innan har jag ju alltid spelat fotboll, och ska sätta igång med det nu när jag kommit hem från frankrike. :) 

Allergi attack bara

 
Hej på er! Hann rida Pompe barbacka innan BAM mina ögon började rinna och klia, näsan rann rätt bra den med. Måste ha ridit nära någon växt jag reagerar på eller något. Blev iallafall rejält dåsig med, och sket i att rida Sessan. 
 
Istället tog jag in och gosade lite med henne i stallet, flugsprayade och smorde in med lite solfaktor på mulen. Hon var rätt tacksam att komma in - satan vad varmt det är idag! Dessutom var flugorna riktigt ettriga... 
 
Pompay släppte jag i sin nya sommarhage. Han står mest  i samma hörn och trampar, därifrån ser han nämligen stona! Han lugnar väl ner sig snart, och inser att det finns massa gräs att käka. Haha! Fyllde även på vatten i båda hans hagar. 
 
Nu ska jag ta det lugnt inomhus ett tag, sedan börja packa och ha mig. Vill egentligen inte resa bort nu när ponnyerna går så jäkla bra, men 5 dagar är inte så mycket. Då är de fräscha att köra på igen när jag kommer tillbaka ^^ 
 

Dags att resa sig

 
Haha, sitter fortfarande i sovkläder framför TVn, det är en solig fin dag och klockan är två. Bra! 
 
Har inget intressant att skriva, ponnyerna ska få varsin lugn skogstur barbacka eller något idag och sedan ska jag hem och packa. 
 
Här får ni en repris på snyggingbilder på snyggingpompe! 
 
 
 

Nytt i hästgarderoben

 
Pierre har tagit hem ett par riktigt grymma paddar. De är speciellt utvecklade för att jäma ut trycket på de delar som sadeln "skadar" mest. Dvs området kring ryggkotorna och manken/bogen. Pompay hade tex. ont i båda de ställena, mest ryggen. 
 
De finns i tre olika modeller. En med gelgrejer bak, en med gelgrejer fram, och en modell med både och. Jag ska köpa den med gel både fram och bak. (Kolla bilderna nedan så förstår ni bättre!). Gelen ger GRYM stötdämpning och gör "smällarna" mycket mildare. Dessutom lämnar den fortfarande plats åt manken och ryggen då det bara är en tunn tyggrej på resterande delar. 
 
Denna modellen ska jag köpa :) 
 

Dreampony

 
Haha, fy vilken löjlig rubrik, men Pompe var riktigt fin idag! Vi har haft markatbetespass nu i några veckor, och så även idag. Riktigt roliga övningar som jag kommer ta med mig hem och träna på. 
 
Först värmde vi som vanligt självständigt i skritt, trav och galopp. Efter det jobbade vi med rakriktning på medellinjen. I vänster varv red vi hästarna vänsterställda i nacken, men raka i kroppen och tvärtom i höger, i trav såklart. Efter det jobbade vi med öppnor på samma sätt. Pompay var sjukligt fin, hade tendens att falla ut lite med vänster framben, men efter några gånger försvann även det! 
 
Vi gjorde även samma sak i galopp, först med ställningarna och sedan öppnor. Helt sjukt vilken känsla jag fick, innan har Pompay lätt tappat takten när vi rider mer samlat, men det gjorde han inte idag utan han bar upp sig på ett helt annat sätt. Mycket mer bakbensaktivitet, stadig och rund i formen och ja, känslan var obeskrivlig. 
 
Efter det körde vi igång med lite galoppbommar och böjda spår. Hoppade mest småhinder idag. Tillslut var en liten bana uppygd som innefattade två kombinationer, en räcke-räcke och en oxer-oxer, två böjda linjer och ett hinder på medellinjen. (Se skiss nedan) Hoppade banan på två olika sätt, och på olika höjder. Först på 80cm hinder och sedan en gång på 100-110cm. Ulf tyckte det var roligt att se oss hoppa banan så bra, det är egentligen ingen lätt slinga, men vi fick det att se väldigt lätt ut! Det var tex inga relaterade avstånd, men alla fick till avstånden bra ändå. 
 
Är mest nöjd med uppvärmningen och den sista delen av träninge, då var han riktigt fin! Sista rundan var kanonbra, hittade rätt knappar och vi kom bra överallt. Fan va nöjd jag äääär :D 
 
 
 
 

Redan gjort lite ändringar

 
Minns ni att jag anmälde till Varbergshoppet? Hampus och Sessan skulle gå Krabb och Pompay Kräftcupen? Nu har jag och Pierre ändrat om litegrann! 
 
Hampus är numera anmäld till BÅDE Krabb och kräftcupen. Det är enligt TR okej att hoppa två klasser per dag - så då kör vi på det. Hampus är vass på gräs och har grym kondis, så det är inga konstigheter. Skulle ju dessutom startat honom i LA den 30 juni i Ale, men jag vill lära känna honom bättre innan vi går upp. Det minskar risken för missförstånd och sådant, vilket i värsta fall kan påverka kommande resultat. LA kommer vi iallafall starta i Varberg :) 
 
Sessan gjorde jag ett klassbyte på, hon ska gå Kräft iställer för Krabbcupen. Efter debuten insåg vi att det inte är någon mening för oss att hoppa runt på LC, hon har så mycket att visa och plocka fram att vi helt enkelt beslöt oss för att ändra lite. Kräftcupen är LB, LA, LA eller consolation sista dagen som går i LC+5. Så ja, åtminstone en LA startar vi där. Hon är även anmäld LB & LA i Ale den 30onde. :) 
 
BTW såg att LBn i Ale var ändrad till MHPC kval, alltså stilhoppning. KUL! Inte för att jag egentligen ogillar stilhoppning, men hade velat rida lite A:0/A:0 med Pompe nu innan Varberg. För Sessan kvittar det :) Vi får väl se om jag har någon chans i den klassen, huvudklassen den dagen är LAn, så LBn blir väl en bra warm up tror jag :) 
 
Ska någon av er till Ale Jennylund den 30 juni eller till Varbergshoppet? :) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Madernas Princess

 
 
Hur grym är hon inte? Fina Sessan! :') Jennifer som fotat denna bilden, ni som tävlade i Bollebygd i Lördags kan hitta bilder på deras hemsida. Länk :) 

Uppe med tuppen!

Eller inte! Men vadå, 10:00 är väl helt okej jämfört med 12:00? 
 
Idag ska jag först bort och rida Sessan och Hampus, satsar på att vara hemma vid 14:00-15:00 igen. Just det, ska stängsla lite med, Pompays nya hage är nästan klar! :) 
 
Hampus ska iallafall få ett dressyrpass, blev inget igår då han fick biolight behandling i förrgår och det är viktigt att inte köra på för hårt samma dag eller dagen efter. Men idag ska han få gå lite i paddocken! Ska lägga fokus på övergångar. Exempelvis övergångar från trav till skritt eller halt i serpentiner. De bruknar lossna fint då! :) Sedan ska jag köra mycket basic, mycket rakställningar, utåtställningar och lite sådant. 
 
Sessan ska även hon enligt planeringen gå lite dressyr. Det får faktiskt bli med gramanen! Hon börjar bli ruskigt fin nu efter endast några få gångers användning (mer om det i ett enskilt inlägg). Ska som vanligt fokusera på en låg och avslappnad form. Bara massa positivt, inte tappa tålamodet utan bara ha ett mjukt stöd och en stadig skänkel, då är hon som lugnast. Ska nog även börja införa lite skänkelvikningar och sidoförande rörelser. Har inte riktigt gjort det innan då hon mest stressat upp sig, men lite smått kan man ju börja, för att se om hon börjat fatta liksom.
 
Om ni vill kan ni få utvärderingar på detta senare under dagen? Har ju lite tid att slå ihjäl innan jag ska hoppträna Pompe på kvällen. :)
 
 
 

Överträffar mig själv

 
Mammi är på någon golfgrej, så tänkte överraska henne lite när hon kommer hem! Har städat lite, fixat disken OCH bakat en hallon och blåbärs smulpaj. Haha, de ni! Husmor next? 
 
Fick så dåligt samvete förut nämligen. Mamma gör så himla mycket för mig - som jag sällan ser. Visst, jag sköter hästarna helt själv, men utan henne hade jag inte ens haft några hästar att sköta om. Dessutom är hon med på varenda tävling, oavsett väder och kör samt stöttar mig hela tiden även om jag ibland kan bli arg och sur på henne. 
 
Så ja, känns helt rätt att göra något för henne med! Inte för att jag inte brukar det, men idag har jag nog överträffat mig själv lite. HATAR att ta disken, orkar inte baka eller laga mat (= mycket att diska) och mitt rum brukar se ut som tredje världskriget. Och för er som tänker "Men vadå, att plocka in i en diskmaskin är väl inte så jobbigt?" så kan jag kontra med att vi har ingen diskmaskin här. Bor som jag säkert nämnt på Bollebygds RK, och det huset är väääldigt gammalt och av någon anledning har de inte installerat en diskmaskin... Så vi diskar för hand! :) 
 
Nu är pajen klar! Den är säkert jätteäcklig, men tanken som räknas! 
 
 
 
 
 

Frågestund!

 
 
Okej, det har varit lite dött på bloggen idag så jag tänkte att jag passar på att köra en frågestund. För att ni ska bli lite motiverade så länkar jag den som ställer mest frågor ;) Svarar på allt så passa på! 
 
 
 

El rubrikooo


Tja! 

Glömde ställa klockan igår, så vaknade kvart i tolv... Blev att käka lunch till frukost faktiskt, kändes lite konstigt men aja. 

Idag ska alla ponnyerna gå! Börjar med Hampus som ska få sig ett dressyrpass i paddocken. Sedan ska Pompe ridas ut lite längre, och Sessan ska klättras. I eftermiddag ska vi även hämta hö, behöver fixa det nu innan varberg. 

Nä, nu måste jag dra, har lite annat jag måste göra innan stallet så, vi hörs sedan! 


Film på Pompay!


Visst ser han annorlunda ut nu jämfört med hur han var i början på året? (Ni som minns) Mycket finare språng och öppnar upp mycket bättre bak. Min prins är tillbaka <3 
Foto: Matilda Sjöberg

Fortsätt rösta!


Hoppas ni inte missat att rösta på Pompay i hööks fototävling? ;) DO IT! 

Denna bilden har jag valt att ha med, dock blev det i dålig upplösning på facebook, men ni vet ju hur den ser ut! 

RÖSTA HÄR :D 


Sessans La debut!


Här har ni både bilder och film! Bilderna är tagna utav Jennifer Gingtorp, Ida Lagerlöf och Matilda Sjöberg. 


Blev glad :') 
Ponnyernas aktivering v25

S = Sessan | H = Hampus | P = Pompay 

Måndag
S - Skogen 
H - Vila 
P - Skogen 

Tisdag 
S - Klättra
H - Dressyr  
P - Längre uteritt 

Onsdag
S - Dressyr 
H - Skogen 
P - Hoppträning, Ulf 

Torsdag
S - Skogen med graman
H - Klättra 
P - Skogen, dressyr på grusvägarna 

Fredag 
Jag åker till frankrike, hästarna vilar fredag - onsdag. Rider eventuellt när jag kommer hem på onsdagen om vi är hemma innan 17-18.00. 

Storhäst debuten!


Vannie var riktigt fin idag, superdupergrym! 

Hon var väldigt mjuk och fin på framhoppningen och framridningen. Var inte framtung och lyssnade fint i båda varven, hon bet sig heller inte fast i högersidan. Hon var helcool, lite mer "på" än vad hon var i onsdags. Slängde lite mer med huvudet och var lite ryckig. 

Gick in på banan som sista ekipage utav 29 stycken med inga som helst krav utom att ha roligt - och det hade vi! Vannie har en tendens att ibland bli lite lång mellan hindrena, hon drar liksom åt sig tyglarna och så tappar man hennes samling litegrann, speciellt efter hindrena. Jag lyckades faktiskt få ihop henne mellan varenda hinder! Ibland tog hon inte mina förhållningar, och då kom vi lite nära, men det är ju inga problem när hon inte var så lång. Dessutom är 1m uppvärmningshinder för henne! Tror dock att det var hennes första 1m start i Sverige. (?) 

I vilket fall är vi nolla genom grunden, och ja, plötsligt vart det omhoppning! Drog på en liten snävare sväng och lite högre tempo, men satsade hellre på att gå nolla så det var inte så att jag red för kung och fosterland! Nollar även omhoppningen. :') 

Slutar på en tredje plats i klassen, och en andra plats i KM. Kunde inte ens föreställa mig det i mina vildaste drömmar, riktigt roligt helt enkelt :D 

Tack Madde för att jag fick låna din finafina häst, och för att du gav mig chansen! Hade inte tvekat att göra om det :)

Linn tog jättefina bilder på mig och Vannie, så här har ni dem! 


HAMPUS FILMEN


Eftersom jag laddat upp fel film på videofy, tror jag var trött eller något? Så laddade jag upp rätt film. Så här har ni den, haha! ;) 

LA debuten på överfina Sessan kommer ut ikväll - håll utkik! 


Film - Hampus

LBn var jag mest nöjd med, helt klart en av e bättre rundorna vi gjort! 


BILDER!


Här har ni ett gäng fina bilder på Pompe som Matilda Sjöberg fotat, tack!
Framridningsbilder


Erica var med idag (tusen tack!) och fotade samt filmade, så har lite bilder från allting utom rundorna just nu. Men det var flera stycken andra som fotade så förhoppningsvis rullar de in allt eftersom!  Lyckad dag! (Resultat)


Åh, vilka grymma ponnyer jag får rida, alla stället upp till 100%! 

LC 
Hampus: Vinst i klassen och i KM med god marginal.
Pompay: Vinst i klassen och i KM, även han hade bra marginal till tvåan. Min prins är tillbaka! 

LB
Hampus: 2a med några ynka hundradelar 
Pompay. VINST! 
Sessan: Ute, jag glömde av banan, haha! 

LA
Sessan: 4 fel i grunden, men GRYM runda, galet nöjd. Hon är BÄST! <3

Här kommer lite bilder på Sessan, stillbilder från LA. Filmer dyker upp under kvällen. 

 Världens vackraste Pompay!

Alla bilder är tagna utav mig, inget kopieras utan lov. :) 
Rösta?


Om ni tycker Pompe är det minsta snygg, fin osv - tycker jag ni kan ägna ett litet tangenttryck åt honom. Jag pratar såklart om Hööks fototävling som varenda kotte är med i. 

Valde denna bilden nedan, tyvärr blev det i dålig upplösning på facebook då jag bara hade just den bilden i 600px, men det får gå ändå. :) 

HÄR KAN NI RÖSTA!


Sommartider hej hej!


Lite härliga bilder från tidigare idag, tråkigt nog hade hästarna täcken eftersom natten var ganska kall. Aja, mysiga bilder anyway! 


¤#%#¤&/t54Y%&/%&#@%#


Sitter själv framför TVn med lite pasta och coca cola och gormar lite åt fotbollen. Fan svenskarna är vassa idag, jävligt vassa. Spännande och inte alls omjöligt att slå lite vett i de där engelsmännen. 

Allting är packat och putsat, ponnyerna gick som klockor allihopa, hoppas de är lika fina imorgon! Klockan står på halv sju imorgon. :) 

Nä, back to the game. HEJA SVERIGE! 


Hampus 10/6


Matilda Sjöberg fotade, som vanligt, lite fina bilder! Dessa är från förra helgen då jag hoppade Hampus i lite lättare klasser här på hemmaklubben. Vinst i båda klasserna var det också, bra dag trots regn alltså! Favobilden! ^


Gräsbrodd?


Vi diskuterade lite gräsbroddning i stallet igår, och alla körde på olika varianter. :)

Jag är ingen expert, men det jag kört på har alltid funkat, åtminstone vad jag kan minnas. Vanligtvis har jag två broddar på varje hov, i trakterna. Brukar ha antingen ganska "spetsiga", och ca 2 cm långa (max) broddar om det är blött underlag. Vid bra underlag har jag ett par mer avrundade broddar. När jag hoppade min C-ponny, Idefix, på superlåga klasser (75-80cm) så brukade jag vid bra underlag skita i brodden, i Herrljunga tillexempel. Men då gällde det att det var snustorrt utomhus såklart! 

Har även hänt att vi någon gång upptäckt på tävlingsplatsen att vi tappat någon brodd, och inte haft med någon extra. Då har vi satt en vanlig blindbrodd i hålet längst in. 

Gräsbroddar 2cm 3/8"
Denna brodden vid bra underlag och... 

 
... Denna brodden vid blötare underlag. 

Hur brukar ni brodda vid grästävlingar? :) Mycket att göra!


Tja! Idag blir det mycket förberedelser kan jag lugnt säga. Ska putsa åt alla tre ponnyerna, packa åt dem, rida dem, borsta dem osv. Får inte glömma hämta ut min säkerhetsväst som är klar heller... Haha! 

Faktum är att jag fick världens jävla sammanbrott igår, så jag skrev en detaljerad plan som vi ska följa imorgon för att allting ska funka och för att ponnyerna ska få den tid de förtjänar och behöver vid framridning. Måste bara se till att alla som är inblandade är med på noterna, hehe  ;) Men det är som mamma sa, det är inga höjder du ska hoppa, det löser sig. Och till LAn har jag ju lite mer tid på mig, så det ska nog lösa sig. Igår kändes allt omöjligt, men nu känns det jättemycket bättre. :D 

Jag har såklart gjort lite tidsinställda, och det kanske kommer ett och annat mobilinlägg, men kan inte garantera högsta updaten idag liksom. OCH btw, statistiken var grym igår! När jag var på Rhodos var den kass (inte så konstigt) men nu är den tillbaka med marginal. Riktigt roligt! 


Kaxa inte! 

Tight!


Galet vad tight det kommer bli mellan starterna på Lördag! Startar Hampus först, 14 starter + ärevarv/höjning efter det ska Pompe hoppa. Så där blir det ganska lugnt - såvida jag inte ska rida ärevarv... 

Efter det är det LBn, som blir lite körigare. Efter att ha hoppat Pompe i LCn, är det direkt upp på Hampus igen, startar som nummer 3, och sedan har jag 10 starter på mig att rida och hoppa fram Sessan. Sedan ska ju Pompe hoppas med, och efter att ha hoppat Sessan har jag 10 starter + prisutdelning/höjning på mig att rida fram Pompe. Då ska jag även hinna byta sadel och grejer eftersom de för tillfället delar sadel. 

Efter det har jag bara en start kvar på Sessan, LAn och där har jag lite mer gott om tid :) 

För att sammanfatta denna cirkusen kan jag ju säga att Madde kommer få vara jävligt närvarande - haha! Och i LBn  får nog Sessan faktiskt ha sin gamla sadel på sig, en gång är ju inte livshotande och jag har inte känt jättestor skillnad på henne i ridningen. Egentligen passar den nya sadeln mig bättre, så jag får lida mest isåfall :) För isåfall, kan ju Madde rida fram Pompay medan jag hoppar Sessan, hade vart rätt skönt kan jag medge. 

Synd att det inte kunde ha varit lite mer starter, vill gärna ha en lugn och fin uppvärmning... Jaja, det löser sig! 
Foto: Matilda Sjöberg


Hampus idag!


Linn tog lite fina bilder på mig och Hampe idag! Visst ser han fin ut? :) 

 

 

 
(Lätt favoritbilden för idag!) 

 

Go dag!


Känns som att jag fått gjort en del trots att jag sov ganska länge, haha! 

Har ridit alla tre ponnyerna, som alla gick superbra. Hampus var riktigt mjuk och i slutet av dressyrpasset lyssnade han kanon. Sessan red jag och klättrade med, hon fick ett ryck mitt i den branta delen av backen, och började lufthoppa och ha sig, men lugnade ner sig väldigt fort - framsteg! Pompay red jag ut tillsammans med Madde och Colly, en runda på ca 45 minuter, det gick också bra! Han lyssnade fint undan skänklarna när jag flyttade honom fram och tillbaka längs grusvägarna och var riktigt alert! Kul! :D 

Utöver det har jag gosat lite med Zeena, masserat Pompay och Sessan med Radital samt gjort iordning Pompays box. Mamma var snäll och tog ut hans bädd när jag var på Rhodos, så idag la jag in nytt torv och sopade bort lite spindelnät, tvättade krubban osv. Ikväll går alltså Pompay in och sussar, han går ute dygnet runt i vanliga fall, men innan tävling brukar jag plocka in honom. I hagen har han alltid koll på allt annat och lägger väldigt mycket energi på det dygnet runt, så att komma in och sova lite ordentligt är nog inte fel för honom. Imorgon tar jag tex. in honom ganska tidigt på eftermiddagen så han får stå inne och tagga lite! 

Med Sessan är det lite tvärtom, nästan bra att hon går ute 24/7 så hon inte är så hyperpigg när man rider, haha! 

Hur gör ni med era hästar, går de in på kvällarna innan tävling eller håller ni dem ute hela tiden? :) 


Vanity


Antar att en del av er undrar vem storhästen jag ska tävla på Söndag är? En del har redan listat ut det, och det är Maddes häst Vanity som jag fått lov att starta KM klassen med. Det blir alltså min storhäst debut! 

Hoppade henne för första gången igår, och det gick bra! Hon är världens mest omkomplicerade häst och sålänge man håller om, styr och inte sätter henne i skiten så hoppar hon allt! Dock är hon väldigt grön, och har endast tävlats en gång änsålänge. Men det blir nog skitbra det här, ska iallafall bli ruskigt roligt! Och nu kommer jag alltså tävla KM i de kategorier som finns, C,D och storhäst! :D

Här har ni lite bilder från igår :) 

Sant eller falskt - rätta svaren


Det var många som var ganska nära att få alla rätt, men närmast var Sanna Altesson (tyvärr utan blogg?) och Mysan Carlsson på 4 rätt! :) och Här har ni de rätta svaren! 

x Jag har varit och provridit en storhäst nu i helgen. - FALSKT

x Jag har en bloggtävling på G. - SANT - kul va!? :) 

x Jag är ofta väldigt ofokuserad. - FALSKT - när det väl gäller är det 100% fokus på rätt sak. 

x Jag tar inte skolan på lika stort allvar längre. - SANT - helt tappat motivering, och jag gör ju vad jag ska osv och ligger på betyg B i genomsnitt, så väldigt dåligt går det inte ;) 

x Jag ska starta 4 hästar nästa helg, varav en är storhäst.
SANT! - HA, det trodde ni inte va? Mer om det i ett annat inlägg ;) 

x Jag tycker att fotbolls EM är överskattat. - FALSKT - Jag är EM beroende, EM appen är hemladdad och har även sett alla matcher utom en! (Kollade på Kapten Röd istället) Morning!


Tjo, haha, sov till 12:00 idag, galet att man kan sova så länge egentligen. Är det sommarlov så är det! ;) 

Sitter just nu och käkar frulle och planerar dagens pass med hästarna. Alla ska ut och klättras litegrann utom Hampus som ska gå i paddocken. Fokus på sidvärtes och reaktion tänkte jag! 

Är faktiskt lite nervös inför LA debuten med Sessan på Lördag, förstår inte varför för hon gör bannemig vad än jag ber om. Men det är väl så ibland, och jag som inte brukar bli speciellt nervös, behöver nog bli det ibland med. Antagligen kommer det gå över när jag hoppat första hindret och fått in lite flyt, och jag ser detta som en träningsmöjlighet, en chans att se vart vi ligger i träningen och vad vi behöver träna mer på. As simple as that! (faan peppa mig nu är ni snälla!)

Annars är det rätt lugnt idag, inget inplanerat eller så utan idag är det bara ponnyerna! 


Kameran följer med idag också, såklart! :) Morning!


Tjo, haha, sov till 12:00 idag, galet att man kan sova så länge egentligen. Är det sommarlov så är det! ;) 

Sitter just nu och käkar frulle och planerar dagens pass med hästarna. Alla ska ut och klättras litegrann utom Hampus som ska gå i paddocken. Fokus på sidvärtes och reaktion tänkte jag! 

Är faktiskt lite nervös inför LA debuten med Sessan på Lördag, förstår inte varför för hon gör bannemig vad än jag ber om. Men det är väl så ibland, och jag som inte brukar bli speciellt nervös, behöver nog bli det ibland med. Antagligen kommer det gå över när jag hoppat första hindret och fått in lite flyt, och jag ser detta som en träningsmöjlighet, en chans att se vart vi ligger i träningen och vad vi behöver träna mer på. As simple as that! (faan peppa mig nu är ni snälla!)

Annars är det rätt lugnt idag, inget inplanerat eller så utan idag är det bara ponnyerna! 


Kameran följer med idag också, såklart! :) Vad är detta?!

Oh well, lär ta sin tid innan jag vänjt mig vid alla nya funktioner. Holy!


Nämen, vem är detta?

Min nya häst kanske? Vem vet.... ;)


Sessan idag!

Hon skötte sig såååå bra! Hoppade banan på 1m och hon var som en jävla kanonkula, verkligen ingen höjd för henne. Det enda som kan sätta käppar i hjulet på Lördag är om jag ställer till med något korkat, vilket jag ska undvika såklart!

Hon tvekade lite i kombinationen några gånger, så lät den ligga lägre än resten av banan, tror inte det är några konstigheter när det väl kommer till kritan, men ibland spökar det lite i både hennes och min hjärna. Madde tog några bilder, här kommer dom!
Ridit världens finaste!

<3


Första starten på två månader

På Lördag gör jag och Pompay vår första start på två månader!

Känns inte alls som det var längesedan vi gjorde den där kassa starten på hemmaklubben i april, var så himla ledsen och missnöjd. Då visste vi inte att han hade ont, men vi började misstänka att något var fel...

Nu till lördag VET jag att han inte har ont, och det är världens skönaste känsla. Vi ska ut på banan och lattja och ha kul, såklart försöka roffa åt sig KM titeln osv, men fokus ligger på två självförtroende rundor!

Finaste prinsen :')Kom igeeeen

Minns ni det där "Sant eller Falskt" inlägget jag gjorde för några dagar sedan? :) Inte en enda har haft i närheten av alla rätt!

Om någon lyckas få 4 av 6 rätt så utser jag den som vinnare direkt, och ni får såklart även de rätta svaren och även en kort förklaring (om det behövs) till ALLA påståendena.

HÄÄÄÄÄÄR hittar ni det inlägget ^^


Hoppning på G

Denna banan (nedan) kommer Pompay, Sessan och "V" gå idag. Skulle egentligen varit hoppträning för Ulf, men han var tvungen att åka ner tidigare till någonstans han skulle bygga, så jag och Madde får köra på lite egenträning.

Enkel banhoppning för att få igång Pompe och Sessan lite och för att lära känna V ytterligare. Startade förarbetet igår med cavalettis och bommar så det kommer inte som någon "big surprice" för dem direkt. ;) Satte ihop en enkel bana med lite basics som brukar dyka upp i LC/LB/LA. Kombination och relaterade avstånd på böjd och rak linje. Har även med lite halvlånga distanser eftersom Pompay är så jäkla svår då att hålla igång på dem...

Kan hända att jag byter ut något utav räckena, eller helt enkelt lägger till en oxer någonstans, vi får se! Ska iallafall rida upp V med Sessan som handhäst först, och så står Madde på marken och är lite banbyggare/hästhållare/ridare. Efter det rider vi upp Pompay och Colly och tar dom på samma bana. :)


Vad ska ni hitta på idag? ^^Svar på fråga


söt! vad har du för grimskaft? :) kan du inte förklara vad den är bra för/varför du använder den, vart man kan köpa den osv. ??? :D de skulle vara kul att läsa om för många av dina läsare tror jag ! :D

Helt ärligt vet jag inte vad det är bra för egetligen. Stallägaren hängde det där förra sommaren, och ja, jag använder det när jag står utomhus. Det är dels bra för att hästarna ändå får lite svängrum och till exempel kan beta lite gräs från marken utan att man behöver ha något långt hängande grimmskaft, utan detta krullar ju ihop sig. Som en telefonsladd! Sedan är det säkerhetshake på det, vilket jag föredrar och tillsist så verkar det hållbart. Har iallafall inte gått sönder än och säkerligen har någon häst slängt sig i det.

Har ingen aning om vart det är köpt :)

image description3 bilder på korven

Tog lite bilder på Pompe i hagen igår, blev dock rejält värdelösa. Slänger upp dom ändå, för han är förjäkla fin alltså!

Och ja, Pompe har för tillfället ett nytt smeknamn ~Korven~. Exemtäcket som han har på sig är på gränsen för litet, i kroppen är det perfekt, men nacken... Alltid samma problem, han har för fet nacke, haha! :( Så det är som en korvstoppning runt halsen på honom, där av korven. Det är inte supertajt, men ni se själva, ingen marginal direkt. ;)

But don't worry! Han kommer alltid att vara grisen, kolla till exempel på hans täcke och mule på bilden längst ner. Han är som han brukar, grisig!
Fina hästar!

Idag fick allihopa gå i paddocken, första gången på länge. La fokus på formen - lång, låg och avslappnad.


Pompay var först ut, han var lite ofokuserad och sprang och skrek på alla andra hästar, efter en liten stund lugnade han ner sig och i mitten av passet var han superfin. Kunde lägga honom ganska lågt utan att han tappade energi i steget, kanonfin verkligen! La in lite travbommar på böjt spår, inga konstigheter. Varierade med att rida längst ut så att han fick sträcka ut stegen, och längst in så att han fick korta upp sig. Avslutade med en lite lydnadsövningar mellan två cavaletthinder. Halt innan första hindret, 1 galoppsprång och hoppa, halt i mellan och sedan samma sak över det andra. La även in volter i mellan samt reglerade galoppsprången och red ibland på 4 och ibland på 5.

Sessan fick göra samma sak, fast lite enklare. Red för första gången med graman på henne idag faktiskt. Är vanligtvis emot inspänningar utav alla dess typer i ridning, men faktum är att vi har kommit in i en ond cirkel där hon vägrar att slappna av och samarbeta. Hennes underhals byggs bara på och försvårar bara ännu mer, så av den anledningen gav jag den ett försök idag. Hon accepterade gramanen och kom ner bra i skritten och traven, fick en fin böjning i nacken, lite lagom låg, och mycket power i gången. Hon har en tendens att vilja springa snabbt när hon mjuknat i nacken och just nu låter jag henne göra det - tillslut tröttnar hon och jag kan jobba på som vanligt. Gjorde som sagt typ samma sak, höjde dock upp ett av räckena lite så att hon fick lite fina luftiga språng innan vi avslutade. Hade även mer kontroll i hoppningen med gramanen, så det var skönt att kunna hoppa utan att rida på Pelham...

Sedan red jag "V", en storhäst som jag eventuellt ska, hm, säger inte så mycket ännu... H*n skötte sig superfint och jag har börjat hitta lite knappar faktiskt. Ovant att rida storhäst, behövs så mycket mer ben och rumpridning, haha, men det är väl en träningssak. Gjorde samma övningar med V och höjde även där upp räcket det sista, inga konstigheter alls, helt okomplicerad häst. Så kul att rida storhäst dessutom! :D

Rida lätt i galopp?

Okej, jag har funderat lite över en sak. En del ryttare, framförallt hoppryttare rider lätt i galoppen mellan hindrena. Då menar jag inte den lätta sitsen, utan den typ av lättridning man gör i trav till exempel.

Varför gör man det? Om man frågar "experterna", så säger de att det är för att hitta takt och tempo. Frågar du mig, handlar det nog mer om styrka, att man inte orkar stå i en lätt sits helt enkelt. De flesta rider lätt under längre transportsträckor, för att avlasta. Egentligen är det mest effektiva att helt enkelt att lätta helt ur sadeln, hålla om och avlasta hästen på det viset.

Jag vet att jag under en tid red mycket lätt mellan hinder. Grunden var att jag inte ville sitta ner hela tiden, men inte hade styrkan att stå upp heller. Detta är ca 2 år sedan, och efter att ha insett hur dumt det ser ut (jag tycker det ser förjävligt ut) så har jag tränat upp min styrka och kan nu lätt stå en hel bana i lätt sits, om jag vill. Givetvis kan den förbättras, men jag har kommit en bra bit på vägen!

Och om du nu rider lätt för att hitta takt och tempo, så har jag inte så mycket att säga till om. Vissa har svårare för vissa saker, som andra har det plättlätt för. Att hitta metoder som fungerar för hästen och ryttaren är ju ett rejält kliv i rätt riktning. Och ibland (läs oftast) är det bäst att satsa på inverkan och skita i utseende. För det finns nästan inget värre än att se en helt passiv ryttare som inte gör något för att inverka på hästen, hellre någon som är lite på men som kanske inte rider lite snyggt. I slutändan handlar det om en bra runda och go känsla, och sålänge det inte är stilhoppning är heller inte stilen prio ett.

Dessutom lär man sig inverka snyggt med tiden, det är sällan någon som kan det helt från början....

Brukar ni rida lätt i galoppen? Och isåfall, av vilken anledning? :)


Här har ni ett bra exempel på när jag gör det. Okej, antagligen inte för att hitta takten, för isåfall har jag världens sämst taktkänsla! Haha ;) Minns att jag tycket 1m var högt, och se i vilket gött undertempo vi går i. Galet vad vi har utvecklats!

Bilder?

Har sååååååå mycket bilder på Sessan och Pompay, och håller på att lagra upp lite mer på Hampus. Lite tråkigt att bilderna bara ligger i sina mappar och samlar damm.

Så, vad för bilder vill ni se? Hoppbilder, dressyrbilder, hagbilder, failbilder, mina favoritbilder, gamla bilder? Och på vilken/vilka ponnyer?
Vad har jag nu hittat på?


"Hej igen Lotta, finns det möjlighet för mig att göra ett klassbyte på -------------------- från LC till LA nu den 16/6? :)
Mvh Fanny"

Hmmm..... Vad tror ni om detta? ;)

Sista hästen för idag!

Sessaaaaan ;)


Vad vill ni vinna?

Är riktigt sugen på att ha en bloggtävling snart, men har skitsvårt att avgöra VAD som slår och vad ni skulle vilja vinna?

Något speciellt märke, klädesplagg, hästpryl?

Nu får ni chansen att vara med och påverka lite, så passa på! :)


Veckoplanering v.24

P=Pompay | S=Sessan | H=Hampus

Denna veckan ligger fokus på att sätta igång med lite högre press på Pompay, Sessan ska fortsätta jobba med lite låg och avslappnad form och Hampus ska mest ha en go vecka med massa posetiv energi! Sedan jobbar jag mycket med dem utanför ridbanan för att behålla lite extra motivation, hästarna gillar att gå i skogen!

Måndag:
P: Längre uteritt, skritt/trav/galopp ca 45min-60min
S: Samma som Pompay
H: Skrittrunda

Tisdag:
P: Markarbete, upphöjda travbommar, galoppbommar bland annat.
S: Dressyr
H: Uteritt eller Vila, beror lite på om Pierre ska behandla honom.

Onsdag:
P: Hoppträning
S: Uteritt, längre runda med skritt/trav/galopp
H: Markarbete i PD

Torsdag:
P: Klättring
S: Klättring
H: Klättring eller vila beroende på hur han går på Tisdagen.

Fredag:
P: Trimma
S: Uteritt
H: Skrittas

Lördag:
P: Tävling LC & LB
S: Tävling LC & LB
H: Tävling LC & LB

Söndag:
P: Skrittas
S: Skrittas
H: Skrittas
(OM jag hinner bli det uteritter, men är funkis på storhäst KMet så räknar inte med det)
Film!

Har somsagt bara film från andra klassen, och kameran laggade nog lite så filmen börjar efter att jag hoppat första hindret! :)


Lugn morgon

Längesedan jag chillat såhär mycket på en morgon! Vaknade vid 11:00, käkade frulle i lugn och ro och återgick sedan till sängen med datorn i knät - och det är där jag nu befinner mig. ;)

Har lite småsaker att göra idag! Lämna in min säkerhetsväst som sprack återigen igår, lämna pengar till en kompis och funderar även på att organisera mina rosetter litegrann. Just nu hänger de i tavelramar på väggen - men jag tycker det är roligare att hänga upp dem i rader istället. Klart mycket stilrenare med ramar, men även lite tråkigare...

Ska även sätta mig med en liten veckoplanering för alla ponnyerna, så har lite att stå i med andra ord. :)


True or false?

Weho, fick en kalasbra idé! Haha, kör en sant eller falskt och så får ni gissa vad NI tror är sant och vad som är falskt. Den som får alla rätt eller är närmast får en rejäl länk + bild, nice huh?

x Jag har varit och provridit en storhäst nu i helgen.

x Jag har en bloggtävling på G.

x Jag är ofta väldigt ofokuserad.

x Jag tar inte skolan på lika stort allvar längre.

x Jag ska starta 4 hästar nästa helg, varav en är storhäst.

x Jag tycker att fotbolls EM är överskattat.

Så, sant eller falskt mina vänner? ;)


Två blågula

Lyckad dag minst sagt, slutade med två blågula utav två möjliga och ja, kan ju säga att jag var snabbare än B-ponnyerna i omhoppningen! Haha ;)

Första klassen var bra, plättlätt bana - inga konstigheter. Hade varit lite konstigt om jag inte tagit placering här, både höjd och bana var lekande lätt för både mig och ponnyn. :) Jag tjaffsade kanske lite väl mycket med honom ibland mellan hindrena, och han är oftast ganska opåverkad och sköter hellre det hela själv sålänge man är med och visar vad han ska göra. Jaja, vinner iallafall och är såklart glad över det! ;)

I andra klassen var det riktigt bra! Var ju en lagklass, alltså grundomgång utan omhoppning direkt efteråt. Haha, var riktigt uttråkad på banan, Hampus med! Men det var nog bra, jag lät honom vara lite mer och vi fick en jämn runda med bra flyt. Omhoppningen var nog lite scary från sidan om, kan säga att mina missade B-ponnytider gör sig påminda och vill hävda sig lite, tihi! Vann med god marginal och som jag skrev ovan - 1 sek snabbare en vinnande B-ponny. Vet inte om det är positivt eller negativt egentligen? Haha ;)

I sig är vinsterna inte det viktigaste, utan idag kände jag att knapparna börjar falla på plats och vi är mer ett team än vad vi var innan. Nu hoppade vi inte högt - men det är heller inte över hindrena jag haft problem utan det är såklart emellan som det vart lite krångel. :) Nu känns det jäkligt bra iallafall!

Här har ni lite bilder - film kommer imorgon, dock bara på andra runda ;) (Jullan som fotat)

Tappade rosetten :(

Varbergshoppet 2012

Nu är jag anmäld! Var lite svettigt där ett tag när TDB började lagga så fort tävlingen öppnade, galet vad folk ska anmäla!

Hampus och Sessan går Krabb, och Pompay Kräft. Kan komma att ändras allt eftersom men det är så det ser ut just nu! :)Tagga!

Mot tävlingen!

Idag tar vi genom skogen, perfekt framskrittning! ;)


Dagens!

Hallo på er, blev ingen bloggning idag - hade ingen möjlighet att hinna med det faktiskt. :) Har i stort sett varit upp på nästa häst direkt efter att ha ridit den andra. Haha ;)

Red först ut Pompe, lite längre idag och med lite travinslag. Behöver egentligen inte vara så försiktig men det känns bra att ta de första tre dagarna lite lugnt :) Han skötte sig fint, mer än fint faktiskt, han är grym! :') Hans nya sadel ger mycket mer plats åt manken och bogarna, och vilken trav han får när han anstränger sig och jag hittar rätt knappar.

När jag kom tillbaka till stallet stog Becky där med DD, skulle rida ut Sessan med henne. Hade inte fått hennes SMS så hon hade väntat en liten stund. Fick slänga ut Pompe och fixa Sessan lite hastigt. Red en liten längre runda, mest skritt och trav men även lite galopp. Hon var lika pigg och efterbliven som vanligt, inte så mycket att göra åt. Dock har hon förbättrat sig, innan när man skulle galoppera i en lutning uppåt, stack hon direkt... Nu är hon lydigare!

Tillsist red jag Hampus. Skrittade en runda först, blev under den tiden jagad av ilskna måsar. Skitläskigt! Efter det red jag honom i PD en stund medan Pierre stog på marken och kollade honom. Han kändes och såg helt återställd ut - skönt! Galopperade även lite i hagen, och han kändes fin! Så det blir tävling imorgon, hela 75cm ska vi hoppa! ;)

Var även uppe på klubben oc byggde bana inför imorgon och hjälpte till med lite annat småplock. Var också som jag skrev i morses på Cykelracet, haha, speciell grej det där ;)


Sovmorgon

Passade på att ta lite sovmorgon idag, händer lite mer sällan nu för tiden faktiskt! Becky sov även över, och hon vill gärna sova länge såååå... ;)

Idag ska jag iallafall rida alla tre ponnyerna! Sessan ska ut på lite längre runda tillsammans med Becky och hennes häst. Pompay ska ut och klättras, och Hampus ska vi ta lite i paddocken. Han gick omkull i onsdags, och var lite öm i nacken. Pierre behandlade honom dock direkt efter och har masserat och promenerat med honom nu varje dag, och han verkar OK så vi avgör idag om hur vida vi ska starta imorgon.

I övrigt händer inget speciellt, banbyggnadtion ikväll och efter det är det Cykelrace här i Bollebygd. Ett litet evenemang som går ut på att dricka och cykla en slinga samtidigt. ;) Jag är dock inte med - haha! Men att vara åskådare är rätt kul kan man lugnt säga! :)

Hinner inte göra några bra tidsinställda inlägg idag, men lite mobilupate vågar jag nog utlova! ;)

Ha det!


Sessan på betet!


Union Jack transportskydd

Eftersom mina HL transportskydd börjat sjunga på sin sista visa har jag lite smått börjat kika runt på lite transportskydd. Blev riktigt gla när jag såg att Svensk Ridsport tagit in dessa snyggingarna från JW!

Har tyvärr inte pengar att lägga på dem nu, men på FHS är risken stor att jag köper dem, så snygga!

949:-

Lycklig tjej

Precis kommit hem från stallet! Blev en lång och go dag med massa ridning. ;)

Först tog jag en skrittrunda med Pompay, han var PIGG och taktade mest hela vägen. Skrittade typ 20 minuter och han blev svettig så ni fattar ju ;). Satt med ett stort leende hela vägen, galet vad jag älskar den ponnyn! Passade på att rycka hans man, han har kliat av sig lite längst ner men det är inte så farligt. Den har även delat sig på båda sidor nu, rätt snyggt faktiskt, men det är inte så jämnt utdelat dock...

Sessan tog jag en längre runda på, hon har ju bara vilat 8 dagar så hon är ju "som vanligt". Mest skritt men även lite trav, hon kändes lugn och fin. Försökte hålla henne i en låg form i skritten hela tiden, hon slog upp några gånger men var förhållandevis stadig. Bara att fortsätta nöta, tillslut släpper det :)

Sedan red jag Vannie, en av Maddes storhästar. Hon har en jäkla hals, långhals - haha! Vart lite stel i högersidan, vill inte riktigt släppa igenom och liksom biter sig fast, skitsvårt att vara lätt i handen och fick ständigt påminna mig själv om att mjukna. ;) Red lite över ett sockerbitshinder på volt och även över ett på diagonalen. Så stor skillnad att "hoppa" storhäst, jag lägger dem hela tiden för nära... Brukar inte rida V, men gör det utav en liten rolig anledning. Ni kan ju få gissa om ni kan ;)

Lite pics från idag!
Har lite bilder på Sessan med som kommer upp i ett enskilt inlägg :)

Hemma!

Första ridturen på min prins på minst en månad! Han känns riktigt fräsch, ny sadel och grejer. ;)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2004562/images/2012/pic_205790846.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2004562/images/2012/pic_205790846.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2004562/images/2012/pic_205790846.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2004562/images/2012/pic_205790846.jpg" class="image">


Ny design!

Åååh vad jag var trött på min gamla, beiga tråkdesign som suttit där i cirkus 3 månader. Puh! Då blir det som det blir, då sitter man uppe fram till klockan 03:00 och grejar och har sig...

Är iallafall jättenöjd! Lite lagom med färger och stilrent, en fin blandning med lite sommarkänsla dessutom! Favoritbilderna i headern såklart, tröttnar aldrig. :')

Och som vanligt - vad tycker ni? :D

OBS: Tryck F5 om ni inte ser någon skillnad sen tidigare :)


Om Hampus

Detta inlägget är länkat genom bilden på Hampus i sidomenyn.

Hampus ägs och tävlades innan utav familjen Andrén och är en 12 årig New forest korsning (kat.C). Jag blev tillfrågad om inte jag kunde tävla Hampus nu under sommaren, och det var något jag verkligen inte kunde tacka nej till!

Jag lägger bilden i sidomenyn på honom endast för att jag hela tiden får frågor om vem han är, och varför jag rider honom. Det kommer underlätta för både mig och er det här ;)

Jag har ridit honom nu i ca en månad skulle jag tro! Det är en ponny man får behandla med lite eftertanke och hela tiden vara kompis. Ju argare man blir på Hampus, desto argare blir han tillbaks. Enklast är därför att hela tiden vara schysst och lugn mot honom, då blir man bemött på samma sätt. (Om inte tusen gånger mer).

I ridningen är Hampus en klippa! Han är inte lätt, men han är fruktansvärt ärlig om man rider honom rätt och inte slappnar av. Han har fina tävlingsmeriter upp till minst LA och är en rutinerad ponny som vet vad som gäller, i omhoppning är han svårslagen! Han är fint grundriden, men behöver dammas av lite i dressyren och helt enkelt finputsas lite där. ;)

OK, det var inte världens bästa redovisning av Hampus, men ni har säkert fått en hum om vem han är och varför han får den fina äran att ta upp en bild i sidomenyn. Skulle ni ändå undra något är det inga som helst problem att fråga!
Lättad

Har känts jättekonstigt när Pompe inte varit "hemma". Blev så van vid det och jag har ett sådant speciellt band till honom så har inte riktigt varit avslappnad, mycket tankar och sådant. Nu är han iallafall på plats!

Körde hem honom och Sessan i eftermiddags, gick kanoners! P och S är som bekant väldigt kära i varandra, därför fick vi helt enkelt binda upp dem lite extra. De stog relativt stilla under hela resan. :) Väl i stallet var Pompe helt stollig, satan vad han skulle showa och berätta att han kommit hem. Märks att han gått på bete nu någon vecka, han är nästan vildhäst. Stog och kastade sig i gången och hade noll respekt. Bara att börja om med lite träning från marken så fixar det sig snabbt, han vet ju vad som gäller ;)

Sessan släppte jag ut direkt i sommarhagen bland stona, Pompay var riktigt skitig så han fick sig en borst och lite massage där han haft ont. Det mesta har släppt nu, och även den minimala hältan fram är borta - skönt! Han har även lagt på sig några kilon, vilket också var behövligt. Bara att köra igång. :D

Är riktigt motiverad till alla ponnyerna nu! Det bra med att vara borta ett litet tag, om så en vecka, är att man kommer tillbaka fulladdad och motiverad. Mamma frågade vad jag ville hitta på nu under lovet, enketl, rida! Vad mer ska jag hinna med liksom? Faktum är att vi snart ska till Frankrike, efter det Falsterbo och sedan Varbergshoppet. Jag är jäkligt nöjd med det faktiskt :)

Har ni några planer för eran sommar? :)

Första sommaren med Pompay, 2010! :)

I'm Back!

Tillbaka i Sverige sedan något dygn. Fick 3 timmars sömn ungefär, så efter skolavslutningen var det raka vägen hem och sova.

Nu ska jag åka och hämta två utav världens finaste ponnyer som har varit på lite välförtjänt sommarpaus i cirkus 8 dagar. :)

Imorgon kör jag igång bloggen som vanligt (eventuellt ikväll om jag hinner/orkar). Och just det, glömde en sak, SOMMARLOOOOOOOOOOOV! :DSista dagen

20.30 åker vi till flygplatsen, landar i Sverige 02.00. Blir att sova 3 timmar och sedan upp till skolan för att ha lite avslutningen. Sedan är det SOMMARLOOOV!

Imorgon kommer även Pompay och antagligen även sessan hem. På söndag är det tävling. Ska hoppa in som lite stöttepelare i Gotacupfinalen med Hampus! Gulligt, har inte ens tävlat Gota innan, och ld+5 var det flera år sedan jag hoppade. ;)

Har iallafall lite att se fram emot, speciellt KM nästa helg, startar då för första gången 6 starter på en dag! ;)


Whoppalaaa

Lyckades dra på mig en förkylning i fredags, så jävla typiskt! Har inte varit förkyld under hela 2012, inte sjuk någonstans. Men nu, när jag är på Rhodos, DÅ passar det sig...

Aja, imorgon ska vi till Lindos, verkar sjukt fint där! Ska bada i en sjö (?) som tydligen är så stilla att det ser ut som att det är olja som flyter ovanpå, exciting!

Shoppat lite grejer med! Två nya pikéer, varav en till ridningen, något smycke, superfint skal till iphoneen och två Ralph lauren kepsar. ;) Mer lär det bli!

Nu ska jag luncha! Vi hörs :D


Kört lite frieserhäst bara ;)

I Tisdags på inriktningsdagen var vi på Thoarp säteri i Gällstad. Vi skulle få lära oss mer om körning, samt köra själva.

När vi först kom dit presenterades hästarna vi skulle använda, Olrik, Olgaa och Hector. Tre stycken frieserhästar på 8 och 10 år. Så himla fina! Efter det gick vi igenom all utrustning, vi fick även pröva att sela med två olika selar. :)

Olrik - Bildkälla

Olgaa - Bildkälla

Hector - Bildkälla

Hästarna var så jäkla snälla! Alla skulle pröva att sela med båda selarna, så hästarna selades 11 gånger, och det var heller inte helt plättlätt att sela. Utrustningen var dels väldigt tung, och på det otymplig. Haha ;)

Efter att ha tränat av/på selning så selade vi Olrik och Olgaa och tog ut dem på stallplan för inspännig. Vi fick pröva att köra en rockard och en maraton vagn. Det var mycket att tänka på, men hästarna var sjukt snälla och stod helt stilla i stort sett hela tiden.

Själva körningen gick bra, vi körde först i paddocken mellan lite koner. Det var så himla svårt att veta hur mycket kontakt man skulle ha i munnen på dem! Dels för att tömmarna var såpass långa, och dels för att de hade ganska skarpa hävstångsbett. Det tog en stund innan man fick lite känsla för det, men fram tills man hittade det var det mycket glapp, hah!

Selning av Olrik!

Trött liten ettårig hingst :')

Efter att ha käkat lunch var det dags för lite skogskörning. Då använde vi oss utav en 8-hjuling och maratonvagnen. Hector fick dra det tyngsta lasset. 8 hjulingen vägde ca 200kg och vi satt åtta personer på vagnen. Det landade på dryga 800kg som han drog, kämpe till häst! Han drog oss i ca 1,5h på supermysiga skogsvägar. Alla fick pröva att köra, riktigt roligt!


Här får ni två filmer också, haha! Vad tror ni, borde jag satsa på körning? ;)
(Kör i filmen där vi kör i PD, i skogsfilmen sitter jag bara brevid)Greece

Tänkte slänga in ett inlägg från tjejen med Sveriges sämsta pigment!

Resan började lite skakigt med ett plan vars motor inte fungerade, därav försening med 13 timmar... 03.30 på morgonen kom ett spanskt plan och körde oss till Rhodos. Då hade vi spenderat 12 timmar på flygplatsen, sov på plastbänkar, rekommenderar inte det!

Väl framme (08.00 grekisk tid) la vi oss direkt på Elli beach och stekte. Däckade vid 20:00 typ, inte så konstigt ;)

Idag har vi chillat på stranden! Klart, turkost vatten och perfekt värme. :D Var nu på kvällen i den gamla delen av Rhodos (så fint!) och käkade lite samt shoppade. Finns massa fina långklänningar här, ska lätt köpa med mig en ;)

Hotellet är kanon! 50m till beachen och havsutsikt från balkongen, skitgött!

Har ni det bra i Sverige? Här ligger tempen på ca 30 celsius, godkänt ;) Här har ni iallafall bild från balkongen!


Film från Brämhultshoppet - Sessan


RSS 2.0