Trött!

Hej! Det är sjukt hur 6 timmar på GHS kan göra en såhär trött! Fattar inte hur jag orkade med att gå 3-4 dagar när jag var lite yngre, hade aldrig pallat det nu! 
 
Haft en superdag på horseshow med helt okej klasser att kolla på! Första internationella klassen för i år på GHS gick, och den var väl inte så actionfylld. Dagens höjdpunkt var helt klart Patrik Kittels clinic! Sååå inspirerande, och han säger i princip samma saker som vår kära Uffe. Kul att få höra samma sak av olika duktiga ridmänniskor, då brukar det stämma. :) 
 
Handlade såklart en del, hehe. Man får passa på nu första mässdagen, och det märktes att saker och ting såldes FORT. Mässan i år var väl ingen höjdare, känns som att det är ungefär samma saker som förra året, om inte mindre. Trots det lyckades jag göra av med en hel del cash idag, men behövde förnya garderoben lite! Hittils är 2 fleecetröjor köpta (en tunn och en tjockare), 2 ridbyxor, en jacka, ett träns (var tvungen!!), nya tyglar, tjockare ridhandskar, Mias lindor, en liten present till mammis, silikonsnoddar, nummerlappar, magplatta och ett Poponcini bett! Inte ett endaste schabrak, men oroa er inte, ska dit på lördag igen! 
 
Angående bettet! Snackade med Ulf för någon vecka sedan angående att testa ett annat bett på Lillen, ett där han kanske söker mer stöd än vad han gör på det vanliga tränsbettet. Blev tipsad av en kompis om Poponcini betten och deras inverkan, och det kändes som att det var ett bra alternativ! Stod och funderade läääääänge innan jag köpte det, är ju inte billigt direkt..., men som sagt kändes det värt det! Och ett bettbyte där man inte är ute efter en skarpare/bromsande effekt ÄR bra. Ulf gillar inte den typen av tänk, för problemen sitter sällan i munnen på hästarna, utan i bakbenen! Men när det gäller att söka stöd är det en annan poäng. Så ja, nu ska jag testa så får vi se! 
 
Funkar det inte så får jag väl försöka sälja det! :) Lillen ska vila idag, hade dock GÄRNA prövat allting, speciellt bettet! Men det får vänta tills imorgon, han har en microvilovecka typ. Han får vila både fysiskt och mentalt från mig. Ska dock ta in honom idag och testa tränset, så att det passar. :) 
 
Någon som har erfarenhet av detta? :) 
 
 

Idag smäller det!

Idag ska jag äntra Göteborg horse show 2014! Fattar inte vad det är med GHS som får en att känna sig som ett litet barn på julafton, men det ska bli så himla roligt! 
 
Idag ska jag dit med skolan, hade varit roligt om vi slapp springa runt i limegröna t-shirtar printat med Realgymnasiet... Jaja, jag får i alla fall en gratisdag! Eller ja, mässan lär väl inte bli gratis ;) Riktigt farligt när de lägger GHS precis efter löning, man hinner ju knappt göra en budget... Lika bra, hade ändå inte klarat av att hålla den under dessa dagar. Med lönen, och snart studiebidraget på kontot känner jag mig mer än redo för GHS 2014. 
 
Vi hörs väl kanske under dagen! Spände tandställningen igår och kommer att få lida utav huvudvärken from hell hela dagen. Blir svårt att äta också, får väl leva på donken milkshake eller något. Yeahyeah, det löser sig! 
 
 

Filmer från helgen!

Här har ni rundorna från i Söndags! 
 
Lite tjafs i första rundan, men det blir bara bättre och bättre! Ni hör hur han är i och klonkar i varje bom, slarver, han tycker antagligen att det är väldigt lågt... 
 
100cm
 
110cm

Ja tack!!


Pissdag

Idag har jag inte varit på mitt bästa humör direkt, riktigt deppig! 
 
Har egentligen ingen aning varför, haha, men har bara varit riktigt nere idag. Jag och Julia bestämde oss därför för att ta en myskväll framför i TVn med våfflor och Gossip Girl. Perfekt! 
 
Lillen gjorde sitt han med. Det är löjligt hur 2 timmar i stallet kan göra att man mår SÅ mycket bättre. Dessutom var jag väl lite halv-besviken över resultaten från igår, men Lillen är så läskigt söt och inställsam att jag inte kan vara sur speciellt länge. Haha, nä, så nu är jag väl på bättre humör än innan. :) Tog en mysig skrittur på 40 minuter, inte kallt alls faktiskt, riktigt skönt! 
 
Här får ni veckans schema! 
Mån: Skritt, 40min 
Tis: Klättring 
Ons: Tömköra 
Tor: Vila
Fre: Vila
Lör: Klättring
Sön: Paddock, markarbete
 
 
 

Trött!

Hej på er! Är rejält trött idag, var hemma sent och kom i säng halv 12. Katterna hade även x antal frispel under natten så jag blev väckt några gånger. Ska man upp 06:00 så genererar det i en väldigt slö Fanny. Så enkelt är det :)
 
Startade sista klassen vid 20-tiden igår, väldigt sent, och även om det absolut inte är första gången jag hoppar på kvällen så känns det alltid lika konstigt. Tävling för mig har alltid varit tidiga morgonar, inte sena kvällar. Men men. Var hemma i stallet halv tio, och var hemma först halv elva. Hade egentligen behövt plugga mera matte igår, men det gick inte, var alldeles för trött där på kvällen. Skulle haft med matteboken till tävlingen, var så sjukt mycket väntan igår!
 
Andra klassen resulterade i två nedslag i grundomgången, men det speglar inte riktigt känslan för han gick väldigt fint för det mesta i denna klassen! I första var han som ni kanske vet dragig och stark, och tog hellre lite egna beslut. Blev en sådan där mittimellanrunda. Men i 110cm var han väligt lyhörd, gick fram fint och ärligt, och lyssnade helt okej! Blev inte alls den där kampen. Nedslagen berodde ena gången på att jag var lite passiv och slutade rida när jag såg att vi skulle komma lite nära. Kunde ha understött på ett bättre sätt! Andra petet berodde antagligen på att jag plockade bort galoppen lite för mycket, men tycker egentligen inte att det var en såpass stor tabbe från min sida att han ska peta ett räcke på knappt 110, men nu gjorde vi det och jag få helt enkelt vara noggrannare.
 
Linn har filmat båda rundorna, så ni får dem så fort hon lägger upp dem på youtube. Vill förövrigt ge henne en stor guldstjärna som var så himlahimla dutkig igår. Pappa körde mig nämligen igår då mamma inte är hemma, och pappa vill helst inte ens hålla i hästen, så ja, ni hajar läget. Som tur var kunde Linn hänga med och assistera och det gjorde hon riktigt bra! Blåste en del i Kungsbacka igår och hästarna var lite nojiga, men Linn skötte det galant och det är verkligen inte vilken 12 åring som helst som hade kunnat det! Det var också första tävlingen som jag var helt "själv". Pappa körde bara, och innan har Emma (Lillens ägare) eller Madde alltid varit med. Men igår klarade jag av allting själv, och det är klart att det gick bra, men har kommit fram till att det är en grym trygghet att ha med mammsen!
 
Vi hörs mera sen!
 
 

Helt okej första runda

Stark och på häst, blev lite mycket kamp mellan oss istället för att kämpa tillsammans. Han kändes väldigt fin däremot, bara detaljer som ska ändras. 

Blev ett ner, annars helt okej runda! Laddar om inför nästa! 





Tävlings-fix

Nu är vi i Kungsbacka, blir en sen tävling idag känner jag på mig. Har startnummer 50 i första, och 30-någonting i andra, gött på ett sätt! 



Lite bilder från stallet förut! Nu sitter vi och väntar på min första start. Wish me luck!


Tävlingsdax!

Godmorgon godmorgon! Allt bra med er?
 
Gårdagen hade tyvärr inget utrymme för bloggning. Sov hos en kompis, åkte direkt därifrån till stallet på förmiddagen. Hade sedan 20 minuter hemma för att packa ner fotbollskläder och käka och sedan åka iväg till match. Väl hemma igen åkte jag och Jullan direkt till pappa och käkade middag där, så ja, jag var inte hemma speciellt mycket igår :) 
 
Idag är det tävling, eller ja, i eftermiddag! Skönt med en lugn morgon, men sova ut kan jag tyvärr inte göra för den sakens skull. Gick upp 08:00 idag i alla fall, måste plugga... 
 
Sitter just nu och kollar på Grand Prixen från Hong Kong, visste inte ens att de sände där i från, men det gjorde Eurosport! Så jag zappar mellan hoppning och längdskidor, hehe, kanske borde sätta igång att plugga. ;) 
 
Vi hörs säkert under dagen! :) 
 
 

Blött

Jag var väl inte jättetaggad på att ta mig till stallet i morse när klockan ringde och jag kollade ut genom fönstret, ösregn! Fick dra på mig regnbrallerna i alla fall och sätta mig på moppen. Körkort nu taaack! 
 
Hade egentligen tänkt att rida ut, men Vattenfall höll på att gräva i dikena längs grusvägen till stallet, och vägrade släppa förbi mig med moppen först... Så nja, jag var väl inte jättesugen på att stå där och vänta med Lillen medans de stod och grävde. Man kommer nämligen ingenstans om man inte kan rida på grusvägen ut, så jag var fast! 
 
Blev ett pass i paddocken, inte speciellt långt men ganska intensivt! Tyckte att det gick bra, Lillen var himla rund och fin mot slutet. Det regnade i stort sett hela tiden, så både jag och Lillen var helt genomblöta efteråt. Finns inget värre än dyblöta ridbyxor som klistrar sådär äckligt mot låren, hua! 
 
Nu ska jag in till skolan, och sedan är det helg <3 
 
 

Ojojoj vad det ekar!

Ja här var det bannemig tomt, det blir så när man har en torsdag planerad ut i minsta minut, men jag har allt hunnit med en del idag! 
 
Ska vi ta dagen baklänges idag bara för att göra saker lite mer komplicerade än vanligt? Haha, för min vardag är såååå okomplicerad ändå! Nä, men för skojskull! 
 
Just nu sitter jag och kollar GG och har precis käkat kvällsmat! Har haft fotbollsträning i 1,5h med hyfsat mycket konditionsträning, kändes bra! Mellan fotbollen och stallet hann jag klämma in lite övningskörning med pappsen! Lillen har tömkörts i 35 minuter och gick som en klocka. Han kan sina grejer, och de sista minuterna tyckte han att jag var så tjötig att han slutade lyssna helt och gick med och lekte med bettet och försökte bita i diverse saker han kom åt. Busunge! Fick hitta på massa annat och tillslut var han tillbaka på banan igen ;) 
 
I skolan var det ganska lugnt! Hade en lektion idag, på eftermiddagen, 2 timmars entreprenörskap flöt på fort. På förmiddagen gjorde jag ÄNTLIGEN Riskettan, så skönt att få det avklarat! Nu ska jag bara köra lite till innan halkan, hade väl kunnat göra den nu, men vill känna mig lite säkrare. Inte kört så många gånger i år hittils, men ska försöka så ofta jag hinner! 
 
Jaja, hoppas ni haft en bra dag annars, jag är nöjd med min :) 
 
 

Som man bäddar får man ligga!

Det var Lillen ett skolexempel på idag! Har ens ryttare inte ridit ett enda ordentligt pass på 5 dagar, då ska den få känna det! Som sagt, Lillen fick mig allt att "känna" idag... ;) 
 
Har inte galopperat en meter på några dagar som sagt, det var ju stenhårt i backen igår då jag egentligen skulle ha lagt ner tid på ett ordentligt trimpass så att det inte skulle bli kaos idag. Men det gick ju inte, så kaos blev det till viss del! Redan i uppvärmningen kändes han laddad, han speedade genom kurvorna och låg nästan ner. Jaja, tänkte jag och lät honom springa av sig lite i hopp om att det skulle bli bättre senare i passet. Nejdå! 
 
När vi hoppade gick det bra till en början även om han låg på och var lite stark, han sprang inte ifrån mig men var som sagt lite mer på än vanligt ;). Vi hoppade lite olika banor och linjer, och han skötte sig förvånansvärt bra med tanke på att han antagligen gick och höll på massa energi! Skulle dock inte tänkt så, för så fort vi blandade in en tre-kombi i banan så var det som att sprinten lossade och Lillen sprang i stort sett rakt igenom den. Haha, Ulf bara skakade på huvudet. 
 
Efter det sansade han sig, haha, och jag red bättre med! Vi avslutade riktigt bra. Vi hoppade en böjd linje med tre hinder inblandade. Det var 5 galoppsprång mellan alla hinder. Från första räcket till oxern gick det bra, men sedan var det en ganska lurig sväng till det sista och högsta räcket med bara en bom i luften. Jag rev det första gången, och då bad Ulf mig att bara låta honom gå på, varken göra det ena eller det andra utan bara "finnas där utan att störa". Med andra ord inte bli passiv heller! Tjena, tänkte jag och var helt säker på att Lillen bara skulle braka rakt igenom med tanke på tidigare händelse ;) Men icke! Han kan förvåna den där hästen, när jag kom om igen och gjorde precis så som Ulf sade, då hoppade han så fint så... Haha! 
 
Roligt och lärorik träning idag, och lite ironisk! Vi snackade en del om fokus och koncentration idag, och jag brukar sällan ha problem med det, nästan aldrig, speciellt inte på träning! Men idag glömde jag av banorna vi hoppade TVÅ gånger, helt borta var jag! Fattade ingenting, snacka om att vara okoncentrerad! XD 
 
 

Det ska vara skönt och funktionellt!

Något som jag är i stort behov utav just nu, är nya ridskor och eventuellt nya chaps! För tillfället rider jag omkring i ett par halvslitna skor, och mina Dyon chaps har efter 2 års intensivt (!!!!) användande börjat tappa spänsten. Dags för lite nytt! 
 
Till vardags trivs jag extremt bra med chaps och ridskor, till tävling är stövlar givet eftersom att det är snyggare och stilrenare. Men till vardags tycker jag att det skall vara skönt och funktionellt, vilket skor och korta chaps är! Även långa chaps är något jag funderat lite på... 
 
Ariat är ett märke jag gärna testar på! Har varit extremt nöjd med Dyon, men vill som sagt testa något nytt! De Niro kanske också har något bra! Tur att allting samlas på ett och samma ställe om en vecka. En vecka, hajar ni, jag kommer vara så urfattig efter detta... 
 
COLBAT DEVON PRO VX WOMAN BROWN ARIATCOLBAT DEVON PRO VX WOMAN BLACK ARIAT
Ariat, så snygga! 2300:- 
 
HERITAGE III ZIP PADDOCK BLACK ARIAT
Även denna skon från Ariat hade jag inte tackat nej till ;) 1500:- 
 
När det kommer till chaps får vi se hur jag gör, kanske kör ett säkert kort med ännu ett par Dyon! 
 
 
 
 

Fördelen med att börja 13:00...

... är att jag kan vara hemma och kolla på Tre kronor innan skolan. SÅ GÖÖTTT! 
 
Har precis käkat frulle, och sitter just nu i soffan med datorn i knät och kollar hockey. Ska förbi banken sedan och ordna med lite grejer, känns lite läskigt faktiskt, aldrig varit på banken själv hehe. Efter det ska jag in till skolan en sväng och ha en mattelektion. Känns lite onödigt, men men, vill bli klar med kursen så fort som möjligt så då får det bli såhär. 
 
Ikväll är det hoppträning! Fick höra att vi ska hoppa en del hinder, vilket blir perfekt inför tävling på söndag! 
 
Nu har jag inte något mer att säga faktiskt, haha, så ni får ha en bra dag så hörs vi förhoppningsvis mer efter min mattelektion ;) 
 
 

En liten lektion i konstruktiv kritik

Eftersom jag det senaste märkt av att alla inte har superbra koll på vad skillnaden mellan konstruktiv kritik och ren och skär elakhet är, så tänkte jag vara lika snäll som vanligt och ge er en snabb lektion! Allt för att försöka förbättra klimatet på bloggen, på nätet och i livet. För det blir jobbigt i framtiden om man inte känner av skillnaden! 
 
Konstruktiv kritik brukar jag även kalla bra kritik. Det är en kommentar som någon lägger i ett gott syfte, att man kanske vill hjälpa personen i fråga att förbättra något! Man är alltså inte ute efter att trycka till, såra eller vara elak mot någon. Att någon tar illa vid kan ske även om det inte är syftet, och det är därför jag ska ge er ett tydligt exempel på konstruktiv kritik, samt ge er lite smarta tips! 
 
Den såkallade Sandwichtekniken går ut på att först säga något positivt, sedan komma med det negativa, och sedan avsluta med något positivt. Till exempel: 
 
"Gud vilken bra sits du har, men försök att få upp huvudet på den lite så att den inte går bakom lodplan, då kommer helheten att bli ännu bättre! "
 
Visst låter det trevligare än: 
 
"Hur f*n kan du rida sådär? Hästen går ju nästan med nosen mot bringan!" 
 
Jag tycker att detta är ett ganska vanligt förekommande ämne bland kommentarer i diverse hästbloggar. I det andra exemplet så säger man precis vad man tycker, medans man i det första exemplet lindar in det på ett snyggare sätt så att personen som man skriver till tar det på rätt sätt och inte blir förbannad över kommentaren. Kanske kommer även personen att ta åt sig av kommentaren på ett bra sätt, istället för att bli irriterad över den ovänliga tillsägelsen. 
 

 
Det är inte svårt att vara trevlig och hålla god ton mot någon, och tyvärr är det oftast enklare att slänga iväg någon taskig kommentar. Frågan man skall ställa sig är vad vinner jag på att såra någon annan? Vad vinner jag på att tala om hur värdelös någon är? Om man nu tycker att man vinner något på det så har man seriösa problem, för enligt mig finns det inget värre än personer som lever på andras misslyckanden, och som sätter sin näsa i vädret och trycker ner andra på färden.  
 
Om du nu verkligen MÅSTE kritisera någon, så tänkte jag ge några tips för att få kritiken konstruktiv: 
- Säg något positivt i samband med kritiken. 
- Se till att kritiken är specifik. (Du är inte bra på att rida, är inte specifikt!) 
- Kritisera inte för mycket, en grej i taget. 
- Ge kritiken på ett lugnt och sansat sätt, skriftligt talat, hehe. 
- Håll dig kort, en bibel med kritik ses sällan som konstruktiv även om den är trevlig. 
- Ge förslag på förbättring! <---- Mitt absoluta favo-tips! 
 
Och kom ihåg att de som tycker att de är perfekta oftast misslyckas med att övertyga andra, och att den som får ta emot kritik ofta blir en person som många lyssnar till. :) 
 
Vill ni läsa mer så kika in HÄR 
 
 

Tisdag!

Hejsan! Idag är jag lite småtjurig, saker och ting går inte riktigt som planerat. Det var jättehårt i backen idag, så kunde inte genomföra något pass i paddocken. Dessutom har det svullnat mer på armen, och den är jätteöm. Har inte tid med detta! 
 
Idag var som sagt planen att trimma Lillen i paddocken med lite markarbetesövningar. Jag gör alltid detta dagen innan träning och tävling för att han ska vara extra bra dagen efter. Idag när jag endast kunde skritta och trava ute på grusvägarna så slogs min plan i spillror och jag blir alltid lite tjurig när det inte blir som jag vill. Lillen fick i alla fall komma ut och trava längre sträckor. Skittråkigt, men bättre än inget! Lär få jobba hårt imorgon i stället! 
 
Jag ska snart pallra mig iväg till skolan, har kemi och matte hela eftermiddagen. Efter det är det fobollsträning, får be alla att försöka att inte nudda min vänstra arm, det gör jäkligt ont så fort jag nuddar den pyttelite. 
 
Slog föresten personligt rekord i att fixa mig idag! Duschade, klädde på mig, blåste håret, plattade håret och sminkade mig på 40 minuter! Helt sjukt för att vara mig, haha! 
 
Nu ska jag äta lunch, och sedan dra! Så vi får höras mer ikväll, har planerat in ett ganska roligt men framförallt behövligt inlägg i eftermiddag. :) 
 
 
 

Jo men det känns att man lever!

@Instagram 
 
 
Detta är första gången jag blivit biten av en häst, rätt fantastiskt faktiskt med tanke på vilka hästar jag handskats med från och till. ;) Men men, någon gång skall vara den första, och det skedde både oväntat och oprovocerat och jag fattade ingenting mer än att det gjorde j*vligt ont. ;) 
 
Så vad tror vi, muskler eller svullnad? ;) 

Svar på frågestund

Varför var aldrig Sm något du skulle kunna tänka dig att gå med Pompay?:)
Därför att jag ansåg att han inte skulle vara redo för den typen av svårigheter som finns på en SM-bana. Pompe var "bara" 8 år när jag lämnade hem honom och var inte redo helt enkelt. Vissa hästar utvecklas snabbare än andra. :) 
 
Ska du lämna tillbaka lillen om du åker utomlands efter studenten ?
Jag vet inte! Åker jag utomlands så är det om jag får ett bra jobb, och i så fall är det svårt att med sig Lillen! Men får jag ett jobb i Sverige så får han såklart åka med, men det är en diskussion jag i så fall får ta med Emma när det är aktuellt. :) 
 
Tror du att du kommer sluta med ridningen när du blir äldre?;)
Just nu, nej! Jag älskar detta! Men man vet aldrig, saker som inte är planerade, som skador, kan ju ske! 
 
hur tror du Lillen skulle vara ifall han var människa? 
 
Oj, den var lite svår faktiskt! En badboy till ytan och bland andra, men en riktig mjukis när man väl är ensamma. 
 
vilket är dit absolut bästa häst-minne?
Haha, också en svår fråga! Jag har väldigt många bra minnen, men ett av de starkaste är när jag vann KM för första gången med min första tävlingsponny Idefix! 12 bast och superlycklig. 
 
Har det någon gång hänt att du inte kommit över första hindret innan dom 45s är över?
Nope, det har det faktiskt inte! (Som tur är!) :D
 
hur ser din dröm kille ut??:)
Det vet jag när jag ser honom! Nä, men jag vet inte riktigt. Faller inte för det där typiska snygg-utséendet, utan går ofta lite mot strömmen eller vad man skall säga. Haha, nä usch, jag vet verkligen inte!  
 
Tänkte fråga vad ditt "drömmål" eller topp-mål eller vad man ska säga är med Lillen? :)
Hoppa Falsterbo hade ju varit så fett! Men just nu känns det tyvärr lite avlägset. Men att hoppa 130cm är också ett topp-mål! 
 
Hej fanny, Kan inte du göra tävlings inlägg där du förklarar vad man ska göra innan start,anmälning, Vad man skriver på anmälan mm?:D
Hej! Jo men det kan jag väl göra! :) 
 
Varför är du så sött ?:O
Haha, jag vet inte! Tack i alla fall ;) 
 
Vad har du för mål med lillen 2014?:)
 
Stadiga rundor 120, kvala 130 och eventuellt debutera. 
 
Vad är det högsta du har hoppat med Sessan, Hampus, Pompay och Lillen? 
130cm med Sessan, 140cm med Pompe, 110cm med Hampus och 140cm+ med Lillen. 
 
Vad är ditt största mål inom ridningen?
Stora mästerskap, kunna leva på min ridning/ha ridningen som yrke och utvecklas och blir så bra som det bara går under en livstid. Kunna rida alla möjliga typer av hästar, bli jäkligt bra helt enkelt! 
 
Är änglahooppet bara för ponnys ?:)
Nja, det är lite olika. 2012 var det bara ponnyer eftersom det kombinerades med SM då. Förra året, 2013, var det både ponny och häst och innan det var det både och vad jag vet! :) 
 
 
Tack för alla frågor, jag hoppas att ni är nöjda med svaren! Det går självklart bra att fråga saker när som, svarar alltid :) 
 

Det värsta med att inte ha lov längre...

... är inte bara att jag var tvungen att gå upp 06:00 och pallra mig till skolan, nä, snarare att jag inte kan ligga hemma i soffan och kolla OS. DET är det absolut jobbigaste just nu. Får följa det i smyg under lektionerna ;)
 
Sitter för tillfället i skolan och har precis haft svenska! Kom underfund med att jag alltid skrivit "hur vida" istället för "huruvida". Så med andra ord har jag skrivit "hur breda"... Haha, lite roligt med tanke på att jag skrivit så i hela mitt liv och inte en endast lärare har påpekat det. Talspråk var det ja...! Ska ha mentor, en helt meningslös lektion förutom när vi planerar studenten då.
 
På tal om student! Jag hittade som ni vet min balklänning i helgen! Den är precis som jag ville ha den, lagom med blingbling, öppen rygg och en lite mörkare nyans av royalblå. Så snygg! Hoppas bara att jag kan bära den på ett bra sätt. :)
 
Idag ska jag och Lillen ut i klätterbackarna! Nu är det mjukt och fint i marken så ska se om jag inte tar en galopp uppför galoppbacken också, alltid uppskattat! Han har gått lugnt sedan i fredags, och vilade helt igår, så jag känner någon som kommer att vara pigg! ;)
 
Ska som jag sa igår besvara frågorna ikväll, så ni har fortfarande några timmar på er :)
 
 

Hemma igen!

Hej allihopa! Nu har jag landat i soffan hemma i Bollebygd igen, skönt om något! Åkte direkt från Lund till Tranemo idag och spelade träningsmatch. Var inte ens trött efteråt, har verkligen byggt upp mig bra nu, sprang konstant 90 minuter typ. :) 
 
Världens bästa moster har som sagt tagit hand om Lillen både igår och idag! Har aldrig låtit någon annan utom mamma ta hand om Lillen, så lite nervös var jag allt, men det gick bra! Lillen hade skött sig ;) 
 
Jag borde verkligen ta tag i lite matteplugg idag, men jag känner bara för att gosa ner mig med täcket i soffan och kolla på lite OS eller Gossip Girl, har dessutom köpt en 200g marabou och ska snart käka thaimat. Grym mys-söndag. 
 
Frågestunden kör jag på med tills imorgon, så passa på att fråga om det är något ni går och undrar över! 
 
Här får ni Lillens schema för nästa vecka! 
Mån: Uteritt, klättra 
Tis: Paddock, markarbete 
Ons: Hoppträning
Tors: Tömköra
Fre: Uteritt
Lör: Trimma, markarbete
Sön: Tävling, 105cm & 110cm
 
 

Bilder - del 6

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sommaren 2013

Åh, take me back! Becky som fotat såklart! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Frågestund!

Fick en önskan om att starta upp en frågestund på bloggen, och eftersom er önskan är min lag så ;) 
 
Passar väldigt bra nu iochmed att jag inte kommer vara så aktiv, så fråga på så svarar jag på alla frågor när jag kommer hem, deal? 
 
Se till att komma med lite roliga frågor, jag svarar utförligt och ärligt! 
 
 

Lever livet!

Hej allihopa! Denna helgen kan ni inte förvänta er speciellt mycket ut av mig. Är nere i Skåne med mammis och Jullan i vårt andra hem och kommer inte att prioritera datorn eller bloggen. :) 
 
Känns lite konstigt att vara här nere utan att varken hästar eller fotboll är inblandat, är nog första gången, haha! Igår var vi på Emporia i Malmö och shoppade lite! Hittade en hel del, och hittade ÄNTLIGEN en balklänning. Har letat och letat, både i affärer och på internet men inte hittat någon som jag gillat. Men igår så! 
 
Idag ska vi bara ta det lugnt! Ska spela tennis i eftermiddag, kan bli intressant med tanke på att jag inte spelat speciellt mycket tennis, men det ska nog lösa sig. Ikväll blir det tacos och melodifestivalen! Känns skönt med lite "semester", gött att komma hemifrån ibland! 
 
Nu på förmiddagen har vi kollat längdstafetten, heeeelt otroliga idrottare, speciellt Kalla, vilken tjej! Härligt med första guldmedaljen också! 
 
Nu ska jag vara lite social, vi kanske hörs lite senare!
 
 
 

Bilder - del 5

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Åsikter om ponny SM

Okej, vid det här laget kan ingen ha missat de nya SM-reglerna för ponny? Det har fått blandade åsikter, och jag borde inte tycka något speciellt med tanke på att det inte rör mig. Ändå kan jag inte låta bli att tycka och tänka lite - som vanligt! Hehe... 
 
Vi kan börja med det där att de infört stilhoppning för alla kategorier i första omgången. Ett bra beslut, men det säger jag bara för att jag växt upp med en mamma som inte lät mig hoppa omhoppning förens jag kunde göra det snyggt. Stilhoppning ÄR bra, att man sedan kan diskutera hur det ska bedömas och vilka som bedömmer det, det hör till ett annat forum. Själv har jag aldrig påverkats speciellt mycket utav klasser med stilhoppning, jag vet att jag rider fint om jag inverkar rätt. Kort och gott, där har jag egentligen inte så mycket att säga. Kanske hade min åsikt varit annorlunda om det var jag som skulle tävla SM, men nu utgår jag från vad JAG tycker. Jag har även funderat över att man borde fokusera på stilhoppning och inverkan ÄNNU tidigare än SM, att man inför det oftare i tävlingsklasser för ponnyer, och ge fler morötter som till exempel GP-Ponnyn. 
 
Det andra jag reagerade mycket på var kvalen. Numera behöver man inte ens starta Msv A om man inte vill innan SM, för du kvalar i Msv B. Helt sjukt tycker jag, om du inte tar dig runt en MsvA innan SM, hur stora är då chanserna att du gör det på SM? Tycker förbundet ger dubbla signaler, i ena stunden vill de att man ska vara rädd om ponnyerna och inte rida som galningar, och i andra tycker de att ekipage som hoppar Msv B felfritt två gånger ska kunna ta sig igenom en Msv A bana utan större problem? Nja, jag vet inte riktigt alltså. 
 
För helt ärligt, jag och Pompe hade säkert kunnat kämpa oss runt 120cm felfritt två gånger, och då hade vi varit kvalade SM. Jag hade ju självklart aldrig hoppat SM med Pompe, haha! Kvalen borde väl vara något som talar om att man är redo för uppgiften? Något jag och Pompay aldrig hade kunnat vara hur mycket jag än intalat mig det. Sedan finns det säkert de ekipage som utan problem hade kunnat hoppa SM som tidigare haft de där retliga 4 felen i Msv A, och då är det självklart superkul och bra för dem! Men hur stor är den gruppen jämfört med dem som nollar Msv B men inte är redo för Msv A? 
 
Nä, jag förstår inte riktigt grejen med kvalen mer än att man skriker efter mer starter på SM. Någon annan som kan tänkas veta någon bättre anledning än det? 
 
 

Bilder - del 4

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bilder - del 3

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Swiss up

Hur underbart hade det inte varit med sådana här hinderstöd? Swiss up stöden styrs utav en kontroll som du kan ha med dig på hästryggen. Med hjälp av kontrollen kan du alltså höja och sänka hindrena. 
 
Ett problem som jag ofta har är att jag hela tiden måste hoppa av hästen för att kunna korrigera höjder etc. Detta hade absolut underlättat arbetet! Däremot finns det nog ingen speciell knapp för bommar som man river, eller om man vill bredda en oxer till exempel. Så ja, att hoppa ensam kommer nog alltid att vara lite knepigt. Egentligen ska man ju inte ens hoppa själv... 
 
Fräckt oavsett att någon faktiskt utvecklat detta, undra vad som kommer härnäst! 
 

Film från Pay&Jump:en

Sådär, äntligen samarbetade youtube, så här har ni den! 
 
 
Personligen tycker jag att 1m rundan är klart godkänd. Kunde väl släppt fram honom på tvåan lite mer, men jag försökte vänta in hindrena lite mer vilket jag tycker att jag lyckas med, speciellt på näst sista hindret. I 110 rider jag på lite väl 1-5 och det genererar till en stark häst som hellre springer på bogarna än att lyssna. Som man bäddar får man ligga, och jag måsta vara lite coolare i liknande lägen. Vi lär oss i alla fall! 
 
Jag önskar även innerligt att jag satt mig ner ordentligt i sadeln mot 6an, istället för att halvstå och hänga i tyglarna. Fått honom att sätta sig på röven istället för att gå och halvhänga i tyglarna och skita i vilket. INVERKAN Fanny Kargede, inverkan...  
 
Och helt ärligt, jag måste börja hoppa lite högre på träningarna igen, för satan vad jag rider på i 110cm, precis som om något inom mig som jag inte kan styra tycker att det är högt! Wtf? Inte hoppat högre än absolut max 120 på hela vintern för Uffe, självklart har det varit bra också, men jag måste hoppa lite högre på träning för att hindrena ska kännas lägre på tävling. Så är det bara, hjärnspöken! ;) 

Bilder - del 2

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Goodmorning!

Hejsan! Idag kommer jag inte att ha så speciellt mycket tid att blogga tyvärr. Ska passa mina småkusiner så det kommer att bli full fart! 
 
Igår fotade Julia mig och Lillen i paddocken, passet blev väl inte riktigt som planerat med tanke på att vi ville få till lite bra bilder, men jag hoppade lite låga hinder och försökte fokusera på att han skulle gå kvar och inte springa iväg mot hindrena som han ibland kan göra, gick ganska bra. 
 
Idag blir det ett lugnare pass för Lillen, min moster som ska ta hand om honom när jag åker i väg i helgen ska med till stallet och se hur saker och ting går till. Så Lillen ska väl bara få röra lite lätt på sig. Han ska få nya skor med, så det passar ganska bra. :) 
 
Imorgon blir det tyvärr ingen hoppträning. Maddes häst har blivit halt och då kommer hon inte att åka. Mamma kunde inte köra mig då hon är i väg och jobbar, så ja, det får vi hoppa. Segt, men så är det ibland... 
 
Mer bilder från igår kommer sedan! :) 
 
 

Bilder från idag! Del 1

Hej på er! Fullt upp hela dagen blev det trots att jag hade en lugn morgon... Ridning, fotografering och fotbollsträning. Efter det har jag suttit och redigerat samt gått igenom x-antal bilder varav 70 stycken blev publicer-bara. Här får ni 10 av dem! 
 
Foto: Julia Kargede <3 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Slappdag #2

Hello! Just nu är det soffläge med Gossip girl som gäller! Mammsen hade köpt hem frallor med, så lite lyxfrulle med tee, juice och goa frallor blev det också. Life is goooood! 
 
Planen för idag var ju egentligen att han skulle få ta det lite lugnt, men det får bli ett roligt markarbetespass i paddocken i stället! Han var så taggad igår att lite gymnastik och styrkehoppning säkert är något han tycker blir roligt! Ska ha fram en låg oxer och låta honom komma lite nära så han verkligen får trycka sig upp, brukar bli fina språng utav det. Ska även plocka fram en serie, längesedan vi hoppade det och hästarna brukar tycka att det är skitkul. 
 
Det ska bli roligt med lite omväxling, jag faller lätt in i samma spår och har en kontinuerligtet utav dess like i min ridning, på gott och ont. Ulf brukar säga att jag har lite prestations ångest och att jag sällan ger mig försen det är perfekt, vilket i alla lägen inte är speciellt bra. Jag måste hitta lite nya infallsvinklar och ha lite roligt med. :) 
 
Ska se om jag kan släpa med mig syrran också, vill ha lite nya bilder, börjar bli allt för många gamla som ompubliceras om och om igen. ;) Vi får se hur sugen hon är ;) 
 
Ikväll är det fotbollsträning, taggar något fruktansvärt! Jag är ingen försäsongs-tjej egentligen. Alla intervaller och längder man springer såhär i uppbyggnaden är så himla jobbigt och framförallt tråkigt! Vanligtvis har vi vår försäsong på grusplan, vilket jag hatar, och därför brukar jag inte vara med på försäsongen. Men de senaste två åren har vi varit på konstgräs, och då har jag hängt med! Detta har lett till en kondis utav dess like och de senaste träningarna har jag kunnat springa hur mycket som helst (känns det som). I intervallerna låg jag en längd före alla andra senast, något jag antagligen aldrig gjort innan. 
 
Mycket som händer just nu, jag gillar att springa och jag fick D på mitt första prov i matte 4... haha! 
 
 

Knäpp häst

Hejsan! Utlovade som ni säkert vet film från gårdagens rundor, men youtube vill inte riktigt samarbeta och jag kan inte dela filmklipp, är det likadant för er? :/ 
 
Hur som helst! Tömkörde Lillen idag, och han var som rubriken säger helknäpp! Hade framme lite bommar, 4 stycken uppphöjda travbommar på volt, samt 2 upphöjda bommar på volt med 9,30 m mellanrum även de på volt. Travbommarna gick bra, han var lite slarvig och försökte komma undan genom att släppa stöd och vingla omkring, men det löste sig tillslut. :) Han var pigg som satan i galoppen, och så fort jag manade på honom litegranna så bockade han och studsade som en galning. Över de stackars upphöjda bommarna (vi snackar 40 cm upphöjning på ena sidan...) så hoppade han som om det vore 120cm. Tanken var att jag skulle variera galoppsprång mellan bommarna, mellan 3 och 2. Det blev jäkligt svårt att få plats med 3 med tanke på att han gjorde både höga och långa hopp.... 
 
Nä, kul att han tycker att det är roligt, men han är sjukt jobbig ibland med! Efter stallet övningskörde jag med pappis en stund! Målet är att ha körkort innan påsk, jag vet, ett år sent men bättre sent än aldrig. ;) Passade på att posta paket och göra lite andra ärenden. Skönt att få vissa saker gjorda, gött att kunna checka av en del grejer! 
 
Nu ska jag och mammsen käka våfflor och ha en myskväll, vi får höras imorgon så får vi se om youtube vill samarbeta då! ;) 
 
 

Minnen

Åh, Varbergshoppet 2012 var verligen ett fint minne! Speciellt med Pompe... Vi kom till A-final, och fick tyvärr en uteslutning på sista hindret, annars hade vi lämnat banan med endast 4 fel i en relativt tuff och maxad LA bana, framförallt lång! 
 
Jag minns att jag var så sjukt trött den starten. Det var den sista starten det meetinget, och jag hade 3 hästar varav de andra var c-ponnyer. Så ja, när jag red an mot sista hindret så släppte jag hela konceptet och var så glad att snart få hoppa av. Sjukt, jag vet, men ni skulle sett hur mina ben skakade när jag hoppade av Pompe efter den ritten. Det var min 9onde start, och då var det väldigt mycket för mig då helt enkelt. 
 
Det är en fin runda om man bortser från stoppen, och han hoppar så fint på vissa hinder! Jag trodde nog aldrig att han skulle hoppa Rolex trippelbarren, men det gjorde han! Fina Pompe! 
 

Lov!

Det är fruktansvärt skönt att ha lov vill jag lova! Gå upp när jag vill, käka frukost framför TVn och helt enkelt bara ta et lugnt! 
 
Idag har jag lite att stå i! Behöver städa lägenheten, posta iväg ridbyxor samt åka till stallet. Inte så farligt mycket men tillräckligt, hehe. :D Jag ska nog till och med ta moppen bort till stallet idag! All snö och is är borta från vägarna nu, och det är plusgrader, så det ska nog gå. Skönt att slippa be mamma och pappa om skjuts hela tiden! 
 
Idag har jag inte riktigt bestämt mig för hur Lillen skall gå! Lutar åt att antingen tömköra med lite bommar i paddocken eller ta en sväng ut. När jag tänker efter blir det nog paddocken! Det är tjällossning överallt nu typ och jag litar inte på underlaget. Känns dumt att ta en risk och ge sig ut faktiskt... 
 
Här har ni resten av veckans schema!
Måndag: Ut eller tömköra
Tisdag: Lätt ridning i paddocken  (ej vila helt) 
Onsdag: Markarbete, småhinder 
Torsdag: Hoppträning
Fredag: Ut (om tjälen inte blivit bättre blir det tömkörning)
Lördag: Lättare ridning eller vila 
Söndag: Ut eller vila beroende på Lördagen. 
 
 
 

<3

Lillkillen idag! Foto: Matilda Sjöberg! 
 
 

Grym helg!

Åh, just nu är jag så himlahimla glad och nöjd! Bäst att passa på att njuta medan man kan. ;) 
 
I fredags firade jag som sagt en kompis, vi hade superkul! Riktigt lyckad kväll :) Igår var jag ute igen, fast tog det ganska lugnt men hade trots det en av de bästa utgångarna hittills! Som grädde på moset så gick Pay & Jumpen GRYMT bra idag, hade 0 fel i 1m och ett pet i 110. Lillen kändes jättebra och jag red bra! 
 
Mer om dagens rundor! Uffe bygger gärna lite kluriga banor, och man kan väl säga att det inte alltid motsvarar höjden så att säga. I 1m var det en klurig sväng upp mot ett räcke som stod på kortsidan, vi har haft lite problem med sådana svängar, men den satte vi SÅ bra. I 1m var det inga konstigheter som sagt, inget mer att säga där! 
 
I 110cm hamnade jag i ett rätt högt tempo från början, så istället för att försöka ta tillbaka honom så lät jag honom vara, och det gick bra! Blev lite trångt i kombin bara, hehe! Dock straffade det sig efter hinder 5! Det var en lång väg till 6an, och där samlade jag inte ihop honom tillräckligt. Jag behöver bli bättre på att balansera upp honom i sådana lägen mot hinder av den typen. Så det rev vi, ett räcke. Sista hindrena gick super! 
 
I överlag är jag skitnöjd, och jag fick rida om på räcket några gånger tills det satt som det skulle. Han hamnar lätt på bogarna när han biter sig fast i bettet, vilket gör det svårt för honom att ta sig över räckena. Det jag måste göra är att helt enkelt ta tag i ytterhanden och inte släppa efter försen han gör det. Låter helt knäppt, haha, men det funkar, han ger sig faktiskt. ;) 
 
Nu ska jag bara ta det lugnt, är ganska trött om man säger så! Har precis käkat årets godaste Ceasarsallad och har nu placerat mig i soffan framför Gossip Girl med lite kex och ost. Såååå gööööötttt! Ha en bra söndag! 
 
(Filmer från idag kommer upp imorgon!) 
 
 
 
 

Han är rolig den där

Den hästen alltså, slutar aldrig förvåna. Red i paddocken idag, trimmade i 20 minuter och avslutade med någr språng. 
 
För att komma till vad själva grejen med rubriken handlar om idag, så kan jag säga att när Lillen leker mesig och inte vill gå förbi omkullfallna träd, brevlådor, andra hästar eller sådant, så är det bara en grej han gör (som med mycket annat). Idag när jag trimmade runt så var jag så himla inne i mitt att jag inte märkte att de hade börjat elda i stort sett vägg i vägg med paddocken. Jag upptäckte det först när jag vände upp mot en oxer och såg en fet eld lite längre bort bakom den. Lillen brydde sig inte. 
 
Varken elden eller en fyrhjuling släpandes på massa enislagebals plast skrämde upp den annars sååååå rädda Lillen, haha, lite kul! Kan väl ha berott på hindrena, finns det hinder i närheten så ligger fokus på dem och inte på så mycket annat, uppenbarligen! 
 
Vi hörs mer imorgon, kan bli lite dött nu under helgen. ;) 
 
 

Kan hästar vissla?

Hello! Idag var jag och Lillen ute och klättrade tillsammans med Linn och Curre, vilket gick bra!
 
De fick trava upp för hela backen, blev lite flåsigt men kändes som att de fick trampa på ordentligt i alla fall. Hände en jäkligt underlig sak, Lillen typ gjorde ett visslande ljud helt plötsligt. Har aldrig hört det innan, och först trodde jag nog att det var inbillning tills Linn frågade om jag satt och visslade, vilket jag inte gjorde. Himla knepigt, men lite kul med, Lillen gick och visslade liksom. Haha! 
 
Idag ska jag in till Göteborg och fira en kompis som fyller år! Middag och förkrök och sedan utgång på det. Blir nog super! Lite halvtråkigt väder bara, men det är väl som det är... :) 
 
Vi får höras mer i morgon, måste göra mig i ordning och ta mig till bussen! Ha det bra så länge ;) 
 
 

Tips!

Just nu har Charlies en fet rea på sin hemsida! Många utav de produkter jag har lagt upp här på bloggen finns nu till nedsatt pris. Hur nice? :
 
Jag hade lätt köpt något om det inte vore för att jag sparar allt jag kan till GHS, finns inget bättre än att spendera pengar på mässan, hehe! ;) 
 
Klicka HÄR för att komma till rean! 
 

Haha


Västar!

Något som jag faktiskt har ett dåligt sortiment utav hemma, det är västar! Har en som jag rider i hemam ibland, men den är inte speciellt snygg. Hade velat ha en till ridningen, och en som är snygg att ha till vardags eller på tävling.
 
Eftersom jag ändå är uppe i det där med att ge lite inspo i form av bilder så kör jag en omgång även med västar av olika slag!
 
Enkel och snygg modell från Kingsland. Vill väl kanske inte just ha denna, men modellen ser passande ut för ridning!
 
Spooks har en serie västar i olika färger som också fungerar bra vid ridning! Kanske lite för tjock för min smak.
 
Denna från HV Polo tycker jag är riktigt snygg! Perfekt till ridning! Bra tjocklek, ingen luva och inte massa onödigt som sticker ut och kan vara ivägen, förutom möjligtvis bältet då. Enkel och klassisk!
 
På tävling hade jag gärna burit omkring på denna! Dunväst från Kingsland med pälskrage, min favvo! Behöver inte vara denna, en liknande eller snyggare funkar precis lika bra!
 
Bilderna komer från chevalridsport, charlies, hööks och hippson!
 
 
 
 

Första dagarna med Lillen!

Hittade lite bilder från när Becky fotade mig och Lillen. Det var under det andra eller tredje ridpasset räknat från när han landade i Bollebygd. :) Tur att lite saker har hänt, både med mig och honom! Men satan vad söt han är, lillkillen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hoppträningen!

Hej! Hopptränade som ni vet igår, och det gick jättebra! (Om ni inte hänger med i beskrivningen av övningarna så har jag ritat en skiss som finns längst ner)
 
Efter att självständigt ha värmt upp, så fortsatte vi att värma lite i galopp. Vi skulle jobba med långa och korta galoppsprång samt på volterna men med en rak häst. Lillen var väldigt fin och omkomplicerad, kändes mjuk och fin i galoppen. Volterna gjorde han som ingenting, kvar med eftergift i nacken och utan massa spänningar och bocksprång. Första gången vi gjorde detta bockade han mer än vad han gick på volten, det kan man inte tro längre. Nu kortar han upp sig så himla fint utan att släppa takt eller bakben. På långsidorna gasade jag på honom lite, och samlade sedan upp honom igen, det gjorde han nääästan utan protest. Det är ju kul att springa!
 
Fick mycket fint beröm av Ulf efter uppvärmningen, att Lillens galopp utvecklats så himla mycket det senaste och att jag borde fått betalt för det jobb jag lagt ner. Det kommer jag såklart inte kräva, haha, men det var väldigt roligt att få höra!
 
Efter det skulle vi hoppa en kryssoxer. Vi skulle lägga hästarna nära så att de fick ta i lite extra och "slå en lyra" som Ulf kallar det. Lillen skötte sig, och jag skötte mig så resultatet blev väldigt bra. En avslappnad häst som hoppade genom hela kroppen, ganska ovanligt i Lillens fall faktiskt! Efter det skulle vi rida på en rak distans ner till ett plank. Normalt 7 språng, men vi skulle börja med att rida på 8. Red på 9 första gången, men jag glömde av att räkna sprången i början, så då lade jag in ett extra för säkerhetsskull, hehe. Annars är detta en favoritövning, och för det mesta sätter jag sprången direkt. Vi red även på 9 och 10 språng. Lillen var väldigt reglerbar och det bästa med allt var att han inte tappade sin galopp!
 
Sedan hoppade vi lite olika linjer, och på normala avstånd då! Vi skulle bland annat hoppa en böjd linje från räcket (se ritning nedan) med bommar innan och efter, till det röda räcket. Antalet galoppsprång var oviktigt, fokuset låg på att ha en häst som var rak för ytterskänkeln, vilket svängen till det andra räcket skulle avslöja. Detta gick bra, men Lillen bet sig fast lite i bettet. För att lösa detta så höjda jag bara min ytterhand och gjorde en lååång förhållning tills han släppte efter, då gick det bättre! 
 
Vi hoppade även lite olika banor. Började med blåa planket till oxern på 7 språng, röda räcket till planket på ett böjt spår på 7 eller 8 språng beroende på vilken väg man valde. Jag gick på 8 och det kändes normalt! Efter det hoppade vi räcket med bommarna och avslutade med ett böjt spår till röda räcket. Vi hoppade även en bana där vi började med den böjda linjen, räcket med bommar till röda räcket, lång väg och hoppade räcket med bommarna (här blev Lillen rätt taggad!) och avslutade med den raka distansen planka till oxer på 7 språng.
 
Vi avslutade med att hoppa blåa planket på en böjd linje till röda räcket, det var lite trixigt i början då han gärna ville iväg och blev lite "på". Bara kul egentligen, han gillar ju det här! Löste sig i slutet, det var huvudsaken. :)
 
Höjde upp lite på slutet, men hoppade inte högre än 115. Han kändes jättefin! Och vi hittade lite fler lösningar på hans protester. Är det inte backutsprång så biter han sig fast eller drar upp huvudet över tygel. Lite olika, gäller att kunna lära sig lösningar på alla hans påhitt. ;) På söndag bestämde jag och Ulf tillsammans att hoppa 1m och sedan 110cm två gånger. Min plan var väl att hoppa 120 kanske, men samtidigt måste jag hoppa bra rundor lågt innan det ens finns någon mening med att hoppa högre. Måste släppa det där med höjden ett tag och fokusera på utförandet. Jag menar, att tro sig kunna hoppa en högre klass felfritt även om klassen under inte är det, det är som att tro att man kan klara matte 4 utan att ha läst matte 3 - omöjligt.
 
 
 

Gomorron!

Helt sjukt att jag kan vakna pigg idag! Somnade typ halv ett igår, och borde vara mer zombie-lik än vad jag är. Är typ taggad på skolan, öh?
 
Idag har jag 2,5 timmas håltimma på morgonen, tyvärr obligatorisk närvaro då lärarna vill att vi utnyttjar tiden till att plugga. Bra på ett sätt, annars hade jag haft sovmorgon eller kollat Gossip girl, men speciellt mycket plugg hade det inte blivit! Ska försöka jobba undan så mycket som möjligt så jag slipper plugga över lovet! 
 
Jag får höra av mig lite senare, ska berätta mer om träningen igår också! 
 
Ha en bra dag :) 
 
 

Onödigaste köper någonsin


Denna borsten från Equality line köpte jag förra GHS för typ 300kr om jag inte minns fel. Använder den nästan aldrig då jag har en annan som är mycket bättre... Det var väl blinget (som inte blingar längre) som lockade mig. 

Helt idiotiskt! 

Träningsdax!


Två taggade hästisar! Rätt fantastiskt att jag lyckades ta en bild med dessa två tillsammans och med öronen framåt. 

Ett fuxsto och en Roderik häst, lika bitchiga båda två, speciellt mot varandra ;) 

Träningsdax!


Två taggade hästisar! Rätt fantastiskt att jag lyckades ta en bild med dessa två tillsammans och med öronen framåt. 

Ett fuxsto och en Roderik häst, lika bitchiga båda två, speciellt mot varandra ;) 

Bra ridjackor och tröjor!

Något som jag pritoriterar högt, efter ridbyxor, hjälmar och stövlar är ridtröjor samt jackor! Då menar jag inte jackor att ha i stallet, utan vid ridning! För mig är det viktigt att de är sköna, diskreta, enkla att röra sig i, schysst andasfunktion och såklart ska de vara snygga! 
 
Just nu rider jag runt i en Kingsland Bomberjacka, vilket jag gjort i 3 år och den har fungerat alldeles utmärkt! Dock börjar den se rätt sliten ut och såååå snygg är den inte! När det kommer till ridtröjor har jag en superbra från HV Polo som jag haft i två år, först nu börjar dragkedjorna trilskas, och då bör ni veta att jag använt den MYCKET. 
 
Det är dessa två plagg som jag tycker om att använda nu på vintern, när dessa är blöta eller i tvätten känner jag mig helt lost, därför har jag börjat spana på lite nytt att köpa in, framförallt nu innan jag ska iväg på praktik! Viktigt att tänka på är att ha olika jackor och tröjor med tanke på temperatur och väder. Jag behöver både tjocka och tunna plagg, och när det kommer till tunna tröjor gillar jag långärmade pikéer och tunna tröjor som man kan ha en snygg piké under i stället! Här är lite exempel på plagg som jag tror fyller dessa uppgifter! 
 
En enkel tunn tröja från Kingsland, finns i svart och grönt med! 
 
Svart långärmad piké från HV Polo, dessa tröjor är deras grej, snygga och sköna! Kommer fler nedan! 
 
Ännu en! Finns i svart med! 
 
DULCE FLEECE JACKET LADIES NAVY HV POLO
Fleece från HV Polo, liknande den jag har nu! 
 
Spooks har också ganska snygga fleecetröjor, inte mina favoriter men tycker att de är lagom tjocka! 
 
Denna modellen på jacka hade jag kunnat tänka mig! Lätt och funktionell. Denna kommer från Ariat. 
 
Korta modeller är bäst att rida! Dessvärre blir det ofta tight med säkerhetvästar under dessa modeller, men när jag väl börjar hoppa bör jag vara tillräckligt varm för att ta av jackan ändå! Denna kommer också från Ariat. 
 
Lite tjockare kort modell från Spooks! Enda nackdelen är luvan! 
 
Ännu en tjockare jacka från spooks, riktigt snygg! Undra om luvan går att plocka bort, kan bli ett störningsmoment! 
 
Det är inte skrivet i sten vad det är jag ska/vill köpa, det löser sig under GHS. Men det är lite inspo-material i alla fall! Allting finns att köpa på charlies! 
 
 

Gossip girl morgon!

Hej! Idag är jag hemma, kände mig lite krasslig och valde därför att avstå friluftsdagen i skolan idag. Skidor och halsont går inte hand i hand. 
 
Har därför haft en riktig slappismorgon, börjat kolla Gossip girl avsnitt från början, får aldrig nog av den serien! Jag har legat i soffan hela dagen med katten nere vid fötterna, hur skönt som helst med en återställar dag. Var extremt trött i huvudet efter kemiprovet igår, det var inte det enklaste direkt... 
 
Ikväll är det hoppträning, och jag har lite att greja med innan jag tar mig dit. Behöver skriva en labbrapport, skicka lite mail, skriva några tidsinställda etc. Annars är det rätt lugnt här! 
 
Glöm inte att bloppisenär i full gång! Inget är sålt ÄN men det finns en hel del köpare som är intresserade, så om ni gått och tvekat är det dags att bestämma sig nu! Bloppisen finner ni under kategorin "Bloppisar". 
 
Ha de bäst! 
 
Pompe <3 
 
 
 

Bojkotta!

Alltså är det något jag blir förbannad över så är det folk som beter sig jävligt mot personer som inte kan hjälpa det, som anser sig överlägsen andra och som behandlar medmänniskor som skit! 
 
Det finns många anledningar till att jag inte älskar att shoppa "vanliga" kläder (hehe), delvis prioriterat jag mina pengar till annat (typ hästarna hehe) delvis beror det på hur jäkla bittra vissa expediter är! Jag har precis som i ridningen en ganska dyr smak, eller nja, det behöver inte vara dyrt men det får gärna se dyrt ut. Ni hajar! Det finns en del butiker i Göteborg som jag gillar att gå till, det är inga kedjor utan mindre butiker. Dessvärre har dessa butiker OFTA bittra jävla biträden och kassörskor som blänger snett och inte är speciellt trevliga. Det gör att jag sällan känner för att ta mig till stan och köpa kläder. 
 
Idag läste jag en krönika på Expressen, den är inte ny utan den är skriven i Augusti förra året. Det som är skrämmande är att jag inte blir förvånad över det jag läser, och det är ändå HELT sjukt det som hände. HELT SJUKT! Att människor kan bete sig så mot varandra, framförallt mot en pojke med ett syndrom han inte kan styra över själv, det är för mig ofattbart. 
 
Ni kan läsa själva HÄR, det får en verkligen att tänka om! ALDRIG att jag kommer gå dit och handla igen, det äcklar mig. 

Nu ska jag äta chokladbollar och kolla Paradise Hotell. Aina kommer vinna alltihopa! Det är jag helt övertygad om, så ni vet. :) 
 
 

Wiho

Det där med att hålla sig till planering är något jag är jäkligt grym på. Jag schemalägger det mesta i mitt liv, och håller mig nästan alltid till det. Går det inte som jag vill kan jag bli lite grinig, så det är liksom lika bra! 
 
Idag vart ju planen att trimma med lite bommar och skoj i paddocken. Vad jag konstigt nog inte tagit med i min beräkning var att paddocken är helt stelfrusen, halvisig och inte alls bra att rida i. Smarttjej.se typ! I stället red jag i en av sommarhagarna! Var inte det minsta sugen på att ge mig ut och skritta på de hårda och isiga vägarna, och dessutom vet jag att Lillen samlat på sig lite extra energi de två senaste dagarna. 
 
Sommarhagen funkade alldeles utmärkt att rida i! Den är kanske lite ojämn på sina ställen, men det fick Lillen sköta. Han blev helknäpp och jag hann endast skritta ett varv innan han verkligen var tvungen att galoppera. Det ryckte i hela hästen, haha! Lät honom värma i galopp länge, han fick verkligen bralla av sig! Då och då mellan varven drog han ner huvudet och slängde in några bocksprång med, why not liksom? 
 
Efter det jobbade jag så gott det gick med en supertaggad häst, gick helt okej till slut men han var jobbigt överambitiös idag. Avslutade med några galopper till, han var inte det minsta trött, såklart! Då hade jag ändå värmt i galoppen i säkert 10 minuter, jobbat i trav men mest galopp i kanske 20 minuter och sedan avslutat med 5 minuter full fart. Hade utan problem kunnat fortsätta i 20 till, han hade bara fortsatt! Sammanlagt blev passet nog 45 minuter inkl fram och avskrittning. Han var duktig! 
 
Nu är det skola, oerhört taggad för kemiprov... 
 
 

Galoppjobb!


:)

Måndag, as usual

Tjo! Haft en helt okej dag i skolan, min längsta och kanske jobbigaste dag, men som sagt gick den rätt fort i alla fall. 
 
Idag har Lillen vila! Passar bra på många sätt, har ett jobbigt kemiprov i morgon som jag verkligen SPYR över, och dessutom måste plugga till. Kvällen kommer spenderas med näsan i böckerna, och sedan får den avrundas med lite Paradise hotell! Lugn måndag med andra ord, men har lite att stå i. 
 
Har sparkat igån operation ta körkort nu med, var på tiden! Varit 18 i snart ett år, och köra kan jag, men inte tusan har jag tagit kortet för det. Dags att få tummen ur! Målet är att ta det innan påsklovet, alltså har jag 10 veckor på mig. Inga problem, jag är målmedveten och har redan idag bokat riskettan, risktvåan och fixat teoriböcker. Bara att sätta igång! 
 
Här är veckans planering! 
Måndag: Vila
Tisdag: Trimma i paddock
Onsdag: Hoppträning
Torsdag: Tömköra
Fredag: Uteritt
Lördag: Trimma i paddock eller ridhus
Söndag: Pay & Jump, 110x2 eller 110&120. 
 
 

Ljusare tider!

Äntligen börjar jag märka av att saker och ting går åt rätt håll! I morses när jag gick till skolan så var det plötsligt ljust ute! I x-antal månader har det varit kolsvart ute. Så gööööött! 

Att det går mot ljusare tider betyder inte bara att det går mot sommar, utan det betyder också att jag snart tar studenten och äntligen kan ge mig "ut i världen" och lämna allt gammalt i hålan jag bor i nu! Ska bli skönt att få skapa sig en egen nystart och göra det man verkligen vill. Slippa vissa saker och vissa personer. 

Nä, just nu vill jag att tiden ska gå sjukt fort, samtidigt vet jag att jag har väldigt mycket att klara av först, så ja, det lär bli intensivt! 

Morgontrött och halvt irriterad, ha en nice måndag! 

Random bild, haha! 

Söndagsdvala

Hejsan! 
 
Idag var jag uppe i tid, hehe, och tog stallet på förmiddagen! Skönt att ha gjort det, och nu ska jag strax iväg på släktkalas! Lillen tömkörde jag, han var lite jäklig men blev trots det ganska så fin i slutet. Inget höjdar-pass men bättre än inget. :) 
 
Kommer inte att blogga mer idag, behöver umgås lite med familjen, plugga och sådant där! Vi hörs precis som vanligt imorgon, ska även se om jag kan ordna fram lite filmer från gårdagens rundor, i alla fall från 110cm, i första klassen blev det ingen film typ, haha! 
 
Jaja, vi hörs imorgon! 
 
 
 
 

Resultat Alingsås RS 1/2-13

Hej, drar resultaten snabbt under, och en lite längre utläggning efter det :) 
 
| 105 cm | A:0/A:0 | 4 fel fas 1 | 
 
Det var en pigg Lillen på framhoppningen! Han var som en kanonkula, vilket i oförsig var roligt ända tills vi kom in på banan. Han var på, inte het eller så, men han låg på och var väldigt nonchalant. "Låt mig springa då!" typ... Så det blev lite av/på, ingen speciellt bra känsla men en okej runda. River 3an, tog i honom och var inte klar i handen, inget extremt men han rev. 105 tycker jag väl att han inte ska ta ner en bom av den anledningen riktigt, men som sagt, rundan var inte speciellt jämn. :) Han var dock väldigt fin i kombinationen och på ett flertal hinder, så jag ska inte dömma ner den totalt! 
 
| 110cm | A:0/A:0 | 12 fel fas 1 |
 
Resultatmässigt ett riktigt pissigt resultat, men han var så himla på idag och jag red som om det vore 140cm och inte 110, så jag tror ni kan summera det själva. Tryckte av honom lite på tvåan, som hade en distans på 7 språng till trean, tog tag i honom alldeles för sent så vi rev det räcket. Det tar jag på mig, måste vara snabbare där och tänka lite i förväg, framförallt ska jag inte trycka iväg så när det ligger på 110cm... fyran, fem a&b, 6 går bra. Sedan river vi sjuan, minns inte riktigt vad som hände, men tror det var mest slarv från hans sida faktiskt... Efter det trycker jag återigen på honom så in i helvete på ett räcke, så himlahimla ondödigt! Drar med oss det med, men det är som sagt jag som gasar på. 
 
Märktes att det var årets första, jag rider som om det vore 140 och Lillen är överallt och ingenstans på samma gång... Verkligen inte roligt att gå ut med 12 fel i baken i 110, men det kan förhoppningsvis inte gå värre i alla fall. Ska analysera dessa rundorna nu och diskutera med Uffe på Onsdag. :) 
 
Kan avsluta inlägget med lite positivt! Lillen var väldigt glad idag, han tycker det är skitkul att få komma ut på tävling och hoppa, inte konstigt han ligger på då! Vissa språng var fina, och i andra rundan satt jag inte och backade alls på något hinder, snarare tävrtom, hehe. Det finns inget bättre än att känna av hur mycket hästen älskar det, och det gör att jag trots allt inte är så arg. 
 
Nya tag nästa helg, då är det Pay and Jump på klubben med Uffepuffe. Blir en runda på 110 och kanske en på 120, alternativt några hinder på 120. Vi får se :) 
 
<3

Gameday!

Godmorgon alla pigga och trötta, jag känner mig ganska pigg faktiskt! Har varit upp och fixat käk som vi ska ha med oss. Ni vet, pastasallad for the win! Vi brukar variera oss lite när det kommer till att käka på tävlingsplatsen eller ta med eget, det är ju alltid kul att gynna klubbarna man tävlar hos, men idag var jag så förbannat sugen på pastasallad så det fick det bli! 
 
Igår fixad jag allting i stallet! Använder inte alls lika mycket läderutrustning som innan (ingen förbygel, inga komplicerade träns etc) och dessutom är det bara till en häst jag putsade, så det gick på 10 minuter. Var väl inte livshistorians noggrannaste putsning kanske, så kan väl ha berott på det med. ;) Red i ca 35 minuter, bara checkade av att allting stämde och lät honom ruscha lite i snön, det var uppskattat! Lät honom trava av läääänge utifall det skulle ha suttit kvar något från torsdagens hoppträning. Jag har svårt att tro att det skulle göra det, men bättre att vara på den säkra sidan. 
 
Efter det fick han komma in, lindade med BoT och satte på honom ett mysigt stalltäcke! Han verkade ganska nöjd med det! Klippte även lite hår kring kronranden som fått växa som det velat ett tag, så nu är det fint där med. Tvättade inte svansen på honom som jag egentligen tänkt göra. Stallet är ett kallstall och jag var lite rädd att svansen skulle frysa med tanke på att det är minusgrader. Så ja, den får helt enkelt vara lite skitig! 
 
Idag hoppar vi 105cm och 110cm, bed A:0/A:0. Årets första, så det kommer att bli roligt! Målet är att jag inte skall sitta och måtta på hindrena, utan hålla ihop honom och hålla ett bra tryck genom svängarna. Resultatet går inte att styra över, så fokus ligger på två jämna rundor. :) 
 
Vi hörs under dagen :) 
 
 

RSS 2.0