Bra känsla!

Åh vilken go känsla jag fick efter dagens pass i paddocken med Lillen! 
 
Jag satte ribban redan när jag galopperade fram. Vanligtvis är han lite struttig de 100 första metrarna i galoppen innan han kommer igång. Jag har tidigare låtit honom vara och värma i sin egen takt, men idag tryckte jag på honom från början, lite tuffare tag helt enkelt! Han besvarade detta med griniga bocksprång men blev snabbt ganska glad när han insåg att han fick springa nästan hur fort han ville. Lät honom gå på fram i två varv innan jag kortade galoppen lite och såg till att han inte sprang runt som en giraff. Krävde inget mer än att han skulle slappna av, vilket han gjorde hyfsat tillslut. 
 
Jobbade sedan med öppnor i trav och galopp, och lade mycket energi på att han skulle ha en hög frekvens i traven. Lade ner lite extra tid på traven idag, och resultatet blev förvånansvärt bra! Han trampade på väldigt fint och jag fick arbeta jag med. Vi båda var ganska svettiga efter det, vilket var ett bra tecken. Hoppade sedan fram lite lätt på ett lågt räcke, och sedan hoppade jag mina oxer-studsar. Lillen lyfte fint och kändes väldigt rapp, kan nog korta avståndet mellan oxrarna litegranna nästa gång och öka svårighetsgraden ytterligare!
 
Hoppade sedan räcke ur sväng från kortsidan. Det jag gjorde fel i lördags var att jag tog tre korta fram till räcket, jag bromsade upp farten istället för att flyta på genom svängen och gå på två större och få en fin avsprångspunkt till räcket. Idag testade jag båda sätten för att få en känsla av hur jag ska göra, och att korta av kurvan lite och gå på 2 språng ledde till ett bättre språng! Bra att veta, och viktigt att känna av när man tävlar i ridhus med måtten 20x60m. Höjde faktiskt upp räcket till 120cm bara för att känna lite, och jag kanske överdrev min ridning lite men Lillen var inte i räcket en enda gång av 3 försök, vilket är ovanligt haha. Märks direkt när jag höjer upp över 110, då koncentrerar han sig mycket mer även om jag rider som en kratta, haha. 
 
 

Ny vecka

Hello! Som vanligt så hann jag inte med bloggen under helgen, ni är väl vana vid det här tillfället...:P 
 
Pay&jumpen i lördags gick sådär, enligt mig. Tyckte att det kändes väldigt bra men resultatet motsvarade inte riktigt känslan. SÅ irriterande, känns som jag är fast i 110 klasser för alltid. Det är en svår avvägning. Ju högre det blir, desto bättre hoppar Lillen, men samtidigt blir kraven på mig högre och det är egentligen det som inte riktigt klaffat innan. MEN nu när jag tycker att jag utvecklats så blir det ändå inte bra när vi hoppar såhär lågt, för då skiter Lillen lite i vilket. GAH! Vill att utomhussäsongen ska dra igång nu, då är 120 klasserna givna, Lillen är mycket roligare och bättre utomhus! 
 
Jaja! Lördagen bestod också utav släktkalas och lite partey på kvällen. Söndag fotbollsmatch, Lillen samt familjemiddag. Dessutom bröt min lillasyster handleden, så ja, händelserik helg med andra ord! Varmt har det varit också, Lillen har fått gå utan täcke både fredag, lördag och söndag! Nöjd kille :D
 
Idag är det fint väder ute igen, däremot inte riktigt lika varmt... Ska ha lite styrkehoppning/markarbete idag i paddocken tänkte jag! Kanske blir att jag hoppar igenom de delar som inte gick bra på pay&jumpen, till exempel räcken ur sväng. Då måste jag höja upp det lite för att få effekt, kanske 110-115. Resten ska vara lågt, ska ha fram oxer-studsar med, som jag blev tipsad om förra veckan! :) 
 
Här har ni resten av veckan!
Måndag: Markarbete/hoppning
Tisdag: Uteritt 
Onsdag: Hoppträning 
Torsdag: Uteritt
Fredag: Vila
Lördag: Trimma/markarbete
Söndag: Tävling 100cm & 110cm 
 
 

Undebaaaart

Hej! 
 
Idag är det återigen superfint väder! Varmt och gött :D Lillen och jag ska hoppa pay&jump, 110 två gånger blir det
 
Igår åkte jag till Ullared tillsammans med Helin direkt efter skolan. Det var ett ganska oplanerat besök, och det blev inte så himla dyrt heller. Lillen fick ett torrschampoo som jag kan spruta direkt på fläckar, vilket kommer att komma väl till användning de gånger jag inte kan ducha hela honom. Har testat denna innan och den funkar faktiskt helt okej! Han fick även potatismjöl, hehe, funkar alltid! Själv köpte jag lite smink och nya sminkborstar, en parfym och lite annat smått och gott. 
 
Min kusin Leon fyller år idag, så jag köpte present till honom också i form utav ett par ridbyxor. Han gillar att rida och de letar som ni vet shettis, så ett par balla ridbyxor var på sin plats. SOM JAG LETAT efter ridbyxor som en 7årig kille kan tycka är lite coola och snygga. Allt ska vara så plottrigt, rosa, lila osv. Borde finnas mer för unga killar, kanske med lite spiderman-motiv eller något... Hittade i alla fall en animo imitation, och dom är ju i alla fall snygga och förhoppningsvis coola. Vi får se, hoppas han blir glad! För säkerhetsskull köpte jag en fotboll med ;) 
 
Nu ska jag försöka få lite plugg gjort innan jag sticker till stallet. Vi hörs under dageeeeen :D 
 
 
 

Naken-väder!Så jäkla söt! 


Små saker som gör en glad

Ibland räcker det med så jäkla lite! Halvseg dag, var definitivt inte sugen på fotbollsträning och var inte sugen på att stressa i stallet. 
 
Men det löste sig rätt bra ändå! Lillen red jag en skrittrunda barbacka i 35 minuter. Kanske inte skulle ha ridit barbacka, hehe, han var riktigt på tå och spände sig och hoppade till för minsta lilla. Gillar när han är sådär på hugget! Eller ja, det var kul tills jag såg hur en brötig 4-hjuling kom i rätt hög fart 200m framför mig på en smal väg. KUL att möta ett sådant fordon med en häst som hoppar till för en hög med ved liksom. MEN tro det eller ej, denne förare saktade omedelbart ner och stannar intill vägkanten, typ 100m innan mig. DESSUTOM stänger han av motorn! Fattar ni eller? Hur ofta händer det? Blev nästan lite gråtfärdig! 
 
Självklart skulle Lillen spänna upp sig som tusan när jag närmade mig den, antagligen hade han inte brytt sig så mycket om den bara rullat förbi som vanligt, men nu när den stod still så var den vääääldigt läskig. Några meter innan så råkar 4-hjulingsföraren tappa bromsen lite så att 4-hjulingen rullade pyttelite framåt, och det var ju så läskigt att Lillen var tvungen att tvärnita och kolla väldigt föraktfullt på fordonet, haha! Killen bad till och med om ursäkt för att han råkat få den i rullning, åh vad jag tackade honom efteråt, talade verkligen om hur bra det va att han gjorde stannade och visade så fin respekt. Han startade inte heller 4-hjulingen försen jag hunnit en bra bit bort, guldstjärna till honom! För även om Lillen är trafiksäker så vet man aldrig, andra hästar kanske hade flippat. 
 
Nu har jag tränat, vilket var gött såhär i efterhand! Har tagit kvällsmacka och thé, och nu ska jag kolla en film tänkte jag. :) 
 
 

Halllååå

Heeej
 
Torsdagar är inte min dagar alltså! Är alltid så himla, himla trött... Torsdagar och måndagar är mina längsta dagar, och båda är jobbiga. Fast måndagen är nog ändå värst, på torsdagar är det rätt goa kurser plus att det är pannkakor till lunch. Asgooooott!
 
Idag blir det en snabb uteritt för Lillens del. Torsdagar är lite trixiga i och med att jag är hemma ganska sent och inte nog med det har jag fotbollsträning. Men det här visste ni nog redan, hehe ;)
 
Föresten! Letar shetlandsponny till mina kusiner på 5 & 7 år. Runt 1m hög, mellan 7-15 år, riden och helst även lite körd. Vet ni någon passande för köp eller utlåning under längre tid, hör av er! :)
 
 

Duktig hest!

Lilleman skötte sig bra idag! Trots vila igår så var han inte överspänd eller stark på något sätt! :) 
 
Hade framme en bana med följande:
* Räcke till kombi med räcke-oxer. 22m mellan räcke och kombi, 7m i kombin. 
* 3 studs på diagonalen, 3,20 i mellan. 22 m till samma räcke som i distansen ovan. 
* Räcke på diagonalen
 
En bana med många olika alternativ, man kan sätta ihop den lite som man vill! Hoppade en bana med 6 språng, först lågt och sedan på 110cm. I början gick det sådär, sedan rullade vi ut markbommarna lite och då blev det bättre. :) Fick även ett tips att hoppa studs med oxrar istället, och det kändes bra. Studsen var inte högre än 50 cm. 
 
Efter Lillens pass så hjälpte jag Sessan och Nadja från marken, och det gick bra! Såg väldigt fint ut, härligt att se att Sessan är på G igen. Så himla fin ponny! 
 
Jag och fina Sessan 2012! 
 

Finns inget slut på denna eviga diskussion

Ridsport är en överklassport, slavarbete, lågavlönat, bara de rika blir något, yadda yadda yadda osv. När tar det slut? 
 
Tänker inte dra något långt debattinlägg för ni vet redan vad jag tycker. Jag håller inte på med hästar för att bli rik, jag vill bli jävligt duktig, och det har folk som inte håller på med sporten svårt att fatta! 
 
Hänvisar er till att läsa Lisen Bratt Fredricsons svar på taldetta inlägget. Lisen och Peder är verkligen två personer jag tycker om, de verkar i alla fall väldigt vettiga. 
 
Nu ska jag strax dra till stallet, hörs sen! 
 
 

Nervös

Hejsan! 
 
Idag är jag ledig, eller ja, schemafri dag haha. Brukar lägga in en extra mattelektion i vanliga fall, men idag har jag lite annat planerat! Ska nämligen ta min första körlektion. Jag kör som privatist, men behöver såklart drillas av någon annan än mamma och pappa såklart! Är dock lite nervös, har aldrig kört med någon annan bil än pappas typ, haha, så ja... Går förhoppningsvis bra :P 
 
Senare ska jag bort till stallet! Lillen ska få ett pass i paddocken och tanken är att vi ska följa upp styrkehoppningen från förra veckan. Sätta ihop en liten bana med studs och diverse saker. Blir roligt! Ska också plugga en massa, har lite som ska vara färdigt imorgon. 
 
Nä, nu måste jag dra! Vi hörs senare :) 
 
 
 

Svar på kommentar :)

"Om han har blivit biffigare varför lägger du då bara upp bilder framifrån i skritt och galopp? Undra bara ;)"

Förstår inte riktigt vad du menar? Lägger upp blandade bilder, från senaste photoshooten så var det mestadels bilder framifrån, men har tidigare lagt upp bilder både från sidan och snett framifrån. Oavsett så spelar det väl inte så stor roll, en häst biffar ju inte bara till sig från sidan sett, utan det kan även synas framifrån. :) Skulle ju inte skriva att han blivit muskligare om det inte var så, sådant visar ju sig i verkligheten eller på filmer i alla fall :). Skulle även kunna näma att han framförallt har musklat om sig och musklat rätt, det ser ett tränat öga direkt! 
 
Här är några bilder som är någon månad gamla där de är tagna från sidan! Hoppas du är nöjd med det :) 
 
Skritt:
 
 
 
 
Galopp: 
 
 
 
 
 
 

2 ovisade bilder från i höstas!

Bästa Becky publicerade två bilder från hemmatävlingen i höstas där jag och Lillen vann 110cm och kom 3a i 120cm! Grym dag... 
 
 
Bästa mammis också<3 

2 anledningar till att vara glad!

1. Lillen gick som en klocka idag! 
2. Det är ljust till minst klockan sju!

Vet att ni bara älskar dubbelhakor, I do!


Jag behöver er hjälp!

Som ni säkert vet så jobbar jag ständigt med inverkan för att underlätta så mycket som möjligt och vara så tydlig jag bara kan. Detta för att få ett så bra resultat som möjligt! 
 
Mina ponnyfasoner sitter fortfarande kvar i hoppningen. Det vill säga att jag slänger mig fram med överlivet i sprången. Ponnyer är generellt snabbare i sprången än stora hästar, så det är inte så konstigt att det blivit som det blivit när man ridit ponny i 18 av sitt snart 19 åriga liv. Detta är något jag vill arbeta bort! 
 
För det första så lägger jag för mycket vikt fram i språnget, vilket kan påverka mer än vad man tror. Och för det andra är det gräsligt fult! Jag vet att det finns vissa små knep, som till exempel att ha blicken högt och rakt fram och inte på hindret, kollar man ner så hamnar man automatiskt framåt. Att man skall hoppa massa serier och sådant har jag också hört. Hoppa utan stigbyglar är också något man kan göra, sätter 1000kr på att inte en enda jäkel slänger sig framåt då!
 
Ni kanske har något annat smart knep? Jag har funderat lite på om man ska fästa något vasst precis i byxlinningen så att man varje gång när man böjer sig för mycket fram får ett stick. Vad tror ni om det? ;) Haha...
 
Målet för mig är att inte bara förstå att det är händerna, och inte överlivet som ger eftergiften, utan också att få till det i praktiken! På låg höjd är det inga problem, det är när det blir typ 120. Då viker jag fram överlivet och låser händerna rakt ner mot halsen i princip hela tiden. 
 
Egentligen lite överdrivet för höjden, men händerna är bra. Mer eftergift behövs inte på denna höjd. Blir det 130cm däremot, då behöver jag flytta fram händerna men behålla i princip samma position - vilket jag inte gör. 

Ifall ni missat!

Equipe-appen är numera gratis på appstore! Dags att börja ladda neeeeeer ;)
 

Ny vecka!

Godmorgon! Gött med måndag igen... eller inte! Det enda positiva är väl att det är början på en vecka närmre lov, praktik och student. Gött! 
 
Denna veckan är ganska hektisk för mig! Har en inlämning som jag behöver skriva klart tills på torsdag, ett tal som ska redovisas om en vecka och ett mattekapitel som vi behöver få klart. På det så ska jag plugga körkortsteori med, så ni förstår säkert att bloggen kommer att hamna lite i andra hand. 
 
Igår spelade jag först match, sedan åkte jag hem och duschade samt bytte om och åkte sedan med Madde till Borås och kollade på Elfsborg! Efter det direkt till stallet och red ut Lillen som kändes pigg och glad. :) Denna veckan har jag beslutat att jag ska rida 10-15 minuter utan stigbyglar varje dag, och då menar jag inte i skrittarbetet. ;) Behöver träna, och det är lätt att glömma av att man ska vara riktigt trött efter ett ridpass, annars har man bara lullat omkring. Man får inte vara rädd att bli lite svettig! 
 
Veckans schema ser ut såhär!
Måndag: Dressyr/markarb. 
Tisdag: Ut
Onsdag: Markarbete/hopp 
Torsdag: Ut 
Fredag: Trimma 
Lördag: Pay & Jump 
Söndag: Ut 
 
Ingen vilodag denna veckan, fick inte riktigt ihop det annars! 
 
 

List it

5 saker jag ser fram emot: 
- Utomhustävlingarna
- Min praktik
- STUDENT!
- Håkan på Ullevi den 7/6
-  Att få göra det jag drömmer om 
 
5 saker jag borde göra:
- Ta mitt körkort
- Söka ett till jobb. 
- Fixa terränghjulingskörkortet (Har tagit det, ska bara skicka en bild på mig själv, haha) 
- Tvätta mina smutsiga schabrak... 
- Fokusera på rätt saker 
 
5 saker jag inte ser fram emot:
- Att bli vuxen, eller... lite blandade känslor haha. 
- Att fylla 19....extremt onödigt. 
- Nationella i matte 4 
- Att det ska flyga runt massa pollen så att jag knappt kan vara ute. 
- Att göra svåra val
 
5 saker jag inte borde göra: 
- Äta massa skit 
- Bry mig om vad andra gör och inte gör. 
- Såra dom jag älskar. 
- Nedvärdera mig själv. 
- Bry mig om vad andra tycker och tänker. 
 
:) 
 
 

Mer bilder!

 
 
 
 
 
 
 
 

Fina, fina, fina Lillen!

Hade ett superpass idag med Lillkillen, han skötte sig så himla fint och kände väldigt pigg och glad. Måste ha varit vädret! 
 
Tog min tid i stallet idag. Putsade mina träns, pysslade med Lillen lite längre än vanligt och stod och kollade på honom en stund i hagen. Vädret gör så himla mycket, så himla härligt är det!
 
Hade lite styrketräning med honom i paddocken! Hade framme studs, ett räcke och en oxer. Oxern låg aldrig högre än 90 cm, men bred var den, något jag vet att han gillar plus att det är bra träning för honom! Värmde upp på samma sätt som på hoppträningen senast, han blev jäkligt pigg, men samtidigt väldigt rörlig och mjuk. Fick en himla go galopp! Studsen rev han i början, inte hoppat just det på länge. Men efter några upprepningar hoppade han väldigt bra. Skillnad blev det också, han blev mycket rappare i hoppen. Det är det roliga med Lillen, han är väldigt lättlärd, och är man lugn själv så inser han väldigt fort vad han ska göra.
 
Oxern breddade jag som sagt bara, jag hoppar sällan högt hemma, det finns mycket annat man göra på låg höjd, och man behöver inte slita mer på kotor och hovleder än vad man måste. Det stärker att hoppa lågt! Räcket låg på ungefär 1m. Satte ihop det hela till en liten bana, och det kändes riktigt bra! Visst, han rusar lite när det är lågt, men när vi hittade ett bra mellanläge så fick han några schyssta språng på oxern innan vi avslutade. Riktigt roligt pass, älskar teknik och styrketräning, så himla kul! 
 
Nu ska jag och syrran laga lite lördagsmiddag, och sedan ska vi ta det lugnt och kolla film, har laddat med Marabou. Imorgon är det DM match på morgonen, så vi hörs först imorgon eftermiddag. Kommer dock att ladda upp lite mer bilder! 
 
 
 
 
 
 
 

Lördag!

Godförmiddag! Allt bra med er? Här är läget rätt lugnt, ligger i soffan och tar en lugn lördagsmorgon. :) 
 
Hände inget speciellt igår! Käkade middag hos pappa och drog sedan till Becky och kollade film, supermysigt! Idag har jag inte heller så mycket planerat. Ska till stallet om en liten stund, vet inte riktigt hur jag ska rida, men lutar åt lite markarbete/hoppning i paddocken. Det är grymt fint väder ute, då vill jag bara hoppa haha. Sedan ska jag plugga hela eftermiddagen. :) 
 
Bjuder på lite mer bilder tänkte jag, har inte så mycket att skriva just nu, eller ja, hinner inte! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bilder från i lördags!

 
 
Hehe ;)
 
 
 
 
 
 
 

Rubrik

Hellu! Denna torsdagen har liknat de flesta torsdagarna, haha! Skola, stallet, fotboll och nu tänkte jag egentligen ha pluggat men orkar faktiskt inte. Så ja, då blir det film och mys med mina kissemissar! 
 
Lillen fick sin tappsko påslagen idag, framhovarna fixades med och bakhovarna som fortfarande har lite röta kvar rensades så att jag enklare kan rengöra dem. Sedan satte jag på honom "vårtäcket", haha, de utan hals alltså, och släppte ut honom i solen. Kändes riktigt bra! Det var så härligt att se honom, han ser så jäkla trygg ut i sig själv, så sjukt kaxig liksom, fast på ett mer busigt sätt, inte tyket! När han kom för snart ett år sedan så kändes han så liten och bortkommen, det var mycket som hände i hans liv just då, lille killen! :( Nu är han sig själv! Ni ska få se den bilden jag tog på honom när vi hämat honom, då kommer ni förstå! 
 
Nu ska jag fokusera på filmen, vi hörs imorgon och HEY, då är det freeeeeedag! <3 
 
 

Bästa Lillen!

Åh, det är sådana här hoppträningar som gör att det verkligen är värt allt slit och alla motgångar. 
 
Efter att vi självständigt värmt upp så forsatte vi med lite markarbete. Vi skulle få hästarna att accelerera till nästan max på två galoppsprång. Det skulle ske direkt när vi bad dem om det. Efter en omgång så var Lillen helt med på noterna om man säger så, fick knappt stopp på honom, haha. Efter att ha snurrat igång bakbenen på dem x-antal gånger så skulle vi rida dem i öppna i galopp på kvartslinjen. Det var minst sagt intressant att få Lillen tillräckligt sansad, men när jag väl lugnat ner honom gick han SÅ fint. Red sedan öppna och sluta i trav i båda varv innan vi gick vidare på nästa övning. 
 
Här red vi på travbommar med 2 steg i mellan, ca 2,30m. Det var först en serie med 3 bommar, sedan en tom yta och så 3 bommar igen. Där skulle hästarna gå med jämn takt och benen skulle gå som trumpinnar. Vi jobbade sedan i galopp över samma bomserier, det var 15m imellan båda serierna, alltså 4 galoppsprång. Här gällde det att hålla samma galopp hela vägen, då var det inga problem! Här va Lillen super, det kändes riktigt bra. 
 
Efter det började vi hoppa lite bana. Bommarna låg kvar på ena långsidan och på andra sidan hade vi en trekombi. Mitt i ridbanan, längs medellinjen stod det ett räcke. Så vi red över bommarna, bytte varv över räcket, hoppade trekombin och kom över bommarna igen. Hela tiden med samma galopp som över bommarna. Här gick det bra även om jag kom av mig en gång och missade att rida över bommarna sista gången, haha. Lillen var fin i alla fall! 
 
Vi avslutade med att sätta upp bommarna på långsidan till ett räcke och en oxer med 21m i mellan, 5 lite tillbaka galoppsprång med tanke på att vi snurrat upp hästarna rätt rejält. Hoppade räcket på medellinjen, sedan räcke till oxer på 5 språng, räcket igen och avslutade med trekombin. Detta gick också bra, men ska man vara petig så tog han inte riktigt mina förhållningar och det gjorde tillslut att vi kom av oss lite och jag hamnade lite för mycket fram med mitt överliv. Dessutom känner jag fortfarande att jag inte riktigt kommer ner i hälarna, fattar inte riktigt för det har inte varit något stort problem innan, aja, bara att fortsätta träna! 
 
Bjuder på en bild från i lördags, mer kommer i veckan! :) 
 
 
Just det, haha! Lillen tappade en sko fram på väg hem från träningen, i skogen alltså, fattar inte hur för rider alltid med boots fram. Som tur är kommer hovis imorgon, HUR OFTA HÄNDER DET DÅ? Att han får en tappsko dagen innan hovslagaren kommer, hehe, lite kul! Och det berodde inte på att den suttit på länge, imorgon kommer Sarar för att bara ta hans framhovar som växer lite annorlunda och snabbare än bak, så skorna har bara suttit i 4 veckor typ. :P 

Väldigt trött + ryttareliten

Bra men hektisk dag, som alltid! Inge jag klagar på, I like it that way helt enkelt! 
 
Trimmade Lillen i morses i ett ovanligt blött duggregn, var helt genomblöt efter typ 5 minuter. Jaja, vad gör man inte? Lillen var pigg och ganska bångstyrig och jag var obalanserad och kom inte ner i sadeln ens utan stigbyglar. Det kändes mest som att jag bara flaxade omring haha! Har kommit in i en period där jag tycker att jag rider väldigt dåligt, att jag inte riktigt "får till det" så att säga. Ska inte fokusera på hur det ser ut utan mer på känsla och inverkan, måste banka in det i huvudet på mig själv, det är det som skiljer proffs från amatörer i slutändan. 
 
Har tränat fotboll med, och där i mellan hann jag med 4 timmar i skolan. Mår för övrigt bra idag :). Har kikat på Ryttareliten såklart, och tycker fortfarande att det är så himla bra! Riktigt trött på människor som ska sitta och klaga och leta fel på personerna i programmet, har ni inget bättre för er? Kan själv erkänna att jag har haft en och annan åsikt om tex. Charlotte, men vem är jag att dömma? Nä, för det mesta är det nog hobbyryttare som har en massa att tycka, som inte förstår att det här faktiskt är vad dessa personer lever på. De har inte hästar för att mysa eller lalla runt i skogen, tror folk har svårt att förstå deras syn på hästen av den anledningen. 
 
Imorgon har jag en lektion, sedan hoppträning på kvällen! :D Ska förhoppningsvis få filmerna från Mark också, och ja, bilderna kommer när jag har tid. Ska viga förmiddagen åt 3 olika uppgifter. En tenta, ett tal och en inlämning om ägg, hahaha. Shit vad trött jag är! Borde ha påbörjat lite plugg redan ikväll men orkade verkligen inte. 
 
Vi hörs imorgon igen ;) 
 
 
 

Sjuk, igen!

Detta suger ju! När man tror att man är frisk och redo att köra, då blir man sjuk igen... 
 
Idag drog jag hem från skolan efter två lektioner. Min kropp var helt konstig, hade ont överallt och var extremt trött. Hjärnan hängde inte med överhuvudtaget, så en matte och kemilektion på eftermiddagen var inte aktuellt överhuvudtaget. Har såklart lite ångest över att ha missat två viktiga lektioner, man missar väldigt mycket, men jag får ta igen det imorgon helt enkelt. 
 
Lillen fick vila idag, jag var piggare efter att ha fått komma hem och sova några timmar, men det kändes dumt att "överanstränga" mig. Så det blev 40 minuters pyssel och gos istället, klagar inte! Han är så mysig Lilleman. :) 
 
Har bilder från i lördags, men har inte fixat dem än bara haha! ;) Även film från Mark ska jag försöka ordna i veckan, ni måste se dem, SJUK skillnad från Kungsbacka! 
 
Här har ni resten av veckan (förutsatt att jag blir bättre) 
Måndag: Vila 
Tisdag: Trimma/markarbete
Onsdag: Hoppträning
Torsdag: Ut
Fredag: Markarbete
Lördag: Ej bestämt. 
Söndag: Ej bestämt. 
 
 
 

Grymt väder igen!

Så himla underbart att få vakna till sol och blå himmel, speciellt med tanke på att man gick och lade sig till världens storm i gårkväll! 
 
Idag ska vi hoppa, och det kommer bli så kul! Vi ska bygga upp en bana i paddocken hemma och använda de nya hindrena från safety system som kom i veckan. Lillen kommer skert tycka att det är superroligt, speciellt när han kommer att vara störst bland alla ponnyer, då kommer han att få glänsa ;) 
 
Jullan kommer att hänga med bort och fota, så förvänta er ett gäng bilder på allihopa sedan :) 
 
Ha en fin lördag! 
 
 
 

Mer bilder från Mark!

Foto: Matilda Sjöberg :D 
 
Visst har han blivit biffigare? Och vitare! 
 
Skrittar för det mesta av till fots, här tror jag dock att jag är på väg mot ett lämpligt ställe att sitta upp då jag glömde ta med mig pallen när vi var i Mark, hehe! 
 
 

Helg

Satan vad skönt! Slutet på denna veckan blev rätt hektisk, fick en del oväntade skolarbeten på kort tid som jag var tvungen att göra. Så när jag var färdig på kvällen så orkade jag verkligen inte blogga, haha. 
 
Lillen har känts bra denna veckan. Idag har han vilat, och igår trimmade jag i paddocken och då kändes han jättefin! Väldigt positiv! Imorgon är tanken att vi ska hoppa, blir nog lite banträning. Det är extremt dåligt med tävlingar just nu. Ligger som reserv till Falbygden nästa helg, och efter det är det först v14 som nästa tävling är. Så det får bli lite mer banhoppning på hemmaplan nu så att vi kommer in i det ytterligare. Ska testa att höja ribban lite också, har hållt mig till 110 det senaste för att inte påskynda något, men nu när det känns bra kan jag lika gärna se hur det känns på 120 också! 
 
Nu ska jag fixa lite här hemma! Om några timmar kommer ett gött gäng tjejer och vi ska ha en riktigt rolig kväll! Så vi får höras imorgon igen! :) 
 
 
 

Nackspärr!

Åh, är det inte det ena så är det de andra. Var lite öm i nacken när jag vaknade igår, inte speciellt mycket men sådär som man kan bli när man sovit lite konstigt. Kändes inte speciellt mycket under dagen, utan jag kände det ordentligt först under fotbollsträningen på kvällen.
 
Så ja, det är väl inte så jätteparty just nu. Som tur var är jag ledig idag, så slapp släpa mig till skolan i alla fall. Lillen tömkörde jag så gott det gick, han var duktig! Hittade honom sovandes i hagen idag med sina kompisar, hela gänget + hästarna i hagen brevid låg ner och solade. Lillen hade sitt tjocka täcke på sig, stackarn! Så jäkla svårt med täcken nu, är kallt på morgonen och varmt på dagen, och kallt på kvällen igen. Jag som är i stallet en gång om dagen har supersvårt att få till det just nu. Igår var jag i stallet tidigt, och då var det liksom frost ute, och idag var jag där vid lunch och då var det säker 10+ i solen. Vi mös en stund i hagen, han verkade inte ha några planer på att ställa sig upp så vi gosade lite istället. :) 
 
Skulle egentligen spelat match ikväll, och gått på en kompis uppträdande i Göteborg. Men allt sket sig! Stallet tog 4,5 timma idag, vanligtvis tar det max 3, är riktigt handikappad i och med nackspärren. Är så himla trött just nu att jag inte orkar göra någonting, smärta tar på kroppen. 
 
Ska försöka få lite plugg gjort, vi hörs kanske sen :) 
 
 

Godmorgon!

Paddocken var stelfrusen... Blev en uteritt istället! :) 
Glad häst!

Idag var Lillen på superhumör! 
 
Det började redan när jag hämtade honom i hagen. Vanligtvis står han mest och kollar på mig när jag kommer, han möter mig inte och han springer (oftast) inte iväg heller. Idag kom han så fort jag ropade på honom, med spetsade öron och raska steg. Som TUR var hade jag lite godis med ut, brukar inte ha det i vanliga fall, men nu kunde jag passa på att fjäska lite. 
 
Beslutade mig för att hoppa en serie idag. Hade framme tre travbommar följt av ett sockerbitshinder, 1 språng till ett räcke och ett språng till en oxer. Tänkte ha byggt två till oxern, men jag ändrade mig i sista stund då jag insåg att jag byggt för mycket åt ena håller på ridbanan, så om jag hade haft två språng till oxern hade jag haft problem i landningen, hehe! 
 
Trimmade först igenom honom väldigt basic. Såg till att han inte gick och latade sig, vilket han inte gjorde utan han var väldigt positiv och full av energi idag. Hela tiden gick han och sneglade på den där serien, lockande om något! När han tillslut fick rida an mot den så blev han så glad att han hoppade studs över travbommarna, haha! Knäppgök är vad han är... Tillslut sansade han sig och gick jättefint, kändes luftig på oxern! Han hade lite bråttom i början, men när jag höjde oxern så koncentrerade han sig mycket mer och då blev det bra. 
 
Anledningen till att jag hoppade en liten serie idag var delvis för att Lillen tycker att det är väldigt roligt, det är bra styrketräning och framförallt för att jag skulle kunna fokusera lite extra på min sits. Jag lägger lätt ner händerna på manken och fäller överlivet framåt när jag går upp i hoppsitsen, det vill jag jobba på. Istället vill jag lägga fram händerna litegranna och få tillbaka överlivet. Ska nöta det ordentligt nu! 
 
Såhär ser Lillens vecka ut:
Måndag: Hopp/mark
Tisdag: Tömköra
Onsdag: Ut 
Torsdag: Vila 
Fredag: Trimma
Lördag: Hoppa 
Söndag: Ut
 
<3

Bilder från Mark

Grymt duktiga Matilda Sjöberg var på tävlingen i Mark och fotade! Tusen tack bästa Matilda :D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Härlig dag!

Åh vilken grym dag jag har haft, även om den inte började på bästa sätt kanske... 
 
Skulle egentligen ha spelat DM-match på förmiddagen idag, och inför tävlingsmatcher laddar jag oftast upp redan dagen innan så att man kommer in i rätt "mode" liksom. Haha, närå, men matcher är ju det roligaste med fotboll! Dessvärre fick jag ett sms av min tränare precis när jag vaknat att matchen blev inställd. Så jäkla tråkigt! Var ju taggad :( 
 
Istället tog jag och Julia en lugn förmiddag med frulle framför TVn och en massa serietittande. Vid 12-tiden drog jag till stallet! Lillen fick gå nakenfis i någon timme, det var så varmt och skönt ute! Sedan red vi en runda ute i skogen, han tyckte att det var superoligt och gick och taktade mest hela tiden. Lät honom springa lite, och så hoppade vi över lite granar. Han var helknäpp! ;) Var så himla mysigt, solen får en verkligen på SÅ mycket bättre humör. Hästarna tyckte nog det var skönt att få rulla sig lite i leran utan täcke också, Lillen gjorde det i alla fall. 
 
Efter det övningskörde jag med pappa, och det gick super! Ska över till honom på söndagsmiddag ikväll också, blir mysigt! 
 
Hoppas ni haft en lika bra dag som jag hittills! :D 
 
 
 

Resultat Mark 8/3

| 1m | A:0/A:0 | 0+0 fel | 5a |
 
Ni anar inte hur skönt det var att få rida en dubbelnolla igen, det var faktiskt ganska längesedan. Jag red bra, störde honom inte i onödan, gjorde inga onödiga förhållningar utan jag lät honom galoppera på! Han skötte sig, och vi var som sagt felfria! Gjorde ingen super-satsning i omhoppningen, inte heller valde jag de stora vägarna, men kunde ha ridit snävare om jag nu velat. Tiden räckte i alla fall till en 5e plats! Supernöjd! 
 
| 1,10m | A:0/A:0 | 4 fel fas 1 | 
 
Denna rundan var nästan ännu bättre om jag får säga det själv. Petet kom på hinder nummer tre där vi kom lite i botten på hindret. Han längde galoppen några steg innan hindret, och där måste jag känna av tidigare och kunna göra en halvhalt, men det gjorde jag inte så bommen trillade. Var ett riktigt jäkla pet, tog en lång stund innan bomen föll till marken. Resten av banan var och kändes väldigt bra, så jag var nöjd. 
 
Uffe var där och såg båda rundorna och han var väldigt nöjd med vår insats, så det var superkul! Det är lönt att smygstarta lågt och inte ha bråttom att hoppa högt för tidigt på året med vissa hästar, Lillen OCH jag har nog behövt några rundor innan vi kommit in i det. Nu när vi hittat hur vi ska samarbeta är det bara att tuta och köra! 
 
Filmer kommer så fort jag fått dem, Madde har dem på sin telefon. Kan bjussa på en bild från igår så länge! :) 
 
 
 
 

Skissen från i onsdags!

Här har vi den glömda banskissen från träningen i onsdags! 
 
Slalomövningen som jag döpt den till är SVINrolig, och nyttig! Hästarna blir väldigt uppmärksamma och även de tycker att det är roligt, i alla fall Lillen! Som ryttare är det viktigt att inte gena och rida diagonala vägar, då lär man inte få plats med 2 språng. Man ska INTE använda sig utav händerna eller för stora tygelhjälper, ni lär märka varför! Man ska jobba med vikthjälperna och sitsen, ju mindre hjälper ju bättre. 
 
Resten av hindrena stod där mest för att sätta ihop en bana, men de hade sin viktiga del i det hela som vanligt. Lång anridning på det orangea räcket. Det blå räcket var ett plank med 22m till oxer. Väldigt vanliga vägar på vilken bana som helst, därför är det såklart extra viktigt att kunna det extra bra! Det är viktigt att kunna sin häst, och som sagt så får jag ofta lite trångt på sådana här distanser då Lillen tar i som han gör. Detta gör att jag måste vara snabb i min förhållning redan i landingen, speciellt när han redan ser oxern och vill dit fortast möjligt! Långa distanser på diagonala räcken kan vara lurigt om man låter hästen falla in med bogen i svängen. För att lösa detta snabbt och lätt kan man flytta båda händerna utåt. 
 
Här har ni i alla fall min mästerliga ritning! 
 

Behöver eran åsikt!

Hello! Som ni vet ska jag iväg och hopptävla lite imorgon, hehe, och jag har ett litet outfit-problem! 
 
Har fått låna en svart Animokavaj av en kompis som jag EVENTUELLT ska få köpa. Ska få testa den lite och så, den sitter bättre än min blåa, och jag har börjat tröttna lite på att bara ha blått så tänkte att jag kanske kan ha två tävlings outfiter att välja på. :) 
 
Imorgon tänkte jag pröva den svarta kavajen, men har ingen snygg svart hjälm att ha till. Min JW är inte så jättefin längre om man säger så ;) Så ja, tänkte helt enkelt kolla med vad ni tycker om denna idé då jag själv inte kan avgöra om det är snyggt eller asfult att blanda in en marinblå ayr8 i det hela. Det kommer se ut typ såhär: 
 
Till detta kommer jag att ha svarta stövlar, svart väst, marinblått, brunt eller svart schabrak och brun läderutrustning. Blir det kaos eller tror ni att det kan fungera? Vill inte se ut hur som helst haha! 

Gomorron!

Hej på er! Blir så trött på mig själv, hade skrivit ett inlägg igårkväll innan jag stack till Borås på teater, men hade glömt att skriva en rubrik så inlägget publicerades aldrig, haha! 
 
Det stod i alla fall inget speciellt i inlägget mer än att jag mådde bättre och att jag skulle in på teater, haha! Sedan märkte jag tack vare en kommentar att jag inte lagt in någon skiss till hopptränings inlägget, klantigt! Men jag var lite borta igår, obviously! 
 
Idag är jag verkligen back on track! Lite snuvig men annars är det bra, halsont och huvudvärken är som bortblåst, underbart! Det är skönt när man känner sin kropp så pass att man vet när man ska ta ett steg tillbaka och barata det lugnt, räddade med all säkerhet min helg! 
 
Har trimmat Lillen nu på morgonen, och han kändes fin! Repeterade markarbetes delen från hoppträningen i onsdags, och det kändes helt okej. La mycket fokus på att han skulle gå med hög frekvens och han fattade att det inte gick att gå och slöa. Hoppade "slalomövningen", först lågt och sedan höjde jag upp räckena lite. Det första till 1m och det andra till 1,10m. Det gick bra! 
 
Nu ska jag byta om och fixa mig, sedan väntar en lektion i skolan och sedan 4,5 timmars jobb på restaurangen. Vi hörs sen! :) 
 
 

Gårdagens!

Här får ni det veckliga (kan man säga så, haha?) hopptränings-inlägget! 
 
Efter att har värmt upp självständigt började vi att jobba med öppnor både i trav och galopp. Fokus låg på att hästarna skulle gå i en bra arbetstrav med så hög frekvens i bakbenen som möjligt. Själva tvärningen var inte det viktigaste, genomsläppligheten kommer allt eftersom ändå. Vi red på en spikrak linje mot Ulf, så vi blev rätt grillade med andra ord, vilket också behövdes! Lillen blir lätt en liten slappis som går och är väldigt nöjd med sig själv och att se sådär käck ut. Men idag fick han allt jobba, och jag med! Vi gjorde det som sagt både i galopp och trav, och vi skulle verkligen hålla en bra galopp med bra tryck. Red sedan runt 4-kanten och gjorde massa olika övergångar, Lillen kändes fin även om man hade kunnat önska lite högre frekvens. 
 
Sedan började vi med att hoppa! Vi hoppade en skitrolig övning som man säkert kan hålla på med i all evighet och förbättra. Ulf hade byggt upp en zick-zack linje med två räcken och 3 bommar. Det var 10 m, alltså aningen korta 2 galoppsprång mellan varje bom och hinder. Se ritningen nedan om ni inte hänger med, lite svårt att beskriva. Man skulle tänka lite som en slalomåkare, och jobba massa med vikthjälperna och så lite som möjligt med händerna. Det gällde att utnyttja vägarna annars blev det lätt att det 1,5 språng eller till och med 1 ibland. Till en början var räckena låga, och vi fick nog rida om 4,5 gånger innan det satt som det skulle. Sedan höjdes räckena upp och det blev såklart lite svårare, men hade man fått in känslan så gick det bra! 
 
Vi avslutade  med att hoppa bana! Hoppad till och med lite högt idag, det har vi inte gjort på superlänge haha! Men det kändes bra, var lite trixiga grejer. Till exempel en lång distans till ett räcke på diagonalen där jag lät honom skjuta ut bogen i svängen och rev det gång på gång tills jag red på lite mer framåt, då blev det bra! Det var även en linje på 22m, alltså 5 normala språng till en oxer. Lillen tar alltid i så mycket när han hoppar så vi brukar få det väldigt trångt i sådana här distanser. Och gör jag inte en perfekt förhållning med perfekt tajming så river han ofta nästkommande hinder, speciellt när det ligger högre. Detta hände gång på gång igår, jag tyckte att jag var hyfsat snabb tillbaka, men nepp. Tillslut fick jag till det, och då blev det superbra! 
 
Det kluriga och tråkiga med Lillen är att man behöver vara väldigt exakt i förhållningar etc. Gör man det för tidigt inpå så drar han upp huvudet och stretat emot mig och skiter i hindret = rivning. Jag måste vara perfekt i min tajming, vilket faktiskt kan vara bra, jag kommer att få stor nytta utav det i framtiden! :) 
 
Är väldigt, väldigt nöjd med träningen!

Mår inget vidare

Hej på er! Blev ingen mer update igår, var så himla trött och sjuk igår när jag kom hem så efter att ha duschat stupade jag i säng. 
 
Mår inte bättre idag och har beslutat mig för att inte gå till skolan. Förutom huvudvärk och nästäppa har jag nu fått ordentligt ont i halsen, inget bra alls! Har verkligen inte tid att missa saker i skolan, men jag vet att jag behöver denna dagen för att bli frisk och för att det inte skall bli värre. Så pass bra känner jag min kropp! 
 
Så ja, anledningen till att jag är upp tidigt är för att jag ändå ville testa att gå till skolan, men insåg snabbt att det inte var en bra idé. Ska sätta mig och maila lärarna till de kurser jag missar idag, visserligen bara två, men det är skönt att få koll på vad man missar samtidigt som man visar intresse. Aldrig fel! :) 
 
Hoppträningen igår ska ni få en ordentlig genomgång för, precis som vanligt, men det får ni lite senare under dagen! Gjorde en väldigt rolig övning i alla fall! 
 
Ska sova nu i några timmar, så hörs vi av senare! 
 
 
 

Patrik Kittel ♥

Jag har helt glömt av att nämna Patrik Kittels clinic som jag såg i torsdags på GHS. Den va SÅ jäkla bra! 
 
Vanligtvis kan jag tycka att dressyrclinics är lite halvt långtråkiga. Jag älskar allt som har med grundridning att göra, men när det kommer in på hur man gör en piaff eller en passage så tappar jag intresset, det klarar jag ändå inte av just nu, och har inte någon användning för heller! Kittels clinic var däremot supebra, fick massa härliga tips! Och hans skratt är ju så priceless, han låter precis som långben när han skrattar, gjorde det än mer intressant faktiskt. ;)
 
Det absolut bästa tipset som jag tog åt mig utav, det var det som hade med beröm att göra. Att berömma hästarna ofta och tydligt. Patrik berömde sina hästar så fort han bad dem göra något som det gjorde bra. Jag är extremt dålig på detta! Något viktigt som han nämnde var att om hästen gör fel, ignorera det. Beröm när den gör rätt. Jag blir lätt militärisk och så fort Lillen gör fel så avbryter jag, i fortsättningen ska jag låta det vara och bara fortsätta för att sedan repetera och berömma när han gör rätt. 
 
Jag vet att jag inte är den enda som har problem med detta. Typ alla tjejerna i stallet är nästan knäpptysta när de rider, och gör precis som jag! Jag tror det kan vara ett ganska vanligt problem faktiskt! 
 
En sak jag kom och tänka på när han snackade om detta var något jag lärde mig under någon talangfotbollsträning för några år sedan. Att en negativ kommentar till en lagspelare, väger lika tungt som 4 positiva. Så om man säger att någon gjorde något dåligt, så kommer det att ta 4 positiva kommentarer innan personen släpper det. Tror ni inte att det kan vara likadant med hästarna? Det tror jag! 
 
 

Sjuk!

Jäkla piss allså! Håller på att bli sjuk... När jag gick och lade mig igårkväll så kände jag hur min näsa bara blev tätare och tätare. I morses vaknade jag med nästäppa och huvudvärk. Jäkla typiskt! 
 
Har som tur var bara en lektion idag! Så ska in och kämpa mig igenom den. I kväll är det hoppträning, desto roligare och det spelar nog ingen roll hur sjuk man är, hoppträna går alltid! Så just nu sitter jag och trycker i mig mängder av nypressad apelsinjuice och har unde hela förmiddagen legat och tagit det väldigt lugnt i hopp om att må lite bättre. Går väl åt rätt håll i alla fall.
 
Ska inviga lite nya ridkläder som jag köpte under GHS, ska försöka ordna med lite bilder hehe. ;) 
 
Vi hörs sen :) 
 
 
 
 

Ryttareliten!

Åh vad höga förhoppningar jag har på den nya serien som kommer att börja sändas nästa vecka på tisdag, Ryttareliten! 
 
Har alltid gillat Peder och Lisen, utav det jag sett så verkar de vara sunda hästmänniskor. Ska bli superkul att få se lite bakom kulissen, kanske lär man sig något! :) 
 
Ryttareliten kommer att sändas på SVT1 20:00 på Tisdagar med start den 11 mars (nästa vecka). 
 
Litet smakprov! 
 

Tisdag

Go förmiddag på er! Idag var jag uppe tidigt för att rida. Vanligtvis går jag upp 08:00 på tisdagar när jag ska rida innan skolan, men idag gick jag upp 06:45. 
 
Ville hinna sitta och äta frukost i lugn och ro, en av de bästa stunderna på dagen enligt mig! Sedan ville jag kunna ta det lugnt i stallet och verkligen få gjort saker utan att stressa. Putsade mina stövlar, fixade lite i sadelkammaren osv. 
 
Lillen fick småhoppa lite idag! Som en liten uppvärmning för imorgon! Jag vill verkligen inte att han är som han var senast på hoppträningen, det var inte så kul. Så idag hoppade jag en distans med 3 galoppsprång från en bock till en oxer, och så hade jag framme ett räcke. Det kändes bra, även om jag kommer på mig själv med att sitta och rida i undertempo typ hela tiden... Inte bra alls. Lillen var väldigt stark och på i början, och lade sig mest i handen. Så jag gjorde massa övergångar, speciellt efter hindrena där han var som värst. Tillslut sansade han sig och jag behövde inte ens ta i nödbromsen. ;) Linjen med 3 språng (ungefär 14m) sprang han bara på. Så jag fick höja oxern lite, och då backade han av fint. 
 
Helt okej pass, landade på ca 40 minuter. Nu vet jag åtminstone att jag kommer ha en fin häst att sitta på imorgon på träningen, så får vi ut så mycket som möjligt imorgon i stället! :) 
 
Nu ska jag in till skolan för matte och kemilektioner. Ikväll är det fotbollsträning och efter det får jag se vad som händer. :) Vi hörs oavsett! :) 
 
 
 
 

Back in business

Hello allihopa! Det är verkligen som att leva i en liten bubbla fylld av hoppning på internationell nivå, hästlukt i hela göteborg, shopping tills plånboken ekar tom och ja, ni vet vad jag menar. Kass update kan väl skyllas på GHS och diverse aktiviteter, hehe. 
 
Hur som haver, idag sitter jag vid mitt nya (!) skrivbord och skriver. Har väl ioförsig inte haft något skrivbord alls innan (haha), men nu har jag ett och en gammal stol som knakar sådär gött, så detta blir nog bra! Skönt att organisera pluggandet lite, och flytta hela verksamheten från sängen till något där risken för att somna är lika med noll. Hittils har det väl gått bra, förutom att jag hamnade här i stället för i ett sketet worddokument om biomolekyler. Synd! 
 
Helgen var som sagt lyckad! Lite besviken på GHS i år dock, svårt att maxa det som skedde förra året, men nja, jag var inte överväldigad. Självklart hittade jag massa fint på mässan! Lillen som inte skulle ha så mycket fick en del trots allt... grimma, grimskaft, träns (är ni ens förvånade?), magplatta, nya boots med FLUFF, lindor från Mias och ett schabrak från Equiline. Kan ju inte lämna mässan utan ett endaste schabrak! Går ej. Själv fick jag ny jacka, KL väst, strumpor, sporrar, 2 ridbralls, 2 fleece från KL, Roeckl handskar (de går åt...)  och säkert en hel drös grejer till som jag inte kommer på just nu. Mammis fick en KL mössa, tyckte hon gjort sig förtjänt av det! 
 
Lillens vecka 9 var extremt lugn, lite tömköring, lite klättring, 2 dagars vila osv. Så idag körde jag igång med första riktiga trimpasset på en vecka, hur jag nu lyckats hålla mig! Det är knäppt hur EXTREMT mycket roligare det är att trimma runt i paddocken än att luffa i skogen. Enda anledningen till att jag rider ut är klättringen, variation av underlag samt miljöombyte. Annars kunde jag vart utan! Lillen gick som en dröm idag, lite förvånad! Vanligtvis kan det behövas minst ett pass innan han blir hyfsat mjuk och medgörlig (framförallt medgörlig) när han haft en lugn vecka. Men idag red jag i 40 minuter, och han var fin efter 15. Traven kan jag behöva jobba mycket med innan han kommer igång och jag kan sätta mig sådär gött ni vet? Idag gick det på momangen, vissa pass går det inte alls...
 
När jag checkat av alla basgrejer så lekte vi en stund. Han är SÅ rolig när han är på det humöret. Jag kan i stort sett bara be om det ena med det andra och han bara gör det. Gjorde lite saxar, bara för att vi kan! Inga extrema saker, men ändå! Saxade lite åt höger, rakriktade, bytte galopp, och så körde vi åt vänster. Sedan busade vi lite med och han bockade av sig lite "spänningar". 
 
Matilda Sjöberg som fotat! Från pay&jumpen senast :) 
 
Här har ni v10! 
Måndag: Trimma
Tisdag: Markarbete paddocken. 
Onsdag: Hoppträning
Torsdag: Uteritt, klärttra
Fredag: Trimma i paddocken. 
Lördag: Ev tävling Mark, 1m&1,10m. 
Söndag: Ut. 

RSS 2.0