Mer bilder ;)

Visst var hon fin i den huvan? :D

Love this

Barbacka i 20 grader varmt och sol! Life is good!


More pics!

Film från idag


Utvärdering: Nääs RF

Plats: Nääs ryttarförening, 29/4-12

Tävlingsbanan
Underlaget var vanlig sand, släppte ganska mycket i svängarna, helt okej.

Banan var bra! Lite lagom av allt. Lite väl mycket åttvoltskänsla och snettigenom-långsida i vissa lägen, men hellre det än att det inte finns en röd tråd överhuvutaget!

Hinderparken var lite sliten, men ändå fin. "Trähindret" var nog hatat av många ;)

Framhoppning och Framridning
Framridningen och framhoppningen var inte bra alls. Djupt och tungt, hua! Till första klassen var det okej, till andra riktigt upprivet. Harvning mellan klasserna hade varit att föredra... Hoppade kanske 4 språng max innan andra klassen, inget på det lilla. Det var verkligen skitdjupt!

Funktionärerna
Väldigt trevliga och hjälpsamma! Hade väl önskat att överdomaren cirkulerade lite på tävlingsplatsen då jag såg riktigt tråkiga saker i flera sammanhang. Tjejer som hoppar av sina ponnyer och säger "Jag hatar dig" eller lämnar banan i full galopp. Såg även en tävlingsponny i grimma utanför transporten, hallå eller?

Anläggningen i övrigt
Väldigt mysig klubb! Ligger så himla fint och omgivningarna är så himla vackra. Riktigt avis på ridstigarna. I vilket fall var högtalarsystemet inget vidare. Det var svårt att hålla koll på vem som var inne på banan när man var vid transporterna eller på framridningen. Och som jag skrev hade sladdning av tävlingsbana och framridning varit att föredra...

Bilder!<3

Vilken j*vla ponny!

Hennes andra tävling någonsin, och hon är klockren! Så sjukt duktig :')

Har lite bild, och filmredigerings arbete framför mig! Drar resultaten först ;)

LC+5 (85cm) | A:0/A:0 | VINST!
Vi var lite sena, därav en kort uppvärmning, ca 15-20 minuter. Inte allt för hispig, lite stressad möjligtvis men i större del lugn (för att vara Sessan!) Går in som andra ekipage och rider den enda dubbelnollan ;) Vad mer kan jag säga än att ponnyn är A M A Z I N G?

Stillbild från Lc+5.

LB (90cm) | A:0/A:0 | 5a!

Sååååå fin! På framhoppningen fick jag nog bland de bästa sprången någonsin och på banan var hon väldigt lugn och fin. Precis såhär skall hon gå! Gasade inte på fullt så mycket i omhoppningen utan försökte koncentrera mig på svängarna som blev hyffsade. Lite studsig mot kombinationen men så mycket bättre än hur det var i Bollebygd. Nä, denna ponnyn slutar nog inte förvåna mig, sådan jäkla kapacitet har hon! :')

Stillbild från LB (Jullans kamera dog, så därför fick vi byta (a, därav den förändrade kvalitén...)

My horse is amaaazing

Enda dubbelnollan ;)


I bilen

Nu taggar vi tävling!


Bilds från idag

Blev också två bilder på Sara och hennes snygging!


Invigde även de nya stövlarna!

Sessans outfit inför imorgon!

Gaah, så snygg! Tycker det är överarbetat att ha både flagghuvan och flaggschabraket, gillar min matchning, hoppas det ser lika fint ut på. ;)


Trött!

Åkte hemifrån vid 10:00 och kom hem igen 18:30. Lång dag med andra ord!

Åkte först och lämnade P i Härryda, han var glad att få komma hem och showa lite. Han vet ju vad som gäller när han kommer till Madkullen kan man ju lugnt säga, hihi ^^

Efter det åkte jag med mammi till Göteborg en sväng, sedan direkt till stallet och rida S. Red upp till holmen tillsammans med Sara, red lite dressyr i paddocken och det gick faktiskt riktigt bra. Man får inte sätta allt för höga krav utan ta lite i taget. Vet iallafall hur jag skall fortsätta jobba henne nu, så det är bara att tuta och köra!

Packade inför imorgon också, outfit kommer ut ikväll, blir riktigt snyggt tror jag! :) Sessan står för övrigt inne ikväll nu när Pompes box är tom. ;)

Jullan fotade även lite när vi red, så lägger upp lite bilder senare!

Sessan snygga tävlingsträns!

Myskväll

Hello!

Idag red Elin Sessan, lite lydnadsarbete och upphöjda cavalettis. Sessan och Elin skötte sig kanon!

Fick lite putsningsabstinens och körde igenom alla träns. Bytte lite nosgrimmor och pannband samt polerade betten. Tog sin tid, har ändå sju (!) träns....

Packade även för pompes hemresa imorgon. Två täcken och ett nyputsat träns. Passade även på att smygstarta packningen inför tävlingen på söndag.

Nu är det myskväll under duntäcket och framför TVn med systeryster och mammi! Inte jätterockigt, men mysigt :').


Ett känsligt ämne

Kommer antagligen få en massa emot mig genom detta. Det handlar om något som vi människor hittar på för att slippa känna skuld, för att kunna leva utan att gräma sig för att man faktiskt avlivat en häst, en bästa vän, som hade kunnat överleva.

Det hela började i onsdags när jag och Issa snackade lite på träningen. Det var hon som tog upp det, och sedan fortsatte det spinna runt i mitt huvud och ja, det kändes som att det kunde bli ett jäkligt läsvärt inlägg som kanske får folk att se saker på ett nytt sätt.

Som ni antagligen redan förstått, så handlar detta om att ta det fruktansvärt, sjukt, jävla svåra beslutet att avliva sin bästa vän. Att lägga domen och avsluta ett liv. Bara sådär. Tro mig, jag VET hur det är och vad det innebär, jag var där själv för 2,5 år sedan. Det jag skriver om är ett känsligt ämne, inte minst för att det är så mycket känslor inblandat.

Ja, vi hade kunnat försöka att få fången att läka ut en tredje gång. Nej, han hade inte behövt att dö. Men fortfarande, det handlade inte bara om honom, utan även om oss. Vi mådde inte bra utav att ständigt behöva se den lilla, underbara ponnyn lida dag in och dag ut. Att se honom stå där på sin jäkla boxvila och se hur gnistan dag för dag tynade bort. Är det värt att göra det en tredje gång, utan att ens kunna vara 100% säker på att han blir återställd? Svaret var för oss nej.

Nu till själva poängen. Jag får ofta höra saker som "Vi tog bort honom för att han bara kunnat bli promenadhäst. Och "Göran" älskar att tävla och träna, och skulle inte fungera som promendhäst". Detta är en ren ursäkt.

Varför skulle inte Göran ifråga kunna bli en promenadhäst? Det handlar inte om att hästen går i hagen och mår dåligt för att den saknar alla träningspass och stora tävlingar, så tänker inte hästar. Nej nej, det handlar snarare om att ryttaren helt enkelt inte vill ha, eller har råd att ha en promenadhäst och framförallt inte kan/vågar inse att de är på den grunden som de väljer att släcka livet på sin häst.

Och det accepterar jag, för visst, Idefix hade kanske kunnat bli promenadhäst, skrittas i skogen och bara ta det lugnt. Men ALDRIG någonsin kunna gå brevid sina kompisar på sommarbetet och verkligen vara HÄST.
Dessutom ville jag tävla och träna, och vi hade inte råd med två ponnyer. Låter kallt, men så är det. Och tro inte att vi inte kämpade med den ponnyn, för det gjorde vi. Två omgångar fång, hovbölder, hältor och kotledsinflammationer i 3 av 4 kotor.

När personer jag ser upp till kommer med ursäkter som jag nämnde ovan, sjunker de från och med nu i mina ögon. Jag har tidigare inte sett saken på detta sättet, men nu är allt så tydligt. Vi människor är så jäkla bekväma av oss att vi inte ens kan berätta anledningen till VARFÖR vi gör som vi gör. Vad är vi rädda för? Att bli dömda som djurplågare, kallblodiga eller varför inte mördare? Alla har inte råd, och gör då vad som är bäst för sig själva. Det är som sagt ett svårt och känsligt ämne, kanske har ni efter detta fått helt andra vinklar på det där med avlivningar där hästen i fråga hade kunnat få leva ett normalt liv, bara utan tävling och hård träning?

Hur ser ni på detta? Dela gärna med er av allt ni har i huvudet!


<p style=
25 September 2009 togs detta foto, endast några timmar senare fick Idefix somna in... Vi avslutade det hela genom att ta en promenad runt Åby klinikens anläggning, och låta Idefix äta lite gräs. Något han inte hade fått göra på veckor...

Övningar från hoppträningen

De började med att hoppa en liten och låg bana, runt 70cm kanske. Där fick de jobba med svängar och det var en påbyggande övning från förra gången. Det gällde att man som ryttare var kvick med att förbereda nästa sväng, så att hästen var med på noterna. ;) Efter det blev de flesta hästarna väldigt mjuka i kroppen!

Hoppar första hindret diagonalt, nästa hinder kommer ur en vänstersväng (innan eller utanför). Därefter en skarp högersväng och tillsist en båge.


Efter det hoppade de alla 4 hindrena, i 3 bågar med exakt 3 galoppsprång i mellan. Det var ca 13m i mellan om man mätte exakt det spår man skulle rida. Här gällde det att hålla samma balanserade galopp, rida ut svängarna utan att för den sakens skull falla ur banan. Att hoppa hindrena snett fanns inte på tal! Som ni själva förstår är det ingen plättlätt övning. Sålänge det ligger på en låg höjd, som det gjorde i onsdags, kan man med bra ridunderlag träna detta ganska kontinuerligt. Tillslut (efter lite protester från hästarnas sida) såg de iallafall ut att bli mjuka och följsamma, även lyhörda.Efter att ha hoppa bågarna från båda håll, var det dags för en 4 kombination med 2 galoppsprång imellan (9m). För att komma igenom utan större ansträngningar än nödvändigt var man tvungen att rida på en spikrak linje genom hela kombinationen. Oftast ser detta svårare ut än vad det är, med en stadig och rak väg är man igenom utan större problem. I slutet höjde vi upp så att det höjdes successivt hinder till hinder från 70cm-110cm (?).


Som avslutning hoppade de några banor, dock tar jag bara upp denna övningen. Blir lite mastigt annars ^^

Anledningen till no update

Mitt andra intresse ;)


Prov på G


Sitter just nu i skolan och är såååååååååååå taggad. Galet trött. Har iallafall laddat upp med lite nyttigt käk som Cola och Marabou, snabb energi gillar vi ;)

Idag skall S vila, ska bara bort till stallet snabbt och gosa lite med mina fina ponnysar! :') Sedan är det IFE-GAIS som gäller. "Hejar" inte på nåt utav dem egentligen, IFK ligger mig närmast om hjärtat ;)


Hoppträning, från marken....

Äntligen fått lite käk i magen efter 3 timmars jobb som barnpersonal/mockare, hehe.

Nästan lika nyttigt att stå på marken och se allt från sidan som att sitta på. Att snacka lite med Ulf och lyssna på honom är också väldigt givande. Det häftigaste är när han säger saker som "höj handen lite" och BAM, blev det sjuk skillnad. Vet ju själv hur det känns ,men att se det framför sig är väldigt inspirerande. :)

De hoppade riktigt roliga och bra övningar idag, skall ta med mig massa hem och pröva lite försiktigt på Sessan, kan bli intressant men kanske fattar hon att det inte går att bara dra iväg i 120. Slänger upp den imorgon!

Nu ska jag vara duktig och diska, sedan lägga mig och sova, helst innan 23:00 för imorgon är det 4 timmars nationellt prov, weeeeey.

Hoppträning i somras.

.

Fantasifylldrubrik.se

Hur som helst spelar det ingen roll, skitväder idag, börjde bra men slutade i reeeeeegn. Cuttar snart sönder de där äckliga rengmolnen, är så himla trött på det....

Idag händer inget speciellt, Elin skall rida Sessan och jag rider med på Colly. Tänkte rida i klätterbacken lite upp och ner, tråkigt men nyttigt. ;)

På Lördag åker Pompe hem till Härryda. Där skall han betäcka och behandlas dels för hältan och dels för ryggontet/bogstelheten (klassikern). Japp, där har ni diagnosen och ryggen och bogen upptäckte vi redan förra veckan, därav vilan. Hältan kom fram först igår. Antagligen busat för mycket i hagen, mycket energi när han vilat... Så trist, men samtidigt kanske bra. Då får han några veckors vila och återhämtning, vi kommer hinna pröva ut en ny sadel och förhoppningsvis är han okej igen till Varbergshoppet. Närmre än så vågar jag inte planera.

I och med detta har jag plötsligt bara en ponny att lägga all min fritid på. Känns såklart bra och lite konstigt. Skall nog passa på att spela lite fotboll nu när Pompe inte är här, och jag har dessutom Elin som hjälper mig att rida Sessan då och då så det går nog fint! :)

Och ja, det är fruuuktansvärt jobbigt att Pompay inte är fullt frisk för tillfället, lipar i stort sett varje dag över detta. Inte min stil, brukar inte gråta speciellt mycket, men detta ger mig sådana flashbacks från Idefix tiden, även om det inte alls lika allvarligt som det var då. :(
Mycket tårar idag

Inte bara på grund av kvällens avsnitt av desperate utan även på grund utav en annan sak, som har med grisen att göra... Berättar nog mer imorgon.

Sessan hoppade iallafall som en gudinna idag, tror riktigt mycket på henne, speciellt nu när hon börjat chilla liten med ;)

Natti!Dör

Sitter på handledarkurs med mamma och pappa. Halvkul, men Goa mackor iallafall ;)


Bara för att klargöra lite saker

Linda om Snyggis bilder på Snyggis Sessan:
Bara så du vet så är din förbygel på Sessan för lång mellan frambena... Om det vill sig illa kan hon i ett hopp få in ett ben där o då slutar det illa som du säkert förstår...

Mycket väl medveten om detta, faktiskt brukar den inte sitta så, utan det är endast för det tillfället då bilden togs! Den är för lång för Sessan när jag har det vanliga knäppet, så jag brukar trä igenom läderremmen på plattan igenom förbygeln så att  den sitter alldeles perfekt! :) Som du ser hänger flärpen under magplattan lös, eftersom att den helt enkelt inte var fast spänd ordentligt. :)


Såhär sitter den vanligtvis då ;)

Anonym om Huvor!:
inte för att de dämpar ljudet med en tygbit över dem. Logiskt tänkande.
Stoppar man bomull i öronen så blir det visst en dämpning av ljudet? :) Innan du lägger onödiga kommentarer kan det vara en bra idé att faktiskt läsa inläggen ^^

Lina om Huvor!:
Det är EJ tillåtet att stoppa saker i hästens öron på tävling! Enbart LUVA får användas!

Har fått en del kommentarer om det, och efter att ha läst TR II inte bara en eller två utan tre gånger så hittar jag faktiskt ingen regel där det står att man inte får "stoppa saker i hästens öron". Enligt flera domare (har inte själv frågat men vet folk som har det) så är det iallafall tillåtet.

Jag tror tillexempel inte att världseliten rider med huvor för att det i första hand är snyggt, speciellt inte inomhus! Där handlar det enbart om ljudnivån.Någon som vet något mer angående detta, som varit med om att folk blivit varnade pga dövning?Bildkälla


Hoppning på G

Kom hem för dryga 30 minuter sedan och har precis tryckt i mig lite lunch! Kort dag med endast ett plättlätt nationellt prov, så nu skall jag hoppa i ridhuset med S. Får passa på mitt på dagen när det är tomt...

Tänkte hoppa den övningen vi gjorde med Ulf senast, den var riktigt bra och det blir en bra och rolig förberedelse inför Söndag. Har inte hoppat Sessan på mer än en vecka nu, vilket är bra, men lite repetion är väl aldrig fel? ;)

Ska på körkortskurs senare i eftermiddag, och kanske även på clinic om jag hinner. Jaja, vi får se ^^


Nattligt inlägg

Borde egentligen sova, nationellt prov i läsförståelse 08.00 imorgon, whoppa!

Anyway, nu sitter jag här och kan lika gärna dra en sammanfattning på dagen. Vissa är väl som mig, nattugglor, och vissa läser kanske inlägget imorgon. Mysig frukostläsning kanske? hehe....

Dagen började med APL i två timmar! Vi är så många där just nu, så allt blir klart på några sekunder. Vi putsade, gjorde de vanliga rutinerna och krattade även spåret i manegerna. Allt detta på två timmar, bra jobbat! Efter det tog jag och Madde bilen mot Kungsbacka, dels i ridklubbsärenden samt i privata. (a)


Med mig hem fick jag ett par skitsnygga Bocaj stövlar, så nöjd! Var och kände lite i Pioneer crocodile, de ÄR riktigt snygga, dock är jag inte nöjd med kvalitéen på Pioneer stövlarna så då tyckte jag Bocaj stövlarna var ett mer givet val. Inte bara pga. komfort och passform utan även för plånkans skull, hehe ^^

Red ut Vanny idag tillsammans med Madde och Sara! Vi körde på en klätter/galopp runda och Vanny var helt okej att rida. Inte min typ av häst, men Madde och jag har väl helt enkelt inte samma smak ;). Efter det tog jag och Elin en runda runt sjön på Sessan och med Pompay. Pompay promenerar jag bara med för tillfället. Han står på vila, men han är sjövild i hagen och full av energi så lite miljöombyte och aktivering förutom sina rusher i hagen gör ingen större skada.

image description
Schnyggt!

Så snygga att jag kan döda någon

Tänkte faktiskt dra en utvärdering av Animo ridbyxorna jag införskaffade under GHS.

+
De är galet snygga, skulle vilja bo i dem, på riktigt. Grippingsystemet är också bra, fortfarande "klibbigt" efter några tvättar. Muddarna längst ner är också såklart ett plus, och materialet är to die for. Så sköna!

-
De har blivit lite slitna i tyget på innersida lår, där man skaver lite mot sadeln. De sitter heller inte 100% runt rumpan, utan pösar sig gärna lite där... De är även lågt skurna, vilket jag inte gillar sådär jättemycket...

Om det är värt att köpa dem? JA! De är så jäkla snygga, sköna och uppfyller utan tvekan sina krav. Sedan att man vill dra ner priset några tusen är en annan femma.Hemkommen

Vi var på 3 olika ställen innan vi hittat vad vi skulle ha ;) kan ju erkänna att jag och Sessan kommer vara grymt snygga på söndag!


Snyggis bilder på Snyggis Sessan

Fick lite bilder av min fina vän Erica som jag släpade runt på hemmatävlingen för några veckor sedan. Här kommer lite bilder! :)

Mobilnörd var det!
Fint mamma :)))))

Så snygg!

Hela gänget!

Just nu

I kba!


Huvor!

Nu när jag äntligen har en ponny igen som man kan använda huvor på så skall jag banne mig göra det också.

Förutom att det är snyggt, så måste jag ha det på Sessan då jag är tvungen att döva henne på tävling/clearround. Vi har kommit fram till att det är därför hon blir så stressad, hon tar in omgivningen så himla mycket att hon skiter i mig och blir stressad istället. Det blev stor skillnad när vi dövade henne med bomull, då tog hon mina förhållningar på ett helt annat sätt.

Jag är riktigt sugen på ett JW metallic set, ett grönt med guldig kant. Även en brun equiline luva hade varit snyggt! Lutar åt equiline huvan i första hand, plånboken och metallica setet går inte riktigt hand i hand för tillfället ^^


Världscupen!

Håller tummar och tår för Roffe och Casall såklart! :')


Spöt förbjuds?

Mamma och flera andra "tävlings mammor" fick i veckan ett mail utav en tävlingsdomare. Mailet handlade till störst del om att det blir hårdare regler ang. spöt och att fler domare kommer vara noggrannare och mer "på" när det gäller överdrivet användande av spö. Mailet var endast i varnande syfte så att vi inte åker dit för "onödiga" saker.

Det som jag reagerade VÄLDIGT starkt på, var inte bara det att två hoppryttare på en stor tävling nyligen stängts av för överdrivet användande av spö, utan just det att de längre inte är tillåtet att använda spö som ett drivande hjälpmedel? Jag vet inte om det är "nytt", men jag har aldrig hört talas om att man inte får använda spöt i det syftet, för det är ju just det som jag gör.

På tävling får man alltså inte bestraffa hästen med spö, eller använda det för att få hästen att gå snabbare/få snabbare reaktionsförmåga. Bestraffning håller jag med om att det inte skall vara tillåtet, men att inte få använda det i drivande syfte är faktiskt rätt puckat. Okej att spö många gånger missbrukas även i avsikt att hästen skall gå fortare, men det drar även med en hel del ryttare över kanten.

Jag kan ta mig själv som ett exempel. Jag rider på en hingst, och ni som rider hingstar VET att ibland finns det inget som heter reaktion. Tänk er själva att försöka prata med någon som har tankarna någon heeeeelt annan stans. Inte så lätt va? Att hoppa en tävlingsbana på 110cm med en ponny som inte är "där" är heller inte sådär plättlätt. Därför är spöt en skitbra grej, att väcka Pompay ur hans hingstlathet är inte alltid det enklaste, och att då lägga till spöt bakom skänkeln en gång rejält fungerar i stort sett alltid. Det resulterat också i att jag inte behöver använda det igen, och att jag kan hoppa banan utan att det blir farligt - vilket det faktiskt kan bli om inte hästen är vaken och uppmärksam på sin uppgift.


Det hade även pratats om att förbjuda spö, precis som de har gjort i galoppsporten.

*För säkerhetskull kollade jag TR där jag inte fann några som helst uppgifter om att man inte får använda spö som ett drivande hjälpmedel. Men man vet ju aldrig...Hur ställer ni er till detta? Bra/dåligt? Motivera gärna :)

Står lite still

Hello! Precis käkat frulle och ja, jag är mycket medveten om att klockan är 12:00 men så är det väl när man spenderar kvällarna med en skön böna och lite annat folk. ;)

Idag var tanken att jag och mamma skulle till Svensk Ridsport och kolla lite stövlar, även My one stod på listan. Dock kraschade det lite med saker som lillsyrrans fotbollsmatch och mammas behov utav nya kläder? Så vi tar det på Lördag istället, en dag innan tävling, gött!

Vad händer mer idag? Pompays ägare och en till tjej skulle kommit och kollat honom idag, dock blir det imorgon eller på Tisdag istället, så Grisen får vila ännu en dag, eller så tar jag en promenad med honom. Vill inte rida med tanke på omständigheterna.

Sessan skall jag nog rida lite i paddocken. Målet idag kommer isåfall att vara ett pass där vi inte kommer i konflikt med varandra. Inga krum/bock/luft språng. ;)

Nä, nu får jag dra mig bortåt så att jag hinner komma hem och bänka mig framför VÄRLDSCUP FINALEN!

Snyggingen :')

Bloppis!

Schockemöhle schabrak från 2012 sommarkollektion. Endast använt en gång, då på  tävling. Stl Ponny.
Nypris: ca 500kr
Mitt pris: 350kr eller budLjusblått allroundschabrak. Använt, men i fint skick! Stl. Ponny.
100 kr eller budRidbyxor från JW. Säljes pga fel stl. Stl 38. Använda men i fint skick.
Nypris: ca 750 kr
Mitt pris: 250 kr


Kommentera eller maila om du är intresserad! fannykargede@hotmail.com

Städdag!

Efter att en uteritt på Sessan tillsammans med Sara, så bestämde jag och Isabel oss för att städa sadelkammaren. Det behövdes, det var riktigt skitigt och det fanns grejer överallt....

Vet inte riktigt hur lång tid det tog, men jag var i stallet i sammanlagt 5 timmar iallafall! Sadelkammaren bliev fin, och jag passade på att vika ihop mina täcken, rensa bland mina ca 35-40 schabrak (-.-), lägga upp vintertäckena på logen, tvätta alla skydd samt organisera lite bland tränsen. Gött!

Skall sälja av lite grejer, slänger upp en bloppis senare! Bla saker från JW och Schockemöhle.

Lite bilder från idag!

Kaos utanför stallet

Tvättade lite skydd som ändå ser skitiga ut! So much win....

Haha, alla mina träns + lädergrimmor och fingrimmorna (a)

Rycker lite man

Seeessan!


Hur sjukt!?


Blir helt varm i kroppen, vår lilla fina shettis :')! Jag menar, hon är gammal nu, riktigt gammal... Hade räknat bort henne för länge sedan. OM det nu är hon, vilket jag är ganska säker på att det är så kommer jag åka dit så fort som möjligt.

<p><em><span style=

Giinis! Min bäbis...

du &auml;r s&aring; fin...saknar dej :'(


Myspys

Gosekillen fick komma in och äta middagshö inne. Idefixs gosiga ulltäcke kom på också. :')

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2004562/images/2012/pic_199243111.jpg" class="image">


Såhär började det

4-5 år gammal kanske? Halvgulligt måste jag erkänna! På bilden ser ni mig och min föredetta shettis och förstaponny, Regina! Här kör vi på skidhjälm och för stora gummiridstövlar!


Just because

It's a new style

Skitväder

Snöblandat regn, grå himmel, blåsigt och riktigt kallt. Vart tog våren vägen? ;/

Ska alldeles strax bort till stallet. Pompy skall vila, ska bara gosa och ta hand lite om honom. Sessan skall ridas ut, antagligen barbacka uppför lite backar.

Vi skall ev. åka och pröva ut en ny sadel till Pompay! Inte denna helgen, möjligtvis nästa. :) Avanmälde honom från Nääs också, får se om han är fit for fight till Sveland, hoppas det ;/. Isåfall går vi nog ner i klasserna och hoppar Lc och Lb istället för Lb och La.....

Nu ska jag ge mig ut i regnet!


Can't Wait!


Någon mer än jag som kommer kolla antingen här, eller på tv:n? ;)

Det rullar inte!

Två prov imorgon, en fysik labb och ett engelska grammatik prov. Och en annan sak dessutom...

Kan ni gissa vem som inte pluggat det minsta? Just det, jag. Är egentligen ingen pluggis, kör på "plugga som fan dagen innan och hoppas på det bästa", och det har ju funkat bra hittils med tanke på att jag lämnade 9an med 315p. Haha ;)

Dock har jag tappat bort min skåpsnyckel, och envisas med att inte knippsa låset på skåpet, och kommer alltså inte åt mina böcker. Ska väl leta reda på den där jäkla nycklen så jag hinner kolla igenom alltihopa lite snabbt imorgon på morgonen. (A)

Har iallafall myst lite med mammi framför hockeyn, ingen av oss fattar egentligen någonting, men mamma har envisats med att följa hela slutspelet. (?) Hade på myset med mammi pilates på idrotten idag, så jag borde liksom ha ett inre lugn, men nädå, allt annat än lugnt är det. Hjärnan går på högvarv och tankarna är så sjuka och splittrade att jag lär ha väldigt konstiga drömmar i natt.
Kör på mitt standardmotto, letar upp nyckeln och går sedan och sover till imorgon (a) Det löser saaaaaj!Hoppövning!

Vi körde riktigt roliga och lärorika övningar på en hoppträning för Ulf! Slänger upp dem så får ni se!

Vi hoppade först över ett lågt räcke. Man kom i vänster galopp, tog innn svängen en halvhalt och svängde sedan. Utan att hänga kvar i tygeln eller i halvhalten red vi sedan över räcket och svängde därefter höger.

Sedan utvecklade vi övningen lite genom att lägga till två oxrar. Fortfarande på väldigt låg höjd. (ca 70cm). Det var en bra prövning på hur väl dresserad hästen var och hur vi ryttare red.

Vi utvecklade övningen ytterligare genom att lägga till två räcken, när vi hoppat banan två gånger var, vände vi på det och hoppade den från andra hållet.

I slutet hoppade vi en bana. Först lågt, och sedan på 110cm. På linjen mellan 2,10 och 3,9 var det tre galoppsprång för D-ponny och storhäst, och på linjen 6-7 var det fem språng. I kombinationen hade vi två galoppsprång.

Svårigheten satt för mig i slutet, efter kombinationen så landade jag åt höger så att jag inte tog ut hela vägen. Det resulterade i att jag blev lite hängde i innertygeln och att vi inte fick iordning avståndet på sista linjen. Dock hoppade vi om kombin och linjen och då gick det perfa! ;)

Sista bilderna på Sessan ;)


Sen hoppträning

Var hemma från hoppträningen halv elva igår, surt. Vanligtvis börjar vi åtta, men igår var det massa i första gruppen så det tog lååååång tid. Aja, fick ju tränat iallafall, utvärdering på det kommer ikväll. Nu kör vi skola!


Ännu lite mer bilder!Det där med uppvärmning

Okej, läste era kommentarer, och en del av er kör på samma visa som jag alltid gjort. 10 min framskrittning, själva passet, avtravning och slutligen 10 min avskrittning.

När vi i skolan igår snackade om just detta så fick vi bland annat reda på att det inte finns några studier på hur viktigt det är med framskrittning, eller hur länge man "bör" göra det, om man nu ens behöver det?

Det är väldigt olika framridning beroende på i vilket land och i vilken typ av miljö man befinner sig i. Charlotte berättade tex om att när hon jobbade som beridare i Tyskland, så satte de igång direkt med traven i några varv, sedan var det galopparbetets tur och slutligen körde man sitt pass. Då handlade det mer om att jogga hästen i låg form några varv och sedan köra, detta för att hinna med alla hästar man under dagen skulle rida. Och jag kan tänka mig att det är körigt i just beridarstall, till skillnad från oss hobbyryttare som kanske bara har en eller två hästar och därmed har tid och möjlighet att ta en sväng ut innan vi jobbar på banan.

Få vet nog egentligen vad själva uppvärmningen går ut på, och det är detsamma som för oss människor: Att värma musklerna så att de blir varma och få upp lite flås, detta för att förhindra många utav de träningsrelaterade skadorna som kan framkomma. Om man återigen jämför med hur vi människor värmer upp inför exempelvis ett fotbollspass, så får iallafall jag en bra bild utav hur man kan tänka när man värmer upp sin häst. Framjoggning, joggning i lite högre tempo, stretching och enklare övningar för att sedan gå på de svårare övningarna.

Även om det inte finns någon studie på hur man ska värma sin häst på rätt sätt, så finns det lite hänvisningar till hur man värmer så att hästen blir varm, får ett flås och detta utan att få mjölksyra. Såklart får man anpassa detta efter individen, man värmer tex inte en B-ponny på samma sätt som en storhäst.

Den optimala uppvärmningn sägs vara:

- 10 min skritt
- 1km trav (på en 20x40 bana blir det drygt 8 varv i trav)
- 600m galopp (på en 20x40 bana blir det 5 varv)

Sammanlagt skall uppvärmningen ta mellan 15-20 minuter.


Hemma

Onsdagar var tidigare tillsammans med Måndagar mina hatdagar, haha, men nu tycker jag att det är rätt bra faktiskt! Börjar 10:00, har svenska i 75min, sedan lunchrast och avslutar med matte 75min. Dessutom har jag inte så bråttom hem till stallet då hoppträningen inte är försen 20:00, så oftast hinner jag klämma in en runda på stan eller en fika. Asgutt!

Gårdagen blev inte helt som planerat, dressyrpasset med Sessan slutade i rodeo och jag var så jäkla sur på henne, det var nog även ganska besvarat. Fuxston sägs vara envisa och "stoiga", jag har inte märkt av det på S jättemycket tidigare, men det kom verkligen fram igår. Hon var... förjävlig.

Sessan har stora problem med att ställa sig inåt i vänstervarvet och ta stöd i högertygeln, det går i princip inte att ställa henne i traven eller galoppen. Skritten går hyffsat... Det hon gör är att när jag formar med innerskänkeln och ställer i handen så flyttar hon bara ut rumpan utanför spåret. Hon vägrar att böja sig i kroppen överhuvudtaget. När jag då lägger bak ytterskänkeln pyttelite, eller petar med spöet på rumpan så är det levade hopp, stegringar, bocksprång och andra dumheter som gäller. Dessutom blir hon så bitchig att hon inte slutar efter 1-3 gånger. Nänä, så fort jag lägger till skänkeln ställer hon sig upp eller skjuter iväg, och det kan vara i flera voltvarv. Igår gav jag mig inte, och i slutet var hon okej, men då var vi båda riktigt trötta och det är tråkigt att behöva gå igenom denna proceduren så fort hon ska gå ställd åt vänster...


Har funderat på om det kan bero på att hon har ont någonstans, så skall nog be Pierre kolla igenom henne och se om det är något. Kanske i bogarna?

Istället för att låta min aggroattacker gå ut på Sessan, så hoppade jag av, ledde av henne i 15-20min och hjälpte sedan Katarina att mocka ur en box som en tidigare inackodering lämnar OMOCKAD när hon i helgen plötsligt bestämde sig för att flytta ut. Riktigt seg stil, så istället för att ge Pompe ett dressyrpass som säkert slutat i katastrof då jag var riktigt arg, så hjälpte jag henne att ta ut bädden och longerade honom sedan. Han var jättefin :')!

Förlåt!

Blev några timmar extra i stallet än vad jag tänkt och ni vet säkert själva vad som krävs för att få vardagen att rulla, sömn.

Därför kastar jag in handduken och går och lägger mig, inläggen jag utlovat kommer imorgon. Kan avslöja att jag har en del åsikter på G.


En omtalad...


... och ganska diskuterbar fråga är hur mycket och hur länge man skall värma upp en häst.

Hur brukar ni resonera kring uppvärmning, framskrittning och sedan nervarvning?

Jag tänkte skriva ett inlägg ikväll om vad jag fått lära mig i skolan, samt hur jag brukar tänka när jag värmer upp mina egna. Hade varit kul att få veta hur ni gör :)


På ridhuset

Skulle haft med mig Sessan till skolan idag, men vädret ville inte samarbeta... Inte värt att chansa när bilen har sommardäck :/

Jaja, hoppning med relaterade avstånd står på schemat idag. Vi hörs sen!


Älskar min ponny!

Pompay var så himla fin idag! Det var väl kanske inte det bästa passet sett från sidan, men känslan, WOW! Måste verkligen ta tag i dressyren och starta lite, han är så jäkla snygg när han går bra.

Red fram genom att jobba med övergångar och halter. Gjorde halt vid varje bokstav, han skulle såklart vara kvar i formen hela tiden, men OM han av någon anledning kikade på något annat så räckte det med att han var alert för hjälperna i halt och igångsättning. Mycket beröm och uppmuntring, måste hålla mig på god väg med pjinsen vettni ;) Gjorde även detta i trav, fast istället för halt saktade jag endast av till skritt.

Lade därefter upp stigbyglarna och jobbade mer i traven. Först vart han lite halv seg och "ryckig" i gångarten och ville inte riktigt höja ryggen. Efter en uppväckning och lite lösgörande blev han dock fin. Jobbade sedan en stund i galoppen i båda varven, mycket tempovälingar.

Red till sist igenom LB:1 utan stigbyglarna. Han kändes fräsch! Lite mer tempo hade väl inte skadat men vi jobbar på det! Galoppen var grym, tror aldrig han vart så fin i galoppen som han är just nu. Häftigt!

Lägger upp en tidigare visad film från sista omgången av Div III dressyren i höstas. Vi vann ganska överlägset på 69,3% men hua vad missnöjd jag var först. Fick kämpa som jag vet inte vad då han alltid dör och krullar ihop sig inne på banan. I galoppen la han till och med av för tidigt. Jaja, snygg är han iallafall ;)


Dressyrpass på G

Känner mig riktigt motiverad, musik i öronen och så kör vi! (vet att ni gillar ruffset)


Ska jag?


Är rätt sugen på ett par hellackade stövlar från Alex Boots. Vad tror ni om det? ;)


Då var det skola igen

Fast idag var det APL och imorgon är vi på ridhuset, så, egentligen börjar vi den "riktiga" skolan på onsdag. Rätt skönt att få lite struktur i vardagen igen, är lite av ett planeringsfreak.

APLen idag var ganska lugn, red ut lite hästar och longerade en. Krattade även spåret i nya ridhuset och organiserade även lite bland hinderstöd och material. :)

Idag skall hästarna få gå, båda två! Sessan en lite lugnare tur ut någonstans, och Pompe i paddocken. Är jättesugen på att starta någon dressyr på honom nu, tyvärr ligger dressyrtävlingen på BORK samma dag som hopptävlingen på Nääs, och jag hoppar ju hellre såååå;) Kanske startar jag någon när det är lite dött med hopptävlingar, efter Sveland kanske?


Bilder från Clirren

Min underbara syrra fotade ;)


Liten Sessa bland massa storhästar ;)
Clearround Svenljunga

Första rundan | 90cm
Hon var väldigt pigg, stessad och stark. Förhållandevis bra, fick tack vare pelhamet tillbaka henne i svängarna, hade varit ganska körd annars... Konstig bana med bara massa relaterade avstånd som stämde sådär halvbra. Jaja, what to do? Hon hoppade allt felfritt och vi fick ett par riktigt goa språng! ;)

Andra rundan | 90cm
Inte lika pigg, berodde antagligen på att hon stressade upp sig så. Att hon var "lugn" var på både gott och ont. Denna rundan var hon i bommarna så fort avstånden inte var klockrena, och på sista hindret total slarvar hon. Kunde säkert gett henne lite bättre förutsättningar, och underlaget släppte lite, men som sagt var det nog även lite slarv från hennes sida. :)


Mer Pompay bilder!Fotade av Sanna :)

Duktig Sessa!

På G hem, sessan skötte sig och vi nollade första 90cm och sedan peta vi sista i andra rundan ;)

Bilder, filmer och utvärdering kommer ikväll!


Morning!

Tack för stövel tipsen!

Har kollat igenom hööks sortiment utifallatt det skulle finnas något intressant, men icke. Deras stövlar är inte alls i min smak ;). Bocaj stövlarna funderade jag lite på, ska se vad mamma tycker men är nog trots allt ute efter något mer klassiskt. Ett par Alex Boots med lackat stövelskaft är jag riktigt sugen på, en kompis har ett par och de är skitsnygga. Får heller inte glömma att Mountain Horse har klart godkända stövlar till bra priser. Ska ta en tripp till Svensk Ridsport någon dag och checka utbudet, har en budget på drygt 2500:- (födelsedagspengar) så någon typ av stövel blir det nog.

Idag är det clearround i Svenljunga med Sessan som gäller. Blev lite sugen igår när tjejerna i stallet skulle iväg idag, så anmälde mig till 90cm två gånger igårkväll. ;) Pompay får vila :)

Vi hörst lite senare ;)


Ridstövlar

Kan ni tipsa mig på lite snygga ridstövlar kring 2000kr? Akut!


Sjutton

Har lite fullt upp med släktkalas och diverse firanden. Har dessutom vart i stallet och ridit ut med mammi, som ni kanske såg i inlägget nedan.

Måste dra, vi hörs sen ;)


Uteritt

Med mammi!


Grymmaste groomen?

Yeeeaaaah


Sittning here

Och väntar på bättre tider ;)

Första rundan för Madde slutade med två pet, varav ett skitpet ;) Nu väntar vi på att 120 ska börja. Tjoudiloou

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2004562/images/2012/pic_198238243.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2004562/images/2012/pic_198238243.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2004562/images/2012/pic_198238243.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2004562/images/2012/pic_198238243.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2004562/images/2012/pic_198238241.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2004562/images/2012/pic_198238241.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2004562/images/2012/pic_198238241.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2004562/images/2012/pic_198238241.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2004562/images/2012/pic_198238266.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2004562/images/2012/pic_198238266.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2004562/images/2012/pic_198238297.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2004562/images/2012/pic_198238341.jpg" class="image">


Pompefilm från starterna den 9e

Vet inte om det är något ni lägger märke till, men JAG ser det så himla tydligt. I LBn var vi inte det minsta samspelta, vilket vi alltid är. Han hoppar utan någonsomhelst spänst och detta tack vare att jag stressar runt honom och sedan mot hindrena bara sitter. Inte konstigt han stannar och har sig, vet inte vad jag håller på med stundvis?

LAn var som vanligt mycket bättre, även om det är en hel del som behöver skärpas till. Vad är poängen med att tävla om jag inte kan rida? Ska verkligen skärpa till mig, får inte sätta han i skiten som jag faktiskt gör. Hinder 1-4 är klockrena, kanonfina språng och just därför slappnar jag av, speciellt när det är en sådan lång linje. Jaja, man kan alltid leta fel. De språng vi gjorde kändes iallafall bra, får minnas det!

"There is no better education than adversity"


Sanna hade även fotat lite, slänger upp dom nu med ;)

Hhaha, så ful! :')
Bilder, SessanUppe med tuppen!

08:00 en lovdag, det är inte helt lätt när man sovit fram till 11:00 i stort sett varje dag (a).

Skall rida eller longera Pompay idag, medan Elin rider Sessan i PD på lite bommar. Efter det skall jag hänga med Madde på lite storhästtävling i Trollhättan, och på kvällen vankas lite fiesta så här snackar vi ännu en ganska fullproppad dag!

Kommer självklart upp lite tidsinställda under dagen (bla. film på mina och Pompays skräprundor från i måndags) samt kanske även lite mobilbloggning. We'll see!


Pompebilder!Sessanbilder!Gottgörelse?

Hej på er! Sorry för den nästintill obefintliga updaten idag, men har faktiskt haft lite saker att greja med som bidragit till ett renare rum och en tommare blogg. Logiskt!

Tänkte dock gottgöra er lite med nytagna bilder från dagens ridpass på både Sessan och Grisen. Fotografen är kanonduktiga Sanna Altesson, tusen tack!

Här får ni lite favoriter! Resten kommer i enskila inlägg ;)

Right now!

Förvänta er en bildbomb på BÅDA mina fina :')


Jag hatar att skylla på saker

Det är nog bland det värsta jag vet, att skylla på hästen, vinkeln hindret står i eller varför inte stöveln som faktiskt satt fel?

Jag har själv skyllt på sådana saker, flera, flera gånger. Det kan ha varit allt ifrån att mamma inte sa rätt saker på framhoppningen till att banbyggaren gjort ett skitjobb. Men jag är trött på att skylla på sådant, ska man någonsin lyckas bör man åtminstone kunna se sina egna fel och sluta skylla på skitgrejer.

Man kan alltid påverka sig själv, och hur man själv rider. Är man trött och otaggad, ja men då får man se till att bli taggad! Känns hästen seg och motig, men se till att den går fram då! Jag har så många gånger tänkt att, varför gjorde jag inte så mellan det och det hindret? Varför väckte jag honom inte, varför gjorde jag inte si, och varför gjorde jag inte så?

I måndags när jag kom ut efter LBn så fick jag världens rage utbrott på mamma direkt när jag kom ut från banan. Varför? Jo, för det första hon sa, var att: "Felen kom ju på banans svårigheter, hindrena stod så nära läktaren och det är flera som fått fel där".

Jaha, och? Vi skall väl vara såpass välsvarvade i LB vid det här laget att det är svårigheter som vi bör klara av. Och att alla andra gjort det, det skiter jag fullständigt i! Det hela handlade om att jag inte var tillräckligt på Pompay som man måste vara. Åker man med så klart som tusan han skiter i att hoppa ;)

Ett av mina mål är att sluta skylla på andra saker än mig själv. För jag vet att rider jag som jag ska, så hoppar Pompay som han ska. "Svårare" än så är det faktiskt inte. :)

Göra snyggt...

Just nu

Shoppar lite med syster och pappi!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2004562/images/2012/pic_197969644.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2004562/images/2012/pic_197969644.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2004562/images/2012/pic_197969644.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2004562/images/2012/pic_197969644.jpg" class="image">


Vem hade ni valt?

Om ni fick välja mellan Sessan och Pompay, vem hade ni valt? (Motivera gärna varför)


VS


Idag är det ingen vanlig dag

För det är Krokens födelsedaaag!

Precis gjort en fin paket till 20 åringen, hade dessvärre ingen tejp men fick ihop det ändå ;)


Svar på lite frågor :)

Är det du som äger Sessan? ^^

Nej, Sessan har samma ägare som Pompay. :)

Hur känns det när din nya ponny får bättre resultat än den du haft längre??

Fantastiskt roligt att Sessan presterar så fint redan nu såklart! Pompayrundorna var kassa för att jag inte red Pompay som han kräver att man rider. Det är ingen lätt ponny, och i grund och botten ingen hopponny. Att vi hoppar LA nu är det få som trodde var möjligt från början. Sessan är enklare på det sätt att hon bara vill hoppa, helst alla hinder åt alla håll! Sedan har hon också sina svårigheter, men de är inte lika "tekniska" som Pompes.Kan inte du skriva lite om din(är det din eller din systers?) kamera och vad du brukar använda för inställningar och sådant!:) Skulle vara kul att läsa!

Tänker inte skriva ett inlägg om detta, då jag är fullständigt ovetande i allt som har med kameror att göra egentligen. Hade bara sett löjligt ut! Julia har en Nikon D3100 med ett zoomobjektiv till. Vi fotar manuellt, med så låg bländare och ISO som möjligt och så hög slutartid som möjligt. Med det menar jag så väl anpassat att det är bra skärpa, och bra ljus. :)


(Fotade denna i samband med en inomhus tävling på Troya i höstas, borster man från "suddet" längst fram, som för övrigt är lite småcoolt, så är det en helt klart godkänd bild på en MÖRK häst)

tävlar du bara hoppning? ;)

Nej, jag tävlar även lite dressyr när det faller mig in. :)

Hej jag undrar en sak och är jätte tacksam för svar!:)
Vet du någon hemsida där man kan beställa snygga märkes kläder som HV-polo eller kingsland osv?


Det finns nog på de flesta onlinebutikerna :) Googla!Nääs?

Sitter och försöker planera in lite tävlingar nu framöver. Nästa tävling som jag är anmäld till är Lilla Edets första omgång av Sveland cup. Det är den 6 maj, om drygt 3 veckor. Där i mellan vill jag ha iallafall någon LB på båda, minst!

Funderar på att åka till Nääs som har en omgång av div1 den 29 april. Har dock hört lite blandade åsikter vad det gäller deras paddock. Det är nog 3-4 år sedan jag senast tävlade i Nääs, så jag har inget bra minne utav anläggningen och dess ridunderlag överhuvudtaget.

Någon som har en aning om hur det är att tävla på Nääs? ;)


Foto: Matilda Sjöberg

Ännu mera Sessanbilder!

Denna gången från Alma :)

Bilder på Grisen!

Från både Erica, Becky och Matilda Sjöberg :)


Sååå taggad

Det är sådana här dagar man önskar att man inte bodde i Sverige! Regn all week!


Film på Sessan

Nu ska jag nog sova, Pompay filmen kommer imorgon :)


Lite bilder från idag

Bara så alla vet, så ville inte Becky ens skicka dessa bilderna eftersom de blev sååååååååå dåliga. :)


Resultat

Pompay - LB 8 fel fas 1 - LA utesluten fas 1


Han var inte klockren idag, och jag red inte speciellt bra heller för den delen. LBn glömmer jag direkt (känns som att alla LB i år gått åt skogen, haha?). Skitrunda! I LAn var det bättre, även om vi stoppa ut oss fick vi till några fina språng iallafall, så från den rundan tar jag med mig det som kändes bra, och tar lärdom av det som inte var bra.

Sessan (Debuten) - LC 4 fel fas 2 - LB dubbelnolla och sjunde placerad

90 cm är verkligen inga problem :)

Hon var så himla fin! Inte alls så stressad och het som hon brukar, utan idag var hon perfa. Petet i första klassen gör inte så mycket, skulle göra en omhoppningssväg, och så bjöd hon på fel hinder så att vägen blev lite lajbans. ;) I LBn var hon klockren, bara jag som måste lära mig att svänga med pelham bettet, svänger nog lite för mycket i handen och för lite med benen. ;)

Filmer + mer bilder kommer imorgon eller ikväll :)

Laddar om...

Dubbelnolla och sjunde placerad i LB med Sessan! Så fin va hon :D

Hoppat LB med pompay med, 8 fel i grunden. Red som en jävla kratta, fyfan! Nu laddar jag iallafall om, tagga LAn!


En klass hoppad, tre kvar

Sessan var SKITFIN, nollade grunden men fick ett skitpet i omhoppningen... Bra debut runda dock!

Sitter nu glad och nöjd på läktaren och kollar (a)


Klar!

Banan byggd, priserna iordning gjorda och allt är tipptopp!

Älskar vår hinderpark, så färgglad och fantasifylld :). Själva banan för LCn var okej, ganska långa linjer - även i omhoppningen... Nu kommer det lite folk hit på middag, vi hörs sedan!


Organiserad

Fyra starter, två ponnyer och ingen mamma! Bra kombo, eller vad säger ni? ;)

Nu tog jag kanske i lite, mamma kommer såklart vara här, dock är hon tävlingsledare så jag lär som vanligt få klara mig till större delen utav dagen själv. Lite knixigt när P och S inte kan stå tillsammans i transporten dessutom. Som tur är så får jag stoppa in Sessan hos Amandas c-ponny Goffy mellan klasserna. Puh!

Mina trogna följeslagare Becky och Erica kommer som tur är att hänka på, dessutom är ju Madde där så jag klarar mig nog. En fördel är även att tävla där jag bor, himla praktiskt när det gäller käk osv.

Iallafall så rider jag upp Sessan, hoppar LCn, ställer in henne med Goffy och åker sedan tillsammans med mamma ner till stallet och hämtar Pompe som står färdig att lastas inne i sin box. Såklart har jag även packat transporten så det är i stort sett bara att lasta och köra upp honom. :) Efter det hoppar jag LBn med Sessan, räcker därefter över henne till någon snäll själ som kan lasta in henen igen, och sedan ut med Pompay och upp på honom! :)

Sedan får jag rida hem Sessan när jag hoppat LAn på Pompay, så kör mamma hem Pompe när hon är klar. Jaja, detta går nog ;)


Min dag!

As usual, full rulle från morgon till kväll, det är så vi rullar! ;)

- Trimma två överfina ponnyer
- Putsa
- Packa in i transporten
- 15:00 är det banbyggnadtion
- 17:00 skall jag vara med Becky när hon hoppar med "DD"
- Gossekväll med Becksan ;)

Kör bah! Tidsinställda under dagen ;)


Varför kallas Pompay för Grisen?

Behöver jag säga mer?


Dagens

Red Sessan i PD. Kom på att jag bara hoppat kombination med henne en gång innan, och då gick det väl inte sådär superbra. Ribban låg då på ca 1m, och satan vad hon tog i, knappt att hon fick plats i mellan! Av den anledningen beslutade jag mig för att sätta upp en kombi, räcke-räcke.

Red fram över lite upphöjda travbommar, hon kändes fin och sträckte bra över bommarna. Hoppade sedan på volt, och det är väl som det är när man rider en Sessanponny, bara att fortsätta nöta tills det sitter ;) Efter det hoppade jag kombinationen som låg på typ 80cm. Hade först ca 6,50m mellan räckena, vilket var för långt (?). Hon tog två pyttesmå och det var för långt för att gå på ett. Kortade en halvmeter och sedan gick det bra.

Hon taggade järnet och bytte galopp i vartannat innan kombin, så sjukt jobbigt! Jag brukar rida på ändå, så att hon får lära sig att det inte är sådär skitlätt att hoppa i korsgalopp. Det funkar inte att hela tiden bryta av och komma om ;). I slutet blev det bra, då hittade jag ett bra läge där jag var konsekvent i handen och inte lät henne springa iväg huxflux samtidigt som jag höll om lagom mycket att hon inte tappade framåtdrivet. :)

Upptäckte att hon fått riktigt läbbiga skavsår av förbygeln, så onödigt! Får sätta på lite ludd, att plocka bort förbygel + martingal gör jag inte. ;) Har även grunnat lite på outfits till helgen, och har fått ihop något riktigt bra till Sessan iallafall :D


Dressyrponnyn Pompay!

Måste erkänna att jag blir lite sugen på att planera in någon dressyrstart nu i vår även om jag främst har fokus på hoppningen. ;)Svante och Pompay

Minns ni i höstas när jag lånade ut Pompay till Svante Johansson litegrann?

Svante skulle inviga vårt nya ridhus, och därmed även premiärhoppa ett hinder från vår nya hinderpark. Vilken häst utom Pompay är inte perfekt för det jobbet? ;)  Svante jämförde dessutom Pompay med sin egen hingst, Saint Amour!

Min snygging :')


Anledningen till att P var snyggt matchad i gult, var att efter inviningscermoning så var det maskeradhoppning på schemat. Jag var SvampBob! Och ja, Pompay var livrädd för kartongen och skenade runt inne på framhoppningen innan vi kom in på banan...Bilderna är fotade utav Victoria Gustavsson.Dagens outfit

Tröja: Kingsland
Byxor: Mountain horse
Strumpor: Kingsland

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2004562/images/2012/pic_197343686.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2004562/images/2012/pic_197343686.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2004562/images/2012/pic_197343686.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2004562/images/2012/pic_197343686.jpg" class="image">


Pimpa era hinder!

Måste passa på att hissa dessa galet snygga hinderdekorationerna. Inte bara för att de är praktiska och fina, utan även för att en utav Bollebygds RKs eldsjälar, Eva, designat och tagit fram dessa helt själv! Riktigt kul att det slagit så bra att både Hööks och Börjes säljer dem!

Väldigt prisvärt om ni vill slippa dra fram massa tunga bommar till varje träningspass, om ni vill träna lite "tittigare" hinder eller om ni helt enkelt vill pimpa erat hindermaterial!

Bildkälla 1, Bildkälla 2


Lugn påskafton

Antar att de flesta skall ut idag, men inte jag! Tänkte ta en lugn kväll all by myself eller kanske med någon kompis. Ska påbörja lite headers och designer till lite olika personer, kanske även till mig själv :) Vi får se hur väl fantasin vill samarbeta idag, ;)

Nu ska jag ta moppen och rulla mot stallet, lite bommar och cavalettis står på schemat med Sessan, ni får skiss senare. Pompay skall bara masseras och pussas på :')

Börjar även tagga lite smått inför tävling på Måndag, hemma i gröna, sköna Bollebygd såklart! Båda ponnysarna skall hoppas, så det blir därmed debut med Sessan. Exciting!

Kan verkligen inte släppa denna bilden, så himla fin!

Grattis på 20 års dagen ♥

Idag skulle min älskade Idefix fyllt hela 20 år! VIF min fina ♥

33 :( <3

På G hem!

Balla balla!
Är just nu på väg hem from The middle of nowhere, Svenljunga!

Haft en go kväll med trevligt folk som resulterat i en del sjuka saker! Igår reds ponnyerna ut i ca 45 min, de var fina! Idag har pompay vila, sessan skall få gå lite i PD om all jävla snö är borta...

Ikväll är det 100% fokus på bloggen som legat lite på andra prioritering just nu.


Någon börjar få sin sommarpäls!

Pompaaaay <3


Warhorse

Morgonmys på hög nivå! Ligger i sängen med johanna och kollar Warhorse. Vädret är pissdåligt så det gör inte så mycket att vi ligger inne.

Tänkte försöka hinna kolla lite på programridningen som pågår uppe i ridhuset, sedan drar vi oss mot stallet för att rida ut två små ponnyer!


Omotiverad

Fysatan vad tråkigt det skall bli att rida idag, haha! Sällan man känner så men är efter två intensiva dagar med träningar, plugg och få sömntimmar så är man rätt död. ;)

Båda ska iallafall ut och röra på sig, Pompay skall jag nog klättra med, och Sessan får väl skritta en runda, förhoppningsvis med Elin! Hon hade gått Madde på nerverna idag när hon sprängt staketet inte bara en, utan TVÅ gånger inom loppet av några minuter. Hon kan verkligen vara en liten bitch  ;)

Vi hörs sen, måste kila!

Åsnan ;)

Hm?

"Det finns inte i hästens natur att vara fjollig, det är något vi har kommit på när vi inte kan komma på felet och anledningen till att hästen inte hopppar, därför tycker jag att det är fel att tillrättavisa med spöet. En brist på kunskap helt enkelt."

Hm, nu är du väl lite ute och cyklar? Hästar har ett flyktbeteénde som gör att de flyr när de är rädda eller osäkra för något. Om hästen blir rädd för exempelvis en vattenmatta under ett hinder, så stannar den antagligen hellre än att hoppa över den. Klart det finns hästar som är fjolliga och tittiga!

Nu skall jag dra ett exempel, och jag menar inte att dra alla araber över en kant när jag säger att de kan vara lite fega och tittiga i sin natur. (Finns säkert modiga araber). Jämför jag en arab med Pompay, en welshcob som bara "dundrar på", så har vi ett tydligt exempel på att det faktiskt kan ligga i hästars natur att var extra uppmärksamma på saker som gör hästarna i fråga utav någon anledning osäkra. Om det har med hindermaterial eller ryttarmiss att göra kan man ju bara analysera själv.

Att använda spöt på rätt sätt, som ett hjälpmedel anser jag inte vara en brist på kunskap, snarare en tillgång.


Tips!

Tänkte ge er ett snabbt tips angående KL strumpor!

Nästa gång ni skall köpa nya, köp i en större storlek. Den stärkta delen av strumpan ( längst ner vid foten) halkar lätt ner över hälen kan jag tycka. Men när jag har de lite större strumporna så får jag aldrig det problemet! Dessutom blir de inte lika genomskinliga :)

Snygg bild, benet set helt svullet ut, haha! Där är iallafall en bild på hur de större KL strumporna sitter ;)


Att ha hingst på tävling


Fick en förfrågan om att skriva hur det är att ha hingst på tävling, och det är klart att jag kan göra det!
Om det är något ni vill att jag skall skriva om, så får ni jättegärna höra av er. Antingen via kommentarsfältet, mailen (fannykargede@hotmail.com) eller Facebook där jag heter Fanny Kargede Bärnsten.


Jag antar att många tror att det är världens besvärligaste grej att ha med sig hingst på tävling, medans andra verkar tro att det inte är ett dugg jobbigt. Som vanligt tycker jag att det blir vad man gör det till.

Ibland är han överallt och ingenstans när vi lastar ut. Gnäggar på allt och alla och verkligen säljer in sig. Och ibland är han som vilken ponny om helst. Det varierar lite beroende på säsong, våren/sommaren brukar jag tycka är jobbigast. Att leda runt honom på tävlingsplats är heller inga problem, man får bara hela tiden tänka steget före (som man skall göra i all hästhantering) och kanske hålla några extra meters avstånd än vad man är van vid. Även här kan han småflirta lite med brudarna, men han är varken vild eller okontrollerbar.

Det jobbigaste enligt mig är framridningen. Pompay brukar hålla sig fokuserad och lugn när jag väl är uppe på ryggen, men så fort någon rider upp precis framför eller bakom så tappar han lätt fokus och blir istadig och jobbig istället (för stunden iallafall). Okej, jag brukar inte göra så stort väsen utav att Pompay är hingst, och alla kanske inte lägger märke till det heller, men det spelar egentligen ingen roll vilken häst det handlar om, avstånd är fortfarande bra att hålla på.

Just det med att tala om att "här kommer en hingst" kan jag tycka är lite överdrivet. Visst, självklart kan man sätta en liten rosett i svansen eller helt enkelt gapa rakt ut "Hingst". Det är dock inget jag håller på med, jag håller mig på min kant och litar inte på att andra har respekt för mig, för de har lika stor rätt till framridningen som jag. Nackdelen med hingst är just det, man måste hela tiden ligga steget före och man kan aldrig slappna av.

I övrigt har jag inget mer att anmärka på, det hände under vårat första tävlingsår att han brydde sig mer om vad som hände utan för banan än på den, det problemet har dock försvunnit med tiden.Hur upplever ni hingstar på tävlingsplatser? Har ni en egen eller har ni varit med om något i samband med just tävling och hingst?
Bilder från clirren!

Snälla och duktiga Sanna skickade några bilder som hon fotade på clirren i Lördags :) Enjoy!


På G hem

Holy macarony vad skönt det var att få gjort redovisningen idag. Det gick över förväntan och det kändes rätt okej! :D

Sitter på bussen hem, ikväll är det hoppträning med pompay för Ulf. Sessan skall jag hoppa lite i pd för att se hur hon är på pelhamet i hoppning. Förhoppningsvis tappar hon ingen bjudning, men man vet aldrig... ;) ska försöka få det på film iallafall!


2 år! ♥

Harregud vad tiden gått fort, känns som det var förra veckan vi åkte och prövade Pompay första gången, men det är hela två år sedan!

April 2010
Nån som vill se film fr provridningen igår? minst 10 st... OBS: Han e inte musklad eller i kondition och jag rider som en jävla kratta XD plus att det är första gången jag rider han o har inte hittat form o så än XD hehe

April 2011


~April 2012

Ångrar inte en sekund med dig, du finns där i både fram, och motgång, i vått och torrt och vi har så jäkla mycket kvar att uppleva tillsammans.

"I won't ever give up
of something that's so strong
Yeah, we made it all this way"
Favoriter

Hittade tre klara favobilder från igår! Så himla fin är min lilla Sessa :')
Ni måste ändå erkänna att det är lite skillnad på henne nu efter 7 veckor? ^^

Sessan bilder del II(Lade upp dessa dåliga bilderna med, för har typ inga bra galoppbilder på henne...)

Markarbete!


Har precis som vanligt haft ett ridpass på Borås FK. Red en fet liten ponny som heter Katie, hua, vilken hemsk ponny! haha ;) Gick ändå helt okej, men verkligen inte min typ av häst alls!

Lägger som vanligt upp de övningar vi gjorde! OBS! Vi red hela passet utan stigbyglar ;)


Här red vi i både höger och vänster varv. Över bommarna på bågen och de upphöjda på långsidan red vi lätt, imellan var det valfritt.


Samma princip här, över travbommarna på bågen, lättridning. Sedan fattade vi galopp på kortsidan och hoppade studsen på långsidan, fortfarande utan stigbyglar! :) Saktar av och börjar om.

Träningsverk here I come...

Utvärdering av Pelhamet

Ja, det var första gången jag red på pelham, och första gången för Sessan med, vad jag vet. :)

I början var det såklart lite hackigt, hon tyckte att det var himla skarpt och stannade för minsta lilla, det blev dock bra efter en stund när jag hittat rätt läge. Hon sökte stöd jättefint och låg lagom mycket i handen, hade till och med lite lättare att bära sig i vänstervarvet än vanligt. Roligt!

Jobbade lite med tempoväxlingar och övergångar, hon reagerade fint och tappade inte bjudning. Hoppade inte på det idag, väntar med det tills på Onsdag då jag tänkte småhoppa lite i paddocken! :)

Madde klickade lite bilder, slänger upp dem i olika delar! Tror ni kommer få se en annan Sessan än vad ni är vana vid ^^

(Ignorera min fula outfit och kolla på Sessans snyggt ihopmathade set från BR istället, mums!)

Vet inte riktigt vad hon har för sig ibland, knasponny!

Hard work!

Känner mig riktigt effektiv, satan vad jag har slitit men det har (som tur är) resulterat i att jag kan checka av följande:

- Pluggat nationella redovisningen [x]
- Gjort träningsdagbok [x]
- Beställt Ponnylicens till Sessan [x]
- Tagit imot och redigerat bilder som kommer upp imorgon [x]
- Ridit två överfina ponnyer [x]

Utvärdering på pelhamet + bilder från idag kommer upp imorgon. Har även lite pics från clirren i Lördags.. ;)

Just nu!

Madde fotar, förvänta er bilder! :)


Svar på fråga

Annina om Film!:
Vem gillar du mest av Sessan & Pompay?? <3

Såklart en svår fråga, men just nu är det utan tvekan Pompay. Han och jag har sådan grym kemi och ja, vi matchar varandra så bra! Sessan har jag inte haft så länge, och inte gjort så mycket med, däför hamnar hon i underläge i denna frågan. Däremot kan jag ibland tycka att det är roligare att rida Sessan än Pompay, och såklart tvärtom! Inte helt rättvist att jämföra dem med tanke på att de ligger så olika till i utbildning och rutin. ;)
Nä, Sessan har lite mer att bevisa innan hon kommer upp till Pompays nivå!
Mina fina! <3

Veckan!

Denna veckan blir lite tuffare än de andra veckorna. Båda skall tävlas den nionde och bör därför vara i topptrimm! ;)

Måndag: P: Markarbete i PD. S: Ut i skogen

Tisdag: P:Ut i skogen. S: Följer med till skolan, markarbete

Onsdag: P: Hoppträning. S: Vila

Torsdag: P: Ut i skogen. S: Ut i skogen

Fredag: P: Vila. S: Hoppning i PD

Lördag: P: Ut i skogen/dressyr. S: Skritta

Söndag: Båda skall trimmas.

Det blir det sammanlagt 3 dagar i skogen, 3 i paddocken och 1 vilodag för båda hästarna. :)

Foto: Ida L

Foto: Elin G

Elektriker?

Jobbat hela förmiddagen med att montera ihop den nya belysningen till lilla ridhuset! Inte helt plättlätt, behöver montera 7st till så har vi monterat klart allihop ;). Tar dock ca 20 min per lampa om man är två stycken... Vi jobbar hårt!


Pelham

Jag vet inte om det syns sådär jättetydligt på filmerna när jag hoppar Sessan, men hon är fullkomligt superpigg.

När Sessan tränas i hoppning kommer aldrig detta problemet fram, men så fort det nalkas "tävling" är det som att någon bara trycker på "on-knappen" och så är det full rulle som gäller! Problemet är det att så fort hon kommer in på banan blir hon stenhård i munnen och när vi närmar oss hindrena tar hon bettet och det är försten till hindret som vinner, typ.

I vanlig ridning är hon för det mesta mjuk och känslig i munnen. Det är vi tävlingshoppning och uteritt som det tjongar till i skallen på henne, och det spelar ingen roll hur mycket jag tar i henne, hon springer ändå, helst med huvudet uppe bland molnen dessutom...

Därav så åkte Catharina, P & S ägare, till hööks idag och bad dem om råd angående bett. För varken hon eller jag tror att det här går att lösa genom ridning, det handlar om att få kontroll på henne. Jag rider hellre på ett skarpare bett i detta läget, men med en mjuk hand, istället för att sitta och slita på ett eggbett. Dessutom lär ju olycksrisken sjunka med tanke på att hon lätt kan rusa igenom ett hinder om det går för fort, det ser ni ju bara på filmen från helgen...

Det blev iallafall ett Pelham, så jag skall åka och hämta det någon dag nu i veckan (förhoppningsvis imorgon) för att sedan kunna rida på det och tävla på det redan den 9e. Kimblewicket var inte hennes grej, där blev hon helkonstig.

Vad har ni för erfarenheter av Pelhambett?

Vart finns logiken!?

Får helt ärligt panikattacker!

Ni vet det där nationella provet jag snackat en del om? Redovisningen om relationer. Jag har sabbat allt, tror jag.

Den skall vara max 6 minuter, minst 3 minuter och helst 4 minuter. Jag har dock valt att ha ett filmklipp på 2 minuter, alltså skall jag ha exakt 4 minuter "snack". När jag först läste igenom mitt manus gick det på ca 3,50 minuter, helt perfekt med andra ord. Men nu när jag satt ihop powerpointen och redovisar utifrån den, kommer jag halvvägs igenom den på 7 minuter!!

Nä men jag är inte alls stressad :D (Om ni undrar varför updaten är låg så vet ni...)

Gosse bild på två fina pojkar med likadana fina fula träns! Och what´s up med flätan på Pompay?

Vinnaren!

Har precis avgjort bloggtävlingen, sitter just nu med vinnarens lapp i min hand :)

För att inte dra ut på det mer så kan jag avslöja att vinnaren är: ERICA F! Du har fått ett mail som du måste besvara på inom 2 dagar, annars dras en ny vinnare.

Ny bloggtävling kanske dyker upp så småningom, allt hänger på hur aktiva ni är och hur angelägna ni är om en ny, såklart!

Anyway, grattis Erica!


Vilken kväääääll

Sämsta på länge... Idag ska jag iallafall låta båda vila, hinner inte rida innan vi ska till a-sås och fira min lillkusin.

Vinnaren dras somsagt ikväll, vi hörs då!


RSS 2.0