Film på gårdagens rundor!

 
 

Resultat Essunga 29/6-13

Vi var i god tid på tävlingsplatsen och hann ta det lugnt, käka lite, gå banan osv. Essunga har en stor och fin gräsbana som jag tyckte väldigt mycket om. Det började regna lagom till bangången, och gräset tyckte jag kändes fast och bra, så jag var inte så orolig. 
 
| 1m | Bed A:0/A:0 | 0+0 fel | 5a |
 
Han var inte så rolig på varken framridningen eller framhoppningen, men jag vet att både han och jag skärper till oss inne på banan, så inte heller där oroade jag mig speciellt mycket. Kommer lite långsamt på hinder nummer ett. Jag har inte riktigt fått in känslan för vad som är ett bra storhäst tempo än, men det blir bättre. Sedan flyter banan på bra!
 
Lillen brydde sig inte det minsta om gräset, och därför beslutade jag att testa alla korta svängar i omhoppningen. Det gick jättebra! Han tog svängarna och plockade in ett galoppsprång på de linjer jag bad honom om det. Hade egentligen kunnat spara ett språng i den första linjen när jag kollar på det såhär i efterhand, men men. Ligger delad 2a halva klassen, men slutar på en delad 5e plats med 2 andra. Jättenöjd med tanke på att det var ett stoooort och bra startfält, 69 starter. Dessutom var det jättetajt från placering 4 och ner till placering 8 (inkl vi 3 på 5e plats). Alla låg på 25 sek och endast hundradelar skiljde. 
 
| 1,10m | Bed A:0/A:0 | 8 fel fas 1 |
 
Efter att banan stått under regn och x-antal startande under dagen så var den inte i superform. MEN jag var inte orolig utan visste att om jag rider som jag planerat och inte mesar med galoppen så är detta inga problem överhuvudtaget - vilket det inte heller var. Det var SÅ många om gled in i hindrena, ni skulle se bromsspåren innan ettan, och som stoppade ut sig så att jag fick två pet, det skiter jag i för rundan kändes så j*vla  bra! 
 
Jag lägger upp en bra galopp efter ettan, bra på tvåan, trycker på lite tidigt på trean utan att hålla upp honom så det blir lite flackt och han river. Kom i ett 50/50 läge där jag antingen kunnat hålla tillbaka och kommit nära, eller rida på för ett större språng. Mitt val kändes bäst trots rivningen, så där måste jag bara hitta lite teknik hur jag ska få honom att hoppa runt i det läget. Linjen till 4an bra, 5-6 superfin! Fick ett riktigt fint språng på 6an tack vare att jag red linjen som man skulle. Det var 24m i lite uppförsbacke till en oxer, och många satte sig och tryckte ihop hästarna på sex vilket ofta resulterade i ett stopp om inte hästarna istället hoppade och gick ner på bakbommen. Men jag gick som jag planerat på 5 språng. Så glad att jag litade på mig själv i det läget :) 
 
Tar fel väg till 7an, den stod lite lustigt till att man egentligen för att få bästa väg skulle gå innanför banken, men jag gick runt och kom supersnett. Vi redde ut det men fick en taskig vinkel till kombin, och jag släppte stödet lite väl i munnen på honom och vi fick ett pet in i kombin. Lite följdfel blandat med rejäl ryttarmiss, men somsagt, så nöjd med rundan! :D 
 
Lillen inför 110 klassen! Mamma har faktiskt tagit denna bilden med Iphonen, imponerande ;) 
 
 

Lipat hela kvällen

 
Så himla ironiskt/orättvist/för jävligt osv. Jag och mamma satt och pratade i bilen påväg hem från tävlingen om vilken bra och roligt tävlingsdag det hade varit. 10 minuter efter när vi svänger in på grusvägen till stallet ser vi att sadelkammaredörren på transporten var öppen...
 
Jag hoppar ut för att stänga, och SJÄLVKLART hade mina HELT NYA Cavallo stövlar ramlat ut. De stövlarna betydde så mycket för mig eftersom jag fick dem i födelsedag utav mamma när jag fyllde 18 i april. Efter det har jag gått och ridit in dem och igår var första tävlingen jag använde dem. Och nu är de borta. 
 
Mamma åkte tillbaka en bit på vägen, men att åka tillbaka hela vägen till Nossebro gick inte igår. Jag tror inte ni förstår hur ledsen jag är, det är så jävla orättvist att jag vill slå till någon. Som tur var hade inget annat ramlat ut. Hade med mina fula Bocaj stövlar i reserv, och de stod kvar och såg så himla nöjda ut. (Mina Bocaj är desstuom sönder)
 
Har skrivit till tävlingsplatsen, kanske hittar någon dem idag när de har nya tävlingar. Hoppas bara inte de blivit överkörda, tanken på att de låg mitt på vägen i regnet fick mig att lipa. Helt seriöst... 
 
Godmorgon föresten.
 
:'''( 
 

5a!

Blev en 5e plats av 69 startande! Nöjd med Lillen :)


Många starter

Väntar, ligger delad två för tillfället :)


Vi rullar!

Startar 1m och 1.10m i Essunga idag! Debut på gräs för vår del, roligt! :D


Saknar!

 
Detta var inte igår, världens finaste ponnysar <3
 
Sessans andra tävling i sitt liv 
 
Min och Grisens andra nolla i LA sattes här, och vi blev placerade. Tufft startfält med då det var förklass till eliten. Minns att jag var så jäkla glad :') 
 
 

Är det bara jag...

 
... eller är det inte lite B att inte använda Equipe online på tävlingar? 
 
Hehe, ta det med en nypa salt, men faktum är att jag tycker att det är lite så. Vill man hänga med så tycker jag att Equipe online är ett måste. Jag tänkte dra lite för och nackdelar med Equipe online!
 
Fördelar:
- Det är så himla skönt att kunna hålla koll på vart de är i startlistorna när man är på väg till tävlingen. Ett stressmoment mindre liksom. 
 
- Att man efter en grym ritt inte behöver stå och hänga utanför banan för att kunna hålla koll på om man behåller ledningen/ligger på placering utan att man i lugn och ro kan röra på hästen på annat håll. 
 
- Att det är enkelt för familj/vänner/övriga att hålla koll på resultat även fast det inte är på tävlingsplatsen. (Jag älskar att följa de jag känner om jag själv inte tävlar) 
 
- Allting blir så mycket enklare helt enkelt, tror ingen riktigt säger emot där. 
 
Nackdelar
- Man plockar ofta upp mobilen även fast man sitter på hästryggen och VET att det inte är okej. Men man gör det ändå. 
 
- Tydligen väldigt svårt att tyda för mammor 40+ som heter Pernilla Bärnsten ;) 
 
- Att se sig själv bli nerputtad från placering- online...!
 
Fördelarna övervägen nackdelarna big time! Men en utbildning i Equipe för mammor hade inte varit så dumt ;) 
 
 
 

Läsvärd artikel

 
Ger ni era hästar extra salt på sommaren?
 
Jag gör det, och jag förlitar mig inte på saltstenar utan jag ger salt löst i fodret (salt utan jod). Vilket gör att jag får större kontroll över intaget. Artikeln som jag hittade på hippson handlar om hur mycket vätska (+salt) hästar förlorar beroende på hur svettiga de blir under ett pass. Helt klart läsvärt!
 
Läs artikeln HÄR
 

Ut och rida

:)


Goodmorning

 
Värst vad ni var segstartade när det gällde bloggtävlingen? Låt mig påminna om att även om du själv inte är så sugen på att vinna presentkortet, så är det det en perfekt grej att ge bort till mamma, moster, faster eller varför inte pappa? Så var med nu era segisar ;) 
 
Idag vaknade jag som vanligt en gång vid 06:00, en gång vid 08:00 och slutligen gick jag upp 10:00. Allt är i sin ordning med andra ord. Idag har jag en väldigt rolig dag att se fram emot! Lillen ska trimmas i paddocken, allt ska packas och göras fint inför imorgon och ikväll ska jag spela match på hemmaplan. Dessutom är det SOL och det finns inget härligare än att trimma i solen, spela match i solen osv. Tror ni fattar hehe ;) 
 
Känner mig grymt rastlös nu på sommarlovet. Efter att ha gått klart mitt värsta skolår NÅGONSIN så har jag så oerhört mycket tid! Hade gärna haft x-antal hästar till, men det får jag inte ha för stallägaren (alltså får inte ta dit en till häst, annars hade jag ju fortfarande haft Pompe). Och fotbollsträningarna blir det ju snart ett litet uppehåll på, så då kommer jag nog sprängas över överenergi. Igår kom jag dock på en bra lösning, och det är att faktiskt börja cyckla till stallet igen. Innan jag fick moppen så cycklade jag väldigt ofta, då bodde jag ioförsig närmre, men jag tycker ändå det känns värt att cyckla. Både i träningssynpunkt och med tanke på plånboken. Bensin är dyrt! 
 
Moppen måste jag ta när jag går i skolan, för att hinna med allting. Men nu när jag har så mycket tid så blir det perfekt! Det är ca 6km från där jag bor nu till stallet, så det blir 1,2 mil varje dag. Det är nice! :D 
 
Vi hörs sen :) 
 
Väldigt random bild hehe

Bloggtävling - Vinn en ridupplevelse!

 
 
Jag har fått möjligheten att i samarbete med Ladbrokes, inspirerat av spelet Westerna frontier, tävla ut ett presentkort värde 1000:- på en valfri ridupplevelse från upplevelsepresent.se! Perfekt om man vill komma hemifrån och uppleva nya landskap från hästryggen, dessutom är det en supergrej att ge bort i present. Så passa på att vara med! 
 
Allt ni behöver göra för att vara med och tävla är att gissa hur många rosetter som finns på bilden:
 

 
- Lämna svar på frågan, namn och mailadress i en kommentar i kommentarsfältet. 
- Dela bilden längst upp i inlägget på din blogg/facebook och länka till tävlingen (detta inlägget) 
- (Lämna länk på delningen i kommentaren)
 
Den person som lyckas gissa rätt antal rosetter, eller den som gissar närmast vinner. Tävlingen avslutas den 28/7-13.
 
Lycka till! 
 
 

27 Juni

 
Ibland är det bra att ha bloggen, man får svar på saker direkt. Är det inte Emma (Lillens ägare) så är det Sara (hovis), perfekt! :D 
 
Red med bettet som jag skrev ett inlägg om förut och undrade lite vad funktionen med plattan i mitten var. Tydligen hade Lillen gått på detta mycket innan, så då testade jag att rida med det idag. Han tyckte nog att det var väldigt roligt med ny metall i munnen (haha) och gick och lekte med bettet en bra stund. Söte! Testade ett tjockt tvådelat bett förra veckan då jag tycker han inte riktigt går lika bra på eggbettet längre, men det trivdes han inte så bra med. Lite väl tjockt tror jag. Så det var skönt att hitta ett bett till som han gillar. 
 
Hade fortfarande lite samma problem som jag har med eggbettet, att han går och släpper stödet lite då och då, men det sitter inte i munnen det där, det sitter i bakbenen. Men han kändes lite gladare om man säger så, och det är som Ulf sa igår: Hästar är lite som barn är, leker mer med lådan istället för innehållet. Så det lönar sig att variera bett, schabrak, paddar, nosgrimmor och i stort sett allt man kan variera med. Hästarna tycker det är rätt kul ;) 
 
Jag var ute och skrittade min favorit skrittslinga idag, och Lillen var som sagt pigg och glad och "jätterädd" för allt. Haha ;) Vi var nog borta en timma ungefär, mysigt! Nu ska jag kolla fotboll, hejrå!
 
Arkiv bild ;) 
 
 

Visste ni att..

 
... Om du ska tävla på gräs, och det har regnat och du är orolig över att underlaget är halt så ska du inte sätta dig och börja "fisrida". Sätt hellre en ordentlig galopp med mycket tryck så att broddarna får ordentligt fäste. Ofta gör man tvärtom, men risken för att hästen halkar ökar ju sämre galopp du har
 
Ignorera sadeln ;) hehe

Lillens fanclub

Hihi


Lindor

 
Nu när jag har en häst som faktiskt behöver lindas, så har jag blivit helt insnöad på att köpa nya fina lindor. 
 
Lillen är ju lite "känsligare" i benen än vad Pompe är, så när jag ska rida på hårdare underlag så väljer jag ofta att linda. För att stödja upp och skydda. Dessutom lindar jag ofta hans ben efter hårdare pass, och man kan ju säga att lindorna går åt. 
 
Det som jag behöver just nu är ett par långa lindor som jag kan använda efter ridning. Jag vet att Lamicell har längre lindor, men letar också efter lite billigare alternativ. Sedan har jag dåligt med bra fleecelindor, har mest nylon och det är jag inget stort fan av. 
 
Även paddar är jag i stort behov utav. Större paddar att ha under natten, alternativt back on track samt nya ridpaddar då de jag har är rätt slitna. 
 
Nä, det blir nog en del att köpa in under falsterbo trots allt. ;) 
 
FLEECELINDOR I 4-PACK SCHOCKEMÖHLECROWN SWEDEN FLEECE LINDOR GLEN GORDON
Bildkälla: www.charlies.nu

Bettfråga - Hjälp!

 
Jag hittade bettet nedan bland mammas gamla hästgrejer. (Hittade en hink full med bett....). Och jag undrar vad den platta mittdelen i bettet utgör för skillnade gentemot ett vanligt tredelat bett. 
 
Någon som vet? 
 

Hello!

 
Idag är sådan där dag som jag inte riktigt vet vad jag ska hitta på. Och då menar jag både ridmässigt och "vanligt". 
 
Känns som att det kommer bli en fin dag iallafall, så jag kanske tar ut Lillen på en längre tur idag. Isåfall med Hacket. ;) 
 
Gårdagens hoppträning gick faktiskt riktigt bra! Äntligen börjar det släppa och det känns som att formkurvan går ganska så rakt upp för tillfället. Vi började efter att ha ridit fram i alla gångarter med att göra bakdelsvändningar i varje hörn på en litet 4-kantsspår. Vi skulle inte stanna och "börja skruva på hästarna" som Ulf uttryckte det, utan behålla samma takt och helt enkelt bara svänga runt utan at lägga för mycket energi på att det var en bakdelsvändning. Det gick faktiskt väldigt bra tillslut, och det kändes som att jag fick in en bra teknik. 
 
Efter det hoppade vi en rak linje på ena långsidan. Det var först en oxer, 3 galoppsprång över en studs och sedan 3 galoppsprång till ett räcke. Sammanlagt var det alltså 8 jämna galoppsprång fram till räcket. Vi red först utan stigbyglar för att inte spänna oss, och sedan med stigbyglar och då försökte vi återskapa samma känsla. Det gick bra! Han sprang iväg från mig en gång efter studsen eftersom jag släppte med ytterskänkeln. Sedan gick det bra! Han har sin stela vänstersida som verkligen visade sig idag. Gång på gång så sköt han undan mig i studsen och bytte galopp. Vi höjde upp oxern och räcket och testade på lite högre, och jag är faktiskt väldigt nöjd! :D 
 
Vi avslutade med att hoppa en kort bana på 5 språng + studsen. Först en böjd linje från ett räcke till en oxer, efter det en lång anridning till ett räcke på diagonalen, efter det långsidan med räcke - studs - oxer. Först hoppade vi det lågt, och sedan högre. Lillen var bättre än senast. Han vill fortfarande spänna upp nacken och trilskas lite men han börjar slappna av mer och mer. Jag försöker bara vara stilla med handen och erbjuda stöd samtidigt som jag rider honom fram till bettet. Som sagt, han börjar slappna av. Det sista låg kanske banan på 120cm, vilket inte kändes överhuvudtaget. Så det var skönt att det känns så okomplicerat. :) 
 
(Bad mamma filma, men tydligen var jag för snabb så hon hann inte... eeeh ja) ;) 
 
 
 

Hästskötare/fotograf sökes!

 
Ska iväg till Essunga och tävla på gräs på Lördag, och det skulle vara guld om någon skulle vilja hänga på som fotograf och extra hand.
 
Tycker vanligtvis att det fungerar att vara två på tävling (jag och mamma), men vissa tävlingar känner jag att det inte är fel att vara en person till. Jag bjuder på fika, och kan även tillägga att det inte blir någon tidig morgon. Vi åker vid halv 10 - 10... 
 
Så om någon känner sig manad att hänga på så hör av er antingen här eller på facebook. :D 
 
 

Såååå typiskt

Gissa vem som hittade sin försvunna boot? En dag efter att ha köpt sprillans nya för 400 spänn. Bojaaah!

Anyway, dags för hoppträning ;)


Nostalgi!

Det var inte igår man skrev ut startlistor!

Känns lite nice att sitta och stryka under sig själv och såna man känner. Som ni kanske ser känner jag inte så många på storhästtävlingar, haha!

Mobbad :(Regn...

 
Go lunch! Allt bra? 
 
Här är det iallafall bra, om man bortser från regnet som inte direkt förgyller vardagen, snarare tvärtom! Nu på förmiddagen har jag varit borta på restaurangen som jag skall jobba på under sommaren och skrivit på anställningsbevis! Känns riktigt roligt, och lite nervöst såklart! 
 
Har även lagt några timmar på att förbereda en riktigt rolig grej som snart kommer att presenteras på bloggen. En av de större grejerna jag varit med om i denna bloggen till och med. SÅ kul :D Förhoppningsvis kommer det att publiceras någon gång under veckan, ni lär väl märka. ;) 
 
Annars är läger lugnt. Hoppträning ikväll as usual, hoppas bara att regnet avtar så vi slipper regna bort när vi rider upp till klubben. Enligt yr.no så ska det inte regna i eftermiddag, så det håller jag stenhårt på. ;) 
 
Hörs sen kompisar! 
 
 
 

Bloppis!

 
Svarta supersnygga Veredus Olympic framskydd säljes. Stl S. Använda, alltså har de lite skrapmärken på insidan, annars i gott skick
 
Nypris: 929:- | Mitt pris: 400:- (eller bud)

(egen bild kan ordnas vid intresse!)
 

 
HV Polo schabrak, stl ponny. Passar 17'' sadlar utan problem. Ser dock konstigt och litet ut på storhäst, därför säljs det. I fint skick, endast använt på tävling. OBS: Schabraket är choklad brunt. 
 
Nypris: 600:-  | Mitt pris: 300:- (eller bud)
 
(Egen bild kan ordnas vid intresse)
 

 
 
Säkerhetsstigbyglar från Mountain Horse (Quick Release). Oanvända, kvar i sin förpackning. Damstl. 
Nypris: 1300:- | Mitt pris: 700 :- (eller bud)
 
(Egen bild kan ordnas vid intresse)
 

***'Intressekoll***
 
Guldigt ÄKTA böjt Swarovskipannband med stora stenar och brunt läder. Stl Full. Alla stenar sitter kvar, mycket snyggt och stilrent! OBS: Det guldiga på bilden
 
Nypris: 998:- | Mitt pris: 500:- (Ej bud) 
 
(Egen bild kan ordnas vid intresse) 
 

 
Är du intresserad av något så kontakta mig antingen på mail: fanny.kargede@hotmail.se, eller på facebook: Fanny Kargede Bärnsten eller i kommentarsfältet
 


Falsterbo!

 
För några veckor sedan så hade jag bestämt mig för att bryta traditionen att åka ner till Falsterbo Horseshow varje sommar. Men det verkar trots allt som att det blir i år ändå!
 
De senaste åren har jag varit där nere med Nico och Amanda, och bott där på campingen i några dagar och haft superroligt! Men i år kände jag att jag egentligen inte har råd, och sedan är jag egentligen inget stort fan utav att campa. 
 
Efter lite om och men, så verkar det trots allt som att jag tar mig ner iallafall. Jag är inte speciellt förvånad om man säger så, jag lyckas alltid leta mig ner på ett eller annat sätt. Detta året blir det iallafall bara en dag, och det känns faktiskt ganska skönt. Vanligtvis trivs jag med två dagar, så att man hinner gå igenom mässan i lugn och ro. Men förhoppningsvis köper jag mindre onödiga saker om jag bara har en dag på mig, då handlar jag in det som behövs och så är dagen slut. Perfekt! ;) 
 
Det blir antingen bara jag och mamma, eller jag, mamma och Becky som tar oss ner. Vi får se lite, har inte ens bestämt dag än. Hänger lite på hur mamma jobbar och så. Men om jag känner några som kvalat in singa unghästar hade det såklart varit kul att åka ner de första dagarna, skönt om det inte är smockfullt med människor heller... 
 
Någon av er som ska dit? :) 
 
(Bild från förra året)

Tuesday

 
Tja! Nu är jag tillbaka i Bollebygd igen, känns tryggt ;) 
 
Haft två mysiga dagar tillsammans med Evelina. Käkat gott, kollat på x-antal filmer, passat två missar, och tagit det väldigt lugnt. Skönt att få dra ner på tempot någon dag och bara vara, inga tider att passa eller några möten att komma ihåg. Lugn och ro helt enkelt! Fast jag måste medge att det är skönt att vara tillbaka med ;) 
 
Ska alldeles strax bort till stallet och trimma Lillen. Pierre och jag ska även experimentera lite med olika paddar. Kanske skriver mer om det sedan! Innan dess skall jag dock hämta ut ett paket som kom idag. Förhoppningsvis kommer det från Skara Hästsport och innehåller ett par boots. Perfekt tajming inför lördagen, tack Skara för bra service! :D
 
Nu hoppas jag bara att de är bra i storlek, vore segt om de är för små. Köpte i L, men eftersom det fanns i både XL och XXL så blev jag såklart osäker. Men Lillen har inte alltför stora fossingar, så L bör räcka. Det återstår att se ;) 
 

Framhoppning

 
Hur lägger ni upp er framhoppning? Såhär gör jag: 
 
När jag kommer in på en framhoppning ska hästen vara ordentligt uppvärmd. Jag skrittar alltid ett varv först, och sedan hoppar jag det lilla hindret tills det känns bra. Det kan vara 5 språng, och det kan vara 20. Men det brukar landa på runt 7-10 språng. Varför så många kan man undra, men det handlar om att jag vill att hästen ska vara avslappnad i sina språng på det lilla hindret, och komma in i rytm i lugn och ro innan jag börjar hoppa de högre hindrena. Jag vill ha många språng på låg höjd i kroppen helt enkelt. 
 
Sedan börjar jag med räcket. Hur mycket jag sänker beror helt på vilken häst jag sitter på, och vilken höjd jag ska hoppa. Vanligtvis två hål ner och ett språng på det, och sedan upp på tävlingshöjden och ett språng på det. Ibland två om det inte känns bra, men jag försöker hålla nere sprången på de högre höjderna. Efter det tar jag oxern. Den brukar jag ibland sänk ner helt, och ibland bara sänka frambommen på. Som sagt, beror helt på klass och häst. Skulle jag tillexempel starta Pompay i 110, så hoppade jag 110cm på räcket, men kanske bara 105 på oxern, däremot ganska så bred. Pompe blev nämligen lite grinig om jag hoppade stort och brett på framhoppningen, och jag vill komma in på banan med en positiv häst! Alla hästar har något speciellt man får tänka på, detta var Pompes grej. 
 
Oxern tar jag max 3 gånger, helst bara 2. Får jag dötid så låtar jag hästen pusta någon minut, och sedan jobbar jag med lite explovisitet och snabba reaktioner, så att de är med på noterna. Flyttar även bogar, bakben och har mig. Räcket tar jag en gång till innan jag går in på banan! 
 
Här är en film från Änglahoppet med Pompe när jag hoppar fram till 115. Ni ser skert att räcket ligger högre än oxern, och de språng som visas är de språng jag hoppade fram. (Det lilla hindret stod på framridningen). Det tredje språnget på räcket är i sig lite onödigt, men med tanke på känslan det gav så var det värt det då vi inte kommit riktigt bra på någon utav de två gångerna innan: 
 

Änglahoppet 2012

 
Kommer ihåg att det gick så förbannat kasst första dagen på detta meetinget, att jag var beredd att ge upp allt med Pompay typ. Men mamma övertalade mig att åka och debutera La+5 klassen som var dagen efter, och det gjorde jag. Det lönar sig att vara envis! 
 
 
 
Consolation klassen dagen efter debuten var inte heller så pjåkig, fick ett par riktigt fina språng! 
 
 
 

Gomorron!

 
Idag har jag en helt hästfri dag, och det känns ganska skönt faktiskt. Det är sällan jag inte är i stallet, är snarare där varje dag. Så att "slippa" det en dag är faktiskt skönt då och då även fast det är lite småtråkigt också! 
 
Mamma ska alltså rida Lillen idag, hon red honom även igår! Vi red ut 3 st i pissregnet, mamma på Lillen, jag på Hampus och Linn på Curre. Vi var genomdränkta, värsta jag varit med om på ett bra tag! Retligt nog tittade solen fram i slutet på ridturen... Älskar min grymma mamma som kan hjälpa mig med Lillen ibland. Hon ställer alltid upp om hon kan! :) 
 
Jag ska förbi mitt sommarjobb, restaurang Smakfullt, och skriva på ett anställningsbevis. Därefter ska jag och min kompis Evelina ta oss till Alingsås för att tillbringa två dagar där. Kommer nog att bli roligt :D 
 
Puss! 
 
 

+ - noll

 
Tjäna! 
Min dag har varit bra, och lite halvkass, men mestadels bra! 
 
Började som sagt med visning av en mycket nöjd hingst som precis fått betäcka två ston. Därav hade Pompe lite träningsverk, men framförallt lite ömma baktassar där han var utan skor i samband med betäckningen. Helt ok visning, han kämpade på bra trots att han hade lite problem med att trycka på bak. Kändes lite underligt att inte ha ridit honom på två månader, och det kändes dessutom att han inte riktigt fått den ridning han behöver. Han gick bara och krullade ihop halsen och släppte bettet helt och hållet, inte så roligt att känna, men där är han svår så jag klandrar ingen. 
 
Men som sagt, säkert beroende på betäckningarna, och att jag inte red med min utrustning. Jag blir helt seriöst handikappad utan den, älskar mina träns, tyglar, bett och framförallt min sadel! Jag tyckte Grisen var tapper trots att vi egentligen begärde lite väl av honom med tanke på omständigheterna. Han är världens finaste från insidan och ut! 
 
Spelade match på eftermiddagen, och det gick väl helt okej. Väldigt orättvist resultat då vi utan tvekan var det bättre laget, men vissa matcher är stolpe ut och det slutade med förlust 1-0. Det tråkigaste var spelarnas uppträdande TROTS att de vunnit, ska inte spekulera mer i det här mer än att jag inte förstår hur de kan tillåtas beträda en fotbollsplan, eller tillhöra en klubb överhuvudtaget. 
 
NU sitter jag och kollar fotboll på TVn, planerar lite sommartävlingar och tar det lugnt. Helt perfekt kväll
 
 
*Arkivbild*

Pompe!

 
Godmorgon! 
 
Idag är en viktig och rolig dag på många plan. En tjej ska komma och prova Pompay, och jag ska vara med och eventuellt visa honom om de skulle vilja det. Superroligt såklart, men lite underligt. Däremot kändes det konstigare att visa Sessan, Pompay har jag varit beredd på mycket längre. 
 
Idag är det även den 23e, vilket innebär att anmälningarna till Munka Ljungby i augusti öppnar, kl 18:00. Självklart är jag iväg och spelar match vid den tiden, så får försöka instruera mamma vad hon ska göra. Mamma kan inte TDB alls, då det är jag som i alla år har anmält mig själv till tävlingar, på gott och ont kan man väl säga... 
 
Nu ska jag dra mig, vi hörs senare! :) 
 
Fina Pompe! 

Midsommardagen

 
Hello! Kallt och lite blåsigt idag, men skönt för hästarna som slipper lite sommarplågor. 
 
Hade planerat att rida upp till klubben idag, visste dock inte vad jag skulle hitta på. Linn red med på Curre, och hon var sugen på att hoppa, så då gjorde vi det! Inget högt och krävande för Lillen, mer lite lek! Mitt enda krav vara att han skulle hålla en jämn galopp, och gå med någon form av eftergift i nacken. Det senaste har han dragit upp huvudet och spänt underhalsen i hoppningen, men det börjar försvinna nu när jag testat att rida på ett annant sätt. Jag får inte vara för "bossig" och drivande som jag var på Pompay, utan lite mer "visa vägen" och sedan bara stötta och inte driva. Det har fungerat bättre! 
 
Jag är säker på att det är pga min ridning han har spänt sig och dragit upp huvudet. På Pompay var man tvungen att vara väldigt tuff i hoppningen när det blev högre, och det sitter inpräntat. Lillen behöver inte den ridningen, och det glömmer jag lätt av. Måste slappna av lite i mellangärdet och bara erbjuda stöd och vägledning. Svårt det där, men det har gett resultat! 
 
Nu ska jag och mamma ta det lugnt hela kvällen, körde Julia till flyget förut så nu är det bara vi två i en vecka. Kommer sakna lillsyrran! 
 
 
 

Midsommar 2013

 
Hello allihopa! Det är sjukt att det redan är midsommar, hade vi inte påsklov nyss? 
 
Midsommar har alltid varit lite deprimerane för mig, dels är det nu det börjar bli mörkare igen, och sedan har de flesta utav mina midsommrar alltid varit ganska misslyckade haha. ;) I år ska jag och en kompis käka och bara ta det lugnt, och eventuellt drar vi iväg på något festligare framåt kvällen. Vi får helt enkelt se lite! 
 
Idag tog jag och Lillen det väldigt lugnt. Det var så jäkla varmt och kvavt i morse så vi båda svettades av att typ bara existera. Vi skrittade en sväng och jag passade på att plocka en fin blombukett, haha. Lillen var väl inte speciellt samarbetsvillig utan försökte hela tiden käka upp de blommor jag lyckats få ihop. Vi var väl ute i ca 40 minuter, inget krävande, men väldigt mysigt! 
 
Nu ska jag städa upp här hemma lite, så hörs vi säkert lite mer sedan. 
 
Trevlig midsommar! 
 
 
 

Så typiskt...

 
Under GHS så köpte jag ett par jättefina boots med fårskinn till Lillen, där tanken var att jag skulle ha dem endast på tävling. Jag hann använda dem två gånger på tävling innan den ena booten mystiskt försvann? 
 
Surt, speciellt när de är så himla fina, och inte speciellt billiga. Men men! Nu har jag beställt ett par nya, dock blev det den billigare varianten från Horse Guard, men minst lika fina! Visst vore det typiskt om jag hittar den försvunna booten nu, skulle inte förvåna mig om jag gjorde det... 
 
 
 

Varmt!

 
Hejsan! Igår när jag kom hem så var jag så trött att jag inte orkade starta datorn ens. Så därav blev det ingen mer update igår. 
 
MEN träningen gick super bra! Lillen var så himla fin! Vi värmde upp genom att släppa stigbyglarna och jobba med att flytta bakbenen på volten. Vi skulle stämma av att hästarna trampade med bakbenen rakt bakom frambenen, och detta gjorde vi genom att först flytta det inte bakbenet in under, och sedan det yttre bakbenet. Detta gjorde vi i skritt. Sedan gjorde vi många tempoväxlingar och halvhalter i både öppna och slutna, även övergångar. Lillen skötte sig superfint och var riktigt mjuk efter en stund, så det var roligt med tanke på att det tidigare i veckan inte gått så bra. :) 
 
Vi hoppade lite olika linjer med fokus på att behålla samma tempo genom hela banan. Vi hade en rak linje med en kombination till ett räcke med 4 galoppsprång i mellan. Det var medvetet lite kortare 4 språng för att se att markarbetet i hästarna satt där det skulle. Det kändes mycket bättre jämfört med förra gången, så det var skönt! :D 
 
Idag skoddes Lillen först, och sedan tömkördes han en stund i paddocken. Det gick bra, jag jobbade mycket med övergångar från galopp-trav, skritt-trav, skritt - galopp, halt - galopp osv. Det är väldigt varmt ute idag, och jag har superont i huvudet och tänderna efter att tandställningen spändes igår, så jag tar det nog lugnt idag. 
 
 

Som handen i handsken

 
Den enda ponny som jag faktiskt känt mig helt och hållet hemma med är inte Pompay, som många kanske skulle kunna tro. Utan den ponny som jag stämt allra bäst med genom mina ponnyår, och som jag innerligt önskar vore 30cm högre, är Sessan. Så jäkla trist att jag inte hittade henne ett år tidigare, den ponnyn hade kunnat göra underverk. Helt fantastisk! 
 
Sista starten med henne gjordes i Alingsås den 6/10-12, och vi avslutade vår tävlingstid tillsammans med en 5e placering i debuten i La+5. Som ni ser på filmen, hel grym, som en katt. 
 

Taggad!

 
Idag är det onsdag - vilket innebär hoppträning! 
 
Avslutade fotbollsskolan idag med tävlingar och vattenkrig - gissa vem som var blötast? Kul var det dock, och jag har haft en superkul vecka! 
 
Idag var det inte alls många anmälda till hoppträningen. Vanligtvis är vi 2 eller 3 grupper med 3-5 personer i varje. Idag var det dock bara jag och Elin som ville vara med, så det var nära att det inte blev någon träning. TUR som vi har, så var Ulf ändå nere i Borås, och tyckte att det var värt att komma ut för att träna oss två. Så det blir hoppträning, nästan privatträning till och med. Lyxigt! 
 
Jag måste dra mig nu, ni får en detaljerad utvärdering sedan. Blir nog en del individuellt arbete idag! 
 
Grisen får vara med på bild idag! ;) 
 

Hästfolk gör en aldrig besviken

Det är roligt det där, hur en människa kan bete sig. Jag försöker stå fast vid mitt motto, att kunna stå på egna ben utan att sparka undan någon annans. Tyvärr gör många människor tvärtom...
 
Detta skall inte bli något åsikts inlägg, utan bara ett statement där jag vill framföra att jag på ett sätt är trött på sådant folk, och att det på samma gång är väligt underhållande. Man slutar verkligen aldrig förvånas över vad folk kan skriva och anklaga varandra för. Good! 
 
Dagen idag har varit relativt bra. Jobbet gick fort, och imorgon är det avslutning för RAIS fotbollsskola 2013. Lite småtråkigt då jag faktiskt tyckt att det har varit väldigt roligt! Efter en snabb mellanlandning hemma så begav jag mig bort till Lillen. Han var lite småhängig, antagligen har han tryckt i sig en massa gött gräs i den nya hagen. Pysslade en bra stund och han hann piggna till lite innan jag red iväg, så det var skönt. Red en ganska kravlös runda på 50 minuter på hackamoret, vilket gick helt okej. 
 
Det känns som att vi är inne i en liten svacka just nu. Nu har jag snart haft honom i två månader och vi har börjat hitta lite knappar på varandra. Han har hittat mina svagheter och utnyttjar dem till fullo för att komma undan, och på samma gång har jag hittat hans, och låter honom inte komma undan. Så vi är väl rätt irriterade på varandra för tillfället. ;) Men som jag alltid tänker när det går emot lite - det är detta som gör att vi utvecklas. Om några veckor är vi tillbaka i det där positiva igen, fast då mycket starkare och mer sammansvetsade än innan! 
 
Natti! 
 
 
 
 
 

Den stora frågan...

... just nu lyder: 
 
- Essunga eller Frillesås v26? 
 
Sitter och planerar lite tävlinga framöver. Det stora målet i sommar är att åka ner till Munka och hoppa meeting i Augusti, och fram tills dess är det väldigt tunt med tävlingar. Vill dock ha lite fler starter i kroppen, och eftersom det är så dåligt med tävlingar får man ta vad som finns, helt enkelt. 
 
Tävlingen i Essunga går på gräs, och isåfall är det 100cm och 110cm som gäller. I Frillesås går det på grus, visserligen på stor bana, men där blir det isådall 95cm och 105cm eftersom det känns väl saftigt att hoppa 115cm. 
 
Eftersom jag aldrig tävlat hoppning på någon utav dessa ställena, så tänkte jag rådfråga er vad ni har för erfarenheter av Essungas gräs och Frillesås grus? Det lutar åt Essunga, eftersom det är de klasserna vi ligger på i nivå för tillfället, och eftersom det går på gräs i Munka så är det aldrig fel att känna på gräs innan. Men om gräset är dålig i Essunga, så struntar jag hellre i det. 
 
Svårt det där, ska kolla med Ulf med ;) 
 
 

På min shoppinglista!

 
Trots att jag egentligen inte planerat att åka till falsterbo i år, så verkar det som att jag kanske blir tvungen iallafall. För helt plötsligt har jag kommit på lite roliga grejer jag vill köpa. ;) Någon som är förvånad? 
 
- Jag letar som en besatt efter en grön huva som matchar mitt gröna Italia schabrak. Någon som har förslag på någon som skulle kunna passa? 
 
 
- Dessutom vill jag ha ÄNNU ett tävlingsset, hade inte Lillen varit dödligt snygg i ett vinrött? 
 
(Bildkälla)
 
Sedan vet ni ju sedan innan att jag vill ha nytt träns med, well well, bara att spara :) 

Duktig liten häst

 
Lillen skötte sig helt okej idag, jag skötte mig inte riktigt lika bra... 
 
Hade framme lite studs och upphöjda travbommarna. Red fram ute i skogen, och fortsatte sedan inne i paddocken. Vi var nog båda lite "ring-rostiga", eller borde kanske säga ofokuserade och jag blev irriterad istället för motiverad när det inte gick som planerat. Kort och gott - inget bra pass alls. 
 
Lade pga av detta allting på en simpel nivå. Nöjde mig med mindre än vanligt, men hellre det än att jag och hästen lämnar ridbanan missnöjda. Lillen fick hoppa studsen, vilket han tyckte var ganska roligt! Jag själv skötte mig över studsen, men efter det vart jag inte riktigt så vass. Kom inte riktigt till ridning, kan delvis bero på vår usla paddocks underlag, men också att jag helt enkelt är slö. En vanlig åkomma hos mig under sommarlov. Så nä, nu är det tillskärpning och jag ska både bli nyttig och mer aktiv i allt jag gör. No excuses
 
Efter ridpasset duschade jag av Lillen, och sedan släpptes han och kompisarna i en ny helt orörd sommarhage. Denna hagen är mer tacksam än förra, den är inte lika geggig och dessutom helt platt. Så ingen mer lerig häst, woho! Däremot får jag lägga till en växel i ridningen, för han har allt börjat få en riktigt go gräskagge. ;) Är lite sugen på att de dagar jag inte jobbar, köra två ridpass om dagen. Ett på morgonen och ett på kvällen. Vi får se, men det lär ju hålla igång mig åtminstone. 
 
Vi hörs sedan, ska äta min sista kebabtallrik för denna sommaren. Hadet! ;) 
 
 

Laddar om

 
Hallå! Ni som inte jobbat med barn, ni har ingen aning om hur det tar på krafterna. Och ni som har - vi förstår nog varandra! 
 
Är hemma och mellanlandar mellan jobbet och stallet. Är inte lika trött som jag varit de andra dagarna, men tillräckligt seg för att behöva en powernap. Min allergi var som bortblåst idag! Kan bero på att jag tog både tablett, ögondroppar och nässpray i tid idag. Gött i vilket fall! 
 
Idag ska Lillen få jobba med bommar i paddocken. Undviker vanligtvis stallets paddock, då den inte är mycket att hänga i julgranen. Men vill börja rida mer på gräs innan grästävlingarna, och eftersom ena halvan består av gräs så funkar det perfekt. Dessutom har vi bättre material i stallet för att jobba med upphöjda bommar etc. än vad klubben har. Så idag ska jag trots att jag inte diggar vår paddock, försöka genomföra ett pass där. 
 
Vi får höras lite senare, för nu ska jag nana en kvart eller så ;) 
 
 

Film från 1m rundan

 
Har ännu inte lagt ut filmen från 1m rundan som jag placerade mig i för två veckor sedan, men här har ni den! ;) 
 

Ny design!

 
Vad tycks? ;) 
 
 

DÖ!

 
Jag är så galet trött på min j*vla allergi! Är för tillfället superallergisk mot gräspollen, eller ja, har varit det sedan jag ar 4-5, men det har gått upp och ner och de senaste åren har det varit väldigt lugnt. Men nu, ni skulle bara veta... 
 
Iallafall! Jobbade idag, skulle egentligen hjälpt till på tävlingen efter det, men pga allergin så gick det inte. Har både tabletter, nässpray och ögondroppar - men idag var det halsen som strulade till det hela. Den kändes svullen och tungan kliade som tusan. Valde att vila och låta bli att gå ut resten av dagen idag, så kanske det lugnat ner sig till imorgon. Lillen får alltså vila, något jag planerat då jag misstänkte att jag skulle vara trött idag. Så det går absolut ingen nöd på honom :) 
 
Har inte så mycket att tillägga för tillfället, så vi hörs lite senare :) 
 
 
 

Första dagen på första sommarjobbet

 
Jajamän, you got it right! Idag har jag jobbat min första dag på mitt första sommarjobb för den här sommaren. Har detta året lyckats få TVÅ jobb, riktig tur, och det är väldigt roligt - såklart! 
 
Det jag gör nu kan jag väl inte riktigt kalla jobb, för jag tycker att det är riktigt roligt! Jag är nämligen ledare på en sommarfotbollskola i Rävlanda (min klubb). Det är bara 5 dagar, och det är bra tider, 09-14. I detta ingår lunch, arbetskläder (shorts, t-shirt, strumpor, långärmad tröja) och lön, väldigt bra lön. Så det är riktigt nice! 
 
Efter att ha jobbat, så drog jag till klubben för att hjälpa till på tävlingen som hölls idag, KMet. Var där till halv sju - sju, och sedan åkte jag och red Lillen. Han var superfin igår, då hoppade jag lite småhinder på serpentin, och han släppte efter fint i sidorna och var väldigt mjuk i slutet på passet. Skrittade och travade på hacket idag, det fick räcka. Min pollenallergi gav sig även tillkänna så nu är jag grymt trött ;) 
 
Just det! Det åskar och regnar en del här just nu, läskigt. :( 
 
Gammal, men skön bild ;) 
 

Ännu mer bilder!

 
Jag har lagt upp långt ifrån alla bilder, men ni får hålla er lite tills den nya designen kommer upp. ;) Här är dock några till som Becky lade upp på sin blogg! 
 
 
 
 
 
 
 

Gomorron gomorron!

 
Eller borde jag säga go lunch? 
 
Ännu en gång har jag lyckats stänga av väckarklockan, och sovit till halv 12. Tyckte det var en bra idé att sova ut ordenligt två dagar, problemet är bara det att jag gjort det hela veckan nu TROTS att jag satt på alarm. Men jag stänger av det varje morgon, trots att jag sätter den på 10 som vanligtvis är sovmorgon för mig. Haha, problem! 
 
Igår blev det inte riktigt som jag tänkt när jag skulle ha lite bommar framme. När jag kom upp så var Tedde där och red dressyr, vilket inte gjorde något då jag passade på att rida fram ordentligt. När hon var klar så började jag bygga fram studs och cavalettis, och precis när jag är klar så knackar ridskolan på. Det var bara att plocka undan och rida hem "något" irriterad. Ridskolan är ute i paddocken för det mesta nu, och därför valde jag att vara inne i stora. Kunde ha valt lilla ridhuset som tydligen är till för "privatryttare", men det är mindre yta och sämre underlag. När jag ska göra övningar som sliter mer än att bara rida på marken, så är jag gärna på fibersanden. Speciellt nu när ridskolan är ute. 
 
Det värsta med hela grejen var nästan att det var en knattegrupp, som bara använde HALVA stora ridhuset. Hade då ridläraren när hon såg att jag plockat fram massa grejer kunnat säga att de kunnat gå till lilla istället, så hade det varit så himla bra. Man behöver inte utnyttja sin makt till allt, det är viktigt att få saker att fungera med kan jag tycka. Och så undrar de varför privatryttare inte alltid älskar ridskolan... Vi anpassar oss alltid efter ridskolan, men jag tycker det är löjligt att man till varje pris MÅSTE vara i den nya ridhuset, att man faktiskt gör såhär, när det lilla ändå står ledigt. Gah! 
 
Jaja, inget stort problem egentligen, men tillräckligt för att bli sur över. Speciellt när ridläraren ifråga beter sig väldigt dåligt och inte lyssnar på vad jag har att säga. Utan bara förvränger allt och får det att låta som att jag vill ha "bestämda hopptider"? Nej, det vill jag inte ha. 
 
Jag och Astaire gör iallafall ett nytt försök idag, och då rider vi upp innan lektionerna börjar. ;) 
 
 

Liten Lillen!

 
Här med sin mamma, Grace Kelly :) 
 

Är det någon som driver med mig?

 
Vad är detta för jäkla skitväder? Flera veckor sol i sträck, och så kommer detta mitt i allt. Kul... 
 
TUR att jag satte på Lillen täcket igår. Var lite osäker med tanke på att de har mycket träd och sådant i hagen, men så tog jag på honom idag ändå. Och det var väl tur, förhoppningsvis kan träden och täcket hålla den värsta vätan borta. 
 
Idag är det planerat att rida upp till ridhuset och leka lite med studs och cavalettis. Ska försöka ta mig bort om någon timma eller så, hoppas att regnet avtagit lite då - annars blir det att klä sig i regnkläder frånt topp till tå. 
 
Håller på med den nya designen också, men det kommer nog ta någon dag till innan den kommer upp, får inte riktigt till det! 
 
Hörs sen ;) 
 
 

Min kropp är slut

 
Hejsan! 
Idag har jag bannemej inte legat på latsidan, nejnej, jag har varit på badhuset med min 7åriga kusin! ;) 
 
Vet inte hur många gånger jag sprungit upp för den där j*kla trappan till rutchkanan, eller simmat oräkneliga längder för att hämta bollar och diverse flytgrejer. MEN jag har haft grymt roligt, badhuset är roligt. Hehe... 
Dock är kroppen helt utpumpad nu, men jag gillar det! Simmning och bad gör att man blir sådär gött trött i kroppen, inte som i fotboll där man liksom blir trött på ett mer slitsamt sätt. Tror ni förstår ;) 
 
Nu ska jag bort till Lillen och rida! Det börjar mulna på lite, så får nog lägga på ett kol. Blir en lugn joggingrunda idag. Så får vi se hur resten av veckan ser ut, inte riktigt planerat det än. ;) 
 
Vi hörs sen ;) 
 
 
 
 

Mer från Becky!

 
Becky la upp ÄNNU mer bilder häromdagen, här kommer dem: 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Givande träning!

 
Det är lustigt när man tänker på det, ju värre en träning känns, desto mer får man ut av den! 
 
Idag märkte man att Lillen fått mer styrka och ork. Han har börjat "trotsa" lite genom att dra upp huvudet som en giraff och släppa ryggen helt och hållet. Han går liksom emot bettet, och jag blir då lätt för hård och låst i handen, vilket gör situationen värre. Så ja, frustrerad tjej. Tur man har Ulf! 
 
Han tyckte att jag bara skulle höja händerna, och mjukna i min ridning. Se till att handen är i samma höjd som bettet så att vinkeln blir korrekt och så att jag inte låser mina händer. Han tyckte att vi skulle ge det ett litet tag, Lillen inser snart att han får jobba oavsett vart han har huvudet. För om jag höjer handen, blir sprången mycket bättre än om jag inte gör det, så han får ta i oavsett. Såklart blir sprången som bäst när han är sådär rund och go som han "brukar" vara. Men det kommer, min perfektionist sida får helt enkelt vika sig ett tag. ;) 
 
I slutet av träningen så uppmärksammade Ulf en intressant grej. När jag hoppat sista hindret på banan, så hade Astaire inte huvudet bland molnen, utan var rund och avslappnad. Detta har antagligen något att göra med att jag slappnar av i min ridning efter sista hindret. Ska försöka överföra detta även mellan hindrena, men det borde inte vara så svårt. Jag har åtminstone en vetskap om HUR det ska kännas, så ja, det är bara att jobba på! ;) 
 
Nu är Becky här och vi ska käka paj och greja med bilder. Älskar sommarlov! 
 
 

Läsarfråga!

 
* När ni lindar, använder ni paddar?
* Vilken typ av lindor föredrar ni att använda vid ridning eller vid nattlindning? 
 

Bilder från igår!

 
Becky hade redan hunnit publicera några bilder på sin blogg nu ikväll. Hon skrev även att det kommer ut ÄNNU finare bilder där imorgon, can't wait! För visst är de som hon redan tagit riktigt härliga? 
 
Tusen tack bästavän <3 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Visst har han ändrats mycket i kroppen? 
 
 

I väntan på bilder

 
Detta kan nog vara det jobbigaste, när man vet att Becky sitter inne med en hel bunt suuuuperfina bilder. Fyfan, ÖKA ;) 
 
Jag får dom iallafall först imorgon, eller rättare sagt, jag åker och hämtar dom. De ska raka vägen in på hårddisken, fast hon får redigera först, för hon fotar i jobbiga RAW formatet som mitt ps inte vill redigera i. Onödigt ;) 
 
Vill även göra ett förtydligande angående mitt förra inlägg där några blev rätt upprörda. Jag var inte ute efter att varken höja mig själv till skyarna, eller trycka ner någon annan. Och de som tog åt sig, det var inte meningen att ni skulle göra det. Det var inte meningen att någon skulle göra det! I grund och botten handlar inlägget om något som en person sade till mig för några dagar sedan. Att det var taskigt mot de mer ORUTINERADE tjejerna om jag startade en LC med Pompe. Så det är inget JAG hittat på. Jag erkänner att jag uttryckte mig lite klumpigt, och kunde istället för yngre tjejer skrivit orutinerade. För det finns yngre tjejer som är minst lika duktiga som mig!
 
Sedan blir jag trött när personer målar upp en bild som inte stämmer, förvränger mina ord. Läs det som står, och hitta inte på massa saker som att "jag tror att jag är världsbäst" eller att jag tycker att jag är den "enda duktiga ryttaren i klubben". Har jag skrivit det? Nej. 
 
Nog om det! Är det någon som undrar, så skriv inte någon Anonym kommentar utan fråga istället öppet hur f*n jag tänkte där! Antingen här på bloggen, eller facebook. 1000 gånger enklare att ge en rättvis förklaring då. :)
 
Nu ska jag käka, och sedan nana. :) 
 
 

Missar KM i år

 
De senaste månaderna har jag varit helt förvirrad i min planering. Här har ni tjejen som skulle behöva en kalender både i skolan, rummet, köket, stallet och nej, mobilen är uppenbarligen inte tillräcklig... 
 
Det var allt ifrån att boka in provjobbstider där jag beställt frisörtid, till att missa tandläkartider med timmar. Men det som jag faktiskt stör mig allra mest på, var att jag tackade ja till ett jobb - samtidigt som hopp KM går, både med ponny och storhäst. YES! 
 
Stod i valet och kvalet men kom tillslut fram till att pengar är mycket viktigare än några titlar. Detta tog såklart emot då jag är tävlingsmänniska x-treme och har tre KM titlar att "försvara" från förra året. Men fortfarande, cash is king. 
 
Och JA, även om jag startat MSV med Pompe, LA med Hampus så hade jag LÄTT varit med och hoppat KM med båda två för att vinna. Jag vet att det är en del som stört sig på detta, och på lite olika sätt försökt få mig att ändra mig, men helt ärligt! KM är KM, och är till för alla ryttare i BORK, oavsett nivå. Sedan att det är "taskigt" mot de yngre tjejerna. B-U-L-Lshit. Jag har väl också varit där någon gång? Jag har flugit av på 2 utav de 5 KM jag startat, så sluta snacka om att det inte är rättvist. 
 
På samma gång är jag inte allt för ledsen! Jag väljer arbete och pengar framför tre starter i en Lokal LC. Det hade varit värre med DM, eller SM, eller VM eller varför inte OS? Dessutom tycker jag att det är kul att tjejerna slipper mig, för har jag och Hampus/Pompe/Astaire en bra dag så är vi svårslagna i de klasserna. Så är det!  Tjejerna är också såklart superduktiga, men rutin slår högre i sådana sammanhang. ;) 
 
Slänger ut lite bilder från de KM jag vunnit! :) 
 
sdfsf
Med Idefix 2009
 
Med Pompay 2011
 
Med Pompay 2012
 
Med Hampus 2012
 
Och även om jag och Vannie inte vann, så kom vi faktiskt tvåa! 2012 (storhästdebuten) 
 
Fotografer: Matilda Sjöberg (3 sista bilderna), Rebecca Buijs (bild 2) och Evelinga Gustafsson (bild 1) 
 

Trimmåndag

 
Hello! 
Känner mig väldigt omotiverad till att göra något just nu. Är alltid trött? Jättekonstigt, men det beror antagligen på att jag inte riktigt strukturerat upp min vardag ännu. Sover fortfarande till 12 efter snart en veckas lov. Inte så jättebra ;) 
 
Hur som helst är det en del jag behöver ta tag i! Ska ha en ny header + design tänkte jag. Den jag har nu känns lite dyster och mörk, så en gladar och sommrigare header står högt upp på listan. Ska även göra massa tråkiga saker, som att gå till banken och vårdcentralen, dock inger jag kan skita i. Bara så himla segt att ta tag i -.-
 
Som vanligt så ska jag och Lillen leta oss upp till klubben och trimma lite! Blir nog att jag lösgalopperar i ridhuset, och sedan jobba med lite upphöjda bommar. Ska även försöka få någon, antingen Becky eller Jullan, att fota mig. Behöver lite bilder till headern, så vi får se vad vi kan åstadkomma. 
 
Har ni något ni önskar att jag ska skriva om? Känner mig väldigt öppen för förslag, haha :P 
 
 

Fina Grisen!

 
Var lite småjobbigt att hälsa på Pompe idag, faktiskt! Däremot var det inte jobbigt att lämna honom, och det är ju skönt! Känns som att vi inte är helt klara med varandra, trots allt. ;) 
 
Skulle egentligen hoppat honom på KM nästa helg, men eftersom jag jobbar så blir det svårt. Jag hoppas på att eventuellt kunna ta ledigt bara någon timma, men vi får se, pengar är viktigt för mig nu så det är ju prioriterat. 
 
Nu ska jag kila vidare, Emma kommer snart ut och jag har lite att stå i. Harre! ;) 
 
Pompe förra sommaren 

Min fina gris

 

Lördag

 
Är det inte lustigt att jag redan tappat bort ordningen på vilken dag det är? Haft sommarlov i 3 dagar och trodde att det var Måndag idag. Älskar lov, så jäkla skönt! 
 
Idag ska jag och mamma åka och lämna de sista grejerna som tillhör Pompe hos Catharina. Känns lite underligt såklart, lite tomt på något vis, men samtidigt ska det bli väldigt kul att träffa allihopa. Vet ju att Pompe älskar att stå hemma hos sig, så han har det toppen. :) 
 
Sedan i eftermiddag så kommer Emma, Lillens ägare, och hon ska visa mig lite hur hon har tömkört honom! Fick med en väldigt fin tömkörningsgjord, så detta kommer vi utnyttja. Annars är dagen väldigt lugn. Det gick väldigt bra igår när jag och Becky red ut. Hästarna var till en början ganska seg, men i slutet på rundan var det full fart. Härligthärligt! :) 
 
Hörs sedan, have to go! 
 
 
 

Hur ser planen ut?

 
Har ännu inte riktigt klargjort min plan för sommaren med Lillen för er. Dels på grund av att jag haft annat för mig (haha), men även för att jag inte riktigt bestämt mig för hur jag ska ha det. 
 
Så här tänker jag just nu: 
Med senaste rundan i åtanke så insåg vi att Lillen och jag behöver mer träning, både individuellt och ihop. Med detta menar jag att vi måste lära känna varandra ytterligare, samt träna upp hans styrka och kondis ytterligare. Detta måste jag balansera med att hålla honom motiverad, glad och nöjd. Något som fungerat bra hittils! 
 
Träningsmässigt ska jag de veckor som kommer varva intervaller i skogen, med långa skrittrundor och ulf-träningar. Självklart ska jag fortsätta med jobbet i ridhuset med lösgalopp osv, men minskar de passen och satsar på lite mer uthållighetsträning i skogen. Även fast Ulf tycker att en häst ska kunna gå 365 dagar i ett ridhus, så känns det inte rätt just nu. Vi ska ha roligt på andra planer först! 
 
Tävla ska vi väl också göra, dock avvaktar jag lite där just nu. Han var som sagt SUPER på alla de starter vi gjort hittils, men det saknas en del viktiga ingredienser för att det ska bli riktigt bra. Så jag skyndar hellre långsamt, och kommer ut väl föreredd på uppgiften. Något man dessutom skriver under på att hästen är vid varje anmälning man gör. 
 
Vad som är preliminärplanerat i tävlingssammanhang är framförallt meeting i Augusti nere i Munka - där jag var och praktiserade. Ulf bygger dessutom! Annars är det endagars som är planerat fram tills dess. 
 

Vad kan man säga?

 
Behöver jag ens ursäkta min uteblivna bloggning? Sol, värme, avslutning, sommarlov? Nej, jag tror ni förstår. 
 
Först idag känner jag att det är okej att sätta mig och blogga, så nu kör jag igång igen. Har ändå inte haft något intressant att skriva om i hästväg, Lillen har nämligen vilat denna veckan. Han har fått gå i sommarhagen med alla kompisarna och jag har bara varit ute i hagen och hållt koll på hans mugg. Ulf tyckte inte ens att jag skulle tittat på honom under en vecka eller två, men det klarar jag kanske av i max två dagar haha. 
 
Idag ska jag iallafall rida! Becky har nämligen återfått intresse för ridningen och har börjar rida Bolero igen. Superkul! :D Saknat alla våra störda upptåg, det finns en hel del nämligen. Borde kanske dra några utav dem någon gång, ni skulle bli chockade...  Så vi ska ta oss en tur ut i solen! Men vi väntar till ikväll, lite väl varmt just nu. :) 
 
Kommer upp mer inlägg under dagen, det kliar i fingrarna! 
 
Minnen ;) 

Resulat 110 2/6-13

 
Börjar "åt fel håll" med att dra resultatet för 110 klassen i Söndags. Har inte hunnit fixa filmen på 1m då den ligger på mamma iphone, jullan filmade nämligen 110n med systemkameran. Så ja, vi börjar med det material vi har, för visst är det bättre att ha resultat + film i samma inlägg? 
 
| 110 cm | A:0/A:0 | Lokal | 8 fel fas 1|
 
Kan ju inleda med att denna klassen helt och hållet var ett test från min och mammas sida. Vi ville se lite hur han betedde sig med två klasser på en dag, om han hade tillräckligt med ork. Vi ville helt enkelt få en mall med lite klarare riktlinjer. På framhoppningen var han inte lika full med energi som inför första. Rev räcket när det var lågt trots att vi kom bra och liknande. Jag hittade heller inget bra läge till hindrena, och fick inte ordning på galoppen. En kombination av att vi båda var lite matta/trötta skulle jag tro. Fick inte riktigt ihop det ;) 
 
Efter några helt okej språng så gick vi ner, ville spara på honom så mycket så möjligt då jag kände att ingen utav oss riktigt var på topp. Inleder rundan bra med ett härligt språng på ettan som står på diagonalen, tvåan bra, en böjd linje till trean och det är här problemet med att jag inte riktigt red ihop honom ordentligt kommer. Skulle gjort en tydligare halvhalt, kommer nämligen lite nära på trean som han, bra som han är, löser ändå. Duktiga hästen! Fyran inga konstigheter! Sedan är det kombin, oxer in till räcke. Normalt avstånd i mellan. Kommer även här pissdåligt, smyger in på oxern och får med frambommen.
 
Efter kombin kom sexan som kom snabbt ur en v-formad vänster sväng. Gällde att inte sitta och fisrida och börja plocka i munnen, och det gjorde jag inte heller. Kom även här nära, men det gjorde inget eftersom han är såpass ärlig och jag gav honom ett schysst understöd (till skillnad från hur jag gjorde på hinder tre där jag fick lite panik typ, hehe), så det gickockså bra! Efter det kom en böjd linje till ett räcke, där fesred jag så in bomben! Gjorde varken från eller till, satt mest och höll i tygeln typ. Skulle bestämt mig tidigare för om jag skulle satt en större galopp eller samlat upp honom. Hur som ett skitpet skulle jag vilja säga, helt och hållet jätteonödig. Innan sista hindret i grunden insåg jag att jag var tvungen att sätta honom lite extra på röven och gör för första gången den rundan en tydlig förhållning, haha. Sitter kvar en del ponnyridning i mig, men vi jobbar på det! ;) 
 
Här har ni! 
 
Tror ni ser att han är väldigt hög i nacken denna rundan, vet inte riktigt varför, men önskar att jag hade lagt lite mer tid innan första hindret på att få han att blir lite rundare och inte släppa ryggen. Kanske hade gjort att rundan fått bättre flyt och språng. Men jag lär mig, och tänk på hur bra det kommer att bli när vi är mer ihopridna, dröm! 
 
 

Sista skoldagen!

 
SÅ himla skönt, tvåan är snart klar, kan inte vara mer lättad. 
 
Har så mycket material att publicera, filmer från rundorna igår, resultat, bilder osv. MEN hinner inte det nu, sa iväg på match. Däremot kan ni vänta er åtminstone en film ikväll, nice va? :) 
 
Vi hörs sedan! 
 
(Kan inte se mig mätt <3) 

Stjärnan!


Tischabränna x-treme

 
Gissa vem som körde på piké idag? Gissa vem som också glömde solkräm? I did! 
 
3/4 av min arm är röd, snyggt som fan med tanke på att jag planerat att ha långklänning på avslutningen. Får hitta nåt att ha över helt enkelt... Gick bra på tävlingen idag! Inte så många missar från någons sida, fast i slutet åkte 3-4 st av på raken. 
 
Har precis käkat lite grillat, och ska snart sätta mig på moppen igen (ja, 18 år och moppe) och ta mig till stallet. Lillen ska ridas och tvättas, sedan ska all utrustning putsas och packas. Så det är en del att stå i! 
 

Idag äre jag som är chef

Lokal ponnytävling på klubben, nostalgi! Är dessutom banchef. Gött väder med!


RSS 2.0