Ny hjälm?

Känner mig i stort behov utav en ny hjälm, en ventilations hjälm! Min JW är sjukt varm nu på sommaren, höll på att dö igår. Kan heller inte bortse från att den har börjat blekas :/

Har en vardagshjälm som är ventialtionshjälm, köpte den från hööks för ca 2 år sedan. Så himla skön att rida i hemma, är verkligen en grym tillgång nu på sommaren! Dock är den ganska så sönderrepad, haha, så jag skulle ALDRIG ha den på tävling....

Har funderat lite på en GPA, såklart, en svart tone in tone eller en med svart och brunt. Såååå snygga - och sköna!
Har även varit lite inne på uvex, de är schystare i priset och har i stort sett samma funktion. Dock är de inte lika snygga som GPAn.

Har lite pengar undanstoppade från jul och min födelsedag, samt ett sommarjobb, och en bra kontakt som förhoppningsvis kan fixa en GPA till lite reducerat pris. ;)

Vilken av dessa två hade ni valt?




Film från Brämhultshoppet - Hampus


Om några timmar lyfter vi!

Åh! Är faktiskt lite nervös, haha, eller kanske förväntansfull? Ska iallafall bli så sjukt skönt att komma iväg lite.

Klockan 17:00 lyfter planet från Landvetter, så vi är det någon gång ikväll. Vi ska bo på hotell Cactus, 20m från Ellis beach. Hur underbart?!
Håller iallafall på att packa lite just nu, har ingen aning om vad jag ska ha med mig, och mamma är inte hemma så hon kan inte hjälpa mig. Aja, det jag inte får med mig kan jag ju alltid köpa där!

Som ni säkert förstår kommer updaten att vara lite begränsad. Har gjort några tidsinställda, och vet att hotellet har trådlöst så någon typ av update kommer det att bli. :)

Här får ni lite bilder på dit vi ska, förstår om ni blir lite avis! ;) hiho!





Jag är hopplös

Skulle ta en mickropaus efter att ha kommit hem från skolan idag, var riktigt trött! Tror ni inte att jag somnar och sover i sådär TVÅ timmar? Haha ;)

Har från och med nu 1 timma kvar till Desperate housewives, och på den timmen ska jag hinna packa, plugga och göra klart filmerna från helgen. Bara att sätta igång, ni vet vad ni har att vänta er imorgon!



Vad har jag gjort idag?

;)


Planerat

Här ser ni min tävlingsplanering för sommaren. Det enda som saknas är 3 anmälningar till varbergshoppet ;)

Sedan är den väl inte helt klar än, ska tex hoppa någon mer på pompe och Sessan innan klara & flisan cup, där jag bara har med Hampus ;)

Ses vi någonstans? :D


Däckar nu

Hej på er!

Dagen började med lite APL, idag handlade det om att stängsla sommarhagar. Lagom kul för mig som är livrädd för högt gräs, usch! Madde bjöd på lite go lunch på La Familia, och en glass på glassbaren. Godag!

Var borta i stallet och fixade lite med Sessan, hon åkte nämligen hem idag! 1-2 veckors ledighet förtjänar hon allt nu när jag drar till Rhodos. ;) Släppte henne i sommarhagen tillsammans med resten av stuteriets hästar, riktigt fint att se på dem. Alla möjliga färger och typer av hästar och ponnyer, som drar järnet över hagarna. ;) Allt gick bra iallafall!

Passade även på att tjingsa på Pompay. Han går i en stor och supermysig sommarhage tillsammans med ett halvblods sto för tillfället. Snacka om nöjd häst! Han har dock börjat klia sin man och svans igen, suck! Blir att slänga på exemtäcket så fort han återvänder, hästjäkel ;) Positivt var iallafall att han blivit superfin i hullet, han har rundat till sig bra faktiskt, så nu ska vi fortsätta bygga där. :D

På bete med sto förra sommaren :)

Bilder från igår - Hampus









Bilder från igår - Sessan












Resultat - Hampus

LC - 80cm | bed. A:0/A:0 | Vinst!

Har efter första tävlingen börjat hitta honom mer och mer. Var på honom över varenda hinder och då hoppar han ju såklart därefter. Överlägset snabbast i omhoppningen, haha, kände mig som en liten b-ponnyryttare men vafan! På sista hindret vet jag inte hur han lyckades kravla sig över, jaja, det funkar väl när man hoppar minihöjder, blir ju jobbigare sedan när vi kommer upp oss lite, hehe ;)


LB - 90cm | bed. A:0/A:0| 4 fel fas 1


ÅH! Sådan jäkla go känsla fick jag genom hela banan. Hoppar allting plättlätt, kombinationen var inga som helst problem och ja, allt flöt på bra. Hittade inte avståndet till sista linjen, red på istället för att plocka tillbaka, vilket i denna situationen var ett dumt val även om han hoppar bättre när man trycker iväg honom lite. Hamnade lite på mellis som jag kallar det, hade jag drivt på mer hade han hoppat, hade jag hållt ihop hade han hoppat, men vad gör jag? Inget av det, haha ;) Ändå fruktansvärt nöjd, andra tävlingen och det känns som att vi börjar hitta varandra mer och mer!


Resultat - Sessan

Hello, sorry för no update men efter att ha kommit hem från tävlingen vart det direkt upp till mormor och morfar för lite grill osv. ;)

LC - 80cm | bed. A:0/A:0 | 4 fel fas 1

Antagligen den lugnaste rundan med Sessan. Ett irriterande pet på tvåan, som ingen förstår. Kanske var hon lite "för lugn", att hon istället blev lite off. Jaja, resten var bra, och det var somsagt en skitbra runda i övrigt, så jag var nöjd.

Stillbild från LC (mer bilder + film kommer imorgon)


LB - 90cm | bed. A:0/A:0 | 4 fel fas 2

Här var hon lite mer taggad, inte överdrivet som hon har varit innan, men mycket mer alert och bra över hindrena. Hoppar hela banan utan större missar, någon felbedömning på något hinder, men inget som vi inte löste. Nolla fram till sista hindret som hon petar med bak av någon anledning, höll väl inte riktigt om i språnget. Utan petet hade det blivit en tredje placering, hon är inte riktigt med i omhoppningarna ännu, galopperar mer uppåt än framåt ;) Tror det släpper när hon återgår till det 3-delade eggbettet igen. Hon börjar bli riktigt lugn nu, så då försvinner pelhamet snart ;)


Bilder från Skara

Sanna skickade även lite bilder på Hampus från Skara förra helgen! Även dessa kanonfina :)

- Ha lite förståelse för ögonblicksbilder.
- Och jag glömde min kavaj, och min säkerhetsväst vart sönder så det är därför jag dels ser ut som ett uppblåst miffo med en alldeles för stor väst, och dessutom i första klassen rider runt i en fleece tröja...














Två bilder

Bjuder på två kalasfina bilder på Sessan, som Sanna fotade i Lilla Edet. Tack!



Outfits 4 tomorrow

Har, som ni vet, två favorit outfits som jag köra ganska hårt på just nu (a). Efter FHS är det dock ändring på det, så oroa er inte ;)

MEN tänkte låta er bestäma vilken ponny som ska ha vilken imorgon. Jag har nästan bestämt mig,  tänkte dock låta er lägga en röst också ;)

Orkade inte göra en ny bild, men lägg fokuset på schabraken och huvorna :)

Vilken outfit ska Hampus ha, och vilken ska Sessan ha? ;)


Deppar lite

Hello, har en sådan där deppdag idag. Är allmänt sur och arg på allting och ja, ni vet säkert...

Hur som helst sov jag länge idag, mådde inte så bra när jag kom hem i morse så jag somnade och sov fram till 12:00. Igår red jag förövrigt och badade med båda ponnyerna! Båda två tyckte att det var riktigt roligt! Travade fram och tillbaka några gånger med Sessan i halvmeter högt vatten, och jädrar vad nära jag var på att flyga av! Haha!

Idag ska Sessan få gå lite upphöjda travbommar i paddocken, detta för att hon ska komma under sig mer med bakbenen. Hampus skrittar jag nog en sväng på, gäller att han har lite energi imorgon. ;)

Står lite stilla med bloggningen just nu, men ska nog ta med kameran bort och klicka lite goa sommarbilder, så ni får något kul att kolla på åtminstone!

Grisen!

Sista skoldagen

Sitter och väntar på att få göra mitt sista nationella för detta året, muntligt engelska. Inte så komplicerat ;)

Efter det slutar jag, ca 11.00! Ska luncha lite med tjejerna, ta en sväng på stan (typ sista chansen att hitta bikini innan resan) och efter det åka hem och rida ;)

Go dag!


Framsteg!

Så himla nöjd med Hampus idag! Superfin kändes han.

Han har gått på lite halvfart de tre senaste dagarna, skritturer varvat med vila. Idag var egentligen det första riktigt passet denna veckan, där han fick jobba och tänka litegranna ;)

Red iallafall dressyr i paddocken, och han var till en början lite tjaffsig i munnen. Jag var bara stilla i handen och tryckte på framåt, efter en stund släppte han fint och när jag la fram handen någon centimeter sökte han sig automatiskt neråt. Det har han inte gjort innan! Jobbade mycket med serpentiner, öppnor och volter för att försöka få honom lite mjuk i sidorna och försöka få honom att släppa igenom lite i bogarna. Blev mest i skritt och trav, han var väldigt kantig i galoppen, och det var väldigt varmt, så jag tar tag i den imorgon helt enkelt.

Hur som helst avrundade jag med lite travbommar längs medellinjen. Red åt antingen vänster eller höger efter bommarna, men huvudsaken var att jag red så långt fram som möjligt på ett rakt spår. Han var mjuk och fin och gick kvar i en relativt stadig form även över bommarna. Slog väl upp någon gång, men det gjorde inte speciellt mycket :)

Sessan fick komma ut på en skogsrunda i kvällssolen tillsammans med Ida och Gabesz, inte helt fel! Hade dock stoppat in lite fel bett, nämligen nova bettet som jag i vanliga fall har när jag bara skrittar ut. På det ingen nosgrimma heller, tror ni kan dra lite egna slutsatser om hur hon var när vi galopperade....

Nu är det lite plugg och sedan dags att sova ;)


Next in

Sett många som har nummerlappar från KL det senaste. Så himla smidigt att fästa på schabraket istället, och vad jag fått höra så är de dessutom mycket mer hållbara. Senast i helgen sprack min nummerlapp på framhoppningen så att alla siffror ramlade ut, ca 10 min innan start. Kul!

Nej, så en Kingsland Nummerlapp ska jag allt införskaffa! Någon som har en och som kan rada upp lite negativt/positivt?

Bildkälla

Lite off

Hej på er!

Bloggen har hamnat lite åt sidan de senaste dagarna utav diverse anledningar. Jag går tillexempel mina sista riktiga skoldagar för terminen, imorgon är den sista! Jag åker som ni säkert vet till Rhodos nästa vecka och kommer hem lagom till avslutningen. Därav har jag velat lägga lite extra krut på skolan.

Har ju dessutom satt igång med fotbollen igen, två ponnysar, spelade Arenakampen igår, hopptränade och ja, det är fullt upp!

Idag ska jag iallafall ta mig lite i kragen. Har sovit lite nu efter att jag kom hem, någon ny dålig ovana jag börjat med. Blir skittrött så fort jag kommer hem och bara däckar rakt av. Gör väl inte jättemycket just nu när det är så himla varmt om dagarna, och man nästan bara kan rida vettiga pass runt 21:00. Tempen står tex på 28 celcius i skuggan just nu, och jag ska inte klaga ;)

Ska iallfall slänga i mig lite mat och bege mig mot stallet. Hampus ska få jobba lite i PD/hagen, dressyr med lite samma fokus som gårdagens träning. Sessan ska få jobba på samma sätt, dock inte så intensivt. Efter det ska jag avsluta dagen med årets första dopp, bättre sent än aldrig ;)


Dagens träning

Idag var det inte så mycket hoppträning, utan träningen låg mer inriktat på markarbete. Vi snackar lydnad, rakriktning, hörnpasseringar, volter, tempoväxlingar och lite annat nyttigt på en liten yta. Huvudsakligen handlade det om hörnpasseringar, hur viktigt det är att kunna rida dem rätt och i balans, samt att hästen går ställd och undan för inner skänkeln.

Det låter simpelt, och det hör till "the basics", men det är riktigt nyttigt att gå tillbaka till ibland, då en bana alltid består av svängar och hörnpasseringar.


Först jobbade vi i trav enligt modellen ovan. På ett litet 4-kantsspår. Vi var 6 ekipage, och var tvugna att hela tiden se upp för varandra. Låg man på volten var man alltid tvungen att släppa förbi ryttare på spåret. Vid konorna på mitten lade vi volter, innanför mittenkonan så att vi inte krockade med någon. Efter att ha gjort detta i båda varv, och i både trav och galopp, så började vi med nästa övning.


Efter det kom det in lite mer hinder i det hela. Till en början väldigt låga räcken, tanken var att man på samma sätt som man red på mini-4kantsspåret, dvs hörnpasseringar och med en aktiv innerskänkel. Vi gjorde detta i båda varven, och Ulf höjde successivt hindrena.

Vi har innan inte höjt speciellt mycket åt Sessan innan, det har legat runt 1m och det har berott mest på att hon är grön i hoppningen och att vi inte velat pressa henne för mycket när hon kanske inte mentalt var redo för det. Idag fick vi dock skutta över ett räcke på 115cm, hon skötte sig så bra så, lekte minst sagt över ;). Helt övertygad om att denna ponnyn kommer gå de högsta klasserna, hon är grym!


Hopptränat

Sessan var skitbra idag. Vill bara visa att jag lever, bättre update senare ;)


Träning för ryttare?

Vi ryttare är ofta väldigt noga med hästarnas träning, ni ser ju själv i mitt förra inlägg, men vi är slarvigare med oss själva. ;) Hästarna har noga uträknade foderstater och vi trycker i oss lite vad som. Någon som känner igen sig?

Innan har jag alltid spelat fotboll, 4 gånger i veckan i flera år. Efter att ha haft en paus därifrån i 4 månader inser jag hur beroende jag var utav den. Jag är fullkomligt omotiverad att träna själv, träna på gym har jag inte råd med och det är sällan jag kommer ut och springer.

I och med att min kondition försämrats, har jag och blivit tröttare efter ridpassen. Det är inte så att jag dör av överansträngning, men efter ett hårt pass så känns det i benen. Efter att ha gjort 4 starter på en dag var jag också rejält trött i ben och huvud.

Med dessa anledningar som grund så ringde jag faktiskt upp min fotbollstränare igår och sade att jag kommer på nästa träning (idag). Han blev glad, och jag ska spela match redan till helgen, haha! Hur ska detta gå? Efter att ha gjort detta känner jag mig riktigt motiverad att köra på igen, har nog saknat det mer än vad jag märkt av. Förutom det så ska jag även tänka på vad jag käkar. Inte käka massa skit, utan bli nogrann med vad jag stoppar i mig och när jag gör det. Låter som en riktig hurtis nu ju ;)

Jag ska ha grym kondis till Varbergshoppet, då kommer jag tävla 3 ponnyer varje dag och då gäller det att man är tränad. Går det dåligt ska inte anledningen vara att jag var trött, det ska inte hänga på att jag inte är tränad.

Tränar ni något speciellt? Kanske någon annan sport eller så är ni lite mer motiverade än mig att ta sig ut och träna själva?


Är så <strong>feting</strong> taggad inför imon! ^^;
Haha, finfin bild från SM? Längesedan vart fall ;)

Död

Precis gjort klart årets äckligaste prov, och det gick åt helvete! Haha ;)

Spelade ingen roll att jag plugga igår, failade stort på säkert 2 uppgifter. Kul!

Nu är det iallafall överstökat och jag hoppas inte det påverkar mitt B i matte speciellt mycket.

Räknade ut att jag bara har tre riktiga skoldagar kvar. Onsdag, torsdag och fredag. Måndag nästa vecka är APL och På tisdagen har vi körning hela dagen, med frieserhästar (a) och på onsdagen åker jag till Rhodos. Kommer hem kvällen innan avslutningen. Hur sköööööönt?


Träningsschema

Blev precis klar! Har suttit med Sessans och Pompes träningsschem i ca 1,5h. Har planerat tävlingar, lagt upp träningspass och fått en väldigt bra översikt över juni och juli månad.

Tycker det är jätteviktigt med träningsscheman, såväl som för hästen och människan. Extra viktigt om man som jag, ska på ett meeting i slutet på Juli och har flera hästar som ska startas. Att ha koll på veckorna och tävlingarna innan så att man inte pressar hästen för mycket eller för lite.

En annan anledning till att jag gör det är för att jag ska visa Pompe och Sessans ägare mitt upplägg, och att man kan diskutera igenom det tillsammans. Man ska känna sig trygg med att lämna iväg sin ponnyer, inte osäker på om de busrids eller inte får den motion de behöver för att maxprestera. Jag vill att det ska kännas seriöst, och jag lägger stor vikt på att ha en bra kommunikation och att Madkullen har koll på vad som försiggår. ;)

I juni och juli ligger fokus mycket på att bygga upp ryggmuskelatur, jobba i låg form och få ordning på undertrampet, speciellt på Pompay. Han skall ridas mycket i backarna, tömköras, bom och cavalettiövningar och såklart även tränas för Ulf. Sessan ska jag få lite ordning på i dressyren, träningar för Annika Kroon ska bokas in och målet är att få henne att jobba lite mer med ryggen och inte bara knäppa av i nacken. Två tävlingar är inplanerade, en lokal LC/LB och en regional LB/LA för Pompay, och nästan samma för Sessan, hon hoppar bara inte LAn. Sedan är det meeting i Varberg som börjar 20 Juli.

Nu kör vi!



So hot!

Termometern står på 25 celcius i skuggan och ja, jag sitter faktiskt inomhus med en go huvudvärk och en mattebok framför mig. Så kommer min eftermiddag se ut!

Hade APL på morgonen, tömde en spilta, fyllde på vatten i sommarhagen och efter det fanns det inte så mycket att göra. Det var ingen idé att ta in och rida hästarna, för solen stod verkligen och gassade och något hårt genomkörar pass som de faktiskt behöver, var inte så passande ;)

Istället åkte jag och red ut Sessan. Var ute i säkert 1h och 40 minuter på grusvägarna kring Bollebygd och skrittade. Några travsträckor blev det också, men framförallt skritt. Känns viktigt att ta sådana rundor då och då, långa skrittrundor i upp och nerförsbackar. Tog även en kortare skrittrund barbacka på Hampus, han skötte sig ;)

Nu skall jag som sagt ägna resten av eftermiddagen åt lite matteplugg, nationellt prov imorgon och det hade varit skönt att få en bra känsla därifrån. Efter det är det bara ett nationellt kvar, muntligt engelska! Sedan åker jag till Rhodos och kommer hem dagen innan avslutningen. Love life!

Så himla söt :')

Resultat från Skara

Var ju som sagt i skara idag och tävlade Hampus för första gången. Dagen började bra med att vi kom iväg i tid, dock glömde jag min kavaj. Märkte det när vi var framme så det var inte så mycket att göra åt den saken.


LC | bed.  A:0/A:0 | 4 fel fas 1
Han var fin fram tills jag la honom lite stort på en oxer. En nit där men inget märkvärdigt. Kom om igen och hoppade sedan resten av banan utan större konstigheter. En lärakänna runda där jag fick en insyn i hur han är på tävlingsbanan och hur jag måste rida honom.


LB | bed: A-stil | utesluten
Det låter mycket värre än vad det var, och jag var riktigt nöjd med denna rundan. Han hoppade sååååå fint hela banan, vi kom rätt på varenda hinder och hade ett bra flyt. Hade antagligen fått bra stilpoäng dessutom! Hoppade iallfall hela banan fram till hinder nummer 9, sista hindret som även var en kombination. Hoppar A-hindret utan problem men han stoppar på B-hindret och jag flyger av. Oturligt, han kände att jag slappnade av lite efter A-hindret och tog tillfället i akt. Jag är iallafall jättenöjd med rundan, för fram till det där stoppet så kändes han jättefin och om hindrena legat högre hade inte spelat någon roll, för vi hade ett fint flyt och luftiga språng.

Nu har jag lärt känna Hampus ytterligare och det är inte, som många tror, en häst man åker runt på. Nej, det är ridning varenda millisekund och han känner av direkt om man har tankarna på något annat. Detta är en ponny man får lägga till ett hinder extra efter sista hindret, för slappnar man så kan han lika gärna stoppa - som han gjorde idag. Vi tar nya tag och kör på redan nästa helg med en lokal LC & LB. Lika bra att köra låga klasser tills man känner varandra och tills jag vet hur han fungerar och vart hans knappar sitter. Fick en bra känsla idag, och det enda som jag kunde tänkt på var att inte slappna av och tänka att "nu hoppar han", för då är man ute ur leken. En simpel sak att ändra på trots allt! ;)

Sanna var med och fotade idag (tack!) så förhoppningsvis dyker lite fina bilder upp de närmsta dagarna.

Svar på fråga

Vad är det för brösta/förbygel? Har du blingat den själv? :D

Köpte min förbygel under GHS 2012, vet varken märke eller monter. Har iallafall inte blingat den själv ;)



Film från igår



Idag är ingen vanlig dag...

... För idag är det Sessans födelsedag!

Firas såklart med en extra lång rykt och lite morötter ;)


Resultat + lite bilder

Tjo, drar en snabb genomgång av resultaten och sedan får ni lite bilder!

LC | bed A:0/A:0 | 0 fel och 4a
Hon kändes kanonfin och hoppade därefter. Vart lite stoig och jävlig innan start och på framhoppningen, men efter att visat henne att "nu ska vi hoppa" så var problemen som bortblåsta. Är i och känner lite på bommarna, slarvern, men nolla och med bra tid. Några ynka hundradelar från ettan, det var riktigt tajt i toppen!

LB | bed A:0/A:0 | 4 fel fas 2
Hon var riktigt fin på framhoppningen, inga konster utan en väldigt fokuserad ponny som lydde minsta vink. Bestämde mig för att pröva på en snävare sväng på själva banan, någon gång måste man börja och det kändes lägligt idag då hon kändes så himla fin! Nolla igenom grunden, tajt som f*n i kombin men vi klarade det trots att bommen rullade oroväckande ett tag. Den snäva svängen klarade vi, förlorade bara sisådär 2 sekunder på att hon hoppade rakt upp och ner några gånger innan hindret bara, haha. Hindret innan svängen rev vi, jag la henne dels för nära och hade heller inte blivit klar i handen. Ett fel jag helt tar på mig.

OBS: Om ni undrar över den groteskt fula, alldeles för stora och framförallt obekväma säkerhetvästen, så var det en akutlösning då min vanliga gick sönder i dragkedjan i veckan. I första klassen hade jag min skolväst som vi fått av skolan, och i andra fick jag som tur var låna Amandas.

Stillbild från LBn, hoppa kan hon ju utan tvekan!















På g hem

Såååå nöjd med fina Sessan! 4a i LCn och ett världsligt pet i omhoppningen i LB. ;")

Nu är det hem och greja lite i stallet, samt putsa litegrann!

Köpte även en så fin bild utav superduktiga Ellinor Strömbäck!


Vi tjejer är för snälla

Ulf sa en sådan jäkla skön sak efter träningen i onsdags, men även tänkvärd. Vi snackade lite allmänt om hållbarheten hos hästar, hur man "bör" lägga upp träningspass osv. Han berättade saker som man undermedvetet redan vet om, men som sällan kommer i verket. Sedan fick jag som vanligt lära mig massa nytt också, men det är inte det jag ska ta upp nu ;)

Ulf sade att man oftast inte vill köpa hästar som är tränade av tjejer. Könsdiskriminiering var det ja! Haha, nej, han förklarade sedan att det hela berodde på att vi tjejer i natur oftast är snällare i hästhantering och i träning och att en häst som är tränad av en tjej oftast inte håller i längden. En lektionshäst som går 2h/dag tränas normalt. Det är ingen överansträngd häst som går too much. Jag menar, hästar är stora djur som klarar fruktansvärt mycket mer än vad vi tror.

Efter det fick jag en tankeställare, jag tränar mina hästar alldeles för lite. Nu pratar jag träning i allmänhet, dvs klättring, dressyr, hoppning, ridning på olika underlag, kondition och intervall - som några exempel. Ofta tänker man att man skall ta det lite lunch med ridningen några dagar i veckan, ta en sväng ut utan några krav och ni vet, chilla. Men om man inte ger hästen rätt förutsättningar att bygga muskler och kondition så kommer den heller inte att hålla i längden. Det ligger ju bara logik i det! Självklart skall man ta hänsyn till hästen som individ, är det en unghäst? otränad häst? häst i tävlingskondition? Jag utgår i denna texten efter en häst som är i igångsatt och som skall byggas upp ytterligare. Exempelvis Pompay.

I framtiden kommer jag lägga upp träningspassen på en helt annan nivå, längre och mer intensiva pass framförallt utanför ridbanan ute i skogen där hästen är mer motiverad och där man har tillgång till olika sorters underlag. Eller som Ulf sa, man kan hoppa, rida dressyr OCH rida ut en dag om man vill. Målet är såklart att hästen i längden skall hålla för att kunna hoppa högre klasser. Och där gäller det inte bara om att stärka hästens muskler, utan även att stärka senor och ligament. Inte bara genom att skritta på asfalt utan man kan även hoppa småhinder några gånger i veckan, på bra underlag då. ;)


Vi har precis pluggat massvis om hästen träning, hållbarhet och träningsrelaterade skador i skolan. VÄLDIGT intressant och om ni är intresserade så kan jag skriva mer? Detta inlägget hade kunnat bli hur långt som helst, ÄLSKAR allt som har med träning, foder och skador att göra så jag har då inget emot det. ;)


En film jag inte tröttnar på

Känslan när man kom i mål efter en utav de absolut mest tekniskt svåra LA banorna jag ridit, och att dessutom vara felfri, var en sjuk känsla.

Det är även ett bevis på att VI kan. Det är fascinerande och skräckinjagande på samma gång att han antagligen hade ont i ryggen vid det tillfället. Vilken kämpe han är, fina Pompay! <3


Dagens outfit!

Blue'n pink


Dagen!

Hello, sovmorgon till 11:00 idag igen, livet flyter!

I vilket fall ligger jag just nu i min oerhört sköna säng med matteboken och datorn i knät. Sådär halvbra kombination men det funkar, oftast. Pluggar hela matteboken, nationella på Tisdag och har lite press. Även fast det är väldigt lätt matte så har jag glömt av alla kapitel förutom det vi gjorde senast. ;)

Vad gäller idag då? Elin ska rida Sessan, blir nog en liten genomkörare i paddocken om den är okej. Solen skiner så förhoppningsvis är den torr. Efter det ska jag putsa och fixa alla Sessans grejer. Vi kör på HV polo setet imorgon tror jag, hon va riktigt fin i det i Lilla Edet! Vid 17:30 tiden rider jag upp till holmen med Hampus, för då är det hoppträning.

Har inte hoppat eller rört en bom med honom sedan clirren förra tisdagen, såklart på både gott och ont. Har lärt känna honom i lite lugn och ro utan att börja kräva för mycket. Haft några pass i ridhuset men framförallt ute i skogen. Det blir nog bra, en ärlig ponny så länge man rider och han hoppar ruskigt bra!

Vi hörs sen!


Sessan!








Bli fotad?

Min übersnälla syster Julia hänger med på Lördag, både som support och fotograf, grymt!

Om det är någon som skulle vilja bli fotad på Troya på Lördag så hojta! Antingen jag eller Jullan kommer ha kameran, och vet själv hur kul det är med bilder även om det inte är proffsbilder ;) Så släng en kommentar här nedanför eller kontakta mig på FB.
Sedan hade det varit lika kul om någon kunde tänka sig att fota mina rundor, då syrran istället filmar ;)

Allt för mig, hadet! ;)

Jag som fotat

Jullan som fotat

Vad tycker ni?

Förr när det var stilhoppning, körde jag alltid på vitt schabrak och vita skydd. Så "stilrent" som möjligt! Dock har jag ändrat min åsikt en hel del.

Nu mera tycker jag en stilren outfit innefattar skydd i samma färg som hästens ben och ett schabrak i en mörk färg och som inte är allt för häpnadsväckande. Tanken är att man skall framhäva ekipaget, och att ha scabrak med starka färger eller ovanliga mönster tycker jag kan bidra till att man kollar på det mer än på ekipaget.

Så sammanfattningsvis så ska jag köra på en ganska dov outfit på Söndag, brukar ioförsig inte överdriva speciellt mycket, men det blir inga huvor och förmodligen mitt marinblå JW sammets schabrak och veredusen. ;)

Vad tror ni om det? ;)



Magic!









Lååååååånghelg

Det enda negativa med långhelg, och då menar jag ENDA negativa, är att det känns som att det är lördag imorgon, men så är det inte det. (Meningen med mest kommatecken någonsin?) Och varför är det negativ? Jo, för att jag vill att det ska vara lördag NU! Så taggad :D

Min långhelg kommer iallafall vara grym utifrån planeringen. Såhär ser den ut!

Torsdag
Först och främst - SOVA UT! Efter det rida överfina ponnyer och på eftermiddagen blir det att umgås med en saknad vän, och förhoppningsvis händer även något på kvällen ;)

Fredag
Sova, blogga, äta = min dag. Haha njae, men i stort sett. Ska plugga (-.-), laga mitt fina fleece täcke som Pompay gjorde hål på i höstas, rida Sessan lite lunch och hoppträna Hampus. Får inte glömma förbereda inför Lördagen heller ;)

Lördag
Tävling med Sessan i Kungälv, andra omgången av Sveland! Supertråkigt att missa tjejernas andra omgång av Gota, som går hemma i Bollebygd... Men jag och S ska iallafall köra hårt ;) Ska även fixa lite inför söndagen såklart, för då ska jag...

Söndag
... tävla igen! Denna gång med Hampus uppe i Skara. MHPC först omgång, och våran tävlingsdebut. Spännande eller vad säger ni? ;) LC & LB stil är vi anmälda till. :)


Hur ser eran helg ut, ska ni iväg och tävla ni med kanske? ;)

Fagge,Harka och Teddy!

Fargo


Denna är inte watermarked. Så ser jag den på någons blogg utan länk hit, blir det att radera bilden illa kvickt!

Harka!

Teddy

Madde och Vannie!







Gaah, älskar denna bilden!







Chillar

Precis gjort nationella i engelska, läs och hör! Gick helt okej, gjorde mitt bästa och mer kan man inte göra, right? ;)

En lektion kvar, efter det är det fotbollsträning med skolan och sen är det heeeeelg!

Gjort lite tidsinställda så det blir inte bara detta ointressanta inlägget;) hihooo


Vannie, Mango och Diesel

Vanity!




Mango!

Diesel


Fotat ^^

Hooola! Drog med kameran till stallet och fotade lite i lugn och ro. Blev en hel del bilder, ca 40 st publicerbara så jag slänger ut dom i lite olika delar!

Innehållet i första delen är Hampus, som för en gångs skull var glad, och på den nyaste ponnyn på gården, Scream! :D

*Som vanligt får ni ta bilderna och publicera på era bloggar om ni länkar till min blogg. Kommentera jättegärna om ni "tar" något också ;)

Hampus



Scream



Svar

Är hon helt din? :) alltså är du hennes Ägare ? :D
ska du ha som henne o tävla osv alla högsta klasserna eller hade du bara tänkt utbilda sen sälja? :)

Nej Sessan ägs utav Catharina H som även äger Madkullens Welsh Cob stuteri! Samma stuteri som äger Pompay. Tanken är just nu att vi ska tävla och ha roligt, sedan hur långt vi kommer märker vi med tiden. Ingen press, utan vi låter henne ta klasserna som de kommer och verkligen ge henne tid. Skynda långsamt med andra ord. Efter det är tanken att hon ska ridas utav de mindre barnen hos Catharina, när det blir eller om det nu blir vet jag inte. :) Från första början skulle hon ju säljas, men hon visade sig vara riktigt bra!



Payback time

Alla som tuggat sand i år får bjuda på tårta. Klagar inte ;)


Såhär känner jag mig just nu

Hej jag heter Fanny och jag kan inte rida. Jag drar hästen i munnen, pendlar med skänklarna, gör dåliga vägar och sätter min ponny i skiten. Just det! Jag suuuuugeeeeeeeeerrrrrr

Hej då


Galen hest

Hello!

Haft en go dag på APLen. Ridit en häst, krattat ridhuset och bytt lite schabrak. Var hos tandis imorse, har missat mina två senaste tider så fick skärp mig lite. Gjorde iallafall avtryck till min tandställning, WOOHOO braceface är på G.

Hur som helst ska båda hästarna ridas idag. Båda två ska ut! Förhoppningsvis har Sessan lugnat ner sig, hon var helt galen igår, ett under att jag satt kvar. Red i dressyrsadeln, hade tänkt rida dressyr. Dock var mina stigbyglar av någon anledning borta? Så det blev att köra utan, bra träning det med, tänkte jag.

När jag skrittat fram och skulle påbörja travarbetet visade det sig att Sessan helt plötsligt inte visste hur man travade. Hon trippade, galopperade på stället, lufthoppade osv. Sket därför i dressyren och red en sväng ut på grusvägarna istället och tränade lite galoppombyten. Kan ju säga att det var med lufthopp än byten... Efter ca 45 min tänkte jag att nu, nu måste hon ha avreagerat sig lite iallafall. Gick in i en hage och travade runt några varv. Till min glädje gick hon bra, tills hon fick för sig att stica! I 15 minuter försökte jag få stopp, hon sprang med huvudet rakt upp i vädret och så fort jag tog i henne så lufthoppade eller bockade hon. Jag flög inte av iallafall och tillslut fick jag stopp. Skrittade av henne länge, hon var väääldigt svettig...

Ikväll sover jag hos Madde, hon kör mig och Sessan till hoppträning på skolan imorgon, får se hur updaten blir. Om inte så hörs vi imorgon!


Stilhoppning - vad ska man tänka på?

Eftersom jag skall hoppa MHPC på Söndag med Hampus, och jag är lite ringrostig när det gäller stilhoppning så har jag helt enkelt pluggat stilhoppning teoretiskt! Jag drar lite generella grejer man kan tänka på.

Vad är det som bedöms?
Domarna följer ett protokoll som innefattar ryttarens sits, följsamhet, tempo, inverkan och vägval. Utöver det skall man rida i en stil som gör hoppningen säker, effektiv med en känsla av harmoni och finess. Ett bra uppträdande mot hästar, medtävlande och funktionärer främjar såklart stilpoängen.

Ryttarens sits
Grunden till en snygg sits är balans, detta får man genom att trampa ner hälen och titta rakt fram. Man bedömmer sitsen över och mellan hindrena och det som gäller när man är över hindren är att man är stadig, mitt över hästen, följsam och att man inte är för snabb med sitt överliv. Man skall eftersträva att ha axlarna i jämhöjd med knäna. Det går bra att växla mellan 2- och 3 punktsits, men att hamna i lodrät sits är inte bra. Linjen skall vara axel, knä och tå med en vinkling i höften.

Ryttarens hand är en egen bedömningsgrupp, och man brukar säga att en bra hand lägger man inte märke till. Man skall undvika hårda ryck, ostadig hand och snål eftergift.

Ryttarens inverkan
En bra sits är grunden till att man har en bra inverkan. Man vill se en rytmisk, planerad ridning med kontroll. Ryttaren ska hjälpa hästen till en bättre hoppning! Det är viktigt att hästen går rätt ställd och undan innerskänkeln i svängarna. Hästen ska även vara lydig för hjälperna och man ska planera sin ridning såpass bra att hästen landar i rätt galopp, hela tiden.

Vägval och tempo
Ryttaren ska rid de vägar som banbyggaren planerat att man ska rida. Man behöver inte rida enda ut i hörnen utan en jämn ritt med jämn galopp uppskattas. Det skall synas att det är ryttaren som bestämmer vägarna och inte hästen. Tempot ska avpassas efter hästens sätt att jobba och hoppa. Man vill se ridning mitt på hindret och inga avskärda vägar utan man skall ta ut svängarna för att komma så optimalt som möjligt på hindret.

Vad ska man tänka på utseendemässigt?
Många domare vill poängtera att det inte är någon skönhetstävling, men att det är viktigt att vara hel och ren och ge ett välvårdat intryck. Flätad eller välvårdad man. Man kan få minuspoäng för följande saker:

- Hår i ansiktet. Sätt upp hår och hårslingor ordentligt.
- För långa tyglar.
- Ruggig och långhårig häst som är väldigt svettig -> raka.
- Tunn och omusklad häst.
- Fel utrustning som tex. Dressyrsadel.
- Sporrar som står rakt upp eller är ojämna.
- Oproportionerligt ekipage. Exempelvis om ryttaren är för stor för sin ponny.
- Negativ attityd mot häst, medtävlande eller funktionärer.

Denna texten är en sammafattning utav DENNA artikeln. Klart läsvärd!


Nöjd!

Är hemma och mellanlanda och laddar med lite käk innan jag beger mig till stallet igen. Var uppe i ridhuset med Hampus och red för första gången ett "rent" dressyrpass.

Blev positivt överraskad faktiskt! Han har tidigare varit en ponny som varit väldigt stum och stark. Satte på mitt 3-delade eggbett idag, och han gillade det väldigt mycket. Blev en helt annan ponny! Ioförsig var jag vääääldigt lätt i min hand i början på passet och försökte att endast rida med säte och ben. Efter en stund krävde jag lite mer men jag eftersträvade ingen samling idag, utan ville istället att han bara skulle vara mjuk i munnen och om möjligt börja söka sig lite framåt och nedåt.

Han var iallafall över förväntan och kunde kräva lite mer utav honom än planerat. Ska börja kräva mer nu när jag vet att han trivs bra med bett osv. Målet blir såklart att han ska kommer mer under sig med bakbenen och bli lite mer aktiv i sin ryggverksamhet. Vad jag upplevde idag så är det nog med regelbunden träning något som snart kommer visa resultat. Ska lägga in två sådana här pass varje vecka, så han verkligen får jobbe lite på rätt sätt. :)

Något vi måste fila på är känsligheten för skänkeln, att han lyssnar direkt när jag ber honom gå fram och inte sitta och små peta lite hela tiden. Kom på mig själv med att sitta och smacka väldigt mycket idag, vill ju helst undvika detta. ;)  Ska även jobba lite med att flytta honom, han förstod knappt vad jag menade idag. Haha!

Nu ska jag käka, och sedan åka och hälsa på Pompe och efter det rida Sessan. Antagligen ut på lite grusvägar och låta henne gå i en så balanserad galopp som möjligt i lite intervaller om 2 minuter. :)

Bilder från Lilla Edet

Fick lite bilder från Issa! Thank you :)












Nystart

Känner att den senaste veckan har varit den kassaste bloggveckan NÅGONSIN. Inte alls pga någon statistik förändring eller så, är snarare förvånad över att siffran fortfarande är den samma efter min rent ut sagt usla bloggning. Haha ;)

Det har varje dag varit något litet mobilbloggs inlägg med typ 5 rader text + en ointressant bild. Det var det enda jag sa till mig själv att så skall minsann inte jag blogga, för jag vet själv hur jäkla tråkigt det är att läsa just sådana inlägg. Om jag klickar mig in på en blogg och ser korta ointressanta inlägg var dag så återkommer jag inte till den bloggen. Nä, läsvärda och intressanta inlägg med fina och bra bilder är bloggar som jag vill läsa och som jag vill leva upp till själv.

Så nu är förändring på G, jag ska våga visa lite mer attityd på bloggen och inte tänka så mycket på vad "alla andra tycker", har tänkt allt för mycket i den tankebanan det sista. Oräknliga antal inlägg har hamnat i utkast just därför...

MEN ni får jättegärna ge mig en liten "push" i rätt riktning. Vad vill ni läsa om, vad vill ni ha mina åsikter och tankar om? Ställ mycket frågor OFTA för det finns faktiskt inga dumma frågor, man har alltid rätt att undra. Och jag kan ta konstruktiv kritik, så var inte rädda att säga vad ni tycker :)

Nu kör vi :D


Hampus :)

Ett flertal har ju redan listat ut vem det var jag hoppade på clirren i veckan, och som jag ridit nu några dagar.
Det är Isabels c-ponny Hampus! En superfin New forest korsning på 12 år.

Varför gör jag då det?
Anledningen behöver jag inte gå in på då jag inte anser att det berör bloggen speciellt mycket. Det jag istället kan meddela är att jag nu under sommaren kommer att få tävla och träna Hampus, för att han senare till hösten skall säljas.

En jättemöjlighet att utvecklas mer som ryttare, blev verkligen jätteglad när jag fick frågan såklart! Skall bli kul att se vart det här kan leda, det är en riktigt vass ponny med mycket erfarenhet  (DM brons 2011 tex) så ni får allt se upp där ute på tävlingsbanorna ;)

Första tävlingen blir den 20 Maj (nästa söndag) på Skaraortens ryttarförening! :)

Vill ni att jag skiver mer om honom i bloggen? Har hållt honom lite utanför eftersom jag inte riktigt vetat hur mycket jag "får" säga.

Bilden snodde jag från Isabels facebook. Hojta om du inte vill att jag har den här :)

Film från träningen

Bättre sent än aldrig ^^


Konfirmation

Har varit lite busy igår och idag då min syster konfimerade sig idag. Städat, lagat käk och fixat med lite annat så tyvärr har både ponnyer och bloggen hamnat lite på andra prioritering. ;)

Igår skrittade jag Hampus, och Sessan vilade. Idag vilade båda ;) Det lär vara en explosiv Sessa imorgon med andra ord, haha! Skall nog ta ut henne i skogen och galoppera lite längre sträckor, Hampus skall jag rida upp till ridhuset tillsammans med Sara. :)

Ikväll ska jag på bio, men slänger in ett tidsinställt lite senare. ;)

Kanske kommer P hem snart med...

Hej

Gillar min otroligt fantasifyllda rubrik

Faktum är det att jag la bloggningen lite åt sidan igår. Tränade fotboll på Borås arena med klassen i ösregn, väntade på skjuts i 1 timma i ösregn och ja, frös en del när jag kom hem. Red iallafall ut båda ponnyerna i det oerhört fina vädret :)

Vet att ett flertal frågat vem ponnyn jag la ut hoppbilder på häromdagen. Även fått lite frågor om varför jag rider honom. Kanske skriver ihop ett litet inlägg om det ikväll ;)

Nu är det fysik utan lärare som gäller. Får så mycket gjort ...


Häst nummer två


Ponny nummer ett


Film från Lilla Edet

Har endast en film från LBn, men det var en bra runda bortsett från petet då. Som ni ser kom hon inte riktigt upp med frambenen, kan bero på att jag kan ha kommit i obalans eller något. Men vafan, SÅ obalanserat eller felridet var det inte, kom snarare in väldigt bra... Jaja ;)


Sessan är söt

Krullkrull ;)


Fin ponny!

Sessan gick otroooligt bra idag, hennes utveckling går bar uppåt, hoppas den inte sluttar ^^

Vi hoppade först på en volt med en hjälpbom innan och efter hindret. Mycket om balans och att använd rätt hjälper för att kunna ta sig över och sedan landa balanserat och i rätt galopp efteråt. S skötte sig, fortfarande lite ostadig i landningen men det kommer med lite mer träning. Räcket låg i slutet på ca 110cm kanske. :)

Efter det hoppade vi en oxer, även  den hade en bom innan och efter sig. Mellan bom och hinder var det 2 galoppsprång. Ulf hade tryckt ihop det lite så att det var kort, inte ett kort normalavstånd utan kort. Även här gick Sessan kanonfint. Lade henne lite stort på bommen en gång, men det löste sig fint ändå. Jag bara satt kvar med samma stöd, vi fick in 2 språng och hoppade lätt som en plätt över ;) Låg i slutet på 1m skulle jag tro.

Vi hoppade även en linje, oxer till räcke på 24,5m. 7 språng skulle jag rida på, vilket är ett ganska normalt avstånd. Första gången gick jag nog på 8 språng, haha, men då hoppade vi oxer till räcke så det gjorde inte så mycket. När vi vände på det red jag på 7, och när vi sedan hoppade banan blev det 7 lite större.

Hoppade somsagt även en kort bana på 5 språng. Två relaterade avstånd, varav en böjd samt ett avslut på kontrollhindret (oxern med två bommar). Höjden var väl runt 90-100cm, ganska lagom med tanke på Sessans utbildningsnivå. Har inte något som helst bråttom att hoppa högt, vi tar det som det kommer. :)

Fick iallafall en del cred från Ulf idag, han verkar tycka om Sessan och nämnde även att jag rider henne bra, och att hon ser ut att trivas med mig. Även jag får den känslan, så det var extra kul att få höra det såklart! :D Han gillar att hon är så tuff, och att hon trots att hon är så grön, bara kör på! ;)

(Film kommer imorgon, blev lite krångel här!)

Om 21 dagar lyfter vi!

Can't wait! Bort från äckligt Sverige väder, woho!

R H O D O S <3




Orkar inte

Är man i Borås eller är man i Borås? Skitväder, matte all day och en huvudvärk som heter duga. Kul! ;)....

Ikväll är det iallafall hoppträning med Sessan! Längesedan Ulf såg Princess så det ska bli roligt att höra vad han tycker om henne :D Hade gärna hoppat i paddocken om det inte regnat :/


Who´s this? ;)

Ni kan ju få gissa på om ni vill, hiho! ;)



Hindret hasade ner precis innan vi skulle hoppa det, haha! ;) Safety system skållor är inte att lita på alltid ;)


Flipeeeeer

Red Fliper idag, BFKs ponnyhäst och han är riktigt rolig!

Vi hade markarbete i paddocken, handlade om att rida jämnt och i rätt anpassat tempo. Nyttig och givande övning som jag gillar! Ni vet ju sen innan att jag älskar att rida cavalettis och bomövningar, så jag vart nöjd!




De gule

Var på match igår, IFK-IFE vilket var galet kul! Fullsatt arena och kanonväder. Även anledningen till utebliven update ;)

Red somsagt Sessan och den andra c-ponnyn igår, gick kanoners med båda. Hoppar c-ponnyn på clirren idag, och hopptränar Sessan imorgon. Nu är det dressyr på BFK som gäller!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2004562/images/2012/pic_201714094.jpg" class="image">


Utvärdering: Lilla Edets RK

Plats: Lilla Edets RK 6/5-12

Tävlingsbanan
Underlaget var vanlig sand, släppte på sina ställen och det var dessutom geggigt i första klassen då de hade vattnat lite väl mycket.

Banan var okej, ingar höja eller sänka. Lite böjda linjer och helt okej omhoppning. Lite mer alternativa vägar hade varit kul.

Hinderparken var fin, roliga dekorationer och snygg hinder! 

Framhoppning och Framridning
Framridningen var i ett ridhus, hyfsat stort och ljust. Fanns ett sockerbitshinder att skutta lite över, bra tycker jag! :) Framhoppningen var i paddock, ganska liten men det räckte såklart gott och väl. Lite djupt på sina ställen, annars inget att klaga på. Ganska nära till banan vilket är ett stort plus!

Funktionärerna
De hade walkie-talkies mellan bana och framhoppning vilket är kanonbra! Det var iallafall inget att klaga på ;)

Anläggningen i övrigt
Helt okej, stor och fin ridbana och helt okej cafeteria. Fanns lite dåligt med sittplatser vid banan dock, ;) Antagligen ingen klubb jag känner att jag vill återvänder till, isåfall i "värsta fall". :)


Glada hestar

Haha, det märks att ridskolehästarna har summerfeelings de med!

Idag på APLen fick de gå i den stora sommarhagen, de har ioförsig gått där några dagar innan men ändå. De vart glada iallafall! Hade stora problem med att hämta in dem till ridning, tog ca 30min att få in Riddaren, haha!

Prövade att rida honom på D-ringat och remont, i vanliga fall går han på Pelham och det känns sådär. Han är inte ett dugg känslig i munnen på pelhamet dessutom, några ridskoleår med ungar dragandes i munnen sätter sina spår...

Han funkade kanonfint på remonten och det "vanliga" bettet. Han blev mycket känsligare för sitsen och vikthjälperna och det räckte med ett lätt kram och en tillsittning i sadeln så saktade han av. Självklart var han fortfarande lite stark, men hellre stark på det bettet än på Pelhamet... Funkade även superfint i hoppningen, grym B-ponny det där!

Nu skall jag bort till stallet och skritta ut Sessan och efter det skritta en annan ponny med. Blev tillfrågad igår om jag vill tävla och träna denna kanonfina ponny, och det sa jag självklart ja till. Så skall sätta mig på honom idag, hoppa CR imorgon och om allt funkar bra mellan oss skall vi ut och tävla den 20 maj första gången. Spännande och såklart väldigt, väldigt roligt att bli tillfrågad! :D

Sessan :')

Resultat Lilla Edet


Dagen började inte på bäst sätt direkt. Småtjaffs med mamma samt att min guldfisk hjärna glömde kavajen bidrog till att vi kom sent till LCn. Hann inte gå banan och knappt rida fram...

LC | Bed: A:0/A:0| 4 fel Fas 1
Hon var stark och hyperpigg. Första gången på STOR bana och det var ju lajbans enligt Sessan. Inte nöjd med rundan, här syntes det tydligt att vi inte lärt känna varandra till 100% riktigt än. Fick ett onödigt nerslag på en oxer. Hamnade inte rätt i avstånden och så kom vi alldeles för nära. Till störst del ryttarmiss, sedan kan man ju tycka att hon kan klara 80cm även om hon inte kommer perfa, men hon var som sagt lite överallt och ingenstans. ;)

LB | Bed: A:0/A:0 | Sveland cup omg 1 | 4 fel fas 1
Bättre runda! Hade nollat om det inte var för att hon inte får plats i den där jäkla kombinationen. Kom fint på alla hinder, jag tryckte inte iväg någonstans. Sedan rev hon B hindret i kombin med frambenen och det säger en del. Kom ändå in kort och hon hoppade inte stort på A hindret. Lite kvickare framben kunde varit en fördel, men hon var lite slö i tekniken idag faktiskt... :)

Jaja, vi tar nya tag och riktar in oss på andra omgången av Sveland som går av stapeln i Troya horse arena (Stenungsund anordnar) den 19 maj. Får påminna mig om att hon är väldigt grön i det här med tävlande, och hon har gått fantastiskt bra hittils, så vi bara kör! ;)

Bilder och film från LBn kommer ikväll :)


Påväg hem

Hej, i bilen på G hem mot Bollebygd. Halvnöjd med rundorna, berättar mer sedan...


Packat och klart

Nu står Sessan inbäddad med sin pyjamas på. Tvättade hennes vita kotor, svansen och borstade henne även så nu glänser hon som bara den. Hon har dessutom fått sin sommarpäls och börjar bli väldigt mörk och fin.

Skall plocka fram mina syslöjds skills, som är i stort sett obefintliga, och sy in HV polo luvan. Köpte den i stl. Full, och det är såklart för stort för Sessan när det gäller öronen. Dock är den väldigt trång i mellan öronen, så mindre hade nog inte heller blivit sådär rockigt.

Nä, nu ska jag chilla järnet med lite B&J och en film. Sov gott ;)


Idag är ingen vanlig dag...

... för idag är det Pompes födelsedag!

Idag fyller Grisen hela 8 år, stor kille nu, slutmätt och allt ;)

Pompe bjuder såklart! ;)

Outfit problem

Har två supersnygga outfits att ha på Söndag. Tänkte ha en i var klass, problemet är vilken jag skall ha i vilken klass? Haha...


Den bruna tycker jag är jäkligt snygg, vilken gillar ni bäst? ;)

Viktigaste rollen;)

Just nu agerar jag Resultat sekreterare och hejarklack ;)

Tjejerna har skött sig GRYMT bra! I förklassen kammade BORK hem en vinst och två andrapriser, vi får heller inte glömma Linn som hoppar sin ungponny och lyckades få en rosett hon med.

Nu är det lagklassen, spännande ;)



Bollebygd i topp

Tjejerna är grymma. 1a och 2a i förklassen kat B. Värt att nämna är att 2an är en ridskoleponny, Riddaren!


Mot Svenljunga

Första omgången av Gota cupen och jag och Madde åker med och hejar på tjejerna!

Älskar laghoppningar, eller ja, lagtävlingar i allmänhet. Speciellt på lägre nivå när man kan tjoa lite och ha kul!

Aja, vi hörs sedan!


Whoppala

Kände mig som en riktig glidare idag när Erica promenerade till fots brevid mig och Sessan, haha lathet till 100%!

Sessan skrittade jag iallafall i ca 45 minuter barbacka och med det raka gummibettet samt utan nosgrimma. Hon blir lite stark om jag travar och galopperar, men i skritten håller hon sig mjuk och fin. ;)

Har också lite goda nyheter när det gäller Pompe! Pratade med C idag och tydligen har han inte så ont längre - vilket är väldigt skönt att höra. När han är helt återställd (Förhoppningsvis om en vecka) så kommer han tillbaka till Bollebygd och då är det dags att biffa till honom ganska rejält. En månads klätterarbete och ökad foderstat är det vi pratat om främst. :) Förhoppningsvis är vi startklara igen lagom till KM, men det viktigaste är såklart att han blir helt återställd!

Ska bli riktigt roligt att bygga upp honom faktiskt, VET hur han kan och har sett ut, så det blir som ett litet projekt med ett kul mål. Känner mig motiverad till tusen och vill att det skall bli riktigt, riktigt bra. Jaja, skriver mer om detta när det är aktuellt.

Nu ska jag mysa med Erica (a)


Just det!

För er som undrade så var det Saras fina Windanos som jag tog en liten ridtur på igår. Och om ni undrar över mankhöjd så tror jag det var 176cm, lite lagom sådär...!

Morning!

På G mot Borås och ännu en skoldag. Var riktigt sugen på att ligga kvar under täcket idag, men släpade mig upp tillslut ;)

Idag ska Sessan ridas ut i skogen, skall skritta upp för lååånga backar och på samma gång träna min lätta sits. Gör det alldeles för sällan och behöver verkligen stärka den. ;)


Vem kan detta vara?

Skritt i kvällssolen på G med denna snygga bjässen och Elin på Sessan ;)


Höll mig till vad jag skulle, typ

Endast två scabrak, exemtäcke, en huva, ett par fleecehandskar och en nummerlapp fick hänga med hem från VIP kvällen. Köpte även med en Helosan med solskydd och ett para kortare tyglar till Sessan, fast från butiken då.

Har lite urkassa mobilbilder på grejerna. Tror inte det är riktigt vad ni väntat er. Gick lite bananas med färgerna på schabraken ;)

Riktigt fulfint schabrak, tror det kan bli lite kul kontraster på Pompe. Skönt material så det blir perfekt som slit och släng schabrak. ;)

Har redan det vinröda schabraket till huvan, så syr nog in öronen på den så kan Sessan tävla i vinrött också (a)

Detta blir nog så nära "rosa" jag kan komma när det gäller Pompe. Blir nog även lite nice på S ;)

Och ett sånt här till Grisen som gärna kliar sönder manen på sommaren. ;)

På utförsäljning

Hellooo, sitter utanför hööks och väntar på att klockan ska slå 17.00. Dags att vässa armbågarna ;)


Passa eeeeeeeeeeer

Ouf, ni skall bara veta vad som väntar! När Bollebygdsekipagen går lika bra på träning som på tävling är ni alla rätt screwd. Heheee... Skojaa, fast det ligger mycket sanning i det också.

Men det är väl just det, man är alltid bra på träning, man kan ha dåliga dagar, men det går oftast bra på något moment ändå! Det är ju där jag blir så besviken på mig själv, när jag ena dagen VET hur jag skall rida Pompe och han går kalasbra och väl på tävling är det som att jag aldrig suttit på hästen. Någon som känner igen sig?


Förhoppningsvis kommer det med rutinen, någon gång släpper det och det gäller bara att inte ge upp innan dess. För gratis kommer det garanterat inte ^^

Kollade och var lite hjälpande hand åt Ulf idag. Lika lärorikt varenda gång, känns som att jag är fullproppad med information och att jag borde vara världsbäst när jag sitter upp nästa gång. Haha ;) Ofta håller man när man själv är med på hästryggen, inte jättestor koll på vad alla andra får för "tillsägelser". Antingen för att man hoppar själv eller för att man har huvudet någon annan stans. När man står med på marken hör man allt Ulf säger och det är så jäkla nyttigt!

Nästa gång skall vi förhoppningsvis hoppa ute, och då ska jag vara med, summerfeelings!



Victoria Gustavsson som fotat! ;)

Man blir mörkrädd

Fine, kan lika gärna inleda detta inlägget med att säga: Ingen är perfekt, jag har själv blivit arg och missnöjd, skällt på mamma etc etc etc. Alla har säkert gjort det någon gång, och har du inte det, grattis! :)

På många utav tävlingarna det senaste har jag sett så sjuka saker att jag undrar vem som uppfostrat ungarna. Senast var i Nääs när en tjej efter att ha fått ETT stopp i grundomgången hoppar av sin häst, tar den hårt i munnen och säger "Jag hatar dig" till sin ponny. Därefter lämnas ponnyn över till mamman som står knäpptyst brevid och ungen springer argt iväg. Vad är det för jäkla beteénde?

Likadant när en annan tjej, som också fått något ynka fel i grundomgången galopperar iväg efter att ha släppts ut från banan. Likadant där, vad är anledningen till att göra så?

Såklart har jag som jag skrev också varit arg och besviken, jag har dock inte låtit det gått ut över min ponny. Känner jag mig arg, då hoppar jag hellre av ponnyn, låter mamma gå iväg med honom, sätter mig i bilen och är arg en stund och efter det är allt som vanligt. Ingen skada skedd. Dock händer detta inte lika ofta längre, dels för att jag sällan behöver vara besviken och för att jag kan hantera det på ett annat sätt.


På G hem

Goooo dag i SOLIGA Borås. Man får ta vara på tillfällena ;)

Skulle egentligen hopptränat, men kom på att det är tävling igen i helgen och därför hoppar jag det... ;)

Idag ska Elin rida sessan, jag tänkte att jag skulle gå/jogga med och vara lite hurtig på samma gång. Kanske blir årets första dopp efter det i lagunen? Hade varit gött!


TV Night!

Haft en riktigt chill dag. Vaknade sent, promenerade med syster och ponny i en timma, solade i några timmar och har nu myst ner framför TVn med datorn i knät.

Desperate och GCB väntar, tisdagar är verkligen TVkväll ;) Därför checkar jag nu ut, tar en dusch och gör iordning lite kvällskäk.

Adios!

Valborg.......

Ouppsi!

Råkade skriva 11 månader i inlägget under, menade såklart 11VECKOR. Tur att man har kvicka läsare ^^

Har iallafall precis kommit hem från stallet. S skulle ha vilat idag egentligen, men eftersom det var så fint väder tog vi en promenad på 1h tillsammans med min syster, mysigt!


Vad man kan åstadkomma på 11 veckor.

Kan inte sluta kolla på filmen från LBn i Söndags. Ler HELA tiden och är så sjuk fascinerad utav Sessan, hon är verkligen något.

Tänk att för 11 veckor sedan kom ett åttaårigt fux sto hem till mig i Bollebygd. Hon såg ut som ett litet troll med lååång man, ruffsig vinterpäls och toffsiga öron. Dessutom var hon inte jätteutbildad och hade bara blivit skogsriden de senaste åren. Tanken var att jag först skulle ha henne en vecka för att hon skulle bli lite riden, och efter det var tanken att hon skulle hyras ut till ridskolan.

Efter att ha hoppat ett språng på ca 1m med henne, ridit några gånger och handskats med henne i stallet så kände jag direkt att, den här hästen vill jag ha kvar. Dock var det mycket som skulle stämma överrens innan det blev som jag önskade, som tur var löste sig allting och Sessan blev kvar.


De första veckorn red jag ut väldigt mycket, var uppe i ridhuset och skuttade någon gång men fokuset låg på att få upp kondisen. Vi jobbade mycket med låga hinder och lydnadsövningar för att hon skulle lugna ner sig, och det gick väl sådär. Hon var stark i munnen och pigg som satan. Dessutom var hon inte jättestark i galoppen och hamnade i stort sett hela tiden i korsgalopp.


En månad efter Sessans hemkomst var vi med på en Clirre på hemmklubben. Hon var s-t-a-r-k om något och bara sprang. Det syns nog inte jättetydligt på filmen, men jag hade i 60% av anridningarna mot hindren ingen som helst kontroll. Vi var även med på två hoppträningar för ulf, samt en till clearround och det var efter det vi bestämde oss för att byta bett. Pierre tippsade oss även om att döva henne med bomull, och på tävlingsdebuten i Bollebygd så var det en annan häst jag satt på.

'
Och nu är vi här, 11 veckor senare och har kommit väldigt långt redan nu. Från att vara en ponny som aldrig tävlat, knappt gått i ridhus så har Sessan blivit en kanonfin tävlingsponny med en intressant framtid framför sig. Hon är totalt orädd, det enda hon ser på ett hinder är översta bommen, höjden spelar ingen roll. Hon är inte lätt riden och det är inte många mindre tjejer som klarat av henne då hon kräver en ridning som innefattar mycket ben hela tiden.

Jag har fått frågan av många om jag inte skall gå upp och hoppa LA redan nu? Och nej, det är bara dumdristigt. Jag har inte bråttom att få upp henne även om jag vet att hon skulle klara av det. Man får ha i åtanke att hon fortfarande är såpass orutinerad och att hon faktiskt har hela livet på sig. Efter sveland cup kommer Sessan få lite tävlingsvila några veckor och sedan kanske det är aktuellt att börja planera det, men det är såklart något som hennes ägare får avgöra. :)

Från att gå som skogsmulle till att få en vinst och en 5 placering på sin andra tävling någonsin är inte så pjåkigt ^^



RSS 2.0