Plötsligt slog mitt hjärta en volt


Tack, och åter TUSEN tack för de fina orden och länkningen Lisa!


Tycker faktiskt att man borde visa uppskattning lite oftare, jag är jättedålig på det! Konstigt med tanke på att jag vet hur glad man själv blir utav att få så fina ord och kommentarer som jag faktiskt får dagligen. Skärpning! ;)

Ge aldrig upp!

Att varje dag ta sig fram och tillbaka till stallet, vara där i minst två timmar oavsett väder är inte alltid det roligaste hur mycket man älskar sin häst.

Jag vet själv hur det är, speciellt nu på vintern! Inspirationen ligger på noll, allting är kallt och har man inte ett ridhus 10m från stallet så kör det lätt ihop sig. Att varje dag ha samma rutiner, skola-hem-stall-sova, tröttar ut en mer än vad man väntar sig. Ibland får jag små panikattacker och bryter ihop totalt bara för att jag inte känner för att gå bort till stallet och rida.

Förstår ni hur allvarligt mitt problem är då?

Det handlar verkligen inte om intresse, för jag VILL fortfarande "bli bäst" och jag jobbar fortfarande efter mina mål. Ibland är det bara så motigt och jobbigt att alltid stå upp på sina egna ben och aldrig kunna ta hjälp av någon annan. För er som inte vet om det, så sköter jag ALLT med Pompay själv. Enda gångerna jag inte går bort till stallet är när jag av någon anledning är bortrest eller sjuk. Annars mockar, packar hö, rider och fixar jag allting själv 365 dagar om året.

Nu för tiden är det faktiskt inte så jättevanligt, många (läs: MÅNGA) får hjälp av sina mammor etc. Ungar som blir sura för att boxen inte är mockad, eller som lämnar över hästen helt och hållet åt sina föräldrar eftersom man hellre är med sina kompisar på fritiden. DET är så fruktansvärt vidrigt i mina ögon. Jag har inte häst för någon annan än min egen skull, då skall inte heller någon annan nödvändigtvis ta hand om min häst bara för att jag inte orkar.

Bara för att livet är lite motigt, för att det är lite kallt att vara i stallet och för att det är lite jobbigt - så ge inte upp! För ni vet själv hur underbart det är när man väl sätter sig på ryggen, då är problemen som bortblåsta.

Att slänga bort en talang, livsstil och en bästa vän bara för att det är lite jobbigt, är himla onödigt och korkat. Livet är aldrig enkelt, det handlar bara om att hitta ett sätt att fortsätta kämpa.

Blir så arg på folk som ger upp och tror att allting kommer serverat på en räkmacka. Det är blod, svett och tårar som gäller i denna sporten om man vill bli riktigt duktig, och lite jävlanamma då ;)


På G hem

Sitter i bilen på väg hem med en PONNY i transporten (a)


Bilder del IIII

* Innan alla börjar undra om det är på kommando, NEJ det är det inte. Ebba och hennes sto Spice dök upp lite lägligt under fotosessionen så då ville Grisen showa lite såklart...*
Undra om jag får någon sömn inatt?

Är så himla nervös, kryper nästan ur skinnet på mig själv...

Imorgon mäter vi Pompay, 16:15 är bokad tid och 14:30 rullar vi från Bollebygd. Mycket tid nere på Åby är nog en fördel. Åker från skolan (som imorgon består av en hopplektion) 10:00 och rider då direkt upp med honom till ridhuset för att köra lite olika studs övningar i syfte att få honom lite pshykist trött.

Som jag har drömt och planerat om denna dag, är så galet nervös. Håll tummarna för oss, blir ingen update försen efter mätningen. Ett eller två tidsinställda med bilder kommer dock upp :)

Godnatt!Suck

Inte kommit hem försen nu... Tåget var RIKTIGT segt hem idag, det medförde att jag missade bussen hem från Bollebyg (bor lite utanför). Kom därför inte hem och fick vara hos Becky ett tag. Fick sedan skjuts hem av Amanda :)

Nu skall jag bara byta om jättefort och promenera bort till stallet. Pompay vilar idag, känner inte för att rida och dessutom går hästarna in om 1h och 15 minuter så tror inte att jag hinner.

Mer update sen, måste kila!
Bilder del III
Bilder del II
Pompes Pannlugg!

Rebecca Eisengarten om Bilder del I:
Vilken pannlugg, hur länge har du sparat på den :)?

Tja... Jag har haft honom i snart två år (!) och den har alltid varit lika lång, jag trimmar den bara när det behövs. Klipper de slitna topparna så att säga ;) Antar att hans ägare sparat några år, men vet att han haft kort pannlugg för ca 3-4 år sedan!

Vad tycker ni han är snyggast i, lång eller kort? ;)

Bilder del I
Photos?

Det strulade ihop sig med Becky idag, så hon kommer en annan dag istället :)

Som tur är så har jag en underbar syster som ställde upp istället! :)
Här har ni två smakprov, vill ni se mer?


BIG läsarfråga

Ska ni på Göteborg HS i februrari? Och isådanafall, vilken dag?


Hade varit riktigt kul att träffa lite nytt folk, få lite ansikten och intryck utav personerna bakom skärmarna!

Noll inspiration...

Åh, det står stilla i huvudet på mig just nu! Vet inte vad jag ska skriva, det är så jäkla dött.

Får kommentarer, statistiken är bra och egentligen har jag ingen anledning att klaga. Men det är suget jag saknar! Känslan när det bara sprutar ideér och man skriver bra och intressanta texter. DET saknar jag.

Därför slutar jag blogga, eller ja, tar en paus... Bloggtävlingen avslutas också, ber om ursäkt om jag gett er falska förhoppningar, men ni måste förstå att det inte är någon mening att ha en bloggtävling om jag inte bloggar?

KANSKE tar upp bloggen igen om någon månad eller så, när tävlingarna drar igång, men detta är sista inlägget for now.

Bli inte allt för sura, och sköt om er så hörs vi framöver!


Just kidding, klart jag inte kommer lämna bloggen nu när det går så sjukt bra! Erkänn ni blev lite sura ändå? (a)saker jag måste träna på...

... och därmed BASTA!

* Mina hälar, DOWN LOW everywhere, anytime!

* Mitt överliv, måste tänka på att inte följa med för mycket framåt. Han hamnar så lätt på bogarna ändå...

* Hålla om och få ett bättre stöd i mina underskänklar.

* Blicken, har en ful ovana att kolla att det är rätt galopp även om jag kan känna det. Ovana från Idefix tiden...

* Inte gå upp i hoppsits för tidigt, hästen fjädrar iväg med frambenen, skall inte hindra detta genom att påbörja min hoppsits för tidigt utan sitta med och hålla om 0,5 sek extra.


Ridhuset nästa!

Kom precis hem, skall bara switcha kläder och dra mig bort mot stallet. Skall upp till ridhuset och köra lite roliga övningar (om jag är själv då...).

Fick en kommentar om att Pompay såg seg ut på filmen, men det är ju lite så han är, alla hästar är inte självgående. :)

Hörs sen!


Armanis Pompay


Film när jag och grisen hoppar 140!

Ni som gissade på 140cm var:

Evelina Gustafsson! LÄNK

Rebecca Eisengarten! LÄNK
Matilda Westervaldt! LÄNK

Hanna! LÄNK

Karolina Litowska! LÄNK

Och här har ni som utlovat filmen! ;) (tips är att kolla hela!)
Trimmelitrim

Red på ängen/hagen idag! Ligger fortfarande ca 15cm snö här, så det lönar sig att rida runt där faktiskt.

Körde mycket  på tempoväxlingar, halter, tagen bakdel, felställningar, öppnor och lite förvänd galopp. Det gick helt ok, han blev bra i slutet :)

Ikväll intar jag chillmode och köper hit lite godis, fixar en film och tar hit en fin vän, låter som en mysig kväll! :)

Hadet, och om några minuter kommer filmen ut (a)

Måste få till den där musklade ryggen igen....

Bara för att Becky är bäst...


... så ska hon fota mig imorgon OM vädret är bra!

Så galet skönt med nya bilder, och ni vet ju vad det innebär -> NY HEADER. Hell yäää.

Läs btw Beckys blogg HÄR

By Becky

Word!

Win as if you were used to it, lose as if you enjoyed it for a change.


Ska jag?


Värt att pröva kanske? Upplevelse? Filma?


Just sayin

Imorgon får ni se film när jag och Grisen klämmer oss över 1*0! ;) håll koll under dagen!


Gårdagens övningar

* Saknas bara en kommentar på länktävlingen nu, sedan är det film för hela slanten PLUS länkningar *

Egentligen gjorde vi inte så jättemycket. Vi värmde som vanligt upp självständigt i skritt, trav och galopp. Sedan började vi med fem och en halvan. Först på typ 90cm några gånger, och sedan höjde vi upp. Det lås som högst på 1*0 :)

Efter det hoppade vi en liten bana, först 5,5an, sedan ett räcke på diagonalen, efter det över en trekombi (räcke, galoppsprång, räcke, två galoppsprång räcke), efter det på ännu ett diagonalt räcke och så avslutade vi på 5,5an.
Vi gjorde detta först en gång lågt, och andra gången högre.

Vi avslutade passet med att hoppa på en åtta över de två diagonala räckena. Här skulle jag sätta lite sprutt i hingsten och få en mer aggressiv ridning. Gick kanonbra!

Är jättenöjd med träningen, Ulf sade att han aldrig sett Pompay hoppa så fint innan, och det värmde verkligen då det kändes riktigt bra. Äntligen är vi tillbaka och utvecklas för varje träning, finns inget värre än att stå och trampa på samma ställe...


Kvällsöppet?

Såg ni kvällsöppet i Måndags? (tror det var då)

Jag kollade på svtplay och måste bara ge en fet High Five till Jens Fredricsson, så fruktansvärt bra talat och snacka om att motståndarna blev tysta. Mera sådant!

Pompay blev somsagt longerad idag, kunde dock inte filma eftersom det snabbt blev väldigt mörkt. Han var väldigt stel i början, men efter en stund slappnade han av och kom in i en lång och låg form. Duktig kille!

Imorgon vet jag inte riktigt vad jag skall göra, upp till ridhuset och trimma lite kanske? :)


Longering på G

Hade tänkt ta ut Pompelompe i snön idag och longera lite med goguen, kommer film på det sen! Måste skynda mig nu, skall iväg sen så detta är det enda nu får just nu (a)

Innan tömkörde jag mycket, numera är det longering :)

Bara 4 kvar...


Kan säga såhär, de flesta har gissat rätt i länktävlingen! Grymt! Dock presenterar jag inte det rätta svaret försen jag har 10 gissningar ;)

Vill ni ha chansen att vinna en länk nu när statistiken ligger på topp så släng in en gissning här nere, ALLA som gissat rätt får en länk! ;) (Filmen kommer även ut då...)
Länktävling

Alltså, höjden HAR ingen betydelse förutom när du hoppar en hel bana felfritt på samma höjd vill säga. MEN känslan och självförtroendet man får utav att hoppa högt är minst sagt sinnesjuk. Dessutom är det som Ulf sade förra gången, "Det är först på 130cm som han blir intresserad". Och det är sant :)

DÄRFÖR skall ni få gissa hur högt vi hoppade idag, de som gissar rätt får varsin länk. Godkänner inte kommentarerna försen 10 st kommenterat :) (Då läggs även film från träningen upp!)

Så, hur högt är det?Videoblogg

Anonym om Kallt!:
Vf har du inte bloggat idag? :(

Kolla min asfina VB så får ni veta varför! haha...*Men himla fin "förstabild!, trevligt.... Ser ut som jag har underbett, hehe (har INTE det!)

Kallt!

Jeeeesus vad kallt vi har det här, flera minus! :s Detta "underbara" väder resulterade i ingen ridning idag. Var borta och fixade stallet samt pussade lite på Grisen förut.

Alltså inget intressant för tillfället, men det kommer ev. upp ett åsiktsinlägg senare. Har en bra tanke på hur jag skall formulera det hela, men alltid när jag väl skrivit ner det låter det supertöntigt, haha! Jaja, ni märker väl sedan hur det blir ;)

¨
Alingsås Hösten 2010

Dagens på BFK


Red en liten fin kille vid namn Pinter idag på BFK. Liten D-ponny, blev rätt förvånad över valet av häst till mig, men så fick det bli.

Kanonkul att rida, hade lite tryck i gångarterna och var pigg på hinder (ROLIGT). Han var fin i formen i både skritt och trav, sedan i galoppen blev han väldigt pigg utav alla cavalettis så det gick sådär ;)Vi hade markarbete, och vi gjorde två roliga övningar, tänkte dela med mig till er ;)


110cm mellan travbommarna ;)
Man kom in i trav, red över travbommarna, skänkelvikning ut till bommarna på böjt spår, lade en volt över dem och sedan flytta tillbaka och över de sista bommarna.


Sedan red vi på en S båge men med volter mitt i efter varje cavaletti. Passade Pinter bra eftersom han gärna ökade farten mer och mer ju längre vi kom.

Bilder från idag

Mandel
Ville
Yellow Fever
Midnight Oil
Pumba
Sotis
Ducati
Zonia
King of Black
Aramis
In mot maten ;)
Jalla Jalla
Rambo
Gosigos!

In och ut igen

Sitter inne och försöker få lite värme i kroppen, skall alldeles strax dra till stallet och rida. Blir lite kondis och styrketräning i snön för våran del, man får passa på medan den ligger. ;)

APLen idag gick snabbt och smidigt. Ägnade 2 timmar åt att kratta spåret i båda ridhusen. Det gamla ridhuset var H E M S K T och det tog ca 1,5 timma innan vi var klara.

Efter det red vi, jag red Ville! En kanonfin kille men som kräver en ryttare med lite mer ben än vad jag kan erbjuda just nu. Fick inte riiiiiktigt ihop det ;) Dock koncentrerade jag mig mer på en låg och rund form så att han fick upp ryggen lite i slutet, insåg att försöka få ihop honom var ganska lönlöst då han lade sig väldigt mycket i handen då jag inte kunde hålla uppe honom med benen så mycket som han krävde. Roligt ridpass oavsett!

Jag och Sarah passade även på att fota hästarna, bilderna de har på hemsidan nu är jättetråkiga och vissa hästar har inte ens någon bild. Fick kort på alla utom två som var inne och skoddes. Tanken är att dessa bilderna skall upp istället, har dock inte pratat med klubben än, men jag tycker att dom blev fina iallfall.

Ni får ett smakprov sålänge, vill ni se mer får ni kommentera!"Zonia"

Dags för APL

Vi hörs om några timmar eller så ;)

Bjuder på lite pics från LB&LA i Fjärås i höstas! De två översta bilderna är tagna utav Julia, resten utav Matilda Sjöberg!


T A C K <3

Eftersom jag sällan har tid att svara på alla kommentarer, så tänkte jag göra det nu. Får dagligen jättefina kommentarer om headern, bloggen, mig själv men framförallt Pompay!

Vill somsagt säga tack framförallt till er som kommenterar, men även till er som faktiskt överhuvudtaget besöker och kollar bloggen varje dag. Statistiken har legat så jämt nu i flera veckor, och det är så kul att det ändå är så många som faktiskt läser det som JAG skriver (a)

Ingen nämn ingen glömd, ni betyder mer än ni anar!
Hiss?

Antar att ni hört talas om, och kanske läst Tyras hästblogg som hon ganska nyligen skaffat?

Läste den först idag, och mitt första intryck var att hon hade noll koll, haha ;) Ju längre jag läste desto mer tyckte jag om den. Så himla skönt med en hästblogg där man inte försöker vara störst, bäst och vackrast utan bara sig själv.

Lite ironiskt är det dock att hon har såpass många dyra saker, en kanonfin häst, skötare hit och dit men samtidigt inte har sådär jättestor koll själv ;) Får liksom en känsla av att jag inte riktigt vet om jag skall skratta eller gråta?

Kommer dock följa bloggen lite smått, rolig läsning och bra variation gentemot de andra hästbloggarna!


Mammi!

Goodmorning på er ;)

Ligger just nu i sängen, har precis kommit hem och är rätt trött så skall nog ta det ganska passivt en stund.

Vad gäller för Pompay idag då? Mamma var sugen på att rida, så skall ta upp honom till ridhuset och så skall hon få rida runt en stund, kanske tar lite bilder?

Galet fint väder ute! Vit härlig snö och sol, MYSFAKTOR på hög nivå.


Blö

Blev ingen fotografering, helt plötsligt kom det bara massa vitt.

Har inte så mycket att skriva om eftersom Pompay just nu har en minivila på 4 dagar. (Tor-Sön). Skall enligt min planering vara en till minivila i Februari. Ibland är det skönt att båda han och jag får några dagars vila och så kör man igång igen med full rulle ;)


Tävling hos Sara

Klicka på bilden och var med i denna kanonroliga tävlingen! ;) Hoppas man vinner (a)

Länk till CHEVAL RIDSPORT

Godmorgooon

Hallå på er,

kan ni förstå att jag var upp halv 10 en lördag? Otippat va ;) Skall dock lägga mig i sängen och sova lite till, väntar på Becky som ska fota mig idag!

Det blir härliga ute bilder var det tänkt, lite på vägarna osv. Men vi får se ;) Vid ca 11:30 drar jag till stallet och kommer tillbaka hit igen senast tre (hoppas jag). Då kanske ni får något smakprov...

Hur ser eran dag ut? :)

En bild jag tog på Bolero i höstas :)

Visste ni att...

... det var en elev från Realgymnasiet (mitt gymnasium) som sminkade Dressyrmupparna inför deras plåtning inför den nya kollektionen? Det var inte från Real i Borås, men ändå lite småkul!

 


Resten av bilderna

(Nej, jag red inte barbacka igår, sprang med han utan sadel och satte på den efter fotograferingen)

Inte för att det ändrar min åsikt...

... men lite roligt är det allt ;)Zumba!


Hallå goingar!

Sitter just nu i skolan och har precis haft matte. Algerbar och ekvationer, är faktiskt bra på det, det enda roliga i matten :D En lektion kvar, sen är det Zumba och sen hemfärd mot underbara Bollebygd.

Vet inte riktigt hur Pompay skall ridas idag, antagligen blir et en uteritt i backarna. Är inte sugen på att rida i lilla ridhuset direkt.

Vi hörs senare, slänger även resten av bilderna då.

Hejdo <3


Dagens + Bilder

Hade planerat att hoppa min reaktionsövning med Pompay idag, ja, den som jag planerade att göra i lördags...

Red först upp till nya, men var lite sen så hade bara 15min på mig innan lektionerna började, tog därför bara några bilder. Sprang med han också, men det gick åt skogen idag så jag ville inte filma (a)

Gick sedan in i lilla ridhuset där belysningen är urkass. Hela 12 utav ca 70 lampor lyser, ni hör ju själva! I vilket fall höll jag mig där ljuset var okej, så det funkade ändå bra.

Jobbade lite med skänkelvikning, öppna och ryggningar, och sedan lite med tagen bakdel på volten i både trav och galopp. Gick helt okej, han var lite stum i munnen men annars fin.

Sedan tänkte jag hoppa lite studs, och självklart hittade jag bara TVÅ hinderstöd. Fick improvisera lite med 3 pallar, så jag fick upp åtminstone två och en halv bom. Det blev inte övningen jag tänkt göra, men körde på det en stund ändå innan jag gjord en kombination utav det och höjde upp räcket lite. :)

Här är bilderna från idag:
(obs, hade min fula plasthjälm idag, men den är väldigt effektiv när det regnar...)


Blogg.se vill inte riktigt samarbeta, får inte upp alla bilder... Ni får resten imorgon! :)

Svar på frågor

Brukar inte ta upp frågor i inlägg om bloggadressen är länkad, utan försöker oftast svara på era bloggar. Men vissa frågor tycker jag kan vara bra att ta upp, det kan finnas fler som undrar samma sak :)

Sara Carlsson om Hopplöst:
Vad står du i för stall nu? :)

Står i ett privatägt inackoderingsstall ca 15minuter från Ridklubben (och ridhusen vill säga). Står väl ca 12st hästar där, dock i olika stallbyggnader. ;)

Alina om l´automne 2011:
Men du en fråga, Vart har du köpt din väst? Sjukt snygg!! Efter 2 kommentarer ^^

Den är köpt på Cubus förra året  ;)


kelly om Snygga västar från Gersemi:
Den blåa är riktigt fin tycker jag. Vart hittar man dom på rea? :)

HÄR kan du hitta den blåa Gersemi västen på rea ;) (Dock finns den bara kvar i stl L)Kelly om Om mig:
Vilken fin ponny du har! Är det din egen eller lånar du honom? :)

Pompay ägs utav Madernas Welshcob Stuteri. Jag har honom bara hos mig för att träna, tävla och ha kul ;)

Louise om Bilder från idag:
Jätte fin ponny!:D
Vad har du för kamera eller den som fota dig?:)

Olika! Men min syster brukar fota mig en del, och då är det en Nikon D3100 som gäller. Oftast med ett zoomobjektiv som jag inte minns vad det heter ;) Becky har en Canon Sony tror jag.

Melina om Mr X:
Är det en häst som du ska behålla, eller bara rida ett tag? :)

Som det ser ut nu är det no more Mr X för mig utav diverse anledningar. :)

Matilda om Dagens APL:
Rider du hästar på BoRK? :)

Ja, eftersom jag utför min praktik där 1 gång i veckan så får jag och Sara "rida till" hästarna lite ;)

Ida Andersson om Min framtid! del II:
Jag ritar ocskå på mitt framtida drömstall !
Var har du gjort den bilden ?
alltså vilket program ?

Ha det bra

Photoshop CS5 :)This or that

De snyggaste stövlarna i ridsporten just nu, är helt klart De Niro stövlarna. Så galet tuffa och stilrena på samma gång! Skulle helst av allt vilja ha alla, men om jag bara fick välja ett par så hade det nog blivit The Rose. Anledningen är ganska enkel - den är lätt att matcha och ha till allting. Jag hade känt mig väldigt låst med tex. Millenium 2&3 :) Dessutom är The rose mer min stil!
Vilken stövel hade ni valt om ni var tvugna att välja? Svara i omröstningen nedan så presenterar jag resultatet någon dag denna veckan.

webvoter poll
Vilken De Niro stövel hade du velat ha?

Millenium Galaxy (1)
Millenium Ramses 2 (2)
Millenium Ramses 3 (3)
The Rose (4)

View results

Pompay Showar!

Idag fick Pompe en vilodag! Eller ja, vila och stå i hagen gjorde han väl inte, men jag kallar inte det vi gjorde någon direkt aktivering.

Vi hade "häst vid hand" i skolan idag, dvs att vi tränade på att ställa ut och springa med hästarna. Vi utgick från regler och riktlinjer från ASVH. Alltså skall man tex. hålla 10cm från bettet i tygeln, springa brevid hästens bog och hålla antingen en eller tvåhandsfattning i tygeln.

I vilket fall tänkte jag träna lite på Pompay då jag ev. kommer ha användning av det i framtiden, så då passade jag på att göra det idag!

Började med att bara skritta fram och tillbaka, vända och stanna så att han var med på noterna. Hade inte träns och tyglar idag, bara grimma och grimskaft samt spö. Sedan prövade jag att ställa upp honom med den öppna sidan först åt vänster, sedan åt höger. Pompay var jättejobbig här, så fort jag rättade honom var han tvungen att ta ett steg till fram eller bak. Frustrerande!

Sedan travade jag, och satan vilket steg han fick! Tjejerna i stallet satt och kollade på och skrattade åt mig när jag skulle försöka hålla samma takt som Pompay (gick sådär). Såklart blev han riktigt peppad och showade till det ordenligt! Och ännu värre bättre blev det när Bellis och Scott ställde sig vid staketet och kollade. Då blåste han upp sig och tog ut stegen ÄNNU mer. Så snygg, och duktig!

Vill ni se film på när jag gör detta med Pompay, lite kul att se på kanske?Pompay och Sarah på någon premiering/prov eller så.

Min framtid! del II

Tänkte visa hur jag vill att mitt framtida drömstall ska se ut!

Det skall vara ljust, mycket yta, bra brandsäkerhet, bra säkerhet överhuvudtaget, spolspilta, varmvatten osv osv osv. Listan kan göras lång!

Här har ni en ritning och lite inspirationsbilder om hur jag vill ha det (a)


RGB ♥


Om det är någon som förtjänar det, så är det verkligen Roffe! Från att ha gått från ingenting till hur mycket som helst är helt grymt. INGEN annan förtjänar detta som han gör, hästsportens KUNG.

Tycker det är så himla tråkigt bara att folk inte kan hålla tankarna inne utan måste ut och lufta hur frukansvärt det är att RIDSPORTEN tog hem Jerring priset, varför inte bara glädjas med eller hålla käft? Jag läste en krönika på aftonbladet (finns inte att läsa om man inte har Aftonbladet Plus) och blev så himla ledsen och arg, tror ni kommer förstå varför om ni läser. (Se bild längst ner) 

"Hästen borde fått priset" Vad är det för jäkla stil? Borde skidorna, bandyklubban eller varför inte fotbollen få priset då med? För trots allt kan inte en häst gå in på en bana och veta EXAKT vad den skall göra eller vilka hinder den skall hoppa - likadant med skidorna, det är ju inte skidorna som vet när spåret svänger?

Det är väl klart att Lasse Anrell (personen som skrivit krönikan) inte på något sätt vet vad ridsporten innebär, eller hur många som utövar och dyrkar den. Just därför borde han ha lite mer bakgrundsfakta innan han säger något sådant.

Varför kan man bara inte vara glad för någon annans skull? Man får verkligen tycka vad man vill, men man behöver inte uttrycka det på det där sättet. Inte ens jag hade gjort det, hur mogen är då han på en skala? Ioförsig handlar det inte så mycket om mogenhet, det är inte okej att i något läge göra såhär, man borde bara ha mer vett i huvudet om man är cirkus 40 år.

I vilket fall, som jag skrev där uppe, Roffe är KUNG.Här är ett utdrag av de delar som fanns med i artikeln, källa: Aftonbladet.


Sportbladets krönikör: Fel låt vann...

Fel låt vann.
Däremot vann rätt bok. För visst var det strålande att Idrottsgalan valde att ge Patrik Sjöberg en riktigt stor hyllning för att han gav de sexuelltutnyttjade ett ansikte under 2011.Men Rolf-Göran Bengtsson – vem fan är det...?

Jag ska inte uppehålla mig allt för mycket kring det där med hästhoppning och Rolf-Göran Bengtsson för visst är det väl kul att en kille som fyller 50 i dagarna kan vara med och konkurrera på den här nivån bland kidsen.

Men ändå; det är ju hästen som borde ha fått priset.Det är ju den som hoppar.

Rolf-Göran tackade visserligen hästen – tror jag – på sin något märkliga hästhopparsvenska som effektivt visade att även skånska överklassidiom är rätt svåra att förstå.

Jag ska se reprisen, som jag hoppas är textad, och då hoppas jag förstå vem som vann – Bengtsson eller hästen.

Fel låt vann, alltså.
Jag tycker att Marcus Hellner eller handbollslandslaget borde ha vunnit. Nu var de chanslösa och att höra att svenska folket till och med gav Bengtssons häst rekordhög vinstmarginal var inte bara fascinerande utan gav också minnen av gamla tiders organiserade röstkupper i den här branschen.

Lite som när Helena Bergström blev århundradets svenska skådis...

44,6 procent röstade på hästhandlare Bengtsson. Resten röstade förmodligen på hans häst.


Olika filmer från träningar

Bättre sent än aldrig :)

Som ni ser är det för det mesta tekniken som går före höjden på våra träningar, vilket jag tycker är suveränt. Det är där våra problem sitter som ni kanske ser, på småhinder bli han så off och slarvig ;)


Dagens APL

Hade APL idag ute på klubben. Började med att mocka och fixa allt det vanliga. Efter det red vi två hästar, Tjarna och Ville. Sarah red Ville och jag red trollet. Gick bättre än sist jag red henne iallafall!

Efter det släppte vi ut alla hästar och hade lunch. Fick rida en häst var till, Zonia och Dacati. Gillade verkligen Zonia, lite min typ av häst. Red henne väldigt lågt i både traven och galoppen. Hon behövde rätt mycket ben, och var inte helt överrens med hu en galoppfattning skall gå till. Jag brukar bara använda mitt ytterben och trycka till så galopperar Pompay, men med Zonia behövde jag även lägga fram inner... Hur som hade lite mer ben inte suttit fel, och kanske ett par sporrar. ;)

Kul dag med mycket ridning, och ännu en häst är kvar, Pompe!
Hade tänkt rida i ridhuset, men stuntar nog i det. Vill inte att han blir alltför uttråkad. Det blir nog en barbacka klätterrunda istället (a)

Hörs sen! ;)

Zonia i ridhuset förut ;)

Dags för nya foton!

På lördag har Becky dyrt och heligt lovat att fota mig, yes!

Problemet är: Hur skall det gå till? Vad för bilder vill ni att vi skall ta?
Kom med hur många konstiga, galna och grymma förslag som helst, jag är öppen! ;)

Tidigare bilder som Becky tagit på mig och Pompay!

gfd

Becky, jag saknar detta <3

'Sitter seriöst och lipar när jag tänker tillbaka på hur jävla roligt vi hade det med hästarna. Saknar det riktigt, riktigt mycket och vill att du skall veta det! Kan du fatta att vi nästan bloggade ihop ett helt år? Varför bloggade vi inte ett helt år? Varför bloggar vi inte fortfarande?! Varför slutade du rida din jäkla nöt :'( ?

Nä, ibland får jag sådana där flashbacks, våra galna uteritter när vi hittade ett helt pack Kick up Energy mitt ute i skogen - oöppnade! (Och dumma som vi var är tog vi några stycken och satt och drack dem påväg hem mot stallet) När vi inte fick stopp på hästarna och du red in i ett träd, glömmer nog aldrig det! Och allt underbart skitsnack vi haft, blir nog inte roligare än så med någon.

HÄSTtiden med dig var sanslös, woonderful och OFÖRGLÖMLIG!

Vill ni ha er ett gott skratt så kolla på videosarna ;)


NI MÅSTE HA LJUD PÅ! - Ta allt med en nypa salt ;)Den bästa av alla:
2.03-2.09 - ARRGR AAAAAAH AA, Braaa, HuaaAAAAARGHAAA


Denna får ni se på lite eget bevåg, kan vara stötande på vissa punkter. Hehe ;)


Godnatt!

Myser ner under mitt varma duntäcke och klickar på Ponnyakuten på SVT play nu. Tänkte köra ett åsiktsinlägg om just det då jag har lite blandade känslor om programmet...

Mer om det imorgon!

Natti <3
Finaste killen!

Hopplöst

Red upp till ridhuset vid 16:00 typ, tror ni inte ridhuset är fullsmockat? Tillslut var vi 7 st samtidigt där inne, och jag var inte så sugen på att rida i lilla ridhuset eftersom lyset är sämre där.

I vilket fal hade jag en liten volt i ena hörnet som jag jobba lite med bogarna på. Fick lov att lägga ut 3 travbommar, så jag la dem på kortsidan några meter in i banan. Fortsatte med att kolla bogarna så att han inte flöt ut. Gjorde sedan om serien till två galoppbommar som jag galopperade över några gånger. Jobbade förövrigt mycket med galoppen idag, att kunna korta och länga utan att han öppnade sig allt för mycket ;)

Imorgon rider jag upp till riduset IGEN och försöker hoppa mina jäkla studs. Rider upp efter skolan, ca 13:00 så förhoppningsvis är det tomt, men man vet ju aldrig...


Färgstarkt från Lamicell

Var inne på cheval förut, och såg då dessa färgstarka schabraken från Lamicell på framsidan. Riktigt tuffa!
Bäst tycker jag nog om det cerisa och det blåa, hur snyggt hade inte det varit på Pompay?

Schabraket kostar 475:-
Lindorna kostar 275:-
Benskydden kostar 455:- och ni hittar allting hos Cheval.

Vad tycker ni? HISS/DISS?

Bloppis/byte

Har lite grejer jag vill få sålt eller eventuellt byta med. Öppen för förslag!

Pessoa skydd stl S. Bruna med fårskinn inuti. Använda endast TVÅ gånger pga fel storlek. Riktigt snygga!
600:- eller bud.
Nypris: 1200:-

JW Sammets schabrak. Använt men i fint skick. Endast intresserad av byte mot annat schabrak.Dressyrsadel från Hercross. 16" i sätet. Använd på ponnyer och hästar med hög manke och smal rygg.
3000:- eller budVinrött supersnyggt dressyrschabrak från BR, ALDRIG använt då jag köpte det i dressyr modell ist för allround.
Stl Full.
Nypris 400:-
300:- eller bud, kan även tänka mig att bytaVita damasker från Showmaster, ALDRIG använda pga fel stl. Stl Full.
90:- eller budVinröda fram&bak skydd från Norton. Använda, dvs lite skrap på insidan. Kardborren är i jättebra skick!
150:- eller bud

Så mycket bättre

Efter 10 timmars sömn känner jag mig back on track igen. Hade en lugn hemmakväll igår med mig själv och katterna. Rätt skönt som omväxling med en lugn helg.

Idag är det ridhuset som gäller! Hoppas på att Pompay är lite mer på idag än vad han var igår,  sengångar varning var det utan tvekan. Skall göra den övningen jag planerade igår, blir kul att se hur han reagerar på den. Han behöver bli lite kvickare i benen.

Rider inte upp försen runt 16:00 eftersom det är två träningar, de har inte bokat ridhuset så jag får rida där om jag vill. Det känns dock lite onödigt eftersom att då får ingen igenom det pass man vill ha ut. Bättre att vänta eller rida innan ;) Dessutom vet man att man förhoppningsvis blir visad samma respekt när man själv ska träna och inte bokat utan bara "tjingat".

Hoppas på att Julle ska fota lite idag med, har inte pratat med henne men eftersom inte Becky kunde fixa det i helgen är jag lite desperat! Tar nog till och med min lilla rosa kompakt kamera till stallet så det blir lite nya bilder.


Väl valda ord såhär klockan 02:16


När ska jag lära mig...

... Att man inte ska rida när man är sjuk?

Det blir aldrig bra! Efter 10 minuter var jag helt slut i kroppen och orkade knappt jobba Pompay som passade på att ta det lugnt och inte anstränga sig i onödan. Dessutom var det fullt i ridhuset så jag kunde inte göra det jag planerat. Får rida upp och göra det imorgon istället!

Ikväll skulle jag egentligen umgåtts med lite kompisar, men är hemma och vilar upp mig istället. Antagligen skall jag förbereda massa inlägg inför hela veckan!


Från ett år till ett annat

Snart två år sedan (April 2010):


Drygt ett år sedan (7 Januari 2011):


Nu (December 2011):


Sjuk...

Har haft ont i halsen nu i några dagar samt en förjävlig rethosta, det har nu TROTS att jag tagit det lugnt utvecklat sig till en jobbig förkyldning. Tät i näsan, ont i huvudet, svullen i munnen och ont i halsen då.

Därför bestämde jag mig för att sova ut idag, sov fram till 11:45, galet men behövligt. Skulle egentligen hjälpt till ute på klubben med att röja lite, men det sket sig idag. =/

Hur som helst ska Pompay få ett pass i ridhuset idag, tänkte jobba lite med hans reaktionsförmåga. Detta gör jag genom att sätta upp två studs, med ett galoppsprång imellan. ;)


Tänkte även jobba lite med galoppbommar och eventuellt bommar på böjt spår eller volt. Jag brukar ha 2,75m imellan galoppbommar.

Vi hörs senare ;)

Still alive!

Lyckats ta mig igenom Fredagen den trettonde bra! (änsålänge)

Jag och Madde utmanade lite och tog en barbacka tur i blåsigt stormigt väder, och vi lyckades hålla oss kvar trots lite fjanteri från ponnysarnas sida!

En riktigt mysig ritt under stjärnorna som verkligen lös idag. Riktigt fint! Lade mig på bakåt på Pompays rumpa och bara låg och stirrade rakt upp i himlen och försökte hitta alla stjärnbilder. Riktigt mysig stund, rekomenderas verkligen.
Min framtid!

Har äntligen fått en bild av hur jag vill att min framtid skall se ut. Har tidigare varit lite osäker, och nu har jag äntligen bestämt mig.

Tänkte berätta för er vad jag vill göra och hur jag vill att mit liv skall se ut, delar dock upp det i olika delar så att det blir enkelt och roligt att läsa.

Jag vill om några år kunna driva en egen verksamhet, helst tillsammans med någon, inom hästbranchen. Helst av allt vill jag tävla såklart, men har nog trots allt fått ett större sug åt ett annat håll. Jag vill antingen köpa in, utveckla och sälja hästar, framförallt unghästar, men kan även tänka mig att medla hästar (hästhandlare). Att få hålla på med unghästar verkar riktigt roligt. Tävla championat, falsterbo osv.

Somsagt hade det varit roligt att vara två stycken, att ha ca 10 hästar och rida hela dagarna. Det är min dröm, skall verkligen jobba efter att uppnå detta, även om det krävs några miljoner ;)


Film

Vilken Ponny, den hade man inte sagt nej till eller vad säger ni? ;)


Ulk d'été étalon PFS par Heartbreaker by elevage-d-ete

"En häst som syns i mängden"

Typ: Stora hästar -  Inriktning: Allround -  Kön: Valack -  Födelseår: 2004
Namn: Colbert ( Colly)
Med sorgen i mitt hjärta så har jag bestämt mig att ta detta tråkiga beslutet då jag känner att kemin mellan mig och Colly inte stämmer. Colly debutera 1,30 som 5-åring i Danmark med bra resultat. Han är en pigg och lekfull häst på ca 170cm som älskar att kunna leka med kompisar. Han skulle säkert passa bra som fälttävlans häst då han är väldigt orädd och hinderklok hoppar allt du styr han på. Behöver en rutinerad ryttare som vet vad han/hon håller på med. Han är jätte snäll i all hantering och är väldigt lätt att ha och göra med. Låter detta intressant så tveka inte att ringa.
La hoppning och ligger på Lb nivå i Dressyren men kan säkert komma längre med rätt ryttare.
Pris 80 000 kr

Nu ska Madde sälja sin kanonfina häst! HÄR hittar ni anonnsen.

Fredag den 13

Såhär ser min Fredag ut!

- Vakna
- Skolan
- Hem
- Rida snyggveponnyn
- Chilla

Vad kan gå fel? Hade varit värre om jag skulle klättra upp på något tak eller så...

Vad ska ni göra idag?
Beboo

Sjukt

Okej, måste bara säga att AD settings varit fruktansvärt bra. Har haft det nu någon vecka och har redan tjänat in ca 300 kr! Perfekt att kunna tjäna pengar på det viset, kommer kunna ha råd till mer träningar, utrustning osv.

Tveka inte att gå med! KLICKA DÄR ->>Har du en blogg? Tjäna pengar på den!


Trött


Usch vilka dagar, inte mina bästa kan jag erkänna. Blir väl så efter lovet då man är van att sitta upp till 03:00.

Aja, red en sväng på grisen idag tillsammans med Madde och Colly. Skritt i sisådär 20 minuter max, det gick bra - svårt att misslyckas med skritt på långa tyglar liksom... (a)

På Söndag skall förhoppningsvis Becky komma och fota oss, skitbraa, behöver lite nya bilder till headern känner jag ;)

Tråkigt inlägg, i know, men imorgon blir det MYCKET roligare, promise :)

Här får ni iallafall TVÅ ovisade bilder!
Hoppträningen

Det gick kanonbra idag! Är riktigt nöjd.

Uppvärmning
Vi började med att galoppera runt på 4kantsspåret i lätt sits och utan några som helst kvar. Ulf sade sedan till när vi skulle gå in på en 20m volt. Då skulle vi även sätta oss ner, och samla upp galoppen. Vi jobbade mycket med att samla väldigt mycket och sitta emot hästarna genom att inte vara följsam i handen och knipa mot framvalvet genom att spänna rygg och mage. Detta gjorde att vi nästan låste hästen lite. Vi skulle även rida med mycket ben och säte. Vi skulle även kunna slappna av, och ändå behålla samma tempo och takt. Vi varade den samlade galoppen med en lite längre galopp i båda varven på volten. Pompay var jätteduktig och jag kunde samla riktigt mycket ;)

Sedan började vi med en så jäkla bra övning!


Vi skulle rida genom hörnet där en kona stod, det blev en ganska snäv och kort sväng som krävde en samlad och balanserad galopp. Första gången slarvade jag lite och missade svängen totalt, och det är nästan det moment som avgör hur resten av övningen går. Efter att ha ridit igenom hörnet skulle vi rida skänkelvikning (fortf i galopp) förbi bommen, och sedan rida på oxern utan att lägga fram händerna eller tappa stödet med skänklarna. Hästarna blev kanonfina med denna övningen, riktigt roligt dessutom! Gjorde detta i båda varven.

Vi red även på oxern utan att rida hörnpasseringen och skänkelvikningen. Man skall ha samma tryck med skänklarna genom svängen som man har i en skänkelvikning, så det gick lite ut på att inte tappa stödet man haft i den förra övningen.


Efter det gick vi vidare till att hoppa en linje som såg ut på detta viset. Det kallas att man hoppar på ett S. Vi började på låga hinder, ca 70cm, och höjde sedan successivt upp två utav hindrena till ca 110cm. Vi kom i vänster varv, alltså hoppade vi den rosa hindret längst till höger först. Det var 4 galoppsprång i mellan, alltså ca 14-15 m. Dock var avståndet från mittenhindret till sista hindret lite längre, eftersom hästarna inte "ser" det andra hindret och då kan den tro att den är klar efter mittenhindret. Den ökar därför automatiskt galoppen. Det blev faktiskt lite trångare från B - C än vad det var från A - B. Jag fick jobba mycket med att hålla ihop honom ända fram till hindret och inte påbörja min hoppsits för tidigt. Fick rida om detta några gånger. Annars bytte han galopp klockrent och hoppade linjerna bra i sig.


Till sist hoppade vi en bana på 8 hinder. Det var långa vägar och viktigt var det att hålla ihop hästarna och inte tappa dem på vägen. Utan sätta tryck, samla och rida på. Jag är väldigt nöjd med min ridning här, även Pompay var ju duktig såklart! Vi fick till ett bra flyt och det kändes som att jag kunde hålla ihop honom bra hela vägen, var nog första gången... ;) Värt att tänka på är att på en bana med 8 hinder tar ca 50sek att hoppa, då är man i luften i ca 4 sek sammanlagt och de resterande 46 sek tillbringar man på marken med "dressyr".


Lägger upp filmer imorgon, måste skriva klart mitt CV och mitt personliga brev nu, och sedan sova!
Natti ;)

100 gånger, right?

Vet ingen som har så många BRA failbilder som jag har, helt seriöst. Haha! Man skall ju ramla av 100 gånger sägs det ;)

1.
2.
3.
4.
5.
6.

Simsalabaaam


Wello,

sitter just nu och väntar på att skolan skall börja, det är första riktiga skoldagen idag, eller ja, i första dagen i själva skolan ;) Har två lektioner, svenska och matte, sedan slutar vi ;) Hoppas även på att få nya schemat då det blivit lite ändringar.

Vad händer annars idag då? Tjaa, ska hem vid 14:40 och sedan är det hoppträning 19:00 idag. Ska se om jag kan få Jullan att filma lite! Antagligen kommer jag inte kunna göra iordning filmer och övningar ikväll, men ni får dem förhoppningsvis imorgon!


Visste ni att...

... Länsstyrelsen numera kolla hagarna när de åker ut på "hembesök" och kollar så att djurskyddslagarna etc. följs. De ser till att hagarna inte är för leriga, det får bara vara lera upp till kotan, annars är inte hagen godkänd. ;)

Värt att tänka på!

Bildkälla

@ BFK


Sitter och gör ingeting nu efter lunchen. Vi hade dressyr idag, red lite serpentiner, skänkelvikningar, övergångar och framdelsvändningar. Gick helt okej! Fick rida en liten storhäst som heter Talitha. Hon hade vilat 1vecka så hon var riktigt pigg!

Nu skall vi gå igenom vårterminen, vet att vi bla. skall iväg och hoppa terräng! Kulkul ;)

talitha.jpg
Talitha :)

l´automne 2011


Stolt Svensk (a)

Vilka ligger etta på världstoppen i BÅDE hoppning och dressyr? (a)
Glad!

Åh, prinsen var jättefin idag! Speciellt om man jämför med gårdagen ;)

Red fram på lite åttvolter och serpentiner. Mycket halt-trav-skritt-halt etc. för att han skulle komma igång lite. Han var lite seg i början men blev MYCKET bättre efter en stund.

Red iallafall först på 3 travbommar, lät han medvetet komma i lite kort trav mot dem så att han verkligen fick sträcka ut och tänja på sig över bommarna. Sedan red jag på en volt över dem, rakriktade dock emot och över bommarna och fortsatte sedan på volten med tempoväxlingar, halter, galoppfattningar osv. Målet var att få honom uppmärksam och inte tråka ut honom. Fungerade riktigt bra!

ca 110cm mellan bommarna.


Utvecklade sedan övning genom att i vänster varv trava över bommarna, göra en galoppfattning direkt efter och rida på räcket. Finns jättemånga varianter här, och man kan använda sin fantasi lite. Tex. drog han på i traven lite andra gången jag travade över bommarna, eftersom han förväntade sig en fattning direkt efteråt, istället lade jag en volt och fattade sedan galopp. En annan gång gjorde jag halt, och fattade galopp från halten. Jag backade även några steg och gjorde sedan en fattning, prövade även att skritta några steg och sedan fatta galopp. Som sagt, använd fantasin och anpassa övningen efter dagsformen.Två exepel på hur man kan göra. Ca 10m i mellan bommarna och räcket.


Detta gjorde att han väntade på mina hjälper, han tyckte att det var roligt och ville att jag skulle ge honom fler uppgifter. Han blev även väldigt känslig för mina hjälper. Roligt! Vid ett tillfälle busade han till och med till det genom att ställa sig upp och studsa runt lite när jag ville backa, han ville ju hoppa räcket! ;)

Avslutade med att hoppa på volten, tränade på att försöka få avståndspunkten lite närmare hindret än vanligt. Lite utav mitt och Pompays problem, vi kommer gärna lite långt ifrån småhinder framförallt ;) Så detta skall jag fortsätta träna på!Första dagen avklarad

Kom precis in, har varit i stallet sedan 08.00 i morse. Fått göra den vanliga stalltjänsten, sedan har jag även ridit. Red en riktig skogsmulle ;) Helt outbildad och lite småpigg, fick lite ryck i galoppen ;) Hon blev mjuk i slutet med det var inte tal om någon form direkt... :P

Nu skall jag bort till Pompay, skall upp till ridhuset med Madde. Vet inte riktigt vad jag skall göra, men skall nog satsa på lite lydighet med bommar.

Lägger upp övningen sedan ;)


Visste ni att...

... bloggen just nu har 74 följare på Bloglovin och ligger på plats 109 utav 1233 hästbloggar! :D


Amazing!

Helt galet roligt att blogga när statistiken inte bara stiger en dag, utan i stort sett hela tiden! Den har även legat på över ***  nu i 5 dagar, så kul!

Idag är det APL på BORK som gäller. Börja om 5 min och är fortfarande hemma, men oroa er inte, bor ju på ridklubben ;) Bara att öppna dörren och gå ut, hur gött?

Skall faktiskt bli kul, hoppas vi får rida och inte bara mocka (a) Vi hörs på min lunch annars efter 14:00.

Hejsvejs


Kalla mig vad ni vill

Haha, bara känner på mig att massa skit kommer finnas i kommentarsfältet sedan. Men känner att ni behöver veta hur det ligger till med Pompay, och hur han kan vara.

Drar det hela från början ;) Körde lite markarbete idag, travbommar och cavalettis. Han var fruuuuuuuuuktansvärt seg, han lyssnade inte för mina hjälper alls. Han total ignorerade mina skänklar, spelade ingen roll hur många övergångar och tempoväxlingar jag gjorde, han blev inte kvickare.

Sedan var han väldigt stum i munnen, tog inte mina förhållningar överhuvudtaget. Förstår ni vilken bra kombination, seg OCH stum. Hur mjuk jag än var så ignorerade han mig totalt.

Det blev bättre i slutet i munnen, dock var han så galet loj! Det om något är frustrerande, när jag försöker få honom att trivas i arbetet och han knappt orkar lyfta på benen ordentligt över 50cm.
Efter att ha skrittat runt en stund, så kortade jag upp tyglarna och lade försiktigt till skänklarna för att börja trava. Tror ni inte det krävs 2 rejäla skänklingar för att han ens ska öka skritten, snacka om höjden av "lathet". Det var då jag insåg att detta funkar inte. Han skall inte få bestämma i vilket tempo han skall gå i, eller hur snabbt han skall reagera. Så jag spöade till honom rätt rejält, bakom skänkeln. Kan säga såhär, det krävdes 5 st rapp för att han ens skulle galoppera, förstår ni vad jag har att göra med?

Och kom inte med några dumma kommentarer om att "ryttaren gör hästen och om han är stum i munnen och seg för skänkeln är det för att du är hård i handen och har sparkat sönder honom". Bullshit. Han är hingst, han är sådan, det är inget jag kan styra över utan det kan jag bara påverka.

Min tränare, min mamma och många andra säger till mig att jag måste vara tuffare mot honom. Jag ÄR inte den typen av person som gillar att använda spöt, tycker det är så fruktansvärt fult när andra gör det så vill inte göra det själv. Men när vi hamnar i de lägen då han bara stänger av, så är det tyvärr vad som krävs. För efter jag hade gjort det, blev han jättefin. Trampade på bra, lyssnade och var uppmärksam på alla mina hjälper.

Om du vet ett sätt som funkar bättre i de här lägena, ring mig så får du komma hit och pröva själv :)


Lite hjälp, tack

kelly om No shit Sherlock:
Hej, vet du om folk har haft problem med att se din blogg? När jag kollar på datan fryser bilden direkt och det står att skriptet inte kan köras, på telefonen går det men det vänstraste delen är kapad så första/andra ordet syns inte på varje rad :( jätte tråkigt, på telefonen funkar det men man vill ju kunna se allt. Vet du om det brukar vara så för vissa på din blogg eller har du något tips eller lösning hur det skulle kunna försvinna? Vill kunna läsa din blogg ordentligt! :)

Hej,
Vad jag vet så ser det bra ut, ingen annan som har sagt något iallafall. Det kan bero mycket på vilken webbläsare man har, jag vet att bloggen funkar i Google Chrome och i Internet Explorer. De andra webbläsarna har jag faktiskt inte kollat ;)


Någon annan som har problem med att se designen?


Såhär skall det se ut :)


No shit Sherlock

Hej alla fina!

Idag är jag riktigt seg, och vädret är nästan värre. Önskar att jag ridit igår när det var fint väder istället för att låta han stå. Han kunde ha fått stå idag istället! Kan väl iofs vara skönt att komma ut och rensa tankarna lite och få lite fresch air.

Tänkte klättra lite med Pompay idag, på samma sätt som jag gjorde med X. Lite tråkigt men det är de som gäller nu i början på året :)

Vi hörs sen!


Bilder?

Har massa bilder på datorn, men som jag inte publicerat här.


Är det några speciella bilder ni vill att jag skall lägga upp? Isåfall kan ni önska bilder :)

Dressyrtävling,vanlig träning, stegringsbilder etc,etc,etc.
Go dag!

Idag fick X en runda runt sjön, först var han jättejobbig. Taktade i stort sett hela tiden och så fort jag smackade hostade, sa något så flög han rakt upp i luften. Han blev bättre i slutet och slappnade av bra :)

Pompay tog jag in och borstade, masserade och stretchade lite. Ingen ridning för honom idag med andra ord. :)

Skall bort till stallet och ta in hästarna ikväll, krockar lite med en annan grej med det får lösa sig...

(Så störande att outfiten dök upp 4ggr, inget jag direkt planerat men nu skall "problemet" vara åtgärdat i vilket fall)Angående att bygga muskler på sin häst

Fick ännu en fråga om hur man får till den hjärtformade rumpan som man vill ha på sin häst. (HÄR hittar ni det inlägget)

Det bästa, enligt mig, är att gå ut i skogen och backträna. Jag brukar rida till Petaredsbacken, en lång och ganska brant backe med bra underlag. (Grus) Där kan jag rida upp och ner flera gånger på samma ridpass. Ganska långtråkigt men det ger resultat, både att skritta upp och ner.

Just det, det bästa är att skritta ganska långsamt och på en så rak linje som möjligt. Ännu bättre om du kan få hästen att sänka nacken och huvudet lite med. :)

Sammanfattningsvis, ut i skogen med er!


Dressyr outfit

Kunde gjort en mer komplett, men man måste lämna lite åt fantasin ;) Detta hade iallafall varit sååå snyggt på Grisen (L)

|Schabrak: Eskadron | Lindor: BR | All ryttarutrustning: Gersemi|

Hiss/Diss?

Snygga västar från Gersemi


Den vinröda är helt klart min favorit! Dock är alla superfina, och det bästa är helt klart att de är på rea HÄR!

Myspys

Sitter just nu i soffan och kollar film, precis käkat en jättegod sallad som jag gjort all by myself. (a)

Idag red jag först X, red ut och klättrade ibackar. Lät honom skritta i en låg form uppför en lång och ganska brant backe. Han fick verkligen jobba och trycka på med bakbenen. :) Red i kanske 30 minuter.

Efter det longerade jag Pompay med goguen i ca 20 minuter, skritt och trav men ingen galopp. Tycker han fungerat suveränt på goguen, det är dessutom bra med lite ombyte, att inte bara rida. :)

Just det! Helt glömt av att berätta att vi har några små tjejer som kommer till stallet varje dag för att de vill mocka åt våra hästar. Så de mockar, fixar hö och ger hästarna deras middagshö. Hur bra och snällt är inte det?

Dock fixar jag alltid mitt egna hö, eftersom jag vill ha koll på vad han äter.Tamtamtam taaaaa

Datumet är satt! Nu är det bara att hålla alla tummar och tår (a)

Mr X

Kunde inte riktigt bestämma mig om jag ville skriva om detta, men gör det ändå :)

Fick rida en annan ponny igår, en kanonfin ganska oskolad D-ponny som jag inte tänker nämna vid namn. Han får heta X, hehe ;) Kan säga som såhär, det är ingen häst som jag skrivit om innan, eller som står i mitt stall.

Kanonfin ponny men är somsagt inte speciellt inlärd i skolorna eller i dressyren överhuvudtaget. Dock superfin i hoppningen. I vilket fall är han väldigt känslig för alla hjälper. Knappt att man vågade smacka utan att han flög i luften.

Jobbade bara i skritt och trav, utan direkt krav på något annat utom att gas och broms funkade samt att han sökte sig neråt, framåt av sig själv. Körde på Kyras metod med att skritta -> göra halt -> lätta på tygeln (inget stöd) -> tryck med skänkeln -> igångsättning till skritt med samma lätta tygeltag.

På Pompay fungerar det inte alls, men på X gick det vägen och han sökte sig neråt och i slutet av passet fick jag känslan av att han gick och var väldigt nöjd och tillfreds. Han gick även i en stadig, avslappnad och ganska låg form i både skritt och trav. (Galopperade inte idag).

Ska bli kul att följa hans utveckling, tror han kommer bli en kanonfin ponny i framtiden.Princess

Var och provred Princess idag, tillsammans med Linn (Som har Fargo) och hennes mamma. (Rätt mycket att läsa!)

För att göra en lång historia kort, så är letar Linn en ponny i större format, helst av kat B. Dock har Catharina, Pompays ägare, en D-ponny som hon vill låna ut. En väldigt liten sådan, ca141 i manken, och då har hon hög manke och lägre rygg. Just därför kändes det ändå värt att åka och kolla på denna ponnyn :)


Princess, som hon heter, var det tänkt att jag skulle ha och utbilda samt tävla vid sidan om Pompay. Vet inte riktigt varför det inte blev så, men tror det beror till stor del på att jag inte kan ha två hästar i Bollebygd samtidigt. I vilket fall tycker Catharina att det är en bra grej om Linn tar hem hästen och har henne, medan jag kör dressyrarbetet så att det lägger sig på rätt köl igen. Princess är 8år men förra ägaren har väl inte riktigt ridit ordenligt...

Så, därför åkte jag med och pröva idag eftersom jag inte ridit hästen innan. :) Fick sitta upp först eftersom ponnyn hade lite överskottsenergi, så tanken var väl också att jag skulle få henne lite tröttare ;)

Vilken häst, helt KÄR. Visst, hon var pigg som satan och hade världens trippigaste skritt. Hon reagerade på smackningarna genom att flyga upp i luften. Men vilken potential det finns i henne, med 1 år dressyr och markarbete kommer hon bli kanonfin! Hon vart som sagt lite trippig och stressad, dels för att det blåste, dels för att hon inte gått så mycket och antagligen eftersom jag var ny ryttare.

Prövade att köra på samma metod som med X. Funkade kanon, och tillslut gav hon efter i nacken och sprang inte med huvudet uppe bland skyarna iallafall :)  Sedan att hon inte slappnade av var väl en annan femma. I traven var hon bättre, tog det lite lugnare men fick fortfarande inte till takten. I galoppen var hon glad och jag fick en hel bockserie. Kul! ;)

Det blev en helt annan häst med Linn på ryggen. Cool i skritten och Prinsessan tog det väldigt försiktigt med henne. Massa cred till Linn som trots sett hennes mini-rodeo med mig vågade hoppa upp och tillslut trava runt som om det vore det enklaste i världen. Okej, Princess lyfte lite på rumpan även för Linn, men det var liksom inte alls samma sak...

Hoppas Linn väljer att ta hem henne, så jag får vara med och utveckla denna grymt söta Ponny! (a)

Vill ni se bilder på henne?

Tidsinställda?

Mina tidsinställda inlägg funkar inte! Hade en jättefin nyårsbild som skulle komma upp på nyår vid 00:00, men den har jag inte sett röken av. Dessutom skulle "Mr X" inlägget kommit upp vid lunch idag, men det fick jag publicera nu.

Trist med tanke på att jag knappt är hemma på dagarna! Hoppas blogg.se löser det snart... ;)


Provridning på G

Berättar mer sen, om ni vill?
Hejdå!

Så ful ;)

Ungponny på tävling

Sofia Ö om Testing:
vet du hur det är med tävling på ungponny? hur länge måste man tävla i avdelning B? är det ett visst antal felfria rundor i en viss klass innan man får börja tävla "som vanligt"? skulle du kunna skriva ett inlägg om detta då jag och min snart 5åriga d-ponny ska ut på tävlingsbanorna! :) tacksam om du kunde göra det! :) första gången jag läser din blogg.. vad fin ponny du har! är han snäll o så även om han är hingst? :)


Tack så mycket och vad kul att du hittat hit!

Fram till det år din ponny fyller 7 år måste du hoppa Avd B. För att få hoppa Avd A med ponny måste din ponny vara minst 6 år, och då måste du ha 2 felfria rundor i Avd B i minst klassens höjd. Du får dock med din 5åring inte starta avd A detta året.

Exempel 1: Jag får hoppa Avd A i LC eftersom jag har två nollor i Avd B i LC.
Exempel 2: Jag får hoppa Avd A i LC & LB eftersom jag har två nollor i Avd B i LB. (inte nödvändigtvis i LC vill säga...)

Ett tips är att läsa igenom TR innan du tar dig ut på tävling med ungponny, finns en del man måste veta :) TR för hoppning hittar du HÄR. (Moment 373)

Vad det gäller Pompay är han kanon i all hantering. Dock får man aldrig glömma att han faktiskt är hingst och när som helst kan hitta på någonting. Han har dock inte - ta i trä - hittat på något ännu så länge han har stått i Bollebygd iallafall. :)


gdfg
Jag och Pompay hoppade en del Avd B förra året :)Testing

Passade på att pröva mitt nya hönät idag. Istället för att ge allt kvällshö på marken, gav jag hälften i det finmaskiga nätet och hälften på marken. Får se imorgon om han försökt döda nätet eller om han käkat upp allt ;)


Bilder från idag

Bilderna blev inte så bra som jag trodde, men det är bättre än inget alls (a)

Upp och iväääg

Mellanlandar för tillfället hemma. Skall käka lite paancakes och sedan dra till Pappa :)

Det gick bra idag, vi körde ganska simpla övningar. Kombination, studs och ett räcke på volten.

Såhär såg det ut:

Studsen: Travade in och skuttade över hela serien. Det gick bra, första gången travade han igenom hela serien bara, haha.

Gröna räcket: Red på en volt över det i både höger och vänster varv. Fick passa bogen lite i vänster varv annars bra. ;)

Kombin: Hoppade den på lite olika höjder. Började på kanske 70cm och slutade på ca 115cm. Fick till en bra galopp med lite bättre tryck i än vanligt sista gången, och kunde hålla han kort och bara skutta över som om inget i världen var enklare ;)
Slänger upp bilderna i kväll :)

Hoppning på G

Eller ja, markarbete/hopp. Vet inte riktigt hur än, men skall iallfall rida upp till ridhuset med Madde och hoppa lite.

Julia min underbara syster har dyrt och heligt lovat att fota, så NYA bilder läggs upp i eftermiddag. Man kan inte mer än älska det!

I eftermiddag skall jag packa ihop lite grejer hos pappa, han skall flytta så måste hämta mina grejer. Efter det har Amanda lovat att färga mitt hår. ;)

Hoppas ni får en grym dag!


Ni har väl inte glömt?!


Klicka på bilden för att komma till inlägget där ni kan anmäla er ;)

Enkel serie


När jag jobbar med serier brukar jag börja med en enkel uppgift, och sedan lägga till nya saker och öka svårighetsgraden successivt.

En bra övning man kan göra, är att börja med en travbom placerad framför ett litet räcke. Ta heller ett lågt räcke än ett kryss. Detta därför att kryss enligt mig kan bestraffa hästen på fel sätt om den inte kommer rakt, det är ryttarens uppgift att se till att man får en bra väg. Hoppa igenom detta några gånger, och lägg sedan till en landningsbom och hoppa det några gånger.

Nästa steg är att lägga till ännu ett räcke efter landningsbommen. Ävden detta skall du skutta några gånger innan du går vidare.

Efter det kan du utveckla serien ännu mera genom att sätta en liten oxer efter räcket, med ett galoppsprång emellan. Lägg slutligen till ännu en oxer, fast denna gången med två galoppsprång.

En enkel och rolig övning som gör hästen lite uppmärksam, elastisk och du som ryttare kan träna mycket på att komma rakt och verkligen rama in hästen :)


Grym spellista (a)


Min sjukt grymma spellista får inleda min NYA kategori som heter ---> Inte hästrelaterat.


Another day

Med sämst uppdatering, det är så himla svårt att hinna med allt, skall försöka bli bättre på det där med tidsinställda ;)

Dagen spenderades dels på Bollebygds Solarium tillsammans med Ewe, lite färg fick man allt. Efter det red jag en längre runda tillsammans med Madde och Scott.

Sedan drog vi in till Hööks och checkade Rean. Fick med mig ett schabrak och ett finmaskigt hönät hem. (Har dock inte berättat om schabraket för mamma så hoppas inte hon läser detta nu...). Schabraket var på rea och kostade bara 114kr, VÄRT med tanke på att det faktiskt är snyggt. Lite vad jag letat efter men inte direkt hittat någonstans.


Snyggare i verkligheten, tänkte ta lite bilder imorgon ;)

Ni avgör

Har en hel hög (inte bokstavligt) med grymma bom och markarbetesövningar. Om ni vill, kan jag dela med mig utav dem?

Brukar för det mesta publicera de jag gör själv, det känns dock inte tillräckligt när jag har så många andra bra grejer som jag aldrig använder till Pompay. Antingen för att det inte passar till den träning jag tänkt, eller så hinner jag inte göra dem.

Vill ni att jag lägger upp övningar där jag förklarar och visar med bilder tex?


Sorry for party rocking

Var tvungen att dels sova, ta diverse bussar hem, sova, åka till stallet och rida, åka och säga hejdå till kusinerna som skall åka hem till Frankrike imorgon och finally kan jag sätta mig framför datorn.

Gårdagen var rolig, men mestadels komplicerad. Lite halvt nöjd med nyår, men hade mysigt med mina tjejer iallafall!

Vad händer för mig och Pompay i veckan då?


Det kan ske vissa ändringar, speciellt Torsdag och Fredag.

RSS 2.0