Sorry!

Tar en veckas paus från bloggen, kanske bara blir några få dagar, men behöver få lite rätsida på mitt liv.

Vi hörs senare i veckan, då kommer jag tillbaka med tävlingseresultat och sådant från i lördags ;) 

Hade gött! 


 

Äntligen helg!

 
Skoja, min vecka har ju inte direkt varit jobbig, hehe. Det är dock något speciellt med den där helgkänslan man får på fredagar, den infinner sig inte någon annan dag direkt... 
 
Satans kallt är det ute! Minusgrade, vad tusan hände där? Idag har jag inte heller någon möjlighet att be om skjuts till stallet, så får packa på mig x-antal varma kläder och sätta mig på moppen. Lär ju se ut som en michelingubbe, men det är det värt! Vägrar att frysa... Inte jättepepp på att åka moppe i minusgrader, hade varit mycket skönare om man bara kunde zappa sig själv överallt. Tänk vad gött på tävlingsdagen, bara att zappa sig dit, snacka om att mina stressattacker hade släppt! ;) 
 
Lillen ska trimmas, och jag hoppas paddocken fortfarande är ridbar, inte sugen på att rida upp till ridhuset, men måste jag så måste jag ;) Vi får se helt enkelt! Ska oavsett jobba med bommar på samma sätt som jag gjorde i lördags, det tycker Lillen är roligt! Ska även hålla tummarna för Issa och Sofie som hoppar första kvalet i SM idag, hade varit galet roligt om det går bra för dem! 
 
Nä, nu får jag röra på mig, vi hörs kanske ikväll! :) 
 
Bästa Becky som fotat!
 

Lite bilder från Änglahoppet

 
 
Bilden näst längst ner, när vi hoppar den hallonröda oxer, är utan tvekan min favvo! Luftig och fin över 120! Julklappstips till mammi <3 
 

Underbart

 
Cred till Gunde Svan, vet inte om det beror på norrländskan eller faktumet att han faktiskt tar sig upp på hästryggen och utmanar Malin Baryard, men fytusan vad jag tycker om honom! Så genomärlig, och modig, och inte sådär matcho som ska upp och "åka lite häst", nänä, 6 månaders träning, imponerande! 
 
Idag har världens bästa mammi tagit hand om Lillen. Jag hade både personalmöte och fotbollsträning så det gick inte riktigt ihop idag, tur hon finns och kan hoppa in! Tanken är väl att hon skall ta honom på torsdagar, det är min tuffaste dag att få allting att stämma. Egentligen är det den optimala vilodagen, när jag inte hopptränar på onsdagar vill säga... Men som tur var finns min underbara mammi som hoppar in så fort hon kan, tror Lillen tycker det är kul med, han står alltid med huvudet på hennes axel och snusar henne i håret. Det gör han aldrig med mig ;) Fjäskis! 
 
Imorgon är det tävlingsfix och trimning! Paddocken har väl säkert frusit, så får pallra mig upp till ridhuset. Jaja, har inget speciellt planerat imorgon ändå, så en kväll i stallet är inte fel det heller! :) Får  bara ladda med massa kläder så jag inte fryser ihjäl ;) 
 
Btw, bästa kommentaren i programmet var helt klart det Gunde sa det sista efter att han hade hoppar sin bana. "Jag ska aldrig mer kalla Iris för hästrackarn".Tänk det på norrländska med, priceless! 
 
 

Hoppträning 20/11

 
Idag tackar jag gudarna för att framgång kommer efter motgång! Hade inte orkat med ännu en hoppträning där jag känner att jag inte gör vad jag kan... 
 
Idag gick det bra, riktigt bra jämfört med senast! Lillen var pigg och glad, och framförallt det kändes riktigt skönt, he is back! Efter uppvärmning jobbade vi på 4-kanten med att ställa hästarna utåt samt flytta dem undan ytterskänkeln på långsidorna och sedan rida kortsidorna som ett U och ställa dem inåt. Det kändes bra, och Lillen var rörlig och mjuk. Sedan jobbade vi lite i galopp på volten. Ställde dem utåt, och minskade volten med hjälp av ytterskänkeln, och sedan ställde vi dem inåt och flyttade dem undan inner skänkel så att de ökade volten. 
 
Efter det hoppade vi på volt, och det gick över förväntan. Förra gången gick det skit för mig och Lillen i just detta momentet, han drog och huvudet och jag blev stum, den vanliga visan. Men idag satte jag mig ner och höll om med skänklarna och försökte använda händerna så lite som möjligt. Red dessutom med eggbettet och remonten, det tränset rider jag mest med vardagligen, och det vågar han ta tag lite mer i än det andra som jag har när jag hoppar. Skönt att veta! 
 
Vi hoppade fram ytterligare genom att hoppa på lång anridning över ett räcke och en oxer, på en åtta typ. Vi skulle lägga en volt i volten för att stämma av att de var genomsläppta i innersidan. Sedan hoppade vi en linje. Räcke-17m-kombi (oxer-räcke med två språng). Vi skulle rida 17m på 4 språng, och det gick bra! Tog till och med tillbaka honom lite väl första gången jag kom på 17m distansen, så det blev 3 korta och 1 stort. Skönt att känna att jag kan ta tillbaka honom utan att det blir tjaffs, han går verkligen bättre på det tränset jag red på idag. :) 
 
Vi avslutade med att hoppa lite bana! 1an och 2an var räcket och oxern på åttvolten, sedan hoppade vi linjen, sedan hoppade vi ett räcke på diagonalen till kombinationen på 5-6 språng, avslutade tillbaka över oxern och en böjd linje till ett räcke. Allt gick jättebra fram tills sista linjen där jag klantade mig lite! Det var tendens till att gå snabbare och snabbare för varje hinder som går, och jag tar liksom inte tag i det bara för att jag gillar när Lillen är sådär på och glad! Men ja, det slutade med att jag fick styra undan för sista räcket eftersom jag tryckte på han så in i h*lvete över oxern innan (var typ 5 språng fram till räcket på ett böjt spår över diagonalen). Tillslut gick det bra, jag måste vara mer tydlig med mina förhållningar och inte sitta och små-ta i honom hela tiden, hellre en gång bestämt tillbaka i så fall, han blir bara irriterad på mig annars. 
 
Vi hoppade inte högt idag, 110 som max. Väldigt skönt att kunna släppa lite press nu på träningen innan tävling, annars blir jag lätt så himla missnöjd och orolig om inte träningen innan tävling går bra. Nu när jag bara ska tävla lågt i helgen så gör det liksom inget att vi bara har hoppat en 110 bana som ett galet b-ponnyekipage (kändes typ så haha!) träningen innan. Självklart ska jag vara skärpt på lördag i alla fall, men det är skönt att kunna sänka ribban litegranna. :) 
 
Det bästa med träningen idag var lätt att Lillen kändes så himla glad, bästa hästen! <3 
 
 

Min stjärna!

 
 

Tisdag!

 
Ännu en studiedag, och hör och häpna, jag inledde även denna dagen med lite matteplugg. Integraler och sådant kul... 
 
Tömkörde Lillen igår enligt planeringen, vilket gick bra! Han är så himla rolig att tömköra, och han lär liksom mig hur man skall göra då jag inte direkt är något proffs (än) på att tömköra. Men det blir bättre hela tiden, och igår gik det som sagt väldigt bra! Hade framme lite travbommar på volten, och fick hela tiden länga avståndet mellan dem, jäklar vilken trav han får! Lillen är superkul att tömköra, väldigt snäll men samtidigt får man hela tiden ha ett öga på honom för rätt som det är så lägger han in lite skutt eller får för sig att byta varv helt plötsligt, haha! 
 
Idag är det uteritt som gäller! Inte det trevligaste vädret kanske, men vafan! Blir nog en runda vi inte ridit på ett tag, men jag rider nog själv. Han har varit väldigt pigg i ridningen nu varje dag, och att dra ut på uteritt tillsammans med någon annan kan sluta lite hur som helst när han är på detta humöret, hehe. Det lämnar vi till nästa vecka tror jag ;) 
 
 

Studiedag

 
Hello! Idag har jag studiedag, likadant imorgon. Har ju dessutom min schemafria dag som det så fint måste kallas på onsdagar, så ja, 3 dagars ledigt är ju himla najs. Går endast i skolan torsdag och fredag, vilket är ganska chill! ;) 
 
Har faktiskt pluggat lite nu på morgonen! Dock är det så jäkla irriterande när man vet att man har stressigt med matten, men inte kan plugga på hemma eftersom man behöver ha vissa saker förklarade för sig. Tur att det finns rätt schyssta tutorials på youtube etc. Hade inte funkat annars... Har även skrivit om mitt CV litegranna, ska skriva ut det och lämna till lite företag tänkte jag. Vill och behöver jobba mera.
 
Just nu har jag inte så mycket mer jag kan göra faktiskt, så då tänkte jag ägna lite tid åt bloggen. Ska även försöka göra klart lite designer och headers som jag lovat bort, haha. Fy så länge de fått vänta, skäms! Och ni som frågat om hjälp, maila bilder etc till min mail! fanny.kargede@hotmail.se.
 
Såhär ser veckan ut! 
Mån: Tömköra
Tis: Uteritt
Ons: Hoppträning
Tor: Uteritt
Fre: Trimma i pd 
Lör: Tävling 1m & 1,10m 
Sön: Uteritt 
 
Ingen vilodag denna veckan, men det är svårt att få in med hoppträning på onsdagen och tävling på lördagen. Det gör ändå inte så mycket, uteritten på torsdagen är tex i stort sett bara skritt och lite trav, så tycker inte att det räknas som ett pass ändå. ;) 
 
 

Gårdagens pass

 
Glömde ju utvärdera passet igår, det gick väldigt bra, som ni säkert förstod! 
 
Efter att ha skrittat fram så värmde jag i galopp. Var väldigt nogrann med att inte göra förhållningar med handen, utan fokuserade mycket på att endast använda mig utav de andra hjälperna. Det gick bra! Jag struntade i vart han hade huvudet, så länge han tryckte på bra bakifrån så var jag nöjd! Tillslut kändes han väldigt avslappand och tillfredsställd, vilket var målet. Efter det körde jag lite framdelsvändningar i skritt, flyttade bogarna och såg till att han var mjuk i innersidan, något som vi haft lite problem med det senaste. 
 
Fokus låg som sagt på att inte använda handen som broms, ett bromsande tygeltag är alltid negativt, och jag vill ju att Lillen ska slappna av i nacken. Att erbjuda stöd är däremot en annan sak, men då är det inte jag som skall plocka upp honom i munnen, han skall söka sig efter bettet. Det gick väldigt bra, och Lillen kändes fin! 
 
Hade plockat fram följande: 
De röda sträcken motsvarar markbommar. Man kan rida ett antal olika linjer, banor osv med olika avstånd och riktiningar. Man kan verkligen hålla på ett bra tag och endast fantasin sätter stopp. Har inte skrivit ut exakta avstånd, eftersom det är så himla individuellt. Ett tips om man är osäker är att använda Hippsons Lathund för hoppträning (googla). Tänk då bara på att de avstånden är motsvarande lätt klass på hinderhöjden, och man kan behöva korta avstånden eftersom det bara är markbommar. 
 
Detta tyckte Lillen var superkul, och han drog på som fan. Först gick det jättebra, sedan åt helvete. Det var som sagt när han drog på och jag blev stum i handen, skönt att veta orsaken. Vad gjorde jag då? Jo, precis det jag jobbat med hela passet, att bromsa med andra delar av kroppen. Jag kom på mig själv med att vara väldigt fladdrig med mina skänklar, och beslöt mig för att hålla om bättre och komma ner i sadeln ännu mer. Något som visade sig vara en bra idé, han gick väldigt fint efter det. 
 
Ska jobba med detta mer under veckan som kommer, väldigt nyttigt, och roligt! :) 
 

Ombytta roller


Hej! Idag var det ombytta roller, mamma red och jag stod på marken. Roligt att få se Lillen från marken, han är så jäkla snygg!

Det gick bra! Jag hjälpte mamma så gott det gick och hon kämpade på. Lillen är inte alltid helt lätt, speciellt inte om man inte ridit på ett litet tag. När mammi blev trött så bytte vi och så avslutade jag passet, han kändes jättefin! Härlig dag :)Bästa mammi och Lillen!

That feeling

Precis avslutat ett grymt pass, bästa Lillen!

Skrittar av ;)

Hittade en smutsig och sömnig Lillen i hagen förut, var tvungen att pussa lite på honom! ;)

Världens veligaste tjej?

 
Från att vara 100% säker att det är gött att hoppa lågt sista tävlingen för i år, så är jag nu inne på att kanske starta 120 iallafall. Haha! Det är ju en lätt klass, både i benämning och i mina och Lillens ögon. 
 
Samtidigt har vi haft vår svacka, och det spelar in trots att jag vet att vi är på väg ut ur den. Men så kollar man på de 120 som vi hoppat tidigare i år, och det är ju så lätt för honom, han anstränger sig knappt! Egentligen vet jag att inte höjden och klassen påverkar Lillen speciellt mycket, förutom att han anser sig värdig att ta i lite mer eftersom hindrena är större. I 1m och 110cm är han ALLTID i och pillar på bommarna, aldrig i 120 (om han inte river då, eller jag lägger han kasst). Nackdelen med att hoppa lågt på Lillen kan bli att han skiter i att hoppa, och att jag slappnar av för mycket. 
 
Nä, vi har en hoppträning på onsdag kvar att klara av. Känns det skitbra då så kanske jag kör på 115 och 120 ändå, nu är det dessutom regionalt så det är ju inte samma typ av banor som i Ängla. Känns det inte bra på onsdag, hoppar vi lågt i alla fall. Sedan är väl det inte helt omöjligt att om det känns skitbra i Mark på lördagen i 1m oh 1,10m, att vi efteranmäler 120 på söndagen. Inte diskuterat detta med mamma dock, hehe. 
 
ELLER så slutar jag vela och bara bestämmer mig för att hoppa de låga klasserna, haha. Lär jag ju inte göra än i alla fall, ni får stå ut med mig ;) 
 
Saknar sommaren, och alla goa utetävlingar! </3 

Träningstips!

 
Hello! Tänkte dela med mig av en liten övning som jag gör ganska ofta. Detta är något du kan göra varje dag om du så vill och det är extremt bra träning för oss hoppryttare! Det hela handlar om att få in känsla för hinder. Då menar jag avsprångspunkt, antal galoppsprång och galoppen i övrigt. 
 
Att bygga upp bombanor är aldrig fel! Jag brukar lägga ut bommar på olika linjer, på volter, på lång anridning - fantasin sätter stopp. Jag stegar alltid ut avstånden, och bestämmer mig för vad jag skall rida på innan jag rider. Sedan kan man alltid justera, men då vet jag det till nästa gång, att rida 5 språng på 22,5 m kan bli jäkligt långt och flackt, det blir bättre om jag rider det på 6 jämna språng. För det handlar om just det, att känna in vad som passar och inte. Målet är att du skall kunna rida hela banan i samma galopp, vilket innebär att du inte ska behöva trycka ihop hästen, för att sedan trycka på den allt vad du har. Nä, jämnhet och tempo är väldigt viktigt, man får inte ligga och slöa i ett för dåligt tempo heller. 
 
Lite flummig beskrivning, men jag tror ni hänger med. Gör man detta några gånger i veckan, så kommer man att få in en bra känsla för hinder. Banan skall kunna ridas utan att hästen trampar på bommen, eller vidrör den, det ska vara helt i balans och man skall få bra "språng" på bommarna. Man brukar säga att man skall kunna komma korrekt över en markbom 10 gånger på rad, och först då är man redo att hoppa en 1m klass. 
 
Men men, bombanor är skitbra, enkelt att bygga fram och utföra. Sliter inte på hästen, du kan alltså träna hoppning varje dag om du så vill. Detta har gynnat mig väldigt mycket! Jag brukar lägga in bommar i nästan varje pass i paddocken. Det behöver inte alltid vara en hel bana, ibland räcker det att lägga upp en linje bara. Tex på långsidan, fast med olika avstånd mellan bommarna så att hästen får tänka lite. Lillen tycker att detta är väldigt roligt, och det är ett ganska bra bevis på hur redo man egentligen är! Jag menar, klarar du inte att rida en bombana felfritt (utan islag eller konstiga språng), hur redo är du att överhuvudtaget tävla? Tänkvärt! 
 
 

Nattligt inlägg!

 
Hej på er! Är lite nattuggla idag och slänger in ett inlägg såhär halv två. Inga konstigheter! ;) 
 
Igår (fredag) vilade Lillen. Var där på morgonen och fixade stallet och tog in och grejade med honom. Finns inget bättre sätt att börja dagen på än att få mysa och pussa på Lillen, han är så jäkla go. Han försöker liksom spela lite tuff och leker att han inte alls tycker det är mysigt att stå och gosa. Men så ibland avslöjar han sig (för rätt gött är det ju trots allt), och så blir han sur på sig själv typ och hittar på något för att snabbt sudda ut den mjuka sidan. Han är en liten badboy, men med världen goaste insida. <3 
 
Min dag var allmänt bra! Lugnt i skolan, matten kändes OK, vilke är väldigt skönt. Avslutade fredagen med Sverige matchen hos daddi! Lite tapas, fotboll och massage och så var min fredag fullbordad. :)
 
Ska tävla i Mark nästa helg förresten. Blir årets sista tävling! Känns både tråkigt och skönt, tråkigt eftersom jag älskar att tävla. Skönt eftersom jag kan lägga allt fokus på träning och hur jag skall bygga upp Lillen under vintern. Älskar den perioden på så sätt att de ofta är riktigt fina i början på vårsäsongen om man gjort ett bra jobb. Sådant där märker man direkt, men det är roligt och jag är duktig på det dessutom ;) Ska ändra om lite i mitt system, har ju kört på samma veckoplanering nu under hösten men för att utvecklas krävs förändring. Blir riktigt bra, speciellt om det kommer mycket snö nu i vinter... Mer om det sedan! 
 
Var först anmäld till 115 och 120, men bytte klasser idag. Hoppar 1m och 110cm istället, känns bra. Funderat mycket på det där, men kom fram till att jag inte har något som helst att förlora på att hoppa lågt sista tävlingen för i år. Kan bara vinna, framförallt mentalt för oss båda! Det är alltid skönt att kunna lämna en säsong med en go känsla! Känns meningslöst att gå in och hoppa höjder som inte gått så bra det senaste, bättre dra det säkra kortet och gå in och känna att allting är enkelt och roligt. :) 
 
Idag är det markarbete som gäller! Berättar mer senare idag, måste sova lite först, hehe.
 
Finaste killen! 

Jag orkar verkligen inte komma på en rubrik idag

 
Åh, vill bara lipa. Har nationella i matte 3C om drygt 3 veckor, och vi har typ 1,5 kapitel kvar av boken. Vi har avklarat 2 kapitel hittils. Ni fattar, det är rätt tufft just nu. Egentligen är jag inte så orolig, då man inte blir kuggad i kursen även om man kuggar på nationella. Jag har dock så hög prestationsångest och mår rätt kasst om jag inte presterar på prov. Har släppt kraven väldigt mycket på mig själv jämfört med förra året, men det är fortfarande tufft. 
 
Idag tog jag Lillen direkt när jag kom hem. Hann trots det inte rida i ljuset, var kolsvart när jag gav mig iväg. Står alltid länge och pillar innan jag ska rida, tror det tog typ 35 minuter innan jag kommer iväg från att jag tar in honom. Innan tog det max 15 minuter för mig, men med Lillen har jag blivit värsta segisen. Inget negativt egentligen! Red en sväng på 40 min med skritt och trav, han kändes fräsch! De har satt upp sådana där reflexstolpar längs vägarna nu, och de var ju totalt livsfarliga enligt Lillen, haha. Annars gick det bra! 
 
Kom hem i hyffsad tid trots att jag gick och drog fötterna efter mig i stallet, visste att matteplugg väntade hemma, hehe. Satte mig med matten nu när jag kom hem, men ni vet hur det är! I skolan fattar man allting, hemma är det som att någon nollställt hjärnan på en och man är tillbaka i förskolan liksom. GAH! Hade behövt en privatlärare på hemmaplan, någon som ställer upp? Slutade i alla fall med att jag fastnade här, sitter och slökollar igenom deltagarna till Paradise hotel, jäkla skitprogram, men jag gillar skitprogram. Speciellt sådana program där folk gör bort sig, som PH. Mamma hatar att jag kollar på sådant, hon tror typ att jag ska se upp till dem och ta efter, yeah right. ;) 
 
 

Bryter ihop och kommer igen

 
Känns som att jag fått anväda detta uttrycket lite väl ofta den senaste tiden, lagom kul, men sant. Handlar i det stora hela inte så mycket om Lillen, utan om mig. As usual! 
 
Hoppträningen idag var stundvis bra, stundvis skit. Red fram som vanligt, då vara han jäkligt fin! Vilan har gjort sitt, den behövde han nog för jäklar vad han kändes bra. Luftig och fin i galoppen mjuk men ändå med stöd. Hängde nästan lite väl i bettet ett tag, men nu är jag tillräckligt stark i magen för att det inte skall göra så mycket. Gillar när han suger tag! Vi värmde, förutom egen framridning, upp genom att rida i förvänd galopp läng 4-kanten. Kan bli trixigt då man som ryttare gärna rider ut för långt i hörnen, och då byter hästarna. Jag kikade även ner lite för mycket i Lillens man, som förövrigt var nytrimmad (hehe) och sedan red jag även lite fort. Efter en stund fick vi kläm på det och han kändes väldigt stabil och lyhörd, trots att han tyckte det var lite knepigt att inte få byta ;) 
 
Hoppade fram på volt, även det gick bra (till slut). Det är så lätt att räta hästen över hindret, men man får inte glömma att det är på volt man hoppar. Sedan hoppade vi en 3kombi med två kryss och en oxer. Det var 1 galoppsprång överallt. Hade man inte hästen rak så gav det utslag direkt, då rev de eftersom de hoppade över den högre delen av kryssen. Lillen petade bara en gång, annars fick vi till det rätt bra! Han hoppade riktigt bra iallafall, kändes att han tog i! 
 
Sedan hoppade vi lite olika småbanor med relaterade avstånd på 3 och 4 galoppsprång. Det var här allt bröt ihop i huvudet på mig och jag blev alldeles för hård i handen. Red allmänt kasst, och kände mig därefter. Det är min hand som är det största problemet. Jag sätter tusen spänn på att jag spänner mig/hårdnar när jag vänder upp mot ett hinder, för varför skulle han annars gå emot min hand och dra upp huvudet? Jag måste komma på vad det är jag gör, inte helt lätt och det gör mig GALET frustrerad. Till slut gick det bra iallafall, men jag har sådan sjukt hög press på mig själv så om det inte går bra, så blir jag vädligt lätt deprimerad. Nu vände jag det mentalt ganska bra trots allt, och det är en vinst i sig. Lillen kändes iallafall jättefräsch och det är huvudsaken! 
 
Och är det ju som Ulf sa: Nu har jag haft honom i 6 månader, smekmånaderna är över. Tror även att vi hamnat i den mindra positiva delen av min framgångscirkel. Efter motgång kommer framgång, och efter framgång kommer motgång. Gäller att hitta lösningar i sina motgångar så att det tillslut inte blir en sådan kontrast mellan de båda. Jobbar på det! 
 
 

Onsdag

Godmorgon!

Sitter på bussen tillsammans med skolan på väg till Göteborg. Ska gå på Universeum och sedan på teater, blir nog trevligt haha. Är ju egentligen "ledig" på onsdagar (schemafri dag) men så la de in en likabehandlingsdag idag. Bara att bita ihop :)

Red ut på Lillen igår! Han var jättefin, och pigg. När vi skulle galoppera så hoppade han över alla vattenpölar och var superpå. Härligt! Ikväll är det hoppträning. Är med på dressyr och markarbetesdelen tänkte jag, vi får se vad Ulf planerat!  

Blir inget mer än mobilbloggning idag, sorry! 

Haha, så söt!

Vadå lång man?

 Lillens man växer verkligen fort! Ryckte och trimmade den för kanske 3 veckor sedan, haha.
Känns bra

 
Tjäna! 
 
Nu är Lillens vilovecka äntligen över, bra med lite vila ibland, då hinner jag få lite abstinens. ;) Jag red dock inte idag! Utan tömkörde honom. Ingen speciell anledning till det förutom att jag vet att Lillen tycker det är förbaskat kul och att han är himla duktig på det. Dessutom känns det kul att få se honom jobba från marken, det har jag inte gjort sedan i somras. Måste säga att det skett en hel del! Har inte varit så duktig på att tömköra, men ska bli bättre för jäklar vad bra han gick! 
 
Började med att skritta fram honom. Han såg rätt lugn ut, hade nog förväntat mig en mer explosiv Lillen. Till en början var jag lite orolig att han fortfarande inte var helt okej, men jag behövde inte oroa mig speciellt länge. Travade fram honom en liten stund, och han var superfin i vänstervarvet. Han var himla fin och luftig i steget redan från början och man märkte att han tyckte det var skoj! Men så är ju Lillen Lillen, och man kan inte vara en ängel alltid ;) Så när jag bytte varv och skulle trava lite i andra så tvärnita han, och började hoppa på stället. Han tyckte väl att jag var himla hemsk mot honom som faktiskt tog i tömmen. ;) Lät honom hålla på ett litet tag tills han kom på själv hur fjompig han var, då rörde jag lite på pisken och så var det bra med det. Då tittade han lite surt på mig för en sekund, men travade sedan på med spetsade öron, jäkla pajas! 
 
Till en början var han väldigt struttig i galoppen, så jag släppte alla krav och jagade på honom lite så att han skulle släppa spänningarna som fanns där. Det hjälpte! Satan vad han bockade! Sedan var han hur fin som helst, inga konstigeter i galoppen. Visserligen krävde jag inte så mycket samling, ville bara att han skulle ha en fräsch och framåt galopp i en inte allt för låg form. Det gick som sagt bra. Höll på en liten stund med övergångar. Allt från halt-galopp (som han älskar världens sötaste!) till vanliga trav-skritt-trav-galopp-trav övergångar. Det gick också bra, så jag lade ner efter ca 25 minuter. 
 
Han var väldigt rund och fin i avtravningen. Ville inte ha honom allt för djup, och det gick bra stundtals. Ibland "orkar" han inte riktigt gå där, så jag körde ungefär varannat varv. Nöjd med dagens pass! Säger som jag alltid gör - att jag måste lägga in tömkörningen oftare! Dels för att jag ska bli duktigare, men också för Lillens skull. Bra och rolig träning! 
 
Såhär är veckan planerad: 
Mån: Tömkörning
Tis: Uteritt
Ons: Hoppträning (är dock med på dressyrdelen och lättare hoppning, ingen press) 
Tors: Uteritt
Fre: Vila
Lör: Markarbete i pd 
Sön: Uteritt 
 
Känns som ett bra upplägg! :) 
 
 
 
 

<3

 
Åh vilken go känsla jag hade denna dagen! Vinst i 110 och 3a i 120, nä, nu tror jag vi ska hitta tillbaka till denna banan igen. Inge konstigheter! ;) 

Spyr på vädret

 
Nä, nu börjar jag bli trött på det här jäkla regnet. Finns det inget slut? 
 
Hagarna är extremt leriga vid in/utsläppen och det är nästan så att man behöver ha på sig gummistövlar för att inte leran skall läcka in. Det är dessutom otroligt problematiskt att mocka i hagen när det är så lerigt, skottkärran fastnar varannan meter. Puh! Men men, skall försöka att inte klaga. Vädergudarna gav oss en grym sommar, man får väl vara nöjd ;) 
 
Idag var jag först uppe en sväng på klubben för att stötta Linn lite när hon skulle hopptävla Curre. Det gick fint för dem, tillslut. Det är kul, för det är verkligen en sak att hoppträna hemma, och en annan att tävla. Man måste träna på att tävla också, så är det! Denna helgen är det Silverhästen. Kombinationstävlingen som vi har varje år på klubben! Man hoppar stilhoppning, och rider ett dressyrprogram och så slås poängen ihop. Kul idé, mindre bra utfört.
 
Jag deltar inte i årets upplaga dels med tanke på Lillens status och dels med tanke på att poängsystemet är helt wicked. Man använder sig inte av något speciellt system, utan stilpoängen slås ihop med dressyrpoängen rätt och slätt, och den som har mest vinner. Det betyder att om man rider en bra dressyr, kan man komma sist i stilhoppningen men ändå vinna Silverhästen. Helt fel! Det bästa systemet är ju att ge poäng efter placering. Tex 1 poäng om man kommer 1a, 2 för 2an osv, och den med sammanlagt minst poäng vinner. Då är det rättvist! Då kan man komma två i dressyren men ändå ha chans att vinna alltihopa. 
 
Jag hade däremot tänkt delta i dressyr KM som går imorgon, men det blir inget med det heller med tanke på att Lillen vilat denna veckan. Först skulle det ha gått i LB:1, sedan ändrade de det till LA:1 för att någon/några tyckte att LB:1 var ett tråkigt och för enkelt program. Tråkigt kan jag tycka, med tanke på att det drar ner antalet starter ganska drastiskt. KM är något alla ska få chansen att delta i, oavsett om man tränar hoppning/dressyr kontinuerligt. Jag menar, hopp KM går ju i LC, tror dressyrryttarna att vi som tävlar La+ tycker det är så himla roligt? Nä, men det är däremot kul att många kan vara med, oavsett nivå! Så borde det vara i dressyren med. Jag tror säkert jag och Lillen kan rida ett LA:1 program godkänt, men vi har ju inte en chans att slå de som tävlar högre. I LB:1 hade vi däremot haft en mer rättvis chans! Dessutom går ponny dressyr KM i LB:1, fattar inte varför det skall vara annorlunda för häst? 
 
Nu ska jag sluta vara bitter, men jag blir sådan ibland när jag inte håller med helt 100 om saker och ting. Jag är en jävel på att ifrågasätta och argumentera för min sak när det väl kommer till. Och jag vet att jag inte är den enda att tycka och tänka såhär. Men men! 
 
Tur att Lillen såg pigg och fräsch ut i blicken idag, det gjorde min dag <3 
 

Thursday

 
Hello everybody! 
 
Torsdagar är antagligen den mest fullspäckade dagen för mig i veckan. Går i skolan 08:30-14:40, låter soft men jämfört med mina andra tider är det den längsta dagen, där jag går flest antal timmar alltså. När jag kommer hem runt 16:00 har jag inte direkt tid att såsa, utan det är snabbt ombyte till ridkläder, i med en macka och ta mig bort till stallet. 18:30 har jag fotbollsträning, och behöver var hemma senast 18 för att hinna käka, byta om och ta mig till träningen. Två timmar i stallet är tajt, jag behöver runt 3h om jag ska rida, runt 1,5 om han vilar. :) 
 
Idag vilade han, och jag var lite tidsoptimist, så när jag kom hem så däckade jag i sängen i en halvtimma. Farligt det där, men så himla skönt! Att sova middag får dock inte blir en vana, hehe. Var borta och fixade Lillen. Tog hand om hans röta och tvättade hans bakben lite, där muggen har suttit. Den har efter 2 dagars behandling försvunnit helt från v.bak, men det är fortfarande lite kvar på h.bak. Kollade mobilen när jag var färdig i stallet, då var klockan 18:15. Snabba ryck! Men jag hann i tid till fotbollen så det var gött! :) 
 
Skulle egentligen plugga nu, men orkar verkligen inte, haha! Har en inställd lektion imorgon, så har bara en lektion imorgon, 1h och 20 minuters matte kl 13:10. Helt okej! Sedan är det helg, och då får jag la plugga istället, hehe. Lillen tar jag på förmiddagen, han skall skos vid 10. :) 
 
Tvättäkta vardagsinlägg, men just nu är det så stilla på hästfronten som det bara kan bli och då blir jag lite omotiverad. De flesta bloggidéerna kläcks nämligen just på hästryggen, så ja. Lite tyst kan det nog bli här, hehe ;) 
 
 

Det är underligt...

 
... att 1,5h i ett kallt rihus till fots kan göra en så himla glad. Att rida för Uffe är en sak, att få stå jämte är en helt annan. Båda sätten är otroligt lärorika och ja, jag blir bara så jäkla glad! 
 
Lillen har legat stadigt på samma temp i 3 dagar, så feber är inget att oroa sig för. Han får vila ändå, det tycker han nog är skönt! Han har en strålröta i v.bak hov som vägrar ge med sig. Galet irriterande! Dessutom har han fått tillbaka lite mugg på båda bak. Inte mycket, men tillräckligt. Började behandla igår och det är på G bort, så där är jag inte orolig. :) 
 
Känns lite konstigt att plötsligt ha massa tid över till annat. Inte för att jag gör något vettigt direkt, haha, men det är faktiskt ganska skönt att vara hemma i tid på kvällarna. Inte så att jag klagar för att jag missar en ridtur i regnet direkt... 
 
På tal om det där med praktikplats igen! TACK för alla förslag! Det som jag är ytterligare lite intresserad av är att veta era egna erfarenheter/era kompisars erfarenheter av platserna. Så det vore toppen om ni ville dela med er utav det med! :D 
 
Bästa Lill-skrutten! 
 

Bra praktikplats?

 
Är det något som jag tycker är svårt, så är det att hitta en bra praktikplats! 
 
Efter att ha varit 2 veckor hos Lotta i våras tror jag det är svårt att hitta ett nytt ställe att vara på som är lika bra. Man har ju sina krav, och förväntningar. Jag är självklart medveten om att allt "slitjobb" tillkommer, har liksom haft häst hela mitt liv, men det finns såklart gränser till vad som är rimligt och vad som är slavarbete. För många praktikanter utnyttjas, och det är vanligare än vad man tror. 
 
Denna gången är praktiken 3 veckor lång och lagd i april. Med andra ord mitt i tävlingssäsongen, som i sin tur betyder att jag inte kan ställa av Lillen i tre veckor. Mamma är så kringresande i sitt arbete så jag kan inte lägga allt ansvar på henne heller, och jag vill inte att någon annan ska rida honom i 3 veckor heller. Det har vi dessutom inskrivet i kontraktet, att ingen annan får rida Lillen utom jag och mamma. Med andra ord så behöver Lillen hänga med! Det betyder också att jag inte kan vara hos Lotta igen eftersom hon inte har plats till en extra häst. 
 
Helst av allt hade jag velat åka utomlands, men det går inte. Därför letar jag efter en bra praktikplats i Sverige, spelar inte så jättestor roll vart. Tävlingstall, utbildning, förmedling och helst inriktat på hopp är typen av stall jag vill vara på. Ska kunna ha med mig Lillen, och kunna bo själv. Det är väl de "krav" jag har. Helst av allt vill jag att ridning skall ingå i praktiken, men det kan man ju inte alltid garantera. Så vet ni någor schysst ställe som ni tycker har varit bra och fungerande så tipsa mig! 
 
 

Film: Consolation Änglahoppet 2013

 
Här har ni helgens bästa runda känslomässigt, 20 fel, men det tycker jag egentligen inte att den är värd. Jag tabbar mig rejält på linjen 3an - 4an - 5an. Gick på 6 och 5 språng istället för 5 och 4. De peten tar jag på mig, resten vettefan. Plockar väl bort galoppen lite för mycket på tvåan, men tycker inte att det är så pass farligt att han skall riva. Jaja... Han är fin iallafall! ;) 
 

Tisdag

 
Tjo! 
 
Tisdagar är för jäkla sköna. Börjar 12:20 typ, och har två mattelektioner och en kemi. Kan låta segt, men jag avklarar hela veckans kemitimmar på måndag och tisdag och nästan all matte. Så ja, det är gött! Dessutom, om jag inte drar till stallet på morgonen, kan jag utan problem sova till nio (tio om jag verkligen vill sova) och sitta med datorn och chilla en stund. Äta långfrulle osv. Perfekt morgon! 
 
Lillen kändes bra igår. Var ute och skrittade barbacka, han hade på sig sitt tjocka vintertäcke med hals och var hur nöjd som helst, haha. Var riktigt kallt igår, burr! Tempade honom även, och han låg lite under, men tror det mer beror på en felmätning än att han är undertemp. Denna veckan ska Lillen få vila. Så håller vi ett öga på honom och tempar varje dag. 
 
Har varit lite tvek till att lägga ut alla filmer från helgen. Handlar inte om att jag har något att dölja egentligen, men jag känner inte någon poäng med att lägga ut filmer på när jag rider så himla dåligt eller när Lillen inte är frisk. Inte riktigt rättvist mot honom riktigt :/ Jag har ju dom självklart själv för att kunna analysera osv, men ja, vi får se om det kommer ut något. Kanske lägger ut sen, vi får se hur jag gör. :) Hade ni velat se? Är ju inte så kul att se rundor med 20 fel kanske? 
 
<3
 

Sammanfattning Änglahoppet

 
Hej!
 
Ja ni, denna helgen slutade väl inte riktigt som jag hoppats. Bästa resultatet låg på 12 fel, inte riktigt vad jag är van vid. Inte Lillen heller för den delen. Vad det beror på? Tja, oflyt? Dålig ridning? En inte helt frisk Lillen? Ja ni, det är så himla svårt att säga.
 
Vad jag däremot tror är såhär: Lillen är inte helt hundra just nu, han har antagligen en infektion på G i kroppen då han är lite vitsnorig. Ska tempa honom idag. Han har även uppträtt lite matt, dock har det varvats med ett väldigt piggt beteende så det har varit svårt att tyda. Han har inte känts trött eller seg, däremot har inte varit lika taggad och glad som han brukar vara vid hoppning. Trodde först att det kanske berodde på att han är lite less på hoppningen då vi haft en ganska tuff period nu, men nu känns det rimligare med en förkyldning etc.
 
Fredagens warm up var en blandrunda, jag red helt okej och Lillen var lite spänd, men det var ingen katastrof. Kval 1 tar jag på mig allt, ingen bra ridning i allt för dålig galopp. Likadant i kval 2, jag lägger ingenting på Lillen där. Visst, det är svårt att rida honom bra när han inte är på topp, men mina tabbar hade varit stora även om han var frisk. Consolation klassen igår kan jag kanske ta på mig 2 av 5 pet. Men 3 pet var det Lillen som inte lyfte ordentligt. Lillen river när det är 110 kanske, men blir det högre så skärper han sig, men inte igår. Då var han loj och jag tror det beror på att han inte är helt 100. Trots det är jag iallafall nöjd med min insats. Efter att ha presterat så dåligt hela helgen så skärpte jag till mig och red till 80% över banan bra.

Lillen ska gå lugnt idag och sedan få vila hela veckan. Missar dressyr KM men jag tror han behöver en paus. Ska tempa honom idag och antagligen tar vi ut vet. För att testa honom. Kan ju vara så att han kanske behöver penicillin eller något. Hoppas inte det, men vill inte chansa heller! 

Hörs sen :)
 
 

Ovant med sena tävlingar


Hej! 

Lillen står borta i stallet klar för tävling, och vi sitter hemma och har precis käkat middag. Känns GALET konstigt att hoppa såhär sent, haha. Jag menar, klockan är 20 i 5 och vi har inte ens åkt än. Jaja, tränar ju rätt sent i vanliga fall så det är ju inget konstigt egentligen :) 

Idag är det en 120 bed A:0 som gäller, taggaaaa! :D Bästa Linn hänger med som sällskap med, eller kanske maskot? ;) 


Rid som ett proffs!


Laddar om inför morgondagen med lite läsning i Hästmagazinet! Imorgon är jag ett proffs, gött! Hehe... ;)
Vad fan håller jag på mig?


Lillen är bra som vanligt, jag är helt värdelös. Utgick vid åttonde hindret idag, red så jävla dåligt. Consolation imorgon, får fan skärpa mig. 

Orkar inte skriva mer än så, värre än såhär blir det inte. 

Here we go again!

Färdigknoppad!
På väg hem

Blandade känslor, minst sagt. 

Andra rundan var känslomässigt mycket bättre. Lillen var väldigt alert, hoppade väldigt fint på framhoppningen. Jag var bra med mina händer på framhoppningen, men tappade konceptet helt inne på banan. Rev första och glömde vägen till trean. SLARV! 

Slutade allt som allt på 20 fel, varav 16 var rivningar. Svårt att säga att man är nöjd med en runda på 20 fel, men Lillen skötte sig väldigt bra, bara piloten som ska skärpa sig. 

Jaja, checkar ut här för idag. Laddar om för 125 imorgon! 

Nu hittar vi tillbaka till den här känslan! 

Warm up

Tjo! Hoppade Warm up klassen för en stund sedan! Det blev tre ner och en rätt kass runda. Han var lite spänd och jag blev lite skarp i handen. Men men, det gör inget eftersom det var warm upen, det är här det får gå lite snett.

Nu ska jag och mamma käka. Issa och Amanda hoppar stora rundan så vi håller tummarna för dem! :)


Hello!

Lite snabb uppdatering från min sida! Räkna med en del bilder :)

Lillen laddar på bästa sätt! Lindad med BoT, täckad med sitt rosa täcke och med Hö i munnen! 

Nu kör vi Änglahoppet 2013 woop ;) 

RSS 2.0