Hello!

Hej på er! 
 
Haft ännu en bra dag här nere i Munka-Ljungby! Lite kallare än de andra dagarna kanske, men fortfarande varmt för att vara April. Var säkert och toppade på 20 grader idag skulle jag tro! Haft två ganska lugna dagar nu. Inte jättemycket ridning, kanske 2 hästar/dag men har istället gjort annat kul! Bland annat håller Lotta på att rida in en av deras treåringar, och det är extremt intressant att följa! Bra går det också :) 
 
Rutinerna är lite olika från dag till dag. Ibland gör vi stallet på förmiddagen, ibland på eftermiddagen. Där i mellan rider vi eller grejar med annat. Har fått rida jättefina hästar, bland annat en 4 åringe e.Kalaska De Semilly - Sable Rosé. Det är så himla stor skillnad att sitta på Lillen och en potentiell världscup häst, riktigt häftigt att få känna på kontrasterna! Sedan har jag fått rida Hugo, som ni sett på bilderna i mitt tidigare inlägg, "Lillebror" och "Sally". 
 
Lillen ska jag inte glömma! Han har varit jättefin! Har fått superbra tips och det har gett resultat på bara några dagar. Jag har satt högre krav på mig själv och på Lillen och det känns super, han blir bara rundare och mjukare för varje dag. :) Idag hoppade vi lite, och det gick bra. Väldigt "simpla" övningar där man kan träna precision och det kan man aldrig blir tillräckligt bra på. Jag håller på att slipa på min position över hindren. Skall tänka mer "uppåt", blicken upp och hälarna ner så ska vi nog få bukt med mitt överliv med. :) 
 
Bjuder på lite bilder som Matilda Sjöberg tog under tävlingen i Bollebygd senast! :) 
 
110
 
120

120
 
 120

Kan ju inte klaga!

Hejsan! Är inne på min fjärde dag här nere i Skåne och jag har det hur bra som helst. Över 20 grader, sol och blå himmel, riktiga sommardagar. 
 
Lillen verkar också trivas bra. Han har fått en stor box med halm och det tyckte han var hur bra som helst, mat 24/7 ju! ;) Han fick dessutom en hage med gräs i, hajar ni lyckan? Hemma har gräset inte alls tatt sig på samma sätt som här, så det var en lycklig häst som släpptes ut häromdagen. :) 
 
Hittils har jag hunnit med en del. Har fått sitta på nästan alla av hästarna, och det är så himla fina allihopa. Vi har både ridit ut och galopptränat, skrittat ut och trimmat på ridbanan. 

Det är sjukt hur mycket jag lärt mig på så kort tid, det är verkligen bra att få komma hemifrån och få annan inspiration och andra ögon som granskar en. 

Bjuder på lite bilder som jag tagit hittills! Ska försöka hålla en schysst update varje dag. :) 

Ugolin M'aurea "Hugo", Val -08, Kannan-Quidam de Revel

Hugo och Morris! 


Lillen var inte på posehumör...


Hugo sover ungefär till 11 varje morgon, haha! 

Får ta lite bilder på de andra med ;) Nu ska jag plugga! :D

Det va inte igår!

Hejsan! Blev en liten oplanerad bloggpaus, haft rätt mycket i skolan och har inte känt för bloggen helt enkelt. Nu känner jag däremot att jag ska kicka igång igen, för typ femtielfte gången, men jaja. 
 
Under lovet jobbade jag mestadels. Lillen fick en ganska lugn vecka och mer fokus låg på Corina. Corina har nu åkt hem och hon gjorde verkligen framsteg under de veckor hon var här. Får antagligen hem henne någon vecka till igen när jag kommer hem från praktiken som jag åker till imorgon. Ska ner till Lotta i år igen! Trivdes så himla bra där så såg ingen anledning att leta en ny praktikplats. 
 
Tävlade i måndags! Skulle ha startat 1m och 1,10m, men ändrade mig dagen innan och bytte klasser till 1,10 och 1,20m istället. Han kändes jäkligt bra på onsdagens hoppträning, kunde rulla runt på en åttvolt över 125cm oxer och räcke 8 ggr ungefär utan att han ens pillade i en bom, så jag tänkte: vafan, vi kör! 110 klassen gick åt skogen, jag red som en kratta och red på honom alldeles för mycket vilket bidrog till att han blev lite pigg och stark och vi tappade hela rytmen. 120 klassen däremot, jäklar vad bra det var! Fick ett skitpet, han somnade nog lite då det var en ganska lång väg till hindret, hade räckt med en liten smack i svängen sa Ulf så hade han nog lyft bakbenen lite till. Ett bakbensfel blev det. Resten kändes super! 
 
Nu ska jag fortsätta packa, vi höst väl av allt eftersom men räkna inte med någon förstklassig update direkt. ;) 
 
Film från 120 i måndags! 
 

Lång dag!

Klockan stod på 06:00 idag! Vart och tävlat i nordhalland!
 
4 fel i omhoppningen i 1m, var bed A:1a så det var omhoppning efteråt. Blev helt konstigt då jag ropades in på framhoppningen samtidigt som jag skulle hålla mig beredd inne på banan, förstår inte riktigt logiken... Skulle inte gått in och hoppat utan bara galopperat några varv för att få upp flåset lite, nu hann jag inte det så fick gå in och göra det bästa av situationen. Rev ettan, sedan tappar man ju lite glöd men red ändå lite snäva vägar för att träna. Lillen var väldigt fin i första klassen, finns inte så mycket att säga! 
 
I andra klassen hade vi tre ner, mycket fel i 110 igen. Känns rätt rungt men det fanns delar som var väldigt bra också! 1an och 2an hoppar han väldigt fint. 3an river han trots att jag tycker att vi kommer rätt bra, lite oförklarligt faktiskt, men så är det ibland. River 4an med, men där klantade jag till mig ordentligt! Vet att det var 7 lite långa språng till en oxer, men är för långsam med hjälperna och det blir åtta. Helt klart något jag tar på mig, pissdåligt ridet nu när jag är såpass rutinerad med Lillen och hans avstånd. Jag vet när jag behöver driva på, fånga upp eller bara låta honom vara. River även hinder 8, tror inte riktigt han fick fokus på hindret i tid, svängde upp ganska kort och kunde ha tagit ut vägen ytterligare. :) Som sagt var det många fina delar med! Det var en tillbaka-sväng på ett räcke med en mur under och därefter 6 språng ner till en oxer, där hoppade han riktigt bra och jag red verkligen helt perfekt! Även kombin var han riktigt fin i! 
 
Var hemma vid 17, då var det bara att fixa stallet! Kändes inte så farligt jobbigt faktiskt, man är bra dum i huvudet. 12h full fart och inte det minsta trött eller omotiverad till att mocka, packa hö eller mocka ligghall. Haha, vad gör man inte för 2 min inne på en bana där vi idag inte ens lyckades vinna tillbaka startavgifterna. Galet! 
 
Foto: Matilda Sjöberg

Äntligen helg och lov!

Shit, mitt sista skollov någonsin, känns ganska skönt faktiskt! 
 
Är så himla trött idag! Var upp i morses och red i skitvädret, hade hellre ridit i den härliga eftermiddagssolen men sådant där är svårt att veta innan! Skulle egentligen iväg på en kompis fest idag, men helt ärligt så orkar jag inte. Helt slut! Har legat i soffan sedan klockan 17:00 typ. 
 
Imorgon ska jag hoppträna klockan 09:00 för Uffe! Han ska bygga i nordhalland på söndag så han är ändå här nere imorgon så då passar vi på att ha en träning. Perfekt att få en genomkörare dagen innan tävling! Trimmade Lillen idag och han var fin. Lite slö dock så fick vara väldigt "elak" i min ridning för att han skulle trampa på ordentligt. Han var inte heller helt uppmärksam på mig, men det blev i alla fall bättre på slutet! I övrigt kändes han fin. :) 
 
Imorgon ska Corina få gå med! Tog in och grejade med henne idag och hon verkade pigg och glad igen. Hon var lite slapp och matt efter de 4 första riddagarna så hon fick en liten microvila på 3 dagar. Imorgon kör vi på igen! Än så länge så tar jag det lugnt med henne. 20 minuters pass maximalt och inte så jätteintensiva. Tanken är att jag ska vänja henne vid hinder, så det ligger inte så mycket fokus på det andra, hon ska mest ta sig mellan stöden! :) 
 
Nu ska jag ha en lugn kväll hemma med mamma och Julia, vi hörs av imorgon :) 
 
Fin tjej! 

Älskar att jag skriver inlägg men inte publicerar dem

(Inlägget skrevs i morses... haha)
 
Ni anar inte hur glad jag var igår! 
 
Hoppade Lillen i paddocken igår. Hade framme en linje på långsidan, räcke och 26m (6 språng) till kombination oxer-räcke (7,10)m. Räcket stod snett från kortsidan så att man hoppar mot långsidans vägg, en vinkel som dyker upp mer och mer på tävlingar nu mera! Hade det först på 105 ungefär, då gick det bra. Han var i bommarna men det är han ju alltid! Räcket ur sväng på kortsidan tog han hur bra som helst, väntade in mina signaler och jag kunde svänga upp på ett galoppsprång! Kul att han är så kvick :) Höjde sedan upp till 115-120cm och då rev han kombinationen om, och om igen. Han tänder till lite när han ser hindrena han skall hoppa i följd, så jag tror det gick lite för fort och då hinner han inte upp med frambenen. Precis det som hände i helgen! Men tillslut fick jag till hur jag skulle rida, och då hoppade han superfint! 
 
Hoppade linjen från andra hållet och det gjorde han ÄNNU bättre. Blev att vi kom lite nära på räcket, men han tog bara i lite extra och tog sig över utan att ens nudda bommen. Underbar känsla att han var så känslig och koncentrerad igår, för att vara Lillen ;) Så igår var jag nöjd! 
 
Idag har jag först nationella prov i skolan, och sedan ska jag hem och rida. Lillen ska ut i skogen, förhoppningsvis klarnar det där gråa, äckliga vädret upp... Ikväll är det fotbollsträning! Har glömt att dela med mig utav veckans schema så jag slänger in det här. :) Corina har fortfarande lite vila, kör igång henne imorgon och sedan kör vi hela helgen. :) 
 
Måndag: Uteritt 
Tisdag: Vila
Onsdag: Hoppa
Torsdag: Uteritt
Fredag: Trimma
Lördag: Hoppträning för Uffe
Söndag: Tävling 1m och 1,10m 
 
Fyller år på måndag, och önskar mig bla. denna bilden! Fall någon undrar ;) 
 

Ja jag lever

Så här aktiv har jag nog aldrig varit innan, utanför bloggen alltså! 
 
Har helt ärligt inte haft en minut över för bloggen. Det är sjukt mycket plugg just nu! Speciellt med tanke på att jag ska läsa två 50 poängs kurser till med start nu... På det är jag mitt uppe i körkortet, övningskör som en dåre och pluggar teori. Och det lilla tillskottet i stallet i form av Corina gör att dagarna i stallet blir några timmar längre. :) Så ja, har inte haft så mycket tid över helt enkelt! 
 
Idag är jag ledig, har pluggat hela förmiddagen och ändå känns det inte som att jag kommer någon vart... Ska dra till stallet nu och rida Lillen! Corre har lite minivila. Kört rätt hårt med henne i helgen så tis-tors kommer hon att vila. Hon är lite mer jobb än vad jag hade förväntat mig. Hon är i rätt dålig kondition och just nu jobbar jag på att start och broms och galoppfattningarna ska fungera bra. Hon har fått "hoppa" lite också, mest för att testa och se hur hon beter sig. Hon är inte ens löshoppad innan, och var lite skeptisk till hindrena till en början. Tillslut kunde jag trav"hoppa" (typ 40 cm) på en åttvolt och hon kändes hyffsat avslappnad! Positiv och rolig häst, men skulle behöva banta 100kg och få upp sin kondition litegranna. :) 
 
Lillen gick bra i helgen i Alingsås! 3a i 1m av 66 starter. Red inte värsta omhoppningen med de snävaste alternativen, men höll som vanligt en jämn och bra galopp vilket ofta lönar sig! Kul med ännu en placering, går åt rätt håll! 16 fel i 110 kändes kanske inte jättekul, men faktum är att rundan kändes bra! Jag kanske satte lite för mycket power i galoppen och kunde ha hållt igen litegranna, men med Lillen är det bästa oftast att låta honom vara och inte börja ratta för mycket, då tappar vi ofta rytm och flyt. De tre första peten var lite konstiga, han lyfte inte ritktigt och ja, bommarna trillade. Det var a&b i kombin samt oxern efter. Jäkligt konstigt att det var oxrar han rev! Räckena som vi ibland kan ha svårt med låg bannemig orörda, så det var ju roligt i alla fall! Sista hindret river vi också, men det tar jag på mig. Tog en rejäl förhålling för att försöka hitta samma galopp som i 1m, men det blir sällan bra och vi kom helt knasigt på sista. 
 
En bra tävling tycker jag nog, nöjd med båda rundorna om man bortser från resultaten! 
 
 

Upp som en sol, ner som en pannkaka

3a i 1m av 66 stycken, bra runda! Red lite fort i 110, haha, så det blev 16 fel... Men det kändes ändå rätt okej, får vara lite mer bestämd bara så att det inte går fortare och fortare. Berättar mer sen eller imorgon, är trött! 
Here she is!

Ser ni vem hon är lik? ;)


Gårdagen!

Hej! Var hemma så sent igår så orkade inte öppna datorn, hehe!
 
Igår hopptränade jag i alla fall, och det gick bra! Lillen var fin under uppvärmningen och han är väldigt trevlig att rida markarbetet på nu. Mycket mjukare! Hoppningen bestod utav hinder och bommar uppsatta i en 6-hörning. Mellan varje bom och hinder så var det 12m, alltså 3 galoppsprång. Vi kom på lång anridning och kort anridning och tränade känslan. Det gick faktiskt väldigt bra tycker jag. Lillen var kanske lite disträ, och jag fick "spänna bågen" väääldigt mycket igår för att han skulle anstränga sig, men det gick bra tillslut och vi fick några fina språng i slutet!
 
Efter hoppträningen så kom det en ponny till mig som jag ska hoppa in. Det är ett 6årigt sto, fux med stjärn, D-ponny eller storhäst (ej mätt), welsh cob och hon heter Corrina. Kommer från samma ägare som Pompe och Sessan! Inriden hos en westernryttare, så hon är westernriden innan, men Catharina vill ha henne hoppad med så då får hon vara här ett litet tag. Kommer att ha Corre fram till praktiken, och sedan får jag tillbaka henne igen när jag kommer hem. Ska ta henne på linan idag och se lite hur hon verkar, de sprang rätt mycket i hagen igår och hon har dessutom tappat en sko (...) så det blir en mjukstart. :) Sitter nog upp först i helgen, har ett tajt schema idag och imorgon.
 
Känns att studenten närmar sig nu förresten! Lämnar in mitt sista historiearbete idag och många kurser börjar lida mot sitt slut. Galet skönt kommer det bli att slippa skiten sen, längtaaaaaaar!
 
 
 

3/4

Nu har jag gjort mitt näst sista matteprov i gymnasiet! Känns undebart! Men satan vad jag pluggade igår och idag. Gick upp tidigt idag för att sitta och nöta in det sista. Var ju ändå det svåraste kapitlet i hela gymnasiet. ;) Så ni kanske förstår att jag försvann lite härifrån! 
 
IDAG är det hoppträning och vädret är hur fint som helst, ska bli kul! Hinner inte skriva så mycket, ska snart dra, ville bara slänga in en snabb update. :) 
 
Kommer att hända en liten rolig grej idag med som ni får ta del av senare ikväll. Ha det bra i det fina vädret så hörs vi sedan! :) 
 
 

RSS 2.0