Film!


Resultat från Clirren

80 cm | 0 fel
Hon var superkonstig på framhoppningen, lite seg nästan och lyssnade inte på mina hjälper. Inne på banan var det tvärt om, det var full rulle och ingen kontroll. Hon tog bettet och stack redan mot första hindret. Först på 5an lugnade hon ner sig och vi fick ett okej avslut. Galenponny ;)

90 cm | 4 fel
Även här stack hon mot första, och rev det rejält! Lika bra så att hon lär sig, för efter det hoppade hon superfint! :)Hade lite bättre kontroll andra rundan, även om det blev dragkamp vissa stunder. Det är jobbigt att dessa problemen inte visar sig på träningarna, då är hon klockren. Suck...

Här får ni lite stillbilder från filmen som kommer ut ikväll, första bilden från 80cm och resten från 90cm. Hoppa kan hon ju iallafall!

Resten av bilderna är från 90cm :)

Asså, haha!

Svar på tal

Emma om Rätt skall vara rätt?:
Att piska hästen med spöet efter en vägran tycker jag inte är rätt i vilket fall. Finns ju antagligen en anledning till att hästen vägrar. Det ska den inte bestraffas för.

För mig är spöt en förlängd skänkel, man kan välja att se det som bestraffning men i slutändan är det i vilken situation och hur mycket man använder det. Jag säger inte att man skall piska hästen när den stannar för att göra den illa, men att använda spöt som en tillrättavisning är enligt mig inget fel. Vissa hästar stannar för att ryttaren sätter dem taskigt, kommer ur en knepig vinkel eller så är hästen helt enkelt dum och fjollig.Och när den är det sistnämnda så är det faktiskt inget konstigt med att använda spöt för att övertyga hästen.

Såhär tycker jag, har ni några synpunkter på detta?Hos Becky

Hej på er, kvällen blev inte riktigt som planerat, så jag åkte hem till Becky istället :)

Idag är det clirre på BORK, 80 & 90 cm med Sessan, skall bli roligt! Pompay skall jag rida ut nu på morgonen tillsammans med Elin och Bonanza, blir nog en kortare klätterrunda.

Jullan är nog hemma så förhoppningsvis kan jag få henne att filma och fota lite med en BRA kamera. Väldigt trött på oskarpa bilder och brusande filmer, min rosa kompaktkamera är inte ny längre ;)

Nu skall jag åka, vi hörs efter clirren med film och bild då :D

Foto: Jennifer ELLER Ida ^^

Snart avgörs den!

Passa på att anmäla er nu! På kvällen 1 april avslöjas vinnaren ;)

klicka på bilden!


Finaste Prinsen

Eller prins och prins, idag uppgraderas han till KUNG.

Jobbade lite med bommar idag. Tog lite inspiration från de två senaste hoppträningarna för Ulf och smälte samman markarbetesdelarna!

Värmde upp med mycket övergångar. Vid varje bokstav gjorde jag en övergång eller halt. I galoppen jobbade jag med att länga och korta. Efter det travade jag över 3 bommar på volten. Varierade sitsen mellan att varannan gång rida lätt och varannan gång sitta ner, på resten av volten fortsatte jag med lite övergångar och även en och annan skänkelvikning.

Red även över upphöjda travbommar med 2m mellanrum. Det blev alltså två travsteg i stället för ett. Rekomenderar dock att ha 20-40 cm längre för d-ponny, det blev lite trångt och tanken var att han skulle sträcka ut. Kom även i galopp över samma bommar och hade dem som studs, funkade bra det med :)

De sista minutrarna prövade jag lite förvänd galopp. Inte jobbat så mycket på det efter att snön försvunnit. Verkade som att allt nötande i snön som vintern bjöd på ändå gett resulat, för satan vad fin han var. Red på en stor åttvolt över hela ridbanan och oftast brukar han antingen dra upp huvudet eller bryta av efter några språng förvänt. Idag gick han dock kvar i samma form och i samma takt och tempo och vi lyckades få till en hel åttvolt i båda varven. Duktig ponny! :D


Friday!

Lika fullsmockat med "to do´s" som vanligt, bara att rabbla upp alltihop!

- Skola fram till 13:30
- Hem direkt
- Sessan vilar, Pompay skall ridas i paddocken.
- Iväg till Borås för en myskväll med tjejerna!

Skall även försöka plugga lite, håller på med den där nedrans redovisningen! Är lite utav en perfektionist när det gäller sådant där. Betyg A annars kan det kvitta ;)
Martingal

Upptäckte igår efter träningen när jag hoppade av Sessan och skulle plocka undan hindrena, att jag helt glömt av att sätta på henne martingalen!

Prövade att rida utan martingal en gång, och beslutade då att det skall jag minsann inte göra om. Sanningen är den att hon funkade bra utan, märkte ingen markant skillnad förutom att hon i uppvärmningen var mer bland skyarna än vanligt. När vi hoppar är huvudet ändå upp bland molnen så där var det väl "som vanligt".

Varför har jag då martingal på henne? Hon har sina ryck den lilla damen. Hon slår riktigt högt upp med anisktet när jag skrittar eller står stilla (otålig) och en krossad näsa står inte direkt högst upp på önskelistan. ;)


Att övervinna en rädsla

Jag har en del fobier, helt visentliga saker som egentligen inte är ett dugg farliga.

Exempel på fobier jag har är spyfobi, HATAR att spy eller se på när andra spyr. Jag tycker inte om fullpackade bussar eller att andas in en fullt främmande människas doft när de passerar mig, håller ALLTID andan då. En annan sak jag undviker är att vara upp och ner. Åkattraktioner är okej, men att stå på huvudet är ett big no i min hjärna. Ni kan ju därför ana min reaktion när vår idrottslärare idag sade att vi skulle träna på att stå på händer, för att i ett senare skede kunna göra en handvolt.

Vi mjukstartade med att en kompis lyfte upp en mot väggen, så fort jag kom upp och ner fick jag panik, blodet bara rusade! Efter en stund lugnade jag ner mig, och tro det eller ej, men i slutet av lektionen gjorde jag en handvolt all by myself. Jag gick från att knappt våga stå upp och ner, till att själv kunna gå upp mot väggen och stå på händerna, till att göra en handvolt på en tjockmatta och landa på rumpan och slutligen till att göra en och landa på fötterna. Det ni!

Den kicken man får när man övervinner en rädsla och så himla härlig och efteråt kände jag mig som världens modigaste tjej och självförtroende låg over the top! En riktig egoboost ;)


Film från hoppträningen!


Woah, vilken ponny!

Sessan fortsätter att briljera! Även idag skötte hon sig superB och taggade inte sönder som hon annars lätt gör.

Vi började med att fortsätta jobba lite på sitsfronten och uppfölja lite från förra veckan. Vi skulle sitta ner i traven över 3 st travbommar med 2m mellanrum. Det blev alltså 2 travsteg imellan, dessutom lite långa så det gällde att man inte satt emot utan var med hästarna. Sessan skötte sig kanon och stretchade ut bra!

Efter det galopperade vi över dem, då blev de som studs istället. Vi skulle varannan gång stå i lätt sits, och varannan gång sitta ner. Hatar att stå i Sessans galopp, den är så kort och jag hittar verkligen ingen takt! Får träna lite på det när jag rider ut helt enkelt.

Den långa banan

Vi hoppade först en bana på 11 hinder på låg höjd. Det gick bra förutom att jag glömde den sista linjen (a). Efter det hoppade vi en kortare bana på 8 hinder, först lågt och sedan höjde vi upp det till 90 cm. Enligt Ulf är 90cm den optimala höjden att hoppa bana på gröna hästar eftersom det är lite höjd så att de får hoppa, men ändå inte så högt och att de kan komma i trav eller komma lite tokigt och ändå kunna ta sig över.


Korta banan

Sessan var skitfin, visst, lite korsgalopp här och var och vi fick ett avbrott jag inte riktigt kan förklara, tror inte hon orkade gå igenom svängen i korsgalopp. Försöker att undvika avbrott till trav för att byta galopp, vill helst att hon byter i galoppen... Lade henne medvetet lite nära idag då Ulf bad mig att inte trycka iväg henne utan bara vara lite passiv och hålla om.

Anmäld till CR på Lördag, 80&90cm. Sedan skall vi anmäla till LC&LB den 9 april i Bollebygd så fort ponnylicensen är igenom. Kanoners!

Veckoplanering?

Helt glömt av att dra veckoplaneringen, vart så mycket fram och tillbaka med saker och ting så det inlägget glömdes helt enkelt av ^^

Måndag: Red i PD med båda. Lite tempoväxlingar samt "hoppning" (50cm) på volt med Pompay. Sessan hoppade jag två räcken med, ett lågt och ett högre. Målet var att hålla samma takt och tempo hela vägen. Det gick inget vidare ;) Red även ut henne en sväng med Madde efteråt.

Tisdag: Pompay vilade. Sessan gick i skogen. Jobbade lite med tempoväxlingar och skänkelvikningar.

Onsdag: P: Klättring. S: Hoppträning

Torsdag: P: Längre runda i skogen. S: Elin rider

Fredag: P: Markarbete i PD. S: Vila.

Lördag: P: Rida ut/Klättra. S: Clearround 80cm & 90cm

Söndag: P: Vila S: Skritta

Som ni säkert ser så går Pompe på lite halvfart just nu. Han har gått ganska rejält nu i 3-4 veckor så en snabb nervarvning gör honom bara gott. Med varken hoppträning i veckan eller tävling i helgen så gör det inget om han chillar ;)

Pompay ger mig den "glada" blicken ;)

Utvärdering

Tänkte dra igång en ny grej, nämligen en utvärdering utav varje tävlingsplats. Alltifrån servering och banbyggnadtion till underlag och planering. Jag tycker att det är jätteroligt att läsa andras utvärderingar, så jag hoppas ni uppskattar detta inslaget ;)

Plats: Kungsbacka RK - 24 mars - Regional elitomgång.

Tävlingsbanan

Underlaget var vanlig sand, det höll helt okej dock lite djupt på sina ställen. Föredrar fibersand, speciellt nu när man är bortskämd med att ha det på hemmaplan.

Banan var knixig. Inte de lättaste svängarna och jag fick tänka till lite extra när jag gick banan. Dock funkade Pompay bra på den då det inte var så långa distanser, han dör lätt då. Lennart Lindelöw var banbyggare.

Hinderparken var fin och i klassisk stil, inget speciellt utstickande. Lite svårigheter med "bockar" samt en vattenmatta. Det är dock inget hästarna borde reagara speciellt mycket på den nivån. :)

Framhoppning och Framridning
Det största pluset med KRK är att de har tre ridhus. Det var alltså ett ridhus för framridning och ett för framhoppning. Aningens kort tid inne på framhoppningen. Jag gillar att kunna skritta lite i mellan varven och inte bara hoppa gärnet. Helst ta några språng, skritta två minuter och sedan ta ett avslutande på räcket. Det fanns det däremot inte tid till.

Framridningen hade en tendens att bli fullsmockad, dessutom hade inte ens ryttare på elitnivå koll på de klassiska framridningsreglerna. Att skritta i bredd på spåret är tydligen okej när man tävlat SM? ;) I övrigt inget att klaga på eller lyfta fram.

Anläggningen i övrigt

Gillar KRK just för att det är bra förbindelse mellan parkering, cafeteria, läktare, bana och framridning/hoppning. Det flöt på bra under dagen, dock lite halvbra kommunikation stundvis mellan framhoppning och framridning. Vet. besiktningen var smidig, däremot anlagd helt bananas. Var tvungen att passera en del av kön för att kunna ta mig till transporten, lite svårt när man har hingst. ;)Im only getting started

Onsdag idag och det innebär hoppträning. En av de bästa timmarna i veckan utan tvekan :')

Sitter just nu med lite plugg och musik i öronen. Skall skriva om hur man kan förhindra mobbning i skolorna, inte det enklaste ämnet! Dessutom är det på engelska... Håller även på med ett tal som jag skall redovisa på det muntliga nationella nästa vecka. Ämnet är relationer, ni kan ju gissa vilken relation jag skriver om? ;)Free jump Soft up

Vill ha :(

Länkad bild till hööks. (Ryttarbloggar tävling på facbook)

Visste ni att...

... det sammanlagt står 16 hästar borta i stallet! Det är två hästar mer än vad Bollebygds ridklubb har ;)

Det är sällan man tänker på det, alla hästar är så utspridda och det är dessutom två olika stall. Däremot när alla är i stallet samtidigt, dvs runt 16-18 tiden på eftermiddagarna, då är det kaos. Alla uppstallningsplatser är upptagna, paddocken full och "parkeringen" skall vi inte ens prata om!

Tack och lov är det bara 3 hästar (inklusive Pompe) installade i "mitt" stall även om det är 4 boxar. Det är jag, Isabel och Solveig plus en lösdriftare som har sin utrustning där. Oftast är vi där på så olika tider så man brukar få ha stallet för sig själv. Skönt!

Här får ni en snygg paintmålning på hur gården ser ut!


1. Lilla stallet, 4 boxplatser, sadelkammare, foderkammare + andra förvaringsutrymmen. Här står jag och 3 andra. Här står Pompay, Hampus och Gabesz och lösdriftshästen Teddy har sin utrustning här.

2. Pompays hage! Här går han på hösten, vintern och våren helt för sig själv.

3. Lösdriften även kallad Mangos hage. Här går för tillfället bara Mango och Magic. Vindskydd etc. finns.

4. En av ca 3-4 sommarhagar. (Den fortsätter en bra bit till)

5. Boningshus

6. Hampus hage :) (Där det är "prickar" är det öppningar. Alltså kan man öppna upp så att hage 6,7,9 och 4 är en hage.

7. Just nu en tom hage.

8. Paddocken

9. Zita och Vannys hage. (Lösdrift)

10. Bellis hage.

11. Stora stallet. 4 boxar för storhästar. Här står Bellis, Bolero, Colly och Malo.

12. Lösdriften, även kallas Stonas hage. Här står Sessan, Harka, Bonanza och Fargo (som är valack, stackarn...)

13. Här går stora stallets hästar på dagen, nu går även Teddy där. Colly och Teddy går ute på natten tillsammans. (Hagen är större än vad jag målat)

Kunde som ni säkert förstått inte måla ut exakt alla hagar, men det är stora marker och det finns kanonfina sommarhagar! Det är lite klurigt med sommarhagarna då det gäller att placera rätt häst på rätt plats. Pompay går tillexempel alltid själv, inte så konstigt. Stona får inte vara för nära Pompay utifall att han kommer ut. Osv osv osv.

Ohyeees!Sessan blev c-ponny, WOHO :D


Bildkälla

Den är så F U L

Kan inte hjälpa det, men tycker helt plötsligt att min JW hjälm är skitful. Den är snygg på alla andra - utom mig! I början älskade jag den och tyckte att den var kanon, nu är den dödsful.

Jag har siktet inställt på en ny hjälm, vilken? GPA såklart! Skall börja spara redan nu, så kanske jag inhandlar en på FHS till sommaren. (Eller så importer jag en via Ebay, någon tusenlapp billigare)


Spännande!

Idag skall Sessan till Åby och mätas, hoppas verkligen att hon blir C ponny...

Inte för att jag egentligen tror att det spelar någon roll med tanke på hennes kapacitet, men eftersom hon säkert skall säljas i ett senare skede så tjänar man mer på en maxad c-ponny än på en liten d-ponny. Sad but true! (Dessutom är det halvgött att hon ligger på Lc/Lb nivå som Cponny just nu, och inte Ld/Lc nivå som Dponny...)

Iallafall skall jag slänga i mig lite frulle, fixa mig och sedan dra till stallet för att rida båda innan vi åker. 15.00 lastar vi och 16:15 har vi tid nere på Åby.

Önska oss lycka till, så får vi se om vi kommer hem med en C eller D. ;)

Måste ha nya bilder på henne! Någon som ställer upp? ;)

Några bilder från Kungsbacka

Blev taggad i lite fina bilder från helgen! Tyväääärr så ser det ut som att jag rider som en kratta på de flesta, men bjuder på de snällaste ;) Tack Matilda Sjöberg för fotona!


Synd att han failar så med vänster fram. Slarvpelle!


Vilken tur att bommen på sista låg kvar!

Ett väldigt tänkvärt citat som jag följer till 100%.
Rätt skall vara rätt?

Vill passa på att hissa Kungsbacka RK för dels en bra genomförd tävling, men mest för att de höll bra på de nya reglerna angående användning av spöt.

Enligt de nya ändringarna i TR för 2012 så är det inte tillåtet att "piska" hästen efter att man blivit utesluten. Dvs att om du är på regional tävling och du får ditt andra stopp, så får du inte använda spöt på hästen efter stoppet. Inte ens när du rider an mot ett enkelhinder på väg ut.

Speakern var väldigt klar och tydlig med det och sade till varje gång det skedde det minsta lilla efter uteslutning. Rätt skall vara rätt.

Däremot har jag lite blandade känslor vad det gäller regeln i sig. Man vill på något sätt få över hästen när den stannat ut sig, och att lägga ett litet spö på bogen eller bakom skänkeln när man rider an mot sitt sista försök borde enligt mig vara OK. Det är väl dock diskuterbart som det alltid är när det kommer till spö, sporrar etc.


Hästar, ingen lek.

Igår när vi red ut så skedde det, vid första anblick, en liten olycka.

Lilla Magic är inte så stor, och hade svårt att hänga med S och P i galoppen. När vi saktat av så var han så ivrig att komma ikapp att han helt enkelt sprang rakt in i Pompays bakdel. Tidigare under ritten hade Magic måttat lite åt Pompe, så Pompay var rätt trött på den lille skiten antar jag... I vilket fall så sparkar Pompe till Magic, trodde jag enda tills jag såg Linns ansiktsuttryck...

En ganska ren träff på smalbenet. Dock trodde Linn att det skulle gå att rida hem, så då gjorde vi det. Väl hemma upptäckte vi att det blivit ett sår och nu idag fick jag ett meddelande på facebook av Susanne (Linns mamma) att de varit hos doktorn och sytt igen det med 6 stygn!

Krya på dig Linn, tror att Pompay har riktigt dåligt samvete just nu, det borde han iallafall ha!Mår piss

Tydligen räcker det inte med att jag glömt min mobil, gud vill straffa mig ännu mer genom att få mig att må skit rent ut sagt. Har under natten fått springa mellan toan och mitt rum ett antal gånger. Mår fortfarande illa =/

Är just nu inne och väntar på att klockan skall bli 10:00 så jag kan ringa till västtrafiks hittegods, förhoppningsvis har de hittat min mobil. Allting är spärrat iallafall...

Har varit ute på APLen en stund och mockat, fixat hö osv. Får se om jag orkar rida ridskolehästarna eller om jag skall stanna kvar inne och vila en stund för att sedan orka rida S & P. De är lite mer prio ett om man säger så ;)

Nu är klockan tio, vi tackar för det. Adios!


Trött men glad

Rekomenderar er verkligen att se Hungerspelen! Väldigt bra film, extra kul för er som inte läst boken. Lite halvtråkigt när man visste vad som skulle hända ^^

Hade iallafall en mysig kväll med Becky! Bio, fika och en tappad mobil på bussen kan bara sammanfattas på ett vis. Standard! Var riktigt trött på bussen hem, så jag sov. ;)

På städdagen fixade jag iordning lite bland bommarna i ridhuset. Vi har smarta luckor längs långsidorna som man öppnar och så ligger det lite bomma där. Dock har det varit lite svårt för vissa att skilja på vad som är tävlingsbommar och vad som är träningsbommar trots att det suttit etiketter på luckorna om vad som är vad. Idag satte jag upp feta A4 lappar på insidan utav luckorna där det stod om det var bommar för alla, för organiserad träning och tävling eller endast tävling. Passade även på att sortera upp bommarna så att det låg samma färg och mönster i varje lucka.

Red även ut tillsammans med Elin och Linn. Vi red den såkallade "Golfrundan" som går på grusvägarna runt klubben och genom golfbanan. Lite knixigt på våren då man ständigt får ställa sig och vänta på att golfarna ska slå sina bollar, lite mer behändigt på vintern på man kan race på grusvägen hur man vill (a). Sessan var på tårna och hoppade fram och tillbaka, så jag satte mig på Sessan när vi red över golfbanan, så fick Elin rida Pompay. Golfklubben blir inte så jätteglada när det massa hovtramp på deras fina gräs! Vi bytte tillbaka så att jag red Pompe sedan igen.

Bra dag, och nu skall jag sova! Checking out!

Snäll kompis som fotar och facebookar!

Ärevarvslåtar?

Åh! Det spelades riktigt grymma ärevarslåtar i Kungsbacka i helgen, men minns inte vad de heter eller hur de går. :s
'
Tänkte sätta ihop lite kul spellistor till klubben med dels ärevarvsmusik och dels musik som kan gå under dagen. Har ni några tips?Yalla!

Är sen ut till städdagen på klubben, så sammanfattar snabbt hur min dag ser ut, och sedan får ni helt enkelt stå ut med lite halvkass update idag! (Njut av filmen från igår om ni har tråkigt, hehe)

DAGEN:
- Städdag på klubben inför vårens tävlingar.
- Rida ut Pompay & Sessan (Elin rider Sessan)
- Hem och fixa iordning mig
- In till Göteborg och kolla The Hunger games med bästa Becky!


Film från Kungsbacka


Resultat

|LB, 100cm | A:0/A:0 | 8 fel fas 1|
Han var jättefin på banan, vi river in och ut ur kombinationen. För en gångs skull kan jag skylla på Pompay, för jag lade honom perfekt och han slarvade med sina bakben. Ni förstår när ni ser filmen sedan. Tråkigt med nedslagen men jag fick iallafall en grym känsla!

|LA, 110cm | A:0 | 0 fel & 9a! |
Vilken runda! Äntligen red jag som jag borde och han hoppade så fint. Kändes som att vi matchade in varandra kanon hela tiden och han bjöd verkligen på sig. Galet nöjd! Inte nog med att vi tog vår andra nolla i LA, utan vi lyckades nappa åt oss den sista placeringen. Det var verkligen inget jag väntader mig med tanke på det starfält och den konkurrans som var idag samt att banorna inte var helt plättlätta, speciellt inte LA:n. (Lennart Lindelöw byggde).

Här får ni lite stillbilder från LA:n ;) Film kommer ikväll!

Gå in och gilla resultatet vettja, det kan ni göra HÄR.


.


Godmorgon!

Sitter just nu och käkar frulle och skall alldeles strax dra mig mot stallet :)

Bloggen kommer ligga väldigt lågt nu under dagen då jag inte hunnit göra några tidsinställda och jag vill under dagen endast koncentrera mig på tävling.

Vi hörs ikväll med resultat! ;)


Skön kväll

Haft en riktigt kul och mysig kväll med goa vänner! Därav halvkass update ;)

Idag (igår) trimmade jag Pompe lite i paddocken. Hade lite travbommar på böjt spår som jag red serpentinbågar över. (HÄR hittar ni den övningen). Pompay var H E M S K, haha, sämsta känslan inför imorgon! MEN det skall jag inte fokusera på, utan imorgon är det tävling som gäller, woho :D

Sessan red Elin, det gick finfint. Hon såg bra ut i vänstervarvet, där hon tjaffsar mycket med mig. Allt arbete måste alltså gett lite resultat :) Vi avslutade passet med årets första "dopp" i sjön! Vi travade lite längs strandkanten, precis i vattenbryner. Sommarkänsla med bad och en värmande sol i ryggen. Red för övrigt i endast en långärmad t-shirt.Smakisprovis

Lite senare ikväll och/eller imorgon kommer det upp en hel del fina bilder som Becky fotat på mig och Pompay. Det är från igår!


Galen ponny

Ibland vet jag inte vad som försiggår i Sessans huvud!

Red som jag skrev tidigare ut idag tillsammans med Linn och hennes lilla B-ponny Magic. Sessan var konstig redan från början. Hoppade och far, zickzack mönster på grusvägarna samt ett ständigt taktande. Trots att vi tog det lite lugnare på Trollskogsrundan än vanligt (med tanke på Magic) så har hon aldrig varit såhär svettig! Hon var till och med löddrig på halsen där förbygeln sitter...

Med tanke på att det är så bra väder nu så bytte jag till ett tunnare täcke på båda ponnyerna. Pompay har endast på sig ett regntäcke just nu, och likaså Sessan. Hennes är väl aningen mer fodrat men hon går ju ute 24/7 så det kändes schysst.

Knäpp ;)

Me Gusta!


Sovmorgon på Lördag trots tävling! Halvchill måste jag erkänna ;)

Ridövning från igår

Vi gjorde rätt många olika övningar igår, ritade dock bara upp en så får man låta fantasin flöda lite efter det ;)

1. Nedsutten trav

2. Travar mitt på bommarna, fortfarande nedsutten.
3. Fattar galopp med ytterskänkel, fortfarande nedsuttet.
4. Galopperar över galoppbommar med 1 galoppsprång imellan. (6m)
5. Lägger en volt över räcket på volten.
6 & 7. Hoppar linjen på 4 galoppsprång. (Minns ej avstånd.)
8. Saktar av till trav och rider över bommara igen.

WOHO

SOL och 15 celcius här i gröna, sköna Bollebygd, grymt!

Idag skall Pompay vila, han fick nya skor idag. Sessan skall jag rida ut tillsammans med Linn och Magic. Ska bli så skönt att rida i solen, riktigt längtat efter det!

Hinner inte med mer update just nu, men ni har iallfall koll på vad jag skall göra i eftermiddag ;)

Stekarstil, tummen upp för de!

Ulf-träningen med Sessan

Åh, lilla Prinsessan var så duktig idag!

Vi gjorde mycket markarbetesövningar idag, även om Ulf ibland höjer upp så är han också väldigt noggrann med dressyren och just markarbete. :) Sessan är inte så rutinerad när det gäller den typen av markarbete. Upphöjda travbommar har jag jobbat lite med, även på böjt spår, men galoppbommar var ganska nytt!

Vi skulle sitta ner i traven, ja har fuskat lite med nedsittningen på Sessan, den är så jäkla kort! Idag fick jag sota för det och var riktigt trött när vi jobbat med nedsutten trav över upphöjda cavalettis i ca 10 minuter. Puh! Vi arbetade även med galoppfattningar, att sitta kvar i sadeln och inte rubba sitsen. Alltså mycket fokus på sits idag.

Första gången vi red över galoppbommarna gick det fort! När jag sedan höjde händerna lite och faktiskt tog tag i henne så blev det kanonbra, hon förstod direkt :) Vi hoppade även en linje, räcke till kryssoxer och tvärtom. Hon var superduktig och drog inget alls! Vi skulle rida på 4 galoppsprång, alltså fick jag ta tag lite i henne efter första hindret. Även här hoppade hon kanon! Räcket låg nog på ca 1m-1,10 vid ett tillfälle. Oxern hoppade vi på max 1m. Just det! Vi hoppade även på volt över ett räcke med vattenmatta, Sessan tittade inte ens till ;)

Ulf verkade tycka om henne! Han tyckte att hon var tuff på det sättet att hon inte brydde sig eller "tittade" till på något utan bara hoppade utan att vara rädd för att komma fel, hoppa stort eller slå i (Positivt). Han sade även att vi kan ut och tävla lätta klasser direkt. Det enda som egentligen hindrar är att hon måste slutmätas... Kul att hon fick fina lovord iallafall! :D
Mamma lyckades filma typ 25% av lektionen, dessutom de delar som inte gick sådär toppenbra. Lägger ut det ändå ;)


R.I.P

Nu har det hänt igen. Dragkedjan är efter x antal lagningar samt bytningar sönder igen. Ytterst tragiskt då mina Pioneer vart riktigt sköna och snygga.

Nya stövlar står alltså på önskelistan! Kan tyvärr inte leva på mina Dyon chaps även om de är riktigt snygga. Eftersom plånkan inte direkt är sumofet så kan jag glömma allt vad De niro står för. Även om jag verkligen, VERKLIGEN hade kunnat köpa ett eller flera par direkt om jag bara haft lite fetare budget ^^

Ett annat märke som jag personligen tycker har snygga stövlar är Alex boots! Stövlarna landar på ca 2500:- vilket jag tycker är ett bra pris. Skall dock göra ett riktigt "stövel inlägg" med lite fler alternativ ^^

Rip :'(


Bloppis

Vita ridbyxor från Whitaker. Stl 38. Någon liten fläck möjligtvis men inget som syns när man rider. Säljes pga fel storlek :)Egen bild kan ordnas vid seriöst intresse. Maila för pris! fannykargede@hotmail.com

För en gångs skull...

... ska det bli kul att dra till skolan! Vårjackan och sunglasses, CHECK!


Taggar om

På lördag kör vi igen! Lastar och kör mot Kungsbacka för andra gången i år. LB&LA är vi anmälda till!

Har "glömt" Borås tävlingen nu, inte värd att minnas. Känslan från Kungsbacka är så mycket mer värd att analysera och ge cred. SÅ nu taggar vi om och KÖÖÖR :D


Shoppat!


Eftersom både Pompe och Sessan arbetar och svettas flera gånger i veckan skall jag tillsätta lite salt i deras foderstater! :) Alla borde ge salt löst istället för saltsten, man underskattar oftast deras behov utav salt ;) Och nej, bara för att de inte slickar på stenen betyder inte det att de inte är i behov utav salt!

Grovt salt utan Jod, billigt och bra! ;)

Idefix

Aw! Saknar verkligen denna typen av ponnytiden när alla stod och hejade och man var ett gött gäng! Så himla uppdelat nuförtiden :(


Vann iallafall KM den dagen :') Minns det som igår!

Några månader efter fick vi ta bort Idde, kanske tar upp den historian någon gång om jag orkar, men här har ni lite klipp. Hade vid den tidpunkten precis upptäckt hur man redigerar film ;)Längesedan jag grät som jag gjorde nu, detta var inget lätt inlägg. Kan inte företställa mig hur det skulle vara att skriva ett längre. Men det förtjänar han, skall ta tag i det någon dag...

Detta håller vi på med i skolan just nu!


Vet att ni gillar mina paintskills! ;)


Observera att det är rekomenderat att ha mellan 1-2 kg TS per kg kroppsvikt.
TS = torrsubstans = det "torra" höt. (Allt hö innehåller en viss mängd vatten)

Vill ni veta lite mer? ^^

Ridit


Sitter som vanligt på BFK och har precis tryckt i mig lite lunch. Idag red vi för en ny instruktör, Dennis! Tyckte om honom jättemycket, väldigt duktig och rolig att rida för. Fick bra tips som jag kan utnyttja och träna på hemma, tror att det kan vara sådant som kan få det att lätta lite för Sessan :)

Idag skall båda ponnyerna gå! Elin skall rida Sessan och jag Pompay. Tänkte rida ut dem, ska bli kul att se hur Elin hanterar Sessan när hon får sina ryck ;)

Här får ni en jäkla snygg bild från igår när jag trimmade Sotis lite i ridhuset, haha! Han var min favoritponny på ridskolan när jag var sådär 9-10 år ;)


Nöjd tjej!

Båda ponnyerna fick varsitt rejält pass idag, sällan man hinner med att ge båda det! Brukar köra varannan dag ungefär ;)

Sessan red jag i paddocken på Bork. Hon var fin i skritten och släppte igenom bra i båda sidorna faktiskt. Traven och galoppen var desto sämre... Hon orkar inte riktigt gå kvar i form där utan böjer nacken och kör full rulle istället. Aningen besvärligt, men vi jobbar på det!

Pompay red jag ut tillsammans med Madde och Kolly. Vi red "trollskogrundan", den tar ca 40-60 min beroende på vilket tempo man rider och den går på i stort sett bara grusvägar. Både upp och ner! Pompay kändes fin och lyssnade förvånansvärt bra, inte så käftig!

Nu skall jag sova, är svintrött! So loong ;)


Erica the paparazzi

Jamen 210 bilder på inkorgen är rätt okej det med! Dock laggade datan när jag skulle ta emot alla, så har bara några stycken änsålänge ;)

Gårdagens outfit


Pompay:
Träns: Lyckås
Sadel: Rober Whitaker
Förbygel: JW
Skydd: Veredus & Pro något
Schabrak: Schockemöhle

Mig själv:
Kavaj: Animo
Ridbyxor: Animo
Hjälm: JW
Handskar: KL
Stövlar: Dyon chaps

Sjukt!

Jag vet! Det är antagligen lite tjatigt med alla "jämförelsebilder" men ni får stå ut för satan vad jag mår bra när jag ser detta :D

Augusti 2010

Januari 2012

Resultat

Som ni säkert redan förstått så är jag inte direkt nöjd med dagen.

Pompay kändes inte framme, han bara sprang och var tjaffsig i munnen! Tog inte mina förhållningar och var allmänt hingstlat. Rev räcket två gånger på framhoppningen även om vi kom bra, ni hör ju själva! :/

Väl inne på banan stannade han på första hindret! Kom väl inte helt 100, men det tycker jag ändå han kan bjussa på, 1 m liksom... Det var inte så att jag lämnade honom åt hans öde även om jag absolut kunde ha gett bättre förutsättningar! Resten av banan helt okej, lat somsagt men vi gick runt utan fler fel.

Blir så frustrerad! Vill så himla mycket och så blir det pannkaka av alltihop och det är till 99,9% mitt fel. Varför sätter jag mig i dessa situationer? Varför sätter jag så höga krav? Orkar inte mer besvikelser, vill tävla och ha jävligt roligt. Nästa tävling har vi KUL. :) Skita i fjolliga ryttare på framridningen, skita i hur det ser ut och rida fult men grymt effektivt istället och våga misslyckas.

Becky var heller inte så nöjd med sina bilder, haha, skitdag helt enkelt! :D

Vi är snygga.

Team Bollebygd ;) Matilda blev förövrigt placerad i LBn, 3a! Greeaat att någon är ansikte utåt åt klubben iallafall ;)
Det gick:

Inte bra. Skriver mer sen, skall bara gå iväg och lipa lite. Hejdå! :D

Equipe

Idag kan ni följa mig HÄR :)


Vlogg....

Värt att kolla ;)

True!


Mer "posts" hittar ni HÄR


Myskväll

Becky + popcorn + B&J + choklad + godis = Jävligt lyckad kväll!

Pompay gick bra, trimmade lite i PD med travbommar och mycket tempoväxlingar. Sessan red Elin, det gick bra tyckte jag! Med lite träning kommer det nog gå kanon ;)

Nu skall jag vara tråkig mot er och social mot Becky!

Elin och Sessan! :
Bild lånad från Elins blogg, säg till om det inte är okej :)

Känslan...

... När folk inte förstår att man inte är seriös...

Klicka HÄR så förstår ni ;/

Ryttarbloggar

Antar att de flesta inte kunnat undvika Ryttarbloggar, gruppen på facebook?

Jag blev själv inbjuden dit i början när det knappt fanns några medlemmar, nu är det upp i ca 920st! Kul idé och inte nog med det finns det roliga tävlingar och massa, massa ryttarbloggar!

Ni hittar gruppen HÄR ;)

Amanda får stå för bilden ;)

Today

Jag lever gött här hos mormor och morfar! Sov här i natt, sovit ensam hela veckan så det kändes rätt skönt att komma hit och slippa laga mat själv. Hehe ;) Tar snart moppen mot Bollebygd och stallet!

Idag skall jag putsa och packa litegrann, dock inte allt. Sessan skall ridas innan vi åker imorgon, så sadeln putsar jag lite snabbt innan vi åker imorgon. Hästarna skall såklart gå också! Pompay skall trimmas, om det blir på grusvägarna eller i PD vet jag inte. Sessan skall Elin få rida idag, skall bli kul att se S från marken för en gångs skull!

Kom på att jag kanske inte nämnt att det är tävling imorgon? Skall till Borås och hoppa en lokal LB, så vi behöver inte åka från stallet försen 12:00, GÖTT! :)

Prinsen :')

Någon som ställer upp?

Tänkte pröva detta någon dag, behöver dock 3 medhjälpare! Som tack för hjälpen får ni en länkning här på bloggen, någon som ställer upp?Vinrött

Red somsagt "dressyr"på Sessan. Hon var ganska fin, får inte sätta för höga krav på henne, så jag är ändå nöjd! Jobbade mest i skritten med att i höger varv ställa henne utåt, detta var jobbigt tyckte Sessan ;) Red även lite skänkelvikningar från spåret till kvartslinjen och tillbaka. Hon var överraskande duktig! :D

Visst är hon snygg i vinrött? ;)Pompay red jag ut i 40 minuter. Han kändes riktigt fräsch! Fick till en riktigt pampig galopp på honom ett flertal gånger. Han går så jäkla bra på Kimblewicket :D Han fick även bära Real-schabraket idag (a)


Obefintlig update

Sorry allesammans! Men hade galet mycket plugg helt plötsligt? Engelska redovisning, fysik uppgifter, matte komplettering osv. Och nej, jag har inte failat på något prov, men kompletterar lite för att nå A.

Idag, är det helt ok väder! Sessan skall ridas i PD, det blir dressyr i dressyrsadeln. Andra gången den läggs på hennes rygg under de 5 (!) veckor hon varit här. ;) Pompay skall jag jobba på lite bommar i paddocken :)


Velig

Haha, ååh, skulle precis ta lite bilder med tröjan på åt en ev. köpare. Snacka om att jag fick liiiiiiite ångest, den är ju så sjukt snygg :(

Jaja, får väl stå mitt kast denna gången och sikta på en ny KL tröja i annan modell (a)


Maila!

Är ni det minsta intresserade av KL tröjan så får ni MAILA. Svarar INTE i kommentarsfältet.

Kingsland Briony - SÅLD

Funderar på att sälja min Kingsland Briony tröja. Marinblå med vita armbågslappar, storlekt S och endast använd EN gång på tävling!
 
Är du intresserad? Skicka iväg ett mail, fannykargede@hotmail.com.
 


Mer bilder på Sessan!

Übersnälla Ida skickade också ett par bilder från Clirren, tackar för det! :)
Så det kan bli

Fick ett ryck och avanmälde till Mark, känns verkligen riktigt onödigt att åka dit och hoppa när han känns så fräsch inför LA. Anmälde mig istället till LB&LA i Kungsbacka den 24e. ;)

Någon mer som skall dit? :)
Welsponny och cob Mästerskap!

Fick en kommentar ang. 2012s Welshponny och cob mästerskap!

Blev jätteglad när jag fick reda på att det fanns ett sådant, har alltid vart lite småavis på new forestarna och deras mästerskap! Det går i LA hoppning, regionalt och det börjar den 28 juni och håller på fram tills den 1 juli.

TYVÄRR kommer jag inte kunna delta i år. Åker utomlands och kommer hem den 27e juni, känns lite småtaskigt att dra på meeting direkt. Dessutom går mästerskapet i Vingåker, och det ligger 35 mil och 4,5h härifrån. :/ Kanske går hoppningen en viss dag, och det kanske är på helgen. Det är dock väldigt ovärt att åka så långt, och sedan åka hem samma dag. Nä, detta får vi satsa på nästa år :)


Forgot to tell yaa


Pompe tappade en framsko igår på träningen! Vet inte riktigt hur det gick till med tanke på att den inte var lös, och den var inte böjd efteråt heller. Skumt...

Som tur var gick han att hoppa ändå
, underlaget är så mjukt och han är inte så känslig. Han kändes liiiiiiite markerande det sista, inget som syntes men jag kände att han inte var helt ren. Sara kommer till stallet idag och slår på den :)Hoppträningen!

Tjena! Sen update som vanligt på onsdagar ;)

Idag var det en specialare på hoppträningen. Vi fick först värma upp och hoppa fram ensamma i lilla ridhuset och sedan komma in en och en och hoppa en bana i stora ridhuset medan Ulf kollade på. När alla hoppat sin gång gick alla (10st!) in i ridhuset igen och då fick vi träna på det vi haft problem med på banan! :)

Det gick kanonbra att hoppa banan! Det låg på 90-100cm alltså inte högt. Det var sammanlagt 12 hinder och 16 språng. Alltså hade vi en 3kombi med :) Kom lite stort på en oxer en gång, annars stämde ALLT :D

När alla var klara hoppade vi en böjd linje med två oxrar. Vi fick genom ögonmått avgöra hur många galoppsprång vi skulle gå på, säga hur många, och sedan rida på det. Jag skulle rida på 6 stycken, vilket var lite kort men det gick :) 5 språng var det rätta.

Jag, Issa och Madde fick efter att de andra hoppat de delar utav banan de hafte problem med, hoppa en kortare bana på högre höjd. Det låg på allt från 110-125cm. Denna gången 6 hinder och 8 språng. Vi skulle rida en linje på 7 galoppsprång vilket var ganska kort. Jag hade problem med att sätta tillbaka honom och rida fram till avståndet, hängde lätt kvar i tygeln samtidigt som Pompe inte riktigt tog min förhållning. Efter några omridningar gick det okej. 3-kombin var plättlätt och sedan var det en böjd linje till en vattenmatta där jag gjorde samma fel igen...

Är trots allt nöjd med träningen, Pompe gjorde vad han skulle för det mesta. Det hela hänger egentligen på att jag skall ge honom rätt förutsättningar att förstå vad jag vill! Nu skall vi träna mycket övergångar hemma, hans bakben skall banne mig gå som trumpinnar tillslut ;)

Här har ni skisser på de olika banorna vi hoppade!


Skönhetstips! ;)

Fått många frågor angående Pompays utseende. Hur kan ha så lång pannlugg? Hur får du han att blänka så mycket? osv. Tänkte snabbt dra igenom några grejer jag lägger stor vikt vid när det gällre utseende inför tävling!

Kan besvara frågan om pannluggen direkt: Spara! Och sedan klipper jag den emellanåt så att det växer snyggt ;) Alla hästar har inte samma hårväxt, man får anpassa luggen efter sin häst helt enkelt :)

- Man, pannlugg och svans.

Det tycker jag är bland det viktigaste. En välskött, klippt och genomborstad svans är A och O. Den får gärna vara flätad under kvällen, då blir det ett fint självfall! Pompay har vågig svans av sig själv.

Manen skall antingen vara RYCKT eller knoppad. Långa flängiga manar ger ett riktigt slarvigt intryck. Pannluggen låter jag vara lång på Pompay, det är hans "stil". Annars är det snyggt med busiga ponnypannluggar! Tjocka och klippta rakt av, så snyggt! Foxfire pälsglans är sista touchen. ;)

- Kropp, ben och huvud

Skägg och taxhår är jag allergisk mot. Klipper alltid bort utstickande hår i ansiktet, dock inte känselhår. Öronen trimmar jag när jag kan, Pompay är lite reserverad när det gäller klippa öronen. För stora hårtussar är inte fint. Jag använder babyolja runt mulen och ögonen, det ger alltid ett snyggt resultat.

Eftersom Pompe är W.cob så får jag inte klippa hovskägg även om det är finast utan. Brukar dock trimma håret längs karleden så att det blir en jämn och fin linje.

Kroppen borstar jag igenom några gånger till jag är nöjd. Är det fint väder duschar jag honom, annars skrubbar jag bara hans vita kota med ljummet vatten och grönsåpa. Pompay glänser av sig själv, dock brukar jag använda Foxfire på halsen, rumpan och bogen.


Minnen

Åh, när jag tänker tillbaka på KM 2011 så bara ler jag. Där hade jag och grisen riktigt KUL ihop, tänk att vi vann allt som gick att vinna den dagen. 3 blågula av 3. Repris på de ritterna tänkte jag köra på nu varenda tävling i år! ;)Bilder från Clearrounden med Sessan

Fick lite fina bilder av Jennifer! Se och njuuuuut

Bilds från Kungsbacka!

Goa Evelina hade tagit lite bilder från LB+5 i Söndags, tack! :DL E D I G

Antagligen (förhoppningsvis) ligger jag och sover nu. Jajamän, klockan 09:30! ;)

Har sovit dåligt de senaste nätterna och med två hästar + skola + klara allting i och utanför stallet helt själv = död tjej. Somnade till och med i skolan igår på en bänk när vi hade lektion. Bra där! Kände mig lite som en luffare...

Tänkte därav att jag förtjänar sovmorgon till åtminstone 10! Pompay har hoppträning klockan 20:00 för Ulf, Sessan skall antagligen ut i skogen och röja. Detta betyder att det räcker att jag är i stallet runt 16:00. En hel dag till att göra sådant jag vanligtvis inte hinner med vill säga ;)

Vi hörs när jag vaknat ;)


Glöm inte!

Klicka på bilden, för att komma till anmälningsinlägget!


1 april

Är 31 mars och 1 april bojkottade dagar för BRA tävlingar? Med det menar jag inom relevant avstånd, på bra ridklubbar och i rätt klasser...

Hade helst velat hoppa LB&LA reg. Men det enda jag hittar är en sketen Lokal LB i Mark samt en Regional i Laholm och Helsingborg. Tror dock inte mamma är speciellt sugen på att åka ca 3h till Laholm ;) Får väl bli en skitklass i Mark... Kanske är Sessan redo att starta någon Lc då, hoppas det! Känns så meningslöst annars!


Filmer från idag


Fort skare gå!Galen hest

Lång dag på APLen, dock rätt lugn :) Hade först en tråkig hopplektion, inte värt att dela med mig utav övningarna då det var riiiiiktigt tråkigt. Haha! Vi dissikerade även hästben, euw... Jag kollade mest på samt solade, tyckte att det var lite äckligt ;)

Nu skall jag bort till Sessan, skall pröva kimblewicket på henne och se om hon drar lika mycket på det i hoppningen som på det vanliga. Spännande! Utvärdering kommer ikväll ;)

Slänger upp lite filmer från hoppningen sedan, hade en galen Mulle ;)

Mulleberry | Oldenburger | 2003 | First Bride - Garitchou AA

Sätt inte betten för högt!


Det kryper verkligen i kroppen på mig när jag ser för högt upphissade bett. Det är bland det värsta jag vet, och det är något jag ALLTID kollar oavsett vilken häst jag skall rida. Ingen häst förtjänar felanpassad utrustning.

En annan sak jag ogillar är tjocka bett. Vissa bett är så tjocka att hästarna går och gapar utav den anledning, varför skall det vara så svårt att anpassa saker och ting RÄTT?!

De flesta har fått lära sig att bettet skall vara på pass uppspänt att det bildas två veck i mungipan, det är så fel det bara kan bli! När vi var på Åby senast för att kolla Grisens tänder passade jag på att be veterinären kolla så att hans träns satt bra. Hon ändrade inte på något annat förutom bettet. Dels var det 1,5 cm för långt och sedan var det för hårt uppspänt, och då körde jag på "2 veck".
Nä, jag får panik när jag ser ponnyer på främst ridskolan som har bett som sitter för högt upp,  är för långa och ofta är betten även väldigt tjocka. Det är heller inte helt ovanligt bland privatryttare...

Hur skall bettet sitta? Först och främst måste man ha ett bett som är i rätt längd. Har man ett väl anpassat bett behöver man endast sidostyckena till att hålla upp bettet, det skall verkligen inte dras upp i mungipan. 

Helt bananas, bettet är för långt och sitter way to högt upp! =/

Pompay har det bra! ;)

Det finns bara en Gris


Något jag kan störa mig på väldigt mycket, är när "folk" börjar kalla sina hästar det som jag redan kallar Pompay!
Helt plötsligt heter nästan alla hästar i stallet Grisen... Och det finns egentligen bara en gris, och det är Pompe. ;)

Nu är vi nere på dagisnivå i snacket och åsikterna, lite "det är min hink, inte din". MEN jag är så satans trött på folk som 24/7 skall härma det andra gör. Är det inte bara så pinsamt? Speciellt när man blir "påkommen". Haha! Känner att jag låter som en barnunge, men jag klarar bara inte av att personer härmar namn, bloggar, outfits. Jag skulle inte göra det själv.

Att söka inspiration från någon annan är verkligen en helt annan sak jämfört med att kopiera rakt av. För att jag skall kunna vara helt stolt över något jag gjort, vill jag ju kunna tänka att "detta har JAG kommit på helt själv!". Att söka inspiration är som sagt inte samma sak, det är copycatsen jag vill komma åt ;)

(Givetvis får ni kalla era hästar vad ni vill, ville bara ha ett tydligt exempel)


Finns bara en gris ;)

Så trött!

Provridningen gick bra, enligt Madde kanske inte så bra ;)

Är iallafall hemma nu, sitter och pluggar lite och har diskat, dammsugit och tagit kattlådan. Känner mig riktigt duktig! I knät ligger förövrigt Morre och biter mig i handlederna....

Imorgon är det som i vanlig ordning Borås FK som gäller! Hoppning står på schemat och förhoppningsvis åker ****** med dit ;) We'll see!

Skall steka mig ett par varmamackor och bänka mig framför BB. Checking out!
Film!


Passar även på att lägga ut en ovisad film från Tranemo exakt ett år tidigare ;) (LB Debuten)


Sommar? ;)

15 celcius varmt i Bollebygd idag, så härligt! Vi lyckades rida 9 hästar idag på APLen. 3 stycken reds i paddocken och 6 stycken ut i det fina vädret. Vi red i endast tröjor, första gången jag rider ut utan jacka på flera månader!

Nu sitter jag i bilen påväg till Skara, Madde skall provrida samma häst hon prövade för någon vecka sedan. Skillnaden denna gången är att Ulf är med samt Pierre. :)

Pompay låg och stekte i hagen förut när jag kom till stallet. Såg himla skönt att ligga där med slutna ögon i solen, var rätt sugen på att joina. ;) Plockade av honom täcket och Linn tog av Sessan täcket, så nu är båda hästarna nakenfisar! Hästar måste få vara hästar ;)

Scott hade det gott i solen förra våren :)

Bodybuilder

Hur tränar du honom så att han blir så fin i kroppen? :)

Variation och mycket klättring i skogen kombinerat med en anpassad foderstat. Jag rider upp för branta backar 2-3 gånger i veckan, galopperar mycket ute och sedan jobbar jag mycket med bommar på ridbanan. :) Jag ser dessutom till att han har bra med kött på benen, han är lite svårfödd så matar honom med mat (a).

Något nytt som jag inte prövat innan är att byta bett. Rider nu på 3-delat Eggbett, Kimblewick och Novabett. Tycker det har blivit jättestor skillnad på honom, och då har jag inte hållt på med detta speciellt länge. Med Kimblewicket blir han mycket "bärigare" och får luftigare och rundare gång och språng. Detta har sedan smittat av sig till mitt vanlig bett, eggbettet! :) Tror att detta kan sätta en del goa muskler på ryggen!Resultat!

Så trött, tävlat Pompay och ridit Sessan, helt slut! Lagar just nu våfflor med Hänni, hon skall sova här en natt till (a)

LB | 100cm | A:0/A:0 | 9 fel
Han var skitfin på både framridning och framhoppning 10 av 10 verkligen. Inne på banan så var han väl inte riktigt på hindrena, utan backade av helt bananas. Får ett stopp på tvåan, Ulf sade att jag red på för fort (hur ofta händer det?) och jag kände väl att jag inte red överhuvudtaget. ;) River sista hindret, han kunde väl lyft på tassarna men jag är trots det väldigt nöjd. Alltså 8 fel + 1 tidsfel. Bra runda i övrigt! :D

LB | 105cm | A:0/A:0 | 4 fel
Även här var han kanon på framridning och framhoppning, kanske aningen tröttare. Han är fin på banan, jag ser dock inga som helst avstånd, så på vissa hinder kom vi helt fel. Superponnyn löser nästan allt, nästsista bommen trillar ner, vi kom alldeles för nära...


Är JÄTTEnöjd med tävlingdebuten för i år. Visst, min plan var placering i båda klasserna, men jag fick något som mycket bättre än det, en j*vligt go känsla. Pompay har ändrat sin teknik och sitt steg ofattbart mycket. Som Nico nämnde idag så hoppar han mycket luftigare och med bättre teknik. Tror att 2012 kommer bli ett grymt bra tävlingsår med tanke på hur jag kände idag, amazing :D

Film kommer ikväll eller imorgon, tog lite printscreens från båda klasserna.

LB:
LB+5:


105 är väldigt litet tycker Pompay ;)

Markarbetesövning


Värm först upp hästen i alla gångarter. Du kan jobba dem på någon utav volterna över bommarna i trav innan du börjar :)

Rid som om du skall rida en serpentin, dvs skär av hörnet. Rid över bommarna, lägg sedan en volt och rid över bommarna igen. Efter det fortsätter du på serpentinen som du påbörjat och sitter och ställer om hästen samt förbereder för nästa bomserie och volt. Gör likadant som vid de första bommarna, dvs lägg en volt och rid över bommarna igen. Sedan fortsätter du likadant på de sista bommarna.

På långsidan kan du jobba lite med vad du tycker att du behöver jobba med. Tempoväxlingar, övergångar, halter, öppnor etc.

Se till att hästarna är ställda åt rätt håll och att de lyssnar när du ställer om. De får heller inte gå rakt fram över bommarna utan de skall gå kvar på voltspåret, se även till att de inte sladdar ut med bakdelen.

För att utveckla och försvåra övningen ännu lite mer kan man göra bommarna till cavalettis eller lägga dem lite upphöjda. Man kan även välja att rida längre in respektive längre ut på bommarna. Antingen för att få hästarna att länga lite på steget eller för att korta sig.

Följ mig på Equipe idag

Första klassen, 100cm kan ni följa HÄR.

Andra klassen, 105cm kan ni följa HÄR

Skulle inte länkarna ovan funka,  kan ni gå in HÄR.


Resultat Clearround10/3

Hoppade somsagt CR med Sessan idag! Första clirren tillsammans, först gången på "lång" bana och första gången på tävlingshinder.

Hon skötte sig kanonbra! Var uppe i god tid och skrittade fram i lugn och ro i säkert 40min. Ville att hon utan stress skulle få suga in tävlingsatmosfären. Det gick inte att trava eller galoppera fram, framförallt inte galoppera. Prövade att galoppera lite i paddocken, men det slutade i kaos. Hopp hit och dit, korsgalopp, ofrivilliga galoppombyten osv.

På framhoppningen var hon väldigt lugn för att vara Sessan. Sög alldeles lagom mot hindrena och skötte sig jättefint! Hon tände till ordentligt när jag skulle hoppa fram på oxern, drog en repa i fullrulle runt ridhuset. Jag hade inte en chans, hon bara tog bettet...

Väl inne på banan var hon okej. Väääääldigt stark och pigg -.- Första hindret låg ur en vänstersväng, och att fatta vänstergalopp är såklart väldigt svårt. Hon hoppade fint, men var desto jobbigare mellan hindrena. På de linjer där hon såg nästa hinder bara drog hon, jättesvårt att få till ett bra avstånd med en häst som bara springer!

Nollade första rundan, och petade näst sista hindret i andra, var inte riktigt klar när jag kom emot det. Är jättenöjd trots att det kunde ha varit mer kontrollerat. ;)


Vad tycker ni, visst är hon fin? :)

Vilka bloggar läser jag?

Jag har egentligen ingen standard blogglista som jag ständigt följer varje dag. Jag brukar klicka mig in på lite vad som faller mig in just för dagen, vad jag är sugen på att läsa just den dagen.

De storbloggar jag följer är egentligen bara Sara, Ponnysanning och Lisa & Andrea. Kristina W och Karin W är bloggar jag kollar in när jag söker inspiration. :)

Sedan kollar jag alla "bekantas" bloggar. Tex. Becky, Elin G, Bella, tjejerna i stallet och såklart kikar jag oftast in på de som länkar sina bloggar i kommentarerna!Mellanlandning

Ouuff, helt slut! Käkade fruller vi 09:00 och har inte käkat något sedan dess...

Red ut Pompay i SOLEN imorses innan clirren. Lite skänkelvikningar, öppnor och tempoväxlinar på grusvägarna. Han kändes fräsch! Dessutom var han jättegosig idag, stod och kliade honom i pannan i ca 10 minuter och han bara njöt. :')

Passade på att ta lite kort på honom utan sadeln för ovanligheternas skull. Han har perfekt hull just nu och jag tycker att han rundat till sig bra
! Lite mer rundning på rumpan kanske, men visst är han fin?
Ja, han HATAR flätorna, ni skall se blickarna jag får när jag gör dem...

Nu skall jag bort till stallet igen. Har inte hunnit fixa iordning inför tävlingen imorgon. Packning, putsning samt snygga till Pompay kvarstår att göra. :)

Resultat från clirren kommer upp här om någon timma, då med film! :)

Om man ska krascha, ska man göra det riktigt snyggt.Här har ni filmen ;)


Mangotango


Hittade lite bilder som Becky tog på mig och Mango i somras :) Så himla fin ponny!
To do

Detta skall jag hinna med att göra idag, full rulle från 09:30!

- Rida Pompay
- Fixa stallet (mockning, ca 30 kg hö, kraft, vatten osv.)
- Packa och putsa
- Hoppa clirre med Sessan
- Packa hemma
- Fixa Pompay!

Hoppas på att någon kan filma mig och Sessan idag, mamma kommer inte vara med varken idag eller imorgon så måste fixa en kameraman eller kvinna! ;)

Gjort iordning några tidsinställda som dyker upp under dagen, helt tomt blir det inte! :)


Just my luck......

Jättenöjd med hästarna idag, båda skötte sig kanon!
Paddocken var okej, så Sessan fick jobba över lite upphöjda bommar samt över ett sockerbitshiner på diagonalen. Red över det i en sorts åtta. Upphöjda travbommar verkade vara ganska nytt för henne (?) hon var iallafall inte helt med på noterna och fick hoppa av ett flertal gångar för att lägga upp en eller två bommar... Lite dampryck fick hon, dock inget överdrivet. Det bästa med passet var att hon släppte igenom vänstersidan helt okej :D

Pompay red jag upp till ridhuset efter sisa lektionen. Var där samtidigt med Nico som hade med sig sina två hästar upp. Jobbade mycket med tempoväxlingar, övergångar och bommar. Hade tre bommar på volten, som en solfjäder. Red över bommarna i skritt och trav, och gjorde galoppfattningar på resten utav volten. Red även över 3 galoppbommar på medellinjen, bytte galopp efteråt och lyckades få till några helt okej byten. Han var fin!

Sedan upptäckte jag att jag anmält mig till CRen imorgon på fel mailadress, fanns därför inte med på startlistan. KUL. Det löste det sig, dock blir jag så trött, typiskt mig att vara så slarvig. :/


Frågor och svar

Lisa om Ridit på en älg idag!
Är inte det en ridskolehäst? Varför red du honom? :)

Jo, det stämmer! På måndagar utför jag min praktik på ridklubben, då rider vi hästarna så att de får lite annan ridning än lektionsridning. :)


Matilda om Om Princess!
så du ska ha henne hela tiden nu då? :

Ja, så länge det går!

Lovis om Bloggtävling!
Älskar din header! Har du gjort den själv? :)

Ja! Är ni intresserade av att beställa en är det bara att maila. fannykargede@hotmail.com

Annina <3 om Helt slut
gullig bild! 
men undrar om du äger Sessan? elr bara Pompay? 
vem tävlar du med och kan du göra ett shema på när du tävlar så kanske vi ses :)

Jag äger ingen utav dem, de har samma ägare, jag bara rider, tränar, tävlar och har kul med dem! ;) Tanken är att jag skall tävla båda, framförallt Pompay.
11 mars - Kungsbacka
18 mars - Borås
1 april - Mark
9 April - Bollebygd
Fredag


Idag skall båda hästarna ridas.

Pompay hade jag tänkt ta i paddocken
, den är dock begravd i snö så jag rider upp han till ridhuset ikväll efter att lektionerna slutat. Trimmning står på schemat, satte den idag istället för imorgon då jag rider ut och jobbar på grusvägarna. Standard innan tävling ;)

Sessan skall få klättra och kondisträna i en backarna. :) Det gör jag ca 2-3 gånger i veckan, hon måste bli lika musklig som Pompe ^^. Nu slutar jag, vi hörs när jag kommer hem!


Vilket dilemma!

Dyon chaps eller Pioneer stövlar på Söndag?


Hiss!

Måste passa på att hissa Curium balsamet från Veredus! Lädret blir jättefint och mjukt utav det, och jag är supernöjd!

Prövade att smörja mitt nya träns med balsamet , och ni vet hur nya (billiga och dyra) träns kan vara? Efter några smörjningar blev tränset mjukt och fint. :) Rekomenderar det verkligen!

Ni kan köpa det HÄR för 149:-


Det fungerar även kanonbra på mina stövlar! Nedan ser ni en bild på mina två Pioneer stövlar. Den vänstra stöveln är putsade med Curium balsam, och den andra är endast smord med sadeltvål :)

Dåligbild.se

Ett steg fram, två tillbaka

Och DÄR försvann all min ork och en del av min motivation. Varför denna jäkla snö?!

När vi gick ut ur ridhuset igår så hade det plötsligt landat ca 1cm snö på marken, 1,5 timma tidigare var det helt bart på marken...

Jag blir så fruktansvärt deprimerad av snö, speciellt när den kommer nu! Vädret liksom jävlas med oss genom att få oss att tro att det är vår, och sedan BAM vräker snön ner. De högre makterna skrattar säkert åt oss nu! (Om det nu finns några)

I vilket fall gick Pompay himla bra igår! Han hoppade kanonfint och var väldigt uppmärksam på både skänkel och hand. Hoppade en bana på 110cm utan problem. Blev lite svajigt med de relaterade avstånden eftersom de låg på storhäst avstånd, så en gång kom vi på ett jobbigt mellanläge och då blev det ett stopp. Hoppade om linjen och hittade tillslut ett bra läge, då blev det ett superfint språng på oxern. :D

Känner mig riktigt taggad inför Söndag, vi skall ha så grymt kul! :D


Han har ändrat sin teknik så himla mycket nu bara över vintern. Hoppar mycket bättre med
bakbenen och sänker sig inte ryggen. Mycket mer runda och fina språng där han verkligen tar i
och hoppar igenom kroppen. Me gustaaaaaaa

Världens bästa ponny!

ÅH, han gick så j*vla bra idag, helt galet vad jag älskar denna ponnyn! :')

Nu skall jag sova, skriver mer imorgon! Natti :)


Vart är ni?

Statistiken ligger på topp, updaten är helt OK, ändå är ni rikigt dåliga på att kommentera. Jag hoppas att ni besöker bloggen för att ni gillar vad som skrivs och visas, uppmuntra mig då att fortsätta med det!

Vill egentligen inte vara en sån person som klagar över sånt här, men jag blir bara så fundersam, vill att ni ska kommentera och säga vad ni tycker i ALLA lägen!

Ni kan tillexempel börja redan här med att skriva vad ni saknar, och vad som redan är bra med bloggen. Jag tål kritik :)


Nu & Då

Drygt ett år sedan:

Nu:

Me gusta Animo!


Hoppning!

Fick ett samtal förut om att hoppträningen var inställd, Ulf var sjuk! :( Fetaste oturen då jag gärna hade haft denna träningen innan lördag. Jag och Madde samt eventuellt någon mer åker upp och hoppar ändå. Blir dock inte samma sak som när Ulf tränar... ;)

Var och inhandlade lite grejer förut, saker och ting har en tendens att få ben och springa iväg i vårt stall. Om det beror på att jag är slarvig eller att andra "lånar" har jag ingen aning om, haha! Hoppas på det förstnämnda men tror mer på det sistnämnda. ;)

Nu skall jag dra, vi hörs ikväll! Tvingar nog Madde att filma, så lägger upp film ikväll! :)

Pannlampa, benreflexer, mankniv (2 st) och hästgodis till världens bästa hästar!

New routines

Efter vår anatomi lektion igår så bestämde jag mig för några saker.

- Att lägga in stretching och massage efter de hårdare ridpassen.
- Att bli nogrannare i min visitering.
- Att börja anteckna ALLT.

Varför? Helt enkelt för att jag vill ha bättre koll på ponnyerna och försöka förebygga skador och annat som kan förhindra och sätta stopp i tävlingssäsongen. Allra viktigast är såklart att de mår bra!

Har hållt på med stretching och massage innan lite från och till. Dock skall jag bli duktigare på att göra det efter tex hårda ridpass på både Sessan och Pompe.

Visiteringen skall jag göra varje dag. Den skall bestå utav igenomkänningar på ben och leder, rygg samt de vanliga "ha koll på hästen". Tex som hurvida hästen använder sina öron, är den vaken och pigg, är den nyfiken och"med"? En daglig koll att allt står rätt till helt enkelt. Givetvis kollar jag hästarna när jag borstar, dock inte så nogrannt. Skall bli pedantisk!

Och ja det här med att anteckna, har inte ens skaffat stallboken än iår (awkwaaard). Saker som "dagens ridpass" är egentligen ganska ointressant att skriva i den. Skall istället skriva ner hur de verkade för dagen. "Varm i höger bak", "hängig", "pigg och glad" eller "rinnig i ögonen" istället för "jag red Göranrundan".

Tror att allt detta skall funka om jag gör det till en rutin efter eller innan ridpassen. (Stretching och massage såklart efteråt!)

Vill ju ta hand om Prinsen och Prinsessan ;)

Rodeo!

Vilken dag!

1. Blev nästan avbockad av en liten ponny på BFK (ridskola var det ja!)
2. Red en galen Prinsessa
3. Fick in nya rutiner

Ja, händelserik vardag! Red först lektion på BKF med skolan som jag gör varje tisdag. Fick rida en ponny som tydligen bara konvalicents ridits de senaste veckorna, och detta var första riktiga lektionen hon var med på. Det började redan i uppvärmningen, då illnitade hon framför en travbom, slog upp huvudet och drog iväg i lite glada (?) bockningar.

Som sagt var det bara början, i galoppen blev det riktigt intressant! Snabba hopp åt sidan följt utav en del bocksprång, en gång var det inte långt ifrån att jag ficka tugga grus. Lyckades dock sitta kvar hela lektionen, och då hade jag inte ens på mig animo ridbyxorna med grip-systemet! Skämt åsido ;)

Sessan var helt knäpp idag. Trots att hon haft två ganska hårda pass på raken så var hon överallt och ingenstans idag. Ett ständigt trippande från början till slut, hopplöst söt är hon! Vi mötte ett par rådjur, när de rörde sig gjorde hon en jättefin stegringspiruett, vad hände där? Hon skötte sig förövrigt bra, vi jobbade i två riktigt branta backar och hon trampade tappert på. Snart är hon lika musklig som Pompe!

Mina nya rutiner får ni läsa om imorgon! ;)

Såhär såg det ut på BFK idag, ni som gillar rodeo skulle verkligen varit där!

S O L

Harre vilket väder Sverige bjuder på!

Hade inte tänkt rida någon utav hästarna idag, men när solen lyser så blir man inte lite sugen. Isåfall blir det nog Sessan som får komma ut och galoppera lite, det kan hon behöva ;)

Annars vet jag inte riktigt hur det ser ut idag, kanske tar mig ut och springer. Måste föra träningsdagbok nu i idrotten i 4 veckor framöver, lika bra att verka hurtig :) hehe...

ciao

Markarbete 5/3


Hoppas ni ser vägarna, orkade inte göra flera olika bilder ;)

Jag red först över de upphöjda cavalettisarna, red som på ett voltspår där bommarna inte låg. Jobbade lite med att flytta hans bogar samt lite tempoväxlingar. Varierade med att rida lätt över bommarna och stå i lätt sits. Gjorde detta i båda varven.

Efter det red jag på en oval volt över ett 60cm räcke på medellinjen. Där hindret inte var jobbade jag mycket med att sätta galoppen samt med tempoväxlingar. Lade även till travbommarna innan och efter. Gjorde detta i båda varven ;)

Till sist gick jag in på S-bågen och hoppade. Red först över travbommarna, fattade galopp och hoppade S-bågen.
Det var ca 22m mellan hindrena. Red även på en diagonal linje över hindret på medellinjen :)

Pompe var så jäkla fin, red på Kimblewicket och då blir han så himla rund och reglerbar. Jättebra som omväxling! I slutet lade jag upp ett räcke på 1,05. Första gångerna var han jättelat och vi kom helt hajkontajkon, sedan väckte jag honom lite och då fick vi till ett så himla bra språng att jag var jättenöjd efter det så då travade jag av, haha ;)


Utvilad!

Sorry för dålig update igår!
Kom hem vid sju och käkade middag med mamma och jullan runt åtta. Julia pluggade på datorn så var tvungen att vänta, passade då på att lägga mig i sängen och smsa lite och bara chilla. Det slutade med att jag somnade, utan att ha borstat tänderna och med kläderna på. Idag är jag ju iallafall inte så trött!

Sitter just nu på BFK och väntar på att dagen skall dra igång, idag är det markarbete som gäller! Hoppas på att få Tarzan, hästen jag hade förra veckan. Stor som ett as men väldigt go att rida.

Pompay och Sessan gick kanonbra igår! Sessan red jag först ut tillsammans med Madde, och avslutade sedan passet i paddocken. Skrittade över en liten bomserie, målet var att hon avslappnat och i form skulle gå över. Sessan var kanonduktig och jag nöjde mig efter några gånger.

Hoppade även över ett litet räcke, som sedan låg på 90cm. Hon var verkligen jättefin!


Slarvigt av mig ;)

Glömde skriva vem som fotat den kanonfina bilden på Sessan och Sandra. Undrar ni vem fotografen är kan ni kolla här!


Planer för veckan!

Måndag
P: Ridhuset, markarb
S: Ut, klättra

Tisdag
P: Vila
S: Ut, kondition

Onsdag
P: Hoppträning
S: Vila

Torsdag
P: Ut, klättra
S: Paddock, markarb

Fredag
P: Paddock, markarb
S: Ut, klättra

Lördag
P: Trimma ute på grusvägarna
S: Hoppclirre

Söndag
P: Tävling
S: Skritta


Ridit på en älg idag!

Haha, ingen riktig men nästan!

Mandel!Vår = motivation

Är det bara jag, eller blir man inte tusen gånger mer motvierad till saker och ting när det är fint väder?

Älskar att vakna på morgonen, solen skiner in och när man kollar ut är snön borta. Det enda som saknas är lite gröna träd och ca 25+!

Jag blir iallafall sjut positiv till massa grejer. Tillexempel får jag abstinens av att jag inte hunnit städa och rensa i stallet i helgen. Det är verligen behövligt då det ser ut som ett bombnedslag överallt.

Skall ta tag i det på lördag tänkte jag. Det skall vara runt 10+ och sol. Det blir nog en långdag i stallet med städning, packning inför tävling och så avslutar vi med en clirre på Sessan. Längtar redan till helgen :( Kanske dyker det även upp en bloppis då, man samlar på sig en del...
APL


Apl.... hehe

Liksidig

Eftersom Sessan är så oliksidig just nu jobbar jag mycket med att få henne mer liksidig.

Hon vill inte ta något stöd överhuvudtaget på högertygeln, utan jag får lura mig till ett stöd genom att nästan släppa stödet helt på vänstertygeln i form utav ständiga lättningar.

Något jag också gör är att jag rider henne felställd i högervarvet, alltså ställd åt vänster. Detta funkar bara bättre och bättre.

Skall bli kul och se om hur hon är om någon månad, om hon lättat upp då eller om hon inte ändrat sig överhuvudtaget. Jag hoppas på det förstnämnda såklart! ;)

Hon vill somsagt inte ställa sig i vänstervarvet, ser sjukt groteskt ut på bilden, haha!

Hoppning med Sessan!

Som rubriken lyder hoppade jag med Sessan idag! Catharina samt Sessans förra ägare kom upp och kollade en stund när vi red fram. Vi var tvugna att rida fram i lilla ridhuset eftersom stora var ockuperat av knatteridningen.

Hon var bättre i vänstervarvet idag, hon börjar lossna i skritten, lite i traven och galoppen är lite som den är för tillfället. Hon vill inte riktigt fatta rätt galopp...

Hoppningen gick kanonbra! Hoppade en bana på 5 hinder och 6 språng, alltså hade jag med en kombi. Har bara hoppat kombi på 50cm innan, så idag prövade jag lite högre!

Som hon hoppade! Helt galet! Hade 6,5m imellan vilket är lagom för henne egentligen, men när hon tog i för kung och fosterland över A hann hon knappt landa innan hon skulle över B. Hade hon inte tagit i så fruktansvärt hade det nog inte vart några konstigheter även om det egentligen skall vara 6,80-7m för c-ponny. Hinderhöjden var 95cm.

Resten av banan låg på allt från 60cm - 95cm. Bestämde mig även för att hoppa 80cmx2 på clirren den 10de, spännande!

För övrigt var Sessans förra ägare jättetrevliga och de skall ev. komma och kolla på lördag! Tjejen som ridit henne innan berättade att hon hoppat clearround med henne en gång innan, då på 80cm. S hade tydligen varit pigg och stressad, men nollat. Jag fick även reda på att S endast blivit riden i skogen de två senaste åren, kan vara en anledning till varför hon är lite som hon är ^^

Hittade en jättefin bild på Sessan och Sandra, tjejen som red henne innan!

Svar på fråga

Har inte följt din blogg länge så jag undrar är Sessan lånad eller har ni köpt henne?

Sessan är varken lånad eller köpt, hon har jag för tillridnig åt Pompays ägare :) Det är så svårt att veta vad man skall svara när folk undrar om jag äger eller lånar Pompay eller Sessan, för jag gör varken det ena eller det andra

Jag brukar säga att jag har Pompay för att tävla, träna och ha riktigt kul! Antar att jag kommer kunna säga detsamma om Sessan :)

S kommer vara hos mig sålänge jag känner att jag orkar och hinner med det, sedan kanske hon blir såld under resans gång, eller så inträffar något annat. Vi kör så länge vi kan :)
Tadah!

Ny design+header, otippat va!? TRYCK PÅ F5 om det inte syns.

Valde att denna gången köra på lite blekfis färger, som omväxling! Om ni inte ser allting som det skall vara så säg det ^^

Vad tycker ni, Hiss eller Diss?Ursäkter osv.

Hej!

Har så sjukt mycket att göra nu känns det som, dagarna borde vara längre!

Hinner i bara blogga när jag snabbt kommer hem och slänger i mig mat, och då blir det sådana här tråkiga inlägg. På kvällarna är jag för trött för att göra massa tidsinställda. Därav är bloggen lite stilla just nu ^^

Bättring kommer det bli, idag kommer desssutom en förndring ske :D

Nu ska jag på kalas, vi hörs när jag kommer hem, haha...


Om Princess

Detta inlägget ligger länkat genom bilden i sidomenyn.


Madernas Princess of Dai, är hennes fullständiga namn men vi kalla henne för Sessan.

I februari kom ett tuffsigt, halvtjockt och superpiggt welshcob sto hem till mig i Bollebygd. Vid den tidpunkten kunde Sessan inte speciellt mycket, hon var åtta år men väldigt sparad i allt vad dressyr och hoppning heter. Först var tanken att jag skulle visa henne för ridskolan, när jag sedan upptäckte hennes grymma kapacitet så beslutade vi oss för att behålla henne hos oss. Och tur var väl det! ;)

Efter 1,5 månad kom vi ut på lite clearrounder och hoppträningar, hon var i ganska kass shape så den första månaden handlade mest om att komma igång och få upp lite kondis. 9 april startade Sessan sin första hopptävling någonsin, en regional LC och LB som slutade i att hon fick sin första placering någonsin, 7a i LB. Efter det var vi i Nääs, startade samma klasser där och kom hem med en vinst och en 5e plats. Efter det har det rullat på med tävlingar och placeringar och hon utvecklas i ett hejdundrande tempo. Nästan skrämmande!

Vi har mycket kvar att jobba på, framförallt i dressyren. Hon har svårt att ta stöd och orkar inte bära upp sig ordentligt. Även i hoppningen har vi lite att jobba på, hon blir lätt väldigt het och måste lära sig att det inte går att hoppa en bana i 120 km/h felfritt. ;)

Myten om fuxston stämmer ibland överrens med Sessan, vissa dagar är hon en riktigt bitch! Så fort hon inte förstår eller orkar, så lufthoppar hon, bockar och har sig. Spelar inte så stor roll vad jag gör, hon bara fortsätter. Det mest effektiva är att när man känner att hon är på "G", bara släppa allt och klappa henne lite på halsen samtidigt som man pratar lite lugnt med henne. Förhoppningsvis skiter hon i att hoppa runt då...

I hanteringen är hon en klippa! Vem som helst kan hämta henne i hagen, borsta och lasta. Hon gör vad hon blir ombedd att göra. Omkomplicerad är förnamnet! Hon är även fantastisk med mindre barn, man kan slänga upp vem som helst och hon är kanongo. Det är när man kommer till hoppning som hon blir svår. :)


Om ni har något ni funderar över när det gäller Sessan, är det bara att fråga!


Trött

Hello!

Kom precis hem och nu sitter jag och trycker i mig B&J tillsammans med Becky.

Har idag hunnit med att rida ut med Johanna, hästarna var pigga och Pompay bockade vilket han inte brukar göra. Vårkänslor? Efter ridningen var jag på årsmöte, inte speciellt kul förutom att man fick ett pris hehe. (För vinsten i KM)

Imorgon är det hoppning med Sessan som gäller! Skall känna lite på banhoppning samt avgöra lite vilken höjd vi skall hoppa på clirren nästa helg :) Pompay får nog klättra.

Skall snart ta in hästarna, skriver mer när jag känner mig lite mer.... kreativ :)


På G

Tjolololo

Vaknade för en timma sedan, kändes välbehövligt med lite sömn!

Nu skall jag och Johanna byta om, och sedan ta moppen bort till stallet och ta oss en sväng i det fina vädret!
Mer update sedan, adios!


Plast häst! Wait, what?


Kom till oss i år!

Innan har tyvärr Bork varit lite ökänt för dåligt underlag, men nu när vi fått vårt nya, fina ridhus kan de där ryktena slänga sig i väggen!

Nytt underlag kom till paddocken för ett år sedan, det har nu satt sig bra och håller hela tävlingsdagen! Dessutom är paddocken riktigt stor, vet inte de exakta måtten, men ca 27x65 kanske!

Och det nya ridhuset, våran ögonsten! 22x60 med rubberground underst och ett fint lager fibersand ovanpå. Kan det bli bättre?

Visst, vi får inte glömma det lilla ridhuset (20x40) som faktiskt gör det möjligt att ha tävlingarna tidigare/senare på året!

Såhär ser tävlingsterminen på Bollebygd ut! (De fetmarkerade tävlingarna är de jag skall tävla)

9 April

Regional Ponnyhoppning
29 April Lokal Ponnydressyr - Div II, Omgång 2
19 Maj Regional Ponnyhoppning
20 Maj Gota Cupen, Häst, Omgång 2
16 Juni Lokal/Regional Ponnyhoppning - KM
17 Juni Lokal/Regional Hästhoppning - KM
2 September Regional Ponnyhoppning
30 September Elit - Ponnydressyr, Omgång 1
14 Oktober Regional Ponnyhoppning
20 Oktober Lokal Ponnyhoppning - Div II, Omgång 3
28 Oktober Lokal/Regional Ponnydressyr

Framhoppning

Något jag kunde tycka var svårt på tävling var framridning och framhoppning. Hur länge skall man rida fram? Hur ska man rida fram? Hur mycket skall man hoppa?

Okej, dessa frågor hade jag ständigt i huvudet när jag var yngre, nu mera är det mer strukturerat.

Urlastningen
Jag lastar alltid ut i god tid. Borstar, sätter på utrustningen korrekt och sedan leder mamma iväg Pompay medan jag gör iordning mig själv. Hon går alltså runt med honom i ca 10 minuter så att han hinner känna in omgivningen och vakna till samt röra på sig såklart! När jag är färdig hoppar jag upp.

Framridning utanför ridbanan - ca 15 minuter
Detta är något jag föredrar att börja med. Skritta iväg från tävlingsplatsen en stund, kanske hittar man något lite lugnare ställe där man kan påbörja sin framridning. På vissa ställen har det funnits skogsvägar eller grusvägar i anslutning till anläggningen. Då skrittar och travar jag gärna fram där. Finns möjligheten galopperar jag även där och får upp lite flås. Efter det skrittar jag till paddocken.

Framridning på ridbanan - ca 20 minuter
Här jobbar jag mycket med övergångar. Han skall stanna när jag ber honom, och vid lätt tryck skall han skjuta iväg. Att få honom mjuk i sidorna är också väldigt viktigt, det avgör hur med han är i svängarna på banan. Känns han seg jobbar jag väldigt mycket med övergångar, känns han bra hittar jag på lite annat. Lägger in minst två skrittpauser under dessa 20 minuter på ca 2min var. Sista pausen är precis innan jag går in på framhoppningen.

Framhoppning
Jag börjar med att trava en långsida eller två, sätter sedan igång i galopp. Lägger någon volt och rullar sedan över lilla några gånger. Är et framhoppning i båda varven byter jag även galopp över lilla. När han känns bra på det lilla skrittar jag någon minut. Beroende på klass sänker vi ner räcket, annars lägger jag bara upp tempot till tävlingstempo och hoppar räcket två gånger. En gång lägre och en gång på rätt höjd. Oxern sänker vi bara frambommen på en gång, och höjer sedan upp den igen. Det brukar bli max 6 språng sammanlagt på räcket och oxern.

Sista minutrarna innan start
När jag hoppat klart skrittar jag 4 minuter. Dels för att pusta lite, dels för att jag skall få ordning på mina tankar och gå igenom banan om och om igen. När ekipaget innan mig är "nästa ryttare" travar jag lite, och tar sedan ett språng på räcket. Jag ställer mig aldrig och väntar medan ryttaren innan hoppar, då somnar Pompay. Antingen ärjag kvar på framhoppningen, eller så är jag inne på banan samtidigt och travar eller galopperar runt.

Ibland blir det inte som man planerat, men det är såhär mina framhoppningar skall se ut.Nytt schabrak till samlingen!

Hallå solstrålar, satans vad fint väder det är idag, sinnes!

I vilket fall skall jag dra till stallet typ nu. Pompe skall få vila och Sessan skall ut på en ridtur. Imorgon är det ombytta roller :)

Vi hade en gala i skolan idag där vi delade ut lite priser osv. Galan byggde på det tidningprojekt vi jobbat med under två veckor, så priser som Bästa Layout, Bästa Reportage, Bästa krönika osv delades ut. Jag vann Bästa insändare, haha! Hade hoppats på reportaget eftersom jag lagt ner mest jobb på det, insändaren skrev jag liksom på 5 minuter. Jaja, vann först ett biokort till SF men bytte med Bea som vunnit ett schabrak men som inte hade någon häst att ha det på ^^

Så nu har jag ett Realschabrak till samlingen också! Tror det kan funka bra på båda hästarna faktiskt :)

Pissig bild, men ni ser iallafall vad det föreställer ;)

Säg inte inte

Komisk rubrik eller vad säger ni, dubbelmoral? ;) Tänkte dela med mig utav ett utdrag ur föreläsningen igår!

Tänk inte på en ko.


Erkänn att ni tänkte på en ko?

Detta är något som jag och många andra borde bli bättre. Att inte säga inte. Om man kommer till en tävling med inställningen att "Det kommer inte gå bra idag" så går det nog inte speciellt bra heller. Hjärnan påverkar mer än vad vi tror, det märkte ni väl där uppe?


Något jag märkt är att det inte bara är ryttare som har fel inställning och säger saker på fel sätt, utan även medhjälpare och tränare. "Ha inte så korta tyglar", "Rid inte den svängen för långt ut" och "Bry dig inte om hur de andra rider". Känner ni igen er?


Att ta bort ett sådant enkelt ord som "inte" påverkar mer än vad vi tror! Föreställ dig istället hur du rider alla banans vägar precis som du planerat, och hoppar alla hinder som om de vore 10cm höga. Gör det inte bara en gång, utan 50! Att det inte går är bara skitsnack, är du tillräckligt förberedd så har du inget att oroa dig över. De enda hindrena är de du skall hoppa över.

Hoppträningen 29/2

Träningen igår gick helt okej. Det var som jag skrivit i ett tidigare inlägg en specialträning med inriktning på endast banhoppning. I vanliga fall är det mycket fokus på dressyren mellan hindrena, idag skulle vi få allt att stämma.

Vi värmde upp på ett litet hinder, som på en vanlig framhoppning. Ulf nämnde att på framhoppning kan man hoppa över det lilla flera gånger tills det känns jäkligt bra! Man skulle komma i en hyffsat samlad galopp, inget tävlingstempo och bara slappna av utan att sluta rida.

Först hoppade alla banan på 90cm, det var 11 hinder och 12 språng. Pompay kändes inte fräsch alls, han hoppade väl bra men vi var verkligen inte samspelta och han gick inte fram överhuvudtaget för mina hjälper. Dessutom tjafsade han en del i munnen...

Efter det höjdes hindrena upp till 110cm. Svårigheten låg på regional nivå, så det var inga direkt konstiga vägar. Lätta linjer och bra flyt!

Den andra rundan kändes bättre, dock var han inte framme eller på tygeln. Ett stopp på 6an, ett räcke på långsidan. Fick inte till något tryck i galoppen i svängen, utan bara åkte med, så vi kom helt bananas. Resten av banan var inga problem och 110cm är verkligen ingen höjd längre. Känner mig tvärsäker! :D


Nästa träning skall vi hoppa och rida fram inne i lilla ridhuset, och så skall vi en och en gå in och hoppa banan. Precis som på tävling, Ulf vill se hur våra tävlingsnerver är ;)

Bloggtävling!

REGLER
För att vara med, behöver du:
- Kopiera bilden ovan och publicera den i ett inlägg på din blogg/facebook/bdb
- Skriva en kommentar med namn, mail, samt länk till inlägget med bilden.
För att få extra vinstchans kan du göra följande:
- Lägg till mig på Bloglovin = 2 extra lotter
- Kommentera! 2 kommentarer = 1 lott *
* OBS: Det är kommentarer med olika innehåll som räknas. Att spamma ett inlägg med ex. "Hej" 100 gånger genererar INTE 50 lotter.
REGLER

För att vara med, behöver du:
- Kopiera bilden ovan och publicera den i ett inlägg på din blogg/facebook/bdb
- Skriva en kommentar med namn, mail, vilken storlek du vill ha på tröjan samt länk till inlägget med bilden.

För att få extra vinstchans kan du göra följande:

- Lägg till mig på Bloglovin = 2 extra lotter
- Kommentera! 2 kommentarer = 1 lott *

* OBS: Det är kommentarer med olika innehåll som räknas. Att spamma ett inlägg med ex. "Hej" 100 gånger genererar INTE 50 lotter.


Lycka till!

Vårtecken!

Har ni sett vädret idag eller? I Bollebygd är det galet fint, åkte moppe i tights förut utan att frysa det minsta, hajar ni?!

Idag skall båda ponnyerna ridas ut i solen, först Sessan med Madde och Zita, sedan Pompe med Madde och Colly. Kanoners!

Har redovisning imorgon som jag började kolla på idag, därför blir antagligen bloggandet lite lidande utav det... Slänger säkert inte två ikväll, bla utvärdering från igår! :)

Det är även kick-off ikväll med klubben, så vi syns ikväll helt enkelt!

Right now, eating nooodles ;)

RSS 2.0