Gårdagens + film

 
Halloj! Igår blev hoppasset inte helt som planerat. Hade tänkt att travhoppa och lägga fokus på lite styrketräning, men det blev banhoppning istället. Dels pga av att klockan var nio när jag kom upp till ridhuset, och ja, det blev helt enkelt inte som jag planerat. :) 
 
Hade framme lite studs och lite olika linjer som dyker upp ute på tävlingsbanonrna. Anledningen till att vi var i ridhuset var för att underlaget i paddocken var kass, det var som en hård skorpa. Därför var vi inne på fibersanden istället. Gjorde min vanliga typ av uppvärmning som handlar om att se till att hästen trampar på med bakbenen exakt bakom frambenen. Gör detta genom att flytta in inre bak under hästen på volten, även det yttre såklart och i båda varv. Sedan jobbar jag med öppna på volten och tagen bakdel så att jag känner att jag har koll på varenda mm av Lillen (typ...hehe). I alla gångarter! 
 
Igår gick detta bra ganska fort, kan ibland få hålla på rätt länge (som igår tex), men när det väl släpper så släpper det ordentligt. Så när han kändes bra där så gjorde jag lite bakdelsvändningar och satte sedan igång med att hoppa studsen. Jag kände mig själv lite ofokuserad, men det gick bra. Hade ganska låga studs, och bara tre stycken, men det var mer för att få in en bra galopp som jag hade framme dem igår. 
 
Hoppade en bana på 110, kändes dock som 120 och jag var inte alls nöjd. Eller jo, lite såklart, men det känns som att de misstagen vi gjorde igår inte borde komma på så låg höjd... Men ridhuset är trångare än utebanorna och jag märker av STOR skillnad på Lillen när vi kommer ut. Här blir han liksom irriterad på mig, jag är väl antagligen överdriven i hjälperna då och då, speciellt efter hindrena. Skärpning där... 
 
 
Grundproblemet är att jag rider i en för struttig galopp och inte riktigt hittar ett bra tryck i galoppen. Om ni kollar noga på filmen så ser ni hur han släpper stödet i munnen och höjder huvudet precis innan hindret, syns extra tydligt mellan räcket och oxern. Det måste jag reda ut, och det problemet sitter i munnen, utan i bakbenen. Och hittar jag en rundare galopp så kommer det att landa rätt naturligt det där innan hindrena.
 
Dessutom ser det ut som att han får ta i rätt mycket på så låga höjder, och det ska han inte behöva. Så det måste jag tänka på! Linjen räcke-räcke med 18m i mellan red jag på 4 större galoppsprång (4 galoppsprång är vanligtvis 17,10-17,50m). Gjorde medvetet så eftersom det skulle bli en liten påminnelse för mig om att jag inte kan sitta och rida i en skitgalopp. Och BAM blev språnget bättre... Den linjen red jag faktiskt riktigt bra! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0