Änglahoppet dag 1

 
Glömde mitt i allt svammel igår att nämna att jag startar änglahoppet denna veckan! 
 
Så idag hoppade jag warmup klassen och kval 1, nationella LAer. Drar resultaten lite snabbt, och en längre utvärdering under om någon är intresserad, men jag rekomenderar att läsa, för att få en bättre förståelse. :) 
 
Warm up | LA | bed A | 8 fel
Det var lite stressigt när vi kom, allting gick jättefort och även om jag räknat med snabba starter med tanke på bedömningen så fick mamma springa bort och besiktiga medan jag gick banan lite halvt om halvt på ca 30 sek. Själva uppvärmningen hade jag hyffsat med tid till, så där var det lugnt. Hur som så hoppar vi en okej runda! Schysst bana, 7 språng bara och ca 3 hinder var på maxhöjd. Dock lägger jag honom överdrivet stort på nummer 2, en maxad oxer och han vågar inte ta ifrån. Vart även lite före honom, så det bidrog också såklart. River trean, men resten flöt bra och jag är ganska nöjd. Kändes dock inte riktigt som att han tog i som han brukar, ett pet är ganska ovanligt om inget drastiskt inträffar, vilket det inte gjorde. :/ 
 
Kval 1 | LA | bed A:0/A:0 | Ute... 
Så go bana, alla förutsättningar fanns för att göra en riktigt bra runda! Det enda som jag kände var lite svårare var en böjd linje från kombin, på 22m till en maxad oxer. Antingen 6 tillbaka elelr 5 fram, inga jämna språng utan antingen fick man ta tillbaka eller rida på, sedan kunde man ju också rida lite i innerkant eller ytterkant. Men det var en ganska knixig väg som många rev eller stannade på. Jag var fast besluten att rida fram på 5, tycker det känns enklast och Pompay trivs vanligtvis bättre med det. Men nä... Hoppar iallafall ettan, river tvåan, kom lite nära. Resten flyter okej fram tills 6an, kombin, där han river både A & B trots att jag la honom helt perfekt in. Förstår verkligen inte, han är alltid bra i kombinationerna... Sedan rider jag fram, direkt i landningen för att få en bra distans till 7an, han lyssnar fövånansvärt bra och vi kommer nääääästan perfekt, några cm stort kanske men inte alls stort. Såklart stannar han. Utan någon som helst anledning, det bara tar stopp. Kommer igen, kommer bra, men nej.
 
Så jäkla frustrerande, förstår verkligen inte varför han inte kan bjuda till liiiiite. Det var ingen katastrofal anridning, han har hoppat betydligt högre hinder större flera gånger utan att blinka. Så nä, blir så himla trött. Men vi laddar om inför imorgon, då är Ulf med hela tiden och kan hjälpa. Och då får han även se hur vi beter oss på tävling, för på träning är det superbra 8 gånger av 10, och det är svårt att egentligen säga vad det är som stopp som dessa beror på, det måste man nog se för att förstå. 
 
Yaya, fick iallafall en fet goodibag och en riktigt fet rosett och vi får inte glömma att han hoppade som en kung på framhoppningen (jäkla ponny), så jag är liiiiiiite nöjd, haha! :( 
 

Sessan!

 
Antar att ni kan ha blivit lite vilsna igår när jag först sa att Sessan är såld, men att jag fortfarande har ett finger med i spelet? :) 
 
Sessan står nämligen kvar på exakt samma ställe som hon gjort sedan i Februari när hon först kom, i Bollebygd alltså. En liten tjej i stallet köpte henne, vilket såklart ledde till blandade känslor. Nu är det lugnt, men hade bundit starkare band till Sessan än vad jag trodde att jag hade gjort. Anyhow, jag ska iallafall rida Sessan en gång i veckan är det tänkt, för att hålla vidareutbildningen på henne på rätt köl och för att kunna avlasta lite. Sedan ska vi sätta oss ned och planera lite för framtiden, och innan vi gjort det är det svårt att veta exakt vad som ska ske, men tanken är även att jag ska tävla henne, så att hon får fortsätta utvecklas i de högre klasserna där hon hör hemma. :) 
 
Väldigt förkortad verision, men eftersom jag inte vet till 100% vad som gäller så är det bättre att säga för lite än för mycket. :) 
 
Här har ni iallafall en film från vår sista runda innan hon såldes! LA+5 i Alingsås, slutade som femma. 
 
 

Here we go again

 
Hello kompisar! 
 
Känner mig ganska så redo för ett nytt försök med bloggen. Allting kändes så himla ointressant när jag slutade skriva, men nu är mitt liv ganska så party på hästsidan igen. Och då menar jag inte att allt är "som det varit" och att jag kör på med 3 ponnyer/dag. Nä, just nu är det riktigt lugnt på hästsidan, och det är väl det som gör det intressant att följa igen, vad ska hända nu liksom? ;) 
 
Det har hänt fruktansvärt mycket saker på ganska kort tid, inser nog inte själv hur mycket det är försen nu när jag ska sätta mig och sammanfatta det hela på ett sätt så att ni hänger med på ett ungefär. ;) Men vi kör väl då, så får ni helt enkelt fråga om allt ni undrar över. :) 
 
DM gick käpprätt åt skogen, SÅ taggad som jag var och så dåligt som det gick, kan ju säga att självförtroendet fick sig en törn. Sessan gick lika bra som vanligt, men Pompay vägrade jag ut mig på första hindret med. Hampus vart jag också ute med, men där är det ändå lugnt. Men det bara bröt sig med Grisen, usch, riktigt uppförsbacke har det varit hela hösten med honom nu pga det... 
 
Efter det så var jag klar med Hampus, vår tid var liksom över där. Så då hade jag bara Sessan och Pompe i resten av September och ungefär halva oktober, för sedan såldes hon. Vi hann starta en LA+5 innan det, som hon gick runt som värsta grandprix ponnyn, rev olyckligtvis sista hindret, men kom ändå 5a! Ska förklara läget med henne i ett annat inlägg, för helt borta är hon trots allt inte, haha! ;) Och så Pompe då, som jag vart riktigt jäkla trött på. 
 
För två veckor sedan hoppade vi en hel bana på 125, samma vecka stannar vi ut oss i LB. Ni fattar ju! Ioförsig har det varit bättre i LAn, jämna resultat och inga uteslutningar sedan DM, inte ett stopp i LA sedan DM faktiskt. Antagligen för att jag blivit så jäkla arg på honom efter alla misslyckade LB starter, så han har väl inte vågat annat. ;) Skämt å sido, så har LA rundorna varit riktigt bra, men dras med de där förbannade 4 felen varenda gång... 
 
Sedan har jag lite nya stjärnor på G om man säger så ;) Eftersom både Sessan och Hampe är ute ur bilden (lite halvt iallafall), så har jag lite nya projekt framför mig. På ett sätt väldigt skönt att bara ha Pompay ett tag, men om jag ser en bra möjlighet så tänker jag inte missa den. Mer om det i ett annat inlägg. :) 
 
Luddigt som tusan, men svårt att veta vart man ska börja och sluta. ;) 
 

Miss this

Hej allihopa!

Ang min uteblivna bloggning. Har verkligen ingen tid alls, väldigt mycket skola... Suger stenhårt men lönar sig i längden. Ponnysarna går som tåget! Sessan placerade sig senast som 5a i LA+5 och pompe startade sin inomhussäsong helt okej med! 4 fel i senaste La:n. Grymma!

Har massa massa att berätta! Men det får vänta just nu. Kommer köra en rejäl nystart när jag känner att tiden finns, och hoppas att ni hänkar på då! Blev överraskad av alla fina kommentarer som rullat in med, TACK!


RSS 2.0