Hello!

 
Idag är sådan där dag som jag inte riktigt vet vad jag ska hitta på. Och då menar jag både ridmässigt och "vanligt". 
 
Känns som att det kommer bli en fin dag iallafall, så jag kanske tar ut Lillen på en längre tur idag. Isåfall med Hacket. ;) 
 
Gårdagens hoppträning gick faktiskt riktigt bra! Äntligen börjar det släppa och det känns som att formkurvan går ganska så rakt upp för tillfället. Vi började efter att ha ridit fram i alla gångarter med att göra bakdelsvändningar i varje hörn på en litet 4-kantsspår. Vi skulle inte stanna och "börja skruva på hästarna" som Ulf uttryckte det, utan behålla samma takt och helt enkelt bara svänga runt utan at lägga för mycket energi på att det var en bakdelsvändning. Det gick faktiskt väldigt bra tillslut, och det kändes som att jag fick in en bra teknik. 
 
Efter det hoppade vi en rak linje på ena långsidan. Det var först en oxer, 3 galoppsprång över en studs och sedan 3 galoppsprång till ett räcke. Sammanlagt var det alltså 8 jämna galoppsprång fram till räcket. Vi red först utan stigbyglar för att inte spänna oss, och sedan med stigbyglar och då försökte vi återskapa samma känsla. Det gick bra! Han sprang iväg från mig en gång efter studsen eftersom jag släppte med ytterskänkeln. Sedan gick det bra! Han har sin stela vänstersida som verkligen visade sig idag. Gång på gång så sköt han undan mig i studsen och bytte galopp. Vi höjde upp oxern och räcket och testade på lite högre, och jag är faktiskt väldigt nöjd! :D 
 
Vi avslutade med att hoppa en kort bana på 5 språng + studsen. Först en böjd linje från ett räcke till en oxer, efter det en lång anridning till ett räcke på diagonalen, efter det långsidan med räcke - studs - oxer. Först hoppade vi det lågt, och sedan högre. Lillen var bättre än senast. Han vill fortfarande spänna upp nacken och trilskas lite men han börjar slappna av mer och mer. Jag försöker bara vara stilla med handen och erbjuda stöd samtidigt som jag rider honom fram till bettet. Som sagt, han börjar slappna av. Det sista låg kanske banan på 120cm, vilket inte kändes överhuvudtaget. Så det var skönt att det känns så okomplicerat. :) 
 
(Bad mamma filma, men tydligen var jag för snabb så hon hann inte... eeeh ja) ;) 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0