Resulat 110 2/6-13

 
Börjar "åt fel håll" med att dra resultatet för 110 klassen i Söndags. Har inte hunnit fixa filmen på 1m då den ligger på mamma iphone, jullan filmade nämligen 110n med systemkameran. Så ja, vi börjar med det material vi har, för visst är det bättre att ha resultat + film i samma inlägg? 
 
| 110 cm | A:0/A:0 | Lokal | 8 fel fas 1|
 
Kan ju inleda med att denna klassen helt och hållet var ett test från min och mammas sida. Vi ville se lite hur han betedde sig med två klasser på en dag, om han hade tillräckligt med ork. Vi ville helt enkelt få en mall med lite klarare riktlinjer. På framhoppningen var han inte lika full med energi som inför första. Rev räcket när det var lågt trots att vi kom bra och liknande. Jag hittade heller inget bra läge till hindrena, och fick inte ordning på galoppen. En kombination av att vi båda var lite matta/trötta skulle jag tro. Fick inte riktigt ihop det ;) 
 
Efter några helt okej språng så gick vi ner, ville spara på honom så mycket så möjligt då jag kände att ingen utav oss riktigt var på topp. Inleder rundan bra med ett härligt språng på ettan som står på diagonalen, tvåan bra, en böjd linje till trean och det är här problemet med att jag inte riktigt red ihop honom ordentligt kommer. Skulle gjort en tydligare halvhalt, kommer nämligen lite nära på trean som han, bra som han är, löser ändå. Duktiga hästen! Fyran inga konstigheter! Sedan är det kombin, oxer in till räcke. Normalt avstånd i mellan. Kommer även här pissdåligt, smyger in på oxern och får med frambommen.
 
Efter kombin kom sexan som kom snabbt ur en v-formad vänster sväng. Gällde att inte sitta och fisrida och börja plocka i munnen, och det gjorde jag inte heller. Kom även här nära, men det gjorde inget eftersom han är såpass ärlig och jag gav honom ett schysst understöd (till skillnad från hur jag gjorde på hinder tre där jag fick lite panik typ, hehe), så det gickockså bra! Efter det kom en böjd linje till ett räcke, där fesred jag så in bomben! Gjorde varken från eller till, satt mest och höll i tygeln typ. Skulle bestämt mig tidigare för om jag skulle satt en större galopp eller samlat upp honom. Hur som ett skitpet skulle jag vilja säga, helt och hållet jätteonödig. Innan sista hindret i grunden insåg jag att jag var tvungen att sätta honom lite extra på röven och gör för första gången den rundan en tydlig förhållning, haha. Sitter kvar en del ponnyridning i mig, men vi jobbar på det! ;) 
 
Här har ni! 
 
Tror ni ser att han är väldigt hög i nacken denna rundan, vet inte riktigt varför, men önskar att jag hade lagt lite mer tid innan första hindret på att få han att blir lite rundare och inte släppa ryggen. Kanske hade gjort att rundan fått bättre flyt och språng. Men jag lär mig, och tänk på hur bra det kommer att bli när vi är mer ihopridna, dröm! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0