Om Princess

Detta inlägget ligger länkat genom bilden i sidomenyn.


Madernas Princess of Dai, är hennes fullständiga namn men vi kalla henne för Sessan.

I februari kom ett tuffsigt, halvtjockt och superpiggt welshcob sto hem till mig i Bollebygd. Vid den tidpunkten kunde Sessan inte speciellt mycket, hon var åtta år men väldigt sparad i allt vad dressyr och hoppning heter. Först var tanken att jag skulle visa henne för ridskolan, när jag sedan upptäckte hennes grymma kapacitet så beslutade vi oss för att behålla henne hos oss. Och tur var väl det! ;)

Efter 1,5 månad kom vi ut på lite clearrounder och hoppträningar, hon var i ganska kass shape så den första månaden handlade mest om att komma igång och få upp lite kondis. 9 april startade Sessan sin första hopptävling någonsin, en regional LC och LB som slutade i att hon fick sin första placering någonsin, 7a i LB. Efter det var vi i Nääs, startade samma klasser där och kom hem med en vinst och en 5e plats. Efter det har det rullat på med tävlingar och placeringar och hon utvecklas i ett hejdundrande tempo. Nästan skrämmande!

Vi har mycket kvar att jobba på, framförallt i dressyren. Hon har svårt att ta stöd och orkar inte bära upp sig ordentligt. Även i hoppningen har vi lite att jobba på, hon blir lätt väldigt het och måste lära sig att det inte går att hoppa en bana i 120 km/h felfritt. ;)

Myten om fuxston stämmer ibland överrens med Sessan, vissa dagar är hon en riktigt bitch! Så fort hon inte förstår eller orkar, så lufthoppar hon, bockar och har sig. Spelar inte så stor roll vad jag gör, hon bara fortsätter. Det mest effektiva är att när man känner att hon är på "G", bara släppa allt och klappa henne lite på halsen samtidigt som man pratar lite lugnt med henne. Förhoppningsvis skiter hon i att hoppa runt då...

I hanteringen är hon en klippa! Vem som helst kan hämta henne i hagen, borsta och lasta. Hon gör vad hon blir ombedd att göra. Omkomplicerad är förnamnet! Hon är även fantastisk med mindre barn, man kan slänga upp vem som helst och hon är kanongo. Det är när man kommer till hoppning som hon blir svår. :)


Om ni har något ni funderar över när det gäller Sessan, är det bara att fråga!






Kommentarer
Postat av: Josephine

Har inte följt din blogg länge så jag undrar är Sessan lånad eller har ni köpt henne? Hon är verkligen supersnygg!

2012-03-04 @ 09:02:22
URL: http://dressyrkompis.blogg.se/
Postat av: Jolina

Fyy vilken söt ponny ! :)

2012-03-04 @ 09:11:47
URL: http://mylifeasjojjo.blogg.se/
Postat av: Matilda

så du ska ha henne hela tiden nu då? :)

2012-03-04 @ 16:24:14
URL: http://ponnieryttaren.bloggplatsen.se
Postat av: isabella :)

Är hon helt din? :) alltså är du hennes Ägare ? :D

ska du ha som henne o tävla osv alla högsta klasserna eller hade du bara tänkt utbilda sen sälja? :)

2012-05-15 @ 17:39:50
URL: http://iisabellaslunga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0