Hoppträningen!

Tjena! Sen update som vanligt på onsdagar ;)

Idag var det en specialare på hoppträningen. Vi fick först värma upp och hoppa fram ensamma i lilla ridhuset och sedan komma in en och en och hoppa en bana i stora ridhuset medan Ulf kollade på. När alla hoppat sin gång gick alla (10st!) in i ridhuset igen och då fick vi träna på det vi haft problem med på banan! :)

Det gick kanonbra att hoppa banan! Det låg på 90-100cm alltså inte högt. Det var sammanlagt 12 hinder och 16 språng. Alltså hade vi en 3kombi med :) Kom lite stort på en oxer en gång, annars stämde ALLT :D

När alla var klara hoppade vi en böjd linje med två oxrar. Vi fick genom ögonmått avgöra hur många galoppsprång vi skulle gå på, säga hur många, och sedan rida på det. Jag skulle rida på 6 stycken, vilket var lite kort men det gick :) 5 språng var det rätta.

Jag, Issa och Madde fick efter att de andra hoppat de delar utav banan de hafte problem med, hoppa en kortare bana på högre höjd. Det låg på allt från 110-125cm. Denna gången 6 hinder och 8 språng. Vi skulle rida en linje på 7 galoppsprång vilket var ganska kort. Jag hade problem med att sätta tillbaka honom och rida fram till avståndet, hängde lätt kvar i tygeln samtidigt som Pompe inte riktigt tog min förhållning. Efter några omridningar gick det okej. 3-kombin var plättlätt och sedan var det en böjd linje till en vattenmatta där jag gjorde samma fel igen...

Är trots allt nöjd med träningen, Pompe gjorde vad han skulle för det mesta. Det hela hänger egentligen på att jag skall ge honom rätt förutsättningar att förstå vad jag vill! Nu skall vi träna mycket övergångar hemma, hans bakben skall banne mig gå som trumpinnar tillslut ;)

Här har ni skisser på de olika banorna vi hoppade!


Kommentarer
Postat av: PATRICIA

det där såg roligt ut ;)

2012-03-15 @ 07:34:09
URL: http://ponnynceline.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0