Finaste Prinsen

Eller prins och prins, idag uppgraderas han till KUNG.

Jobbade lite med bommar idag. Tog lite inspiration från de två senaste hoppträningarna för Ulf och smälte samman markarbetesdelarna!

Värmde upp med mycket övergångar. Vid varje bokstav gjorde jag en övergång eller halt. I galoppen jobbade jag med att länga och korta. Efter det travade jag över 3 bommar på volten. Varierade sitsen mellan att varannan gång rida lätt och varannan gång sitta ner, på resten av volten fortsatte jag med lite övergångar och även en och annan skänkelvikning.

Red även över upphöjda travbommar med 2m mellanrum. Det blev alltså två travsteg i stället för ett. Rekomenderar dock att ha 20-40 cm längre för d-ponny, det blev lite trångt och tanken var att han skulle sträcka ut. Kom även i galopp över samma bommar och hade dem som studs, funkade bra det med :)

De sista minutrarna prövade jag lite förvänd galopp. Inte jobbat så mycket på det efter att snön försvunnit. Verkade som att allt nötande i snön som vintern bjöd på ändå gett resulat, för satan vad fin han var. Red på en stor åttvolt över hela ridbanan och oftast brukar han antingen dra upp huvudet eller bryta av efter några språng förvänt. Idag gick han dock kvar i samma form och i samma takt och tempo och vi lyckades få till en hel åttvolt i båda varven. Duktig ponny! :D


Kommentarer
Postat av: Matilda

vad roligt att det gick så bra! :)

2012-03-30 @ 21:15:25
URL: http://ponnieryttaren.bloggplatsen.se
Postat av: Alina

han är kung!

2012-03-30 @ 22:07:41
URL: http://alinafrolund.blogg.se/
Postat av: camilla

snygg häst!!

2012-03-30 @ 22:39:56
URL: http://camillaerikssons.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0