Woah, vilken ponny!

Sessan fortsätter att briljera! Även idag skötte hon sig superB och taggade inte sönder som hon annars lätt gör.

Vi började med att fortsätta jobba lite på sitsfronten och uppfölja lite från förra veckan. Vi skulle sitta ner i traven över 3 st travbommar med 2m mellanrum. Det blev alltså 2 travsteg imellan, dessutom lite långa så det gällde att man inte satt emot utan var med hästarna. Sessan skötte sig kanon och stretchade ut bra!

Efter det galopperade vi över dem, då blev de som studs istället. Vi skulle varannan gång stå i lätt sits, och varannan gång sitta ner. Hatar att stå i Sessans galopp, den är så kort och jag hittar verkligen ingen takt! Får träna lite på det när jag rider ut helt enkelt.

Den långa banan

Vi hoppade först en bana på 11 hinder på låg höjd. Det gick bra förutom att jag glömde den sista linjen (a). Efter det hoppade vi en kortare bana på 8 hinder, först lågt och sedan höjde vi upp det till 90 cm. Enligt Ulf är 90cm den optimala höjden att hoppa bana på gröna hästar eftersom det är lite höjd så att de får hoppa, men ändå inte så högt och att de kan komma i trav eller komma lite tokigt och ändå kunna ta sig över.


Korta banan

Sessan var skitfin, visst, lite korsgalopp här och var och vi fick ett avbrott jag inte riktigt kan förklara, tror inte hon orkade gå igenom svängen i korsgalopp. Försöker att undvika avbrott till trav för att byta galopp, vill helst att hon byter i galoppen... Lade henne medvetet lite nära idag då Ulf bad mig att inte trycka iväg henne utan bara vara lite passiv och hålla om.

Anmäld till CR på Lördag, 80&90cm. Sedan skall vi anmäla till LC&LB den 9 april i Bollebygd så fort ponnylicensen är igenom. Kanoners!

Kommentarer
Postat av: Matilda

då ses vi på Lördag ;)

2012-03-29 @ 14:30:34
URL: http://ponnieryttaren.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0