New routines

Efter vår anatomi lektion igår så bestämde jag mig för några saker.

- Att lägga in stretching och massage efter de hårdare ridpassen.
- Att bli nogrannare i min visitering.
- Att börja anteckna ALLT.

Varför? Helt enkelt för att jag vill ha bättre koll på ponnyerna och försöka förebygga skador och annat som kan förhindra och sätta stopp i tävlingssäsongen. Allra viktigast är såklart att de mår bra!

Har hållt på med stretching och massage innan lite från och till. Dock skall jag bli duktigare på att göra det efter tex hårda ridpass på både Sessan och Pompe.

Visiteringen skall jag göra varje dag. Den skall bestå utav igenomkänningar på ben och leder, rygg samt de vanliga "ha koll på hästen". Tex som hurvida hästen använder sina öron, är den vaken och pigg, är den nyfiken och"med"? En daglig koll att allt står rätt till helt enkelt. Givetvis kollar jag hästarna när jag borstar, dock inte så nogrannt. Skall bli pedantisk!

Och ja det här med att anteckna, har inte ens skaffat stallboken än iår (awkwaaard). Saker som "dagens ridpass" är egentligen ganska ointressant att skriva i den. Skall istället skriva ner hur de verkade för dagen. "Varm i höger bak", "hängig", "pigg och glad" eller "rinnig i ögonen" istället för "jag red Göranrundan".

Tror att allt detta skall funka om jag gör det till en rutin efter eller innan ridpassen. (Stretching och massage såklart efteråt!)

Vill ju ta hand om Prinsen och Prinsessan ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0