Ulf-träningen med Sessan

Åh, lilla Prinsessan var så duktig idag!

Vi gjorde mycket markarbetesövningar idag, även om Ulf ibland höjer upp så är han också väldigt noggrann med dressyren och just markarbete. :) Sessan är inte så rutinerad när det gäller den typen av markarbete. Upphöjda travbommar har jag jobbat lite med, även på böjt spår, men galoppbommar var ganska nytt!

Vi skulle sitta ner i traven, ja har fuskat lite med nedsittningen på Sessan, den är så jäkla kort! Idag fick jag sota för det och var riktigt trött när vi jobbat med nedsutten trav över upphöjda cavalettis i ca 10 minuter. Puh! Vi arbetade även med galoppfattningar, att sitta kvar i sadeln och inte rubba sitsen. Alltså mycket fokus på sits idag.

Första gången vi red över galoppbommarna gick det fort! När jag sedan höjde händerna lite och faktiskt tog tag i henne så blev det kanonbra, hon förstod direkt :) Vi hoppade även en linje, räcke till kryssoxer och tvärtom. Hon var superduktig och drog inget alls! Vi skulle rida på 4 galoppsprång, alltså fick jag ta tag lite i henne efter första hindret. Även här hoppade hon kanon! Räcket låg nog på ca 1m-1,10 vid ett tillfälle. Oxern hoppade vi på max 1m. Just det! Vi hoppade även på volt över ett räcke med vattenmatta, Sessan tittade inte ens till ;)

Ulf verkade tycka om henne! Han tyckte att hon var tuff på det sättet att hon inte brydde sig eller "tittade" till på något utan bara hoppade utan att vara rädd för att komma fel, hoppa stort eller slå i (Positivt). Han sade även att vi kan ut och tävla lätta klasser direkt. Det enda som egentligen hindrar är att hon måste slutmätas... Kul att hon fick fina lovord iallafall! :D
Mamma lyckades filma typ 25% av lektionen, dessutom de delar som inte gick sådär toppenbra. Lägger ut det ändå ;)


Kommentarer
Postat av: Alina

kan inte se filmen? :o :/

2012-03-22 @ 15:52:38
URL: http://alinafrolund.blogg.se/
Postat av: Julia - tävling på bloggen i samarbete med CF hästshop

Gött med en bra träning!

2012-03-22 @ 20:20:49
URL: http://ohjuliet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0