Rätt skall vara rätt?

Vill passa på att hissa Kungsbacka RK för dels en bra genomförd tävling, men mest för att de höll bra på de nya reglerna angående användning av spöt.

Enligt de nya ändringarna i TR för 2012 så är det inte tillåtet att "piska" hästen efter att man blivit utesluten. Dvs att om du är på regional tävling och du får ditt andra stopp, så får du inte använda spöt på hästen efter stoppet. Inte ens när du rider an mot ett enkelhinder på väg ut.

Speakern var väldigt klar och tydlig med det och sade till varje gång det skedde det minsta lilla efter uteslutning. Rätt skall vara rätt.

Däremot har jag lite blandade känslor vad det gäller regeln i sig. Man vill på något sätt få över hästen när den stannat ut sig, och att lägga ett litet spö på bogen eller bakom skänkeln när man rider an mot sitt sista försök borde enligt mig vara OK. Det är väl dock diskuterbart som det alltid är när det kommer till spö, sporrar etc.


Kommentarer
Postat av: kejlur

snygg röv ändå? ;)

2012-03-26 @ 17:14:05
Postat av: Alina

vääldigt bra regel! Att använda spö som straff är inte rätt.. Det är faktiskt ett hjälpmedel! :p

2012-03-26 @ 22:14:51
URL: http://alinafrolund.blogg.se/
Postat av: Emma

Att piska hästen med spöet efter en vägran tycker jag inte är rätt i vilket fall. Finns ju antagligen en anledning till att hästen vägrar. Det ska den inte bestraffas för.

2012-03-31 @ 10:41:03
Postat av: Frida

håller med ovanstående kommentar. Det är aldrig rätt att slå en häst. och det finns en anledning varför den reagerar som den gör. Men i dagens hästsamhälle har många slutat lyssna på hästen och ser bestraffningar som vardag. Men då är det viktigt att de finns de som håller stenhårt på reglerna.

2012-04-01 @ 20:08:09
Postat av: Julia

tycker som du, klart ska domaren säga till när spöt används för mycket men ett snabbt rapp bakom skänkeln ska faktiskt vara tillåtet enligt mig

2012-04-02 @ 10:49:53
URL: http://rsjulia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0