Som man bäddar får man ligga!

Det var Lillen ett skolexempel på idag! Har ens ryttare inte ridit ett enda ordentligt pass på 5 dagar, då ska den få känna det! Som sagt, Lillen fick mig allt att "känna" idag... ;) 
 
Har inte galopperat en meter på några dagar som sagt, det var ju stenhårt i backen igår då jag egentligen skulle ha lagt ner tid på ett ordentligt trimpass så att det inte skulle bli kaos idag. Men det gick ju inte, så kaos blev det till viss del! Redan i uppvärmningen kändes han laddad, han speedade genom kurvorna och låg nästan ner. Jaja, tänkte jag och lät honom springa av sig lite i hopp om att det skulle bli bättre senare i passet. Nejdå! 
 
När vi hoppade gick det bra till en början även om han låg på och var lite stark, han sprang inte ifrån mig men var som sagt lite mer på än vanligt ;). Vi hoppade lite olika banor och linjer, och han skötte sig förvånansvärt bra med tanke på att han antagligen gick och höll på massa energi! Skulle dock inte tänkt så, för så fort vi blandade in en tre-kombi i banan så var det som att sprinten lossade och Lillen sprang i stort sett rakt igenom den. Haha, Ulf bara skakade på huvudet. 
 
Efter det sansade han sig, haha, och jag red bättre med! Vi avslutade riktigt bra. Vi hoppade en böjd linje med tre hinder inblandade. Det var 5 galoppsprång mellan alla hinder. Från första räcket till oxern gick det bra, men sedan var det en ganska lurig sväng till det sista och högsta räcket med bara en bom i luften. Jag rev det första gången, och då bad Ulf mig att bara låta honom gå på, varken göra det ena eller det andra utan bara "finnas där utan att störa". Med andra ord inte bli passiv heller! Tjena, tänkte jag och var helt säker på att Lillen bara skulle braka rakt igenom med tanke på tidigare händelse ;) Men icke! Han kan förvåna den där hästen, när jag kom om igen och gjorde precis så som Ulf sade, då hoppade han så fint så... Haha! 
 
Roligt och lärorik träning idag, och lite ironisk! Vi snackade en del om fokus och koncentration idag, och jag brukar sällan ha problem med det, nästan aldrig, speciellt inte på träning! Men idag glömde jag av banorna vi hoppade TVÅ gånger, helt borta var jag! Fattade ingenting, snacka om att vara okoncentrerad! XD 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0