Happy

 
Ponnyerna måste ha vilat sig i form, för satan vad fina dom var idag! 
 
Började med Pompay, och precis som igår var han lite "sömnig". Började därför direkt med massa, massa tempoväxlingar. Det gick inte 20 sekunder utan att jag gjorde en övergång eller tempoväxlingar. Ett exempel var att jag red runt på spåret i trav. Vid varje bokstav gjorde jag halt eller saktade av till skritt. Målet var att göra så små signaler som möjligt, skulle helst bara sitta till i halten och i igångsättningen endast tänka trav. I slutet gick det ruskigt bra och han lyssnade superfint. 
 
La även in volter, öppnor samt lite backningar i halterna. Allt för att han skulle vara uppmärksam och hela tiden och erbjudas en ny uppgift. Det roligaste var att han faktiskt tog tag i uppgifterna och jobbade på som aldrig förr. Hur som helst, hoppade sedan ett sockerbitshinder på volt, och sedan ett relaterat avstånd med 4 normala galoppsprång. Varierade steglängden och red ibland på 5 och ibland på 3 språng. Höjde upp ett av hindrena i slutet bara för att ta ett skutt på lite högre, och han kändes kanonfin! :D 
 
Sessan fick göra samma sak, hon har verkligen lugnat ner sig nu det senaste. Hittade en bra form på henne i skritt och trav, de går åt rätt håll! Hoppade på volten, hon var pigg MEN kontrollerbar och tog mina förhållningar även om jag red på Eggbettet. Hoppade linjen men sket i steglängden och koncentrerade mig på att komma rätt utan att ens ha en tendens att trycka av henne. Målet var att kunna hålla samma tempo hela tiden, gick okej! Höjde även för henne upp ett av hindrena i slutet och tog några språng på det. Hon hoppade nog 20cm över, jäklar vad hon tog i! 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0