Kört lite frieserhäst bara ;)

I Tisdags på inriktningsdagen var vi på Thoarp säteri i Gällstad. Vi skulle få lära oss mer om körning, samt köra själva.

När vi först kom dit presenterades hästarna vi skulle använda, Olrik, Olgaa och Hector. Tre stycken frieserhästar på 8 och 10 år. Så himla fina! Efter det gick vi igenom all utrustning, vi fick även pröva att sela med två olika selar. :)

Olrik - Bildkälla

Olgaa - Bildkälla

Hector - Bildkälla

Hästarna var så jäkla snälla! Alla skulle pröva att sela med båda selarna, så hästarna selades 11 gånger, och det var heller inte helt plättlätt att sela. Utrustningen var dels väldigt tung, och på det otymplig. Haha ;)

Efter att ha tränat av/på selning så selade vi Olrik och Olgaa och tog ut dem på stallplan för inspännig. Vi fick pröva att köra en rockard och en maraton vagn. Det var mycket att tänka på, men hästarna var sjukt snälla och stod helt stilla i stort sett hela tiden.

Själva körningen gick bra, vi körde först i paddocken mellan lite koner. Det var så himla svårt att veta hur mycket kontakt man skulle ha i munnen på dem! Dels för att tömmarna var såpass långa, och dels för att de hade ganska skarpa hävstångsbett. Det tog en stund innan man fick lite känsla för det, men fram tills man hittade det var det mycket glapp, hah!

Selning av Olrik!

Trött liten ettårig hingst :')

Efter att ha käkat lunch var det dags för lite skogskörning. Då använde vi oss utav en 8-hjuling och maratonvagnen. Hector fick dra det tyngsta lasset. 8 hjulingen vägde ca 200kg och vi satt åtta personer på vagnen. Det landade på dryga 800kg som han drog, kämpe till häst! Han drog oss i ca 1,5h på supermysiga skogsvägar. Alla fick pröva att köra, riktigt roligt!


Här får ni två filmer också, haha! Vad tror ni, borde jag satsa på körning? ;)
(Kör i filmen där vi kör i PD, i skogsfilmen sitter jag bara brevid)Kommentarer
Postat av: Alina Frölund

Hej, vi behöver din hjälp! Om du bara länkar denna länk, och får dina läsare att gå med i gruppen, kan du rädda liv, hjälpa en underbar familj. Dom har bott i sverige i 5år. Nu ska dom bli utvisade, bara för att pappan i familjen är MS-sjuk. Och inte har råd med medicinen. Då riskerar han att dö.Snälla hjälp mig, hans vänner, hans familj. Att få dom att ändra sig! Kärlek är starkare en allt annat!http://www.facebook.com/groups/444164258946080/445046878857818/?notif_t=group_activity

2012-06-02 @ 23:05:31
URL: http://alinafrolund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0