Dreampony

 
Haha, fy vilken löjlig rubrik, men Pompe var riktigt fin idag! Vi har haft markatbetespass nu i några veckor, och så även idag. Riktigt roliga övningar som jag kommer ta med mig hem och träna på. 
 
Först värmde vi som vanligt självständigt i skritt, trav och galopp. Efter det jobbade vi med rakriktning på medellinjen. I vänster varv red vi hästarna vänsterställda i nacken, men raka i kroppen och tvärtom i höger, i trav såklart. Efter det jobbade vi med öppnor på samma sätt. Pompay var sjukligt fin, hade tendens att falla ut lite med vänster framben, men efter några gånger försvann även det! 
 
Vi gjorde även samma sak i galopp, först med ställningarna och sedan öppnor. Helt sjukt vilken känsla jag fick, innan har Pompay lätt tappat takten när vi rider mer samlat, men det gjorde han inte idag utan han bar upp sig på ett helt annat sätt. Mycket mer bakbensaktivitet, stadig och rund i formen och ja, känslan var obeskrivlig. 
 
Efter det körde vi igång med lite galoppbommar och böjda spår. Hoppade mest småhinder idag. Tillslut var en liten bana uppygd som innefattade två kombinationer, en räcke-räcke och en oxer-oxer, två böjda linjer och ett hinder på medellinjen. (Se skiss nedan) Hoppade banan på två olika sätt, och på olika höjder. Först på 80cm hinder och sedan en gång på 100-110cm. Ulf tyckte det var roligt att se oss hoppa banan så bra, det är egentligen ingen lätt slinga, men vi fick det att se väldigt lätt ut! Det var tex inga relaterade avstånd, men alla fick till avstånden bra ändå. 
 
Är mest nöjd med uppvärmningen och den sista delen av träninge, då var han riktigt fin! Sista rundan var kanonbra, hittade rätt knappar och vi kom bra överallt. Fan va nöjd jag äääär :D 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0