Övningar från hoppträningen

De började med att hoppa en liten och låg bana, runt 70cm kanske. Där fick de jobba med svängar och det var en påbyggande övning från förra gången. Det gällde att man som ryttare var kvick med att förbereda nästa sväng, så att hästen var med på noterna. ;) Efter det blev de flesta hästarna väldigt mjuka i kroppen!

Hoppar första hindret diagonalt, nästa hinder kommer ur en vänstersväng (innan eller utanför). Därefter en skarp högersväng och tillsist en båge.


Efter det hoppade de alla 4 hindrena, i 3 bågar med exakt 3 galoppsprång i mellan. Det var ca 13m i mellan om man mätte exakt det spår man skulle rida. Här gällde det att hålla samma balanserade galopp, rida ut svängarna utan att för den sakens skull falla ur banan. Att hoppa hindrena snett fanns inte på tal! Som ni själva förstår är det ingen plättlätt övning. Sålänge det ligger på en låg höjd, som det gjorde i onsdags, kan man med bra ridunderlag träna detta ganska kontinuerligt. Tillslut (efter lite protester från hästarnas sida) såg de iallafall ut att bli mjuka och följsamma, även lyhörda.Efter att ha hoppa bågarna från båda håll, var det dags för en 4 kombination med 2 galoppsprång imellan (9m). För att komma igenom utan större ansträngningar än nödvändigt var man tvungen att rida på en spikrak linje genom hela kombinationen. Oftast ser detta svårare ut än vad det är, med en stadig och rak väg är man igenom utan större problem. I slutet höjde vi upp så att det höjdes successivt hinder till hinder från 70cm-110cm (?).


Som avslutning hoppade de några banor, dock tar jag bara upp denna övningen. Blir lite mastigt annars ^^

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0