Bara för att klargöra lite saker

Linda om Snyggis bilder på Snyggis Sessan:
Bara så du vet så är din förbygel på Sessan för lång mellan frambena... Om det vill sig illa kan hon i ett hopp få in ett ben där o då slutar det illa som du säkert förstår...

Mycket väl medveten om detta, faktiskt brukar den inte sitta så, utan det är endast för det tillfället då bilden togs! Den är för lång för Sessan när jag har det vanliga knäppet, så jag brukar trä igenom läderremmen på plattan igenom förbygeln så att  den sitter alldeles perfekt! :) Som du ser hänger flärpen under magplattan lös, eftersom att den helt enkelt inte var fast spänd ordentligt. :)


Såhär sitter den vanligtvis då ;)

Anonym om Huvor!:
inte för att de dämpar ljudet med en tygbit över dem. Logiskt tänkande.
Stoppar man bomull i öronen så blir det visst en dämpning av ljudet? :) Innan du lägger onödiga kommentarer kan det vara en bra idé att faktiskt läsa inläggen ^^

Lina om Huvor!:
Det är EJ tillåtet att stoppa saker i hästens öron på tävling! Enbart LUVA får användas!

Har fått en del kommentarer om det, och efter att ha läst TR II inte bara en eller två utan tre gånger så hittar jag faktiskt ingen regel där det står att man inte får "stoppa saker i hästens öron". Enligt flera domare (har inte själv frågat men vet folk som har det) så är det iallafall tillåtet.

Jag tror tillexempel inte att världseliten rider med huvor för att det i första hand är snyggt, speciellt inte inomhus! Där handlar det enbart om ljudnivån.



Någon som vet något mer angående detta, som varit med om att folk blivit varnade pga dövning?



Bildkälla


Kommentarer
Postat av: Sanna

Du kan ju ta med huvan och fråga överdommaren om det är oej att stoppa bomull, och om denne kan klagöra om det är emot TR. Saker som kan göra att hästarna hoppar högre eller på något sätt göra att hästen "dopas" är ju inte tillåtet. Att dämpa ljud hjälper hästen att komma undan oljud.. Aldrig hört att det inte är tillåtet..

2012-04-24 @ 16:34:28
Postat av: Jojjo

Det är ju inget som påverkar din prestation gentemot de andra, förutom att hästen blir lugnare. Dessutom så skadar det inte hästen. 9 av 10 travhästar har ju bomull eller skumtussar i öronen när de tränar och går löp...:) stoppa i bomull du, vem ska förresten kolla det? ^^

2012-04-24 @ 21:23:30
Postat av: frida

onödig kommentar? Självklart dämpas ljudet lite med bomull/proppar i öronen. Det blev visst ett missförstånd då jag trodde du enbart tänkte ha luva :)

2012-04-27 @ 12:04:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0