Glad häst!

Idag var Lillen på superhumör! 
 
Det började redan när jag hämtade honom i hagen. Vanligtvis står han mest och kollar på mig när jag kommer, han möter mig inte och han springer (oftast) inte iväg heller. Idag kom han så fort jag ropade på honom, med spetsade öron och raska steg. Som TUR var hade jag lite godis med ut, brukar inte ha det i vanliga fall, men nu kunde jag passa på att fjäska lite. 
 
Beslutade mig för att hoppa en serie idag. Hade framme tre travbommar följt av ett sockerbitshinder, 1 språng till ett räcke och ett språng till en oxer. Tänkte ha byggt två till oxern, men jag ändrade mig i sista stund då jag insåg att jag byggt för mycket åt ena håller på ridbanan, så om jag hade haft två språng till oxern hade jag haft problem i landningen, hehe! 
 
Trimmade först igenom honom väldigt basic. Såg till att han inte gick och latade sig, vilket han inte gjorde utan han var väldigt positiv och full av energi idag. Hela tiden gick han och sneglade på den där serien, lockande om något! När han tillslut fick rida an mot den så blev han så glad att han hoppade studs över travbommarna, haha! Knäppgök är vad han är... Tillslut sansade han sig och gick jättefint, kändes luftig på oxern! Han hade lite bråttom i början, men när jag höjde oxern så koncentrerade han sig mycket mer och då blev det bra. 
 
Anledningen till att jag hoppade en liten serie idag var delvis för att Lillen tycker att det är väldigt roligt, det är bra styrketräning och framförallt för att jag skulle kunna fokusera lite extra på min sits. Jag lägger lätt ner händerna på manken och fäller överlivet framåt när jag går upp i hoppsitsen, det vill jag jobba på. Istället vill jag lägga fram händerna litegranna och få tillbaka överlivet. Ska nöta det ordentligt nu! 
 
Såhär ser Lillens vecka ut:
Måndag: Hopp/mark
Tisdag: Tömköra
Onsdag: Ut 
Torsdag: Vila 
Fredag: Trimma
Lördag: Hoppa 
Söndag: Ut
 
<3

Kommentarer
Postat av: Anonym

har ni hoppträning varannan vecka? :)

Svar: Nej inte egentligen, men det har blivit så några gånger då vissa rider varannan vecka och att vi då inte fått ihop tillräckligt många ryttare för att det ska vara lönt för Uffe att ta sig ner till oss. :) Så då har vi åkt till Kungsbacka på torsdagarna ist, men ah, det ska vara varje vecka i Bollebygd egentligen :)
Fanny Kargede

2014-03-11 @ 16:27:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0