Bästa Lillen!

Åh, det är sådana här hoppträningar som gör att det verkligen är värt allt slit och alla motgångar. 
 
Efter att vi självständigt värmt upp så forsatte vi med lite markarbete. Vi skulle få hästarna att accelerera till nästan max på två galoppsprång. Det skulle ske direkt när vi bad dem om det. Efter en omgång så var Lillen helt med på noterna om man säger så, fick knappt stopp på honom, haha. Efter att ha snurrat igång bakbenen på dem x-antal gånger så skulle vi rida dem i öppna i galopp på kvartslinjen. Det var minst sagt intressant att få Lillen tillräckligt sansad, men när jag väl lugnat ner honom gick han SÅ fint. Red sedan öppna och sluta i trav i båda varv innan vi gick vidare på nästa övning. 
 
Här red vi på travbommar med 2 steg i mellan, ca 2,30m. Det var först en serie med 3 bommar, sedan en tom yta och så 3 bommar igen. Där skulle hästarna gå med jämn takt och benen skulle gå som trumpinnar. Vi jobbade sedan i galopp över samma bomserier, det var 15m imellan båda serierna, alltså 4 galoppsprång. Här gällde det att hålla samma galopp hela vägen, då var det inga problem! Här va Lillen super, det kändes riktigt bra. 
 
Efter det började vi hoppa lite bana. Bommarna låg kvar på ena långsidan och på andra sidan hade vi en trekombi. Mitt i ridbanan, längs medellinjen stod det ett räcke. Så vi red över bommarna, bytte varv över räcket, hoppade trekombin och kom över bommarna igen. Hela tiden med samma galopp som över bommarna. Här gick det bra även om jag kom av mig en gång och missade att rida över bommarna sista gången, haha. Lillen var fin i alla fall! 
 
Vi avslutade med att sätta upp bommarna på långsidan till ett räcke och en oxer med 21m i mellan, 5 lite tillbaka galoppsprång med tanke på att vi snurrat upp hästarna rätt rejält. Hoppade räcket på medellinjen, sedan räcke till oxer på 5 språng, räcket igen och avslutade med trekombin. Detta gick också bra, men ska man vara petig så tog han inte riktigt mina förhållningar och det gjorde tillslut att vi kom av oss lite och jag hamnade lite för mycket fram med mitt överliv. Dessutom känner jag fortfarande att jag inte riktigt kommer ner i hälarna, fattar inte riktigt för det har inte varit något stort problem innan, aja, bara att fortsätta träna! 
 
Bjuder på en bild från i lördags, mer kommer i veckan! :) 
 
 
Just det, haha! Lillen tappade en sko fram på väg hem från träningen, i skogen alltså, fattar inte hur för rider alltid med boots fram. Som tur är kommer hovis imorgon, HUR OFTA HÄNDER DET DÅ? Att han får en tappsko dagen innan hovslagaren kommer, hehe, lite kul! Och det berodde inte på att den suttit på länge, imorgon kommer Sarar för att bara ta hans framhovar som växer lite annorlunda och snabbare än bak, så skorna har bara suttit i 4 veckor typ. :P 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0