Resultat Alingsås RK 24/2

 
| LB | 100cm | A:0/A:0 | 0+8 fel |
 
Grisen kändes faktiskt ganska taggad på tävling, tror han tyckte att det var roligt att komma iväg igen, faktiskt! Lite småseg på framridningen, sprang på gjorde han, men utan bjudning. Lät honom vara, vet att i 1m är det rätt onödigt att gå på honom för mycket, bästa var att få en jämn runda. Helt ok på framhopp med, liksom bättre än dåligt men inte det bästa, typ. ;) 
 
Väl på banan fin! Lät hindrena komma till oss och grejade inte för mycket, red på bara. Lite tvek på kombinationen, som dessutom kändes ganska lång idag? Annars inga problem i grunden. River första hindret i omhopp, ingen aning varför. Kommer från 8an, en oxer på diagonalen och har en böjd linje på 20m (5 språng) till ett räcke på långsidan. Får trycka på lite då vi kommer kort på oxern, men kommer bra! Bakbensfel iallafall, så det var han som hade för sig något fuffens, ponnyjäkel! ;) Travhoppar nästa hinder, håller mig till min plan, men han blir helt istadig i galoppen, haha, så travar genom svängen och fattar galopp innan hindret. Så ett galoppsprång och hopp, snyggt och otroligt rutinerat! ;) River dock inte det räcket, utan river istället oxern som kommer på en lång distans. Kom i korsgalopp, dock inget med avståndet, men han går ner på bakbommen iallafall. Resten bra, men sket i att rida mot klockan med så mycket fel i baken, bättre att få ett shysst avslut. :) 
 
| LA | 110cm | A:0/A:0 | 4 fel fas 1 |
 
Satte mer tryck i framridningen och framhoppningen, han kändes riktigt bra och hade fina, luftiga språng på framhoppningen, något han inte hade i första klassen. Han behöver en "komma igång klass". 
 
Gör en jättebra runda! Lagom svår bana med en eller två roliga svårigheter. Tex en böjd linje från plank till trippel! Han hoppade sååå fint, inte i en bom! Får ett stopp på kombinationen som var hinder nr 4. Den står på diagonalen, och man kom från ett räcke och skulle rida på en böjd linje mot kombin. Många hade hamnat i  innerkant och kommit lite snett på A-hindret och med innerbogen lite framför ytter. Därav många stopp. Så jag tänkte helt enkelt komma lite rakare, och tog ett extra galoppsprång innan jag svängde. Det hade säkert gått suveränt, om det inte var så att jag visade hindret för sent, och han börjat bjuda på ett annat. Helt klart en ryttarmiss, gillar att Grisen letar hinder, så inga sura miner! Resten super, satte alla avstånd och hade goa språng. 
 
Grym start på 2013 :D Har både bilder och filmer, men det kommer upp någon gång under veckan! 
 
 

Kommentarer
Postat av: Evelina

Vad roligt att du är nöjd med årsdebuten! Ser fram emot filmerna :)

2013-02-25 @ 14:23:49
URL: http://dressyrwelsh.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0