Läsarfråga!

 
När ni skall provrida eller rida en ny häst, vad brukar ni titta på? 
 
Då menar jag både i hantering och på hästryggen. Vad är det ni kollar av i ridningen till exempel när ni rider fram? Vad tycker ni är viktiga aspekter att ta hänsyn till? 
 
Bomba med svar :D 
 
 

Kommentarer
Postat av: Linn Delwer

I hanteringen så tittar jag på att hästen är trevlig och snäll, om man ska gå förbi den så ska den inte försöka hugga efter en;)

I ridningen så kollar jag att hästen (för mig som är dressyrryttare) har ett fint steg och lyssnar på skänkeln, man ska självklart också kunna få stopp på den. Sen känner jag på om hästen är mjuk i munnen eller inte (vilket man kan träna bort i framtiden om den är hård)
Det jag kollar på som är ett + är att hästen ser bra ut. Te.x mager eller tjock (som sagt så är det ett plus, så det är liksom bra om den ser bra ut ;))

2013-02-12 @ 13:02:28
URL: http://linndelwer.blogg.se
Postat av: sofia

I hanteringen så är jag inte så jättepetig för där tycker jag det mesta går att lösa liksom. Bara den är typ snäll att klippa, sko, lasta osv men inte så jättepetig.
I ridningen så ska den vara framåt och lyssna bra på skänkeln och det är även det jag kollar så att den lyssnar framåt och tillbaka. Den ska vara lätt i munnen och framdelen och absolut inte framtung!

2013-02-12 @ 16:16:16
URL: http://mgryttarna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0