Mitt träns - Glen Gordon Ariel + JW tyglar

 
Kändes som att det är läge att utvärdera lite utrustning nu. Har ju ändå haft grejerna ett tag nu, så why not!? :D 
 
Börjar med mitt grymma träns, som kommer från Glen Gordon! Köpte det under FHS i somras, och det rider jag med i stort sett varje dag. Har ett tränsschema som jag följer (nörd), så att jag varierar nosgrimmor, bett osv. Men som sagt, detta använder jag allra mest. Slänger in en bild innan jag fortsätter utvärdera! 
 
 
Jag kunde ha valt en produktbild, men tycker att denna bilden visar tränsets funktioner vädligt tydligt. Som ni vet kan remonten lätt ligga och trycka på luftvägarna en aning, om man spänner hårt eller placerar den felaktigt. Däremot togs det fram en speciell modell, som är utformad på så vis att den har en liten böj vid nosryggen, detta för att undvika just att luftvägarna störs. Trycket hamnar även lite längre upp! Dessutom blir det väldigt effektfullt när pannbandet är böjt nedåt, och nosgrimman uppåt - ansiktet ser inte alls lika långt ut. (Dessutom grymt snyggt pannband med snygga pärlor) 
 
Lädret är suuupermjukt, och nosgrimman är verkligen behaglig. Även om jag inte är superduktig på att putsa, så har det hållt sig jättefint. Visst, det blir lite skitigt - men lädret känns jättefint. Måste dock bli bättre på putsen... Pompay har inte haft ett enda skav, och han verkar också trivas bra med det. Jag har det i stl Full, och det passar Pompay jättebra. Perfekt att jag kommer kunna ha kvar tränset i framtiden med, för det är verkligen en klar favorit! 
 
Det är av lite olika anledningar jag använder remont, dels för att den inte ligger emot det ställe i munnen där Pompay har sina foderfickor, samt att det ger så tydliga signaler. Endast lätta hjälper krävs! Dessutom får dom inte upp käften i svängar eller när det är jobbigt etc. Kombinerar det med ett tredelat eggbett.  Jag betalade ca 1000kr för tränset, och det var det verkligen värt! 
 

 
Mina tyglar kommer från John Whitaker, och det är bannemej mina drömtyglar! Jag tycker tyglar är otroligt viktigt, det är där kontakten med hästens mun är, och det är såklart oerhört viktigt att man har tyglar där man lätt hittar rätt längd utan att glida omkring. 
 
Gummityglar "växer" lätt i handen och kan bli feta och otympliga, men dessa är både smala åt alla håll och otroligt mjuka. Jag får igenom väldigt bra kram och blir sällan för hård i handen. Dessutom är de täta stoppen ren dröm, för det spelar ingen roll att tyglarna blir hala vid regn, jag hittar alltid ett bra läge! De är däremot snuskdyra, men fyfan vad de är värda det! Den enda nackdelen är att de kan bli ganska gråa av smuts, men det räcker med en fuktad trasa så blir de som nya. :)
 
Förutom att de är funktionella, så är de riktigt snygga! Inåtvända spännen och diskreta detaljer (syns ej på bilden), är supernöjd över köpet, och det är väl tur det för hela 700:- betalade jag för dessa under FHS 2012. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0