Allt eller inget

 
När jag gör saker, spelar ingen roll, så går jag in med inställningen att göra mitt bästa. Och då gör jag också det. Det är antagligen därför jag kan hålla så många bollar i luften och samtidigt göra allting bra. Det är en egenskap få har, faktiskt. 
 
Ridningen
Jag har Pompay, som jag håller i topptrimm både när det gäller ridning och skötsel. Skulle aldrig få för mig att bara slänga ut honom i hagen, eller ställa in honom i boxen efter ett hårt träningspass eller tävling bara för att det tar extra tid att ge honom den extra vård han behöver. Efter exempelvis hoppträning så linimentar jag honom alltid på de svaga punkter jag vet att han har. Det är också därför jag fick så fint beröm av Pierre när jag lyckats hålla honom så fräsch trots att han kanske egentligen borde ha varit lite mer "sliten" vid vinterkollen. Svampar alltid av där jag vet att han kan få onödiga skav, eller där han svettats extra mycket. Det spelar ingen roll hur mycket klockan är, detta ingår i min planering och det är något som jag gjort till rutin. Eftervård och prepp är minst lika viktigt som själva träningspassen, har du inte en häst som håller spelar det ingen roll hur mycket du tränar. Det säger ju sig självt! 
 
När det kommer till ridningen, så är jag noggrann. Jag vill hela tiden bli bättre, och vet jag att det är något jag måste fila på så gör jag det, och ger mig inte försen det blivit bättre. Jag ger inte upp, och skyller inte saker och ting på annat än mig själv. Det är också en otroligt viktig egenskap. Sedan har jag min vinnarskalle, vilket bidrar till att jag jobbar stenhårt för att nå mina mål. 
 
Hand i hand med detta går min kunskap. Att jag faktiskt lär mig väldigt mycket bra i skolan som jag aldrig tänkt på om jag inte haft mina teorilärare, eller kunnigt folk runt omkring mig. Jag är långt i från fullärd, och vill lära mig så mycket som möjligt. Därför lyssnar jag på allt, och suger in allt som kunniga personer säger - vilket man ska göra oavsett. Jag leker inte att jag kan mest och vet bäst, men jag drar mig inte för att tycka till om saker som jag har en grundlig kunskap om, och jag skulle aldrig gå emot min kunskap. Teori och praktik går hand i hand, viktigt att komma ihåg.
 
 
Skolan
Skolan är också något som jag satt hög ribba på. Jag är smart, vet hur jag ska plugga och har inte så himla svårt för mig. Det blir alltid vad man gör det till, och jag är beredd att få det lite jobbigt. För hur jobbigt jag än har det i skolan ibland, och hur ofta jag helst velat hoppa av och göra något annat, så är det bannemej det sista jag skulle kunna göra. Det vore en förlust, och återigen är det något som min vinnarskalle inte tillåter. Dessutom är en utbildning så oerhört viktig, man är inget utan den, om man inte redan är miljardär eller en superduper talang. Fast egentligen spelar det ingen roll, försvinner pengarna eller talangen rinner ut i sanden så är man återigen ingen. Jag tror att även i ridsporten kommer en ordentlig utbildning vara A och O i framtiden, och de som inte har det och svartjobbar, förstör bara sporten. Tänk att ha ett betyg som riktigt, riktigt duktiga ridlärare och tränare, samt experter satt på hur duktig man är på att rida, och hur bra kunskaper man har. Vem vill inte anställa eller anlita en sådan person? Jag har däremot börjat släppa lite på den press jag satt på mig själv, mådde riktigt piss ett tag, men nu känns det bättre igen! 
 
Fotbollen
Jag tänkte först inte ta med fotbollen i detta inlägget, men jag måste ändå lufta lite även här. Har inte hävdat mig så mycket innan, visst, jag är duktig, men har inte riktigt utnyttjat det om man säger så. Däremot vet jag att 2013 är mitt år när det kommer till fotbollen. Jag är jävligt bra när jag tränar regelbundet, och det ska jag utnyttja! Kommer bli ett grymt bra år, och jag tar mycket mer plats än vad jag tidigare gjort. 
 
Jag älskar känslan av att göra något bra, jag vill vara bra, jag vill bli bäst. Och det är det som gör att jag lyckas med mycket av det gör, det handlar inte bara om någon talang jag har, det är hårt jobb och nogrannhet som gjort mig till den jag är. Och det roligaste är att det är långt i från färdig, jag har så sjukt mycket kvar att lära och uppleva. Jag lägger inte av för att det är lite jobbigt, eller för att jag har motgångar. Jag vet att efter motgång kommer framgång, och att hårt slit lägger grund inför framtida framgångar. Jag ger inte upp, inte om jag har bestämt mig för något. 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0