Hoppträningen

Det gick kanonbra idag! Är riktigt nöjd.

Uppvärmning
Vi började med att galoppera runt på 4kantsspåret i lätt sits och utan några som helst kvar. Ulf sade sedan till när vi skulle gå in på en 20m volt. Då skulle vi även sätta oss ner, och samla upp galoppen. Vi jobbade mycket med att samla väldigt mycket och sitta emot hästarna genom att inte vara följsam i handen och knipa mot framvalvet genom att spänna rygg och mage. Detta gjorde att vi nästan låste hästen lite. Vi skulle även rida med mycket ben och säte. Vi skulle även kunna slappna av, och ändå behålla samma tempo och takt. Vi varade den samlade galoppen med en lite längre galopp i båda varven på volten. Pompay var jätteduktig och jag kunde samla riktigt mycket ;)

Sedan började vi med en så jäkla bra övning!


Vi skulle rida genom hörnet där en kona stod, det blev en ganska snäv och kort sväng som krävde en samlad och balanserad galopp. Första gången slarvade jag lite och missade svängen totalt, och det är nästan det moment som avgör hur resten av övningen går. Efter att ha ridit igenom hörnet skulle vi rida skänkelvikning (fortf i galopp) förbi bommen, och sedan rida på oxern utan att lägga fram händerna eller tappa stödet med skänklarna. Hästarna blev kanonfina med denna övningen, riktigt roligt dessutom! Gjorde detta i båda varven.

Vi red även på oxern utan att rida hörnpasseringen och skänkelvikningen. Man skall ha samma tryck med skänklarna genom svängen som man har i en skänkelvikning, så det gick lite ut på att inte tappa stödet man haft i den förra övningen.


Efter det gick vi vidare till att hoppa en linje som såg ut på detta viset. Det kallas att man hoppar på ett S. Vi började på låga hinder, ca 70cm, och höjde sedan successivt upp två utav hindrena till ca 110cm. Vi kom i vänster varv, alltså hoppade vi den rosa hindret längst till höger först. Det var 4 galoppsprång i mellan, alltså ca 14-15 m. Dock var avståndet från mittenhindret till sista hindret lite längre, eftersom hästarna inte "ser" det andra hindret och då kan den tro att den är klar efter mittenhindret. Den ökar därför automatiskt galoppen. Det blev faktiskt lite trångare från B - C än vad det var från A - B. Jag fick jobba mycket med att hålla ihop honom ända fram till hindret och inte påbörja min hoppsits för tidigt. Fick rida om detta några gånger. Annars bytte han galopp klockrent och hoppade linjerna bra i sig.


Till sist hoppade vi en bana på 8 hinder. Det var långa vägar och viktigt var det att hålla ihop hästarna och inte tappa dem på vägen. Utan sätta tryck, samla och rida på. Jag är väldigt nöjd med min ridning här, även Pompay var ju duktig såklart! Vi fick till ett bra flyt och det kändes som att jag kunde hålla ihop honom bra hela vägen, var nog första gången... ;) Värt att tänka på är att på en bana med 8 hinder tar ca 50sek att hoppa, då är man i luften i ca 4 sek sammanlagt och de resterande 46 sek tillbringar man på marken med "dressyr".


Lägger upp filmer imorgon, måste skriva klart mitt CV och mitt personliga brev nu, och sedan sova!
Natti ;)

Kommentarer
Postat av: Anonym

Det såg jätte fint ut idag Fanny roligt att det äntligen börjar släppa nu. :)

2012-01-12 @ 11:42:16
Postat av: Hanna O

Det sista du skrev va väldigt bra, det tänker man ju inte så ofta på men det är faktiskt så det är :)

2012-01-12 @ 12:22:55
URL: http://risktaken.blogg.se/
Postat av: Julia

Det sista du skrev var väldigt tänkvärt!

2012-01-13 @ 16:42:13
URL: http://ohjuliet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0