Ungponny på tävling

Sofia Ö om Testing:
vet du hur det är med tävling på ungponny? hur länge måste man tävla i avdelning B? är det ett visst antal felfria rundor i en viss klass innan man får börja tävla "som vanligt"? skulle du kunna skriva ett inlägg om detta då jag och min snart 5åriga d-ponny ska ut på tävlingsbanorna! :) tacksam om du kunde göra det! :) första gången jag läser din blogg.. vad fin ponny du har! är han snäll o så även om han är hingst? :)


Tack så mycket och vad kul att du hittat hit!

Fram till det år din ponny fyller 7 år måste du hoppa Avd B. För att få hoppa Avd A med ponny måste din ponny vara minst 6 år, och då måste du ha 2 felfria rundor i Avd B i minst klassens höjd. Du får dock med din 5åring inte starta avd A detta året.

Exempel 1: Jag får hoppa Avd A i LC eftersom jag har två nollor i Avd B i LC.
Exempel 2: Jag får hoppa Avd A i LC & LB eftersom jag har två nollor i Avd B i LB. (inte nödvändigtvis i LC vill säga...)

Ett tips är att läsa igenom TR innan du tar dig ut på tävling med ungponny, finns en del man måste veta :) TR för hoppning hittar du HÄR. (Moment 373)

Vad det gäller Pompay är han kanon i all hantering. Dock får man aldrig glömma att han faktiskt är hingst och när som helst kan hitta på någonting. Han har dock inte - ta i trä - hittat på något ännu så länge han har stått i Bollebygd iallafall. :)


gdfg
Jag och Pompay hoppade en del Avd B förra året :)Kommentarer
Postat av: Sara Carlsson

sv: ja det finns kvar! :)

2012-01-04 @ 01:28:54
URL: http://carlssonpataket.se
Postat av: Emelie

Hej !

Jag har en tävling om ett gästinlägg på min blogg. Var med och tävla du också :)http://mlishastblogg.blogg.se/2012/january/tavling.html#comment

2012-01-04 @ 09:30:08
URL: http://mlishastblogg.blogg.se/
Postat av: Sofia Öström

Okej, tack för inlägget! :)

2012-01-04 @ 18:18:00
Postat av: Julia

Skönt att han är så bra i hanteringen.

2012-01-05 @ 01:40:38
URL: http://ohjuliet.blogg.se/
Postat av: kelly

Väldigt fin bild, han är riktigt läcker din ponny! :)

2012-01-06 @ 23:57:16
URL: http://kellyshastliv.blogg.se/
Postat av: Julia Dahlström

Hej, jag har ska köpa en ungponny. Han är sju år och har starat en LA felfritt. Men jag undrar ifall man får hoppa ungponny i två faser eller måste man hoppa avdelning A/B? Tacksam för svar då jag har letat och letat men inte riktigt fått svar på min fråga.

Svar: Hej! En 7åring räknas inte längre som ungponny, det är upp till 6år som det gäller vissa kvalregler i avd B. Du får starta din ponny i två faser :)
Fanny Kargede

2015-04-11 @ 07:03:57
URL: http://nouw.se/new

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0