Duktig liten damphäst

 
Eftersom det blivit så himla hårt i backen, så är det enda alternativet till riktig ridning att pallra sig upp till ridhuset. Så det det var just vad jag gjorde! 
 
Tog den oerhört teddyliknande Nice upp till manegen och hade ett litet dressyrpass. Hon blir bara bättre och bättre, börjar lugna ner sig och inte få panik så fort man gör en förhållning. Sedan att hon istället går emot litegrann och ibland drar upp huvudet är en annan femma. 
 
Jobbade mycket med övergångar idag, trav-skritt, skritt-halt eller trav-halt osv. Gjorde detta på serpentiner och voltspår, mycket att tänka på för den lilla damen men hon skötte sig suveränt. Hon brukar ofta spåra ut med bakdelen i framförallt höger varv (tror jag?), men vi fick ordning på det idag. Hon spårade inte alls mycket, och hoppade heller inte iväg så fort jag lade till ytterskänkeln för att rama in lite extra. 
 
Lät henne jobba väldigt lågt i skritten i mellan åt, släppte fram mulen lite och lät henne gå på i en ganska frisk skritt. Sedan kunde jag genom ett litet kram samla upp henne igen och så var hon redo att fortsätta jobba. Blev mest fokus på skritten och traven idag, tog något varv på volten i galopp, där var hon bra. Skenar inte iväg längre eller leker rodeoponny, utan hon var hyffsat lugn. Lekte lite med min sits och varierade 2-3 punkts. Lät henne gå på lite snabbare på långsidorna några gånger också. Som sagt skötte hon sig super, så det var roligt! :D 
 
Pompay blev inte riden idag, men jag klippte honom vilket han kanske inte var helt nöjd med. Det är ju ändå ca 7 minusgrader ute nu. Jaja, täckade på honom ordentligt iallafall, så han lär inte lida. Känns som jag är hårig ända in i näsan, haha! Får nog ta en lite mer detaljerad omgång imorgon, blev lite hipp som happ idag eftersom jag hade en tid att passa. Värt att notera är att jag trots det blev rätt sen, haha
 
Gammal bild på en gossig Pompay ;) 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0