Fin ponny!

Sessan gick otroooligt bra idag, hennes utveckling går bar uppåt, hoppas den inte sluttar ^^

Vi hoppade först på en volt med en hjälpbom innan och efter hindret. Mycket om balans och att använd rätt hjälper för att kunna ta sig över och sedan landa balanserat och i rätt galopp efteråt. S skötte sig, fortfarande lite ostadig i landningen men det kommer med lite mer träning. Räcket låg i slutet på ca 110cm kanske. :)

Efter det hoppade vi en oxer, även  den hade en bom innan och efter sig. Mellan bom och hinder var det 2 galoppsprång. Ulf hade tryckt ihop det lite så att det var kort, inte ett kort normalavstånd utan kort. Även här gick Sessan kanonfint. Lade henne lite stort på bommen en gång, men det löste sig fint ändå. Jag bara satt kvar med samma stöd, vi fick in 2 språng och hoppade lätt som en plätt över ;) Låg i slutet på 1m skulle jag tro.

Vi hoppade även en linje, oxer till räcke på 24,5m. 7 språng skulle jag rida på, vilket är ett ganska normalt avstånd. Första gången gick jag nog på 8 språng, haha, men då hoppade vi oxer till räcke så det gjorde inte så mycket. När vi vände på det red jag på 7, och när vi sedan hoppade banan blev det 7 lite större.

Hoppade somsagt även en kort bana på 5 språng. Två relaterade avstånd, varav en böjd samt ett avslut på kontrollhindret (oxern med två bommar). Höjden var väl runt 90-100cm, ganska lagom med tanke på Sessans utbildningsnivå. Har inte något som helst bråttom att hoppa högt, vi tar det som det kommer. :)

Fick iallafall en del cred från Ulf idag, han verkar tycka om Sessan och nämnde även att jag rider henne bra, och att hon ser ut att trivas med mig. Även jag får den känslan, så det var extra kul att få höra det såklart! :D Han gillar att hon är så tuff, och att hon trots att hon är så grön, bara kör på! ;)

(Film kommer imorgon, blev lite krångel här!)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0