Dagens träning

Idag var det inte så mycket hoppträning, utan träningen låg mer inriktat på markarbete. Vi snackar lydnad, rakriktning, hörnpasseringar, volter, tempoväxlingar och lite annat nyttigt på en liten yta. Huvudsakligen handlade det om hörnpasseringar, hur viktigt det är att kunna rida dem rätt och i balans, samt att hästen går ställd och undan för inner skänkeln.

Det låter simpelt, och det hör till "the basics", men det är riktigt nyttigt att gå tillbaka till ibland, då en bana alltid består av svängar och hörnpasseringar.


Först jobbade vi i trav enligt modellen ovan. På ett litet 4-kantsspår. Vi var 6 ekipage, och var tvugna att hela tiden se upp för varandra. Låg man på volten var man alltid tvungen att släppa förbi ryttare på spåret. Vid konorna på mitten lade vi volter, innanför mittenkonan så att vi inte krockade med någon. Efter att ha gjort detta i båda varv, och i både trav och galopp, så började vi med nästa övning.


Efter det kom det in lite mer hinder i det hela. Till en början väldigt låga räcken, tanken var att man på samma sätt som man red på mini-4kantsspåret, dvs hörnpasseringar och med en aktiv innerskänkel. Vi gjorde detta i båda varven, och Ulf höjde successivt hindrena.

Vi har innan inte höjt speciellt mycket åt Sessan innan, det har legat runt 1m och det har berott mest på att hon är grön i hoppningen och att vi inte velat pressa henne för mycket när hon kanske inte mentalt var redo för det. Idag fick vi dock skutta över ett räcke på 115cm, hon skötte sig så bra så, lekte minst sagt över ;). Helt övertygad om att denna ponnyn kommer gå de högsta klasserna, hon är grym!


Kommentarer
Postat av: Amanda

Man maste alltid paminna sig om grunderna ;)

2012-05-23 @ 23:21:38
URL: http://lifeofshowjumping.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0