Hoppträning 20/11

 
Idag tackar jag gudarna för att framgång kommer efter motgång! Hade inte orkat med ännu en hoppträning där jag känner att jag inte gör vad jag kan... 
 
Idag gick det bra, riktigt bra jämfört med senast! Lillen var pigg och glad, och framförallt det kändes riktigt skönt, he is back! Efter uppvärmning jobbade vi på 4-kanten med att ställa hästarna utåt samt flytta dem undan ytterskänkeln på långsidorna och sedan rida kortsidorna som ett U och ställa dem inåt. Det kändes bra, och Lillen var rörlig och mjuk. Sedan jobbade vi lite i galopp på volten. Ställde dem utåt, och minskade volten med hjälp av ytterskänkeln, och sedan ställde vi dem inåt och flyttade dem undan inner skänkel så att de ökade volten. 
 
Efter det hoppade vi på volt, och det gick över förväntan. Förra gången gick det skit för mig och Lillen i just detta momentet, han drog och huvudet och jag blev stum, den vanliga visan. Men idag satte jag mig ner och höll om med skänklarna och försökte använda händerna så lite som möjligt. Red dessutom med eggbettet och remonten, det tränset rider jag mest med vardagligen, och det vågar han ta tag lite mer i än det andra som jag har när jag hoppar. Skönt att veta! 
 
Vi hoppade fram ytterligare genom att hoppa på lång anridning över ett räcke och en oxer, på en åtta typ. Vi skulle lägga en volt i volten för att stämma av att de var genomsläppta i innersidan. Sedan hoppade vi en linje. Räcke-17m-kombi (oxer-räcke med två språng). Vi skulle rida 17m på 4 språng, och det gick bra! Tog till och med tillbaka honom lite väl första gången jag kom på 17m distansen, så det blev 3 korta och 1 stort. Skönt att känna att jag kan ta tillbaka honom utan att det blir tjaffs, han går verkligen bättre på det tränset jag red på idag. :) 
 
Vi avslutade med att hoppa lite bana! 1an och 2an var räcket och oxern på åttvolten, sedan hoppade vi linjen, sedan hoppade vi ett räcke på diagonalen till kombinationen på 5-6 språng, avslutade tillbaka över oxern och en böjd linje till ett räcke. Allt gick jättebra fram tills sista linjen där jag klantade mig lite! Det var tendens till att gå snabbare och snabbare för varje hinder som går, och jag tar liksom inte tag i det bara för att jag gillar när Lillen är sådär på och glad! Men ja, det slutade med att jag fick styra undan för sista räcket eftersom jag tryckte på han så in i h*lvete över oxern innan (var typ 5 språng fram till räcket på ett böjt spår över diagonalen). Tillslut gick det bra, jag måste vara mer tydlig med mina förhållningar och inte sitta och små-ta i honom hela tiden, hellre en gång bestämt tillbaka i så fall, han blir bara irriterad på mig annars. 
 
Vi hoppade inte högt idag, 110 som max. Väldigt skönt att kunna släppa lite press nu på träningen innan tävling, annars blir jag lätt så himla missnöjd och orolig om inte träningen innan tävling går bra. Nu när jag bara ska tävla lågt i helgen så gör det liksom inget att vi bara har hoppat en 110 bana som ett galet b-ponnyekipage (kändes typ så haha!) träningen innan. Självklart ska jag vara skärpt på lördag i alla fall, men det är skönt att kunna sänka ribban litegranna. :) 
 
Det bästa med träningen idag var lätt att Lillen kändes så himla glad, bästa hästen! <3 
 
 

Kommentarer
Postat av: Ida Kalander

Finisar!

2013-11-21 @ 19:42:44
URL: http://ridandes.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0