Hejsan hoppsan!

 
Jesus vad varmt det är! Helt sick! För någon vecka sedan var det liksom 10+ MAX och nu så är det sommarvärme igen. Men okej, jag klagar INTE. 
 
Red upp till ridhuset tillsammans med Elin och Linn. Planen var att ge honom ett riktigt arbetarpass med lite bommar och något enstaka hinder för att låta honom få lite fler språng i kroppen inför måndag (Skriver om det sen). Hade framme 4 upphöjda travbommar på volten, jag kan hålla på i evigheter med den där övningen, så himla rolig! Den avslöjar verkligen om man har hästen i balans och inom ramen. Det är inte helt lätt at hålla samma linje genom hela bomserien om hästarna inte är lydiga.
 
Red fram genom att racea runt i ridhuset lite i galopp, han fick bannemig springa, är det någonstans jag kan släppa honom med gott samvete så är det i stora ridhuset där underlaget är bra. Fick jaga på honom lite, men sedan släppte spärren lite och han kändes riktigt fräsh! Jobbade med massa övergångar i traven, till både skritt och halt och på både 4kanten och på serpentinbågar. Även här bra, fast han är smart nog att fatta att det inte alltid är så jättelånga intervaller, och då tycker han att det är sjukt onödigt att börja trava när han ändå ska skritta igen efter en liten stund. ;) 
 
Jobbade med travbommarna, och där var han fin! Varierade med att rida i ytter och innerkant, och han var verkligen kanonbra! Försökte väl komma undan jobbet med inner bak någon, men det är just därför denna övningen är så bra, han avslöjar ju sig direkt om han inte trampar på ordentligt genom att flyta inåt. Enkelt att korrigera! Lillen är så go i denna övningen, han blir riktigt riktigt rund och fin över ryggen och får ett gött tryck bakifrån. Sedan tycker han nog att det är väldigt roligt också ;) 
 
Avslutade med att hoppa ett räcke på långsidan, tränade på att komma med lång anridning som jag alltid tycker är så jäkla svårt! Haha! Men det gick bra, och avslutade med att hoppa några språng på 120. Han var fin, men jag var inte helt nöjd ändå. Så vi sänkte räcket några hål, 110 typ, och då fick jag till ett superfint språng! Hittade ett jättebra framåtläge och han hoppade som en gummiboll - hur lätt som helst. Härligt att avsluta på det viset! 
 
Sista språnget påminde lite om detta, fast bättre då ;) 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0