Resultat Ale-Jennylund 14/9-13

 
| 110cm | A:0/A:0 | 4 fel fas 1 | 
 
Kände mig lite smått ringrostig faktiskt, haha. Skitlöjligt med tanke på att det bara var 4 veckor sedan jag tävlade sist. Han kändes fin på framridningen, smidig och lätt! Hoppade bra på framhoppningen, han har fått en helt annan språngkurva som är så himla härlig. Grymma hästen! Helt okomplicerad på banan, positiv och precis lagom taggad. DOCK snubblar han till lite i svängen mot kombinationen, var en ganska skarp kurva, och han tappade nog lite grepp bara. Tappar lite flyt och får ett riktigt pissigt avstånd till kombin, klarar A hindret, men går på 1,5 galoppsprång till B och hoppar rakt igenom det. Pissigt, men resten av banan var så äckligt bra så jag lade den tabben bakom mig ganska så snabbt. ;) Huvudsaken var att han hoppade luftigt och fint, och det gjorde han. :) 
 
| 120cm (DEBUT) | A:0 | 12 fel | 
 
Jag har tidigare i mitt liv debuterat med två ponnyer i helt nya klasser, som de aldrig gått alltså. Med Sessan var jag aldrig orolig, inte med Pompe heller eftersom jag visste hur de var. Lillen däremot hade jag ingen aning om, det var som ett blankt papper. Visst, vi har hoppat 120, men det är fortfarande alltid lite jobbigt att inte veta hur de beter sig när de aldrig startat en klass. 
 
Superfin på framhoppningen, kändes lite tröttare kanske, eller mindre taggad är väl snarare rätt beskrivning. Väl på banan, hinder 1-3 super, kommer lite nära in på A-hindret i kombin, petar det, men räddar snyggt ut på B. Sedan kommer den svårare delen av banan, där krävdes det att man red väldigt noggrannt. Jag var lite orolig att vi skulle hamna i fight med varandra i svängen till 5an som var en "tillbakasväng", men den gör vi så himla bra - att jag istället rider som en kratta mot 6an som verkligen krävde en bra och rak anridining. Istället kommer vi så att han ligger lite på högerbogen, och inte riktigt kommer framåt. Fattar inte att han hoppar, knäppa häst, vilken häst som helst hade stannat så illa som vi kom - men inte Lillen, han hoppar, och vi landar mitt i. Förstår ni hur dåligt samvete jag har efter det eller? Men men, han känns inte konstig så jag rider an på nästa hinder som var ett relaterat från oxern till räcke på 6 språng. Hoppar räcket fint och fortsätter på nästa oxer, bra där med! Sedan kommer en oxer ganska snabbt ur sväng, som vi får till ett så himla gött språng på. Sedan är jag lite väl offensiv i ridningen till nummer 10 som är ett räcke, kommer på rätt antal galoppsprång men liiiiiite fort, så vi får med oss den bommen. :) 
 
(Bilder + film kommer) 
 
En bra debut, nu vet jag att detta inte är några konstigheter alls om jag bara sköter mitt jobb. Är så lyckligt lottad som får ha Lillen, den inställningen som han har, den är sällsynt. Att efter att ha landat mitt i en oxer, forstätta som om inget alls hade inträffat och hoppa utan minsta tveksamhet på resterande maxade oxrar - det är något jag måste ta vara på. Han är grym! <3 Dessutom börjar han hoppa på denna höjden, ni ska känna hur go han är! 
 
Nästa tävling är inomhus i Borås, då är vi anmälda 110&120 igen. Efter det är planen att gå ner och hoppa lågt några gånger till så att det inte bara tar ut från kontot - utan även sätter in! 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0