Mysig uteritt!

 
Blev lite ändrade planer redan idag, hehe, men lämnar klättringen till helgen. ;) Istället red jag och Madde ut en sväng ihop. 
 
Det var inte allt för kallt, snön låg tjock på vissa ställen så att man utan problem kunde trava. Skulle även fungerat att galoppera, men vi vågade inte riktigt chansa med tanke på vilke hästar vi satt på. Madde har Vannie, fuxsto, tror det säger det mesta. Och ja, Lillen känner ni väl vid det här laget. De skulle nog hellre sparka på varandra än att galoppera jämsides (ingen kan vara sist). Så nja, det utsatte vi oss inte för! De fick däremot pulsa på ganska bra, så Lillen blev lite småflåsig. Tack träningsguden för snön, den gynnar träningen något ofantligt! :D 
 
Det gjorde heller inte så mycket att Lillen inte hade sulor på, det var några minus så snön vad mer pudrig än blöt. Dock var den tung, och hade skare, så hästarna fick trampa på rätt bra ändå. Den fastnade som sagt inte under hovarna heller, så vi slapp de jobbiga styltorna. Just nu passar det perfekt med lite kortare pass i skritt och trav och lite galopp i snön. För att vänja hästarna successivt, arbetet blir ju väldigt mycket mer intensivt och hårt när de behöver lyfta benen högre. Men oh vad det ger mycket! Förra vintern arbetade jag Pompe mycket i galopp i snön. Mest förvänd! Inga långa stunder, men tillräckligt för att stärka honom! Och vilken stadig och kraftfull galopp han fick! (För att vara Pompe då...). Nä, snön är grym! 
 
Det är mitt bästa träningstips över vintern - rid i snön! Skippa ridhuset så länge det går att rida i djupare snö, det är inte bara roligt för hästarna - det ger så mycket mer! 

Hittade lite vinterbilder på mig och Pompe, snyggare ponny får man leta efter! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Moa

hej, vart är pompe nu? vore kul att veta :)

Svar: Hej! Han är hos en tjej i Leksand :)
Fanny Kargede

2013-12-10 @ 12:16:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0