Markarbete/dressyr @ skolan (BFK)

 
Hade med mig Grisen till skolan idag! Haha. ;)
 
Pompe lastade vi alltså på vid åtta i morse och så hade jag med honom på en markarbetesträning, lite mer åt dressyrhållet.
 
Det är nyttigt att ha med honom på träning m
ed flera okänd ponnyer, "ny" plats osv. Speciellt inför Ängla är det ju extra bra att ha med honom till BFK, hehe. Han går nästan aldrig bra där... Idag var han däremot fin och jag är riktigt nöjd. Han var lite seg, som han även var igår, men det gick trots det väldigt bra.
 
Vi red fram genom att jobba med halter och volter vid varje bokstav, efter det drog vi igång med en övning i trav där vi på långsidorna fick jobba lite självständigt och vid A och C skulle lägga volter och jobba med ställning och böjning. På ena volten låg även tre travbommar på böjt spår. Vi fortsatte på samma spår, men lade även till en volt i galopp vid A, och direkt därefter skulle vi lägga en 10m volt i trav med samma utgångspunkt.
 
Simpel träning, javisst! Men ibland är det bra att spåna det med. Kolla att gas och broms funkar, se till att han ställer igenom sig ordentligt och framförallt att ha någon på marken som rättar en. Otroligt nyttigt! Han var mjuk och fin, låg kvar i låg form över travbommarna och lyssnade helt okej för skänkeln. Var lite platt i galoppen, men fick en lite rundare på slutet. Sedan lägger han huvudet snett i vänstervarvet och vill inte riktigt ställa sig utan gåt hellre åt höger. Jobbade mycket med öppna och att flytta in bogen så tillslut släppte det och han kändes relativt bra.
 
Nöjd iallafall, fina pjinsen! <3
 
 

Kommentarer
Postat av: Patricia

snygg piké... älskar HV polo!

2012-09-01 @ 00:27:52
URL: http://zmurfs.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0